Onnistuneita syöttöjähän oli jo jotain 2500, kun seuraavaksi parhaalla eli Romaricilla oli 1300.
Tästä innostuneena pieni katsaus kauden tilastoihin (tilastolähde AS.com)
Lähdetään liikkeelle maaleista joukkuetasolla. Eniten maaleja, peräti 105, teki tietenkin Barcelona. Real Madridin 83 maalia riitti kakkossijaan, vaikka Atleti pistikin naapurit ahtaalle 80 maalillaan. Numancia teki tasan yhden maalin per ottelu ja Recre jäi tästä tahdista 4 maalia. Kolmannen putoajan kohdalla vika ei ollut tehdyissä maaleissa, sillä Betis teki yhdeksänneksi eniten maaleja koko sarjassa.
Puskumaaleja viimeistelivät eniten baskit. Tilaston kärjessä on Osasuna 16 maalilla ja Athletic 14 maalilla. Pääpeli ei ehkä ollut mestarin vahvin puoli, mutta kyllä puskumaaleja tuli 11, eli viidenneksi eniten. Tosin Real Madrid, Racing ja Sporting tekivät niin ikään 11 maalia. Vapareista useimmin, eli 4 kertaa, osuivat Betis, Barça ja Mallorca. Valencia ja Deportivo jäivät tällä kaudella kokonaan ilman suoraan vaparista tulleita maaleja.
Pilkulta maaleja tekivät eniten, eli 9, Valencia ja Malaga. Omia maaleja teki eniten, 3 kpl, Valladolid. Eniten maaleja päästi Sporting (79 maalia) ja vähiten Barcelona (35) sekä Sevilla (39). Pilkulta tehtiin eniten maaleja Valencian verkkoon (9), kun Almerian verkkoon tehtiin pilkulta vain yksi maali.
Eniten tuomittuja rikkeitä oli Racingilla (750) ja Sportingilla (717), kun siisteimmin pelasivat Barcelona (484) ja Deportivo (522). Racingille annettiin myös eniten varoituksia (139) ja Barcelona oli myös tässä suhteessa kiltein (77). Näihin liittyen kiinnostava kuriositeetti on se, että Getafen pelaajat rikkoivat kolmanneksi vähiten, mutta saivat toiseksi eniten kortteja. Getafen pojat siis rikkoivat harvoin, mutta silloin kun rikkoivat, rikkoivat saman tien kunnolla. Punaisia sai eniten, ei ehkä kovin yllättäen, Osasuna, Valladolid ja Athletic, joista 2 ensimmäistä saivat 14 ja bilbaolaiset 13 punakorttia. Vähiten punaisia näkivät Villarrealin ja Deportivon pelaajat, kummankin yhteensä 5 kertaa.
Villarreal ja Getafe taas olivat joukkueet, joita rikottiin useimmin (726 ja 717 kertaa). Sporting ja Valladolid taas saivat nauttia siitä, että heitä rikottiin vähiten (571 ja 550 kertaa). Rankkareita pääsivät vetämään useimmin Getafe (12), Athletic (11) ja Malaga (10) ja harvimmin Valladolid, Mallorca ja Sevilla (kukin 5 kertaa). Valencia, Atleti ja Mallorca puolestaan rikkoivat useimmin rankkarin arvoisesti (10 kertaa kukin). Barcelona taas oli tässäkin suhteessa tuomarien lellikki, tai sitten vaan pelasi siisteimmin, sillä vastustajat pääsivät yrittämään pilkulta Barcelonan maalivahdin yllättämistä ainoastaan kolmesti.
Madridin seudulla ilmeisesti osataan paitsioansojen rakentaminen, sillä Atletico (161) ja Getafe (127) ovat kärjessä joukkueiden hyväksi tehtyjen paitsiotuomioiden tilastossa. Osasuna ja Espanyol saivat harvimmin paitsiovihellyksistä hyötyä. Useimmin paitsioon taas ehtivät Recren (147) ja Valencian (141) pelaajat, kun Getafen pelaajat olivat paitsiossa ainoastaan 53 kertaa.
Pallonmenetyksiä tuli eniten Recreativolle (3071) ja Real Madridille (3010), kun harvimmin pallon lahjoitti vastustajalle Barcelona (2606 kertaa). Pallonriistoja taas tuli eniten Real Madridille (2174), Barcelonalle ja Getafelle (kummallekin 2145). Heikoimmin tällä saralla onnistui Athletic 1797 pallonriistollaan. Ketään ei yllättäne se, että onnistuneita syöttöjä tuli eniten Barcelonalle, peräti 18539 kappaletta. Ero kakkosena olevaan Real Madridiin on varsin selvä, pääkaupunkilaiset saivat syötön perille 14225 kertaa. Vähiten omille syöttivät Athleticin pelaajat, vain 8250 kertaa.
Barcelona myös laukoi eniten, 719 kertaa, kun toiseksi eniten laukonut Real Madrid ampui 628 kertaa. Recre (417) ja Osasuna (418) puolestaan laukoivat vähiten. Koko kauden aikana eniten pelaajia, eli peräti 30 eri pelaajaa, käyttivät Athletic ja Racing. Atletico ja Mallorca käyttivät kentällä kauden aikana vähiten pelaajia, eli 22 pelaajaa kumpikin.
Pelaajista maaleja teki eniten siis Forlan, 32 maalia, Etoo (30) ja Villa (28). Puskumaaleja tekivät eniten Negredo ja vanha kunnon Walter Pandiani, jotka molemmat puskivat pallon verkon perukoille peräti 7 kertaa. Pilkulta maaleja teki eniten Villa, 8 kpl. Kuriositeetin vuoksi mainittakoon, että Etoo ei tehnyt yhtään 30 maalistaan pilkulta. Sen sijaan Etoo oli ahkerin laukoja 153 laukausellaan, perässään 146 kertaa laukonut Villa. Villan sihti oli kuitenkin parempi, sillä hän ampui maalia päin 70 kertaa, kun Etoo veti maalia päin 2 kertaa harvemmin. Vertailun vuoksi maalikuningas Forlanin vastaavat luvut ovat 133 ja 63. Forlanin maalia kohti menneistä vedoista siis joka toinen meni maaliin... on se kova!
Keltaista korttia joutuivat useimmin katselemaan Fernando Navarro (16) ja Paulo Assuncao (15). 14 keltaista sai yhteensä 5 pelaajaa. Yeste, Marchena ja Sergio Garcia taas saivat kauden aikana peräti kolme punaista mieheen. Yleisesti ottaen eniten rikkoivat Athleticin Llorente (103 kertaa) ja Espanyolin Moisea (92), kun Munitis ja Granero joutuivat useimmin rikotuksi (106 kertaa kumpikin). Yli 100 kertaa rikottiin myös Neneä, kun Messiä rikottiin "vain" 81 kertaa.
Pallonriistoja otti eniten, 320 kpl, Recren Riesgo ja kenttäpelaajista niin ikään Recren Morris (309) sekä Getafen Cata Diaz (305). Useimmin pallon menetti Athleticin Llorente, jolta pallo vietiin 435 kertaa, joka on 80 kertaa useammin kuin toiseksi useimmin pallon menettäneeltä Betisin Emanalta.
Omille menneitä syöttöjä oli siis tosiaan eniten Xavilla, joka syötti pallon omillee 2571 kertaa. Eki taisi viitata keskikenttäpelaajiin ja pelinrakentajiin, kun totesi, että toiseksi eniten onnistneita syöttöjä oli Romaricilla, jolla niitä oli 1309. Tähän väliin mahtuu kuitenkin 7 puolustajaa, joista parhaana Dani Alves liki 700 kertaa Xavia harvemmin syötöissään onnistuen (1883) ja Sergio Ramos, joka taas onnistui syötöissään liki 400 kertaa Dani Alvesia harvemmin, eli 1493 kertaa.
Myös maaliin johtaineita syöttöjä tuli selvästi eniten Xaville, peräti 16 kpl. Toisena tässä tilastossa on Jesus Navas 10 syötöllään, kun Iniesta, Pedro Leon ja Mata antoivat 9 maaliin johtanutta syöttöä.
Keskityksiä antoivat eniten Duda ja Simao, jotka molemmat antoivat 350 keskitystä kauden aikana. Maalivahdeista aktiivisimmin peliin osallistuivat Kameni, joka katkaisi syötön 310 kertaa ja Juan Pablo (309). Torjuntojakin keräsi eniten sama parivaljakko, joista Kamenille tuli 141 ja Juan Pablolle 138 torjuntaa. Tosin Aranzubia torjui yhtä monta kertaa kuin Juan Pablokin. Yhdessä tilastossa Juan Pablo on kuitenkin kärjessä, tosin se ei varsinaisesti mairittele, sillä kyseessä on eniten päästettyjä maaleja. Numancian maalivahti joutui kaivamaan pallon takaansa 64 kertaa. Toiseksi eniten maaleja päästi Iraizoz (60). Sama kaksikko päästi myös eniten maaleja pilkulta, nimittäin 7 kappaletta mieheen.
Tällaista tällä kertaa, toivottavasti edes joku jaksaa lukea tänne asti