FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.01.2020 klo 17:24:58 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 23
 
Kirjoittaja Aihe: Meksikon maajoukkue  (Luettu 122184 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #50 : 27.09.2009 klo 11:29:10

Ensi keskiviikkona voisi olla luvassa aika kiinnostavakin harjoitusmatsi, kun El Tri kohtaa Kolumbian Cotton Bowlilla. Mielenkiintoiseksi tämän pelin tekee se, että Vascon ideana on selkeästi tsekata, miten kotimaan sarjan nuoret lupaukset pärjäävät maajoukkueympyrössä. Puolet miniryhmästä pyörii iältään 19-23 vuoden välillä eikä joukkuetta ole muutenkaan liialla iällä kuormitettu.

Musta tämä on ihan fiksu veto,sillä maajoukkueen nuorennusleikkausta on jatkettava, sillä perusrunko alkaa olla aika ikääntynyttä kalustoa seuraavien MM-kisojen aikaan. Sekä Svennikselle että Vascolle on toki annettava tunnustusta siitä, että he ovat antaneet nuorille mukavasti mahdollisuuksia. Ns. "kultaisesta sukupolvesta" Vela, Juarez ja Gio on jo ajettu sisään maajoukkueeseen ja varsinkin kahden jälkimmäisen kohdalla tämä on tuottanut positiivisia tuloksia näissä MM-karsinnoissa. Pidän myös periaatteessa ihan positiivisena asiana, että maalivahtiosastolla soihtu on luovutettu Memon ja Coronan kaltaisille nuoremmille veskareille (ja tämä ei ole mitenkään tarkoitettu San Oswaldoa vastaan, joka on tälläkin kaudella osoittanut olevansa edelleen huipputason maalivahti). 

Itse tuumailen kuitenkin vähän siihen suuntaan, että tämä ei vielä riitä. Esim. jollekin Cuaulle nämä karsinnat ja mahdolliset MM-kisat ovat viimeinen palvelus maajoukkueelle eikä tuo muukaan runkokalusto enää pääosin mihinkään nuorukaisluokkaan kuulu. Rafa, Torrado, Salcido ja Osorio ovat seuraavien MM-kisojen aikaan jo hyvin likellä ikämiesluokkaa, joten ei heistä suurta apua ole ainakaan vuoden 2014 jälkeen. Omasta puolestani näkisinkin erittäin mielelläni, että nouseville nuorille annettaisiin ainakin näissä harjoituspeleissä mahdolisuudet näyttää kyntensä Trin riveissä.

Tältä pohjalta Kolumbia-pelin ryhmää voi pitää kyllä varsin mielenkiintoisena. Erityisen ilahtunut olen Patricio Araujon, Enrique Esquedan, Nestor Calderonin ja Javier Hernándezin kaltaisten lupausten kutsumisesta, sillä kaikki ovat osoittaneet olevansa laatuluokan pelaajia ainakin kotimaan sarjassa. Jos heistä saisi tulevaisuudessa edes 1-2 pelaajaa maajoukkueden käyttöön, niin olisin erittäin tyytyväinen. Muitakin lupauksia Vasco on kutsunut ryhmäänsä ja suurimman kohun heistä on aiheuttanut Jonathon dos Santos. Barcelonan kakkosjoukkueessa pelaavan Gion veljen kutsuminen on saanut sekä mediassa että valmentajissa aikaan tiettyä ristivetoa. Kaikki toki myöntävät, että kyseessä on testi tulevaisuutta varten, mutta melkoisen rohkeana Vascon valintaa pidetään.

Omana erikoisuutenaan voi pitää myös Braulio Lunan "paluuta" maajoukkueeseen. Vasco näet valitsi myös San Luisin kipparin ryhmäänsä ja henkilökohtaisesti en voi oikein ymmärtää tätä ratkaisua. Kyseessä on kuitenkin 35-vuotias veteraani, jolle ei voi löytää kovin suurta
käyttöä ainakaan pitkässä juoksussa. Lyhyellä tähtäimellä hänestä saattaisi tietysti olla jotakin hyötyä maajoukkueelle,mutta mistään ylivertaisesta pelaajasta ei ole kyse. Luultavasti Vasco haluaa vain tsekata, vieläkö hänen vanhasta luottoratsustaan olisi väännettävissä virtaa ensi kesän MM-kisoihin. Tai voipi olla,että hän haluaa ryhmään edes yhden pitkän linjan konkarin Torradon ohella.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #51 : 02.10.2009 klo 19:51:15

No ei mennyt ihan putkeen tuo harjoituspeli, sillä Kolumbialta tuli kuonoon 1-2 ja ilmeisen ansaitusti. Sinällään peli kyllä täytti varmaan tarkoituksensa, sillä jokainen taisi saada suhteellisen mukavasti peliaikaa ja näin näyttöpaikan kyvyistään. Jos jotakuta huvittaa katsoa niin tossa on kooste:

http://www.youtube.com/watch?v=hCEP0SRGB8M

Ja sitten tärkeämpiin asioihin. Vasco on nimennyt joukkueensa kahteen viimeiseen MM-karsintaotteluun ja mitään järin suuria yllätyksiä ei nähty. Positiivisimpana uutisena voi pitää sitä, että Rafa on toipunut loukkaantumisestaan ja tekee paluun maajoukkueen. Myös Vela on kuntoutunut, joten hänetkin nähdään pitkästä aikaa vihreässä paidassa.

Takaiskuihin kuuluu puolestaan se, että Gion vamma on sen verran paha, ettei mies pysty pelaamaan jäljellä olevissa ottelussa. Tämä on kyllä ikävä juttu,sillä Gio on ollutvarsin hyvä noissa viime peleissä. Kutsua ei saanut myöskään Nery Castillo, jolta puuttunee edelleen hieman pelituntumaa.

Harjoituspelissä mukana olleista  kokelaista armon saivat nuoret hyökkääjät Omar Arellano sekä Enrique Esqueda. Ja niin kuin arvata sopii niin olen tyytyväinen varsinkin jälkimmäisen puolesta :-)

Joukkue:
Maalivahdit: Guillermo Ochoa (América), José de Jesús Corona (Cruz Azul)

Puolustajat: Efraín Juárez (Pumas), Rafael Márquez (FC Barcelona), Jonny Magallón (Chivas), Carlos Salcido (PSV Eindhoven), Ricardo Osorio (Stuttgart), Héctor Moreno ( AZ Alkmaar), José Antonio Castro (Tigres), Oscar Rojas (América)
   
Keskikenttä: Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (Pumas), Andrés Guardado (Deportivo la Coruña), Pablo Barrera (Pumas),

Hyökkääjät: Cuauhtémoc Blanco (Chicago Fire), Guillermo Franco (West Ham), Miguel Sabah (Morelia), Carlos Vela (Arsenal), Enrique Esqueda (América), Omar Arellano (Chivas)

Mihinkään turhiin kikkailuihin Vasco tuskin lähtee kokoonpanonsa kanssa, joten avaus näyttänee pitkälti tältä:

                                 
                                               Ochoa
                               
                                    Rafa                 Osorio
         J. Castro                                                                   Salcido


                                     I. Castro        Torrado
      Juarez                                                                 Guardado

                                             
                                     Franco            Blanco
                                   
                                       
Toppareista lähinnä Magallón kisaamassa mukana avauspaikasta. Sabah ja Vela tyrkyllä Guillen tilalle kärkeen, mutta aloittanevat penkillä. Barrera voisi tietysti olla myös tarjolla oikealle laidalle, mutta toi Gringo-Juarez kombinaatio on toiminut tarpeen vaatiessa sen verran hyvin, että tuskin tälläkään sektorilla nähdään uusia kokeiluja.

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #52 : 08.10.2009 klo 11:16:34

Pikkusen on tullut lisää takapakkia, sillä Blanco on loukannut jalkansa viimeisessä MLS-pelissä. Jonkin sortin lihasvammasta on kyse ja Temon pelaaminen ainakin viikonloppuna on aika epävarmaa. Vasco on reagoinut tähän kutsumalla joukkueseen yhden miehen lisää ja kunnian sai (rummutusta)... Paco Palencia :-).

Omasta puolestani sanoisin, että ihan ok valinta tässä tilanteessa. Paco on kuitenkin pitkän linjan  pelaaja, joka  pystyy auttamaan pelikavereitaan kokemuksellaan  sekä kentällä että pukukopissa. Mielummin näenkin hänet tässä vaiheessa maajoukkueessa kuin esim. Chichariton tai Cachon kaltaisia pelaajia (kaikki kunnia toki heille ja ovat ansainneet tämän kauden esityksillään myöhemmin uuden näyttöpaikan El Trin riveissä).
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #53 : 11.10.2009 klo 10:55:40

Sí se pudo! :-) MM-paikka varmistui sitten 4-1 voitolla El Salvadorista. Yllättävän tiukoille toi tavallaan meni, kun vapauttava toinen osuma tuli vasta parikymmentä minuuttia ennen loppua, joten pientä puristelua oli kyllä katsomon puolellakin. No ihan hyvät tsembalot saatiin kuitenkin aikaan sekä kentällä että katsomossa kun ottelu päättyi.

Mitä tulokseen tulee, niin ihan ansaittu voitto El Trille. Pelaajista varsinkin Blanco esiintyi pirteästi ollen mm.mukana kahdessa tärkeässä avausmaalissa. Temo sai varmaan lisäpuhtia siitä,että tämä oli tavallaan hänen jäähyväisottelunsa Aztecalla. Ikää kun alkaa miehen oman arvion mukaan olla sen verran paljon,että seuraavat karsinnat ovat hänen osaltaan utopiaa. Yleisö palkitsi sitten ansaitusti sankarinsa esityksen seisomaan nousten,kun tämä tuli lopussa vaihtoon. Lasaretista palannut Vela oli myöskin aika näkyvässä roolissa. Pientä sössimistäkin aika ajoin oli,mutta toisaalta nuorukainen oli myös mukana kolmessa osumassa. Puolustussuuntaan ei niin hirveästi hommia ollut, mutta ihan kunnialla Rafa,Torrado & co hoitivat oman leiviskänsä. Ja täytyy myös sanoa,että itseäni ilahdutti myös se,ettei Palenciaa ihan turhan tähden kutsuttu maajoukkueeseen. Paco kun pääsi lopussa muutamaksi minuutiksi pelaamaan ja ehti jopa tekemään ihan tyylikkään maalin.

Meksiko - El Salvador 4-1 (1-0)
1 - 0 Marvin René González al minuto 25' de (Autogol)
2 - 0 Cuauhtémoc Blanco al minuto 71' a pase de Guillermo Franco
3 - 0 Juan Francisco Palencia al minuto 84'
3 - 1 Julio D. Martínez al minuto 88' de tiro libre
4 - 1 Carlos Vela al minuto 90'


Avauksessa ei mitään jättiyllätyksiä tosiaankin nähty. Ainoa merkittävämpimuutos oli se,että Vela aloitti loukkaantuneen Gion tilalla.

                        Ochoa

                Márquez       Osorio
Juárez                                         Salcido


               Castro          Torrado
Vela                                          Guardado

                               Blanco
                  Franco

vaihdot:
77. Palencia (Blanco)
86. Franco (Sabah)
89. Barrera (GUardado)

Kooste:http://www.youtube.com/watch?v=kgWA_dtsVp8
Komeita maaleja sinällään,suosittelen. Ja täytyy sanoa, että Cuaun ja Vascon halaus 2-0 maalin jälkeen symbolisoi kyllä aika hyvin tämän karsinnan deja vu-henkeä :-)
Ja täytyypä nostaa Guillellekin hattua, sillä aika usein tulee häntä kritisoitua ainakin mielessään. Tokassa maalissa mies pelasi kyllä erittäin hienosti.
Saxon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia & Las Chivas


Vastaus #54 : 11.10.2009 klo 11:43:27

VIVA MEXICO CABRONES!

Vähän oli tosiaan huolimatonta Meksikon pallottelu ja hyökkäykset lähes järjestään sössittiin viimeisella kolmanneksella liiallisella kikkailulla tai huolimattomilla syötöillä. Vela vaikutti epävireiseltä, mutta yliajalle tehty maali varmasti antaa uskoa ja oli pelaajalle itselleen henkisesti tärkeä.

Pacosta sen verta, että vähän olin pettynyt, ettei pitkää tukkaa oltu letitetty legendaariseen malliin. Komea maalin teki kuitenkin. Blancon maaliin johtanyt syöttökuvio on taas komeimpia mitä on nähty aikoihin.

El Salvador oli odotetun huono, eivätpä oikein saaneet mitään aikaiseksi. Parhaat tilanteet he saivat laukomalla suoraan maalia kohti 40:stä metristä vapaapotkuja. Koko homma vaikutti aika epätoivoselta, kunnes Julio D sitten iski hirveän pommin ylänurkkaan n25 metristä.
spacejaakko

Poissa Poissa


Vastaus #55 : 11.10.2009 klo 12:12:30

Oli kyllä komeita maaleja! Hirvee meininki katsomossakin. Luulis vaan, että alkaa ärsyttämään jos ne koko pelin soittaa noita torviansa tuohon tahtiin.

Svennis muni touhun siellä niin pahasti, että luulin jo junan menneen, mutta sieltä vaan nousivat. Hienoa!
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #56 : 12.10.2009 klo 06:22:22

VIVA MEXICO CABRONES!

Vähän oli tosiaan huolimatonta Meksikon pallottelu ja hyökkäykset lähes järjestään sössittiin viimeisella kolmanneksella liiallisella kikkailulla tai huolimattomilla syötöillä.

Tähän muuten tiivistyy aika hyvin Meksikon tämän hetken suurin ongelma. Maalinteko tuottaa jonkun verran ongelmia, kun tilanteita hierotaan liian kaun ja kun niitä sitten saadaan aikaan, niin paikkoja sössitään milloin kenenkin toimesta. El Triltä puuttuukin tällä hetkellä Jaredin tai Hernándezin kaltainen takuuvarma viimeistelijä, johon voisi luottaa tiukoissa paikoissa. Pikkasen on myös vaikea uskoa, että kukaan näistä nykyisistä maajoukkue- tai liigan kärkihyökkääjistä sellaiseksi kehittyy muutamassa kuukaudessa. Koputetaan nyt kuitenkin puuta ja esim. joku Rebañon Chicharito Hernández voisi olla katsomisen arvoinen kortti varsinkin, jos maaleja syntyy samaan tahtiin myös keväällä (nimi on ainakin lupaava :-) ]. Luultavasti hän olisi kyllä hyödyllisempi  taktisena vaihtoehtona penkillä.Kaveri kun on aika vahva pääpelaaja, niin hänet voisi aina heittää kehiin tappiotilanteessa ottelujen loppupuolella.

Alla on muuten laajempi kooste eilisen pelistä eli näkee vähän muutakin kuin vain maalit.
http://www.youtube.com/user/mrninfutbolero#p/u/0/fftN6LUXShQ
Klaas-Jan Gloryhunter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkomusta KuPS Kuopio!


Vastaus #57 : 12.10.2009 klo 07:20:03

Taidanpa juhlistaa kisapaikkaa tequilalla ja tacoilla! Saako tuolta alkosta mitään  kunnon tequilaa?
Vieläkö "Meksikon Litti" jaksaa painaa, vai alkaako olla jo eläkehöntsääjä?
« Viimeksi muokattu: 12.10.2009 klo 07:21:08 kirjoittanut Klaas-Jan Gloryhunter »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #58 : 12.10.2009 klo 08:21:04

No jos Temoa tarkoitat, niin hyvinhän tuo painaa edelleenkin. Musta yhä erittäin tärkeä pelaaja  ennen kaikkea kokemuksensa kautta. Tuo ryhmään johtajuutta, mutta vakuuttaa samalla edelleen myös futiskyvyillään, niin kuin nähtiin esim. viikonloppuna tai karsintojen aiemmissa Honduras ja Costa Rica-peleissä.

Mitä taas Tequilaan tulee, niin paha sanoa. Olen enämpi näitä olutmiehiä
Saxon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia & Las Chivas


Vastaus #59 : 12.10.2009 klo 08:47:02

Taidanpa juhlistaa kisapaikkaa tequilalla ja tacoilla! Saako tuolta alkosta mitään  kunnon tequilaa?
Vieläkö "Meksikon Litti" jaksaa painaa, vai alkaako olla jo eläkehöntsääjä?

Menee muistin varassa, mutta käsittääkseni Alkon valikoimissa on puolisen vuotta (reposado) kypsytettyä Souzaa. Se on sellasta ihan hyvää peruskamaa. Kellertävää nestettä vihreällä etiketillä varustettuna. Omat varastot on täysin importattuja joten Alkoon ei ole tarvinnut turvautua aikoihin ;).
« Viimeksi muokattu: 12.10.2009 klo 08:49:52 kirjoittanut Saxon »
Saxon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia & Las Chivas


Vastaus #60 : 12.10.2009 klo 10:48:59

Heh missasin ottelun alun ja ihmettelin kun lisäaikaa pelattiin ensimmäisellä puoliajalla 10 minuuttia. Nyt vasta luin, että syy viivästykseen oli vierasmaalilla parveilleet mehiläiset! :D
Klaas-Jan Gloryhunter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkomusta KuPS Kuopio!


Vastaus #61 : 12.10.2009 klo 11:19:46

Heh missasin ottelun alun ja ihmettelin kun lisäaikaa pelattiin ensimmäisellä puoliajalla 10 minuuttia. Nyt vasta luin, että syy viivästykseen oli vierasmaalilla parveilleet mehiläiset! :D
Meksikon vuoristohunajan tuotantotiimi vauhdissa. Näkyy olevan taas loppu, I'll get my coat ja kaupan kautta.
Pitääpä alkaa kaivella lisätietoa Blancon viimeaikaisista otteista seurajoukkuetasolla, pikkasen on mennyt ohi.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #62 : 03.11.2009 klo 12:55:49

Pistetään nyt tännekin, vaikka asiaa tuli sivuttua jo tossa liigaosiossa. MLS on tauolla talvikuukausien aikan, joten Cuahtémoc Blanco on hakenut itselleen seuraa Meksikosta kyseiseksi ajaksi. Temo päätyi aika lailla yllättäen kakkosliigan Veracruziin, jonka riveissä hän pelasi menestyksellä jokunen vuosi sitten. Tiburones Rojos on toki Liga de Ascenson kärkiryhmiä, mutta pikkasen oudolta tuo valinta tuntuu, kun Blancolle olisi ollut ottajia myös pääsarjan tasolla. Koko homman ideana on pitää yllä pelituntumaa 2-3 kuukauden ajan ja onnistuuhan se tietysti tuollahan, mutta pikkuisen epäilyttää se, että oliko kyseessä paras mahdollinen vaihtoehto maajoukkueen kannalta. Temo on kyllä varmasti keskustellut asiasta Vascon kanssa, joka on varmaankin antanut asialle puoltonsa.

Hyökkääjäpuolelta kuuluu sikäli hyvää, että  Gallos Blancosin luotsi Carlos Reinoso on ilmaissut olevansa kiinnostunut Carlos Velasta ja Nery Castillosta, jos nämä jäävät vähälle peliajalle nykyisissä seuroissaan. Jos/kun tämä surkea vaihtoehto toteutuu, niin maiseman vaihto olisi mielestäni tälle kaksikolle paikallaan. Joku pienempi eurooppalainen sarja/joukkue voisi olla varsinkin Velan kohdalla ykkösvaihtoehto, muttei paluu Meksikoonkaan mikään totaalinen takaisku olisi. Jossain Queretaron kaltaisessa pikkuseurassa peliaikaa olisi ykköshyökkääjä tarjolla todella runsaasti,mikä ei olisi lainkaan huono homma maajoukkueen kannalta.

Stuttgartin suunnalta tulee puolestaan huonompia uutisia. Melko niukalle peliajalle jäänyt Osoriohan on ilmoittanut hakevansa siirtoa tammikuun aikana. Mies kolhi taannoisessa pelissä kuitenkin jalkansa siihen malliin,että reitti vei sairastuvalle. Mistään isommasta vammasta ei ole kyse, vaan topparin pitäisi olla pelikunnossa n. 3 viikon sisällä. Toivottavasti tässä pysytään, sillä siirtotoiveiden kannalta miehen olisi kyllä syytä pysyä terveiden kirjoissa. Maajoukkuellehan Osorion siirto joukkueeseen, jossa peliaika on taattu olisi puolestaan erittäin tervetullut. Jos ei muuten,niin palatkoon hänkin Meksikoon, jossa moni seura ottaisi miehen kiljuen riveihinsä.

Maajoukkueen ohjelmasta voi todeta sen verran, että kisojen alla olisi tarkoitus pelata 12 harjoituspeliä. Lopullinen MM-ryhmän valinta taisi olla huhtikuun puolivälin tienoilla.

« Viimeksi muokattu: 03.11.2009 klo 12:57:24 kirjoittanut Chamagol »
JJO

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS


Vastaus #63 : 23.11.2009 klo 22:48:17

Mark Sanchez New York Jetsistä viskomaan limppua ja Blancolle paluumatkalla peräsuoli täyteen narkkikortsuja niin eiköhän Taco Bellinkin edustajat saa kasaan riittävästi rahaa E-Afrikan lentolippuihin.

Viva Pinata! Viva menneisyys!

Your time is up.


« Viimeksi muokattu: 24.11.2009 klo 13:49:10 kirjoittanut JJO »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #64 : 05.12.2009 klo 10:36:34

Olisihan tuo arvonta huonomminkin voinut mennä. Ykköskorin kovat vältettiin todella onnekkaasti ja samaan syssyyn myös pahimmat afrikkalaiset joukkueet. Lisäksi eteläamerikkalaisesta kolmikosta juuri Uruguay oli se, jonka toivoin tulevan Meksikon ryhmään. Ranskan ilmestyminen arvontapallosta oli sitten melkoinen pettymys, muttei sekään mikään täysin mahdoton vastustaja ole.

Kaiken kaikkiaan Tri pääsi kyllä lohkoon, josta on kohtuuhyvät saumat edetä jatkoon. Ennen kaikkea panen toivoa Uruguayn kaatamiseen, sillä Meksikolla on 2000-luvun arvokisoissa aika hyvä saldo ko. tason (=muut kuin Bra & Arg) CONMEBOL-joukkueita vastaan (7-3-2). Etelä-Afrikka  saattaa olla kotietunsa turvin odotettua kinkkisempi tapaus, joten avausmatsin paineissa tasapeli olisi suht ok suoritus, sillä se jättäisi jatkotoiveet eloon. Mitä Ranskaan tulee niin se on tietysti kova joukkue, mutta jos gallit säilyttävät alkulohkon + Irlanti-pelien tasonsa, niin kyllä sekin on lyötävissä. 

Vasco ja muutama pelaajakin on jo ehtinyt kommentoimaan arvontatulosta. Aika varovaisiahan nuo lausunnot ovat luonnollisesti olleet. Tiivistetysti voisi sanoa, että avausmatsiin pääsyä pidetään kunniana, mutta samalla sitä pidetään erittäin hankalana otteluna. Mitä taas lohkoon tulee niin sitä kutsutaan aika odotetusti "vaikeahkoksi", "avoimeksi", mutta myös kiinnostavaksi joukkueiden erilaisten pelityylien vuoksi. Ranskan tuloa ryhmään on tietysti manattu jonkun verran, mutta samalla korostettu odotetusti, että El Tri:llä on kasassa pelaajakaarti, joka pystyy esiintymään kunnialla tässä lohkossa.

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #65 : 21.04.2010 klo 13:09:32

Päivitetäänpä tätäkin vaihteeksi, sillä Vasco nimesi viime kuun lopussa kotimaan liigasta 17 ehdokasta ensi kesän MM-kisoihin. Kun Euroopasta on tyrkyllä mukaan 8-11 pelaajaa, niin muutama pelaaja nyt nimetystä porukasta joutuu vielä hautaamaan kisahaaveensa. Mukana onkin muutama tulevaisuuden lupaus, jotka saattavat olla lähinnä nuuskimassa tunnelmaa. Eniten pelaajia sai mukaan Chivas, jolta on mukana viisi edustajaa. Huomion arvoista on myös se seikka, ettei ryhmässä ole tällä kertaa ainuttakaan "ulkomaalaista", joskin tämäkin seikka muuttunee aikanaan Guillen myötä.

Alla valitut pelaajat ja joitakin kommentteja:

PORTEROS: Guillermo Ochoa (América), Luis Michel (Guadalajara), Óscar Pérez (Jaguares).
Aika mielenkiintoinen trio, josta Memo lienee lähtökohtaisesti selkeä ykkösvahti. Mitä Michelin tulee, niin hän on kuulunut jo pitkään sarjan kärkipään veskareihin ja takana on erinomainen kausi, joten sinällään aivan perusteltu valinta. Myöskään Conejon kaivaminen naftaliinista ei ole mikään megapommi, sillä tämä mahdollisuus on häilynyt ilmassa koko Vascon kakkoskauden ajan. Lisäksi miehelle lienee luvassa lähinnä kolmosveskarin tontti, johon hän istuukin kokemuksensa avulla hyvin. Niille, jotka kaipaavat Oswaldo Sánchezia tai José de Jesús Coronaa voi todeta, ettei edellinen ole missään vaiheessa kuulunut Aguiren suosikeihin. San Oswaldo putosi maajoukkuekuvioista välittömästi, kun Vasco teki paluun eikä häntä olekaan nähty vihreässä paidassa vuoteen. Coronalla on puolestaan takanaan melkoisen ailahteleva vuosi eikä hän niillä esityksillään oikein MM-paikkaa ansaitsikaan. Muitakin ehdokkaita toki oli ja esim. itse olen hehkutellut Meksikon liigan ketjussa aika ahkerasti Monterreyn Jonathan Orozcon puolesta. Hän saikin näyttöpaikan kevään harjoituspeleissä, mutta ei kyennyt ilmeisesti vakuuttamaan Vascoa.


DEFENSAS: Efraín Juárez (Pumas), Jonny Magallón (Guadalajara), Paúl Aguilar (Pachuca), Juan C. Valenzuela (América), Jorge Torres Nilo (Atlas).
Pieniä yllätyksiä täälläkin. Tästä porukasta sanoisin, että Efran ja Magallónin kisapaikan pitäisi olla selviö, sillä edellinen on sementoinut viimeisen vuoden aikana oikean laitapakin tontin omakseen, joten on vaikeaa nähdä nuorukaisen putoavan lopullisesta MM-ryhmästä. Magallón on puolestaan lukeutunut jo pitkään El Trin luottotoppareihin ja hän tappelee vahvasti avauspaikasta Ricardo Osorion kanssa. Mitä tuohon jälkimmäiseen kolmikkoon tulee, niin kovin vahvasti en heidän saumoihinsa jaksa uskoa. Euroopasta on sen verran vahvasti tunkua MM-ryhmään, että yksi, maksimissaan kaksi heistä saatetaan nähdä kisaryhmän joukon jatkona. Parhaimmissa asemissa saattaisi Kettujen Torres Nilo, sillä Meksiko on pikkaisen kapean oloinen vasemmalta sivustaltaan. Kun kaveri on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tahkomaan myös Copa Libertadoresia, niin kokemustakin kovista peleistä on karttunut jonkun verran. Mitään jättimäistä peliaikaa ei hänellekään oikein tässä vaiheessa uskalla luvata, roolina olisi lienee parhaimmillaankin penkkimiehen tehtävä. Valenzuelallakin nyt saattaisi olla jonkin moisia saumoja, mutta epäilenpä kuitenkin, että tuo oikean laidan paikkaus / kilpailu hoidetaan tarpeen vaatiessa Osorion avulla. Mitä taas Aguilariin tulee, niin hänen kisapilettiään pitäisin jo melkoisena pommina. Hyvästä pelaajasta on tietysti sinällään kyse, mutta eurooppalaisten kisatessaan hän vetänee lyhyemmän korren.

Euroopan ehdokkaat / "varmat": Rafael Márquez (FC Barcelona), Carlos Salcido (PSV)
Eipä näihin paljon kommentoitavaa, jos pysyvät terveinä, niin heidät nähdään kesällä vähintään kolme kertaa avauksessa.

Euroopan ehdokkaat / "todennäköiset": Ricardo Osorio (Stuttgart), Javier Rodríguez (PSV), Hector Moreno (AZ Alkmaar)
Aika suurella todennäköisyydellä tämäkin kolmikko saa kutsun kisoihin. Maza nyt ei ole lukeutunut aivan Vascon suosikeihin, mutta suht hyvä menestys PSV:ssä tuonee MM-piletin kouraan. Osoriolla on puolestaan ollut omat ongelmansa peliajan kanssa, mutta en oikein usko, että Vascolla on kanttia lähteä pudottamaan maajoukkueen kokenutta luottomiestä kisaryhmästä. Ja omasta puolestani en kyllä tähän näe syytäkään, koska Osoriota voidaan kuitenkin käyttää useammassa roolissa alakerrassa. Jonkinlaisena mustana hevosena voi pitää Morenoa, joka on tavoitellut jo jonkun aikaa isompaa roolia Meksikon riveissä. Kaverihan kuuluu Meksikon ns. "kultaiseen sukupolveen", joka voitti 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden jokunen vuosi sitten ja ainakin itse näkisin hänet mieluusti hakemassa kokemusta MM-tasolla. Meksikon puolustuskalusto kun alkaa olla jo varsin iäkäs, joten sukupolven vaihdos on väistämättä lähivuosina edessä.


MEDIOS: Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (Pumas), Pablo Barrera (Pumas), Alberto Medina (Guadalajara),Adrián Aldrete (Morelia).
Veikkaisin, että kolme-neljä miestä tästä porukasta nähdään lopullisessa MM-ryhmässä. Varakippari Torrado ja Castro lienevät ns. varmoja tapauksia, sillä he muodostivat karsintojen aikana rautaisen ankkurin keskikentän pohjalle, mitä akselia tuskin hevillä lähdetään rikkomaan. Myös Barreralla ja Medinalla on mielestäni kohtuulliset saumat kisapilettiin, joskin miehet kisaavat enemmän tai vähemmän samasta tontista keskikentän / hyökkäyksen oikealla laidalla. Aika vaikea tämän kaksikon välillä on myöskään itseni tehdä valintaa, sillä molemmilla on omat avunsa. Barreran suuntaan vaakaa kallistaa nopeuden ohella se, että hän on mielestäni Medinaa parempi maalintekijä. Lisäksi Barrera kuuluu näihin tulevaisuuden lupauksiin, joten hänen valintansa sopisi varsin hyvin maajoukkueen nuorentamispyrkimyksiin. Venadon puolesta puhuu pitkä kokemus sekä tietty monipuolisuus. Viittaan tällä nyt siihen, että häntä käytettiin alkukevään harjoituspeleissä myös vasemmalla laidalla ja ihan kohtuudella sekin tontti hoitui. Ja kun Guardadollakin on nyt omat loukkaantumisongelmansa, niin Medinan valinta toisi lisää optiota tuolle sivustalle. (toki on varsin luultavaa, että ko. aukko paikataan tarpeen vaatiessa Giolla, kuten jo karsintojen aikana nähtiin). Mitä taas Aldreteen tulee, niin en oikein jaksa uskoa hänen mahdollisuuksiinsa, sillä jo valintaa tähän ryhmään voi pitää jonkin sortin yllätyksenä. Hän kuuluu niin ikään vuoden 2005 MM-voittajiin, jolle kokemus olisi tervetullutta, mutta luulena, että sen hankkiminen jää tulevien vuosien osalle. Tämän puolesta puhuu sekin, että nuorukainen on tällä hetkellä loukkaantuneena, joten hän saattaa joutua vetytymään ryhmästä.

Muitakin kotimaan ehdokkaita MM-ryhmään oli toki tarjolla. Ehkä kiintoisin tapaus oli San Luisin konkari Braulio Luna, joka putosi kuitenkin viime hetkellä Vascon kuvioista. Mitä nyt noita harjoituspätkiä ja sarjamatseja on tullut nähtyä, niin olisi ollut kyllä oiva lisä joukkueen vasemmalle sivustalle. 35 ikävuodestaan huolimatta edelleen erinomainen pelaaja ja ah niitä upeita vaparimaaleja :-) Toinen kaveri, jonka olisin ainakin halunnut saavan näyttöpaikan on Cruz Azulin Jimmy Lozano. Laituri oli viime kaudella La Máquinan kiistaton avainhahmo, mutta eivätpä vaan näytöt riittäneet paikkaan talven harjoituspeleissä.

Eurooppa / "varmat": Giovani dos Santos (Tottenham/Galatasaray), Andres Guardado (Deportivo la Coruña)
Molemmat lukeutuvat luonnollisesti ryhmänsä ehdottomiin avainmiehiin. Varsinkin Giolta odotan kisoissa todellista läpimurtoa, sillä hän oli karsintojen loppuvaiheessa parhaimmillaan jo erinomainen. Alkuhan meni nuorukaiseltaieman takkuillen osin vähäisen peliajan vuoksi. Kaiken kaikkiaan kyseessä on arvokas, monipuolinen pelaaja, josta on Meksikolle vielä paljon iloa tulevien vuosien aikana. Hänet nähtäneen lähtökohtaisesti joukkueen oikealla sivustalle, mutta mies pystyy pelaamaan aivan hyvin myös vasemmalla laidalla, vapassa roolissa hyökkäyksen takana tai kärkipelaajana. Guardadoa nyt ei tarvitse lähteä sen kummemmin kommentoimaan paitsi, että jalkavamma heittää pienen varjon kisamatkan ylle.

Eurooppa / "mahdolliset": Jonathan dos Santos (Barcelona)
Gion pikkuveli, joka kuuluu niin ikään sarjaan tulevaisuudenlupaukset. Aguirre peluutti häntä melko ahkerasti talven harjoituspeleissä lähinnä Castron tontilla, joten ei MM-matka mikään täysi mahdottomuus ole. Mitään valtavia peliminuutteja tuskin kuitenkaan on luvassa, vaikka kisapaikka heltiäisikin.

DELANTEROS: Cuauhtémoc Blanco (Veracruz),  Javier Hernández (Guadalajara), Miguel Sabah (Morelia), Adolfo Bautista (Guadalajara),
Cuau ja Chicharito voivat paikata jo kisalaukkunsa ja eiköhän Sabahkin ole melkoisen lähellä Etelä-Afrikan matkaa. Morelian ykköstykki kun on takonut tällä kaudella tuttuun tahtiinsa maaleja, joskaan Meksikon tehottoman kärjen ongelmien ratkaisijaksi tuskin hänestäkään on. Sabah kun on näyttänyt vuosien varrella, ettei häntä voi parhaalla tahdollakaan kutsua kliiniseksi viimeistelijäksi. Mitä taas Bofoon tulee, niin en oikein ymmärrä miksi hänet on pitänyt raahata takaisin maajoukkuekuvioihin. Sarjassa peli saattaa kulkeakin, mutta maajoukkueessa mies ei ole kyllä koskaan vakuuttanut allekirjoittanutta. Kisapaikka on toki mahdollinen, mutta mitään järin suurta lisäarvoa en näe hänen maajoukkueelle tuovan.

Eurooppa / todennäköiset: Guillermo Franco (West Ham), Carlos Vela (Arsenal)
Molemmat nähtäneen kesällä kisoissa, jos vain pysyvt terveinä. Velalla on tosin omat ongelmansa peliajan kanssa, mutta tuskinpa Vascolla on varaa pudottaa lahjakasta kaveria MM-ryhmästä.

Eurooppa / mahdolliset: Nery Castillo (Shaktor Donetsk)
Kovin montaa ropoa en lähtisi Neryn kisapaikan puolesta vetoa lyömään. Vasco tosin jätti hiljan haastattelussa miehelle portin auki, todeten, että hän on peliajan puolesta aika samanlaisessa tilanteessa kuin Osorio ja Vela. Ja jos kerran tämä kaksikko todennäköisesti kisaryhmään valitaan, niin antaahan se pientä toivoa Neryllekin...
 
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #66 : 22.04.2010 klo 01:05:55

Kiitos Chamagolille hienosta ja perehdyttävästä tekstistä! Mukavaa luettavaa. Itsehän olen tukevasti Meksikon bandwagonissa kesän kisoissa. Oikeastaan jo yli 20 vuoden ajan olen joukkuetta sympannut yhä kasvavassa määrin, mutta kyllä mua viimeistään nyt viedään, kun reilu puoli vuotta on tullut jo seurusteltua mexicanan kanssa. Tulikin tehtyä tässä äskettäin (jo kaikkiaan elämäni kolmas) matka Meksikoon, ennen kuin siirryttiin taas etäsuhdevaiheeseen.

Stadionille ei tullut mentyä, mutta treenimatsit Pohjois-Koreaa ja Islantia vastaan tuli tv:stä kytättyä, ja joitain pätkiä liigamatseista. HH:n kaveripiiri vaan ei ole kovin futishenkistä sakkia ja olivatkin enemmän bissen perään, mutta viimeistään syyskuussa olisi tarkoitus stadikallekin mennä. No, sitä ennen yksi Meksikon maaottelu, sillä liput Freiburgissa toukokuun lopulla pelattavaan Hollanti-Meksiko-treenipeliin on jo hallussa. Joten siihenkin nähden täytyy tutustua El Trin MM-kisajoukkueeseen entistäkin huolellisemmin.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #67 : 23.04.2010 klo 21:03:19

No, sitä ennen yksi Meksikon maaottelu, sillä liput Freiburgissa toukokuun lopulla pelattavaan Hollanti-Meksiko-treenipeliin on jo hallussa. Joten siihenkin nähden täytyy tutustua El Trin MM-kisajoukkueeseen entistäkin huolellisemmin.
Kateeksi käy :-;, mutta Ehkäpä ehdit sitten jotain raportin tynkääkin heittämään ?

Ja todettakoon sekin, ettei Guardadon loukkaantuminen mikään erityisen paha ole. Näillä näkymin mies on sivussa kolmisen viikkoa, joten kisamatka ei onneksi ole vaarassa.

 

Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #68 : 27.04.2010 klo 14:26:05

Kateeksi käy :-;, mutta Ehkäpä ehdit sitten jotain raportin tynkääkin heittämään ?

Enköhän ehdi. Kyllähän tuo matsi jo kovasti polttelee. Tuskin vielä samana iltana koneelle pääsen, mutta vähän reissun pituudesta riippuen 1-2 päivän sisällä pitäisi ehtiä kotiin raportoimaan.

Aika komea 16 ottelun tappioton putki on muuten Meksikolla jo takanaan. Toivottavasti jatkuu pitkään, vaikka vastukset kyllä kovenevat MM-kisojen lähestyessä. Viime kesäkuulta lähtien on Meksiko voittanut 12 peliä (Trinidad & Tobago, 2xUSA, Costa Rica, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Guadalupe, Haiti, Bolivia, Uusi-Seelanti ja Pohjois-Korea) ja pelannut neljästi tasan (Trinidad & Tobago, Panama, Costa Rica ja Islanti). Eli tosiaan on siellä heikkojakin vastuksia seassa, mutta ainakin itseluottamukselle tehnee hyvää, mitä kauemmas viimeinen tappio jää. Otteluista vain viisi on pelattu Meksikossa. Kotiotteluiden voittoputki onkin jo kymmenen ottelun mittainen, ja viimeinen tappio on kesäkuulta 2007 Paraguayta vastaan.

Meksiko pelaa vielä seitsemän harjoitusottelua ennen MM-kisoja ja näistä vain yhden kotonaan.

7.5. Meksiko-Ecuador, East Rutherford, USA
10.5. Meksiko-Senegal, Chicago, USA
13.5. Meksiko-Angola, Houston, USA
16.5. Meksiko-Chile, Mexico City, Meksiko
24.5. Englanti-Meksiko, Lontoo, Iso-Britannia
26.5. Meksiko-Hollanti, Freiburg, Saksa
3.6. Meksiko-Italia, Bryssel, Belgia
« Viimeksi muokattu: 27.04.2010 klo 14:38:08 kirjoittanut Laitalinkki »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #69 : 30.04.2010 klo 19:52:42

Enköhän ehdi. Kyllähän tuo matsi jo kovasti polttelee. Tuskin vielä samana iltana koneelle pääsen, mutta vähän reissun pituudesta riippuen 1-2 päivän sisällä pitäisi ehtiä kotiin raportoimaan.
Hienoa.

Joo, komea on tappioton putki, mutta on munkin todeta, etteivät nuo vastustajat nyt ihan maailman kermaa edusta :-). Ja kun näitäkin vastaan oli aika usein ongelmia viimeistelyssä (turhaa hieromista, tolkutonta tuhlailua jne.) niin pikkusen huolissani katselen ensi kesän suuntaan ajatellen juuri tuota maalintekoa. No Chicharito on "kuuma", joten ehkä hänestä tulee se ratkaiseva pyssy kisoissa, ainakin toivon niin. Guille Francoon kun en jostain syytä ihan jaksa luottaa ;-)

Mitä harjoituspeleihin tulee, niin aika sopivantyyppisiä sparraajia on saatu alkulohkon vastustajia ajatellen. Tahti on kyllä melko hurja, mutta niinhän sen täytyy ollakin, kun kuukaudessa pitää saada systeemi toimimaan ja karsia siinä sivussa jyvät akanoista. Toivoa vain sopii, ettei tule uusia loukkaantumisia. Tältä sektoriltahan saatiin viikolla jobinpostia, kun hyökkääjä Miguel Sabah loukkaantui treeneissä. Miehen oikeasta jalasta repeytyi jänne ja Morelian sentteriltä jäävät kisat väliin. Aika surullinen juttu sinällään, sillä Sabah on kulkenut todella pitkän tien päästäkseen nykytasolleen, joten MM-kisat olisivat olleet komea palkinto tälle uurastukselle. Kun ikää on mittarissa jo 30 vuotta, niin uutta tilaisuutta tuskin tulee. Toistaiseksi Meksiko ei ole kutsunut mukaan uutta pelaajaa ja Vasco vihjaili, ettei hän näin aio tehdäkään. Ainakin hyökkäyksen osalta tuo saattaisi ollakin turhaa, sillä eipä sieltä jonon jatkosta mitään sateentekijää kuitenkaan saataisi avuksi. Sen sijaan keskikentän osalta en panisi pahakseni, vaikka jollekulle rimaa hipoen pudonneelle annetaisiinkin uusi näyttötilaisuus [Braulio :-)]


Meksiko pelaa vielä seitsemän harjoitusottelua ennen MM-kisoja ja näistä vain yhden kotonaan.

7.5. Meksiko-Ecuador, East Rutherford, USA
10.5. Meksiko-Senegal, Chicago, USA
13.5. Meksiko-Angola, Houston, USA
16.5. Meksiko-Chile, Mexico City, Meksiko
24.5. Englanti-Meksiko, Lontoo, Iso-Britannia
26.5. Meksiko-Hollanti, Freiburg, Saksa
3.6. Meksiko-Italia, Bryssel, Belgia
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #70 : 02.05.2010 klo 07:49:30

Kisaehdokkaiden joukko sai eilen lopullisen muotonsa, kun Vasco kutsui 10 pelaajaa Euroopasta mukaan pelaajaryhmään. Mitään järisyttäviä yllätyksiä ei tuossa listassa ole, sillä aiemmin mainituista "eurooppalaisista" vain hyökkääjä Nery Castillo putosi joukkueesta. Sabahin loukkaantumisen myötä kasassa on nyt 26 pelaajan ryhmä, josta pitäisi siis vielä kolme heivata ulos. Oma veikkaukseni on, että lähtöpassin saavat ainakin puolustajat Aguilar ja Valenzuela. Viimeisestä paikasta kisaavat sitten vasemmalla laidalla viihtyvät Andrete ja Jorge Torres Nilo.

Bofoa tuli tuossa myös aiemmin haukuttua, mutta tarkemmin ajateltuna kyllä hänellekin oma roolinsa joukkueesta löytyy. Meksikon hyökkäys kun on aika pienikokoinen, joten Bofo toisi kärkeen selkeästi lisää fyysistä voimaa. Hänen hommansa olisikin varmaan lähinnä kärkiparin suojaaminen ja tilan raivaaminen tälle silloin, kun kentälle sattuu pääsemään. Lisäksi Bofoa voitaisiin kokonsa vuoksi käyttää target-pelaajana, mikä lisää taktisia vaihtoehtoja varsinkin tappiotilanteessa. Avauspaikkaan miehellä tuskin on asiaa, mutta ihan kohtuullinen lisä hän on kuitenkin tuohon vaihtomiesarsenaaliin.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #71 : 02.05.2010 klo 08:26:49

Joukkueen ikärakenne on muuten aika jännä, sillä pelaajaryhmän ytimen muodostavat toisaalta viimeisiä kisojaan vetävät konkarit ja toisaalta vähän päälle kaksikymppiset pelaajat.  Kun kisaehdokkaiden syntymävuosia tarkastelee, niin tänä vuonna maksimissaan 23-vuotiaita joukkueesta löytyy 9 kappaletta ja vastaavasti kuluvana vuonna 29 vuotta täyttäviä tai sitä vanhempia 12 kappaletta. Luokka "pelaaja parhaassa iässään" kumisee puolestaan aika lailla tyhjyyttään, sillä sitä edustaa lähinnä Venado Medina. 
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #72 : 08.05.2010 klo 08:27:20

Meksiko pelasi äsken 0-0-tasurin Ecuadorin kanssa, joten heitetäänpä pikaisesti muutamia kommentteja joukkueen otteista (näin pelistä toisen puoliajan ja avausjakson parhaat palat). Liikkeellä oltiin siis lähinnä kotimaan liigan miehillä ja niin kuin odottaa sopi, niin kovin valmiilta ei joukkueen peli vielä näyttänyt. El Tri  oli toki jonkun verran hallitsevampi ryhmä kentällä, mutta joukkueen yhteispeli tökki aika ajoin ja hyökkäyspään esitykset jättivät koko lailla paljon toivomisen varaa.

Joitakin onnistujia voi tästä huolimatta nostaa esiin. Näihin kuuluu varsinkin vasemmalla laidalla ravannut Jorge Torres Nilo, joka oli matsin iloinen yllättäjä. Omat puolustushommansa mies hoiti kunnialla ja tämän ohella hän oli usein hääräämässä myös vastustajan maalin tuntumassa. Kaiken kaikkiaan hyvä esitys, joka luo paineita mm. nyt vaihtopenkillä istuneen Andreten suuntaan. Toinen positiivisesti esiintynyt pelaaja oli Pablo Barrera. Hän pääsi kentälle noin tunnin kohdalla tuoden selvästi lisää aktiivisuutta ja vaarallisuutta Meksikon peliin. Joissakin keskityksissä oli kyllä vielä toivomisen varaa, mutta kokonaisuudessaan aika positiivinen puolituntinen Puumien mieheltä. Olen itsekin pähkäillyt, että juuri tämän tyyppisessä roolissa Barrera saattaisi olla maajoukkueelle kaikkein arvokkain. Avaukseen ei ole välttämättä asiaa, mutta otteluiden loppupuolella hän voisi tuoda nopeudellaan ja röyhkeydellään vaikeuksia väsyneille vastustajille. Onnistujiin voi lukea myös toppari Jonny Magallónin, joka katkoi muutamaan kertaan todella hyvin ja esiintyi muutenkin tutun luotettavasti. Samat sanat sopivat pitkälti myös keskikentän ankkuripariin Torrado-Castro, joka selviytyi leiviskästään kunnialla. Ja jos otteluraportteja on uskominen, niin kisahaaveilleen ei tehnyt hallaa myöskään Chivasin laituri Alberto "Venado" Medina, joka saa pelaaja-arvioinneissa hyviä pisteitä. Itse en miestä juurikaan ehtinyt näkemään, mutta ainakin hän näkyi olleen takapiruna Meksikon avausjakson molemmissa vaaratilanteissa.

Huonoista puolista voi mainita ennen muuta sen, ettei joukkueen hyökkäyspeli edelleenkään vakuuttanut. Chicharito oli piikkimiehenä, mutta hieman parempia otteita olisin nuorukaiselta toivonut, joskaan palvelukaan ei ollut kokonaisuudessaan parasta ykkösluokkaa. Tiettyä terävyyttä miehen otteista kuitenkin puuttui, sillä hän ei oikein päässyt kiinni syöttöihin tai keskityksiin, kun niitä tuli. Osin tämä menee varmaan loukkaantumisen aiheuttaman pelaamattomuuden piikkiin, joten toivotaan, että otteet tuosta paranevat. Myös Bofo pääsi kokeilemaan kentälle, mutta järin kummallista ei hänenkään pelinsä ollut. Hieman vaisusta hyökkäyspelistä johtuen ei El Tri kovin montaa paikan puolikasta ottelussa luonutkaan. Parhaimmat tilanteet olivat pari Chichariton hyvää puskua sekä Torres Nilon ja Cuaun kanuunat.

Mainitsemisen arvoinen on myös se seikka, että Andrés Guardado teki paluun tässä ottelussa. Kovin kummoinen ei vaihdosta kentälle tulleen laiturin esitys vielä ollut, mutta hyvä uutinen tämä maajoukkueelle joka tapauksessa on. Maalissa esiintyi muuten koko pelin ajan Luis Michel. Valmennusjohtohan on vihjaillut, että ykkösvahdin paikka on vielä auki ja ainakin MedioTiempon väki oli innostunut Chivas-vahdin esityksestä [Lienevätkö Vuohien faneja :-) ] Itse en ollut kyllä järin vakuuttunut miehen toisen puoliajan otteista. Ei hirveästi töitä ja yksi todella paha kardinaalimunaus, joka olisi johtanut maaliin ilman Castron pelastusta. Kiitos ei tällaisia ensi kesänä :-).
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #73 : 08.05.2010 klo 09:08:25

Alla lyhyt video pelistä. Ja täytyy sanoa, että muutaman mukavan passin Venado tosiaan jakoi ekalla puoliajalla.
http://www.youtube.com/watch?v=zuDjgUVgiKo&playnext_from=TL&videos=q5A9f3NIli8&feature=sub

Sabahin loukkaantuminen ei olekaan muuten sitten niin paha kuin alun perin luultiin. Hyökkääjä kysyi toisen lääkärin mielipidettä ja kyseessä olikin lihas- eikä jännevamma. Todella lupaavaa lääkäritoimintaa ensi kesän MM-kisoja ajatellen... Paluu MM-ryhmään on tosin epätodennäköinen, mutta Liguillassa hyökkääjä voidaan vielä nähdä, jos Morelia jatkaa pitkälle.
Angulo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia Club de Fútbol


Vastaus #74 : 08.05.2010 klo 12:46:21

Onko Barcan Jonathan Dos Santos ainoastaan hassutteluna mukana alustavalla pelaajalistalla vai meinaako ne sen oikeasti ottaa kisoihin? Samaa toki voi kysyä veljesparin vanhemmasta versiosta..

 
Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 23
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines