FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.07.2018 klo 04:24:40 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 74 [75] 76 ... 81
 
Kirjoittaja Aihe: Meksikon liiga  (Luettu 111244 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
BalloBaba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Stadin Kesä Höntsät 2018


Vastaus #1850 : 17.07.2017 klo 13:11:17

Kauppahinta 24 miljoonaa euroa ja kuuden vuoden sopimus.
Ei pidä paikkansa.

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1851 : 18.07.2017 klo 12:20:49

Jotain tommoista summaa meksikolaismedia muistaakseni kertoi, mutta saattoi olla myös kyse taalasummista. En nyt jaksa ruveta tsekkaamaan näiden huikeiden hattuarvioideni keskellä :-D.

Mutta sehän tietysti oli ennakolta selvää, että siirtoennätys menee Chuckyn kohdalla rikki, koska Pachucan tapaisella seuralla ei ollut mitään polttavaa tarvetta myydä pikkukillingeillä. Mutta kuten tuli todettua, niin liikearvoahan tuossa summassa kuitenkin on melkoisesti.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1852 : 20.07.2017 klo 12:15:49

PLAYOFFS-TOIVEIKKAAT


Nämä joukkeet haaveilevat playoffs-paikasta, mutta jatkopaikka edellyttäisi venymistä ja myös muiden joukkueiden epäonnistumisia Clausuran tapaan. Todennäköiimmin kausi päättyy näiden porukoiden osalta jo runkosarjaan.


MORELIA

Clausura 2017
: Liguillan 1. kierros (Runkosarjan 8.)
Manageri: Roberto Hernández (Cl. 2017-)
Tulleet: Carlos Guzman (p), Ángel Sepulveda (h, Mex A)
Lähteneet: Carlos Adrian Morales (vlp), Carlos Felipe Rodríguez (mv), Facundo Erpen (kp, arg), David Cabrera (kk), Luis Gabriel Rey (h, kol, lopetti)

Yleisarvio:
Morelian parin vuoden mittainen tuskien taival päättyi ilon kyyneliin, kun sarjapaikka varmistui Raúl Ruidíazin viimeisen kierroksen lisäaikamaalilla. Säilymistä voi pitää kyllä oikeutettuna, sillä neljän viimeisen kauden aikana seura roikkui tasaisesti playoffs-viivan tuntumassa ja onnistui myös vääntämään itsensä pari kertaa Fiesta Grandeen. Tulevaan kauteen Morelia voi lähteä helpommista asetelmista, sillä putoamisvaara on mennyt ja joukkue voikin keskittyä playoffs-paikan tavoitteluun. Liguillaan pääsy on kuitenkin haastava tehtävä, sillä pelaajaryhmä on kokonaisuutena aika tasapaksu ja lisäksi joukkue hyötyi selvästi viime kevään runkosarjan umpisurkeasta tasosta.

Joitakin helmiä Monarkkienkin ryhmästä toki löytyy ja liigan kaksinkertainen maalikunkku Raúl Ruidíaz on luonnollisesti joukkueensa suurin tähti. Perulaisen olisi tosin syytä pysyä terveiden kirjoissa, sillä hänen takana kärkikalusto kumisee aika lailla tyhjyyttään. Kotiin palanneesta kasvatista Sepúlvedasta toivotaan tietysti apua, mutta kiertolainen ei ole aiemman uransa aikana osoittautunut miksikään räiskyväksi maalitykiksi. Nopeat laitakiiturit Jefferson Cuero ja Andy Polo sekä keskikentän taituri Diego Valdes tarjoavat vastaavasti jonkun verran tukea maalitalkoissa, mutta aika pitkälti Ruidiazin varassa viimeistely viime kaudella oli. Tästä kertoo mm. se, että sentteri iski Clausurassa liki puolet joukkueensa vaisusta maalimäärästä (19 maalia / 17 ottelua).

Joukkueen puolustus on kanssa mielenkiintoista seurattavaa, Aiempina kausinahan tämä osasto oli ollut totaalinen seula, mutta uusi manageri Hernández sai tämän osaston keväällä tiiviimmäksi. Michoacanilaiset kun päästivät verkkoonsa alle maalin per peli, mikä oli sarjan ehdotonta huipputasoa. Osan kunniasta parannuksesta voinee ottaa ecuadorilaistoppari Gabriel Achilier, joka tuli kesken kauden johtamaan seuran alakertaa. Sekin on kyllä huomattava, että veskarit löytyvät edelleen korkealta torjuntatilastoista, joten mikään umpitiivis ei tuo puolustus ollut. Vähän epäilenkin, että kevään uroteko jää Aperturassa toistamatta ja oma pää soi hieman tiiviimpään tahtiin.

Avainpelaajat
: Raúl Ruidíaz (h, Per A), Gabriel Achlier (kp, Ecu A), Diego Valdés (kk, chi), Jefferson Cuero (lh/w, ecu), Rodrigo Millar (kk, Chi A), Sebastian Sosa (mv, uru)
Veikkaus: Killunee taas jollain tavalla playoffs-viivan tuntumassa, mutta Fiesta Grandeen pääseminen vaatisi kutenkin venymistä ja avainosaston loukkaantumisten välttämistä. Sijoitus pudonnee jonkun verran, löytynee runkosarjan päätyttyä haarukasta 10-14.


NECAXA

Clausura 2017
: Runkosarjan 12.
Manageri: Ignacio Ambriz (Ap. 2017-)
Tulleet: Pablo Velazquez (h, par), Martin Barragán (h, Mex A), Daniel Álvarez (w), Dieter Villalpando (kk), Carlos González (h, chi), Othoniel Arce (h), Miguel Ángel Ponce (vlp/w), Victor Davila (kk, chi), Facundo Pereyra (kk, arg)
Lähteneet: Edson Puch (lh, Chi A), Marcos González (kp, chi), Nicolas Maturana (kk, chi), Fabian Espindola (h, arg), Maxi Barreiro (h, arg)

Yleisarvio:
Rayos pelasi pitkälti tasonsa mukaan eikä sillä ollutkaan missään vaiheessa todellista saumaa Liguillaan. Vastaavasti nousijoiden päätavoite eli sarjapaikan uusiminen toteutui melko kivuttomasti. Pelastumista johtanut koutsi Alfonso Sosa sai sitten hieman ikävän kiitoksen, sillä Poncho nakattiin tylysti syrjään kauden päätteeksi ja tilalle palkattiin kokeneempi Ignacio Ambriz.

Nacho onkin  pistänyt pystyyn melkoisen siirtoruletin, sillä yli 25 pelaajaa on tullut tai mennyt kesän aikana. Suuresta vaihtuvuudesta huolimatta luotsilla on kuitenkin kasattuna ihan kelvollinen ryhmä, jolla pitäisi tasollaan pelatessaan olla saumat yltää taas turvalliseen keskikastin sijoitukseen. Ongelmia voi tosin tulla hyökkäyspäässä, sillä joukkueen ykköstähtiin kuulunut Edson Puch vaihtoi Pachucan leiriin. Chilen maajoukkuemies vie joukkueensa tuhnuisesta tykistöstä roppakaupalla maalinteko- ja syöttövoimaa, mikä onkin ollut managerin suurin päänsärky kesätauon aikana. Hankintojen pääpaino onkin ollut sitten tällä puolella ja muutama ihan potentiaalinen pelaaja - tyyliin Pereyra, Barragan, Álvarez, Villalpando ja Velázquez - on jo haalittukin joukkueeseen, mutta sanoisin, ettei tulivoima  ole vielä riittävä kunnon Liguilla-rynnistystä ajatellen. Ambriz on itsekin myöntänyt tämän todeten, että kolme hyökkäyssuunnan pelaajaa (sentteri, laituri ja kymppipaikka) on vielä haussa.   

Jos nyt potentiaalisia vahvuuksia hakee, niin joukkue osasi ainakin tulokasvuotenaan puolustaa ja  se olikin usein vaikeasti lyötävä tapaus. Uusi manageri ja reipas pelaajakaruselli heittää toki oman varjonsa tämän sektorin päälle, mutta Nacho on yleensä saanut joukkueidensa alakerrat ainakin kohtuullisen tiiviiksi. Puolustuksen supertähti on tietysti veskari Marcelo Barovero, joka on tontillaan kenties sarjan paras. Argo kuuluu ns. pisteitä voittaviin maalivahteihin ja samaa on mieheltä lupa odottaa myös ensi kaudella.

Tiivistettynä voisi sanoa, että käytössä on kohtuullinen pikkuseuramanageri ja laajahko, mutta melko keskinkertainen pelaajaryhmä. Liguillaan pääsy vaatisi venymistä, mutta vastaavasti tärkeään yli 20 pinnan kauteen pitäisi olla saumat. Tämä taas parantaisi entuudestaan joukkueen osakkeita prossataulukossa, jossa se on hyvin menneen tulokasvuoden jälkeen jo entuudestaan  suhteellisen vahvoilla.
     
Avainpelaajat:  Marcelo Barovero (mv, arg), Daniel Álvarez (vkk, Mex Oly), Pablo Velázquez (h, par), Luis Gallegos (kk, chi), Mario de Luna (p), Facundo Pereyra (h/kk, arg)
Veikkaus: Jos ei ihmeitä tapahdu, niin kausi päättyy runkosarjaan. Pinnoja joku 18-23 jolla sarjataulukossa sijoilla 11-15.

Seuraa: Daniel Àlvarez ja Dieter Villapando. Kaksi ex-nuorisolupausta, joiden ura ei ole edennyt parina viime kautena aivan odotusten mukaisesti. Molemmilla on kuitenkin nyt hyvät saumat isoon rooliin; Haastamiskykyistä Alvarezia kaavaillaan Puchin tontille, kun taas hyökkäysvoimainen Villalpando on vahvoilla keskikentän avaukseen.


QUERÉTARO

Clausura 2017
: Runkosarjan 15.
Manageri: Jaime Lozano (Cl. 2017-)
Tulleet: Javier Güemez (kk), Erbin Trejo (vkk), Alexis Pérez /kp/vlp)
Lähteneet: Neri Cardozo (kk, arg), Àngel Sepulveda (h, Mex A)

Yleisarvio:
Uusio-Gallos on vakiinnuttanut asemansa sarjan alemmassa keskikastissa, jossa se on nakutellut knonometrin tarkkuudella 19-22 pinnan kausia. Sama junnaava tahti oli Clausurassakin, vaikka joukkue piristyikin hetkellisesti talvella ex-maajoukkuepelaaja "Jimmy" Lozanon noustua joukkueen koutsiksi. Loppukausi meni kuitenkin pahassa tappioputkessa ja näin Querétaro päätyi sarjassa varsin tutuille sijoille.

Kevään syöksykierteestä huolimatta Jimmy sai jatkaa ja tämä johtunee osaltaan siitä, että nuori koutsi toi tuoreine ideoineen parhaimmillaan virkeyttä ja eloa joukkueen peliin. Kovin kummoisia ei Querétarolta kuitenkaan uskalla tälläkään kaudella odottaa, sillä pelaajaryhmä on varsin tyypillinen pikkuseuroille. Ts porukasta löytyy muutama kovakin nimi, mutta kokonaisuudessaan pelaajaköörin taso ei riitä normisuorituksella playoffs-paikkaan. Asiaa ei myöskään auta se, että joukkueen viime kauden paras pelaaja Neri Cardozo palasi lainakauden jälkeen Monterreyhyn. Argo voitti Clausurassa Liga MX:n syöttökuninkuuden ja hänen lähtönsä puree kieltämättä joukkuetta.

Palvelu on siis heikentynyt, mutta siitä huolimatta hyökkäysosastolta löytyy yhä Gallosin vahvimmat valtit. Parista polven ristisidevammasta toipunut Camilo Sanvezzo johtaa tykistöä ja brassi on edelleen vaarallinen mistä kertoo kahdella edellisellä kaudella nakutetut 13 maalia. Kun kalustosta löytyy myös Tito Villan, Paraguan majulaituri "Pajaro" Benítezin (Par A), Andrés Yair Renterian sekä Yerson Candelon kaltaisia pelaajia, niin Gallosin tykistö on pikkuseuraksi yllättävänkin kova. Tehtyjen maalien osalta joukkue saattaakin löytyä tälläkin kertaa taulukon paremmasta puoliskosta.

Puolustuksen osalta tilanne sen sijaan ei ole niin hyvä. Veskari Tiago Volpi on toki erinomainen torjuja, mutta brassi on ajoittain turhan ylityöllistetty. Tästä saatiin hyvää näyttöä esim. viime syksyn cup-finaalissa ja Clausuran alkukauden peleissä, jolloin Volpi piti käytännössä yksinään joukkuettaan pystyssä. Manageri Lozano on tosin pyrkinyt korjaamaan ongelmaa kesän siirtomarkkinoilla; loukkaantumisista kärsinyt Meksikon ex-maajoukkuepelaaja Güemez sekä Junior Barranquillan vakiokalustoon kuulunut Pérez ovat sinällään mielenkiintoisia hankintoja, mutta en ole täysin vakuuttunut, että tämä vielä riittää. Mikään kovin suuri yllätys ei olisikaan, jos oma verkko heiluisikin taas varsin reippaaseen 1,5 maalin ottelutahtiin.

Querétaron kohdalla täytyy nostaa esiin myös putoamisvaara, sillä kauteen lähdettäessä eroa säilymisviivaan on vain kuusi pinnaa. Jokainen lisäpiste on siis joukkueelle kullanarvoinen, jonka pitäisi näkyä taisteluna myös syksyn kentillä.
     
Avainpelaajat: Camilo Sanvezzo (h,bra), Tiago Volpi (mv, bra), Emanuel Villa (h, arg), Miguel Ángel Martínez (kp, arg, c), Yerson  Candelo (kk, kol), Edgar Benítez vlh, Par A).
Veikkaus: Luvassa taas tasaista puksutusta (alemmassa) keskikastissa. Runkosarjassa sijoille 11-15. Kahdenkymmenen pinnan ylitys olisi hyvä prossataulukkoa ajatellen eikä tuo mikään mahdottomuus olekaan.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1853 : 20.07.2017 klo 12:57:26

MUUT

Häntäpään pikkujoukkueita, joilla ei ole lähtökohtaisesti suuria mahdollisuuksia playoffseihin. Näiden jengien päähuomio keskittyneekin prosenttitaulukkoon, sillä kevään putoaja saattaa hyvinkin löytyä tästä kolmikosta.


VERACRUZ

Clausura 2017
: Runkosarjan 13.
Manageri: Juan Antonio Luna (Cl. 2017-)
Tulleet: Christian Menéndez (h, arg), Jesús Rivas (kp), Omar Mares (vlp), Guido Milan (kp, arg), Manuel Viniegra (kk), 
Lähteneet: Egidio Arevalo (kk, Uru A), Leopardo López (kp, c), Ángel Reyna (kk), Antonio Briseño (vlp), Eduardo Herrera (h), Javier Orozco (h)

Yleisarvio:
Menneen kauden voi lukea onnistuneeksi, sillä sarjapaikka säilyi tiukan taistelun jälkeen. Samaa putoamistaistoa on luvassa parille seuraavallekin kaudelle, sillä Veracruz löytyy tällä hetkellä prossataulukosta viimeisen säilyjän paikalta. Kovin kummoista menestystä ei Lunan poppoolle uskalla nytkään ennustella, sillä tasapaksuhko pelaajaryhmä vaikuttaisi heikentyneen ainakin hieman kesätauon aikana. Varsinkin keskikentän ankkurin Arevalon sekä kippari Lópezin jättämää aukkoa on vaikeaa paikata, joskin uusista tulokkaista ”Palmera” Rivas sekä Metzistä tullut topparinrohjake Milán kelvollisia pelaajia ovatkin.
 
Hyökkäys taas oli viime keväänä yksi Veracruzin pahimmista murheenkryyneistä, sillä joukkue teki vähiten maaleja koko liigassa. Seuran toiveena on, että Atlético Tucumanista naarattu vahva boksipelaaja Menéndez jatkaa kohtuullista verkonheilutteluaan myös Liga MX:ssä. Syytä kyllä olisi, sillä muilta osin joukkueen hyökkäysosasto on melko kevyttä kalustoa.

Muista potentiaalista heikkouksista voi mainita melko pahan vieraskammon, mistä kertoo sekin, että joukkue haki parilla viime kaudella huikeat kaksi voittoa reissupeleistään. Vastaavasti kuumankostea Luis Pirata Fuente on usein hankala kyläilypaikka vierasjengeille. Kärkeä lukuunottamatta joukkueesta löytyy myös kohtuudella leveyttä, joten loukkaantumiset eivät pure niin pahasti.
     
Avainpelaaja
t: Christian Menéndez (h), Pedro Gallese (mv, Per A), Christian Pellerano (kk, arg), Adrian Luna (kk, uru), Daniel Villalva (h, arg)
Veikkaus: Liguilla taitaa jäädä taas haaveeksi ja päähuomio lienee nytkin putoamistaulukossa. Runkosarjassa sijat 12-18.


PUEBLA

Clausura 2017
: Runkosarjan 18.
Manageri: Rafael García (Ap. 2017-)
Tulleet: Moises Muñoz (mv, Mex A), Daniel Guerrero (kk), Carlos Salom (h, arg), Erick Pimentel (p), Hugo Rodríguez (p), Felix Micolta (kk, kol)
Lähteneet: Alexis Canelo (h, arg), Emilio Orrantia (kk), Robert Herrera (lp, uru), Christian Campestrini (mv, arg), Edgar Dueñas (kp)

Yleisarvio:
Odotetun vaisu kausi heikentyneeltä Pueblalta ja joukkue päätyi lopulta koko sarjan jumboksi. Pahat talousvaikeudet selittävät osaltaan kompurointia eikä tilanne ole tällä saralla juuri parantunut. Myyntihuhuja onkin pyörinyt organisaation ympärillä, mutta  ainakaan toistaiseksi seura jatkaa nykyisten omistajien hallussa.

Myöskään uuden kauden alla La Franjan lähtökohdat eivät ole kovin hyvät. Manageriksi on nostettu suhteellisen kokematon Rafael ”Chiquis” García, joka tunnetaan paremmin entisenä maajoukkuepelaajana ja Ricardo Antonio La Volpen vävypoikana ja apulaiskoutsina. Uusi luotsi on häärännyt ahkerasti siirtomarkkinoilla, mutta pelaajaryhmä ei vakuuta ja se on edelleen riittämätön Liguilla-paikkaa ajatellen. Muutama kohtuullinen hankinta on toki tehty ja varsinkin Moi Muñozin, ”Chepe” Guerreron  sekä Rodríguezin uskoisi kohentavan joukkueen puolustusvoimaa.

Valju hyökkäyspää on taas kokenut pahan menetyksen, kun seuran selkeä ykköstykki Canelo häipyi kotimaansa San Lorenzon riveihin. Paikkaajaksi on kaavailtu Union Españolalle ahkerasti maaleja paukutellutta Carlos Salomia, mutta nämä eteläamerikkalaishyökkääjät  ovat aina pieniä arvoituksia debyyttikausillaan. Suuri yllätys ei olisikaan, jos maalinteko osoittautuu tälläkin kaudella Pueblalle vaikeaksi.

Playoffs-taistot jäänevätkin pikkuseuralta myös tällä kaudella väliin ja Pueblan suurin mielenkiinto lienee Aperturassakin putoamistaulukon puolella. Välitöntä vaaraa ei tosin vielä ole, sillä ero viivaan on yksitoista pinnaa, mutta nopeastihan tuo kutistuu, mikäli pinnoja ei ropise laariin kelvollisella tahdilla.

Avainpelaajat
: Moises Muñoz (kk, Mex A), Pablo Miguez (kk, arg), Daniel Guerrero (kk), David Toledo (kk), Patricio Araujo (kk/kp), Carlos Salom (h, arg)
Veikkaus: Kahdenkymmenen pinnan rajan puhkomisessa on työtä, runkosarjassa sijat 14-18.


LOBOS BUAP


Clausura 2017: Ascenson kevätkauden mestari ja nousukarsinnan voittaja
Manageri:  Rafael Puente (Ap. 2016-)
Tulleet:  Luis Quiñones (h /vl, Kol A), Luis Advincula (vlp, Per A), Juan Carlos Medina (kk), Carlos Adrian Morales (vlp), Francisco Rodríguez (kp), Pedro Aquino (kk, Per A), William Palacios (w, kol), Julian Quiñones (h, Kol U20),
Lähteneet:-

Yleisarvio:

Kevät päättyi suuriin juhliin, sillä pueblalainen yliopistoseura nousi ensimmäistä kertaa historiassaan pääsarjatasolle. Nousun arkkitehtinä toiminut Rafael Puente on melkoisen mielenkiintoinen tapaus, sillä viime syksynä alkanutta Lobos-kautensa on miehen ensimmäinen pesti managerina. Tätä ennen ex-futaaja on toiminut mm. saippuaoopperanäyttelijänä (2006-2008) sekä ESPN:n kommentaattorina (2014-2016). Kokemusta futisseurojen johtamisestakin toki on, sillä parisen vuotta sitten mies toimi Chivasin dirigana. Apulaisvalinnatkin ovat hieman erikoisena, sillä kakkosmiehekseen Puente on valinnut toimittajakaverinsa, jolla ei ole vielä tutkintoa valmennushommiin :-). Onkin mielenkiintoista nähdä miten tämä kokematon kaksikkko pärjää kovemmissa ympyröissä; ainakin auktoriteetin kanssa saattaa tulla ongelmia, sillä pelaajaryhmästä löytyy lukuisia kokeneita, liki samanikäisiä maajoukkue- ja liigajyriä.

Siirtomarkkinoilla Puente on onnistunut suhteellisen hyvin, sillä avaus on ainakin paperilla kohtuullista liigatasoa. Vahvinta osaa lienee puolustusosasto, johon Mazan, Medinan, Moralesin sekä Advinculan kaltaiset pelaajat tuovat mukavasti kokemusta ja laatua. Hyökkäys on ehkä pienoinen kysymysmerkki. Tigreksessä turhan vähälle peliajalle jäänyt vaarallinen laituri Luis Quiñones takaa kyllä kärjille paikkoja, mutta liigatason varma viimeistelijä ryhmästä vielä puuttuu. Ykköshyökkääjän viittaa kantaa tällä hetkellä Ascensossa tasaisesti maaleja tulittanut Diego Jiménez, mutta sentterin tason riittäminen Liga MX:ään on tällä hetkellä vielä arvoitus. Jimenezin adjutanttina ainakin aloittanee lupaava Julian Quiñones, joka ampui parisen vuotta sitten Tigreksen junnuissa 15 maalin kauden. Tämäkään ei tietysti sinällään takaa mitään ja Lobosilla onkin vielä uusi hyökkäjä haussa. Kapverdeläinen Luis Leal on tällä hetkellä vahvin vaihtoehto ja hänen hankintansa toisi kieltämättä lisäpuhtia nousijoiden hyökkäykseen.

Potentiaalisista heikkouksista voi nostaa esiin myös pelaajaryhmän kapeuden, sillä penkiltä ei hirveästi liigatason laatua löydy. Menestyminen Aperturassa riippuukin aika paljon siitä, miten pystyy välttämään avaukseen osuvat loukkaantumiset ja pelikiellot.
 
Avainpelaajat: Luis Quiñones (h/lh, Kol A), Luis Advincula (olp, Per A), Juan Carlos Medina (kk), Maza Rodríguez (kp), Carlos Adrian Morales (vlp/w), Diego Jimenez (h), Pedro Aquino (Per A)
Veikkaus: Sarjapaikan säilyttäminen on kapeahkolla ryhmällä operoivalle joukkueelle kausien 2017-18 päätavoite. Epäilen, että vaikeaksi menee, runkosarjassa sijoille 16-18. Ei myöskään suuresti yllättäisi, jos kokematon Puente sysättäisiin syrjään kesken kauden ja tilalle tulisi sitten joku Liiga MX:n vapaa managerijyrä.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1854 : 22.07.2017 klo 09:43:17

1. KIERROS / PE

Tijuana - Cruz Azul 0-2 (0-1)
21. Edgar Méndez (0-1), 82. Méndez (Martin Cauteruccio) 0-2.
Cementerosille hyvä aloitus, joka helpottanee ainakin Manageri Paco Jemezin oloa. Myös Alavesista tulleelta Mendeziltä vahva avaus olkoonkin, etteivät maalit mitään suurempaa taidokkuutta vaatineet. Ensimmäisessä isäntien veskari imuroi kulmuripuskun todella pahasti sisään ja toinen oli pitkälti Cauten ansiota. Uruguaulaiskärki murtautui vastaiskuun, totesi parilla vilkaisulla, että Méndez ravaa mukana ja tarjoili tämän jälkeen passin tyhjän verkon eteen. Ylos. Pelillisesti tämä oli aika köykäistä potkiskelua ja ainakaan katsomallani tokalla puoliajalla ei juuri paikkoja nähty. Kokonaisuudessaan Cruz Azulilla ehkä hieman enenmmän tekopaikkoja, joten sen puolesta ansaitsivat voittonsa.
https://www.youtube.com/watch?v=97MUkllHEcs


Morelia - Monterrey 0-0
Vieraiden hallintaa, mutta ruuti oli vielä märkää. Aviles Hurtado hukkasi parhaan paikan sijoittamalla läpiajostaan pallon ohi maalin. Funes Mori pääsi myös kokeilemaan pari kertaa lähietäisyydeltä, mutta pakit blokkasivat hyvin molemmat yritykset. Morelialla oli kanssa yksi erinomainen paikka, mutta vieraiden veskari torjui Jefferson Cueron läpiajon.
https://www.youtube.com/watch?v=f8JfVLZo-Tw

Mut pelit:
Lobos BUAP - Santos
América - Querétaro
Tigres - Puebla
León - Atlas
Chivas - Toluca
Pumas - Pachuca
Veracruz - Necaxa

Lobosilla siis historiansa ensimmäinen pääsarjatason peli, joten yliopistoseurassa lienee into tapissa. Santos ei ole aina niitä vahvimpia reissujengejä, joten voi tosta jotain irrotakin. Sunnuntaiaamun Chivas-Toluca on kanssa mielenkiintoinen matsi, liguillan uusinta viime keväältä ja isännillä kahdeksan ukkoa sivussa Gold Cupin ja loukkaantumisten takia. Tuosta pelaajaryhmän loukkaantumisherkkyydestä tuli previkoissa raapusteltua ja siitä saatiin taas näyttöä Campeon de Campeones-hömppäfinaalissa Tigresiä vastaan, kun Gallito Vázquezille tuli - yllätys, yllätys - lihasvamma. Varmaan niissä treenisysteemeissä olisi jotain parannettavaa, kun noita sattuu niin paljon. Sunnuntain klo 20 Pumasin ja uudistuneen Pachucan peli tulee varmaan ainakin vilkaistua, joskin Keisuke Honda ei ole välttämättä vielä kehissä.

Ja kun prossataulukko on tullut mainittua useampaan otteeseen, niin laitanpa myös sen tilanteen:


...
11. Necaxa            34    47    1.3823
12. Santos            68    86    1.2647
13. Puebla            68    85    1.2500
14. Cruz Azul         69    85    1.2318
15. Querétaro         68    80    1.1764
16. Atlas             68    76    1.1176
17. Veracruz          68    74    1.0882
------------------------------------------
18. Lobos BUAP         0     0    0.0000


 
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1855 : 23.07.2017 klo 09:21:46

1. KIERROS / LA

Tigres - Puebla 5-0 (3-0)
15. Lucas Zelarayán 1-0, 24. Enner Valencia (Edu Vargas) 2-0, 29. Juninho 3-0, 56. Valencia 4-0, 59. Valencia (Andre-Pierre Gignac) 5-0.
Myrskyvaroitus Tigrekseltä olkoonkin, että heikko Puebla ei ole paras mittapuu. Taisin vihjata myös tuossa ylempänä, että Valencia on aika turhake/-luksusostos, noo ei mennyt ainakaan tässä pelissä spekulointi ihan putkeen :-D. Vahvalle avaukselle toki Tuoppi, ja varsinkin eka seinämaali oli hieno, kun taas parissa viimeisessä ecuadorilainen osoitti terävää liikettä, jonka avulla pääsi iskemään pallot aika vapaasti verkkoon. Zelarayanilta myös komea kaukolaukausmaali.
https://www.youtube.com/watch?v=BRMHQ0gpQw4

Lobos BUAP - Santos 2-2 (2-2)
14. Oma maali 1-0, 22. Osvaldo Martínez 1-1, 32. Julian Quiñones 2-1, 43. Julio César Furch 2-2.
Aika ansaittu pinna Lobosille seuran ensimmäisessä pääsarjatason pelissä, sillä matsi oli varsin tasainen. Vieraiden Chatón Rodríguez vastasi historiallisesta avausmaalista ohjaamalla pallon läheltä omaan verkkoon. Tigrekseltä lainattu Julian Quiñones taas puski toisen lähietäisyydeltä Laguneros-puolustuksen avustuksella. Nuori kolumbialainen tulitti tosiaan pari vuotta sitten U20-sarjassa liukuhihnalta maaleja ja oli myös aika terävä kevään Liga MX-peleissä, joten on mielenkiintoista seurata miten pärjää lainareissullaan.
https://www.youtube.com/watch?v=7QwmcqrUQnQ

León - Atlas  0-3 (0-1)
3. Juan Pablo Vigon 0-1, 61. Matias Alustiza rp. 0-2, 66. Milton Caraglio 0-3.
Atlas näytti, että se haluaa kisata myös tällä kaudella tosissaan playoffs-paikasta. Tulos ei tosin kuvaa kovin hyvin kenttätapahtumia, sillä León jahtasi pilkkuun asti vahvasti tasoitusta ja olisikin sen annainnut. Kettujen nuori debytanttiveskari Estrada (19 v) venyi kuitenkin tärkeisiin  torjuntoihin ja kertalleen pallo siivottiin myös pois maaliviivalta. Peli ratkesi sitten käytännössä pilkkuun, jonka seurauksena isännät joutuivat myös yhden miehen alivoimalle.
https://www.youtube.com/watch?v=y9WS7fQ_LLk

América - Querétaro 0-1 (0-0)
87. Camilo Sanvezzo rp. 0-1.
Piojon paluu ei mennyt sitten suunnitelmien mukaan, mutta ainakin pienimuotoisena ryöstönä tätä voi pitää. América kun loi kuitenkin enemmän paikkoja, mutta vieraiden brassiveskari Tiago Volpi oli jälleen mies paikallaan. Lopussa Gallos sai sitten vastaiskun, josta tulleen pilkun Samvezzo upotti voimalla verkkoon.
https://www.youtube.com/watch?v=Qj0zrHsB0jM

Chivas - Toluca 0-0
Chivas oli liikkeellä hieman varamiehisenä, mutta tästä huolimatta mestarit olivat lähempänä voittoa. Varsinkin toisella puoliajalla joukkue oli selvästi parempi, joskin asiaa auttoi se, että Toluca pelasi reilut parikymmentä minuuttia vajaalla. Vuohien ruuti oli kuitenkin odotetun märkää ilman Pizarroa, Pulidoa ja Pinedaa, joten joukkue joutui tyytymään pistejakoon.
https://www.youtube.com/watch?v=QXihbwYGU3Q

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1856 : 26.07.2017 klo 10:32:29

1. KIERROS / SU

Pumas - Pachuca 1-0 (0-0)
30. Nicolás Castillo 1-0.
Pumasilta kohtuullisen lupaava kauden avaus, sillä hallitsivat ainakin klipin perusteella tapahtumia. Nico Castillo oli taas joukkueensa sankari ja tällä kertaa osuma tuli vaparilla. Seuran canterano-linja näkyi myös hyvin, sillä kokoonpanossa oli kaksitoista omaa kasvattia Ylos .
https://www.youtube.com/watch?v=PB0oY4xS-U8

Veracruz - Necaxa 0-2 (0-2)
12. Jairo Isijara 0-1, 19. Carlos Gonzalez 0-2.
Hieno debyytti Huachipatosta tulleelta Gonzalezilta, joka avasi maalitilinsä 25 metristä tulleelle kaukovedolla. Muutenhan tämä näky olleen varsin tasainen matsi ja on pienoinen ihme, ettei Veracruzkin saanut palloa verkkoon. Ja tappio on tietysti paha takaisiku Punaisille Haille, sille tällaiset prossataulukon sisäiset kohtaamiset pitäisi kyllä kotona voittaa.
https://www.youtube.com/watch?v=87w6qtgdx1M
villejs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1907


Vastaus #1857 : 26.07.2017 klo 10:36:33

Ansiokasta duunia näin kattavasti Meksikon liigasta kirjoittelu. Chamagol Ylos
Saxon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia & Las Chivas


Vastaus #1858 : 04.08.2017 klo 14:42:35

Cruz Azul vs Chivas (Guadalajara) 30.6.2017 1 - 1
1-0  31'  Rafael Baca Miranda
1-1  63'  Rodolfo Gilbert Pizarro Thomas

No pistetään tähän väliin pieni liverapsa, kun pääsin pitkästä aikaa katsomaan Meksikon liigaa paikan päällä. Liigan hieman mestaruuskrapulaisesti aloittanut Chivas matkusti Cruz Azulin vieraaksi Meksiko Cityyn. Sinänsä vähän epäreilua kutsua Chivasia vierasjoukkueeksi, kun stadionilla oli varmaan enemmän Chivas -kannattajia, kuin Cruz Azulin vastaavia. Muutenkin Cruz Azulin kannattajaryhmä oli toistaiseksi surkein mitä olen Meksikossa tavannut ja varsinaisesi sellaiseksi voisi oikeastaan kutsua yhtä herrasmiestä joka vimmakkaasti pyöritti paitaansa päänsä päällä melkein koko matsin ajan. Chivasin vieraskannattajajoukkue sen sijaan oli varsin hyvin miehitetty ja jaksoi laulaa aikalailla koko matsin läpi. Kuvassa se näkyy juuri tuolla toisella puolella stadionia.

Lippuluukulla myytiin eioota, joten virallisesti matsi oli siis loppuunmyyty. Itse ostin liput mustasta pörssistä eli sain maksaa pienta ylihintaa. Muutenkin tuntuu hinnat nousseen, virallisen hinnaston mukaan halvimmat liput olivat 350 pesoa eli noin 18 euroa. Muistelisin viela jokunen vuosi sitten kayneeni Pumas -matsissa 70 pesolla...

Itse matsi oli kaksijakoinen, Chivas oli suorastaan surkea ekalla puoliajalla ja mieleen jai lähinnä yksi historian surkeimmista vaparikuvioista, jossa pelaajat juoksentelivat kuin päättomät kanat ja lopulta pallon vieressä seisonut pelaaja pisti kammottavan kukkupallon päätyrajan yli. Cruz Azul oli selkeästi niskan päällä ja saikin rakennettua muutaman vaarallisen oloisen hyökkäyksen. Yhdestä sitten tulikin sitten maali, kun katkaistu keskitys onnekkaasi (tai epäonnekkaasi) pomppasi toiseen aaltoon ryntäävälle Mirandalle, joka sijoitti varmasti alanurkkaan.

Toiselle puoliajalle tulisin sitten sisuuntunut Chivas, joka pelasi huomattavasti aktiivisemmin ja rakenteli hyökkäyksiä paljon paremmin kuin ekalla puoliajalla. Todelliset maalipaikat olivat kuitenkin vähissä. Rodolfo Pizarro sitten päättikin vetää hihasta varsinaisen ässäkortin ja pujotteli 3 puolustajan ahdistelusta huolimatta avopaikkaan ja sijoitti varmasti takaylänurkkaan kerrassaan upean maalin.

Comeback kuitenkin jäi viimeistelemättä, kun tuomari päätti nousta esille rupesi heiluttamaan korttia ja pian Chivasin pelaaja lensikin sitten pihalle kahden keltasen takia. Olin tosin aika kaukana, joten en nyt liikoja huutele. Peli oli kaikkea muuta kuin ruma ja silti korttia vilaiteltiin aika usein aika turhaan. Pelitapahtumiin nähden tasuri oli kuitenkin oikeutettu.

« Viimeksi muokattu: 04.08.2017 klo 14:44:55 kirjoittanut Saxon »
bhootnike

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, C.F Pachuca, Chelsea FC, Huuhkajat, Meksiko


Vastaus #1859 : 04.08.2017 klo 18:26:00

Chivas taitaa olla lähes kaikilla Meksikon stadioneilla pelatessaan kotijoukkue, niin paljon sillä on kannatusta ympäri maata. Itse olin reilu vuosi sitten paikan päällä Pachuca-Chivas matsissa, ja about 75% katsojista kannatti Chivasia. Esimerkiksi Pachucassa paikallinen seura on monille ns. "kakkosjoukkue", ja kun Chivas tai América tulee kylään vaihtuu kotijoukkueen paita vierasjoukkeen paidaksi aika nopeasti.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1860 : 05.08.2017 klo 13:41:21

Raportille ja kuvalle Ylos. Ja kyllähän se näin on, että sekä Chivas että América ovat vahvoilla katsomossa lähes kaikissa reissupeleissään. Poikkeuksena lähinnä noi pohjoisen seurat tyyliin Monterrey & Tigres ja miksei mielestäni joku Santoskin. Cruz Azulin kohdalla tilanne tietysti korostui sen takia, että kolmen viime vuoden floppailun myötä yleisö on hieman hylännyt joukkueen. Esim. viime syksynä La Máquinalla oli koko sarjan alhaisin yleisökeskiarvo eikä se tilanne keväällä hirveästi kohentunut, vaikka Paco Jémezin ja uusien pelaajien tulo loikin alkuun kiinnostusta fanien joukossa.

Ja olihan tuo Pizarron maali kieltämättä aika hieno:
https://www.youtube.com/watch?v=g8aiWAcU9jI

Muutenhan kakkoskiekan merkittävin tapahtuma oli ehkä Lobos BUAP:n historian ensimmäinen voitto pääsarjatasolla. Tuli vielä oikein rökäletyyliin, kun Querétaro kaatui kotikentällään luvuin 0-4. Sanoisin, että kaikki maalit ovat kyllä matsomisen arvoisia ja hienoin mielestäni "Negro" Medinan tykitys suoraan keskityksestä. 

https://www.youtube.com/watch?v=kXSNRgwdtt0


Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1861 : 05.08.2017 klo 14:33:05

3. KIERROS / PE

Morelia - Santos 1-1 (0-1)
40. Diego De Buen 0-1, 84. Gaston Lezcano 1-1.
Santoksen empatitis sen kuin jatkuu, sillä toistaiseksi kauden kaikki liigapelit ovat päättyneet tasan. Keväällähän joukkue metsästi runkosarjassa tasureita 65 prossan tahdilla, joten hyvin ovat samassa vauhdissa mukana :-D. Tällä kertaa Laguneros voi kyllä olla tyytyväinen pinnaankin, sillä ainakin  klipin perusteella Morelia oli selvästi parempi ja tehokkaammalla viimeistelyllä isännät olisivat ottaneet helposti jonkun parin maalin voiton.
https://www.youtube.com/watch?v=HXzyIdkUJHs

Tijuana - Monterrey 0-3 (0-1)
34. Aviles Hurtado 0-1, 52. Hurtado 0-2, 80. Carlos Sánchez 0-3.
Oma koira puri, kun Xolosin ex-maalitykki Hurtado kävi tekemässä pari maalia Estadio Calientella. Ensimmäinen tuli boksin rajalta tulleella kovalla vedolla ja jälkimmäisen kolumbialainen pääsi sijoittamaan tyhjään verkkoon Sánchezin erinomaisen esityön jälkeen. Jälkimmäinen pelasi myös erinomaisen matsin, sillä Uruguayn majumies oli mukana kaikissa kolmessa osumassa. Rayados nousi voitollaan - ainakin väliaikaisesti - sarjakärkeen, kun taas Tijuanan tilanne on huono. Plakkarissa kun on toistaiseksi kolme tappiota eikä ainuttakaan tehtyä maalia. Kesämyllerrys oli seurassa tietysti suuri, mutta ihan näin heikkoa aloitusta en kyllä uskaltanut joukkueelta odottaa. Huolestuttavaa on se, ettei tuo peli järin kaksiselta näyttänyt ja uudella koutsilla Coudetilla onkin vielä melkoisesti tekemistä, jotta saa homman rullaaman edes jollain tasolla.
https://www.youtube.com/watch?v=NTe9_kyVLhk
 


TAULUKKO
Monterrey     3  2  1  0  4-0  7
Atlas         2  2  0  0  5-1  6
Necaxa        2  2  0  0  3-0  6
Tigres        2  1  1  0  6-1  4
Lobos BUAP    2  1  1  0  6-2  4
Cruz Azul     2  1  1  0  3-1  4
Toluca        2  1  1  0  3-1  4
América       2  1  0  1  2-1  3
-----------------------------------
Santos        3  0  3  0  4-4  3
Morelia       3  0  3  0  2-2  3
Pumas         2  1  0  1  2-2  3
Querétaro     2  1  0  1  1-4  3
Chivas        2  0  2  0  1-1  2
Puebla        2  0  1  1  1-6  1
Pachuca       2  0  0  2  0-3  0
Veracruz      2  0  0  2  0-3  0
León          2  0  0  2  1-6  0
Tijuana       3  0  0  3  0-6  0


PUTOAMISTAULUKKO
1. Lobos BUAP         2      4    2.0000
...
14. Cruz Azul        70     86    1.2286
15. Puebla           70     86    1.2286
16. Querétaro        70     83    1.1857
17. Atlas            70     82    1.1714
------------------------------------------
18. Veracruz         70     74    1.0571


Saxon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia & Las Chivas


Vastaus #1862 : 07.08.2017 klo 17:59:38

Raportille ja kuvalle Ylos. Ja kyllähän se näin on, että sekä Chivas että América ovat vahvoilla katsomossa lähes kaikissa reissupeleissään. Poikkeuksena lähinnä noi pohjoisen seurat tyyliin Monterrey & Tigres ja miksei mielestäni joku Santoskin.

Toki toki
Lisätään poikkeuslistaan vielä Pumas, heillä on vankka kannatus, mutta se o hyvin paikallista eli Meksiko Cityssä on paljon Pumas -faneja, mutta muualla heitä ei paljoa näe. Pumas on sellainen kaupunkilaisten ja yliopisto-aktivistien joukkue ja sitä myöten heidän fanit ovat verrattain hyvin organisoitutuneita ja äänekkäitä eli yhteislaulua, torvisoittokuntaa ja rumpuja löytyy pelistä kuin pelistä.

Lisäksi olen kuullut, että Tolucalla on lojaali ja fanaattinen kannatus ja sitä auttaa pienehkö kotistadion. Omakohtaista kokemusta ei Tolucan peleistä tosin ole. Pitänee ens reissulla yrittää korjata tämä epäkohta ja viritellä pieni excu Tolucaan.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1863 : 08.08.2017 klo 06:29:33

Toki toki
Lisätään poikkeuslistaan vielä Pumas, heillä on vankka kannatus, mutta se o hyvin paikallista eli Meksiko Cityssä on paljon Pumas -faneja, mutta muualla heitä ei paljoa näe. Pumas on sellainen kaupunkilaisten ja yliopisto-aktivistien joukkue ja sitä myöten heidän fanit ovat verrattain hyvin organisoitutuneita ja äänekkäitä eli yhteislaulua, torvisoittokuntaa ja rumpuja löytyy pelistä kuin pelistä.
Pumas unohtui ja kaipa samaan kastiin voi nostaa Atlaksenkin. Punamustilla on kuitenkin laaja ja uskollinen kannattajakunta Guadalajarassa ja se hallitsee kyllä yleensä hyvin omaa stadioniaan (ainakin mitä América-peleihin tulee).

Lisäksi olen kuullut, että Tolucalla on lojaali ja fanaattinen kannatus ja sitä auttaa pienehkö kotistadion. Omakohtaista kokemusta ei Tolucan peleistä tosin ole. Pitänee ens reissulla yrittää korjata tämä epäkohta ja viritellä pieni excu Tolucaan.
Diablosilla tuntuu tosiaan olevan kohtuullisen hyvä kannatus ainakin mitä päätyihin tulee, mutta eipä ole tullut viime aikona katsottua Grandejen vierailuja Bonboneralla. Joten vähän vaikea itsekin sanoa, miten vahvasti keltainen tai punavalkoinen väri katsomossa jyllää näissä tapauksissa. Sellainen muistikuva kyllä on, että Bomboneralla ollut yleisö olisi juhlinut varsin voimakkaasti Chivasin vuoden 2006 mestaruutta. Toki finaalit ovat aina jossain määrin poikkeustapauksia.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1864 : 12.08.2017 klo 11:44:30

3. KIERROS

América - Pumas 2-1 (1-1)
21. Oribe Peralta 1-0, 34. Nicolás Castillo 1-1, 80. Cecilio Dominguez rp. 2-1.
Pääkaupungin derbyssä nähtiin peräti pari Panenka-pilkkua, joista jälkimmäisessä Dominguez onnistui tuoden voiton Kotkille. Silvio Romeron avausjakson lopun yritys sen sijaan päätyi vieraiden veskarin niukkaan torjuntaan. Américan eka maali oli suht hieno, Darwin Quintero irtoi laidaltaan lähettäen pitkän syötön, jonka Cepillo otti taitavasti alas ja upotti sitten pallon varmasti verkkoon Tuoppi
https://www.youtube.com/watch?v=ssBtYeJrBE8

Lobos BUAP - Pachuca 3-2 (0-0)

48. Julian Quiñones 1-0, 56. Juan Carlos Medina 2-0, 60. Luis Quiñones 3-0, 71. Edson Puch rp. 3-1, 90. Jonthan Urretaviscaya 3-2.
Nousijat jatkoivat vahvoja otteitaan ja joukkue olikin kolmoskiekan jälkeen sarjan kärjessä. Tigresistä tullut Parikymppinen lainahyökkääjä Julian Quiñones on ollut erinomaisessa vireessä, sillä kolumbialainen on tehnyt maalin alkukauden jokaisessa matsissa.
https://www.youtube.com/watch?v=qhwvHyQQIgw

Veracruz - Puebla 2-0 (2-0)
10. Adrian Luna 1-0, 42. Cristian Menéndez 2-0.
Isännille voitto etelän klassikossa ja samalla joukkueiden ero kaventui prossataulukossa. Klipin perusteella myös melko ansaitut pinnat kotijengille; Luna avasi tilin vaparimaalilla ja Argentiinasta maalitykiksi hankittu Menendez nosti toisen läpiajosta.
https://www.youtube.com/watch?v=k53Hd_l4lcU

Tigres - Querétaro 1-1 (0-1)
10. Luis Miguel Noriega 0-1, 58. Lucas Zelarayan 1-1.
Gallos Blancos toipui hyvin edellisen viikon löylytyksestään ja haki ansaitun pinnan Volcánilta. Parempaankin oli aineksia, sillä joukkue hukkasi ekalla puoliajalla pari selvää avopaikkaa. Tigres hallitsi sitten toista puoliaikaa ja tasoittikin pelin Zelarayanin rebound-vedolla.
https://www.youtube.com/watch?v=Ezd0B_bWuZU

Chivas - Necaxa 2-2 (2-2)
9. Ángel Zaldivar 1-0, 20. Rodolfo Pizarro 2-0, 23. Carlos González 2-1, 29. Luis Pérez 2-2.
Chivas sai maajoukkepelaajia takaisin, mutta kauden avausvoitto jäi yhä ottamatta. Puheet campeonitikestä alkavat varmaan näillä tuloksilla pikku hiljaa heräämään...Alku näytti vielä hyvältä, kun isännät meni parin maalin johtoon tähtipelaajansa Rodolfo Pizarron johdolla. Maajoukkemies tarjoili ensin laidalta avausmaalin ja tykitti sen jälkeen kaukaa toisen osuman. Rayosin pikatasoitus horjutti kuitenkin Vuohia ja ainakin MT:n rapsan mukaan vieraiden voitto ei ollut kaukana. Necaxa on aloittanut kauden vahvasti ja joukkue löytyykin sarjan kärkipäästä. Previkoissa hieman epäilin hyökkäystä Puchin lähdön jälkeen,mutta ainakin toistaiseksi homma on toiminut. Mm. Huachipatosta tullut paraguaylainen González on osunut jo kahdesti.
https://www.youtube.com/watch?v=W_MUkHnFp28

León - Cruz Azul 2-2 (1-1)
7. Enzo Roco 0-1, 45. Hernan Dario Burbano 1-1, 76. Felipe Mora 1-2, 90.Osvaldo Rodríguez 1-1.
Media pääsi taas herkuttelemaan cruzazulear-termillä, kun La Máquina päästi loppuhetken kulmassa voiton hyppysistään. Sinällään ihan ok tulos kylläkin, sillä paikkoja oli tasaisesti molemmilla, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa. Suurin toivein La U:sta hankittu  Mora teki Cruz Azulille ensimmäisen liigamaalinsa Ylos. Toistaiseksi tarjolla on ollut penkkialoituksia, mutta eiköhän se kohta avauspaikkakin Chilen majumiehelle irtoa.
https://www.youtube.com/watch?v=dxmRLB6018A

Toluca - Atlas 3-2 (1-1)
23. Juan Pablo Vigon 0-1, 45. Gabriel Hauche 1-1, 73. Matias Alustiza 1-2, 83. Enrique Triverio 2-2, 85. Mattheus 3-2.,
Isänniltä hyvä loppukiri, jolla tuli ansaitut kolme pinnaa. Diablos kun hallitsi selkeästi tapahtumia ja loi myös nipun vaarapaikkoja. Mateusin lopun soolomaali oli aika tyypillistä brassille, laituri on sen verran nopea ja taitava, että pystyy luomaan paikkoja tyhjästä. Tasoituksen iskenyt Triverio taas saattoi tehdä uransa viimeisen maalin Diablosille, sillä miestä on viety huhuissa vahvasti Argentiinan liigaan. Maininnan arvoista on sekin, että Tolucan Alfredo Talavera on sivussa koko kauden loukkaantumisen takia. Alustizalle muuten kauden kolmas osuma, jolla Chavo jakaa maalikunkkukisan kärkipaikan.
https://www.youtube.com/watch?v=TrdAuFsLkw0

4. KIERROS / PE

Puebla - Tijuana 1-1 (0-0)
48. Christian Marrugo 1-0, 57. Gustavo Bou 1-1.
Häntäpään mittelö, jossa isännät ovat varmasti pettyneitä pistejakoon. La Franjalla kun oli paikkoja parinkin maalin voittoon, mutta vieraiden veskari Gibran Lajud oli erinomaisessa torjuntavireessä. Tämän ohella kotijoukkueelta vietiin yksi maali virheellisen paitsioliputuksen vuoksi. Kun Camoterokselle ei viimeistely maistunut, niin Bou kävi sitten tekemässä tasoituksen läpiajosta. Toi oli samalla Racingista tulleen maalipyssyn avausosuma Liga MX:ssä.
https://www.youtube.com/watch?v=QAStdEJ9YA0

Atlas - América 0-1 (0-0)
90. Oribe Peralta rp. 0-1.
Pilkut ratkaisivat tällä kertaa pinnojen kohtalon. Milton Caraglio epäonnistui surkealla vedolla, kun taas Oribe näytti lopussa kuinka rankkarit pitää upottaa. Ansaittu voitto kyllä vieraille, sillä Atlas pysyi mukana matsissa veskarinsa Fragan torjuntojen ansiosta. Onkin mielenkiintoista nähdä irtoaako miehelle kolmosveskarin paikkaa syyskuun MM-karsinnoissa.
https://www.youtube.com/watch?v=gNglvqepJuQTAULUKKO
América       4  3  0  1  5-2  9
Lobos BUAP    3  3  1  0  9-4  7
Monterrey     3  2  1  0  4-0  7
Toluca        3  2  1  0  6-3  7
Necaxa        3  2  1  0  5-2  7
Atlas         4  2  0  2  7-5  6
Tigres        3  1  2  0  7-2  5
Cruz Azul     3  1  2  0  5-3  5
-----------------------------------
Querétaro     3  1  1  1  2-5  4
Santos        3  0  3  0  4-4  3
Chivas        3  0  3  0  3-3  3
Morelia       3  0  3  0  2-2  3
Pumas         3  1  0  2  3-4  3
Veracruz      3  1  0  2  2-3  3
Puebla        4  0  2  2  2-9  2
León          3  0  1  2  3-8  1
Tijuana       4  0  1  3  1-7  1
Pachuca       3  0  0  3  2-6  0


PUTOAMISTAULUKKO
1. Lobos BUAP         3      7    2.3333
...
14. Cruz Azul        71     87    1.2254
15. Puebla           72     87    1.2083
16. Querétaro        71     84    1.1831
17. Atlas            72     82    1.1388
------------------------------------------
18. Veracruz         71     77    1.0845

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1865 : 20.08.2017 klo 10:17:17

5. KIERROS / PE-LA

Chivas - Puebla 0-1 (0-1)
42. Alonso Zamora 0-1.
Ei oikein kulje Chivasilta, sillä mestaruuden puolustajat ovat yhä ilman voittoa ja joukkue löytyy tällä hetkellä sarjan jumbosijalta. Tästä pelistä Rebaño ei kyllä mitään ansainnutkaan, sillä isännät olivat varsinkin toisella puoliajalla todella surkea tapaus. Otteluun tietysti vaikutti se, että toppari Jair Pereira lensi ulos jo parinkymmenen minuutin kohdalla, minkä jälkeen Vuohet joutuivat pelaamaan alivoimalla. Avausjaksolla tämä ei vielä juuri näkynyt ja Chivasilla olikin tilaisuus mennä pelissä johtoon, mutta Carlos Salcido hukkasi totaalisen avopaikan. Tämä kostautui sitten jakson lopussa, kun Puebla  iski hieno maalin. Bryan Angulo harhautteli itsensä laidalta vapaaksi ja lähetti keskityksen, jonka Francisco Acuña pudotttti rinnallaan alas. Zamora tykitti sitten pallon vastustamattomasti verkkoon. Kuten tuli todettua, niin toinen puoliaika kulki sitten täysin La Franjan nuottien mukaan. Vieraat sulkivat hyvin isäntien hyökkäyslinjat ja paria erikoistilannetta lukuunottamatta Chivas ei saanut käytännössä ylöspäin mitään aikaiseksi. Vastaavasti Pueblalla oli useitakin paikkoja lisätä johtoaan, mutta heikko viimeistely ja Rodolfo Cotan hyvät torjunnat estivät verkonheiluttelun. Sinällään mestarijoukkueen alkukauden kompurointi ei ole Meksikossa mitenkään ennenkuulumatonta ja kuten Tigres keväällä näytti, niin hänniltäkin ehtii vielä hyvin mukaan Liguillaan. Ensi viikon tuplakierrokselta Vuohien olisi kuitenkin hyvä ottaa mieluiten 4-6 pinnaa, jotta tuntuma playoffs-viivaan säilyisi.
https://www.youtube.com/watch?v=NyL7ExU0CmU

León - Monterrey 1-2 (0-2)
3. Rogelio Funes Mori 0-1, 16, Dorlan Pabon 0-2, 62. Mauro Boselli 1-2.
Monterreyltä varsin vahva kauden aloitus, sillä joukkue jyrää sarjan kärjessä menetettyää vain yhdessä tasurissa pisteitä. Tällä kertaa oli ehkä hieman onneakin matkassa, sillä Leónillakin oli vaarapaikkoja ainakin tasuriin asti. Viimeistely ei kuitenkaan toiminut, joten La Fiera jäi jälleen nuolemaan näppejään. Manageri Javier Torrenten asema lieneekin hieman epävarma varsinkin, kun viime kausi meni surkeasti.
https://www.youtube.com/watch?v=Af-yhR-RUeA

Lobos BUAP - América 2-3 (2-2)
33. William 0-1, 34. Carlos Darwin Quintero 0-2, 40. Julian Quiñones 1-2, 45. Quiñones rp. 2-2, 52. Oribe Peralta 2-3.
Myös Kotkat ovat päässeet aika hyvään liitoon, sillä tämä oli Piojon poppoolle jo neljäs voitto putkeen. Cepillo nousi taas ratkaisijaksi puskemalla melko vapaasta asemasta voitto-osuman. Quiñones jatkoi myös maalitehtailuaan ja kolumbialainen onkin nyt yksin maalipörssin kärjessä. Aiemmin oli puhetta siitä, että Chivas ja América ovat varsin suosittuja ympäri maata ja tämä peli on hyvä esimerkki ko. ilmiöstä. Keltainen väri kun on aika hyvin edustettuna katsomossa.
https://www.youtube.com/watch?v=mzeVc76h4xA

Tigres - Pumas 2-0 (1-0)
16. Eduardo Vargas 1-0, 79. Andre-Pierre Gignac 2-0.
Tulos ei ihan kuvaa kenttätapahtumia, sillä Tigres oli varsinkin toisella puoliajalla täysin ylivoimainen. Vieraiden veskarin torjunnat pitivät tilanteen kuitenkin näennäisen tasaisena, mutta lopussa Gignacin tykitys ratkaisi matsin; hieno laukaus ja osumaa voinee kutsua ainakin mini-golazoksi. Edu Vargas näkyy kanssa pääsevän pikku hiljaa sinuiksi Meksikon liigan kanssa, sillä chilelänen teki jo kauden kolmannen osumansa.
https://www.youtube.com/watch?v=TECse3FTg-4

Cruz Azul - Atlas 2-1 (2-0)
4. Edgar Méndez 1-0, 15. Felipe Mora 2-0, 68. Matias Alustiza 2-1.
Cruz Azulin kesähankinnat olivat vauhdissa ja heidän maaleillaan joukkue katkaisi kuusi vuotta kestäneen voitottoman kotiputken Atlasta vastaan. Kausi on lähtenyt muutenkin mukavasti käyntiin, sillä tappioita ei ole vielä tullut ja La Máquina löytyykin pitkästä aikaa sarjan kärkipäästä. Chavolta muuten kohtuukomea kavennusmaali; kauden neljäs osuma, joten Atlaksen tähtikin on jälleen korkealla maalipörssissä.
https://www.youtube.com/watch?v=LI0ufpIJPV4

Tijuana - Santos 2-0 (2-0)
23. Gustavo Bou 1-0, 36. Victor Malcorra 2-0.
Häntäpään taisto, jossa Xolosille pinnat argovahvistusten maaleilla. Racingista tullut Bou näyttäisi päässeen aika nopeasti sisään Liga MX:n kuvioihin, sillä hyökkääjä iski jo kauden toisen osumansa. Tällä kertaa maali tuli lähietäisyyden tykityksellä, kun taas Malcorra teki omansa juoksemalla linjasta läpi ja ampumalla vähän helponnäköisesti etukulmasta sisään. Suuria muutoksia kesällä kokenut Tijuana vaikuttaisi löytävän pikku hiljaa rytmin, kun taas Santoksen tilanne on vähän heikko. Voitto on vielä ottamatta ja alakerta vuotaa pahasti. Jälkimmäinen johtunee ainakin osittain siitä, että kippari Carlos Izquierdoz on ollut koko kauden sivussa jalkamurtuman vuoksi
https://www.youtube.com/watch?v=QQqBHqGYRwE

Morelia - Pachuca 1-2 (1-2)
34. Raúl Ruidíaz 1-0, 38. Victor Guzmán 1-1, 45. Guzmán 1-2.
Tuzos näyttää kanssa heräilevän, sillä joukkue otti toisen voittonsa putkeen. Hieman yllättävä ratkaisija Guzman tökkäsi ensimmäisensä läpiajosta ja toisen keskikenttämies pääsi puskemaan melkoisen vapaasta asemasta takatolpalta. Kahden edellisen kauden maalikunkku Ruidiaz taas avasi Aperturan saldonsa varsin näppärällä ulkosyrjäohjauksella suoraan ilmasta. Yksi kierroksen hienoimmista maaleista sanoisin Tuoppi. Maininnan arvoista sekin, että Keisuke Honda ei tehnyt vieläkään debyyttiään Pachucan riveissä. Korkea ilmanala on kuulemma viivästyttänyt asiaa.
https://www.youtube.com/watch?v=g0u-3EZuMvk

Veracruz - Querétaro 1-1 (1-0)
44. Cristian Menéndez 1-0, 90. Emanuel Villa 1-1.
Isäntien veskari Gallese lahjoitti turhalla ulostulollaan pinnan Gallos Blancosille. Perulainen ryntäsi tarpeettomasti boksin rajalle tulleeseen keskitykseen, myöhästyi tilanteesta, minkä jälkeen Titon korkea kaaripusku lensi tyhjään verkkoon. Sinällään osuma toi edes jonkinlaista oikeutta tulokseen, sillä Querétaro oli matsissa huomattavasti parempi olisi ansainnut esityksellään täyden pinnapotin.
https://www.youtube.com/watch?v=UFl2mNsZBJI


TAULUKKO
Monterrey     5  4  1  0 10-2 13
América       5  4  0  1  8-4 12
Cruz Azul     5  2  3  0  7-4  9
Tigres        5  2  2  1 10-3  8
Toluca        4  2  2  0  6-3  8
Querétaro     5  2  2  1  5-7  8
Lobos BUAP    5  2  1  2 11-9  7
Veracruz      5  2  1  2  6-6  7
-----------------------------------
Necaxa        4  2  1  1  5-5  7
Atlas         5  2  0  3  8-7  6
Pumas         5  2  0  3  5-6  6
Pachuca       5  2  0  3  4-8  6
Puebla        5  1  2  2  3-9  5
León          5  1  1  3  7-10 4
Tijuana       5  1  1  3  3-7  4
Morelia       5  0  3  2  4-6  3
Santos        5  0  3  2  6-9  3
Chivas        5  0  3  2  4-8  3PUTOAMISTAULUKKO
10. Lobos BUAP        5      7    1.4000
...
13. Cruz Azul        73     91    1.2466
14. Puebla           73     90    1.2329
15. Santos           73     89    1.2192
16. Querétaro        73     88    1.2055
17. Atlas            73     82    1.1233
------------------------------------------
18. Veracruz         73     81    1.1096

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1866 : 20.08.2017 klo 12:18:57

5. KIERROS / PE-LA

Chivas - Puebla 0-1 (0-1)
42. Alonso Zamora 0-1.
Otteluun tietysti vaikutti se, että toppari Jair Pereira lensi ulos jo parinkymmenen minuutin kohdalla, minkä jälkeen Vuohet joutuivat pelaamaan alivoimalla.
Vaikuttaa muuten virheratkaisulta. Sinällään Chivasin valitus tuomareista kuulostaa kyllä aika turhalta, sillä ilman viime kevään jälkimmäisen finaalin - erotuomarinkin myöntämää- karkeaa virhettä koko mestaruus olisi voinut jäädä saamatta. Samoin joukkue sai roppakaupalla tuomariapua pitkin Clausuran runkosarjaa, mutta tämä on ilmeisesti unohtunut ;-).

Turhan mussutuksen sijasta mestareiden kannattaisikin keskittyä nyt pikemminkin omaan tekemiseensä, jossa on kyllä toivomisen varaa. Ilman Pulidoa operoivan hyökkäyksen saattoi tietysti jo ennalta arvata kuuluvan raitapaitojen ongelmakohtiin ja varsin märkäähän ruuti on alkukierroksilla ollutkin. Hyökkäyksen ongelmat myös korostuivat tänään, kun keskikentän tähdellä Rodolfo Pizarrollakin oli off-päivä. Uutuutena voi mainita sitten viime aikojen puolustusongelmat; Monterrey latoi jo viime viikonloppuna neljä maalia ja joku kärkipään jengi olisi iskenyt Pueblan tämän päivän paikoista samanlaiset lukemat. Täytyy sanoa, etten ole vähään aikaan nähnyt Chivasin alakertaa noin levällään :-O. Toi puoli pitäisi ainakin saada pikaisesti kuntoon, mikäli mielivät nousta ripeästi kohden Liguilla-viivaa.

Siirtohuhuista sen verran, että Juan Manuel Iturbea ollaan viemässä kovaa vauhtia Tijuanaan. Jos huhut pitävät paikkansa, niin hintalappu olisi viisi miljoonaa taalaa ja tarjolla neljän vuoden sopimus. Viime kaudet eivät ole menneet Serie A:ssa kovinkaan kaksisesti, mutta uskoisin, että vielä suht nuori kaveri olisi kova sana Meksikon tasoisessa sarjassa. Xolosin koutsi vahvisti samassa yhteydessä, että Iturben ohella seura on kiinnostunut myös Grêmion Miller Bolañoksesta. Ecuadorilainen on ajautunut seurassaan penkkimieheksi, mikä maksoi myös paikan syyskuun MM-karsintapeleissä. Net kun ovat raapustuksiani seuranneet, niin arvaavat, että näkisin mielelläni miehen Liga MX:n ympyröissä. Pumas on puolestaan tehnyt mielenkiintoisen viime hetken hankinnan, sillä Chilen maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Marcelo Diaz tulee vahvistamaan joukkueen keskikenttää.

Muutama merkittävä loukkaantuminenkin on tullut alkukaudella. Aiemmin taisi tulla jo mainittua, että Tolucan veskari Alfredo Talavera missaa koko kauden. Myös Pumasin alakerta on kokenut takaiskun, kun uruguaylaiskippari Gerardo Alcoba on sivussa ainakin kuukauden päivät. Vaikeuksia voi olla edessä, sillä puolustus ei kuulunut entuudestaankaan joukkueen valttikortteihin. No tarjoaapa tuo ainakin mahdollisuuksia canteranoille ja ainakin viime yön Tigres-pelissä junnut selvisivät itse asiassa aika hyvin. Myös Atlas-leirissä on mollivoittoinen sävy, sillä Rafa Márquez on tunnetusti sivussa jalkapallon ulkopuolisista syistä ja myös sairastuvan puolella on tungosta. Pahin menetys on keskikentän ghanalaisvahvistus Clifford, joka missannee ainakin nelisen kuukautta kaudesta. U20 MM-kisojen pronssipallon voittaja on äärimmäisen tärkeä kahden suunnan pelaaja Profe Cruzin systeemissä ja junnun poissaolo voi osaltaan selittää tämän hetken tappioputkea. Uusi takaisku tuli Cruz Azul-pelissä, sillä argohyökkääjä Milton Caraglio sai sellaisen tyrmäyksen, ettei tuosta ainakaan viikkopeliin toivuttane.

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1867 : 21.08.2017 klo 07:40:10

Toluca ja Necaxa nuhjailivat sitten kiikarituloksen, mikä pitää molemmat tukevasti Liguilla-paikalla. Ensi viikolla on sitten tuplakierros MM-karsintojen takia; keskiviikkoaamun peleistä ehkä kiintoisin on kolmen tappion putkessa seilaavan Atlaksen ja Loboksen kohtaaminen - tolla kun on merkitystä myös prossataulukon kannalta. Nousijoiden matseissa ovat toistaiseksi myös verkot heiluneet, sillä keskiarvo on tällä hetkellä neljä maalia per peli. Ja on tietysti kiintoisaa nähdä vieläkö Quiñones jatkaa tulitustaan.

Torstaina on vuorossa sitten pari aika kovaa kärkipään matsia, kun América isännöi Tigresiä ja Monterrey kohtaa Tolucan. Näitten ohella häntäpään kriisijoukkueiden Santoksen ja Chivasin pelissä on oma mielenkiintonsa.

Alla myös tämän hetken maalikunkkukisan tilanne. Melko heikolta näyttää jälleen kerran meksikolaisten kannalta ja samanlaisena linja jatkunee kyllä koko kauden. Rodolfo Pizarrolla tosin uskoisi olevan saumoja nousta 10-15 joukkoon, vaikkei varsinainen hyökkääjä olekaan. Myös maajoukkueeseen noussut Martin Barragan on kohtuullinen viimeistelijä, vaikka Aperturan alku onkin ollut vähän kankeaa menoa häneltä.

MAALINTEKIJÄT  

Julian Quiñones (KOL)         Lobos BUAP    5
Matías Alustiza (ARG)         Atlas         4
Mauro Boselli (ARG)           León          4
Nicolás Castillo (CHI)        Pumas         4
Cecilio Dominguez (PAR)       América       3
Avilés Hurtado (KOL)          Monterrey     3
Edgar Méndez (SPA)            Cruz Azul     3
Cristian Menéndez (ARG)       Veracruz      3
Dorlan Pabón (KOL)            Monterrey     3
Oribe Peralta (MEX)           América       3
Enner Valencia (ECU)          Tigres        3
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1868 : 23.08.2017 klo 09:28:47

6. KIERROS / TI

Atlas - Lobos 1-1 (0-0)
88. Daniele Arreola 1-0, 90. Amaury Escoto 1-1.
Varsin värikäs putoajakandien vääntö ulosajoineen ja epäonnistuneine pilkkuineen. Vieraat nousivat lopussa nopeasti sillasta ja tuota voi pitää vähintäänkin ansaittuna, sillä nousijat olivat pelillisesti parempi jengi.
https://www.youtube.com/watch?v=HrORPuW5c9o

Pachuca - Veracruz 4-1 (2-0)
14. Angelo Sagal 1-0, 32. Victor Guzmán 2-0, 53. Guzmán 3-0, 73. Keisuke Honda 4-0, 79. Cristian Pellerano 4-1.
Täysin ansaitut pinnat Pachucalle, joka dominoi peliä alusta loppuun. Hondalta hyvä debyytti, sillä kesähankinta avasi maalisaldonsa vartin kentälläolon jälkeen. Guzmánilla taas tuntuu olevan jonkunlainen suonenvetovaihe päällä, sillä pelaaja on iskenyt parissa viimeisessä matsissa neljä maalia. Ottelussa tuli myös jokunen loukkaantuminen, jotka voivat pakottaa MM-karsintoihin valmistautuvia CONMEBOL-maita viime hetken muutoksiin. Veracruzin veskari Pedro Gallese mursi kätensä ja on varmuudella sivussa syyskuun karsintapeleistä. Edson Puchin paluu kentille oli puolestaan ennenaikainen, sillä vanha lihasvamma pakotti chileläisen vetäytymään takaisin penkille kesken pelin.
https://www.youtube.com/watch?v=8UV8laeYV0U
Pari suhteellisen hienoa maalia klipillä varsinkin Pelleranon ja Guzmánin toinen.

Querétaro - Tijuana 1-3 (0-2)
31. Luis Mendoza 0-1, 32, Damian Pérez 0-2, 60. Jordi Cortizo 1-2, 73. Gustavo Bou 1-3.
Aika musta minuutti isännillä puolen tunnin kohdalla; Quick teki ensin onnekkaan selkämaalin ja heti perään Querétaron puolustus möhelsi kunnolla nousussa ja Pérez pääsi tekemään varsin vapaasti maalin. Cortizo teki sitten uransa ensimmäisen maalin kunnon "riflazolla" reilusta paristakympistä, mutta Candelon ulosajoa sekä Boun maali  lopettivat melko  pikaisesti isäntien pyristelyt.
https://www.youtube.com/watch?v=sCUL_xxVy18

Pumas - Morelia 1-2 (0-0)
50. Raúl Ruidíaz 0-1, 66. Nicolás Castillo 1-1, 69. Sebastian Vegas 1-2.
Kaksi melko tuskaisen näköistä manageria katseli peliä kentän laidalta eikä ihme, sillä vaisun kauden alun jälkeen molempien asema horjuu ainakin vähän. Vieraiden luotsin Hernándezin paineet helpottivat hieman ensimmäisen voiton myötä, mutta eipä tuo peli mitenkään kaksiselta näyttänyt. Pumas-leirissä tarvittaisiin puolestaan kärsivällisyyttä, sillä nuoren joukkueen rakennusprojekti on vielä alkuvaiheessa. Mitä maaleihin tulee, niin paitsion rajamailla kytännyt Ruídíaz teki varmasti omansa läpisyötöstä, kun taas Pumasin tasoitus oli tyypillistä Nicoa eli pusku lähietäisyydeltä pakkien häirinnästä välittämättä. Chileläiselle samalla kauden viides maali ja maalikunkkukisan jaettu kärkipaikka. Iloa ei kuitenkaan kauan kestänyt, sillä pystyjuoksun tehnyt Vegas ampui voittomaalin huonon nurmen aiheuttamasta yllättävästä pomppupallosta, mikä saattoi hieman häiritä isäntien veskarin torjuntahommia. Tai ainakin vähän helponnäköisesti veto meni etukulmasta sisään.
https://www.youtube.com/watch?v=tb3GY_H-JHY

Varhain huomisaamuna sitten seuraavat pelit:

América -Tigres
Puebla  - León
Santos - Chivas
Monterrey - Toluca
Necaxa - Cruz Azul


TAULUKKO
Monterrey     5  4  1  0 10-2 13
América       5  4  0  1  8-4 12
Cruz Azul     5  2  3  0  7-4  9
Toluca        5  2  3  0  6-3  9
Pachuca       6  3  0  3  8-9  9
Tigres        5  2  2  1 10-3  8
Lobos BUAP    6  2  2  2 12-10 8
Necaxa        5  2  2  1  5-5  8
-----------------------------------
Querétaro     6  2  2  2  6-10 8
Atlas         6  2  1  3  9-8  7
Tijuana       6  2  1  3  6-8  7
Veracruz      6  2  1  3  7-10 7
Morelia       6  1  3  2  6-7  6
Pumas         6  2  0  4  6-8  6
Puebla        5  1  2  2  3-9  5
León          5  1  1  3  7-10 4
Santos        5  0  3  2  6-9  3
Chivas        5  0  3  2  4-8  3PUTOAMISTAULUKKO
...
12. Lobos BUAP        6      8    1.3333
13. Cruz Azul        73     91    1.2466
14. Puebla           73     90    1.2329
15. Santos           73     89    1.2192
16. Querétaro        74     88    1.1892
17. Atlas            74     83    1.1216
------------------------------------------
18. Veracruz         74     81    1.0946
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1869 : 24.08.2017 klo 08:33:40

6. KIERROS / KE

Monterrey - Toluca 4-1 (2-0)
40. Dorlan Pabón rp. 1-0, 43. Rogelio Funes Mori 2-0, 55. Gabriel Hauche 2-1 66. Funes Mori 3-1, 82. Jorge Benítez 4-1.
Rayados jatkaa jyräämistään ja faneilla on täydet syyt unelmoida mestaruudesta. Funes Morilta tällä kertaa yksi puskumaali ja toisen iski lähietäisyydeltä parin pakin estelyistä huolimatta.
https://www.youtube.com/watch?v=Vkon7fQBP-A

América - Tigres 2-2 (1-1)
21. Enner Valencia rp. 0-1, 40. Willam 1-1, 70. Valencia 1-2, 86. Alejandro Diaz 2-2.
Oikeutettu pistejako kärkipään pelissä, sillä vaarapaikat menivät aika tasan. Vaihteeksi avaukseen päässyt Valencia nosti maalimääränsä viiteen, kun taas Américan oma kasvatti Diaz teki uransa ensimmäisen liigamaalin Kotkille.
https://www.youtube.com/watch?v=JOLTzYGczKg

Necaxa - Cruz Azul 1-1 (0-0)
59. Pablo Velázquez 1-0, 68. Edgar Méndez rp. 1-1.
Pistejako melko ok tulos täälläkin. Pelillisesti melko tylsä matsi, joka tosin piristyi hieman toisella puoliajalla. Meksikoon palannut Velazquez luiskahti kerran läpi Baroveron ja Carlos Gonzálezin hyvästä esityöstä ja paragualaystykki viimeistelikin paikastaan varmasti maalin. Cruz azulin alkukauden tähti Méndez taas hankki itse pillkun, jonka upotti niin ikään varmasti. La Máquinan koutsi on Jemez lienee suht tyytyväinen tulokseen, sillä joukkue on yhä tappioitta ja sarja-aloitus onkin paras vuosiin.
https://www.youtube.com/watch?v=y_UZ0NozGmA

Santos - Chivas 1-1 (0-1)
36. Ángel Zaldivar 0-1, 83. Julio César Furch 1-1.
Alkukauden jumbofinaalissa päädyttiin kanssa tasapeliin, joten molemmat ovat yhä ilman voittoa. Molemmilla oli pilkut ensimmäisellä puoliajalla, mutta vain Chivas hyödynsi omansa. Toinen puoliaika oli sitten enempi Santoksen heiniä ja työ palkittiin, kun Furch käytti vahvinta asettaan ja puski pallon voimalla lähietäisyydeltä verkkoon.
https://www.youtube.com/watch?v=Vh9jx1eMqsM
Harvemmin muuten näkee noin tökeröä tapaa aiheuttaa rankkari, kuin Chivasin Marinilla. Ei tarvinnut dumarin paljon miettiä mitä tuomita :-D.

Puebla - León 0-1 (0-1)
22. Mauro Boselli rp. 0-1.
León katkaisi 27 vuotta kestäneen voitottoman putkensa Estadio Cuauhtémocilla. Huonomminkin olisi voinut käydä, sillä isännilläkin oli paikkoja, mutta viimeistely oli taas heikkoa tasoa. Joukkue onkin kolmella tehdyllä maalillaan sarjan tämän hetken surkein tapaus, joten kohta puoleen alkavalla maajoukkuetauolla keskittynevät ainakin tämän puolen hiomiseen.
https://www.youtube.com/watch?v=RqsMyKg74aMTAULUKKO
Monterrey     6  5  1  0 14-3 16
América       6  4  1  1 10-6 13
Cruz Azul     6  2  4  0  8-5 10
Tigres        6  2  3  1 12-6  9
Toluca        6  2  3  1  7-7  9
Necaxa        6  2  3  1  6-6  9
Pachuca       6  3  0  3  8-9  9
Lobos BUAP    6  2  2  2 12-10 8
-----------------------------------
Querétaro     6  2  2  2  6-10 8
Atlas         6  2  1  3  9-8  7
León          6  2  1  3  8-10 7
Tijuana       6  2  1  3  6-8  7
Veracruz      6  2  1  3  7-10 7
Morelia       6  1  3  2  6-7  6
Pumas         6  2  0  4  6-8  6
Puebla        6  1  2  3  3-10 5
Santos        6  0  4  2  7-10 4
Chivas        6  0  4  2  5-9  4


PUTOAMISTAULUKKO
...
12. Lobos BUAP        6      8    1.3333
13. Cruz Azul        74     92    1.2432
14. Santos           74     90    1.2162
15. Puebla           74     90    1.2162
16. Querétaro        74     88    1.1892
17. Atlas            74     83    1.1216
------------------------------------------
18. Veracruz         74     81    1.0946
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1870 : 24.08.2017 klo 08:46:47

Ekat potkutkin on  sitten jaettu, sillä Pumas lähetti "Paco" Palencian työttömyyskortistoon. Ei nyt mikään järin yllättävä uutinen, sillä maaottelutaukojen allahan näitä fuduja on usein tapana antaa. Seuraajasta ei ole toistaiseksi tietoa, mutta Pumasin talousrajoitteet ja omiin junnuihin panostavan projektin huomioiden voi tulla hyvin talon sisältäkin.

Tigres taas toivoo löytäneensä vihdoin korvaajan Sevillaan lähteneelle keskikentän ankkurille Guido Pizarrolle. Atlético Mineiron Rafael Carioca ostettiin näet kuudella miljoonalla taalalla ja sopimuksen pituus on kolme vuotta. Kiinnostava pelaaja, sillä on pelannut useamman vuoden Venäjän sarjassa ja brassiliigassakin on mennyt sen verran hyvin, että kelpasi viime syksynä myös MM-karsintaryhmään. 
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1871 : 27.08.2017 klo 11:15:41

7.KIERROS / PE-LA

Cruz Azul - Monterrey 1-1 (0-0)

52. Adrian Aldrete 1-0, 83. Aviles Hurtado 1-1.
Chuy Corona antoi miettimisen aihetta maajoukkuekoutsi Osoriolle, sillä veskari oli huippuvireessä pelastaen joukkueellen pisteen. Erityisesti reilun tunnin kohdalla nähty neloistorjunta oli huikea suoritus ja tämän ohella Chuy ehti torjumaan mm. pilkun. Ihan kaikkeen Coronakaan ei ehtinyt, sillä Hurtado nosti lopussa pallon veskarin yli tuoden Rayadosille vähintäänkin ansaitun pinnan. Andraden reilusta paristakympistä lähtenyt ylänurkkaveto on myös katsomisen arvoinen.
pitkä: https://www.youtube.com/watch?v=PZdYrlA6gUA, Coronan torjunnat 10.12 eteenpäin
maalit: https://www.youtube.com/watch?v=G0W4DolfVbQ

Chivas - Querétaro 0-0
Chivas lähtee sitten maaottelutauolle ilman liigavoittoa, joten voi sanoa, että campeonitis on iskenyt täysillä. Paikkoja oli nytkin voittoon asti, mutta kun viimeistely on mitä on, niin luu jäi joukkueella taas kouraan. Vuohien hyökkäysongelmia kuvaa hyvin sekin, että kolmessa viimeisessä matsissa ainoa maali on tullut pilkusta. Gallos Blancos taas lienee aika tyytyväinen tähän tulokseen; vieraskenttien varovainen tyyli toi taas tuloksen ja joukkue oli muutamassa teräväsä vastaiskussa myös lähellä voittomaalia.
https://www.youtube.com/watch?v=ZXqafQ-i264

Tigres - Lobos BUAP 3-2 (1-1)
14. Javier Aquino 1-0, 43. Emilio Sánchez 1-1, 84. Eduardo Vargas 2-1, 90. Jesús Dueñas 3-1, 90.+3 Julian Quiñones erp. 3-2.
Ansaittu työvoitto Tigrekselle, sillä vaarapaikkoja oli huomattavasti nousijoita enemmän. Vargas jatkoi pirteitä otteitaan, sillä chileläinen järjesti avausmaalin ja upotti toisen boksin ulkopuolelta tulleella kierrevedolla. Oli muutenkin aika näkyvä läpi pelin. Tigresin kolmas maali oli tyypillistä Dammia, laituri oli vain liian nopea pakillle ja tällä kertaa passikin osui kohdalleen, joten Dueñasilla oli helppo homma pistää pallo verkkoon.
https://www.youtube.com/watch?v=H-VZwTRo2JE

León - Santos 1-2 (0-2)

10. Julio César Furch 0-1, 40. Diego de Buen 0-2, 59. Mauro Boselli 1-2.
Javier Torrenten ura Leónin luotsina päättyi sitten tähän tappioon. Eipä nuo potkut mikään järin suuri yllätys ole, sillä tämäkin kausi on lähtenyt materiaaliin nähden takkuillen liikkeelle. Itse asiassa johtokunta oli argon suhteen melko pitkämielinen, mutta lopulta luotto päättyi. Uudesta koutsista ei ole tietoa, mutta vapailla markkinoilla olevien Memo Vazquezin tai Victor Manuel Vucetichin nimitys seuran uudeksi luotsiksi ei yllättäisi. Santoksen leirissä tunnelmat lienevät hieman vapautuneemmat, sillä Laguneros avasi vihdoin voittotilinsä. Furch oli taas yksi vieraiden sankareista puskien aika identtisen maalin Chivas-pelin osuman kanssa. Myös Fiera-tykki Boselli ehti maalintekoon nousten samalla seuransa kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi viimeistelijäksi.  
https://www.youtube.com/watch?v=iCurYIeiCLc

Necaxa - Atlas 2-1 (1-1)
17. Oma maali 1-0, 28. Facundo Erpen 1-1, 65. Roberto Alvarado 2-1.
Loukkaantumisista kärsivän Atlaksen syöksykierre jatkuu ja pahimmillaan Rojinegros lähtee maaottelutauolle putoajapaikalta. Tällä kertaa ei joukkueella ole juuri selittelyn varaa, sillä sivusilmällä tätäkin tuli vilkaistua ja sen pohjalta pinnat menivät oikeaan osoitteeseen. Pari ihan komeaa kaukolaukausmaalia oli muuten tulla, harmi ettei se neljästäkympistä lähtenyt ei osunut (muuhun kuin ylärimaan). Argotoppari Erpeniltä muuten aika vauhdikas eka puoliaika, maalit molempiin päihiin ja kertaalleen pelasti pallon maaliviivalta Ylos.
https://www.youtube.com/watch?v=YVVzjpeBK7g

Tijuana - Pachuca 2-1 (1-0)
43. Gustavo Bou 1-0, 64. José Martínez 1-1, 87. Damian Musto 2-1.
Forumistin ex-naapuri iski ;-), mutta se ei riittänyt Pachucalle. Bou taas osui jo neljännessä matsissa peräkkäin, joten hyökkääjään isketyt kahdeksan miljoonaa taalaa (tjsp) vaikuttavat suht hyvältä sijoitukselta. Mustolta myös hyvä saksipotku, jolla täysi pinnapotti Xolosille.
https://www.youtube.com/watch?v=4ysALqxap1A

Morelia - América 2-0 (1-0)
29. Sebastian Vegas 1-0, 90.+5 Raúl Ruidíaz rp. 2-0.
Monarkkien pieni nousuvire jatkui, kun joukkue otti toisen voiton putkeen. Vegas pisti kantapääkikalla kulmuriruuhkasta sisään, kun taas Ruidíaz upotti varmasti pilkkunsa.
https://www.youtube.com/watch?v=_ZCuTKPef6M


TAULUKKO
Monterrey     7  5  2  0 15-4 17
América       7  4  1  2 10-8 13
Tigres        7  3  3  1 15-8 12
Necaxa        7  3  3  1  8-7 12
Cruz Azul     7  2  5  0  9-6 11
Tijuana       7  3  1  3  8-9 10
Morelia       7  2  3  2  8-7  9
Toluca        6  2  3  1  7-7  9
-----------------------------------
Pachuca       7  3  0  4  9-11 9
Querétaro     7  2  3  2  6-10 9
Lobos BUAP    7  2  2  3 14-13 8
Atlas         7  2  1  4 10-10 7
Santos        7  1  4  2  9-11 7
León          7  2  1  4  9-12 7
Veracruz      6  2  1  3  7-10 7
Pumas         6  2  0  4  6-8  6
Chivas        7  0  5  2  5-9  5
Puebla        6  1  2  3  3-10 5PUTOAMISTAULUKKO
...
12. Cruz Azul        75     93    1.2400
13. Santos           75     93    1.2400
14. Puebla           74     90    1.2162
15. Querétaro        75     89    1.1866
16. Lobos BUAP        7      8    1.1428
17. Atlas            75     83    1.1066
------------------------------------------
18. Veracruz         74     81    1.0946
bhootnike

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, C.F Pachuca, Chelsea FC, Huuhkajat, Meksiko


Vastaus #1872 : 27.08.2017 klo 12:50:08


Tijuana - Pachuca 2-1 (1-0)
43. Gustavo Bou 1-0, 64. José Martínez 1-1, 87. Damian Musto 2-1.
Forumistin ex-naapuri iski ;-), mutta se ei riittänyt Pachucalle. Bou taas osui jo neljännessä matsissa peräkkäin, joten hyökkääjään isketyt kahdeksan miljoonaa taalaa (tjsp) vaikuttavat suht hyvältä sijoitukselta. Mustolta myös hyvä saksipotku, jolla täysi pinnapotti Xolosille.
https://www.youtube.com/watch?v=4ysALqxap1A

Tuoppi Taisi olla Shaggylle uran toinen liigamaali, joskus kuusi vuotta sitten iskenyt American paidassa ensimmäisen. Tuntuu olevan hyvin pidetty pelaaja Pachucassa, ei ole missään nimessä joukkueen taitavimpia pelaajia mutta pelaa kyllä joka ikisen tilanteen täysillä. Mukava nähdä taas Shaggyn pelaavan Pachucan paidassa, peliaikaakin on tullut ensimmäisissä peleissä enemmän kuin osasin odottaa Ylos
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1873 : 27.08.2017 klo 16:08:18

Fanithan kyllä näkevät, kuka pelaa sydämestään joukkueelleen ja monasti mieltyvät näihin, vaikkei taitotaso parasta ykkösluokkaa olisikaan. Varmaan jostain tällaisesta Shaggynkin tapauksessa on kyse.

Tänään olisi sitten vielä pari matsia ennen sarjataukoa. Toluca isännöi ensin Pueblaa ja tämä kallistuu ainakin ennakolta vahvasti Diablosin suuntaan. Yöpelissä Veracruzilla on sitten mahdollisuus kivuta pois putoajan paikalta, kun Pumas tulee kyläilemään kuumankosteassa satamakaupungissa. Pumas elää tällä hetkellä pientä minikriisiä eikä asiaa ainakaan elpota se, että kippari Alcoba ja Nico Castillo ovat näillä näkymin sivussa matsista. Chileläishyökkääjä kärsii taas tutusta nilkkavaivastastaan  ja on tällä hetkellä kotimaassaan saamassa hoitoa maajoukkueen lääkäreiltä. Toiveena on, että maalitykki toipuisi syyskuun alun MM-karsintoihin mennessä, mutta tämäkin on vielä epävarmaa.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1874 : 28.08.2017 klo 07:56:48

7. KIERROS/ SU

Veracruz - Pumas 1-0 (0-0)

59. Daniel Villalba 1-0.
Tiburones Rojos hyödynsi Atlaksen kompuroinnin ja nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pois putoajan paikalta. Voittomaali tuli puskemalla ja sikäli hassu osuma, että siitä vastasi kentän pienin mies. Jos nyt oikein muistan niin Keko ei ole edes 160-senttinen, mutta niin vaan sai pallon verkkoon Pumasin puolustuksen avustuksella. Pelillisesti tämä oli aika tasainen matsi ja paikkoja oli hyvinkin johonkin 2-2 lopputulokseen. Viimeistely ei kuitenkaan oikein toiminut kummallakaan ja esim. Pumasilla kyllä näkyi Nico Castillon poissaolo.
https://www.youtube.com/watch?v=KmBa5aT850s

Toluca - Puebla 2-1 (0-1)

39. Felix Micolta 0-1, 57. Maximiliano Perg 1-1, 73. Fernando Uribe 2-1.
Pinnat suosikille, mutta paremmalla viimeistelyllä Pueblakin olisi voinut saada tästä matsista jotain. Micoltallakin oli neljä erinomaista maalipaikkaa, mutta verkko heilahti vain kerran. Osakunnian tästä voi tosin ottaa Talaveraa tuuraava Luis García, joka pelasi erinomaisesti torjuen mm. pari läpiajoa. Uruguaylaispakki Pergiltä myös onnistunut debyytti Diablosin riveissä Ylos.
https://www.youtube.com/watch?v=946ox2IKKbU

Sarja lähtee nyt parin viikon tauolle ja eipä tuossa taulukossa ainakaan kärjen osalta mitään järin suuria yllätyksiä ole. Jos kokonaisuutta katsoo, niin Lobos ja Necaxa ovat olleet alkukauden suurimpia positiivisia yllättäjiä ja Chivas luonnollisesti pahin floppaaja. Parempaa odotin myös Pachucalta, Pumasilta, Leónilta ja Santokselta, mutta näillä on sarjatauolla hyvää aikaa laittaa peliään kuosiin.

Guadalajaran futiksella ei mene muuten tällä hetkellä kovinkaan vahvasti. Chivas flirttailee jumbosijan kanssa, Atlas on prossataulukossa putoajan paikalla ja Ascensossakin Leones Negros runkosarjan viimeisenä.


TAULUKKO
Monterrey     7  5  2  0 15-4  17
América       7  4  1  2 10-8  13
Tigres        7  3  3  1 15-8  12
Toluca        7  3  3  1  9-8  12
Necaxa        7  3  3  1  8-7  12
Cruz Azul     7  2  5  0  9-6  11
Tijuana       7  3  1  3  8-9  10
Veracruz      7  3  1  3  8-10 10
-----------------------------------
Morelia       7  2  3  2  8-7   9
Pachuca       7  3  0  4  9-11  9
Querétaro     7  2  3  2  6-10  9
Lobos BUAP    7  2  2  3 14-13  8
Atlas         7  2  1  4 10-10  7
Santos        7  1  4  2  9-11  7
León          7  2  1  4  9-12  7
Pumas         7  2  0  5  6-9   6
Chivas        7  0  5  2  5-9   5
Puebla        7  1  2  4  4-12  5PUTOAMISTAULUKKO
...
12. Cruz Azul        75     93    1.2400
13. Santos           75     93    1.2400
14. Puebla           75     90    1.2000
15. Querétaro        75     89    1.1866
16. Lobos BUAP        7      8    1.1428
17. Veracruz         75     84    1.1200
------------------------------------------
18. Atlas            75     83    1.1066 
Sivuja: 1 ... 74 [75] 76 ... 81
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines