FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.08.2017 klo 14:54:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook, Google+ & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 74 [75]
 
Kirjoittaja Aihe: Meksikon liiga  (Luettu 84511 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
BalloBaba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Teerenpeli 10


Vastaus #1850 : 17.07.2017 klo 13:11:17

Kauppahinta 24 miljoonaa euroa ja kuuden vuoden sopimus.
Ei pidä paikkansa.

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1851 : 18.07.2017 klo 12:20:49

Jotain tommoista summaa meksikolaismedia muistaakseni kertoi, mutta saattoi olla myös kyse taalasummista. En nyt jaksa ruveta tsekkaamaan näiden huikeiden hattuarvioideni keskellä :-D.

Mutta sehän tietysti oli ennakolta selvää, että siirtoennätys menee Chuckyn kohdalla rikki, koska Pachucan tapaisella seuralla ei ollut mitään polttavaa tarvetta myydä pikkukillingeillä. Mutta kuten tuli todettua, niin liikearvoahan tuossa summassa kuitenkin on melkoisesti.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1852 : 20.07.2017 klo 12:15:49

PLAYOFFS-TOIVEIKKAAT


Nämä joukkeet haaveilevat playoffs-paikasta, mutta jatkopaikka edellyttäisi venymistä ja myös muiden joukkueiden epäonnistumisia Clausuran tapaan. Todennäköiimmin kausi päättyy näiden porukoiden osalta jo runkosarjaan.


MORELIA

Clausura 2017
: Liguillan 1. kierros (Runkosarjan 8.)
Manageri: Roberto Hernández (Cl. 2017-)
Tulleet: Carlos Guzman (p), Ángel Sepulveda (h, Mex A)
Lähteneet: Carlos Adrian Morales (vlp), Carlos Felipe Rodríguez (mv), Facundo Erpen (kp, arg), David Cabrera (kk), Luis Gabriel Rey (h, kol, lopetti)

Yleisarvio:
Morelian parin vuoden mittainen tuskien taival päättyi ilon kyyneliin, kun sarjapaikka varmistui Raúl Ruidíazin viimeisen kierroksen lisäaikamaalilla. Säilymistä voi pitää kyllä oikeutettuna, sillä neljän viimeisen kauden aikana seura roikkui tasaisesti playoffs-viivan tuntumassa ja onnistui myös vääntämään itsensä pari kertaa Fiesta Grandeen. Tulevaan kauteen Morelia voi lähteä helpommista asetelmista, sillä putoamisvaara on mennyt ja joukkue voikin keskittyä playoffs-paikan tavoitteluun. Liguillaan pääsy on kuitenkin haastava tehtävä, sillä pelaajaryhmä on kokonaisuutena aika tasapaksu ja lisäksi joukkue hyötyi selvästi viime kevään runkosarjan umpisurkeasta tasosta.

Joitakin helmiä Monarkkienkin ryhmästä toki löytyy ja liigan kaksinkertainen maalikunkku Raúl Ruidíaz on luonnollisesti joukkueensa suurin tähti. Perulaisen olisi tosin syytä pysyä terveiden kirjoissa, sillä hänen takana kärkikalusto kumisee aika lailla tyhjyyttään. Kotiin palanneesta kasvatista Sepúlvedasta toivotaan tietysti apua, mutta kiertolainen ei ole aiemman uransa aikana osoittautunut miksikään räiskyväksi maalitykiksi. Nopeat laitakiiturit Jefferson Cuero ja Andy Polo sekä keskikentän taituri Diego Valdes tarjoavat vastaavasti jonkun verran tukea maalitalkoissa, mutta aika pitkälti Ruidiazin varassa viimeistely viime kaudella oli. Tästä kertoo mm. se, että sentteri iski Clausurassa liki puolet joukkueensa vaisusta maalimäärästä (19 maalia / 17 ottelua).

Joukkueen puolustus on kanssa mielenkiintoista seurattavaa, Aiempina kausinahan tämä osasto oli ollut totaalinen seula, mutta uusi manageri Hernández sai tämän osaston keväällä tiiviimmäksi. Michoacanilaiset kun päästivät verkkoonsa alle maalin per peli, mikä oli sarjan ehdotonta huipputasoa. Osan kunniasta parannuksesta voinee ottaa ecuadorilaistoppari Gabriel Achilier, joka tuli kesken kauden johtamaan seuran alakertaa. Sekin on kyllä huomattava, että veskarit löytyvät edelleen korkealta torjuntatilastoista, joten mikään umpitiivis ei tuo puolustus ollut. Vähän epäilenkin, että kevään uroteko jää Aperturassa toistamatta ja oma pää soi hieman tiiviimpään tahtiin.

Avainpelaajat
: Raúl Ruidíaz (h, Per A), Gabriel Achlier (kp, Ecu A), Diego Valdés (kk, chi), Jefferson Cuero (lh/w, ecu), Rodrigo Millar (kk, Chi A), Sebastian Sosa (mv, uru)
Veikkaus: Killunee taas jollain tavalla playoffs-viivan tuntumassa, mutta Fiesta Grandeen pääseminen vaatisi kutenkin venymistä ja avainosaston loukkaantumisten välttämistä. Sijoitus pudonnee jonkun verran, löytynee runkosarjan päätyttyä haarukasta 10-14.


NECAXA

Clausura 2017
: Runkosarjan 12.
Manageri: Ignacio Ambriz (Ap. 2017-)
Tulleet: Pablo Velazquez (h, par), Martin Barragán (h, Mex A), Daniel Álvarez (w), Dieter Villalpando (kk), Carlos González (h, chi), Othoniel Arce (h), Miguel Ángel Ponce (vlp/w), Victor Davila (kk, chi), Facundo Pereyra (kk, arg)
Lähteneet: Edson Puch (lh, Chi A), Marcos González (kp, chi), Nicolas Maturana (kk, chi), Fabian Espindola (h, arg), Maxi Barreiro (h, arg)

Yleisarvio:
Rayos pelasi pitkälti tasonsa mukaan eikä sillä ollutkaan missään vaiheessa todellista saumaa Liguillaan. Vastaavasti nousijoiden päätavoite eli sarjapaikan uusiminen toteutui melko kivuttomasti. Pelastumista johtanut koutsi Alfonso Sosa sai sitten hieman ikävän kiitoksen, sillä Poncho nakattiin tylysti syrjään kauden päätteeksi ja tilalle palkattiin kokeneempi Ignacio Ambriz.

Nacho onkin  pistänyt pystyyn melkoisen siirtoruletin, sillä yli 25 pelaajaa on tullut tai mennyt kesän aikana. Suuresta vaihtuvuudesta huolimatta luotsilla on kuitenkin kasattuna ihan kelvollinen ryhmä, jolla pitäisi tasollaan pelatessaan olla saumat yltää taas turvalliseen keskikastin sijoitukseen. Ongelmia voi tosin tulla hyökkäyspäässä, sillä joukkueen ykköstähtiin kuulunut Edson Puch vaihtoi Pachucan leiriin. Chilen maajoukkuemies vie joukkueensa tuhnuisesta tykistöstä roppakaupalla maalinteko- ja syöttövoimaa, mikä onkin ollut managerin suurin päänsärky kesätauon aikana. Hankintojen pääpaino onkin ollut sitten tällä puolella ja muutama ihan potentiaalinen pelaaja - tyyliin Pereyra, Barragan, Álvarez, Villalpando ja Velázquez - on jo haalittukin joukkueeseen, mutta sanoisin, ettei tulivoima  ole vielä riittävä kunnon Liguilla-rynnistystä ajatellen. Ambriz on itsekin myöntänyt tämän todeten, että kolme hyökkäyssuunnan pelaajaa (sentteri, laituri ja kymppipaikka) on vielä haussa.   

Jos nyt potentiaalisia vahvuuksia hakee, niin joukkue osasi ainakin tulokasvuotenaan puolustaa ja  se olikin usein vaikeasti lyötävä tapaus. Uusi manageri ja reipas pelaajakaruselli heittää toki oman varjonsa tämän sektorin päälle, mutta Nacho on yleensä saanut joukkueidensa alakerrat ainakin kohtuullisen tiiviiksi. Puolustuksen supertähti on tietysti veskari Marcelo Barovero, joka on tontillaan kenties sarjan paras. Argo kuuluu ns. pisteitä voittaviin maalivahteihin ja samaa on mieheltä lupa odottaa myös ensi kaudella.

Tiivistettynä voisi sanoa, että käytössä on kohtuullinen pikkuseuramanageri ja laajahko, mutta melko keskinkertainen pelaajaryhmä. Liguillaan pääsy vaatisi venymistä, mutta vastaavasti tärkeään yli 20 pinnan kauteen pitäisi olla saumat. Tämä taas parantaisi entuudestaan joukkueen osakkeita prossataulukossa, jossa se on hyvin menneen tulokasvuoden jälkeen jo entuudestaan  suhteellisen vahvoilla.
     
Avainpelaajat:  Marcelo Barovero (mv, arg), Daniel Álvarez (vkk, Mex Oly), Pablo Velázquez (h, par), Luis Gallegos (kk, chi), Mario de Luna (p), Facundo Pereyra (h/kk, arg)
Veikkaus: Jos ei ihmeitä tapahdu, niin kausi päättyy runkosarjaan. Pinnoja joku 18-23 jolla sarjataulukossa sijoilla 11-15.

Seuraa: Daniel Àlvarez ja Dieter Villapando. Kaksi ex-nuorisolupausta, joiden ura ei ole edennyt parina viime kautena aivan odotusten mukaisesti. Molemmilla on kuitenkin nyt hyvät saumat isoon rooliin; Haastamiskykyistä Alvarezia kaavaillaan Puchin tontille, kun taas hyökkäysvoimainen Villalpando on vahvoilla keskikentän avaukseen.


QUERÉTARO

Clausura 2017
: Runkosarjan 15.
Manageri: Jaime Lozano (Cl. 2017-)
Tulleet: Javier Güemez (kk), Erbin Trejo (vkk), Alexis Pérez /kp/vlp)
Lähteneet: Neri Cardozo (kk, arg), Àngel Sepulveda (h, Mex A)

Yleisarvio:
Uusio-Gallos on vakiinnuttanut asemansa sarjan alemmassa keskikastissa, jossa se on nakutellut knonometrin tarkkuudella 19-22 pinnan kausia. Sama junnaava tahti oli Clausurassakin, vaikka joukkue piristyikin hetkellisesti talvella ex-maajoukkuepelaaja "Jimmy" Lozanon noustua joukkueen koutsiksi. Loppukausi meni kuitenkin pahassa tappioputkessa ja näin Querétaro päätyi sarjassa varsin tutuille sijoille.

Kevään syöksykierteestä huolimatta Jimmy sai jatkaa ja tämä johtunee osaltaan siitä, että nuori koutsi toi tuoreine ideoineen parhaimmillaan virkeyttä ja eloa joukkueen peliin. Kovin kummoisia ei Querétarolta kuitenkaan uskalla tälläkään kaudella odottaa, sillä pelaajaryhmä on varsin tyypillinen pikkuseuroille. Ts porukasta löytyy muutama kovakin nimi, mutta kokonaisuudessaan pelaajaköörin taso ei riitä normisuorituksella playoffs-paikkaan. Asiaa ei myöskään auta se, että joukkueen viime kauden paras pelaaja Neri Cardozo palasi lainakauden jälkeen Monterreyhyn. Argo voitti Clausurassa Liga MX:n syöttökuninkuuden ja hänen lähtönsä puree kieltämättä joukkuetta.

Palvelu on siis heikentynyt, mutta siitä huolimatta hyökkäysosastolta löytyy yhä Gallosin vahvimmat valtit. Parista polven ristisidevammasta toipunut Camilo Sanvezzo johtaa tykistöä ja brassi on edelleen vaarallinen mistä kertoo kahdella edellisellä kaudella nakutetut 13 maalia. Kun kalustosta löytyy myös Tito Villan, Paraguan majulaituri "Pajaro" Benítezin (Par A), Andrés Yair Renterian sekä Yerson Candelon kaltaisia pelaajia, niin Gallosin tykistö on pikkuseuraksi yllättävänkin kova. Tehtyjen maalien osalta joukkue saattaakin löytyä tälläkin kertaa taulukon paremmasta puoliskosta.

Puolustuksen osalta tilanne sen sijaan ei ole niin hyvä. Veskari Tiago Volpi on toki erinomainen torjuja, mutta brassi on ajoittain turhan ylityöllistetty. Tästä saatiin hyvää näyttöä esim. viime syksyn cup-finaalissa ja Clausuran alkukauden peleissä, jolloin Volpi piti käytännössä yksinään joukkuettaan pystyssä. Manageri Lozano on tosin pyrkinyt korjaamaan ongelmaa kesän siirtomarkkinoilla; loukkaantumisista kärsinyt Meksikon ex-maajoukkuepelaaja Güemez sekä Junior Barranquillan vakiokalustoon kuulunut Pérez ovat sinällään mielenkiintoisia hankintoja, mutta en ole täysin vakuuttunut, että tämä vielä riittää. Mikään kovin suuri yllätys ei olisikaan, jos oma verkko heiluisikin taas varsin reippaaseen 1,5 maalin ottelutahtiin.

Querétaron kohdalla täytyy nostaa esiin myös putoamisvaara, sillä kauteen lähdettäessä eroa säilymisviivaan on vain kuusi pinnaa. Jokainen lisäpiste on siis joukkueelle kullanarvoinen, jonka pitäisi näkyä taisteluna myös syksyn kentillä.
     
Avainpelaajat: Camilo Sanvezzo (h,bra), Tiago Volpi (mv, bra), Emanuel Villa (h, arg), Miguel Ángel Martínez (kp, arg, c), Yerson  Candelo (kk, kol), Edgar Benítez vlh, Par A).
Veikkaus: Luvassa taas tasaista puksutusta (alemmassa) keskikastissa. Runkosarjassa sijoille 11-15. Kahdenkymmenen pinnan ylitys olisi hyvä prossataulukkoa ajatellen eikä tuo mikään mahdottomuus olekaan.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1853 : 20.07.2017 klo 12:57:26

MUUT

Häntäpään pikkujoukkueita, joilla ei ole lähtökohtaisesti suuria mahdollisuuksia playoffseihin. Näiden jengien päähuomio keskittyneekin prosenttitaulukkoon, sillä kevään putoaja saattaa hyvinkin löytyä tästä kolmikosta.


VERACRUZ

Clausura 2017
: Runkosarjan 13.
Manageri: Juan Antonio Luna (Cl. 2017-)
Tulleet: Christian Menéndez (h, arg), Jesús Rivas (kp), Omar Mares (vlp), Guido Milan (kp, arg), Manuel Viniegra (kk), 
Lähteneet: Egidio Arevalo (kk, Uru A), Leopardo López (kp, c), Ángel Reyna (kk), Antonio Briseño (vlp), Eduardo Herrera (h), Javier Orozco (h)

Yleisarvio:
Menneen kauden voi lukea onnistuneeksi, sillä sarjapaikka säilyi tiukan taistelun jälkeen. Samaa putoamistaistoa on luvassa parille seuraavallekin kaudelle, sillä Veracruz löytyy tällä hetkellä prossataulukosta viimeisen säilyjän paikalta. Kovin kummoista menestystä ei Lunan poppoolle uskalla nytkään ennustella, sillä tasapaksuhko pelaajaryhmä vaikuttaisi heikentyneen ainakin hieman kesätauon aikana. Varsinkin keskikentän ankkurin Arevalon sekä kippari Lópezin jättämää aukkoa on vaikeaa paikata, joskin uusista tulokkaista ”Palmera” Rivas sekä Metzistä tullut topparinrohjake Milán kelvollisia pelaajia ovatkin.
 
Hyökkäys taas oli viime keväänä yksi Veracruzin pahimmista murheenkryyneistä, sillä joukkue teki vähiten maaleja koko liigassa. Seuran toiveena on, että Atlético Tucumanista naarattu vahva boksipelaaja Menéndez jatkaa kohtuullista verkonheilutteluaan myös Liga MX:ssä. Syytä kyllä olisi, sillä muilta osin joukkueen hyökkäysosasto on melko kevyttä kalustoa.

Muista potentiaalista heikkouksista voi mainita melko pahan vieraskammon, mistä kertoo sekin, että joukkue haki parilla viime kaudella huikeat kaksi voittoa reissupeleistään. Vastaavasti kuumankostea Luis Pirata Fuente on usein hankala kyläilypaikka vierasjengeille. Kärkeä lukuunottamatta joukkueesta löytyy myös kohtuudella leveyttä, joten loukkaantumiset eivät pure niin pahasti.
     
Avainpelaaja
t: Christian Menéndez (h), Pedro Gallese (mv, Per A), Christian Pellerano (kk, arg), Adrian Luna (kk, uru), Daniel Villalva (h, arg)
Veikkaus: Liguilla taitaa jäädä taas haaveeksi ja päähuomio lienee nytkin putoamistaulukossa. Runkosarjassa sijat 12-18.


PUEBLA

Clausura 2017
: Runkosarjan 18.
Manageri: Rafael García (Ap. 2017-)
Tulleet: Moises Muñoz (mv, Mex A), Daniel Guerrero (kk), Carlos Salom (h, arg), Erick Pimentel (p), Hugo Rodríguez (p), Felix Micolta (kk, kol)
Lähteneet: Alexis Canelo (h, arg), Emilio Orrantia (kk), Robert Herrera (lp, uru), Christian Campestrini (mv, arg), Edgar Dueñas (kp)

Yleisarvio:
Odotetun vaisu kausi heikentyneeltä Pueblalta ja joukkue päätyi lopulta koko sarjan jumboksi. Pahat talousvaikeudet selittävät osaltaan kompurointia eikä tilanne ole tällä saralla juuri parantunut. Myyntihuhuja onkin pyörinyt organisaation ympärillä, mutta  ainakaan toistaiseksi seura jatkaa nykyisten omistajien hallussa.

Myöskään uuden kauden alla La Franjan lähtökohdat eivät ole kovin hyvät. Manageriksi on nostettu suhteellisen kokematon Rafael ”Chiquis” García, joka tunnetaan paremmin entisenä maajoukkuepelaajana ja Ricardo Antonio La Volpen vävypoikana ja apulaiskoutsina. Uusi luotsi on häärännyt ahkerasti siirtomarkkinoilla, mutta pelaajaryhmä ei vakuuta ja se on edelleen riittämätön Liguilla-paikkaa ajatellen. Muutama kohtuullinen hankinta on toki tehty ja varsinkin Moi Muñozin, ”Chepe” Guerreron  sekä Rodríguezin uskoisi kohentavan joukkueen puolustusvoimaa.

Valju hyökkäyspää on taas kokenut pahan menetyksen, kun seuran selkeä ykköstykki Canelo häipyi kotimaansa San Lorenzon riveihin. Paikkaajaksi on kaavailtu Union Españolalle ahkerasti maaleja paukutellutta Carlos Salomia, mutta nämä eteläamerikkalaishyökkääjät  ovat aina pieniä arvoituksia debyyttikausillaan. Suuri yllätys ei olisikaan, jos maalinteko osoittautuu tälläkin kaudella Pueblalle vaikeaksi.

Playoffs-taistot jäänevätkin pikkuseuralta myös tällä kaudella väliin ja Pueblan suurin mielenkiinto lienee Aperturassakin putoamistaulukon puolella. Välitöntä vaaraa ei tosin vielä ole, sillä ero viivaan on yksitoista pinnaa, mutta nopeastihan tuo kutistuu, mikäli pinnoja ei ropise laariin kelvollisella tahdilla.

Avainpelaajat
: Moises Muñoz (kk, Mex A), Pablo Miguez (kk, arg), Daniel Guerrero (kk), David Toledo (kk), Patricio Araujo (kk/kp), Carlos Salom (h, arg)
Veikkaus: Kahdenkymmenen pinnan rajan puhkomisessa on työtä, runkosarjassa sijat 14-18.


LOBOS BUAP


Clausura 2017: Ascenson kevätkauden mestari ja nousukarsinnan voittaja
Manageri:  Rafael Puente (Ap. 2016-)
Tulleet:  Luis Quiñones (h /vl, Kol A), Luis Advincula (vlp, Per A), Juan Carlos Medina (kk), Carlos Adrian Morales (vlp), Francisco Rodríguez (kp), Pedro Aquino (kk, Per A), William Palacios (w, kol), Julian Quiñones (h, Kol U20),
Lähteneet:-

Yleisarvio:

Kevät päättyi suuriin juhliin, sillä pueblalainen yliopistoseura nousi ensimmäistä kertaa historiassaan pääsarjatasolle. Nousun arkkitehtinä toiminut Rafael Puente on melkoisen mielenkiintoinen tapaus, sillä viime syksynä alkanutta Lobos-kautensa on miehen ensimmäinen pesti managerina. Tätä ennen ex-futaaja on toiminut mm. saippuaoopperanäyttelijänä (2006-2008) sekä ESPN:n kommentaattorina (2014-2016). Kokemusta futisseurojen johtamisestakin toki on, sillä parisen vuotta sitten mies toimi Chivasin dirigana. Apulaisvalinnatkin ovat hieman erikoisena, sillä kakkosmiehekseen Puente on valinnut toimittajakaverinsa, jolla ei ole vielä tutkintoa valmennushommiin :-). Onkin mielenkiintoista nähdä miten tämä kokematon kaksikkko pärjää kovemmissa ympyröissä; ainakin auktoriteetin kanssa saattaa tulla ongelmia, sillä pelaajaryhmästä löytyy lukuisia kokeneita, liki samanikäisiä maajoukkue- ja liigajyriä.

Siirtomarkkinoilla Puente on onnistunut suhteellisen hyvin, sillä avaus on ainakin paperilla kohtuullista liigatasoa. Vahvinta osaa lienee puolustusosasto, johon Mazan, Medinan, Moralesin sekä Advinculan kaltaiset pelaajat tuovat mukavasti kokemusta ja laatua. Hyökkäys on ehkä pienoinen kysymysmerkki. Tigreksessä turhan vähälle peliajalle jäänyt vaarallinen laituri Luis Quiñones takaa kyllä kärjille paikkoja, mutta liigatason varma viimeistelijä ryhmästä vielä puuttuu. Ykköshyökkääjän viittaa kantaa tällä hetkellä Ascensossa tasaisesti maaleja tulittanut Diego Jiménez, mutta sentterin tason riittäminen Liga MX:ään on tällä hetkellä vielä arvoitus. Jimenezin adjutanttina ainakin aloittanee lupaava Julian Quiñones, joka ampui parisen vuotta sitten Tigreksen junnuissa 15 maalin kauden. Tämäkään ei tietysti sinällään takaa mitään ja Lobosilla onkin vielä uusi hyökkäjä haussa. Kapverdeläinen Luis Leal on tällä hetkellä vahvin vaihtoehto ja hänen hankintansa toisi kieltämättä lisäpuhtia nousijoiden hyökkäykseen.

Potentiaalisista heikkouksista voi nostaa esiin myös pelaajaryhmän kapeuden, sillä penkiltä ei hirveästi liigatason laatua löydy. Menestyminen Aperturassa riippuukin aika paljon siitä, miten pystyy välttämään avaukseen osuvat loukkaantumiset ja pelikiellot.
 
Avainpelaajat: Luis Quiñones (h/lh, Kol A), Luis Advincula (olp, Per A), Juan Carlos Medina (kk), Maza Rodríguez (kp), Carlos Adrian Morales (vlp/w), Diego Jimenez (h), Pedro Aquino (Per A)
Veikkaus: Sarjapaikan säilyttäminen on kapeahkolla ryhmällä operoivalle joukkueelle kausien 2017-18 päätavoite. Epäilen, että vaikeaksi menee, runkosarjassa sijoille 16-18. Ei myöskään suuresti yllättäisi, jos kokematon Puente sysättäisiin syrjään kesken kauden ja tilalle tulisi sitten joku Liiga MX:n vapaa managerijyrä.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1854 : 22.07.2017 klo 09:43:17

1. KIERROS / PE

Tijuana - Cruz Azul 0-2 (0-1)
21. Edgar Méndez (0-1), 82. Méndez (Martin Cauteruccio) 0-2.
Cementerosille hyvä aloitus, joka helpottanee ainakin Manageri Paco Jemezin oloa. Myös Alavesista tulleelta Mendeziltä vahva avaus olkoonkin, etteivät maalit mitään suurempaa taidokkuutta vaatineet. Ensimmäisessä isäntien veskari imuroi kulmuripuskun todella pahasti sisään ja toinen oli pitkälti Cauten ansiota. Uruguaulaiskärki murtautui vastaiskuun, totesi parilla vilkaisulla, että Méndez ravaa mukana ja tarjoili tämän jälkeen passin tyhjän verkon eteen. Ylos. Pelillisesti tämä oli aika köykäistä potkiskelua ja ainakaan katsomallani tokalla puoliajalla ei juuri paikkoja nähty. Kokonaisuudessaan Cruz Azulilla ehkä hieman enenmmän tekopaikkoja, joten sen puolesta ansaitsivat voittonsa.
https://www.youtube.com/watch?v=97MUkllHEcs


Morelia - Monterrey 0-0
Vieraiden hallintaa, mutta ruuti oli vielä märkää. Aviles Hurtado hukkasi parhaan paikan sijoittamalla läpiajostaan pallon ohi maalin. Funes Mori pääsi myös kokeilemaan pari kertaa lähietäisyydeltä, mutta pakit blokkasivat hyvin molemmat yritykset. Morelialla oli kanssa yksi erinomainen paikka, mutta vieraiden veskari torjui Jefferson Cueron läpiajon.
https://www.youtube.com/watch?v=f8JfVLZo-Tw

Mut pelit:
Lobos BUAP - Santos
América - Querétaro
Tigres - Puebla
León - Atlas
Chivas - Toluca
Pumas - Pachuca
Veracruz - Necaxa

Lobosilla siis historiansa ensimmäinen pääsarjatason peli, joten yliopistoseurassa lienee into tapissa. Santos ei ole aina niitä vahvimpia reissujengejä, joten voi tosta jotain irrotakin. Sunnuntaiaamun Chivas-Toluca on kanssa mielenkiintoinen matsi, liguillan uusinta viime keväältä ja isännillä kahdeksan ukkoa sivussa Gold Cupin ja loukkaantumisten takia. Tuosta pelaajaryhmän loukkaantumisherkkyydestä tuli previkoissa raapusteltua ja siitä saatiin taas näyttöä Campeon de Campeones-hömppäfinaalissa Tigresiä vastaan, kun Gallito Vázquezille tuli - yllätys, yllätys - lihasvamma. Varmaan niissä treenisysteemeissä olisi jotain parannettavaa, kun noita sattuu niin paljon. Sunnuntain klo 20 Pumasin ja uudistuneen Pachucan peli tulee varmaan ainakin vilkaistua, joskin Keisuke Honda ei ole välttämättä vielä kehissä.

Ja kun prossataulukko on tullut mainittua useampaan otteeseen, niin laitanpa myös sen tilanteen:


...
11. Necaxa            34    47    1.3823
12. Santos            68    86    1.2647
13. Puebla            68    85    1.2500
14. Cruz Azul         69    85    1.2318
15. Querétaro         68    80    1.1764
16. Atlas             68    76    1.1176
17. Veracruz          68    74    1.0882
------------------------------------------
18. Lobos BUAP         0     0    0.0000


 
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1855 : 23.07.2017 klo 09:21:46

1. KIERROS / LA

Tigres - Puebla 5-0 (3-0)
15. Lucas Zelarayán 1-0, 24. Enner Valencia (Edu Vargas) 2-0, 29. Juninho 3-0, 56. Valencia 4-0, 59. Valencia (Andre-Pierre Gignac) 5-0.
Myrskyvaroitus Tigrekseltä olkoonkin, että heikko Puebla ei ole paras mittapuu. Taisin vihjata myös tuossa ylempänä, että Valencia on aika turhake/-luksusostos, noo ei mennyt ainakaan tässä pelissä spekulointi ihan putkeen :-D. Vahvalle avaukselle toki Tuoppi, ja varsinkin eka seinämaali oli hieno, kun taas parissa viimeisessä ecuadorilainen osoitti terävää liikettä, jonka avulla pääsi iskemään pallot aika vapaasti verkkoon. Zelarayanilta myös komea kaukolaukausmaali.
https://www.youtube.com/watch?v=BRMHQ0gpQw4

Lobos BUAP - Santos 2-2 (2-2)
14. Oma maali 1-0, 22. Osvaldo Martínez 1-1, 32. Julian Quiñones 2-1, 43. Julio César Furch 2-2.
Aika ansaittu pinna Lobosille seuran ensimmäisessä pääsarjatason pelissä, sillä matsi oli varsin tasainen. Vieraiden Chatón Rodríguez vastasi historiallisesta avausmaalista ohjaamalla pallon läheltä omaan verkkoon. Tigrekseltä lainattu Julian Quiñones taas puski toisen lähietäisyydeltä Laguneros-puolustuksen avustuksella. Nuori kolumbialainen tulitti tosiaan pari vuotta sitten U20-sarjassa liukuhihnalta maaleja ja oli myös aika terävä kevään Liga MX-peleissä, joten on mielenkiintoista seurata miten pärjää lainareissullaan.
https://www.youtube.com/watch?v=7QwmcqrUQnQ

León - Atlas  0-3 (0-1)
3. Juan Pablo Vigon 0-1, 61. Matias Alustiza rp. 0-2, 66. Milton Caraglio 0-3.
Atlas näytti, että se haluaa kisata myös tällä kaudella tosissaan playoffs-paikasta. Tulos ei tosin kuvaa kovin hyvin kenttätapahtumia, sillä León jahtasi pilkkuun asti vahvasti tasoitusta ja olisikin sen annainnut. Kettujen nuori debytanttiveskari Estrada (19 v) venyi kuitenkin tärkeisiin  torjuntoihin ja kertalleen pallo siivottiin myös pois maaliviivalta. Peli ratkesi sitten käytännössä pilkkuun, jonka seurauksena isännät joutuivat myös yhden miehen alivoimalle.
https://www.youtube.com/watch?v=y9WS7fQ_LLk

América - Querétaro 0-1 (0-0)
87. Camilo Sanvezzo rp. 0-1.
Piojon paluu ei mennyt sitten suunnitelmien mukaan, mutta ainakin pienimuotoisena ryöstönä tätä voi pitää. América kun loi kuitenkin enemmän paikkoja, mutta vieraiden brassiveskari Tiago Volpi oli jälleen mies paikallaan. Lopussa Gallos sai sitten vastaiskun, josta tulleen pilkun Samvezzo upotti voimalla verkkoon.
https://www.youtube.com/watch?v=Qj0zrHsB0jM

Chivas - Toluca 0-0
Chivas oli liikkeellä hieman varamiehisenä, mutta tästä huolimatta mestarit olivat lähempänä voittoa. Varsinkin toisella puoliajalla joukkue oli selvästi parempi, joskin asiaa auttoi se, että Toluca pelasi reilut parikymmentä minuuttia vajaalla. Vuohien ruuti oli kuitenkin odotetun märkää ilman Pizarroa, Pulidoa ja Pinedaa, joten joukkue joutui tyytymään pistejakoon.
https://www.youtube.com/watch?v=QXihbwYGU3Q

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1856 : 26.07.2017 klo 10:32:29

1. KIERROS / SU

Pumas - Pachuca 1-0 (0-0)
30. Nicolás Castillo 1-0.
Pumasilta kohtuullisen lupaava kauden avaus, sillä hallitsivat ainakin klipin perusteella tapahtumia. Nico Castillo oli taas joukkueensa sankari ja tällä kertaa osuma tuli vaparilla. Seuran canterano-linja näkyi myös hyvin, sillä kokoonpanossa oli kaksitoista omaa kasvattia Ylos .
https://www.youtube.com/watch?v=PB0oY4xS-U8

Veracruz - Necaxa 0-2 (0-2)
12. Jairo Isijara 0-1, 19. Carlos Gonzalez 0-2.
Hieno debyytti Huachipatosta tulleelta Gonzalezilta, joka avasi maalitilinsä 25 metristä tulleelle kaukovedolla. Muutenhan tämä näky olleen varsin tasainen matsi ja on pienoinen ihme, ettei Veracruzkin saanut palloa verkkoon. Ja tappio on tietysti paha takaisiku Punaisille Haille, sille tällaiset prossataulukon sisäiset kohtaamiset pitäisi kyllä kotona voittaa.
https://www.youtube.com/watch?v=87w6qtgdx1M
villejs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1907


Vastaus #1857 : 26.07.2017 klo 10:36:33

Ansiokasta duunia näin kattavasti Meksikon liigasta kirjoittelu. Chamagol Ylos
Saxon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia & Las Chivas


Vastaus #1858 : 04.08.2017 klo 14:42:35

Cruz Azul vs Chivas (Guadalajara) 30.6.2017 1 - 1
1-0  31'  Rafael Baca Miranda
1-1  63'  Rodolfo Gilbert Pizarro Thomas

No pistetään tähän väliin pieni liverapsa, kun pääsin pitkästä aikaa katsomaan Meksikon liigaa paikan päällä. Liigan hieman mestaruuskrapulaisesti aloittanut Chivas matkusti Cruz Azulin vieraaksi Meksiko Cityyn. Sinänsä vähän epäreilua kutsua Chivasia vierasjoukkueeksi, kun stadionilla oli varmaan enemmän Chivas -kannattajia, kuin Cruz Azulin vastaavia. Muutenkin Cruz Azulin kannattajaryhmä oli toistaiseksi surkein mitä olen Meksikossa tavannut ja varsinaisesi sellaiseksi voisi oikeastaan kutsua yhtä herrasmiestä joka vimmakkaasti pyöritti paitaansa päänsä päällä melkein koko matsin ajan. Chivasin vieraskannattajajoukkue sen sijaan oli varsin hyvin miehitetty ja jaksoi laulaa aikalailla koko matsin läpi. Kuvassa se näkyy juuri tuolla toisella puolella stadionia.

Lippuluukulla myytiin eioota, joten virallisesti matsi oli siis loppuunmyyty. Itse ostin liput mustasta pörssistä eli sain maksaa pienta ylihintaa. Muutenkin tuntuu hinnat nousseen, virallisen hinnaston mukaan halvimmat liput olivat 350 pesoa eli noin 18 euroa. Muistelisin viela jokunen vuosi sitten kayneeni Pumas -matsissa 70 pesolla...

Itse matsi oli kaksijakoinen, Chivas oli suorastaan surkea ekalla puoliajalla ja mieleen jai lähinnä yksi historian surkeimmista vaparikuvioista, jossa pelaajat juoksentelivat kuin päättomät kanat ja lopulta pallon vieressä seisonut pelaaja pisti kammottavan kukkupallon päätyrajan yli. Cruz Azul oli selkeästi niskan päällä ja saikin rakennettua muutaman vaarallisen oloisen hyökkäyksen. Yhdestä sitten tulikin sitten maali, kun katkaistu keskitys onnekkaasi (tai epäonnekkaasi) pomppasi toiseen aaltoon ryntäävälle Mirandalle, joka sijoitti varmasti alanurkkaan.

Toiselle puoliajalle tulisin sitten sisuuntunut Chivas, joka pelasi huomattavasti aktiivisemmin ja rakenteli hyökkäyksiä paljon paremmin kuin ekalla puoliajalla. Todelliset maalipaikat olivat kuitenkin vähissä. Rodolfo Pizarro sitten päättikin vetää hihasta varsinaisen ässäkortin ja pujotteli 3 puolustajan ahdistelusta huolimatta avopaikkaan ja sijoitti varmasti takaylänurkkaan kerrassaan upean maalin.

Comeback kuitenkin jäi viimeistelemättä, kun tuomari päätti nousta esille rupesi heiluttamaan korttia ja pian Chivasin pelaaja lensikin sitten pihalle kahden keltasen takia. Olin tosin aika kaukana, joten en nyt liikoja huutele. Peli oli kaikkea muuta kuin ruma ja silti korttia vilaiteltiin aika usein aika turhaan. Pelitapahtumiin nähden tasuri oli kuitenkin oikeutettu.

« Viimeksi muokattu: 04.08.2017 klo 14:44:55 kirjoittanut Saxon »
bhootnike

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, C.F Pachuca, Chelsea FC, Huuhkajat, Meksiko


Vastaus #1859 : 04.08.2017 klo 18:26:00

Chivas taitaa olla lähes kaikilla Meksikon stadioneilla pelatessaan kotijoukkue, niin paljon sillä on kannatusta ympäri maata. Itse olin reilu vuosi sitten paikan päällä Pachuca-Chivas matsissa, ja about 75% katsojista kannatti Chivasia. Esimerkiksi Pachucassa paikallinen seura on monille ns. "kakkosjoukkue", ja kun Chivas tai América tulee kylään vaihtuu kotijoukkueen paita vierasjoukkeen paidaksi aika nopeasti.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1860 : 05.08.2017 klo 13:41:21

Raportille ja kuvalle Ylos. Ja kyllähän se näin on, että sekä Chivas että América ovat vahvoilla katsomossa lähes kaikissa reissupeleissään. Poikkeuksena lähinnä noi pohjoisen seurat tyyliin Monterrey & Tigres ja miksei mielestäni joku Santoskin. Cruz Azulin kohdalla tilanne tietysti korostui sen takia, että kolmen viime vuoden floppailun myötä yleisö on hieman hylännyt joukkueen. Esim. viime syksynä La Máquinalla oli koko sarjan alhaisin yleisökeskiarvo eikä se tilanne keväällä hirveästi kohentunut, vaikka Paco Jémezin ja uusien pelaajien tulo loikin alkuun kiinnostusta fanien joukossa.

Ja olihan tuo Pizarron maali kieltämättä aika hieno:
https://www.youtube.com/watch?v=g8aiWAcU9jI

Muutenhan kakkoskiekan merkittävin tapahtuma oli ehkä Lobos BUAP:n historian ensimmäinen voitto pääsarjatasolla. Tuli vielä oikein rökäletyyliin, kun Querétaro kaatui kotikentällään luvuin 0-4. Sanoisin, että kaikki maalit ovat kyllä matsomisen arvoisia ja hienoin mielestäni "Negro" Medinan tykitys suoraan keskityksestä. 

https://www.youtube.com/watch?v=kXSNRgwdtt0


Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1861 : 05.08.2017 klo 14:33:05

3. KIERROS / PE

Morelia - Santos 1-1 (0-1)
40. Diego De Buen 0-1, 84. Gaston Lezcano 1-1.
Santoksen empatitis sen kuin jatkuu, sillä toistaiseksi kauden kaikki liigapelit ovat päättyneet tasan. Keväällähän joukkue metsästi runkosarjassa tasureita 65 prossan tahdilla, joten hyvin ovat samassa vauhdissa mukana :-D. Tällä kertaa Laguneros voi kyllä olla tyytyväinen pinnaankin, sillä ainakin  klipin perusteella Morelia oli selvästi parempi ja tehokkaammalla viimeistelyllä isännät olisivat ottaneet helposti jonkun parin maalin voiton.
https://www.youtube.com/watch?v=HXzyIdkUJHs

Tijuana - Monterrey 0-3 (0-1)
34. Aviles Hurtado 0-1, 52. Hurtado 0-2, 80. Carlos Sánchez 0-3.
Oma koira puri, kun Xolosin ex-maalitykki Hurtado kävi tekemässä pari maalia Estadio Calientella. Ensimmäinen tuli boksin rajalta tulleella kovalla vedolla ja jälkimmäisen kolumbialainen pääsi sijoittamaan tyhjään verkkoon Sánchezin erinomaisen esityön jälkeen. Jälkimmäinen pelasi myös erinomaisen matsin, sillä Uruguayn majumies oli mukana kaikissa kolmessa osumassa. Rayados nousi voitollaan - ainakin väliaikaisesti - sarjakärkeen, kun taas Tijuanan tilanne on huono. Plakkarissa kun on toistaiseksi kolme tappiota eikä ainuttakaan tehtyä maalia. Kesämyllerrys oli seurassa tietysti suuri, mutta ihan näin heikkoa aloitusta en kyllä uskaltanut joukkueelta odottaa. Huolestuttavaa on se, ettei tuo peli järin kaksiselta näyttänyt ja uudella koutsilla Coudetilla onkin vielä melkoisesti tekemistä, jotta saa homman rullaaman edes jollain tasolla.
https://www.youtube.com/watch?v=NTe9_kyVLhk
 


TAULUKKO
Monterrey     3  2  1  0  4-0  7
Atlas         2  2  0  0  5-1  6
Necaxa        2  2  0  0  3-0  6
Tigres        2  1  1  0  6-1  4
Lobos BUAP    2  1  1  0  6-2  4
Cruz Azul     2  1  1  0  3-1  4
Toluca        2  1  1  0  3-1  4
América       2  1  0  1  2-1  3
-----------------------------------
Santos        3  0  3  0  4-4  3
Morelia       3  0  3  0  2-2  3
Pumas         2  1  0  1  2-2  3
Querétaro     2  1  0  1  1-4  3
Chivas        2  0  2  0  1-1  2
Puebla        2  0  1  1  1-6  1
Pachuca       2  0  0  2  0-3  0
Veracruz      2  0  0  2  0-3  0
León          2  0  0  2  1-6  0
Tijuana       3  0  0  3  0-6  0


PUTOAMISTAULUKKO
1. Lobos BUAP         2      4    2.0000
...
14. Cruz Azul        70     86    1.2286
15. Puebla           70     86    1.2286
16. Querétaro        70     83    1.1857
17. Atlas            70     82    1.1714
------------------------------------------
18. Veracruz         70     74    1.0571


Saxon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia & Las Chivas


Vastaus #1862 : 07.08.2017 klo 17:59:38

Raportille ja kuvalle Ylos. Ja kyllähän se näin on, että sekä Chivas että América ovat vahvoilla katsomossa lähes kaikissa reissupeleissään. Poikkeuksena lähinnä noi pohjoisen seurat tyyliin Monterrey & Tigres ja miksei mielestäni joku Santoskin.

Toki toki
Lisätään poikkeuslistaan vielä Pumas, heillä on vankka kannatus, mutta se o hyvin paikallista eli Meksiko Cityssä on paljon Pumas -faneja, mutta muualla heitä ei paljoa näe. Pumas on sellainen kaupunkilaisten ja yliopisto-aktivistien joukkue ja sitä myöten heidän fanit ovat verrattain hyvin organisoitutuneita ja äänekkäitä eli yhteislaulua, torvisoittokuntaa ja rumpuja löytyy pelistä kuin pelistä.

Lisäksi olen kuullut, että Tolucalla on lojaali ja fanaattinen kannatus ja sitä auttaa pienehkö kotistadion. Omakohtaista kokemusta ei Tolucan peleistä tosin ole. Pitänee ens reissulla yrittää korjata tämä epäkohta ja viritellä pieni excu Tolucaan.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1863 : 08.08.2017 klo 06:29:33

Toki toki
Lisätään poikkeuslistaan vielä Pumas, heillä on vankka kannatus, mutta se o hyvin paikallista eli Meksiko Cityssä on paljon Pumas -faneja, mutta muualla heitä ei paljoa näe. Pumas on sellainen kaupunkilaisten ja yliopisto-aktivistien joukkue ja sitä myöten heidän fanit ovat verrattain hyvin organisoitutuneita ja äänekkäitä eli yhteislaulua, torvisoittokuntaa ja rumpuja löytyy pelistä kuin pelistä.
Pumas unohtui ja kaipa samaan kastiin voi nostaa Atlaksenkin. Punamustilla on kuitenkin laaja ja uskollinen kannattajakunta Guadalajarassa ja se hallitsee kyllä yleensä hyvin omaa stadioniaan (ainakin mitä América-peleihin tulee).

Lisäksi olen kuullut, että Tolucalla on lojaali ja fanaattinen kannatus ja sitä auttaa pienehkö kotistadion. Omakohtaista kokemusta ei Tolucan peleistä tosin ole. Pitänee ens reissulla yrittää korjata tämä epäkohta ja viritellä pieni excu Tolucaan.
Diablosilla tuntuu tosiaan olevan kohtuullisen hyvä kannatus ainakin mitä päätyihin tulee, mutta eipä ole tullut viime aikona katsottua Grandejen vierailuja Bonboneralla. Joten vähän vaikea itsekin sanoa, miten vahvasti keltainen tai punavalkoinen väri katsomossa jyllää näissä tapauksissa. Sellainen muistikuva kyllä on, että Bomboneralla ollut yleisö olisi juhlinut varsin voimakkaasti Chivasin vuoden 2006 mestaruutta. Toki finaalit ovat aina jossain määrin poikkeustapauksia.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1864 : 12.08.2017 klo 11:44:30

3. KIERROS

América - Pumas 2-1 (1-1)
21. Oribe Peralta 1-0, 34. Nicolás Castillo 1-1, 80. Cecilio Dominguez rp. 2-1.
Pääkaupungin derbyssä nähtiin peräti pari Panenka-pilkkua, joista jälkimmäisessä Dominguez onnistui tuoden voiton Kotkille. Silvio Romeron avausjakson lopun yritys sen sijaan päätyi vieraiden veskarin niukkaan torjuntaan. Américan eka maali oli suht hieno, Darwin Quintero irtoi laidaltaan lähettäen pitkän syötön, jonka Cepillo otti taitavasti alas ja upotti sitten pallon varmasti verkkoon Tuoppi
https://www.youtube.com/watch?v=ssBtYeJrBE8

Lobos BUAP - Pachuca 3-2 (0-0)

48. Julian Quiñones 1-0, 56. Juan Carlos Medina 2-0, 60. Luis Quiñones 3-0, 71. Edson Puch rp. 3-1, 90. Jonthan Urretaviscaya 3-2.
Nousijat jatkoivat vahvoja otteitaan ja joukkue olikin kolmoskiekan jälkeen sarjan kärjessä. Tigresistä tullut Parikymppinen lainahyökkääjä Julian Quiñones on ollut erinomaisessa vireessä, sillä kolumbialainen on tehnyt maalin alkukauden jokaisessa matsissa.
https://www.youtube.com/watch?v=qhwvHyQQIgw

Veracruz - Puebla 2-0 (2-0)
10. Adrian Luna 1-0, 42. Cristian Menéndez 2-0.
Isännille voitto etelän klassikossa ja samalla joukkueiden ero kaventui prossataulukossa. Klipin perusteella myös melko ansaitut pinnat kotijengille; Luna avasi tilin vaparimaalilla ja Argentiinasta maalitykiksi hankittu Menendez nosti toisen läpiajosta.
https://www.youtube.com/watch?v=k53Hd_l4lcU

Tigres - Querétaro 1-1 (0-1)
10. Luis Miguel Noriega 0-1, 58. Lucas Zelarayan 1-1.
Gallos Blancos toipui hyvin edellisen viikon löylytyksestään ja haki ansaitun pinnan Volcánilta. Parempaankin oli aineksia, sillä joukkue hukkasi ekalla puoliajalla pari selvää avopaikkaa. Tigres hallitsi sitten toista puoliaikaa ja tasoittikin pelin Zelarayanin rebound-vedolla.
https://www.youtube.com/watch?v=Ezd0B_bWuZU

Chivas - Necaxa 2-2 (2-2)
9. Ángel Zaldivar 1-0, 20. Rodolfo Pizarro 2-0, 23. Carlos González 2-1, 29. Luis Pérez 2-2.
Chivas sai maajoukkepelaajia takaisin, mutta kauden avausvoitto jäi yhä ottamatta. Puheet campeonitikestä alkavat varmaan näillä tuloksilla pikku hiljaa heräämään...Alku näytti vielä hyvältä, kun isännät meni parin maalin johtoon tähtipelaajansa Rodolfo Pizarron johdolla. Maajoukkemies tarjoili ensin laidalta avausmaalin ja tykitti sen jälkeen kaukaa toisen osuman. Rayosin pikatasoitus horjutti kuitenkin Vuohia ja ainakin MT:n rapsan mukaan vieraiden voitto ei ollut kaukana. Necaxa on aloittanut kauden vahvasti ja joukkue löytyykin sarjan kärkipäästä. Previkoissa hieman epäilin hyökkäystä Puchin lähdön jälkeen,mutta ainakin toistaiseksi homma on toiminut. Mm. Huachipatosta tullut paraguaylainen González on osunut jo kahdesti.
https://www.youtube.com/watch?v=W_MUkHnFp28

León - Cruz Azul 2-2 (1-1)
7. Enzo Roco 0-1, 45. Hernan Dario Burbano 1-1, 76. Felipe Mora 1-2, 90.Osvaldo Rodríguez 1-1.
Media pääsi taas herkuttelemaan cruzazulear-termillä, kun La Máquina päästi loppuhetken kulmassa voiton hyppysistään. Sinällään ihan ok tulos kylläkin, sillä paikkoja oli tasaisesti molemmilla, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa. Suurin toivein La U:sta hankittu  Mora teki Cruz Azulille ensimmäisen liigamaalinsa Ylos. Toistaiseksi tarjolla on ollut penkkialoituksia, mutta eiköhän se kohta avauspaikkakin Chilen majumiehelle irtoa.
https://www.youtube.com/watch?v=dxmRLB6018A

Toluca - Atlas 3-2 (1-1)
23. Juan Pablo Vigon 0-1, 45. Gabriel Hauche 1-1, 73. Matias Alustiza 1-2, 83. Enrique Triverio 2-2, 85. Mattheus 3-2.,
Isänniltä hyvä loppukiri, jolla tuli ansaitut kolme pinnaa. Diablos kun hallitsi selkeästi tapahtumia ja loi myös nipun vaarapaikkoja. Mateusin lopun soolomaali oli aika tyypillistä brassille, laituri on sen verran nopea ja taitava, että pystyy luomaan paikkoja tyhjästä. Tasoituksen iskenyt Triverio taas saattoi tehdä uransa viimeisen maalin Diablosille, sillä miestä on viety huhuissa vahvasti Argentiinan liigaan. Maininnan arvoista on sekin, että Tolucan Alfredo Talavera on sivussa koko kauden loukkaantumisen takia. Alustizalle muuten kauden kolmas osuma, jolla Chavo jakaa maalikunkkukisan kärkipaikan.
https://www.youtube.com/watch?v=TrdAuFsLkw0

4. KIERROS / PE

Puebla - Tijuana 1-1 (0-0)
48. Christian Marrugo 1-0, 57. Gustavo Bou 1-1.
Häntäpään mittelö, jossa isännät ovat varmasti pettyneitä pistejakoon. La Franjalla kun oli paikkoja parinkin maalin voittoon, mutta vieraiden veskari Gibran Lajud oli erinomaisessa torjuntavireessä. Tämän ohella kotijoukkueelta vietiin yksi maali virheellisen paitsioliputuksen vuoksi. Kun Camoterokselle ei viimeistely maistunut, niin Bou kävi sitten tekemässä tasoituksen läpiajosta. Toi oli samalla Racingista tulleen maalipyssyn avausosuma Liga MX:ssä.
https://www.youtube.com/watch?v=QAStdEJ9YA0

Atlas - América 0-1 (0-0)
90. Oribe Peralta rp. 0-1.
Pilkut ratkaisivat tällä kertaa pinnojen kohtalon. Milton Caraglio epäonnistui surkealla vedolla, kun taas Oribe näytti lopussa kuinka rankkarit pitää upottaa. Ansaittu voitto kyllä vieraille, sillä Atlas pysyi mukana matsissa veskarinsa Fragan torjuntojen ansiosta. Onkin mielenkiintoista nähdä irtoaako miehelle kolmosveskarin paikkaa syyskuun MM-karsinnoissa.
https://www.youtube.com/watch?v=gNglvqepJuQTAULUKKO
América       4  3  0  1  5-2  9
Lobos BUAP    3  3  1  0  9-4  7
Monterrey     3  2  1  0  4-0  7
Toluca        3  2  1  0  6-3  7
Necaxa        3  2  1  0  5-2  7
Atlas         4  2  0  2  7-5  6
Tigres        3  1  2  0  7-2  5
Cruz Azul     3  1  2  0  5-3  5
-----------------------------------
Querétaro     3  1  1  1  2-5  4
Santos        3  0  3  0  4-4  3
Chivas        3  0  3  0  3-3  3
Morelia       3  0  3  0  2-2  3
Pumas         3  1  0  2  3-4  3
Veracruz      3  1  0  2  2-3  3
Puebla        4  0  2  2  2-9  2
León          3  0  1  2  3-8  1
Tijuana       4  0  1  3  1-7  1
Pachuca       3  0  0  3  2-6  0


PUTOAMISTAULUKKO
1. Lobos BUAP         3      7    2.3333
...
14. Cruz Azul        71     87    1.2254
15. Puebla           72     87    1.2083
16. Querétaro        71     84    1.1831
17. Atlas            72     82    1.1388
------------------------------------------
18. Veracruz         71     77    1.0845

 
Sivuja: 1 ... 74 [75]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines