FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.07.2024 klo 22:12:07 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 129 [130] 131 ... 143
 
Kirjoittaja Aihe: Jyväskylän stadiontilanne  (Luettu 521093 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Urpo Tomera

Poissa Poissa


Vastaus #3225 : 30.04.2023 klo 08:38:37

Johonkin sitä rahaa näköjään vain aina on ja on ja on.

Jääkiekon, rallin ja pesäpallon nimeen. Aamen.

https://www.ksml.fi/paikalliset/5895672
Uutinen
Jyväskylän Länsi-Palokkaan suunnitellaan hulppeaa liikuntapuistoa – muun muassa jääareena ja jäähalli mahdollista rakentaa


Tämähän taisi olla toisena vaihtoehtona Huhtasuon lisäksi jalkapallohallin paikaksi. Muistelenko ihan omiani, mutta jossain oli puhetta, että toinen halli tulisi jossain vaiheessa sitten Palokkaan? Ei toki mitään päätöksiä, mutta  edes ilmaan heitettyjä ajatuksia. Mainittiinko tuossa jutussa jalkapalloa sanallakaan? Jos tuosta nyt suunnitellaan jotain helvetin jääurheilukeskusta, niin kyllä täältäkin kirjat siirtyy refleksinomaisesti Jyväskylään verrattuna johonkin todelliseen jalkapallopitäjään, esim. Ähtäriin.
Hunter S Thompson

Poissa Poissa


Vastaus #3226 : 30.04.2023 klo 09:10:27

Oli se Palokka vaihtoehtona. Olisi varmaankim ollut hitaampi tie kuin Huhtasuo. Katettu jääpallostadion on ihan yläpilveä. Nousukauden, nollakorkojen ja sidonnaisuuksien myötä tullut kuningasidea.
Jatko-ottelu

Paikalla Paikalla


Vastaus #3227 : 30.04.2023 klo 19:48:24

Kyllä Urpo muistat oikein, näin silloin mainittiin, kun siinä vaiheessa Huhtasuo asetettiin etusijalle. Ehkä hyvä niin, ne uudet alueet siellä savulahden suunnalla ovat vielä aika kehitysvaiheessa.
Hunter S Thompson

Poissa Poissa


Vastaus #3228 : 10.05.2023 klo 21:21:46

https://www.ksml.fi/paikalliset/5921190

Harjun remontin päätökset etenee
Chuck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Путiн хуйло!


Vastaus #3229 : 10.05.2023 klo 23:19:17

Johonkin sitä rahaa näköjään vain aina on ja on ja on.

Jääkiekon, rallin ja pesäpallon nimeen. Aamen.

https://www.ksml.fi/paikalliset/5895672
Uutinen
Jyväskylän Länsi-Palokkaan suunnitellaan hulppeaa liikuntapuistoa – muun muassa jääareena ja jäähalli mahdollista rakentaa


Jaahas, laittaisikohan sitä valitusrumban käyntiin. Maassa maan tavalla jne.
Chuck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Путiн хуйло!


Vastaus #3230 : 10.05.2023 klo 23:32:43

Kopioidaanpa tuo koko lautakunnan setti tänne, lihavoinnit omia.

Uutinen
Yleistä
Harjun stadionin peruskorjaus sisältyy Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunnan hyväksymään Liikuntaolosuhteiden kehittämisohjelmaan (2021). Vuonna 1926 rakennettu Harjun stadion on yksi Jyväskylän keskeisimmistä ja ikonisimmista liikuntapaikoista. Harju kuuluu Museoviraston 2009 laatimaan RKY- inventointiin (valtakunnallisesti merkittävä rakennetun kulttuuriympäristön kohdealue). RKY- aluerajauksen vaikutus on huomioitu Harjun alueen kehittämisen yhteydessä asianmukaisilla
asemakaavamääräyksillä ja -merkinnöillä. Kaavan tavoitteena on turvata mm. kulttuuriympäristön ominaispiirteiden säilyminen, Harjun alueen ominaispiirteet ja virkistyksen olosuhteet.

Hankkeen tavoitteet
Investointihankkeen tavoitteena on luoda Harjun urheilukentälle stadionmaiset olosuhteet rakentamalla takasuoralle katsomolaajennus oheistiloineen sekä peruskorjaamalla urheilun suorituspaikat. Hankeen myötä Harjulla on entistä paremmat mahdollisuudet järjestää kansallisia sekä kansainvälisiä kilpailuja ja otteluita sekä muita tapahtumia. Uusi katsomo tekee Harjun kokonaisuudesta toimivan päänäyttämön kilpailujen, ottelujen ja tapahtumien järjestämiseen ja parantaa huippu-urheilun harjoitteluolosuhteita. Stadion alueen lisäksi hankkeessa kehitetään stadionin ulkopuolista puistoa. Tämä parantaa suurtapahtumien ja MM-rallin Suomen osakilpailun järjestämisen edellytyksiä. Harjun kenttää ja sen tiloja käyttävät useat eri käyttäjäryhmät. Keskeisimpiä käyttäjiä ovat yleisurheilun harjoittelu- ja kilpailutapahtumat, jalkapallon harjoittelu ja sarjapelit, urheiluakatemia sekä oppilaitosten liikunnan järjestäminen. Hankkeen tarveselvitysvaiheessa kesällä 2022 toteutettiin laaja käyttäjäkysely tarpeiden kartoittamiseksi. Hankesuunnitteluvaiheessa osallistamisen keskiössä ovat olleet stadionin pääkäyttäjäryhmät. Vuoropuheluapääkäyttäjien kanssa on tarkoitus jatkaa toteutussuunnittelun aikana laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi.

Hankesuunnitteluratkaisu
Hankesuunnittelun yhteydessä tutkittiin nykyisen katsomorakennuksen peruskorjausta ja uudisrakennukseen sijoittuvia tiloja. Harjun stadionin nykyinen katsomorakennus on rakennettu pääosin kolmessa vaiheessa vuosina 1965, 1978 ja 2000. Rakennus palvelee urheilukentän toimintoja. Rakennuksen merkittävimpiä korjauksia ovat olleet rakennuksen laajentaminen vuosina 1965 ja 2000 sekä alkuperäisen vuonna 1950 rakennetun osan uusiminen kokonaisuudessaan vuonna 1978. Urheilukentän vuoden 1991 perusparannuksen yhteydessä on tehty katsomorakennuksen korjauksia. Katsomoiden katokset on rakennettuna vuosina 1980 ja 2017. Harjun vanhan katsomorakennuksen tiloissa on todettu sisäilmahaasteita, joiden johdosta on perustettu sisäilmatyöryhmä. Rakennuksessa toteutetaan käyttöä turvaavia sisäilmakorjauksia vuoden 2023 aikana. Korjaukset ovat väliaikaisia ja niillä mahdollistetaan tilojen käyttö ennen uusien tilojen valmistumista. Hankesuunnitelmassa esitetään, että vanhaa katsomorakennusta ei ole teknisesti, taloudellisesta ja toiminnallisesti järkevää peruskorjata vastaamaan nykyisiä tarpeita. Tarvittavat tilat esitetään toteutettavaksi uuden katsomon yhteyteen. Uuden katsomorakennuksen valmistumisen jälkeen vanhan
katsomorakennuksen tilat toimivat alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaisestipukuhuone-, varasto-, ja tapahtumatiloina eikä rakennukseen osoiteta enää vakituisia työtiloja. Vanhan katsomorakennuksen elinkaarta jatketaan kunnossapitokorjauksin. Vanhan katsomorakennuksen rakennushistoriallinen arvo tullaa selvittämään erillisellä selvityksellä. Mikäli sillä ei katsota olevan suojeluarvoa, niin se mahdollistaa tulevaisuudessa rakennusten purkamisen ja uudisrakentamisen.
Stadionilla on kysyntää mm. kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen ja otteluiden tapahtumapaikaksi. Kisoja järjestävät tahot edellyttävät mm. tietyn määrän istumapaikkoja ennen kuin tapahtumia voidaan hakea Harjun Stadionilla järjestettäväksi. Suunnitellut uudistukset tuottavat Harjulle noin 2000 uutta katettu ja kiinteää istumapaikkaa, mikä nostaa katsomokapasiteetin 4000 katettuun istumapaikkaan. Suomen Urheiluliiton vaatimusten mukaan mm. Kalevan kisoissa tulee olla tilat 7000 katsojalle. Istumapaikkoja tulee olla 5000, joista noin 2000 tulee olla katettuja. Lisäkatsomokapasiteettia Harjulle saadaan toteutettua tarvittaessa lisäkatsomoin.

Uuden katsomon rakentamisen myötä Harjun stadionille mahdollistetaan puitteet järjestää monenlaisia kansainvälisiä yleisurheilukisoja, kuten nuorten EM- / MMkisat, EMA, WMA- kisat (masters), maaottelut ja Eurooppa-cup- kisat ym. Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän kenttäurheilijat ovat hakemassa vuodelle 2027 yleisurheilun aikuisurheilun (yli 35 vuotiaat) EM -kisoja Jyväskylään. Seuraavat Kalevan kisat on myönnetty Jyväskylälle vuodelle 2026. Jalkapallon näkökulmasta Stadionin uusi katsomo oheistiloineen vahvistaa Uefa kategoria 2:sen mukaista stadion luokitusta sekä veikkausliiga kelpoisia olosuhteita. Jatkossa Harjun stadionilla on mahdollista järjestää mm. jalkapallon nuorten PM otteluita. Hankkeessa huomioidaan entistä kattavammin myös oppilaitosten liikunnan järjestäminen stadionilla. Huomiota kiinnitetään erityisesti tilojen toimivuuteen, huollon toimintaedellytysten parantamiseen sekä ympäristön viihtyisyyteen ja stadionin arvoon suojeltuna kohteena. Stadion linkittyy tiiviiksi osaksi Harjun alueen kokonaisuutta ja liikuntapaikkojen verkostoa. Hanketta edistetään tiiviissä yhteistyössä kaupungin eri yksiköiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Yleisurheilupinnoitteet ja niiden alla oleva joustokerrokset vaativat
peruskorjauksen yhteydessä uusimista. Edellinen yleisurheilupinnoitteiden uusinta on toteutettu 2016–2017, jolloin uusittiin pelkästään pinnoitteet ja joustokerrosta ei uusittu. Pinnoitteen käyttöikä on maksimissaan noin 10 vuotta. Jalkapallonurmi ja sen alla olevat kasvukerrokset on uusittava. Jalkapallonurmi on edellisen kerran uusittu ja lämmitys lisätty vuonna 2010 ja sen elinkaari on noin 10 vuotta. Stadionin tulee täyttää vähintään IAAF:n Class 2 Athletics Facility -sertifikaatin vaatimukset.

Hankkeen kustannukset
Hankkeen perustamiskustannuksiksi tavoitehintalaskelman 20.4.2023 hintatasossa 102,5/4.2023 perusteella muodostuu 13.097.000 euroa alv 0%:lla.

Kustannus sisältää:
Rakennuttajan kustannukset 775.000 euroa
Urheilun suorituspaikkojen kustannukset 2.546.000 euroa
Pelastus- ja huoltoväylä, puistoalueen työt 1.282.000 euroa
Rakennuskustannukset 7.936.000 euroa
Hankevaraus 558.000 euroa

Merkittävin tarveselvitysvaiheen kustannusarvioon tullut muutos on viranomaisneuvotteluissa esiin noussut tarve stadionin pohjoispäädyn pelastus- ja huoltotiestä, jonka rakentaminen on välttämätöntä turvallisuuden ja toiminnan näkökulmasta. Pelastus- ja huoltotie toimii samalla esteettömänä kulkureittinä uuteen katsomorakennukseen. Hankkeelle on budjettivaraus liikuntapalvelujen investointiohjemassa vuosille 2023–2025 12 milj. euroa. Kadut ja Puistot ovat varanneet investointiohjelmaansa vuodelle 2025 200 000 euroa stadionin ulkopuolisiin toimintoihin. Puuttuva rahoitusosuus 897 000 euroa tullaan esittämään tulevaan investointiohjelmaan vuosille 2024-2025. Hanke on ilmoitettu Opetus- ja kulttuuriministeriöin liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelmaan. Hankkeelle tullaan hakemaan liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta 750 000 euroa vuodelle 2024.

Käyttökustannukset
Rakennuksen ylläpitokustannukset ovat ylläpidon tavoitehintalaskelman mukaan vuoden 2022 kustannustasossa yhteensä noin 148 645 euroa vuodessa. Ylläpitokustannuksiin sisältyy huolto-, energia-, vesi- ja jätevesi-, siivous-, kunnossapito ja muut tavanomaiset vuosittaiset ylläpitokustannukset.

Tavoiteaikataulu
Tavoiteaikataulu hallinnollisille käsittelyille:
- kulttuuri- ja liikuntalautakunta 10.5.2023
- kaupunginhallitus 22.5.2023
- kaupunginvaltuusto 29.5.2023

Rakennussuunnittelu on tarkoitus käynnistää heti hankesuunnitelman hyväksymisen ja rahoituksen varmistumisen jälkeen. Rakennustyöt on mahdollista aloittaa keväällä 2024, jolloin täysimittainen toiminta voisi alkaa elo-syyskuussa 2025. Urheilukentän käyttökatko pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä ja pääkäyttäjinä toimivien urheiluseurojen kanssa neuvotellaan tarvittavat väistöt. Haasteellinen rakennuspaikka saattaa vaikuttaa aikatauluun. Aikataulu tarkentuu toteutussuunnitteluvaiheessa.

Alustava toteutusaikataulu:
- hankesuunnitelman hyväksyminen toukokuu 2023
- toteutussuunnittelu 6/2023–12/2023
- urakkalaskenta ja urakoitsijavalinnat 1/2024–3/2024
- rakennustyöt 4/2024–8/2025
- toiminta alkaa 8–9/2025
TW

Poissa Poissa


Vastaus #3231 : 11.05.2023 klo 00:40:42

Ja näin Jyväskylän jalkapallo sidotaan yleisurheilustadionille seuraaviksi vuosikymmeniksi, kun muilla suurilla paikkakunnilla pelataan jalkapallokäyttöön suunnitelluilla stadioneilla. Hyvin jyväskyläläinen meno.
Hunter S Thompson

Poissa Poissa


Vastaus #3232 : 11.05.2023 klo 05:57:23

2 kautta evakossa kenties sarjatasolla 3. Ei hyvältä näytä.
Hirveältä näyttää
« Viimeksi muokattu: 11.05.2023 klo 06:48:00 kirjoittanut Hunter S Thompson »
Heppu Hellämieli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #3233 : 11.05.2023 klo 07:30:20

Ja näin Jyväskylän jalkapallo sidotaan yleisurheilustadionille seuraaviksi vuosikymmeniksi, kun muilla suurilla paikkakunnilla pelataan jalkapallokäyttöön suunnitelluilla stadioneilla. Hyvin jyväskyläläinen meno.

Tämä! Alas Masentavaa.
Urpo Tomera

Poissa Poissa


Vastaus #3234 : 11.05.2023 klo 08:19:20

Kyllä tämä tosiaan on kuolinisku jyväskyläläisen huippujalkapallon kehitykselle. Pari kautta evakossa vielä menisi, jos olosuhteita olisi kehitetty jalkapallon eduksi. Olen asunut Jyväskylässä reilut 15 vuotta ja aina näihin päiviin asti jonkinlainen lapsenusko on säilynyt sen suhteen, että kaupungissa otettaisiin askelia oikean jalkapallokaupungin suuntaan. Todellisuudessa mitään ei ole tapahtunut ja Harjun remontin myötä ei tule käytännössä koskaan tapahtumaankaan. Jalkapallon asemasta kaiken kertoo se, että kerran 15 vuodessa järjestettävien kalevan kisojen painoarvo ja sen olosuhdevaatimukset ajavat kaiken edelle ja kuokka iskeytyy refleksinomaisesti maahan, kun taas kymmenien Harjulla vuosittain pelattavien jalkapallo-otteluiden painoarvon on lähellä nollaa.
Furu

Poissa Poissa


Vastaus #3235 : 11.05.2023 klo 10:07:57

Jalkapallon asemasta kaiken kertoo se, että kerran 15 vuodessa järjestettävien kalevan kisojen painoarvo ja sen olosuhdevaatimukset ajavat kaiken edelle ja kuokka iskeytyy refleksinomaisesti maahan, kun taas kymmenien Harjulla vuosittain pelattavien jalkapallo-otteluiden painoarvon on lähellä nollaa.
No mutta täytyy ymmärtää, että tässäkin tapauksessa eräällä asiassa vaikuttavalla kaupungin päättäjällä on jälkikasvua JKU:n riveissä huhujen mukaan jopa ihan henkilökohtaisella valmentajalla, joten kyllähän omista on pidettävä ensin huoli. Ylivoimaisesti kaupungin lapsia eniten liikuttava laji joutaa siihen peilaten kyllä odottaa vuoroaan vielä seuraavat 100 vuotta ainakin edustusolosuhteiden osalta. Jalkapallo ei taida muutenkaan olla, kuin kaupungin veronmaksajia toiseksi eniten kiinnostava laji, joten ihan hyvin he voivat siellä jääpallokentän mutaisilla rinteillä lajiaan seurata, jos otteludelegaatilta siis lupa siihen heltiäisi. Ja onhan siinä toki aina se rinteen laella oleva viihtyisä jalankulkutie, mistä näkee ainakin 85% kentästä. Siellä on kiva seistä se pari kesää, kun odotetaan yleisurheilustadionin uutta tulemista.
Urpo Tomera

Poissa Poissa


Vastaus #3236 : 11.05.2023 klo 10:25:44

Nämä uutisten tuskin herättävät Jyväskylän jalkapallopiireissä minkäänlaisia reaktioita tämän foorumin ulkopuolella, joten taitaa jalkapallo asema tässä kaupungissa olla ihan ansaittu.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #3237 : 11.05.2023 klo 10:42:26

Nämä uutisten tuskin herättävät Jyväskylän jalkapallopiireissä minkäänlaisia reaktioita tämän foorumin ulkopuolella, joten taitaa jalkapallo asema tässä kaupungissa olla ihan ansaittu.

Toki kannattaa muistaa, että Harjun kenttä vaikuttaa suunnilleen JyPKin ja JJKn edustusjoukkueiden toimintaan, ja muita asia ei kiinnosta kuin katsojan näkökulmasta. Suurimmalle osalle paikallisia jalkapallopiirejä olisi todella paljon tärkeämpää, että kenttiä (ja halleja) saataisiin lisää.
Tombey

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #3238 : 11.05.2023 klo 10:55:26

Hirveältähän tämä kaikkine evakkoineen näyttää. Vielä jos sattuisi putoamispeikko nappaamaan tänä syksynä niin luvassa on melkoinen korpivaellus. Toimisto uupuu tähän paskaan ja viimeinen sammuttaa valot.
Benediktus

Poissa Poissa


Vastaus #3239 : 11.05.2023 klo 11:25:53

Harjun stadionin puolesta on puhunut julkisuudessa useaan otteeseen mm. eräs näkyvä markkinointimies erään Harjulla pelaavan jalkapalloseuran taustalla. Ehkä siitä on tullut päättäjillekin mielikuva että jalkapalloväki kannattaa Harjun remontoimista.
Hunter S Thompson

Poissa Poissa


Vastaus #3240 : 11.05.2023 klo 11:29:31

Pitäisikö vähintään JJKn ja JyPKn päättäjien nostaa esille huoli evakosta. Lehteen, someen ainakin, siis julkiseksi. Isoista stadionratkaisuista ei kannata siinä räksyttää.
« Viimeksi muokattu: 11.05.2023 klo 11:44:26 kirjoittanut Hunter S Thompson »
Azazello

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Melchester Rovers


Vastaus #3241 : 11.05.2023 klo 11:48:06

Suurimmalle osalle paikallisia jalkapallopiirejä olisi todella paljon tärkeämpää, että kenttiä (ja halleja) saataisiin lisää.

Kaikesta huolimatta tämä.

Mutta kyllähän se masentaa, että edustuspalloilu on jatkossakin sidottu Harjuun ja menee yleisurheilun ehdoilla ja aivan helvetisti masentaa jo etukäteen kahden vuoden evakko. Viitaniemessä ja Vaajakoskellako tässä pelataan 2024-25? Joko jälkimmäiselle kaudelle saavat sen Huhtasuon hallin pystyyn? Vai joko sekin on vaihdettu jääpallohalliksi...

Selvää on että kaupungin rahalla ei jalkapallostadionia Jyväskylään tule, piste. Ei nyt, ei 10 vuoden päästä, ei koskaan. On tämä surkeaa.
Heppu Hellämieli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #3242 : 11.05.2023 klo 12:06:47

Selvää on että kaupungin rahalla ei jalkapallostadionia Jyväskylään tule, piste. Ei nyt, ei 10 vuoden päästä, ei koskaan. On tämä surkeaa.

Mutta ainahan voidaan kuitenkin vanhusten vaipoista sen verran säästää, että saadaan jääkiekolle, pesäpallolle ja rallille fasiliteetit kuntoon jatkossakin. Ja futiksen edelle listalla menee varmaan vielä Tourujoen kunnostus nousseine kustannuksineen, jotta saadaan tänne koskikalastuksen SM:t lähivuosina...
Hunter S Thompson

Poissa Poissa


Vastaus #3243 : 11.05.2023 klo 12:09:22

Eikä sen tarvitse tulla kaupungin rahalla, mutta sen pitäisi ensin ilmestyä tahtotiloihin ja maankäytön suunnitelmiin. Siitä on pitkä matka kaavoitukseen ja esisuunnitelmiin mutta kun ei olla edes siellä. Onko edes osattu kysyä että miksi ei ja että mitä eri toimijat voisi asia eteen tehdä? Silloin voisi odottaa edes jotain vastauksia kaupungilta. Vai onko seurat tätä rakentavasti, systemaattisesti ja avoimesti tehneet kaupungin suuntaan?
juzzz

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #3244 : 11.05.2023 klo 13:13:21

Eikä sen tarvitse tulla kaupungin rahalla, mutta sen pitäisi ensin ilmestyä tahtotiloihin ja maankäytön suunnitelmiin. Siitä on pitkä matka kaavoitukseen ja esisuunnitelmiin mutta kun ei olla edes siellä. Onko edes osattu kysyä että miksi ei ja että mitä eri toimijat voisi asia eteen tehdä? Silloin voisi odottaa edes jotain vastauksia kaupungilta. Vai onko seurat tätä rakentavasti, systemaattisesti ja avoimesti tehneet kaupungin suuntaan?

Tässähän tämä pähkinänkuoressa. Vaikuttaa siltä että seurat ei jalkapallostadionia edes halua. Surkeaa.

Mallia voisi ottaa vaikka Pietarsaaresta:
https://projectlivarena.fi

Edit: Tässä käy nyt niin että hirttäydytään kiinni Harjuun jotta "saadaan edes jotain", eikä ehkä tajuta että se tarkoittaa sitä että sen jälkeen ei enää tipukaan mitään
« Viimeksi muokattu: 11.05.2023 klo 13:22:55 kirjoittanut juzzz »
Chuck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Путiн хуйло!


Vastaus #3245 : 11.05.2023 klo 15:35:43

Mallia voisi ottaa vaikka Pietarsaaresta:
https://projectlivarena.fi

Edit: Tässä käy nyt niin että hirttäydytään kiinni Harjuun jotta "saadaan edes jotain", eikä ehkä tajuta että se tarkoittaa sitä että sen jälkeen ei enää tipukaan mitään

Jeppiksen stadioni on kyllä söpö. <3 Vähintään tuollaisia Suomen jokaisen isomman paikkakunnan pitäisi olla täynnä.

Mutta jos nyt leikitään paholaisen asianajajaa, niin onhan Harjun remontti ja sen mukana meneminen huomattavasti pienemmän vastustuksen tie myös paikallisille jalkapalloseuroille. Muutokset runnotaan takuuvarmasti läpi eikä valitusruljanssia todennäköisesti nähdä, koska innokkaimmille valittajille, eli eläkeläisille maistuu se yleisturhailun olosuhdekehitys. Katsomo näyttäisi tulevan myös lähes juoksuratoihin kiinni, joten se on käytännössä niin lähellä kenttää kuin vain on juoksuratojen osalta mahdollista. Uudistuksen myötä aletaan myös lähennellä istumapaikkojen osalta Uefan cat3:sta, mikä tuskin tulisi tapahtumaan, jos rakennettaisiin erillinen stadion.
Furu

Poissa Poissa


Vastaus #3246 : 11.05.2023 klo 15:58:57

Mutta jos nyt leikitään paholaisen asianajajaa, niin onhan Harjun remontti ja sen mukana meneminen huomattavasti pienemmän vastustuksen tie myös paikallisille jalkapalloseuroille. Muutokset runnotaan takuuvarmasti läpi eikä valitusruljanssia todennäköisesti nähdä, koska innokkaimmille valittajille, eli eläkeläisille maistuu se yleisturhailun olosuhdekehitys. Katsomo näyttäisi tulevan myös lähes juoksuratoihin kiinni, joten se on käytännössä niin lähellä kenttää kuin vain on juoksuratojen osalta mahdollista. Uudistuksen myötä aletaan myös lähennellä istumapaikkojen osalta Uefan cat3:sta, mikä tuskin tulisi tapahtumaan, jos rakennettaisiin erillinen stadion.
Niin, Harjuhan remontoitaisiin joka tapauksessa, koska JKU sekä historia, ja jalkapallostadionia ei tänne ole ikinä ollutkaan tulossa. En sitten tiedä, kuinka kannattavaa se olisi JJK:lta olla osallistumatta Harjun kehittämiseen ja huutoitkeä stadionin perään, kun lopputuloksena olisi vain se, että Harjulla pelattaisiin vielä kymmeniä vuosia joka tapauksessa ja toteutus vedettäisiin niin luilleen, että se juuri ja juuri riittäisi JKU:n tarpeisiin. Nämä ovat ne realiteetit, joiden kanssa painitaan, joten aika turha tästä on kai alueen jalkapalloseuroja syyttää. Jos paskaa on pakko heittää, ja onhan se, niin koko kuorma kaupungin korruptoituneen hyvätoverikerhon suuntaan.
loivanousu

Poissa Poissa


Vastaus #3247 : 12.05.2023 klo 10:07:17

Ei yllätä vanhan kotikaupungin tilanne tämänkään asian suhteen. Ja kertoo kaiken kaupungin futisväen puuhastelusta, että haetaan syyllisiä ja vihollisia asian suhteen nyt vaikkapa kaupungin yleisurheiluväestä. Samaan aikaan muualla (etelä- ja länsi) Suomessa ei kitistä ja haikailla pelkästään kaupungin ja/tai valtion rahojen perään vaan houkutellaan paikkakunnan ja sen ulkopuolisten massimiesten investointeja alueelle ja kenties myös uusiin futisareenoihin tai ainakin tekonurmikenttiin. Jyväskylä ei tässä onnistu edes jääkiekon suhteen jalkapallosta puhumattakaan. Onko Jyväskylässä muita paikkoja mihin vielä isommin yksityinen raha löytää ja rakennetaan kuin Seppälänkangas (peltihallikaupat) ja Keljonkankaan pk-yritysalue. Mutta eihän siinä, Harju on kaupungin helmi (Jyväsjärven ohella) ja jo historiasyistä tulee pitää kunnossa.
TW

Poissa Poissa


Vastaus #3248 : 12.05.2023 klo 11:10:30

Ei yllätä vanhan kotikaupungin tilanne tämänkään asian suhteen. Ja kertoo kaiken kaupungin futisväen puuhastelusta, että haetaan syyllisiä ja vihollisia asian suhteen nyt vaikkapa kaupungin yleisurheiluväestä. Samaan aikaan muualla (etelä- ja länsi) Suomessa ei kitistä ja haikailla pelkästään kaupungin ja/tai valtion rahojen perään vaan houkutellaan paikkakunnan ja sen ulkopuolisten massimiesten investointeja alueelle ja kenties myös uusiin futisareenoihin tai ainakin tekonurmikenttiin.
Nimenomaan. Tällainen "muiden vika" -ajattelu, jossa omassa toiminnassa ei nähdä mitään virheellistä tai kehitettävää on juuri se syy miksi stadionin suhteen ollaan tässä tilanteessa. Jyväskylän kaupungin päättävissä tahoissa on jääkiekon jälkeen varmasti eniten ihmisiä, joilla on side jalkapalloon jotakin kautta. Absurdit syytteet yleisurheilua, pesäpalloa ja jääpalloa kohtaan kertovat vain siitä, että jalkapalloväellä on vakava peiliin katsomisen paikka ja aika alkaa tehdä asioita sen sijaan, että istutaan nurkassa kädet puuskassa itkien muiden lajien parempaa vaikuttamisosaamista.

JJK.n pitäisi olla näissä asioissa se veturi, joka tekee esityksiä, vaatii toimia sekä kaupungilta että yksityisiltä toimijoilta. Nyt ei arvosteta omaa lajia eikä uskota omaan tekemiseen vaan otetaan kiitollisena vastaan se mitä kaupunki antaa. Ilmeisesti se kunnon jalkapallostadion olisi tiettyjen tahojen mielestä muutos huonompaan suuntaan, koska siellä ei voi niin helposti seisoskella maalin takana huutelemassa vastustajalle törkeyksiä.
Furu

Poissa Poissa


Vastaus #3249 : 12.05.2023 klo 11:28:45

Nimenomaan. Tällainen "muiden vika" -ajattelu, jossa omassa toiminnassa ei nähdä mitään virheellistä tai kehitettävää on juuri se syy miksi stadionin suhteen ollaan tässä tilanteessa. Jyväskylän kaupungin päättävissä tahoissa on jääkiekon jälkeen varmasti eniten ihmisiä, joilla on side jalkapalloon jotakin kautta. Absurdit syytteet yleisurheilua, pesäpalloa ja jääpalloa kohtaan kertovat vain siitä, että jalkapalloväellä on vakava peiliin katsomisen paikka ja aika alkaa tehdä asioita sen sijaan, että istutaan nurkassa kädet puuskassa itkien muiden lajien parempaa vaikuttamisosaamista.
Jos parempi vaikuttamisosaaminen on sitä, että eniten saavien lajien ja seurojen edustajat istuvat kaupungin palkkalistoilla päättävissä asemissa (tune: esim. jääpallo), niin varmaan sitten näin. Asiat vaikuttavat juuri niin absurdeilta kuin ne todellisuudessa ovatkin, kun ymmärtää edes vähän alusta, mistä ylipäätään keskustelee.

 
Sivuja: 1 ... 129 [130] 131 ... 143
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa