FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
01.04.2023 klo 20:26:31 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 24
 
Kirjoittaja Aihe: Meksikon maajoukkue  (Luettu 165442 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ttv

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Racing Club, La U, Santos, Guti


Vastaus #25 : 19.11.2008 klo 17:48:01

En ole oikeen koskaa ymmärtänyt tuota Guille Francon Meksiko edustusta. Mies kun ei tunnu löytävän edes ladon ovea.
Tosin olihan mies Meksikon liigassa ihan kova pyssy aikoinaan, mutta luvut Argentiinasta ja Euroopasta eivät pahemmin mairittele.

Mutta kuitenkin luulisi että muutama muu ihan meksikolainen kärki ajaisi herran ohi ja on näköjään ajanut, mikä on hyvä. Saa nähdä mitä Vuoso saa aikaan, jos saa hänkään mitään.
« Viimeksi muokattu: 19.11.2008 klo 17:49:13 kirjoittanut ttv »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #26 : 19.11.2008 klo 20:09:33

En ole oikeen koskaa ymmärtänyt tuota Guille Francon Meksiko edustusta. Mies kun ei tunnu löytävän edes ladon ovea.
Tosin olihan mies Meksikon liigassa ihan kova pyssy aikoinaan, mutta luvut Argentiinasta ja Euroopasta eivät pahemmin mairittele.

Mutta kuitenkin luulisi että muutama muu ihan meksikolainen kärki ajaisi herran ohi ja on näköjään ajanut, mikä on hyvä. Saa nähdä mitä Vuoso saa aikaan, jos saa hänkään mitään.
Pitkälti samaa mieltä mitä Guilleen tulee. Näytöt ovat peräti heiveröiset, joten toivon mukaan ei ihan äkkiä saa kutsua maajoukkueeseen (sanoo mies, joka oli aikoinaan innoissaan argentiinalaisesta).

Svennikselle täytyy kyllä nostaa hattua siitä, että on antanut nuorille hyökkääjille runsaasti peliaikaa, vaikka jälki ei olekaan ollut kovin kummoista. Tulevaa perustaa tossa kuitenkin luodaan ja varsinkin Velan suhteen olen melkoisen toiveikas. En kuulu kyllä suurimpiin Arsenal-faneihin, mutta kehityksensä kannalta on varmaan varsin hyvässä paikassa. Ja ihan kohtuudellahan häntä on nähty myös pelikentällä viime aikoina, joten eteenpäin on varmaan mennyt seurankin silmissä. Nyt kun näistä nuorista lupauksista saataisiin ajettua sisään esim. Arellanon, Villaluzin, Araujon, Esquedan ja Bermúdezin kaltaiset pelaajat, niin suht lupaavalta näyttäisi maajoukkueen tulevaisuus.

Mitä taas Vuosoon tulee niin näkisin, että hän on vain välivaiheen "hätäapuratkaisu". Meksikon liiga kun ei ole tuottanut viime aikoina Jaredin tai Matadorin kaltaisia maalitykkejä, joihin maajoukkue voi luottaa. Johtuuko tämä sitten rutisemastani ulkomaalaishyökkääjien tulvasta vaiko siitä ettei nykyisestä alle 30-vuotiaiden sukupolvesta löydy riittävästi laatua on toinen juttu. Joka tapauksessa toivon, että Vuoso pystyy osaltaan auttamaan Meksikoa tässä siirtymävaiheessa, kun nuoret hyökkääjät ovat vasta kehittymässä.

Sivumennen sanoen karsintaottelu on nähtävissä MyP2P:ltä klo 3:30 lähtien ;-)
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #27 : 20.11.2008 klo 10:01:25

El Tri kangerrellen Hexagonaliin

Meksikon nihkeät vierasesitykset jatkuivat, kun joukkue hävisi välierälohkonsa viimeisessä pelissä Hondurasille maalein 0-1. Ottelun ainoasta osumasta vastasi vieraiden Ricardo Osorio, joka upotti pallon omaan verkkoon pelin toisella puoliajalla. Hondurasin voittoa voi pitää ansaittuna, sillä isännät hallitsivat ottelua varsinkin sen toisella puoliajalla ja hieman paremmalla sihdillä joukkue olisi voinut voittaa suuremmallakin maalierolla. Meksikon onneksi näin ei käynyt, joten Sven-Göran Erikssoin luotsaama joukkue saattoi kompuroida MM-karsinnat päättävään Hexagonaliin maalieron turvin.

Ottelu käytiin hankalissa olosuhteissa, sillä pelin alla ja sen aikana satoi kaatamalla, mikä teki kentästä melko huonokuntoisen ja pelistä rikkonaisen. Tämä ei luonnollisestikaan suosinut Meksikon tyyliä, mutta heikkojen kenttäolojen taakse ei Svenniksen ryhmän kannata kuitenkaan piiloutua. Isännät näet hallitsivat hankalat olot paremmin ja veivät pisteet ansaitusti.

Kamppailun avausjakso oli melko keskinkertaista puurtamista eikä kummankaan joukkueen onnistunut ahdistella vastustajansa maalia todella vaarallisesti. Parhaimpaan paikkoihin pääsi vieraiden Matias Vuoso, jonka paikanpuolikkaat eivät johtaneet kuitenkaan osumiin. Ottelu syttyi eloon vasta toisella puoliajalla, jolloin nähtiin useita selkeitä maalipaikkoja. Ensimmäisen iskun antoi jälleen Vuoso, joka puski aivan jakson alussa Andres Guardadon antaman kulmapotkun Hondurasin ylärimaan. Isäntien vastausta ei tarvinnut kuitenkaan kauan odottaa, sillä vain minuuttia myöhemmin erotuomari Carlos Batres lahjoitti kotijoukkueelle vapaapotkun Meksikon rangaistusalueen sivusta. Tätä seurasi vaarallinen erikoistilannerumba, joka päättyi siihen, että Ricardo Osorio tykitti pallon yläriman kautta omaan maaliin ohi hölmistyneen Oswaldo Sánchezin.

Tämä takaisku järkytti vieraiden peliä ja ottelu alkoi kulkea yhä selkeämmin Hondurasin haluamassa rytmissä. Jatkopaikassa kiinni ollut kotijoukkue vetäytyi tarpeen mukaan Meksikon näennäishallinnan edessä ja iski sitten useaan otteeseen terävillä vastaiskuilla. Parhaat paikkat lisäosumiin isännillä oli tunnin pelin kohdalla, jolloin se ahdisteli kahteen otteeseen vaarallisesti Sánchezin maalia. Ensin tuomari Batres toisti aiemman virheensä rankaisemalla Meksikoa puhtaasta liukutaklauksesta rangaistuspotkualueen rajalla. Tilannetta seurannutta vapaapotkua asettui ampumaan Hondurasin Victor Bernandez, joka tykitti pallon niukasti ohi oikean yläkulman. Vielä paremman paikan isännät saivat vain minuuttia myöhemmin, kun Danilo Turcios pääsi nokikkain Sánchezin kanssa. Hondurasilaishyökkääjä yritti yllättää maalivahdin kevyellä nostolla, mutta kokeneen meksikolaisvahdin onnistui estää nämä aikeet.

Ruotsalaisluotsi Sven-Göran Eriksson ei seurannut luonnollisestikaan toimettomana tilanteen kehittymistä. Hän heitti toisen puoliajan aikana tuleen kolme uutta hyökkääjää, mutta tämäkään ei tuonut tarvittavaa terävyyttyä Meksikon peliin. Joukkue pyrki etenemään sille ominaisella syöttöpelillä, mikä ei soveltunut raskaisiin kenttäoloihin. Useimmiten nämä yritelmät päättyivät joko liukasteluihin tai siihen että  pallo pysähtyi ennenaikaisesti märällä nurmella. Rafa Marquez oli joukkueesta oikeastaan ainoa, joka pyrki ajoittain suoraviivaisempaan pelitapaan tarjoten kärkipelaajille muutamaan otteeseen keskityksiä, jotka eivät johtaneet kutenkaan tulokseen. Kovin montaa vaarapaikkaa ei Meksiko nuhjaavalla pelitavallaan saanutkaan enää aikaiseksi. Lähimmäksi maalia pääsi vaihtomies Nery Castillo, joka pääsi ampumaan kääntölaukauksen rankkarialueen rajalta tulittaen pallon hieman ohi ylänurkan. Castillo olikin ylipäätään melko pirteä kentälle päästyään ja hänelle olisi ollut käyttöä jo pelin aiemmassa vaiheessa.

Ottelun lopussa nähtiin vielä värikkäitä tapahtumia, sillä molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa verkon heiluttamiseen. Ensin isäntien Carlos Costly pääsi puskemaan täydestä avopaikasta kohden Meksikon maalia, mutta vieraiden onneksi pallo suuntautui maalipuiden ohi. Meksikon Rafa Marquez oli puolestaan lähellä ryöstää lisäajalla vieraille pisteen, mutta Hondurasin maalivahdin onnistui ohjata vaarallinen alanurkkapusku kulmapotkuksi. Tappio kävi selvästi myös meksikolaispelaajien hermoille, sillä joukkue ehti hankkimaan loppuminuuteilla kaksi punaista korttia. Pahiten kääminsä käräytti Carlos Vela, joka sortui täysin järjettömään viikatteeseen, joka olisi voinut johtaa hondurasilaispelaajan loukkaantumiseen. Häntä ennen kentältä marssi Gerardo Torrado, joka on Velan ja Fernardo Arcen lailla pelikiellossa Hexagonalin avauskierroksella.

Tappiostaan huolimatta Meksiko siis selvitti tiensä loppukarsintaan, mutta rimaa hipoen tullut jatkopaikka ei tyydytä ketään maan jalkapalloyhteisössä. Toistaiseksi päävalmentaja Erikssonilla on edelleen liiton luottamus, mutta kompuroinnin jatkuessa hänenkin asemansa alkaa horjua. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Svennis oli tosin varsin päättäväisellä tuulelle todeten, ettei hänellä ole aikomustakaan erota. Ruotsalainen vakuutti edelleen olevansa varma, että Meksiko on mukana Etelä-Afrikan kisoissa ja että hän toimii siellä maan päävalmentajana. Honduras-tappiota hän selitteli vastustajan hyvällä pelillä, omiensa tehottomuudella sekä vaikeilla kenttäolosuhteilla. Samaa virttä veisasi myös joukkueen kapteeni Sánchez, jonka mukaan veden peittämä kenttä vaikeutti suuresti vieraiden peliä. Muut pelaajat eivät kommentoineet ottelua medialle vaan luikahtivat pois stadionilta Erikssonin lehdistötilaisuuden aikana.

Honduras - Meksiko 1-0 (0-0)
51. Ricardo Osorio (oma maali)
Honduras: Noel Eduardo Valladares, Iván Guerrero, Víctor Bernárdez, Maynor Figueroa, Hendry Thomas (46. Danilo Turcios), Sergio Mendoza, Wilson Palacios, Emil Martínez (71. Ramón Núñez), Amado Guevara, Carlos Costly, David Suazo                              
Meksiko (4-4-1-1): Oswaldo Sánchez; Ricardo Osorio, Aarón Galindo, Rafael Márquez, Carlos Salcido; Fernando Arce (72. Nery Castillo), Pável Pardo, Gerardo Torrado (87. ua), Andrés Guardado; Sinha (57. Carlos Vela 88. ua); Vicente Matías Vuoso (82. Omar Bravo)                              

kuvia: http://www.mediotiempo.com/concacaf/eliminatorias_mundialistas/sudafrica_2010/galeria.php?id_partido=27119
videoklippi: http://uk.youtube.com/watch?v=XxyVqLJLPbk
videoklippi2: http://uk.youtube.com/watch?v=qEO76AfQ68wMedio Tiempon arviot :-):

1. Oswaldo Sánchez/90'   - Sobrio - 4.5
5. Ricardo Osorio/90' - A secas - 4.5
4. Rafael Márquez/90' - Oro en el lodazal - 6
2. Aarón Galindo/90' -    Sólo pudo corretearlos - 3.5
3. Carlos Salcido/90' -     Decente pero lo tomaban a medio camino - 4
8. Pável Pardo/90'  - Quiso -4.5
6. Gerardo Torrado/87'    - Horrible - 2.5
15. Fernando Arce/72'    - ¿Dónde estabas? - 3
18. Andrés Guardado/90' - Valiente, talentoso... y solo - 5
7. Sinha/57' - Nada - 3
12. Vicente Matías Vuoso/82'  - El poste lo alejó del heroísmo - 4
11. Carlos Vela/31' - Ridículo - 2
10. Nery Castillo/18' - Demasiado tarde Sven - S/C
12. Omar Bravo/8'  -  S/C
Sven-Göran Eriksson  [DT] - Hecho nudo... No es el idioma, es el futbol - 3
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #28 : 20.11.2008 klo 10:45:33

Tossa matsissa oli muuten aika hassu kohtaus ennen kuin toinen puoliaika alkoi. Meksiko köpötteli kentälle samaan aikaa kuin tuomari ja siellä joukkue sitten seisoskeli kaatosateessa odottaen isäntiä. Kun näitä ei näkynyt viiteen minuuttiin, niin joukkueenjohto komensi pojat sisälle. Eipä ole tuollaistakaan ihan usein tullut vastaan, liekö ollut taktiikkaa kohmettaa vieraat  ;)

Joka tapauksessa paitoja joukkueelta kuulemma kului suihkuottelussa. ekat menivät avausjaksolla, toiset siinä, kun odottivat Hondurasia ja kolmannet otettiin käyttöön toiselle puoliajalle eli märkää oli...
ttv

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Racing Club, La U, Santos, Guti


Vastaus #29 : 20.11.2008 klo 14:20:41

Joo on kyllä mielenkiintoista tuo ettei niitä kotimaisia hyökkääjiä oikein ole. Puolustajia ja keskikenttämiehiä kuitenkin löytyy omiksi tarpeiksi ja ylikin. Mitenkäs esim Morelian Landín? eikös hän ole jonkin sortin lupaus? Eikä mikään aivan pieni mies tyyliin Vela ja Giovani?
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #30 : 22.11.2008 klo 17:15:35

Tuo kotimaisten hyökkääjien puute on kanssa asia jota olen pohtinut silloin tällöin. Eräs syy saattaa olla- niin kuin olen ehkä aiemminkin todennut - maan pääsarjan rakenteessa, joka kannustaa mielestäni seurajohtoa lyhytjänteiseen ja tempoilevaan pelaajapolitiikkaan. Toisaalta tämä sarjan lyhyys aiheuttaa sen, että mihinkään pahoihin tappioputkiin ei ole varaa, jos aikoo hakea menestystä. samalla sarjan playoffs-systeemi yhdessä liigan yleisen tasaisuuden kanssa takaa sen, että myös keskinkertaiset organisaatiot voivat periaatteessa unelmoida menstyksestä, jopa mestaruudesta. Tämä ei mielestäni ole ainakaan suosimassa nuorien, potentiaalisten pelaajien sisäänajoa. Kovassa paineessa olevien managereiden ja seurajohdon on näissä oloissa paljon helpompi pelata varman päälle ja yrittää ostaa menestystä sen sijaan, että nojattaisiin nuoriin, kotimaisiin pelaajiin. Käytännössähän tämä on sitten tarkoittanut, että ostellaan koviksi miellettyjä eteläamerikkalaisia pelaajia, joiden toivotaan ampuvan joukkueen joko mestaruuteen tai pelastavan sen osumillaan putoamiselta.

Tällainen mielikuva on ainakin itselleni syntynyt, joten ajattelinpa ryhtyä oikein "tutkimaan" tätä asiaa tilastojen valossa, jos aikaa löytyy. Noin alkuun tsekkailin huvikseni ulkomaalaistaustaisten pelaajien "rakennetta" 2000-luvulla ja tein myös pienen piavertauksen nykyisen sarjajärjestelmän alkuvuosiin. Sen verran tuosta löytyi mielestäni tuolle mutulleni pohjaa, että saatanpa jossain vaiheessa katsella noita saatuja peliminuuttejakin, ainakin menestyvimpien (=liguillaan päässeet) seurojen osalta. Heitetään tuohon alle muutama pikahuomio.

1) ulkomaalaistaustaisten pelaajien lukumäärä on kasvanut selkeästi uuden sarjasysteemin alkuvuosista lähtien. Siinä missä nykysysteemin aikana peliaikaa sai keskimäärin 4,4 ulkomaalaista / joukkue nyt on paukuteltu jo vuosikausia yli 5 ulkomaalaispelaajan rajan yli. Vuoden 2002 aperturasta lähtien tämä keskiarvo on ollut 5.3 ulkomaalaistaustaista per joukkue.

