FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.01.2021 klo 10:09:54 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 112 [113]
 
Kirjoittaja Aihe: Jyväskylän stadiontilanne  (Luettu 395514 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
joku roti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "guaranteed orgy of bullshit"


Vastaus #2800 : 04.12.2020 klo 12:58:48

Asettaa ehdot, että kauniiden puheiden sijaan tarvitaan kunnon suunnitelmat olosuhteiden parantamiseksi ja kun ne on saatu yhdessä laadittua, niin sitten voidaan alkaa puhumaan jalkapallokaupungista. Nythän tässä puhutaan perse rasvattuna jalkapallokaupungista ilman kunnon suunnitelmia ja osallistutaan kaupungin imagon valkopesuun ilman mitään takeita siitä, että täällä voi tulevaisuudessa lajia edes harrastaa. Tilanne on tällä hetkellä käytännössä sama, kuin puhuisi Suomen kauneimmasta merenrantakaupungista.

Joo, ymmärrän kyllä tuonkin näkökulman, mutta mun mielestä ei oikein ole mitään pontta millä vaatimuksia esittää. Ehkä tässä versiossa aletaan ensin puhumaan jalkapallokaupungista ja sitten kun se ajatus on juurtunut, niin voidaan vedota, että ”kyllähän futiskaupungin täytyy tähän ja tähän panostaa”.

Todennäköisestihän kumpikin lähestymistapa on tuomittu epäonnistumaan. #synergia
Helmeri

Poissa Poissa


Vastaus #2801 : 04.12.2020 klo 15:34:25Eli jos nyt oikein olen ymmärtänyt niin oheinen stadion on ollut rahoitusta ja suunnitelmia myöten valmiina vuonna 2013, mutta kaupunki ei ole näyttänyt vihreätä valoa koska tulevaisuuden hipposhanke

Helmeri kun on kaupunkiin vasta muuttanut, niin ei tunne Sirahvin 23.11. postaamaa suunnitelmaa jp-stadionista Hippoksen nurmikentän paikalle. Kuka ja mikä mika taho on ollut asialla?   Nythän ei tule jp-stadionille Hippokselle, eikä jääkiekon MM-turnausta.
Sirahvi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jyväskylän meininki


Vastaus #2802 : 07.12.2020 klo 15:30:48

Kuka ja mikä mika taho on ollut asialla?

JJK ja seuran lähellä olleet yksittäiset sijoittajat. Kumppanina oli käsittääkseni myös SRV.

Sinäänsä kyllä ihan hyvä veto Palloliitolta tämä virallinen kumppanuus, kun ottaa huomioon kuinka pitkään talousalue on ollut jalkapallovihamielinen. Käsissä on väistämättä kyllä nyt todella suuri riski siitä, että reilun toiveet Harjun uudesta pääkatsomosta menee läpi ja samalla kaupunki kuittaa kaikki velvollisuutensa futista kohtaan seuraavaksi 30 vuodeksi.
Sirahvi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jyväskylän meininki


Vastaus #2803 : 13.01.2021 klo 12:14:18

Päivän SJL -aviisissa Joni nostaa itsensä (tai toimittaja on noustanut) seurajohdon äänitorveksi ja hyvin selväsanaisesti ajaa Harjun kehittämistä stadionongelman ratkaisemiseksi. Kusilaareilta kuultuna tilanne ei ole näin mustavalkoinen. Valtaosa taustavaikuttajista ja seurajohdosta on edelleen sitä mieltä että stadionin paikka pitäisi löytyä jostain muualta kuin Harjulta.

Vaarallisinta tässä on se, että jos nyt kaupunki yleisesti ottaa kannan että Harjua lähdetään kehittämään, niin jalkapalloväen on aivan turha odottaa 50 vuoteen mitään muuta olosuhdeparannusta edustusjalkapalloilulle.

Muuten SJL:n jutussa puhutaan ihan asiaa. Hippoksen alakerran jalkapallotila tosiaan laitetaan sulki Helmikuun alkuun mennessä ja toistaiseksi mitään ei ole tulossa tilalle. Paine talviharjoitusolosuhteiden kehittämiselle on kova. Toki hauska huomata että samaan aikaan harjoitusjäähallin kaukalot korjataan, mutta pientä jalkapallotilaa ei nähdä tarpeelliseksi.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #2804 : 13.01.2021 klo 12:22:16

Eikö nyt vaikka sinne Jyskään voisi jysäyttää toista kuplaa?
Metsurin koira

Poissa Poissa


Vastaus #2805 : 13.01.2021 klo 12:47:40

Eikö nyt vaikka sinne Jyskään voisi jysäyttää toista kuplaa?
Leppäveden uuteen liikuntapuistoon on suunniteltu yhtenä liikuntapuiston osana uusi jalkapallohalli ja rakentamisesta tehty valitus on kaatunut Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. Käsittääkseni tässä on jo aika pitkälle investoijatkin jo kasassa. Tämä laskisi hieman talviharjoittelupaikkojen painetta Jyväskylässä.

Itse liikuntapuistoa on jo ennätetty rakentaa tänä vuonna, ja uusi tekonurmikenttä oli jo käytössä syksyllä.
Sirahvi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jyväskylän meininki


Vastaus #2806 : 13.01.2021 klo 13:29:54

Eikö nyt vaikka sinne Jyskään voisi jysäyttää toista kuplaa?

Kyllä toinen kupla vehkalle palvelisi paremmin kerta sosiaalitilatkin valmistuvat nyt käyttöön. Kuplahallien lisäksi tarvittaisiin myös pysyvä, kiinteä halli, johon saataisiin myös seuroja palvelevia tiloja. Tällaiselle löytyy useampikin sijoituspaikka, mm. Huhtasuo ja Killeri.

Se on hienoa että Laukaaseen saadaan hyvät olosuhteet harjoitteluun, mutta en näe mitä tekemistä sillä on Jyväskylän seurojen kanssa.

Benediktus

Poissa Poissa


Vastaus #2807 : 13.01.2021 klo 13:51:16

Se on hienoa että Laukaaseen saadaan hyvät olosuhteet harjoitteluun, mutta en näe mitä tekemistä sillä on Jyväskylän seurojen kanssa.

Kompassilta Laukaan halliin matkaa 13 kilometriä, joten kyllä siitäkin hyötyä on. Tietysti myös Jyväskylän kaupungin pitää saada olosuhteita parannettua.
juzzz

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #2808 : 13.01.2021 klo 14:37:17

Kyllä toinen kupla vehkalle palvelisi paremmin kerta sosiaalitilatkin valmistuvat nyt käyttöön. Kuplahallien lisäksi tarvittaisiin myös pysyvä, kiinteä halli, johon saataisiin myös seuroja palvelevia tiloja. Tällaiselle löytyy useampikin sijoituspaikka, mm. Huhtasuo ja Killeri.

Se on hienoa että Laukaaseen saadaan hyvät olosuhteet harjoitteluun, mutta en näe mitä tekemistä sillä on Jyväskylän seurojen kanssa.Vehkalle toinen kupla niin ei ole kohta yhtään ulkokenttää jäljellä? Ellet sitten tarkoita kokonaan uutta kenttää.

Laukaan halli auttaa vähän myös kaupungin seuroja, ongelmana ehkä se että on linkillä hankalasti saavutettavissa.

Killerille mahtuisi vaikka useampi halli.
noitulover

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsu, Bohemians 1905, Kady, Lapuan Ponnistus


Vastaus #2809 : 13.01.2021 klo 15:15:12

Terveisiä täältä korruption pesästä,

Avaanpa tässä hieman vallattoman päätöksentekijän suhteen tätä stadionasiaa.

Olin aika fiiliksissä kun saimme futisstadionin juntattua Hippos2020-hankkeeseen vuonna 2017. Tehtiin määrätietoisesti yhteistyötä yli puoluerajojen. Sitten tapahtui jotain. Ilmeisesti palloliitto alkoi lobbaamaan hanketta aika hanakasti, jotta stadionista saataisiin ympärivuotinen ja katettu. Kaupungille luvattiin tässä yhteydessä ainakin suullisesti nais- ja tyttömaajoukkueiden leiritykset ja harjoittelukeskus. Hankkeen kustannusarvio alko nousta merkittävästi ja vastakaikua tuli entistä enemmän. Katettu stadion olisi tarkoittanut myös kohonneita kiinteistöverokuluja Hippos Ky:lle ja sijoittajille kävi aika nopeasti selvälle, että stadionista ei saataisi mitenkään kannattavaa kokonaisuutta. Niinpä koko hänke kääntyi vastatuuleen ja Fennia päätti vetäytyä koko hommasta. Anekdoottina todettakoon, että kaupungin johtavat poliitikot jauhoivat pitkään, miten junioreiden talviharjoittelun olosuhteet paranevat katetun stadionin myötä. Kun kerroin, että pelkän stadionin katon hinnalla saisi Jyväskylään 10 vehkahallin kaltaista harjoituspaikkaa, niin käskettiin pitää suu kiinni, koska asiasta oli jo sovittu.

Tästä alkoi hankkeen vetäjien ja Koiviston kujanjuoksu uusien sijoittajien etsimiseksi. Lopulta jo pandemian kolkutellessa ovia sijoittajat lähtivät hommaan mukaan sillä ehdolla, että rakennettavista tiloista jää futis ja pesis pois. Pesisväki lobbasi samaan aikaan uuden kentän kaupungin kustannettavaksi liikuntapuistoon. Futisporukat ovat vain puhuneet Harjusta tai asettuneet poikkiteloin hankaamaan vastaan. Ei ollut futisjengillä tähän selvää yhteistä strategiaa.

Uuteen Hipposhankkeeseen on ympätty toinen vaihe, jossa on edelleen varaus futisstadionille. Tämä toteutetaan, mikäli homma saadaan sijoittajien näkökulmasta kannattavaksi. Itse en hommaan usko.

Vaikka stadionasiat ovat menneet päin persettä, muutamaa asiaa olen saanut lautakunnassa vietyä eteenpäin. Vehkan ja Viitaniemen sosiaalitilat nytkähtivät helvetin pitkän odottelun jälkeen. Toinen asia, mistä olen pitänyt ääntä on huonokuntoisten mattojen uusimisen nopeuttaminen ja edes parin luonnonnurmen säilyttäminen Jyväskylässä.

Hipposhankkeessa luvattiin, että minkään lajin suorituspaikat eivät vähene. Esitin lautakunnassa huolen futiksen puolesta, koska uudelle Hippokselle ei näyttäisi ainakaan alkuvaiheessa kenttää tulevan. Minulle luvattiin vastauksia asiaan liikuntapaikkaverkkoselvityksessä, jonka pitäisi olla lautakunnan listalla alkuvuonna. Sitä odotellessa...

Metsurin koira

Poissa Poissa


Vastaus #2810 : 13.01.2021 klo 15:30:06

Kompassilta Laukaan halliin matkaa 13 kilometriä, joten kyllä siitäkin hyötyä on. Tietysti myös Jyväskylän kaupungin pitää saada olosuhteita parannettua.
Nimenomaan näin. Tällä hetkellä harrasteseuroilla ei ole käytännössä mitään asiaa JJK junnujen halliin tai Vehkalle - Aikuisjoukkueille ei ole temppu eikä mikään tulla treeneihin reilun 10 kilometrin päähän. Linjautoyhteydet toki toimii, mutta ei sieltä kymmenen minuutin välein linkkejä kulje. Tunnin välein sentään.   
CarpetCamel

Poissa Poissa


Vastaus #2811 : 13.01.2021 klo 15:52:15

Vehkalle toinen kupla niin ei ole kohta yhtään ulkokenttää jäljellä?

Tekikset: Palokka, Jyskä, Kuokkala, Viitaniemi, Mankola, Savulahti, Kampus, (Tikkakoski, Keljonkangas, Säykki, Kotalampi). Lisäksi vielä minikenttiä kuten norssin yläkoulu ja puistokoulu.
Nursit: Huhtasuo x 3, Palokka, Vaajakoski, (Hippos poistuu)

Ei ollut futisjengillä tähän selvää yhteistä strategiaa.

Niin kyllähän tässä pitää myös koko lajiyhteisön katsoa peiliin. Toiminta näyttää ulospäin todella riitaiselta ja sekavalta.


Azazello

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Melchester Rovers


Vastaus #2812 : 13.01.2021 klo 17:45:21

Vaikka stadionasiat ovat menneet päin persettä, muutamaa asiaa olen saanut lautakunnassa vietyä eteenpäin. Vehkan ja Viitaniemen sosiaalitilat nytkähtivät helvetin pitkän odottelun jälkeen. Toinen asia, mistä olen pitänyt ääntä on huonokuntoisten mattojen uusimisen nopeuttaminen ja edes parin luonnonnurmen säilyttäminen Jyväskylässä.

Hipposhankkeessa luvattiin, että minkään lajin suorituspaikat eivät vähene. Esitin lautakunnassa huolen futiksen puolesta, koska uudelle Hippokselle ei näyttäisi ainakaan alkuvaiheessa kenttää tulevan. Minulle luvattiin vastauksia asiaan liikuntapaikkaverkkoselvityksessä, jonka pitäisi olla lautakunnan listalla alkuvuonna. Sitä odotellessa...Kiitoksia taistelusta hyvän asian puolesta. Pidähän jatkossakin futisväen puolia ja ääntä etenkin tuosta "minkään lajin suorituspaikat eivät vähene"- kohdasta, koska nythän vaikuttaa siltä että futisväkeä on vedetty kakkoseen ihan häikäilemättä Hippoksen nurmen ja Hipposhallin suhteen.

Ja laita vaikka YV:nä tietoja kenelle kannattaa ääni laittaa seuraavissa kuntavaaleissa jos muut näkemyksetkin vaikka osuisivat kohdilleen...
joku roti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "guaranteed orgy of bullshit"


Vastaus #2813 : 13.01.2021 klo 18:13:44

Kauramäkeen on kaavoitettu futishalli. Kyseessä lienee siis kuplahalli ja valmistumisaika joskus 20??. Toki hienoa, että nimenomaan futis kaavassa lukee. Tosin en tiedä tuleeko tuo korvaamaan jonkun poistuvan vai lisäämään harjoittelupaikkoja.
Sirahvi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jyväskylän meininki


Vastaus #2814 : 13.01.2021 klo 19:39:33

Kauramäkeen on kaavoitettu futishalli. Kyseessä lienee siis kuplahalli ja valmistumisaika joskus 20??. Toki hienoa, että nimenomaan futis kaavassa lukee. Tosin en tiedä tuleeko tuo korvaamaan jonkun poistuvan vai lisäämään harjoittelupaikkoja.

En olisi kovin yllättynyt jos tämä olisi korvamerkitty Komeetoiden käyttöön. Kaavassa tuollainen tosiaan seisoo, mutta tuskin ilman yksityistä rahaa tulee siihen nousemaan.

 
Sivuja: 1 ... 112 [113]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines