FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.04.2024 klo 08:53:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 4
 
Kirjoittaja Aihe: Kaikkien aikojen parhaat MM kisat?  (Luettu 5346 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Tsaikku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Boys on red


Vastaus #25 : 19.02.2009 klo 16:16:47

Ranska '98 Tuoppi

Sama Tuoppi Ensimmäiset kisat jotka muistan.
Jukka-38

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LauTP,KoPa,Virky


Vastaus #26 : 06.03.2009 klo 23:43:07

94  Tuoppi Ylos

Kai ne nämä ovat.
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 07.03.2009 klo 03:38:31

1930 Uruguay: Jonkinlaiset protestikisat ja vaikea kuvitella niitä MM-kisoiksi. Oikea maa (Uruguay) voitti, mutta Euroopasta vain silloiset B-tason esiintyjät, lähinnä 1.ms:n voittajien leirissä olleet. Ranskakin vastenmielisesti matkalle. Saksan tekosyy jäädä kisoista oli lama, muilla Euroopan TOP 8:lla joku muu.

1934 Italia: Toisen kerran isäntä (Italia) voitti. Futiksen tuomarointipeli tuli useimpiin MM-kisoihin negatiivisena ilmiönä. Italia karsi omiin MM-kisoihin! Mielenkiintoista että pronssimatsissa Saksa (amatöörit?) voittivat Itävallan Wunderteamin (ammattilaiset). Saksalaisessa maailmassa merkittävä asia kumpi Preussi vaiko Itävalta oli "johdossa". Euroopalla kahdeksan joukkuetta puolivälierässä (=kaikki)

1938 Ranska: Kisat myönnettiin Berlinin Olympiakisojen kabineteissa idealla Ranskalle 1938 sekä Saksalle 1942, jotta Etelä-Amerikkaan ei tarvitse lähteä. Italia voitti pve:ssä isäntä Ranskan. Brasilian ensi tuleminen pronssille. Mielenkiintoista että Saksa voitti karsinnassa Ruotsin 5:0, mutta Ruotsi oli neljäs lopulta neljäs ja Saksa historiansa heikoin eli 10. (Suur-Saksa)

1950 Brasilia: Toiset tynkäkisat joita Eurooppa massiivisesti boikotoi. Osa kisoihin päässeetkään eivät lähteneet lopulta paikalle. Koko itäblokki boikotoi ja Saksa oli suljettu Fifasta 1946-50. Vasta kisojen jälkeen Saksa hyväksyttiin takaisin (Sveitsin ja Yhdysvaltojen vaatimuksesta). Brasilia ei kestänyt kotipaineitaan ja Uruguay voitti yllätysmestaruuden.

1954 Sveitsi: 1946 päätettiin että Sveitsi saa Brasilian jälkeiset kisat. Itäblokki paitsi Neuvosto-Venäjä olivat mukana ja Unkari oli historiansa parhaalla joukkueella kaikki aikakaudet mukaanlukien, mutta hävisi sateisella Wankendorfilla lopulta Saksalle 3:2. Saksa tuli selkeästi puun takaa ja sitä osasi vielä Sepp Herberger käyttää hyväksi niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin mediassa. Ensimmäiset Euroopan TV-kisat. Herberger oli oppinut läksynsä 1938 kisoista joissa yllättäen hävisi Sveitsille. Herberger yritti vielä syksyllä 1941 tosissaan massiivisella valmentautumisella valmistautua (Saksan koti)kisoihin 1942, joita koskaan ei sitten pelattu. Vielä syksyllä 1941 Saksan urheilukoulun johtaja Carl Diem haastattelussa (mm. Suomen urheilulehti) mainitsi että Saksa valmistautuu kotikisoihinsa sekä muihin Saksan järjestämiin arvokisoihin 1942 (osa toteutui, osa ei). Osa Herbergerin 1942 kisojen porukasta oli edelleen mukana kuten Fritz Walter ja osa (kolme) jäi pois 1950-53 maaotteluissa. Saksa ensimmäinen mestari joka hävisi alkulohkossa pelin ja ensi kertaa saman alkulohkon joukkueet (aiemmin ei mahdollista) olivat loppuottelussa. Kisasysteemi oli historian tyhmin.

1958 Ruotsi: Ruotsi sai toiset Euroopan kisat peräkkäin, sillä kylmä sota esti kisojen pelaamista muissa kuin selkeästi puoleettomissa maissa tuohon aikaan. Brasilia otti historian ainoa mestaruuden väärällä mantereella ja Ruotsi otti hienosti hopeaa. Ranskan ensimmäinen tuleminen Just Fontanen (yksissä kisoissa 13 maalia!) johdolla ja väsynyt mestari Saksa venyi neljänneksi. Saksa on historian ainoa maailmanmestari jonka valtakaudellaan jäivät negatiiviseen maaottelusaldoon MM-kisojen välillä 1954-58. Neuvosto-Venäjä oli mukana pudottaen mm. Englannin lohkoon. Ainoan kerran kaikki neljä brittijoukkuetta kisoissa, jossa jatkoon vain keittiöstä mukaan päässyt Wales. Italia karsiutui kisoista.