2) Ulkomaalaispelaajien jakauma pelipaikoittain on myös mielenkiintoinen. Vierastyövoimasta reilu 2/5 on ollut koko uuden sarjajärjestelmän ajan hyökkääjiä. Keskikenttäpelaajien suhteellinen osuus on puolestaan pursunnut selkeästi vuosien varrella. Vertailuajanjakson alussa ulkomaalaisista noin neljännes oli keskikenttäpelaajia, mutta 2000-luvun alusta lähtien tämä osuus on pompannut reiluun kolmasosaan, millä tasolla se on pysynyt joka vuosi. Kun karkeasti arvioden vähintäin 65-75 prosenttia näistä pelaajista tuntuu olevan sellaisia, joiden ansioiksi mainitaan hyökkäysvoima, niin tässäkin tämä hyökkäyksellinen elementti korostuu. Puolustajia ulkomaalaisten kaartista löytyy 2000-luvulla yleensä hieman alle viidesosa, mikä merkitsee lievää pudotusta sarjasysteemin alkuvuosiin nähden. Veskarit alkavat puolestaan outoja lintuja tässä ryhmässä. Viime vuosina heidän osuutensa on pyörinyt yleensä 3-5 prosentin haarukassa, mikä merkitsee huomattavaa pudotusta 1990-luvun puolivälin tilanteesta. Käytännössä tätä osastoa ovat yllä pitäneet Cristante, Calero ja Vilar, joiden ohella ulkolla muut ulkomaalaisvahdit ovat olleet harvinaisuuksia.

3) Edellä todettiin, että ulkomaalaisten määrä/ joukkue on lisääntynyt nykyisen sarjasysteemin aikana. Jos kyseisen poppoon jakaa keskimääräisesti pelipaikoittain paljastuu myös kiintoisia asioita. Siinä missä systeemin alussa keskimääräinen joukkue tuli toimeen 1,86 ulkomaalaishyökkääjällä, niin aperturasta 2002 lähtien on tarvittu reilusti yli kaksi kärkivahvistusta/ jengi (x= 2,21, 13 kautta).
Keskiarvoista kun puhutaan, niin hajontaa tietysti löytyy. Parhaimmillaan joukkueet ovat kahmineet riveihinsä neljä ulkomaalaista, kun taas jotkut ovat tulleet vaatimattomasti toimeen yhdellä vierashyökkääjäll. Toki tämän harteille on siten asetettu ykköstykin viitan raskaat odotukset. Vastaavasti uuden sarjasystemin alussa ei ollut täysin tavatonta, että myös muilla joukkueilla kuin Chivasilla ei ollut riveissään yhtään ulkomaalaissentteriä. Harvinaista tämä toki oli, mutta näitäkin tapauksia löytyy. Vielä ansiokkaammin on kasvanut keskikenttäkalusto. Vertailujakson alussa joukkueilla oli keskimäärin 1,08 ulkomaalaista keskikentällään, kun taas aperturasta 2002 lähtien joukkueilla on keskimäärin 1,88 vierastyöläistä tällä osastollaan (70+ % kasvu). Ja kuten edellä todettiin, niin kasvu on tullut lähinnä lisäämällä ko. osastolle hyökkääviä ulkomaalaispelaajia. Puolustusosastolla ei ole tapahtunut vastaavaa kasvua. Vieraspakkeja on ollut koko tarkastelujaksona keskimääräisesti noin 1/jengi (hieman alle, haarukka 0-2 vahvistusta) ja veskareiden osuus on kutistunut minimiin, kuten edellä todettiin.

Mitä tästä sitten opimme maajoukkueen kannalta, jos mitään? Omasta mielestäni tuo antaa ainakin osviittaa siitä, että hyökkääjät / hyökkäävät pelaajat ovat epäedullisemmassa kilpailuasetelmassa kuin meksikolaiset puolustajakollegansa. Jälkimmäiset kisaavat reilusta 3,5 pakin paikasta vain 1 ulkomaalaisen kanssa. Vastaavasti kärjen harvemmista pelipaikoista on kinaamassa yli kaksinkertainen määrä ulkomaalaisvahvistuksia. Tämä saattaa olla yksi pieni osatekijä siihen, että puolustavat meksikolaisnuoret nousevat nykyään helpommin esille. Heille on tarjolla "helpommin" vastuuta kuin hyökkääjäkollegoilleen ja lisäksi he hyötyvät tavallaan ulkomaalaissentterien tulvasta (laadukkaampia vastustajia). Kun tohon yhdistää erilaiset seurajoukkuecupit, niin tilanne vain kumuloituu heidän hyödykseen. (lisää laadukasta peliaikaa verrattuna nuoriin hyökkääjiin, jotka putoavat nokkimisjärjestyksessä alemmas erilaisten lainasenttereiden edessä).

Tässä olisi vielä yhtä sun muutakin kirjoitettavaa, mutta nyt on pakko alkaa tekemään vakiota...
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #31 : 22.11.2008 klo 18:09:35

Joo on kyllä mielenkiintoista tuo ettei niitä kotimaisia hyökkääjiä oikein ole. Puolustajia ja keskikenttämiehiä kuitenkin löytyy omiksi tarpeiksi ja ylikin. Mitenkäs esim Morelian Landín? eikös hän ole jonkin sortin lupaus? Eikä mikään aivan pieni mies tyyliin Vela ja Giovani?
Mjoo, sen vähän perusteella mitä olen nähnyt, niin en ole täysin vakuuttunut Landinista. Tekee kyllä toisinaan maaleja, mutta osaa kyllä myös sössiäkin lahjakkaasti Koko ja nuori ikä kyllä plussaa, että voisihan häntä tietty kokeillakin joskus. Itse näkisin mieluummin kyllä esim. Esquedaa testattavan jossain harjoitusmaaottelussa.

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #32 : 31.07.2009 klo 22:37:13

Laitetaanpas pitkästä aikaa jotain tähänkin, kun tuo Meksikon kohtalonottelu USA:aa vastaan lähestyy. Kuten tunnettua, niin Trin Hexagonal on ollut melkoista räpeltämistä ja Svennis saikin jo ajat sitten lähteä. Pelastajaksi kutsuttiin jälleen Javier Aguirre, joka luotsasi Meksikon vastaavassa tilanteessa vuoden 2002 kisoihin. Vasco on puolestaan kutsunut maajoukkueeseen vanhoja luottomiehiään, kuten Cuauhtemoc Blancon ja Conejo Pérezin. Temo ei näin viihtynyt eläkkeellä pitkään, sillä hänhän hinkusi mukaan jo Svenniksen viimeisiin ryhmiin.  Kovin lupaavasti ei Aguirren kakkoskausi ole alkanut, sillä joukkue jatkoi kompurointiaan häviten alkukesällä vieraissa El Salvadorille ja Trinidad & Tobagostakin saatiin vain nihkeä kotivoitto. Tässä kuussa saatiin sitten ainakin itseluottamusta nostattava voitto, kun Meksiko nappasi itselleen Gold Cupin mestaruuden. Finaalissa kaatui USA murskaluvuin 5-0, mutta kovin suurta painoa ei tälle tulokselle pidä antaa. Vastustajan pelaajaryhmä on näet varsin toisenlainen, kun se astelee 12.8. Aztecalle.

Hexagonalin lukuisat pistemenetykset tarkoittavat sitä, että El Tri on pakkovoiton edessä tässä matsissa. Myös kahdessa muussa kotipelissä (Honduras ja El Salvador) vastustajan olisi kaaduttava mikäli Meksiko aikoo elättää mitään haaveita suorasta kisapaikasta.
Vasco on nimennyt tähän ensimmäiseen kotitestiin pitkälti samoja pelaajia, joita hän käytti alkukesän karsintapeleissä Näin esim. maajoukkueen monivuotinen ykkösvahti Oswaldo Sánchez on edelleen Aguirren kuvioiden ulkopuolella.  Gold Cupin voittaneesta suhteellisen nimekkäästä ryhmästä on puolestaan mukana 11 pelaajaa.

Suurinta polemiikkia on aiheuttanut Nery Castillon mukaanotto, sillä Shaktarin hyökkääjän ei uskota olevan vieläkään täydessä fyysisessä iskussa. Ilouutisena voi puolestaan pitää Rafa Márquezin paluuta ryhmään, joskin miehen pelaaminen on edelleen epävarmaa. Toppari testaa polveaan muutama päivää ennen Barcelonan harjoitusottelussa ja tämän testin tuloksesta riippuu pitkälti Rafan pelaaminen.

 
JOUKKUE

Maalivahdit:
Guillermo Ochoa (América)
José de Jesús Corona (Cruz Azul)

Puolustus:
José Antonio Castro (Tigres)
Efraín Juárez (Pumas)
Rafael Márquez (Barcelona)
Jonny Magallón (Chivas)
Ricardo Osorio (Stuttgart)
Aarón Galindo (Chivas)
Carlos Salcido (PSV)
Óscar Rojas (América)
   
Keskikenttä:
Gerardo Torrado (Cruz Azul)
Israel Castro (Pumas)
Andrés Guardado (Deportivo la Coruña)
Cuauhtémoc Blanco (Chicago Fire)

Hyökkääjät:
Alberto Medina (Chivas)
Giovani Dos Santos (Tottenham)
Nery Castillo (Shakhtar)
Carlos Vela (Arsenal)
Miguel Sabah (Morelia)
Guillermo Franco
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #33 : 07.08.2009 klo 19:37:47

Rafa
No niin, Rafa sai sitten lisävamman, joten toppari missaa pelin. Kun Nery on puolikuntoinen ja Sabahkin kärsii pikkukolhusta, niin aika ohuella ryhmällä Vasco on liikkeellä. Uusia miehiä ei kuitenkaan kutsuta ainakaan Rafan tilalle. Kokemukseen varmaan luotetaan tärkeässä pelissä, joten heitetään nyt arvaus kokoonpanosta (=vai pitäisikö sanoa toivomus)

                     Ochoa

                 Osorio   Magallón
J. Castro                                 Salcido

                   Torrado
Giovani                                  Guardado
   
                   Blanco

              Sabah       Vela


Jos Sabah ei toivu, niin Guille tuomaan kokemusta kärkeen. Periaatteessa Gionkin voisi nostaa hyökkäykseen varsinkin, kun oikealle laidalle on koko lailla tunkua, mutta se on jo nähty, ettei kahden nuoren miehen varaan voi viimeistelyä jättää. Aaron Galindo sitten tarjolla topparipuolelle, jos Osorio heitetää oikealle. Ja Nery ratkaisemaan kamppailu vaihtopenkiltä... 
Ianway

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 11.08.2009 klo 12:47:15

Itse näkisin kyllä mieluusti Coronan maalissa, mutta mies on sen verran harvoin ollut Trin veräjien välissä että luotto tuskin riittää näin elintärkeässä pelissä.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #35 : 12.08.2009 klo 15:11:20

Itse näkisin kyllä mieluusti Coronan maalissa, mutta mies on sen verran harvoin ollut Trin veräjien välissä että luotto tuskin riittää näin elintärkeässä pelissä.
Saattaisi tosiaan olla näin jopa parempi. Memo kun pystyy sekä loistotorjuntoihin, mutta myös yllättäviin räpellyksiin. Asiasta toiseen - loukkaantuneista ainakin Guardado on ilmoittanut olevansa pelikunnossa. Ja ottelu alkaa aika mielenkiintoiseen aikaan eli klo 15. Haettaisiinkohan tällä jotain ylimääräistä "saaste-etua" USA:han nähden (kuumuushan ei sinällään ole faktori, esim. joku Washington DC on kesällä läkähdyttävässä kosteudessaan tältä osin selkeästi pahempi paikka). Oli miten oli eipähän tarvitse herätä keskellä yötä matsia katsomaan.
Saxon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia & Las Chivas


Vastaus #36 : 13.08.2009 klo 01:13:18

USA karkasi 9 minuutin kohdalla johtoon, mutta Meksiko nousi tasoihin Castron tuomion päivän kanuunalla. Palttiarallaa 25metristä lähtenyt tykki löysi tiensä vastustamattomasti yläpesään.

Pelin kuviot oli aika selkeät: meksiko hallitsee ja jenkit pyrkii iskemään vastaan tai erikoistilanteista. Aika pahoilta nuo pari erikoistilannetta näyttikin kun jenkkien atleetit jyräsivät pienikokoiset Meksikolaiset. Parhaat tilanteet järjesti kuitenki Meksiko. Varsinkin Dos Santos oli pelipäällä ja näytti pitkästä aikaa lahjakkaalta pallonpotkijalta.

Pelin ratkaisu tuli sitten 10 minuuttia ennen loppua kuin kentälle marssi Miguel Sabah, joka kerkesi olemaan kentälle vaivaset kolme minuuttia ennen kuin pallo pomppi kohti rangaistusalueella. Hallittu haltuunotto ja tyylikäs veto riman alle ratkaisi pelin. Jenkit yritti lopussa painostaa, mutta mitään mainittavaa eivät aikaan saaneet... tai no. "Lopussa saatiin kulma". Loppuvihellyksen jälkeen reilut 120 000 meksikolaista pääsikin sitten juhlimaan voittoa. Hyvät pileet ois varmaan tiedossa. Hyvä fiilis jäi ja pitihän sitä itekkin sitte kaivaa Tequilat esiin ;)
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #37 : 13.08.2009 klo 07:59:57

Olipa todella maukas voitto, joka pitää toiveet suorasta jatkopaikasta vielä elossa. Sabahilta kylmä viimeistely, mutta hattua täytyy kyllä nostaa myös Efrain Juarezille, joka ajoi tilanteessa todella upeasti sisään. Nyt ei muuta kuin metsästämään ainakin pistettä Ticoilta. Avaus oli muuten seuraava:

                               Ochoa

                  Magallón            Osorio
Juárez                                               Salcido


                I Castro           Torrado
Giovani                                            Guardado


                 Guille         Blanco


vaihdosta sisään: Vela (55. Blanco), Castillo (70. Guardado), Sabah (78. Guille)
vilsu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, VPS, Arsenal, Juventus & Suomen maajoukkueet


Vastaus #38 : 13.08.2009 klo 20:15:58

Uutinen
Meksiko-luotsi USA-voiton jälkeen: Otan pari tequila-paukkua
13.8.2009, 11.53 (päivitetty 12.00)

Meksikon jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Javier Aguirre sai huokaista helpotuksesta keskiviikkoiltana, kun meksikolaiset kaatoivat MM-karsintaottelussa USA:n 2-1. Ottelua seurasi paikan päällä Mexico Cityssä jättiyleisö, 105 000 katsojaa.

Helpolla voitto ei kuitenkaan tullut, sillä Miguel Sabah viimeisteli voittomaalin vasta 81. minuutilla. Kolmen pisteen myötä Meksikolla on edelleen saumat selviytyä Etelä-Afrikassa järjestettävään MM-lopputurnaukseen.

- Jaossa on vielä 12 pistettä, joten on vaikea sanoa, onko meillä vielä kisalippu kädessä, päävalmentaja Aguirre kertoi uutistoimisto Reutersille.

- Oloni on nyt rauhallinen. Viime päivien paineet ovat purkautuneet, joten taidan mennä ottamaan pari tequila-paukkua, hän lisäsi.

MM-karsintalohkon muissa otteluissa Honduras peittosi Costa Rican 4-0, ja Trinidad & Tobago päihitti El Salvadorin 1-0. Näin ollen lohkon neljä parasta maata on vain kolmen pisteen sisällä, kun neljä kierrosta on pelaamatta.
Neofunktionalisti

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 13.08.2009 klo 20:25:56

México Ylos

Olisko kenelläkään linkkiä ottelukoosteeseen?
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #40 : 13.08.2009 klo 21:16:34

Tässä on ainakin yksi.

http://www.youtube.com/user/tiroagolmx#play/uploads/0/F4cxNv7B0v4
Neofunktionalisti

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 13.08.2009 klo 21:31:00

Kiitos.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #42 : 28.08.2009 klo 12:45:43

Vasco on sitten nimennyt joukkueen syyskuun alkupuolen kahteen MM-karsintaotteluun ja mitään suuria yllätyksiä ei ryhmässä nähty. Loukkaantuneet Rafa Márquez ja Carlos Vela ovat sivussa ja heille tekee seuraa Chivasissa tunaroinut Alberto Medina. Tämän kolmikon tilalle Aguirre kutsui Alkmaarin topparin Héctor Morenon sekä lupaavat nuoret Pablo Barreran ja Néstor Calderónin. Jälkimmäistähän olenkin innokkaasti hehkuttanut tuolla seurajoukkuepuolella ja mielelläni näkisin laiturin tosi toimissa. Mies pelaa kuitenkin lähinnä Guardadon paikkaa, joten avaukseen on tuskin asiaa. Néstor voisi olla kuitenkin hyvä vaihtoässä vaikkapa viimeiseksi vartiksi, jos peli on vielä silloin tasan. Kaveri omaa hyvän laukauksen ja kun tuota juoksuvoimaakin löytyy enemmän kuin tarpeeksi, niin voisi olla hyvä ase väsyneitä jalkoja vastaan.

Toinen mielenkiintoinen kysymys on Sabahin asema. Hyökkääjä on tehnyt vahvaa jälkeä sarjassa eikä tuo USA-pelin näyttökään huono ollut,  joten on kiintoisaa nähdä löytyykö Costa Rica-pelissä avauksesta. Kun tuota hyökkääjälistaa katsoo, niin lähinnä sinne ovat tyrkyllä Temo, Guille ja Sabah, sillä oletan Gion pelaavan edelleen laidalla. Toisaalta voi olla, että Vasco lähtee liikkeelle varovaisella yhden kärjen taktiikalla, sillä tätä peliä ei saa missään tapauksessa hävitä.

JOUKKUE

Maalivahdit:
Guillermo Ochoa (América)
José de Jesús Corona (Cruz Azul)

Puolustus:
José Antonio Castro (Tigres)
Efraín Juárez (Pumas)
Héctor Moreno (AZ Alkmaar)
Jonny Magallón (Chivas)
Ricardo Osorio (Stuttgart)
Aarón Galindo (Chivas)
Carlos Salcido (PSV)
Óscar Rojas (América)
   
Keskikenttä:
Gerardo Torrado (Cruz Azul)
Israel Castro (Pumas)
Andrés Guardado (Deportivo la Coruña)
Pablo Barrera (Pumas)

Hyökkääjät:
Cuauhtémoc Blanco (Chicago Fire)
Giovani Dos Santos (Tottenham)
Nery Castillo (Dnipro Dnipropetrovsk )
Miguel Sabah (Morelia)
Guillermo Franco
Néstor Calderón (Toluca)

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #43 : 06.09.2009 klo 10:34:17

Näyttäisi Vasco olevan toistamassa edellisen kerran Houdinin temppuaan :-). Ei pidä tietysti nuolaista liian aikaisin, mutta todella arvokas juttu tuo 3-0-vierasvoitto ticoista kuitenkin on. Harmi vaan, että tuli eilen nautittua sen verran lahjakkaasti lieriöitä, ettei kroppa herännyt aamuviideltä katsomaan peliä. Tiedä häntä sitten näkyikö sitä edes,sillä peli oli ainakin jossain vaiheessa pudonnut MyP2P:n listoilta.

Joka tapauksessa hyvä tulos,jonka myötä El Tri nousi jo kolmen sakkiin. Joukkueen sankari oli tietysti Gio (maali + 2 syöttöä) ja onkin hyvä nähdä,että kaveri on viime aikoina  alkanut lunastamaan lupauksiaan maajoukkueessa. Iloinen täytyy olla myös Guillen maalista, sillä hän ja Nery saivat ottelun alla aika lailla lokaa niskaansa. Pikalukaisun perusteella muihin onnistujiin on nostettu vahvasti pelannut keskikentän kaksikko Torrado ja Castro sekä hyvin oikealla laidalla viilettänyt Efrain Juarez.

Kokoonpano:

                                 Ochoa

                        Magallón      Osorio
    J. Castro                                           Salcido


                       I. Castro      Torrado
   
        Juarez                                        Gio

                        Guille      Blanco

vaihdot:
69. Guardado---->  (Guille)
74. Sabah------> (Blanco)
80. Castillo------> (Gio)

Pari kiintoisaa taktista muutosta siis. Merkittävin tietysti Guardadon pudottaminen penkille ja Gion siirto laidalta toiselle. Tämä toi avauspaikan myös Gringolle ja jos raportteihin on uskominen niin hyvin mies tonttinsa hoitikin. Uudella ryhmitykselläsaatiin selkeä voitto,joten on jännä nähdä pitäytyykö Vasco hyökkäyssuuntaan tässä muodostelmassa jättäen Guardadon keskiviikkona edelleen penkille.Epäilenpä, että eipä välttämättä. Muutoksia joukkueeseen kuitenkin tulee, sillä ainakin Torrado on Honduras-pelistä sivussa pelikiellon vuoksi.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #44 : 06.09.2009 klo 11:16:41

Ja täytyypä vielä lisätä, että aivan loistavat esitykset Giolta kaikissa maaleissa: upea laukaus ensimmäisessä, minkä jälkeen tarjosi kaksi viimeistä hopealautasella Guillelle ja Guardadolle.

http://www.youtube.com/watch?v=V2vBoJcr18g
Saxon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia & Las Chivas


Vastaus #45 : 06.09.2009 klo 12:04:12

Katsoin tuon pelin äsken aamu-uusintana. Aika hallussa tuo peli tosiaan oli ja pelin parhaan valitsemisessa ei ollut mitään epäselvää. Gio oli muutenkin loistavalla pelipäällä. Puolustus ja keskikenttä piti todella hyvin puolustussuuntaan eikä Memolle montaa torjuntaa tullut. Pelinrakentelu siitä kyllä alussa vähän kärsi, mutta avausmaalin jälkeen Meksikon nopeat Gio, vaihdosta tullut Guardado ja Castro pääsivät oikeuksiinsa ja tulivat monta kertaa vaarallisesti.

Ei se ihan ilmaiseksi tullut ja taitaa seuraava peli jäädä sekä Torradolta että Blancolta väliin varoitustilin täyttymisen vuoksi. Ainakin Blancon kortti näytti tulleen aivan totaalisen tuomarivirheen takia, Franco rikkoo ja Blanco saa kortin. En sitten tiedä voidaanko noita tuolla korjata jälkikäteen.

Jokatapauksessa hyvä, tärkeä ja ansaittu voitto Meksikolle
nachox

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 06.09.2009 klo 12:09:01

Pelaakos muuten vanha pääpelijyrä Jared Borghetti enää missään? Ja onko esiintynyt maajoukkueessa vähän aikaan? Muistaakseni oli ihan kelpo hyökkääjä ja maalintekijä ihan Euroopassakin Ylos
huttix

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #47 : 06.09.2009 klo 12:35:22

Pelaakos muuten vanha pääpelijyrä Jared Borghetti enää missään? Ja onko esiintynyt maajoukkueessa vähän aikaan? Muistaakseni oli ihan kelpo hyökkääjä ja maalintekijä ihan Euroopassakin Ylos

Meksikossa toki oli kova maalintekijä sekä seura- että maajoukkueessa, mutta Euroopan reissu suuntautui Boltoniin jossa teki puolessa vuodessa kolme maalia jonka jälkeen matka jatkui Saudi-Arabian kautta takaisin Meksikoon, jossa pelaa edelleen. Boltonin reissun jälkeen maalejakin on edelleen tullut, nykyisessä joukkueessa Pueblassa 2 byyriä neljässä ottelussa ja saudireissullakin tuli 10 maalia viiteentoista peliin.

Maajoukkuemaalejahan Borgettilla on 46, edellinen viime vuoden kesäkuulta. Tuon pelin jälkeen ei ole ainakaan kentällä ollut maajengissä, mutta en tiedä sitten onko ollut joukkueen mukana. Ainakaan Gold Cupissa ei ollut.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #48 : 10.09.2009 klo 08:08:49

Kisapaikka alkaa olla lähellä, kun Meksiko löi Hondurasin Blancon pilkkumaalilla. Täysin ansaittuna voi voittoa pitää, sillä Honduras ei esittänyt juuri mitään hyökkäyssuuntaan. Joukkue makasi hyvin alhaalla päätehtävänään oman maalin suojeleminen ja mahdollisten vastaiskujen kyttääminen (joita ei juurikaan näkynyt). Ihan täydellisesti ei tämä sumppupuolustus kuitenkaan onnistunut,sillä Meksikon onnistui murtautua muutamaan kertaan varsin hyvään maalintekopaikkaan. Varsinkin Sabahilla oli 3-4 puskutilannetta, joista olisi voinut tehdä maalin. Yhden pelitilanne osumankin Tri sai aikaiseksi, mutta se hylättiin oikeutetusti, kun Cuau oli paitsiossa.

Pelin ratkaisu nähtiin sitten varttia ennen loppua, kun hondurilaispakki työnsi rankkarialueen ruuhkaan  tunkeutuvan Gion nurin. Perinteisen kalabaliikin jälkeen Blanco upotti sitten pilkun maaliin. Täytyy myös sanoa,että mikään satavarma veto tuo ei ollut ja vieraiden erinomaisesti esiintynyt veskari oli aika hyvin mukana tässäkin tilanteessa. Meksikon onneksi Blancon veto oli sen verran kova ja tarkka, että pallo vältti nippanappa maalivahdin sormet.

Ottelun vikalla minuutilla meinasi tulla vielä uusi käänne, sillä Hondurasin Pavon pääsi puskemaan kulmasta todella hyvin kohden ylänurkkaa. Memo saattoi seurata vain katseellaan pallon kulkua ja tällä kertaa se meni parikymmentä senttiä riman yli.

Voiton lisäksi hyviä uutisia saatiin myös muilta kentiltä, kun Costa Rica hävisi vieraissa El Salvadorille. Meksiko nousi näiden tulosten myötä jo lohkon kakkoseksi. Kun parin viimeisen pelin vastustajat eivät ole sieltä kovimmasta päästä (El Salvador kotona ja T&T vieraissa), niin MM-kisapaikkaan on todella hyvät saumat.

Kokoonpano:

                              Ochoa

                     Osorio       Magallón
J. Castro                                              Salcido


        Juarez              I. Castro
                                                      Guardado


   Gio                                   Blanco
                          Sabah     
                       

vaihdot:
63. Pablo Barrera (J. Castro)
71. Juan Carlos Cacho (Sabah)
80. Oscar Rojas (Gio)

Blancon varoitus oli sitten peruttu, sillä pelikiellossa olivat Torrado ja Guille.
Saxon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia & Las Chivas


Vastaus #49 : 10.09.2009 klo 12:35:57

Heräsin sitten aamuyöllä peliä väijymään. Meksiko pelasi ihan hyvin ja monipuolisesti, eikä iskenyt päätään jatkuvasti puolustussumppuun vaan yritti rohkeasti kauempaakin. Pari kertaa noilla kaukolaukauksilla päästiinkin todella lähelle. Välillä tultiin näteillä yhdistelmillä, joista parhaat paikat tosiaan osui Sabahille.

Mielestäni man of the match oli vasempana pakkina/topparina pelannut Salcido (Meksiko tais toisella puoliajalla vaihtaa kolmen alakertaan). Salcido nousi laidallaan kerta toisensa jälkeen vauhdilla, laukoi vihaisesti ja häneltä myös ne parhaat kesot tulivat. Lisäksi taklaa hyvin ja merkkaa miehensä alimpaan helvettiin asti. Aivan loistava pelimies, jonka tason luulisi riittävän myös PSV:tä isompiin ympyröihin.

Piti ihan tarkastaa tuo paitsiomaali uudestaan eikä se käsittääkseni ole paitsio. Magallonin keskittäessä Blanco on samassa linjassa puolustajien kanssa. Hondurasin pakki yrittää katkaista ja tässä tilanteessa blanco on selvästi linjan yläpuolella, mutta eihän siitä pitäisi paitsiota tulla, jos pakki koskee palloon.No eipä tuolla nyt loppujen lopuksi kaueasti merkitystä sitten ollut :)

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 24
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa