Vähän on aikaa ehtinyt jo kulua kisojen päättymisestä, mutta vasta nyt sain kasattua oman tähdistöni. Spanskipelurien runsaus lopullisessa kokoonpanossa on silmiinpistävää, mutta Espanjan suvereenit esitykset kisoissa puoltavat heidän valintojaan. Kaikki pelaajat tulevat vähintään välieriin selvinneistä joukkueista, vaikka moni asia olisi puoltanut mm. Modricin, Sneijderin, Chiellinin, Pepen ja van der Sarin valintaa. Myös välieräjoukkueissa oli useita pelaajia, jotka olisivat voineet hyvin olla mukana aina maalikuningas David Silvasta ja finaalin ratkaisseesta Torresista Bastian Schweinsteigeriin. Espanjan keskikentältä olisi mukaan voinut ottaa kenet tahansa. Myös Turkin Semih Sentürk ansaitsee tärkeine maaleineen erikoismaininnan. Tällä kertaa kuitenkin näin.
--------------Casillas----------------
Ramos---Puyol---Marchena----Zhirkov
Arda-------Xavi----Senna-----Podolski
-------Arshavin----Pavlyuchenko------
Casillas: Maaliin ei oikeastaan ollut muita mahdollisuuksia Espanjan rynnittyä aina mestaruuteen asti. Joukkueen kapteeni pelasi virheettömästi läpi koko kisat ja ratkaisi omakätisesti puolivälierän Italiaa vastaan pilkuilla.
Sergio Ramos: Aloitti kisat epävarmasti, mutta paransi ottelu ottelulta peliään. Tuki jatkuvasti hyökkäyksiä oikean laitapuolustajan tontiltaan ja onnistui sen ohessa myös puolustuspelissään. Pimensi välierässä Zhirkovin ja finaalissa Podolskin. Atleetti, jolta kuntoa ja juoksuvoimaa ei puutu. Paras paikallaan tällä hetkellä maailmassa.
Puyol: Pettymyksiä täynnä ollutta kautta Barcassa seurasi täysosuma EM-kisoissa, joissa nähtiin sitä vanhaa ”Tarzania”, jota Kataloniassa oltiin kaivattu koko kausi. Virheet laskettavissa yhden käden sormin. Taisteli tyylilleen uskollisena loppuun asti. Muodosti Marchenan kanssa kisojen parhaan topparikaksikon.
Marchenan: Jos Puyolin kausi Barcassa oli pettymys, niin Marchenan kausi Valenciassa oli täysi katastrofi. Kisoissa Marchena oli kuitenkin mahtava ja vartioi mm. sekä Klosen että Tonin pois pelistä. Kisojen paras toppari.
Zhirkov: Venäjän kuntoihme vasemmalla, joka muodollisesti pelasi laitapuolustajana, mutta todellisuudessa vastasi sekä laiturin että puolustajan tehtävien hoidosta. Hyvä harhauttelija, joka selvisi kunnialla myös puolustusvelvoitteista. Pelasi itsensä futismaailman tietoisuuteen. Kenellekään ei varmaan jäänyt epäselväksi, että pelaa TsSKAssa laiturina.
Arda Turan: Galatasarayn ja Turkin futiksen uusi kultapoika esiintyi vakuuttavasti kisoissa. Tekniikka- ja harhautustaituri peippaili tiensä ensin vaihtopenkiltä Turkin avaukseen ja sieltä lopulliseen läpimurtoon tehden siinä sivussa kaksi maaliakin. Lopullinen kruunu Ardan kisoilta jäi kuitenkin puuttumaan, koska hän missasi välierän pelikiellon takia. Saa nähdä, kuinka kauan Cinbom pystyy pitämään kiinni tähdestään.
Xavi: Espanjan pelin moottori ja aivot, joka pyöritti peliä keskikentällä. Osui välierässä ja pohjusti voittomaalin finaalissa. Tyylikäs pelaaja, joka on Espanjan ”Tiki-Takan” ruumiillistuma. Jumalainen tekniikka ja pallovarmuus. Valittiin kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi.
Marcos Senna: Kisojen arvokkain pelaaja omasta mielestäni. Pelasi Espanjan keskikentän pohjalla tukien puolustuslinjaa ja antaen vapauksia muille keskikenttämiehille. Katkoi syöttöjä ja avasi peliä. Syöttövarmuus kadehtittavaa luokkaa. Näkymättömin palanen Espanjan keskikentällä, mutta silti se tärkein.
Podolski: Taas yksi pelaaja, joka mönkään mennneen seurajoukkuekauden jälkeen syttyi liekkeihin EM-kisoissa, vaikka pelasi ”väärällä” paikalla vasenpana laiturina. Oli tulikuuma alkulohkossa, ja vaikka tahti hieman hiipui loppua kohden, niin silti aina Saksan parhaimmistoa.
Arshavin: Pelasi vain kolme ottelua kisoissa karsinnoista periytyneen kahden ottelun pelikiellon takia. Niistä kahdessa ”Shava” oli maaginen, mutta Espanjaa vastaan Senna puolusti hänet ulos pelistä. Silti Arshavin muutti mukaantulollaan koko Venäjän turnauksen kulun. Unohtumattomassa Hollanti-ottelussa Andrei esitti maradonamaista dominointia kentällä puhkaisten siihen mennessä kisojen vakuuttavimman joukkueen leimaa kantaneiden puukenkien kuplan.
Pavlyuchenko: Spartakin tähden piti kuluttaa kisoissa penkkiä, mutta Pavel Pogrebnyakin loukkaantuminen avasi tien avaukseen. Teki kolme maalia ja tuhlasi toista kymmentä paikkaa, mutta onnistui silti hurmaamaan pelillään. Taisteli suurimman osan ajasta kahta topparia vastaan, mutta onnistui silti voittamaan useita kaksinkamppailuja. Nopea ja tekninen pelaaja isosta koostaan huolimatta. Monen eurooppalaisen keskisuuren seuran kiikarissa, mutta vaikea nähdä Romanin vaihtavan maisemaa.
Ehdottomasti tämä:
----------------------Casillas-----------------------
------Ramos-------Puyol-------Pepe---------Lahm--
----------------------Senna------------------------
---------Xavi---------Sneider-------Iniesta---------
-------------------Torres-----Villa------------------
Tästä tuli kyllä vähän Espanjalainen