1962 Chile: Ehkä kepoisin järjestäjä joka koskaan on ollut. Käytännössä vailla merkittäviä resursseja järjestetyt kisat mutta isäntä Chile selvisi pronssille häviten kisoissa vain Saksalle ja Brasilialle. Brasilia mestariksi toisen kerran peräkkäin. Alkulohkojen neljästä voittajasta vain Brasilia eteni välierään.

1966 Englanti: Englanti ja Saksa kisasivat isännyydestä (sekä Espanja, mutta Francolle niitä ei voitu myöntää) ja Itäblokin oli tyydyttävä pienempään pahaan eli Englantiin. Seuraus oli että Afrikan ja Aasian maat boikotoivat kisoja, koska heille ei myönnetty lisäpaikkoja, vaan yksi yhteinen paikka. Siksi Korea dktv ("Pohjois-Korea") pääsi kisoihin ja yllätti siellä mm. Italian tomaattisateeseen. Loppuottelussa historian suurin oikeusmurha kun Englanti sai ylärimasta maaliviivalle osuneen pallon väärin perustein hyväksytyksi maaliksi Saksaa vastaan. Sattuman oikkua että tästä tuli Englannille edelleen oleva mysteerinen epäonnen jatkumo. Saksalla vastaavasti alkoi noin 30 vuotta likimain yhtäjaksoinen menestysputki päättyen Englannin EM-kisoihin 1996.

1970 Meksiko: Fifan oli selvästi vaikea löytää sopivia Euroopan ulkopuolisia järjestäjiä. Meksiko oli jo neljäs maa joka pudotti Argentiinan isäntäpaikalta. Brasilialle historiansa hohdokkain maailmanmestaruus ja sattumalta loppuottelussa oli kaksi kahdet kisat voittanutta joten Jules Rimet pokaali katkesi samalla kertaa. Saksan Gerd Müller pommitti kymmenen maalia, mm. pudottaen puolivälierässä Englannin jatkoajalla 3:2 maalillaan volleysta. Saksalle pronssia.

1974 Saksa: Saksa voitti kisaisänyyden Espanjalta enemmän tai vähemmän helposti. Fifa ei ollut valmis antamaan kisoja Itä-Eurooppaan joten ainoat vaihtoehdot olivat Saksan liittotasavalta tai Espanja (myöntöhetkellä Franco edelleen vallassa). Kylmä sota oli kuumimmillaan ja DDR satsasi kaiken päästääkseen juuri näihin kisoihin (joka onnistuikin heidän ainoan kerran). Neuvosto-Venäjä keskeytti karsinnat kun CIA:n tukema diktaattorisotilasjuntta Pinochet kaappasi kesken jatkokarsinnan Venäjä - Chile 0:0 vallan Chilessä, ja Breschnewin Neuvosto-Venäjä sai tekosyyn vetäytyä karsinnoista. Kaksi vuotta aikaisemmin Saksa oli kylvettänyt Venäjää 3:0 EM-loppuottelussa, joten poliittisesti ei ollut suotavaa hävitä taas. Myös Englanti karsiutui kisoista. DDR voitti kaatosateessa Saksan Hampurissa 1:0 pelissä jossa Saksalle oli hyötyä hävitä ottelu (pääsi lohkoon jossa tulivat olemaan Ruotsi, Serbia (silloin JUG) ja Puola sekä voitolla olisi vaihtoehtona Alankomaat, Brasilia jos pääsee edes jatkoon sekä jompikumpi Argentiina/Italia) sellaiset olivat olosuhteet ennen Saksan ja DDR:n peliä. Tasurilla DDR olisi päässyt sopivaan Itä-Euroopan lohkoon ja kenties voittanut sen lohkon kuten teki 2v myöhemmin Montrealin Olympiakisoissakin! Loppuottelussa Saksa voitti Alankomaat 2:1, pelissä jossa Gerd Mülleriltä hylättiin väärin perustein 3:1 maali paitsiona (15. olisi ollut). Saksa oli sekä Euroopan että maailmanmestari jokseenkin samalla joukkueella (loppuotteluissa kentällä kuusi Bayern Münchenin pelaajaa Sepp Maier, Hans-Georg Schwarzenbeck, Paul Breitner, Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Uli Höness - tuttuja veikkoja? Samat pelaajat ottivat kesällä vielä Mestarien cupin historian ainoassa uusintaottelussa sekä Saksan mestaruuden eli erittäin harvinainen tripla (MM, ML, DM). Toisen kerran mestariksi tuli joukkue joka hävisi kisojen aikana pelin. Saksan kisat muistetaan myös siitä, että brasilialainen Joao Havelange valittiin Fifan johtajaksi.

1978 Argentiina: Argentiina 48 vuotta kestänyt odotus kisaisänyydestä päättyi. Sotilasjuntta oli taas vaihteeksi (diktatuuri) vallassa maassa jonne Fifa joutui kisat myöntämään, mutta Etelä-Amerikassa ei juuri vaihtoehtoja ollut. Aika pitkälle Saksan kisojen toisinto niin kaavioiden osumisessa itse pelitapahtumiin kuin siihen että isäntämaa voitti toistamiseen Alankomaat loppuottelussa, nyt jatkoajalla 3:1. Brasilia ei hävinyt yhtään peliä ja jäi pronssille jossa voitti Italian 2:1. Saksa jäi vaihteeksi ilman mitalia arvokisoissa ja hävisi jopa Itävallalle vuosikymmenien tauon jälkeen pve-lohkossa 2:3. Viimeiset 16 joukkueen kisat. Kaatumatauti ja filmaaminen tulivat arvokisoihin. Venäjä (NL) sekä Englanti puuttuivat toistamiseen peräkkäin MM-kisoista. Argentiina liittyi Saksan aloittamaan leiriin eli voitti mestaruuden häviämällä lohkossa pelin.

1982 Espanja: Espanjan kisat laajenivat 24 systeemiin, joka on kisahistorian tyhmimmästä päästä alku ja puolivälierälohkoineen. Pve-lohkot oli kolmijoukkueiset ja kaavio suljettu. Vain voittaja jatkoi lohkoista. Italia pääsi jatkoon 0-3-0 saldolla mutta voitti sitten Argentiinan, Brasilian, Puolan ja Saksan putkeen ja maailmanmestaruuden 44 vuoden jälkeen. Kovin kauaa Italia ei menestyksestään nauttinut, sillä seuraaviin EM-kisoihin eivät päässeen kun karsinnassa jäivät lohkon 4:ksi. Kisoista puuttui kaksien edellisten kisojen hopeajoukkue Alankomaat. Legendaariseksi peliksi muodostui välierä Saksa - Ranska 3:3 rp 5:4 joka oli MM-tason ensimmäinen (EM-kisoissa oli ollut loppuottelu 1976)

1986 (Kolumbia), Meksiko: Kisat myönnettiin aluksi Kolumbialle, mutta uudelleen Meksikolle 1983. Pitkästä aikaa oli MM-kisat joissa ei ollut selkeää ennakkosuosikkia, sillä kärkimaat olivat vuorollaan pelanneet epävarmasti ajoittain. Lopulta kisoista tuli Diego Maradonan kisat jossa Maradonasta tuli Argentiinan Pele, vaikka himmeäksi sädekehäksi maailmalle jäi "jumalan käsi" jolla Englanti lähti laulukuoroon. Tanska ja Venäjä (NL) aloittivat alkulohkoissa mahtavasti, mutta uudessa neljännesvälierätavassa he putosivat suoraan ensimmäisessä jatkopelissä. Brasilia hyytyi huippukuntoiseen Ranskaan rankkareilla ja joka hyytyi isäntä Meksikon rankkareilla pudottaneeseen Saksaan välierässä 2:0. Ranskalla oli paikkansa mutta ne jäi käyttämättä. Argentiina tuli loppuotteluun yllättävän kevyesti ja Belgia oli välierässä suupala. Loppuottelu oli kohtuullisen hyvätasoinen Argentiina - Saksa 3:2, jossa Saksa nousi 0:2 tappioasemasta tasoihin, hävitäkseen Maradonan loistosyötön seurauksena lopussa.

1990 Italia: Italia ja Venäjä haki kisoja ja lopullinen päätös tehtiin 1984 ja Fifa keksi tekosyyksi antaa kisat Italialle, kun Venäjän johtama itäblokki boikotoi Los Angelesin olympiakisoja. Kisat olivat historian tyhmimmästä ja tylsimmästä päästä. Maaleja tehtiin historian vähiten 2,21/matsi kun Sveitsissä 1954 oli tehty 5,4/matsi eli yli 2 kertaa enemmän. Italian liiga oli rohmunut maailman huiput riveihinsä ja joka lopulta kävi itse Italiaa vastaan (Maradonan Argentiina pudotti sekä Brasilian että Italian). Argentiina hävisi alkulohkon pelissä Kamerunille vähän samalla tapaa kuin Saksa 8v aikaisemmin Algerialle. Jatkopeleissä maalit hiipuivat ja kisojen parhaaksi peliksi muodostui Saksa - Alankomaat 2:1. Loppuottelu oli historian heikoimmasta päästä jossa varamiehinen ja törkeyksiä viljelevä Argentiina puolusti kuten Brasiliaakin vastaan käytännössä koko pelin ja lopulta tuomarin antama rankkari ratkaisi Saksalle kolmannen mestaruuden.

1994 Yhdysvallat: Jenkkien kisat olivat jokseenkin puolueettomat, sillä siirtolaiset täyttivät katsomot ja sama tahti toistui pitkälti kuten muissakin 24 joukkueen kisoissa, eli jatkossa maalit loppuivat. Vuosikymmenien menestykseen tottunut Saksa hävisi yllättäen ylimielisyyttään Bulgarialle 1:2 ja Ruotsi pöllytti pronssiottelussa bulgaareja 4:0. Sekä Ruotsi että Bulgaria olivat Suomen lohkosta pudottaneet Ranskan ja nyt välierissä. Loppuottelussa Brasilia - Italia 0:0 rp 3:2. Italia oli päässyt lohkon kolmantena armosta jatkoon kuten Argentiina edellisissä kisoissa. Historian yleisökeskiarvoennätys edelleen. Paitsiosääntö ja maalivahtisääntö muutettiin aiemmista sekä 3p sääntö olivat ensi kertaa käytössä. Jatkopeleissä 3p säännöllä vain ei ole merkitystä.

1998 Ranska: Ranska sai toistamiseen kisat, kun Afrikan Marokko hävisi isänyyden. Ensi kertaa 32 joukkueen mammuttikisat, joissa Ranska isäntänä lopulta voitti mestaruuden ylivoimaisesti loppuottelussa hiipuneen Brasilian 3:0. Ensikertalainen Kroatia otti pronssia voittamalla Alankomaat. Euroopan mestari Saksa oli hävinnyt pve:ssä Kroatialle selvästi 0:3. Saksalainen rikollinen hakkasi kisojen alussa yhden poliisin henkihieveriin josta Saksalle pelkästään negatiivista mainetta. Myöhemmin Ranska liittyi (2000) Saksan rinnalle ollen samanaikaisesti hallitseva maailman ja Euroopan mestari. Havelangen aikakausi päättyi. Lothar Matthäusille tuli ennätykselliset 25 MM-lopputurnauspeliä ja toinen pelaaja joka oli ollut viidessä turnauksessa.

2002 Korea/Japani: Ensi kertaa kisat järjestettiin Aasiassa sekä samanaikaisesti kahdessa maassa. Maailmanmestari Ranska alitti kaikki kuvitteellisetkin rimat ja ei tehnyt maaliakaan kisoissa jääden lohkojumboksi ja ensimmäisenä mestarina ei päässyt 16 joukkoon seuraavissa kisoissa. Alkuyllätysten jälkeen lopulta yksi kummallisuus aikakausi päättyi kun MM-kisojen maratontaulukon kärkikaksikko Brasilia ja Saksa kohtasivat loppuottelussa 2:0 sateisella Jokohaman stadionilla jossa Ronaldo voitti Kahnin. Turkki - Korea 4:2 pronssiottelussa. Puolivälierässä toisen kerran puolet joukkueista oli Euroopan ulkopuolelta.

2006 Saksa: Saksan toiset kisat jäivät lähinnä mieleen hyvästä rutiinista ja siitä että nyt oli Italian vuoro voittaa mestaruus Saksan maaperällä, kun Saksa oli tehnyt saman aikaisemmin Italiassa. Ronaldo ohitti Gerd Müllerin yhdellä maalilla MM-maalikuningastittelissä. Italia - Ranska 1:1 rp 4:3. Saksa otti pronssia ja jatkoi katkeamatonta tilastokummajaista vuodesta 1934 alkaen joissa joko Saksa ja/tai Brasilia on ollut MM-mitaleilla.

Entä mitkä on parhaat kisat? Nykyisin taitaa riippua siitä mikä on päivän fiilis kun tutuiksi ovat tulleet kaikki kisat. Nuorena oli helpompi valita parin kolmen vaihtoehdon kesken. Enää ei. Pitäisi ottaa kategorioita enemmän ja arvioida myös se, miten poliittisen puolueettomat kisat todellisuudessa ovat olleet ja miten isäntämaat ovat kohdelleet vieraitaan ja kaikki kisat sitten suhteuttaa omaan aikakauteensa. Kun realismi otetaan kehiin, niin pienet maat kuten Uruguay, Sveitsi ja Ruotsi pärjäsivät yllättävän hienosti niin järjestäjinä kuin itse kentälläkin.
« Viimeksi muokattu: 07.03.2009 klo 05:40:57 kirjoittanut suur-saksa »
Vavá

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barcelona, Palmeiras, Haka - (Spurs, N'ham Forest)


Vastaus #28 : 07.03.2009 klo 11:31:27

Hienoa, että palasit suur-saksa.
Columbo

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 07.03.2009 klo 17:51:17


1958 Ruotsi: Ainoan kerran kaikki neljä brittijoukkuetta kisoissa, jossa jatkoon vain keittiöstä mukaan päässyt Wales.


P-Irlanti pääsi muistaakseni myös jatkoon.

1966 Englanti:  Loppuottelussa historian suurin oikeusmurha kun Englanti sai ylärimasta maaliviivalle osuneen pallon väärin perustein hyväksytyksi maaliksi Saksaa vastaan.


Tästä maalista ei tietääkseni ole koskaan todistettu mitään puoleen eikä toiseen. En tosin itsekään usko sen olleen maali, mutta varmasti en voi sitä sanoa.
Vihuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Academic Club Oulu


Vastaus #30 : 07.03.2009 klo 21:10:21

Niistä, jotka olen itsekin telkkarin kautta todistanut: Ranska 98. Vieläkin saan kylmiä väreitä kuullessani Samba de Janeiron

http://www.youtube.com/watch?v=IWKhbR33bww


Kaikista. Sanoisin, että vuoden 86 karkelot ovat legendaarisimmat. Huippukuntoinen Maradona ja mahdollisesti historian hienoin maali.
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 08.03.2009 klo 18:36:28

P-Irlanti pääsi muistaakseni myös jatkoon.

Tästä maalista ei tietääkseni ole koskaan todistettu mitään puoleen eikä toiseen. En tosin itsekään usko sen olleen maali, mutta varmasti en voi sitä sanoa.

Nimenomaan. Eli jos maalia ei voida edes 50 vuoden ajalta videokameroin todistaa maaliksi, niin sellaista ei pidä hyväksyäkään koskaan maaliksi.

Todellisuudessa aserituomari liputti maalin jälkikäteen kun vaistomaisesti pelaajat tuulettivat maalia. Tuomari hyväksyi jälkikäteen maalin maaliksi.

Tosiasiat voidaan myöntää jos halutaan ja menneisyys ei takaisin palaa vaikka mikä kristallipallopäätösvalta olisi olemassa.

Sumujen kolmas maali olioikeusmurha niillä säännöillä jotka itse sumulaiset olivat tehneet, eli jos maalia ei voi osoittaa niin se ei ole maali. Toki Saksa olisi voinut hävitä matsin kuten sitä ennen usein, mutta maali 3:2 ei koskaan toteutunut, se on historiaa, mutta pitää muistaa mainita sen todellinnen taso eli ylärima maaliviiva peli jatkuu tapaus.

4:2 maalissa yleisö oli kotijoukkueella kentällä joka jo senkin perusteella olisi pitänyt hylätä, sillä isäntäjoukkue vastaa aina kaikesta turvallisuusasioissa.
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 08.03.2009 klo 18:50:14

Hienoa, että palasit suur-saksa.

No palasin aiheisiin joissa ei kansamme saa traumaattista sädehoitoa, eli jossa ei tarvitse mainita yhtään paikkakuntaa erikseen joka on sinänsä hupaisaa. Eurokeskusteluissa tämä vaara on sen verran korkea etten vaivaudu edes lukemaan aiheita.

Akkojen futista tulee nykyisin tilastoitua enempi, kuten 2006 päätinkin, eli äijien on menneisyyttä, tosin kovalevyllä on dataa vielä moneksi vuodeksi.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 08.03.2009 klo 19:56:55



Sumujen kolmas maali olioikeusmurha niillä säännöillä jotka itse sumulaiset olivat tehneet, eli jos maalia ei voi osoittaa niin se ei ole maali.

- Kyllä sen linjatuomari voi ja osoittikin maaliksi.
Kulka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: РОССИЯ


Vastaus #34 : 09.03.2009 klo 02:06:13

Eiköhän azerituomari tehnyt sen ihan muista syistä kuin auttaakseen Englantia, sodasta oli kuulunut vasta 20 vuotta ja sillä avustavalla oli varmasti kaikki hyvin muistissa. Natsit teki sen itse. Jalkapalloon ei saisi politiikkaa sekoittaa, mutta nyt kun kyse oli poikkeuksellisen raa'asta "politiikasta", niin tuon teon nyt hyväksyy täysin.

Mutta eihän se Englantia tietenkään yhtään mairittele. En itse ollut koko kisojen aikaan edes syntynyt, mutta olen saanut sellaisen käsityksen että Englanti oli saanut muissakin otteluissa apua tuomareilta.

Aiheeseen: 2002
Lorenzo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: * * * *


Vastaus #35 : 09.03.2009 klo 02:16:51

Eiköhän azerituomari tehnyt sen ihan muista syistä kuin auttaakseen Englantia, sodasta oli kuulunut vasta 20 vuotta ja sillä avustavalla oli varmasti kaikki hyvin muistissa. Natsit teki sen itse. Jalkapalloon ei saisi politiikkaa sekoittaa, mutta nyt kun kyse oli poikkeuksellisen raa'asta "politiikasta", niin tuon teon nyt hyväksyy täysin.

Saksan liittotasavallan jalkapallomaajoukkueella oli vuonna 1966 yhtä paljon tekemistä natsien kanssa kuin isälläsikin.
Kulka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: РОССИЯ


Vastaus #36 : 09.03.2009 klo 02:27:35

Saksan liittotasavallan jalkapallomaajoukkueella oli vuonna 1966 yhtä paljon tekemistä natsien kanssa kuin isälläsikin.
Sano se sille azerituomarille, joka oli mahdollisesti menettänyt jotain sukulaisia tai ystäviä siellä sodassa. Oli kuitenkin varmasti selvässä iässä sodan aikaan, varmaan on itsekin sotinut...

Et ole käynyt sitä sotaa läpi, joten älä puhu asioista joita et vain voi käsittää. Tosin minäkään en sitä sotaa ole läpikäynyt, joten vaikenen.

E: tais tulla yhdyssanavirhe, tai sitten ei...
« Viimeksi muokattu: 09.03.2009 klo 02:31:23 kirjoittanut Kulka »
el_Diablo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: visio 2020


Vastaus #37 : 09.03.2009 klo 12:03:56

englannin ainoasta maailmanmestaruudesta menee siis kiitokset hitlerille?
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 09.03.2009 klo 12:54:35

- Kyllä sen linjatuomari voi ja osoittikin maaliksi.

Mikään kuva ei ole osoittanut että aserituomari olisi yhtään paremmassa paikassa ollut kuin kukaan pelaaja tai katsomokaan. Ja sitäpaitsi taisi olla Englannin EM-kisat 1996 jossa omat sumututkijat päätyivät samaan kuin maailman suuri enemmistö, eli maaliviivaa pallo ei koskaan ylittänyt. Ei tarvitse olla kovin hyvä näkökykykään kun katsoon tilanteen TV-ruudusta jossa pallo rähähtää ylärimaan ja samaa matkaa täsmälleen maaliviivan keskelle. Myös kaikki valokuvat maaliviivan päällä olevat osoittavat samaa eli suoraa oikeusmurhaa.

Sillä ei ole tietenkään väliä, mutta sillä onneksi on, että Englanti on saanut maksaa tajuttoman kovan hinnan tuosta vääryydestä, siitä on tullut jonkinlainen kansallinen häpeä heille ja suoranainen syndrooma. Saksa taas pääsi siitä oikeusmurhastaan noin heti eroon ja aloitti siitä alkaen jokseenkin jokakisaiset mitalisateet.

MM-kisoissa tai EM-kisoissa on jätetty maaleja jotka on oikein tehty hyväksymättä kokonaan, mutta Englanti on ainoana saanut maalin jossa ylärima ja maaliviiva lasketaan maaliksi (heille). Paskat niistä. sillä vääryydellä Englanti sai oman mestaruutensa.

Ja Saksa oli juuri pudottanut Neuvosto-Venäjän, joten aserituomarilla ei omantunnon tuskia ollut. Täsmennän myös sen, että Saksa - Unkari 3:2 matsissa Unkarin Ferenc Puskas teki 3:3 maalin pelin 85. minsalla eli heti Saksan 3:2 maalin jälkeen. Se hylättiin paitsiona jota se ei selvästikään ollut. Kuva ei kerro oliko joku muu syy tuomarilla katkaista peli, mutta paitsio ei ollut, vaan virheellinen tuomio. Saksalaisten syy sekään ei ollut koska linjatuomari oli walesilainen ja päätuomari emolainen. Minä olisin hyväksynyt Unkarin 3:3 maalin, he eivät.
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 09.03.2009 klo 13:01:57

englannin ainoasta maailmanmestaruudesta menee siis kiitokset hitlerille?

Mahdollisesti tai pikemminkin Stalinille. Ja sitäpaitsi Saksan joukot eivät koskaan edenneet Aserien sntv:seen saakka eli siellä huseerasi enintään itse aurinkonassukka jos kansaa katosi Saksa ei ehtinyt hölmöilemään siellä. Kuten edellä totesin, niin Saksa - Neuvostoliitto 2:1 välierässä vaikutti ehkä eniten siinä aserituomarin päätöksessä. Nykyisin MM-kisoissa ei ole tuomaristossa puolivälieräjoukkueiden edustajia, joka on periaatteessa hyvä asia. Loppuottelussa toki voi olla jo pudonnut suurempi maa edustettuna. Ja koskaan MM-loppuottelussa ei ole ollut Saksalaista tuomaria, ehkä siksi että Saksa on siellä aika usein ja aika usein pronssiottelussakin (10 kertaa tähän mennessä, eli eniten), mutta DDR:n tuomari oli sattumalta tuomitsemassa Brasilia - Italia 4:1 ottelun Meksikossa 1970.
Lorenzo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: * * * *


Vastaus #40 : 09.03.2009 klo 14:49:18

Sano se sille azerituomarille, joka oli mahdollisesti menettänyt jotain sukulaisia tai ystäviä siellä sodassa. Oli kuitenkin varmasti selvässä iässä sodan aikaan, varmaan on itsekin sotinut...

Et ole käynyt sitä sotaa läpi, joten älä puhu asioista joita et vain voi käsittää. Tosin minäkään en sitä sotaa ole läpikäynyt, joten vaikenen.

E: tais tulla yhdyssanavirhe, tai sitten ei...

Valoja päälle jo. ::)
Noble Savage

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Karjalahden Ihme


Vastaus #41 : 09.03.2009 klo 16:25:30

Eiköhän azerituomari tehnyt sen ihan muista syistä kuin auttaakseen Englantia, sodasta oli kuulunut vasta 20 vuotta ja sillä avustavalla oli varmasti kaikki hyvin muistissa. Natsit teki sen itse. Jalkapalloon ei saisi politiikkaa sekoittaa, mutta nyt kun kyse oli poikkeuksellisen raa'asta "politiikasta", niin tuon teon nyt hyväksyy täysin.

Mutta eihän se Englantia tietenkään yhtään mairittele. En itse ollut koko kisojen aikaan edes syntynyt, mutta olen saanut sellaisen käsityksen että Englanti oli saanut muissakin otteluissa apua tuomareilta.

Aiheeseen: 2002
Että silleen...
Vavá

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barcelona, Palmeiras, Haka - (Spurs, N'ham Forest)


Vastaus #42 : 09.03.2009 klo 22:33:01

Sano se sille azerituomarille, joka oli mahdollisesti menettänyt jotain sukulaisia tai ystäviä siellä sodassa. Oli kuitenkin varmasti selvässä iässä sodan aikaan, varmaan on itsekin sotinut...

Et ole käynyt sitä sotaa läpi, joten älä puhu asioista joita et vain voi käsittää. Tosin minäkään en sitä sotaa ole läpikäynyt, joten vaikenen.

E: tais tulla yhdyssanavirhe, tai sitten ei...

Kyllä ne vähemmistökansat kärsivät Neuvostoliitossa aivan ihanniinkuin Neuvostoliiton omasta aloitteesta:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Stalin
Kulka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: РОССИЯ


Vastaus #43 : 09.03.2009 klo 22:40:10

Kyllä ne vähemmistökansat kärsivät Neuvostoliitossa aivan ihanniinkuin Neuvostoliiton omasta aloitteesta:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Stalin

Ja tämä liittyy tähän miten? :D

Niin ja jos ei ole muuta sanottavaa kuin "valot päälle" tai "että silleen...", sehän vain osoittaa sen että olen täysin oikeassa. 8)
Vavá

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barcelona, Palmeiras, Haka - (Spurs, N'ham Forest)


Vastaus #44 : 09.03.2009 klo 22:43:52

Ja tämä liittyy tähän miten? :D

Niin ja jos ei ole muuta sanottavaa kuin "valot päälle" tai "että silleen...", sehän vain osoittaa sen että olen täysin oikeassa. 8)

Da, moj drug, väsyttää. Ymmärsin väärin alkuperäisen viestisi.
Kulka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: РОССИЯ


Vastaus #45 : 09.03.2009 klo 23:09:00

Da, moj drug, väsyttää. Ymmärsin väärin alkuperäisen viestisi.
Jep, eipä tuo mitään sitten.
Lorenzo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: * * * *


Vastaus #46 : 11.03.2009 klo 04:52:51

Niin ja jos ei ole muuta sanottavaa kuin "valot päälle" tai "että silleen...", sehän vain osoittaa sen että olen täysin oikeassa. 8)

[sarkasmi]Isoisäni taisteli RYSSIÄ vastaan, joten minulla on oikeus purkaa tätä traumaa puhkomalla jokaisen RYSSÄN autosta renkaat. :([/sarkasmi]
Amado Guevara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #47 : 11.03.2009 klo 07:31:32

Omat kisamuistoni alkavat vuoden 1974 kisoista, lähinnä kiitos Eurosportille, josta näitä pelejä joita ei olisi muuten koskaan tullut nähtyä, pystyi katsomaan ilmaiseksi muutamia vuosia takaperin.

1974 Saksa: Lähinnä näistä kisoista on tullut nähtyä välierät sekä finaali, ties kuinka moneen kertaan. Siltikin, viihdyttäviä ja jännittäviä pelejä, joita jaksaa kerta toisensa jälkeen katsoa uudestaan. Etenkin loppuottelu on varmaan yksi parhaista, joka on koskaan pelattu. Ainakin viihdearvoltaan, toki vuoden 1986 loppuottelu nousee myös samaan kategoriaan. Ainut että voiton olisi suonut Hollannille :)

1978 Argentiina: Näistä kisoista samanlaiset muistikuvat, lähinnä loppuottelun ja välierät ainoastaan nähneenä. Joku tuolla ylempänä totesikin, että näissä kisoissa ensimmäistä kertaa alkoi tuota kaatumatautia näkymään peleissä.

1982 Espanja: Kisat, joista itselläni on kaikkein huonoimmat muistikuvat. Peleistä muistan nähneeni ainoastaan välierät sekä finaalin ja kaikkein päällimmäisenä näistä kisoista onkin jäänyt Harald Schumacherin törkeä temppu Patrick Battistonia kohtaan välierässä Saksan ja Ranskan välillä.

1986 Meksiko: Varmasti kaikkien aikojen legendaarisimmat kisat yhden miehen ansiosta. Maradonan jumalan käsi tullaan muistamaan aina, mutta niin myös hänen uskomaton soolonsa. Lisäksi loppuottelu on yhdessä vuoden 1974 finaalin ohella ainakin omasta mielestäni viihdyttävimmät ja parhaat loppuottelut, mitä MM-kisojen historiassa on ollut. Argentiina oli jo marssimassa vakuuttavasti kohti mestaruutta, mutta kuten niin monta kertaa aiemmin, Saksa tuli tukalasta tilanteesta tasoihin vajaassa kymmenessä minuutissa kahdella lähes identtisellä kulmapotkusta tulleella maalilla, kun otteluaikaa oli enää vajaa 10 minuuttia jäljellä, ainoastaan hävitäkseen kolme minuuttia myöhemmin tulleella maalilla, joka oli myös yksi Maradonan taidonnäytteistä; huikaisevan oivaltava läpisyöttö Jorge Burruchagalle, joka iski ratkaisevan maalin.

1990 Italia: Ensimmäiset kisat, jotka olen kunnolla seurannut televisiosta suorana. Olin matkoilla Italiassa Garda-järvellä ja muistan ikuisesti kun hotellin omistaja pyysi minut katsomaan otteluita kanssaan. Tottakai symppasin sitten Italiaa näissä kisoissa ja vaikka pelillisesti kisat eivät mitenkään huikeat olleet tasoltaan, jäivät nämä itselleni ikimuistoisimmiksi kisoiksi juuri tuon vuoksi, että minut pienenä poikana kutsuttiin katsomaan kisoja vaikken sanaakaan Italiaa ymmärtänyt. Suru oli toki suuri niin hotellin omistajalla kuin itsellänikin siinä vaiheessa kun Italia putosi kisoista. Loppuottelu tosiaan oli yksi tylsimmistä peleistä koskaan.

1994 Yhdysvallat: Viihdyttävät kisat kaikin puolin, Salenkon show, Escobar, huikaiseva Brasilia, joka oli kaatua Leonardon sikailuun Alex Lalasia kohtaan sekä tietenkin Baggion rankkari. Kokonaisuudessaan itse nostan nämä kisat parhaiksi kisoiksi koskaan, lähes jokainen peli tuli nähtyä. Ruotsin ja Bulgarian yllätykset olivat erittäin tervetulleita ja etenkin Ravellin huikea peli Brasiliaa vastaan jäi mieleen, kuten myös toki yhdessä tilanteessa hevosmainen loikinta kohti kameraa :D

1998 Ranska: Kisat, joista odotettiin Brasilian marssia kohti toista perättäistä maailmanmestaruutta, mutta jossa joukkue ei missään vaiheessa vakuuttanut allekirjoittanutta pelillään, vaikka Ronaldo tekikin maaleja tiuhaan tahtiin ennen kuuluisaa finaalia. Ranskalaisesta jalkapallosta en ole koskaan pitänyt, mutta täytyy kaikesta myöhemmin tapahtuneesta huolimatta arvostaa Zidanen taitoja näissä kisoissa. Finaali oli Zidanen suuri näytös, mutta oikeastaan ensimmäinen muistikuva mikä itselleni näistä kisoista tulee oli "Miksi Hollanti ei päässyt finaaliin" - huikea välierä Brasiliaa vastaan ja olisi ollut erittäin mielenkiintoista nähdä Hollanti-Ranska finaalissa. Mutta tämähän on juuri sitä MM-kisojen taikaa. Näistäkin kisoista tuli melkein jokainen ottelu nähtyä.

2002 Korea/Japani: Kisat, jotka menivät itseltäni melko lailla ohitse aikaisten lähetysaikojen vuoksi töitä tehdessä. Toki koosteina ja jälkilähetyksinä tuli otteluita katsottua, mutta ei se ole sama asia kuin nähdä peli suorana. Ranskan totaalinen floppaus, Senegalin ja Etelä-Korean iloiset esitykset, tapaus Ahn, Kahnin kallis virhe ja järjetön tuomaripeli + filmaaminen, siinä lähinnä mieleenpainuvimmat muistot näistä kisoista.

2006 Saksa: Melko mitäänsanomattomat kisat pelillisesti, en löytänyt joukkueista oikeastaan missään vaiheessa mitään "omaa" joukkuetta, mitä kannattaa ja lopulta kannatin sitten HH:n kovan fanittamisen vuoksi Italiaa, vaikka pelityyli ei mitenkään erityisesti mieleeni ollutkaan. Erittäin kova puolustuspeli, Italian armopala puolivälierässä, viime hetken maali jatkoajalla sekä tietenkin Materazzi vs Zidane.

Ja vielä lopuksi kategoriat parhaat kisat: 1994, paras finaali: 1974.
« Viimeksi muokattu: 11.03.2009 klo 08:08:00 kirjoittanut Amado Guevara »
Speedo Gonzales

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Чухна!


Vastaus #48 : 11.03.2009 klo 07:45:04

Täällä on jo heitetty niin hyvää analyysiä, etten lisää mitään muuta kuin listaan näkemäni kisat paremmuusjärjestykseen.

2006 Kovat kisat, joskin avainpelaajien (mm. loukkaantumisista ja tiiviistä seurajoukkuekaudesta johtuvat) väsyneet otteet leimasivat kisoja
1994 Hienot ja yllätykselliset kisat. Paljon värikkäitä persoonia
1986 Menee sinne "aika kultaa muistot" -osioon, todellisia huippuotteluita ei ollut montaa
1998 Pelattiinhan ne ja tuli katottua miltei joka matsi, mutta ei säväyttänyt erityisemmin. Ronaldon sekoilut päällimmäisenä mielessä
2002 Vaisut kisat, joista mieleen jäi lähinnä karseita tuomarivirheitä
1990 Saksa hoiti vakuuttavasti homman kotiin, kun muista ei ollut vastusta
Tresor

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 11.03.2009 klo 12:05:36

1994 Yhdysvallat: Viihdyttävät kisat kaikin puolin, Salenkon show, Escobar, huikaiseva Brasilia, joka oli kaatua Leonardon sikailuun Alex Lalasia kohtaan

Tab Ramosia Leonardo huitaisi:
http://www.youtube.com/watch?v=30rSHY9aFBI

 
Sivuja: 1 [2] 3 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa