FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.11.2018 klo 14:28:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 93 [94] 95 ... 106
 
Kirjoittaja Aihe: Jyväskylän stadiontilanne  (Luettu 344655 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
burmis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jyväskylä


Vastaus #2325 : 17.11.2017 klo 19:23:38

Hieman epäselvästi kirjoitettu ylläoleva. JJK:n on ollut ja on aktiivinen toimija Hippos-hankkeessa, rahoittajaroolia ei ole toisin kuin Vehkahallissa, jossa JJK ja muut ns. "ankkuriseurat" sitoutuivat rahoittamaan hallin. FCV ei jostain syystä halunnut tai pystynyt lähtemään Vehka-projektiin mukaan. 

1. Myönnän ulosantini vajavaisuuden, kiitän termistä "hieman", olit ystävällinen.
2. I stand corrected.
3. jep.
Heppu Hellämieli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #2326 : 29.11.2017 klo 13:10:05

Vähän lunta porstuaan..
Hippos-hanke jäi ilman valtion miljoonia
kaksi vasenta jalkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aragonia


Vastaus #2327 : 29.11.2017 klo 13:37:11

Kyllä keppitaisteluareena rakennetaan varmasti.
Heppu Hellämieli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #2328 : 29.11.2017 klo 13:40:54

Kyllä keppitaisteluareena rakennetaan varmasti.

Varmasti. Jänskättää vaan mitä muruja me muut ehkä menetämme jos seteleitä ei joka ovesta ja ikkunasta satele.
Furu

Poissa Poissa


Vastaus #2329 : 29.11.2017 klo 14:50:43

Koska Tampereen jääkorona-areenalle imaisee sen 18 miltsiä, niin ei tuota rahaa nyt ihan kaikkialle ole jaettavaksi. Nipistetään futishallista futsalhalliksi, niin sadaan varmuudella Jypin 2500 katsojalle 7000 paikkainen halli "Ylos"
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #2330 : 29.11.2017 klo 15:26:05

Onhan tuo aika tökeröä, että kaikki rahat poltetaan tampereen kummola-areenaan hyvin kyseenalaisin tempuin ja sitten muille näytetään persettä. :) Mäkelänrinteen uusi urheilukeskus on lähinnä erinäisten "marginaalilajien" eli koris, yu, punttisali, jumppa jne. uusi harjoittelukeskus, ja sikäli varmaan tuon hippoksen kanssa aika samoilla apajilla. Mutta kyllä valtion olisi pitänyt ymmärtää, että Vallilaan noilla asuinrakennusoikeuksilla nousee keskus ilman tukeakin heittämällä.
« Viimeksi muokattu: 29.11.2017 klo 15:29:45 kirjoittanut ginikettu »
Seeteufel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #2331 : 29.11.2017 klo 15:32:17

Kepu pettää aina, eikö Keski-Suomi ole niiden vahvaa aluetta vieläpä?
Toki Jyväskylässä äänestettiin viime kuntavaaleissa väärin niin onkohan tuo rangaistus siitä.
Harjun kello

Poissa Poissa


Vastaus #2332 : 29.11.2017 klo 16:26:07

Mitäpä jos Hippos2020 ihan oikeasti ottaisi jalkapallon tasavertaisesti mukaan suunnitteluun. Niin, ettei tapahtumajärjestelyiden tuloja suunnitella vain jäähallin varaan vaan lyötäisiin jäähalli ja jalkapallostadion oikeasti kiinni toisiinsa näillä oheistiloilla.
Sirahvi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jyväskylän meininki


Vastaus #2333 : 29.11.2017 klo 16:59:52

Kaupunginjohtaja Koivisto toteaa uusimmassa vlogissaan, että hanketta/investorivalintaa ei todennäköisesti esitellä valtuustolle tämän vuoden puolella, vaan ratkaisu menee kevääseen. Ilmeisesti aika paljon kysymysmerkkejä koko hankkeen ympärillä ja nyt vielä päälle tuo valtiontukikisassa häviäminen.

Tässä vielä tuoreimman talousarvioesityksen investoinnit urheilupaikkarakentamiseen:

timotei tuuba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kettusen Pekka


Vastaus #2334 : 29.11.2017 klo 18:03:26

Kaupunginjohtaja Koivisto toteaa uusimmassa vlogissaan, että hanketta/investorivalintaa ei todennäköisesti esitellä valtuustolle tämän vuoden puolella, vaan ratkaisu menee kevääseen. Ilmeisesti aika paljon kysymysmerkkejä koko hankkeen ympärillä ja nyt vielä päälle tuo valtiontukikisassa häviäminen.

Ei yllätä.
Jotenkin ollut koko aika semmoinen kuva, että Hippos-hanketta ajetaan julkisuusvetoisesti hienoilla havainnekuvilla ryyditettynä ohituskaistalla eteenpäin, ja toivotaan että kaupunki+valtio+yksityinen raha hyppää hypeen mukaan. Ihan älyttömän nopeastihan noin isoa hanketta on piiskattu eteenpäin, kun ottaa huomioon millaisella aikataululla kunnallisessa päätöksenteossa normaalisti kaavoitus- ja investointiasioissa edetään.

Jännä nähdä mitä nyt käy:
1) Eteneekö hanke "järkevämmässä" aikataulussa ja enemmän suunnittelun kuin huutelun kautta kuitenkin ripeästi maaliinsa
2) vai jääkö se roikkumaan, Hippos2020-porukka valittaa julkisuudessa näyttävästi kunnallisen päätöksenteon jähmeyttä ja hanke hautautuu parin vuoden jahkailun jälkeen vähin äänin
3) joku muu välimallin vaihtoehto
kortepohja

Poissa Poissa


Vastaus #2335 : 29.11.2017 klo 18:53:01

Ennen ensi vuotta Koivisto ja Wallinheimo toivovat päätöstä muun muassa Hippokselle rakennettavasta katetusta jalkapallostadionista.

– Katettu stadion on valtakunnallisesti kiinnostava ja merkittävä asia. Uskon, että sen avulla saamme avustusta, Wallinheimo sanoo.
Harjun kello

Poissa Poissa


Vastaus #2336 : 29.11.2017 klo 19:12:18

Ennen ensi vuotta Koivisto ja Wallinheimo toivovat päätöstä muun muassa Hippokselle rakennettavasta katetusta jalkapallostadionista.

– Katettu stadion on valtakunnallisesti kiinnostava ja merkittävä asia. Uskon, että sen avulla saamme avustusta, Wallinheimo sanoo.

No nyt aletaan ymmärtää mitä vetovoimatekijöitä jalkapallostadioniin tuolla alueella liittyisi!
Migelo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK, Spurs


Vastaus #2337 : 29.11.2017 klo 20:50:33

Jotenkin koomista että 300m€ projekti jäisi kiinni siitä pistääkö valtio siihen muutaman miljoonan kiinni. Eiköhän tuosta saada vain hyvä syy lykätä asiaa vuodella ja lisää valmisteluaikaa. Tämä nyt ei sinällään ole välttämättä huono asia jalkapallostadionin suhteen..
Sirahvi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jyväskylän meininki


Vastaus #2338 : 30.11.2017 klo 12:37:03

En tiedä ymmärsinkö oikein, mutta käsittääkseni nuo tukimiljoonat kaatuivat siihen, että hanke esiteltiin osissa, eikä kokonaisuutena. Ja taas mikäli olen ymmärtänyt oikein, on hankkeen ensimmäinen vaihe tuo kendoladon rakentaminen. Väkisin herää mielikuva, että kendoladolle on haettu tukieuroja valtiolta antamatta mitään varmuutta siihen, että nuo hankkeen muutkin osat tullaan toteuttamaan (mukaan luettuna jalkapalloilun tilat, oli se sitten stadion tai halli.) Tästä syystä hakemusta ei katsottu valtakunnallisesti merkittäväksi.
hikikuutio

Poissa Poissa


Vastaus #2339 : 30.11.2017 klo 13:08:38

Sosiaalisessa meediassa oli tällaisia kirjoituksia:

"Hippos-kokonaisuutta ja sen erinomaisuutta ei kukaan neuvostossa tai ministeriössäkään kiistä, ja varmasti monellakin tapaa sitä tahoillaan kukin edistää, mutta VLN antoi tänään vain lausunnon liikuntapaikkarakentamisen osalta eli Länsi- ja Sisä-Suomen hankelistalla varsinaisesti olleen Hippoksen Voimistelutalon avustamista koskien, johon siis tehtiin tahallisesti ennenkuulumattoman suuri ja täysin kriteerien vastainen esitys Wallinheimon-Heinosen toimesta. Esitys piti sisällään 2 vuoden aikaistamisen ja useiden miljoonien nostoesityksen, joka olisi läpimennessään tarkoittanut että Hippoksen Voimistelutalo olisi syrjäyttänyt Alajärven, Kauhavan, Äänekosken, Vaasan, Valkeakosken, Ähtärin, Vetelin ja Kurikan rahoitussuunnitelmissa jo usean vuoden ajan olleet koulujen, jäähallien, uimahallien, monitoimihallien jne hankkeet.

Ylipäätään koko maan kattaviin isoihin hankkeisiin on OKM:ssa yht. n. 18milj.€, ja siitä Länsi- ja Sisä-Suomelle 3milj.€. Wallinheimon-Heinosen esitys pelkästään Voimistelutalolle oli kahdelle tulevalle vuodelle kiilattuna toisten hankkeiden ohi yht. yli 4milj.€!

Hippos ei ole ollut valtakunnallisesti merkittävien hankkeiden listalla vielä, sillä se ei nykyisten kriteerien valossa täytä sitä statusta, mutta ensi vuoden aikana sekin asia korjautunee, kun VLN antoi OKM:n ylijohtajalle tehtäväksi perustaa olosuhdejaoston, joka tulee mm. päivittämään nuo kriteerit. Hippoksen kokonaisuuden muihin kuin liikuntapaikkarakentamista koskeviin osiin ovat rahoituskanavat ihan muut kuin OKM/VLN. Eli koko hankkeelle tämä ei joka tapauksessa ole oikea kanava hakea rahoitusts, pelkästään liikuntapaikoille!!!

VLN:n avustusesityksestä annettavan lausunnon on oltava koko maata ja toisaalta AVIen alueiden kautta tarkastellen yhdenvertainen ja muut kriteerit täyttävä."

"Hippos2020-hanke ei ollut edes hakenut avustusta kokonaisuutena, vaan käsittelyssä olivat sen osahankkeet, joista yksi nostettiin nyt listalle. Hanke on pilkottu osiin, jotta sillä olisi mahdollisuus saada enemmän tukea, kun osahankkeita voidaan rahoittaa erikseen. Jotta hanke voi olla valtakunnallisesti merkittävä, sillä pitää olla mm. Olympiakomitean olosuhdetyöryhmän tuki ja sekä lajiliiton tuki. Yksikään Hippoksen osahanke ei ole vielä käynyt läpi tätä prosessia. Neuvosto äänesti esityksestä, että voimistelutalo-osuus nostetaan valtakunnallisesti merkittäväksi hankkeeksi ja muut Hippos-osat otetaan pois. Olen sitä mieltä, että osahankkeina ministeriön ohjeiden mukaan saadaan parempi tulos. Yksi osa voi vielä saada statuksen ja 3-4milj. Ja osat muut saavat normaalihankkeen avustussumman."
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #2340 : 30.11.2017 klo 14:19:19

...
Eli siis lähdetty vähän tökkimään kepillä jäätä ilman kunnollista valmistelua.
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: http://secularjihadists.libsyn.com/


Vastaus #2341 : 30.11.2017 klo 14:43:06

johon siis tehtiin tahallisesti ennenkuulumattoman suuri ja täysin kriteerien vastainen esitys
..
Ylipäätään koko maan kattaviin isoihin hankkeisiin on OKM:ssa yht. n. 18milj.€, ja siitä Länsi- ja Sisä-Suomelle 3milj.€.
..
on oltava koko maata ja toisaalta AVIen alueiden kautta tarkastellen yhdenvertainen ja muut kriteerit täyttävä."..
Toisille näin, toisille Tampereen Kummolamausoleum, säännöt on kaikille sam..erit.
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #2342 : 30.11.2017 klo 15:16:23

Toisille näin, toisille Tampereen Kummolamausoleum, säännöt on kaikille sam..erit.
No tampereen kummolamausoleum taisi olla kuitenkin jotenkin saatu muilutettua valtakunnallisesti merkittäväksi hankkeeksi (ja toki silti sai moninkertaisesti normaaliin verrattuna). Mutta muuten samaa mieltä, että se kyllä sai rahoitusta aika keksityillä perusteilla, jotka sitten peruttiin.
potkuilija

Poissa Poissa


Vastaus #2343 : 30.11.2017 klo 20:29:56

Koko projektin pääjohtaja Halinen sanoi myös eilen ettei tuo päätös vaikuta millään tavalla suunnitelmiin tai muuhunkaan, mutta oikeudenmukaisuuden ja periaatteen vuoksi nuo mammonat tulisi saada.

Hyvällä mallillahan tuo projekti on, ensimmäinen vastoinkäyminen eikä sekään merkittävä + erittäin todennäköisesti saadaan oikaistua.

Lätkämies Sinuhe on siis ajamassa jalkapalloihmisten etua kun kukaan jalkapalloihminen ei siihen kykene, hyvä että edes joku.
D mies

Paikalla Paikalla


Vastaus #2344 : 12.12.2017 klo 13:19:09

Tämän päivän tiedotteesta poimittua:

Hippokselle nousevat uusi 7000 katsojan monitoimiareena, uusi sisäliikuntakeskus palloilulle, yleisurheilulle ja kamppailulajeille sekä voimistelutalo ja jalkapallon sisähalli tai 4000-5000 katsojan jalkapallostadion avattavalla katolla. Lisäksi alueelle rakentuu monipuolinen ulkoliikuntapuisto, palloilukenttä ja siihen yhteyteen talviajaksi mahdollisesti myös tekojää mm. yleisöluisteluun.

Lisäksi toki pomppasi myös:

”Jyväskylä ja Hippos2020 ovat hakeneet Suomessa 2022 pidettävien jääkiekon MM-kisojen toiseksi kisapaikkakunnaksi. Lisäksi Hippoksen uudet tilat mahdollistavat myös yleisurheilun EM-sisähallikilpailujen hakemisen tulevaisuudessa.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys


Vastaus #2345 : 12.12.2017 klo 13:24:51

– Jyväskylä ja Hippos2020 ovat hakeneet Suomessa 2022 pidettävien jääkiekon MM-kisojen toiseksi kisapaikkakunnaksi.
https://yle.fi/uutiset/3-9972720

Ei muuta kuin valtion rahahanat auki!

...  jalkapallon sisähalli tai 4000–5000 katsojaa vetävä jalkapallostadion avattavalla katolla.

Noin lonkalta heittäisin, että on kustannuksien kannalta täysin järjetöntä tehdä noin pieneen 'stadioniin' avattavaa kattoa. Onkohan missään päin maailmaa edes tehty vastaavaa?

UEFAn stadionsäännöissä mainitaan, että koko kentän alueella kattorakenteiden tulee olla vähintään 21m korkeudella kentän pinnasta, joten ei siellä kyllä mitään virallisia UEFAn matseja pelata, jos tästä joudutaan joustamaan ja tuskin siellä myöskään esim. Veikkausliigaa pelattaisiin jollain epämääräisellä avattavalla 'kattoluukulla' ja muuten perseillyillä kattorakenteilla.

e. korjaus - olikin 21m.
Lainaus
No object can be located less than 21m above the field of play.
« Viimeksi muokattu: 12.12.2017 klo 13:46:51 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
joku roti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "guaranteed orgy of bullshit"


Vastaus #2346 : 12.12.2017 klo 13:29:42

Hippokselle nousevat uusi 7000 katsojan monitoimiareena,

Tulee vähän oksennusta suuhun aina kun jäähallista käytetään termiä monitoimiareena.

Mutta täytyy sanoa, että tähän asti ihan hyvin lobattu, kun stadion vielä keikkuu mukana. Toivottavasti saadaan pidettyä mylly pyörimässä ja tuo pidettyä mukana päätyyn asti.
Pikka

Poissa Poissa


Vastaus #2347 : 12.12.2017 klo 13:38:49

perus potkishalli TAI ubermoderni stadion avattavalla katolla. Tällaista Suomeen tarvittaisiin, mutta tietäähän sen jo löytyykö rahoitusta tällaiseen. :( Normaali halvempi futisstadikka ei tietty ole minkäänlainen vaihtoehto vaan tällöin downgradetaan suoraan perushalliin samantien...

Futisniilot hiljaiseksi tällä uberstadion ideoinnilla, joka tulee yhtä todennäköisesti kuin loton päävoitto?
joku roti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "guaranteed orgy of bullshit"


Vastaus #2348 : 12.12.2017 klo 13:46:01

Futisniilot hiljaiseksi tällä uberstadion ideoinnilla, joka tulee yhtä todennäköisesti kuin loton päävoitto?

Ymmärtääkseni Palloliitto on vahvasti projektissa mukana ja heidän tarpeisiinsa kuuluu ympärivuotinen harjoittelukeskus (=halli). Stadion ei ollut siksi alkuperäisissä suunnitelmissa, mutta se on nyt näköjään saatu (futisniilojen ansiosta?) jotenkin pyörimään vähintään suunnitelmien liepeille.
Hunter S Thompson

Poissa Poissa


Vastaus #2349 : 12.12.2017 klo 14:16:37

Taisi tulla hankkeelle reality check, ettei alkuperäinen jäähalli valepuvussa-idea noussutkaan valtakunnallisesti merkittäväksi, mikä takaisi paremmat avustukset. Viikonlopun Sunnuntaisuomalaisessa oli hyvä juttu näiden monitoimiareenoiden taustoista. Puhdasta jääkiekon ja gryndauksen koplaamista. Jutussa sanotaan aika suoraan, että Jyväskylän kaupunki luovuttanut aloitteen Hippos 2020-hankkeelle. Helvetin hyvä jos yhdessä päätetty kuitenkin tavoitella jotain enemmän. Kunhan sitten mm. valtuustolle kerrotaan selvästi mitkä asiat viedään päätyyn asti kun hommaan ryhdytään.

 
Sivuja: 1 ... 93 [94] 95 ... 106
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines