FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.04.2019 klo 23:59:25 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 80 [81] 82 ... 87
 
Kirjoittaja Aihe: Meksikon liiga  (Luettu 137263 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2000 : 20.05.2018 klo 07:02:41

Liguillan välierät, 2. osaottelut

Toluca - Tijuana 4-1 (2-0)
9. Fernando Uribe 1-0, 31. Uribe 2-0, 66. Luis Chávez 2-1, 86. Uribe 3-1, 88. Pablo Barrientos 4-1.
Lukuisia välieriä viime vuosina hävinnyt Toluca eteni viimein finaaliin asti, edellisestä onkin jo reilut viisi vuotta. Melkoinen Uribe-show tämä oli, sillä kolumbialainen oli mukana jokaisessa maalisssa. Sentterin maalit olivat aika identtisiä, sillä Uribe sai jokaisessa keskityksen boksin sisään ja pääsi - hyvän liikkumisensa anisoista - tekemään maalit melko vapaasta asemasta. Varsinkin keskimmäinen on katsomisen arvoinen, sillä siinä Uribe ottaa ensin keskityksen rinnalla haltuun ja pistää sitten saksipotkun takakulmaan Tuoppi. Tijuanan takaa-ajoa vaikeutti sekin, että "Quick" Mendoz lensi ulos 37. ja Bolaños 61. minuutin kohdalla. Pettyneitä Xolos-leirissä varmasti myös ollaan, mutta toisaalta paikka semeissä on huomattavasti enemmän mitä joukkueelta saattoi kauden alussa odottaa.
Toluca jatkoon yhteismaalein 5-3.
https://www.youtube.com/watch?v=KA36-e0UGsQ

América - Santos 2-2 (2-1)
11. Cecilio Dominguez 1-0, Bruno Valdez 2-0, 41. Jonathan Rodriguez  2-1, 85.Jesus Isijara 2-2.
América teki tästä sentään vielä pelin, vaikka Santos lopulta finaaliin etenikin. Dominguezin pilku tuli vähän kevyesti, mutta hyvin paraguayalainen sen upotti. Valdez taas puski pilkun paikkeilta takakulmaan, minkä jälkeen kynsien pureskelu lisääntyi vieraiden penkillä, yksikin lisämaali olisi nostanut Kotkat siinä tilanteesa finaaliin meneväksi jengiksi. Rodriguezin läpiajomaali helpotti hieman painetta ja Isijara niittasi lopussa ratkaisun tarkalla kaukovedollaan.
Santos jatkoon yhteismaalein 6-3.
https://www.youtube.com/watch?v=f8Mkbp0M90A
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2001 : 20.05.2018 klo 07:40:36

LIGUILLAN LOPPUOTTELUT, 1.osa

Santos - Toluca 2-1 (0-0)

53. Luis Quiñones 0-1, 71. Djaniny 1-1, 89. Julio César Furch 2-1.
Santokselle pieni etulyöntiasema, joskin tasuri olisi kuvannut paremmin pelitapahtumia. Isännillä oli matsin alussa melkoista munkkia, sillä Toluca löi ensimmäisen kuuden minuutin aikana kahdesti Orozcon, mutta maalipuut pelastivat kotijoukkueen. Tämän jälkeen vauhti hiipui eikä ensimmäisellä puoliajalla enempää kovin vaarallisia maalipaikkoja nähty. Toisen puoliajan alkupuolella Diablos meni ansaittuun johtoon, kun Quiñones pääsi laidaltaan läpi ja upotti pallon etukulmaan. Sanros piristyi tämän jälkeen ja loi joitakin tilanteentynkiä. Tasoitus tuli kuitenkin Talaveran virheestä, sillä vieraiden veskari ryntäsi turhan hanakasti katkaisemaan pystypalloa; pieleen meni ja Djaniny pääsi sijoittamaan pallon tyhjään verkkoon. Furchilta taas aika hieno maali  matsin viime hetkillä. Brian Lozano lähetti maalille matalan keskityksen, jonka argo ohjasi sisään parin pakin estelyistä huolimatta. Lozano muuten syötti tuon tasoitusmaalin, joten varsin hyvä peli uruguaylaiselta. Ensi yönä ratkaiseva toinen osa Bomboneralla ja veikkaan, että Tolucalle tämä vielä kääntyy. Joukkue kun on kotiluolassaan varsin kova, vaikkei keskipäivän auringon etua olekaan nyt mukana.
https://www.youtube.com/watch?v=2v5XET_zVuM
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2002 : 27.05.2018 klo 07:49:25

LIGUILLAN LOPPUOTTELUT, 2. osaottelu

Santos Campeón !!
Toluca - Santos 1-1 (0-1)

9. Julio César Furch 0-1, 81. Gabriel Hauche 1-1.
Santoksen etumatka piti ja seura kruunattiin historiansa kuudennen kerran Meksikon mestariksi. Voisi sanoa myös ansaitusti, sillä matsi oli aika hyvin vieraiden hanskassa johtomaalin eikä Toluca mitään valtavaa takaa-ajorynnistystä saanut aikaan, Avausmaali oli hieman kummallinen, sillä Furchin boksin rajoilta lähtenyt veto ei ollut kova eikä myöskään järin tarkka, mutta se upposi kuitenkin verkkoon. Pahasta maskista tuo tietysti lähti, mutta hieman kevyesti se meni kuitenkin sisään. Toluca painoi tietysti tämän jälkeen, mutta vaarapaikat olivat vähissä. Pariin kaukovetoon Jonathan Orozco joutui tosin venymään, mutta voisi sanoa, että vieraat olivat jopa lähempänä lisämaalia ekalla jaksolla. Yhdessä tilanteessa joukkue kun jo löi Talaveran, mutta pusku osui tolppaan. Toisella jaksolla isännät jatkoivat painostustaan ja loivatkin pari hyvää paikkaa, mutta ne hukattiin.  Hauchen tasoitus lähietäisyydeltä tuli sitten liian myöhään ja mestaruuspytty päätyi Santoksen kaappiin. Liguillan maalikuninkuus taas meni Tolucan Fernando Uribelle (5), mutta tämä tuskin suuremmin kolumbialaista lohduttaa.
https://www.youtube.com/watch?v=FglUFKPHVJU
Santos mestari yhteismaalein 3-2.


Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2003 : 27.05.2018 klo 08:26:45

Ja jos koko kautta katsoo, niin senkin perusteella Santoksen mestaruutta voi pitää täysin ansaittuna. Joukkue kun oli valtaosan Clausurasta kärkikaksikossa, vaikka viimeisen kiekan tappio pudottikin sitten hieman lopullista runkosarjasijoitusta. Pienoinen laskuvire tosin oli lopputalvesta majoukkuetauon jälkeen, mutta Siboldin porukka löysi vanhan tasonsa Liguillan alkaessa. Mestaruuden avainmiehiin lukeutuvat tietysti huikean kauden pelannut Djaniny sekä keväällä vahvan maalivireen löytänyt Furch. Chivasista tullut  "Gallito" Vázquez taas osoittautui huippuhankinnaksi ja yhdessä Osvaldo Martńezin kanssa hän muodostikin kivikovan parivaljakon joukkueen keskikentän pohjalle. Erityisonnistujiin voi lukea myös Américan hylkimän Brian Lozanon, sillä uruguaylaislaituri oli tärkeässä roolissa Guerrerosin hyökkäyspelissä. Carlos Izquierdozin ja Jonathan Orozcon johtama alakerta oli myös koko kauden riittävän tiivis tarjoten näin hyvän perustan mestaruusjahdille. Ja virtuaali- Tuoppi täytyy nostaa myös koutsi Robert Siboldille, joka nosti nopeasti joukkueensa pohjamudista sarjan kärkeen. Pitkän uran Santoksen akatemiapuolella tehnyt uruguaylainen nostettiin joukkueen peräsimeen viime syksyn kriisin aikana ja hän sai jo tuolloin pelillistä ryhtiä Santoksen tekemiseen. Ja tämä kausi olikin sitten oma tarinansa. Akatemiatausta näkyy myös pelaajavalinnoissa, sillä pari uutta junnua löi taas itseään läpi tämän kauden aikana.

Mitä Tolucaan tulee, niin tämä oli joukkueelle taas yksi "melkein" kausi. Hernan Cristanten alaisuudessa joukkue on kolkutellut menestyksen porteilla mm. cupin puolella, mutta joukkue on kompastunut aina ratkaisevilla hetkillä. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä seurassa tapahtuu tulevan kesän aikana. Cristante kyllä jatkanee, sillä tämä kausi oli kuitenkin selvää eteenpäin menoa. Pelaajapuoleen kaipaisin kuitenkin hieman lisää ruutia ja laatua, sillä se on omaan makuuni yhä hieman "tasapaksu", tai pitäisikö sanoa ennemmin hajuton & mauton.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2004 : 27.05.2018 klo 10:58:20

Finaalien ohella viikon merkittävin uutinen on se, että prossataulukon jumboksi jäänyt Lobos BUAP jatkaa pääsarjatasolla myös ensi kaudella. Seurahan maksoi vaaditut 120 miljoonaa pesoa pari viikkoa sitten  ja nuo dinaarit on nyt todettu "puhtaiksi". Käytännössä kuvettaan kaivoivat yksityiset sijoittajat / firmat, sillä yliopisto ei tähän touhuun rahojaan laittanut. Tämä näkyy myös siinä, että seuran johtokunnassa tapahtui vaihdoksia ja  uudet henkilöt edustavat varmasti näitä sarjapaikan ostamista tukeneita tahoja. 

Toinen mielenkiintoinen uutinen on se, että nuorisosääntö tekee paluun Aperturasta 2018 lähtien:
* For the Torneo Apertura 2018, which kicks off in late July, each club must give 765 minutes of playing time to players born in 1997 or later.
* For the Torneo Clausura 2019, it's 1,000 minutes for players born in 1998 or younger -- but with 1997s being able to contribute 50 percent of those minutes.

Säännön palauttamisen taustalla on huoli nuorten meksikolaispelaajien saamasta vähäisestä peliajasta liian monessa seurassa ja tämän taas pelätään heijastuvan aikanaan myös A-maajoukkueeseen. Aiemman 20/11-säännön katsotaan myös edesauttaneen esim. Andrés Guardadon ja Javier Hernándezin kaltaisten pelaajien läpimurtoa oman seurauransa alkutaipaleella.

Minuuttitasolla vaatimus ei ole kovin kova, Aperturassa tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että junnuille pitäisi antaa peliaikaa 45 minsaa per matsi ja Clausurassa sitten hieman vajaa tunti . Tunnetuilla kasvattajaseuroilla  - tyyliin Chivas, Atlas, Pachuca, Santos ja Pumas - ei pitäisi olla mitään ongelmia säännön kanssa ja raja paukkuneekin tältä porukalta helposti ennen runkosarjan loppumista. Toista ääripäätä edustavat sitten Veracruzin ja Pueblan kaltaiset pikkuseurat, jotka eivät putoamispaniikissaan uskaltaneet antaa nuorille pelaajille juurikaan minuutteja kausilla 2017 (Ap)-2018 (Cl.). Nyt kun putoamispeikko on haudattu ainakin pariksi vuodeksi, niin onkin mielenkiintoista nähdä uskalletaanko tämän tyyppisissä seuroissa lähteä rakentamaan hieman pitemmällä aikavinkkelillä. Liigan viime vuosien perinteisistä kärkiseuroista ainakin Tigrekselle tämä luo hieman haasteita, sillä nykyryhmästä ei kovin potentialisia junnuja löydy. U20-joukkue tosin voitti keväällä liigamestaruuden, joten sieltä voi sitten jotain apuja löytyä. Américalla ja Monterreyllä on taas nykyisinkin 1-2 säännön täyttävää pelaajaa melko vakituisesti avauksessa, joten tältä osin ei pitäisi olla suurempia ongelmia. Lisäksi kummallakin on ruorissaan valmentaja, joka tunnetaan siitä, että nuoret saavat tilaisuuksia kauden aikana, joten senkin puolesta homma on heillä aika hyvin hallussa.

Draft pidetään kesäkuun alkupuolella ja sielläkin on kiintoisaa nähdä liikkuuko alle 22-vuotiaita pelaajia niihin seuroihin, joissa tarvetta olisi. Muutenhan siirtomarkkinoilla on ollut toistaiseksi aika hiljaista, mitä nyt Elias Hernández vaihtoi Cruz Azuliin. Kolmen vuoden pahvi taisi olla kyseessä. Chivas-veskari Rodolfo Cota meni puolestaan Leóniin ja tämän seurauksena William Yarbroughia on huhuiltu MLS:n suuntaan. San Jose Earthquakes on näköjään tehnyt virallisen tarjouksenkin La Fieralle, mutta ongelmana on tällä hetkellä pelaajan vaatima palkka. Huhupuolen kuumin nimi on Rodolfo Pizarro, josta Monterrey olisi valmis maksamaan 15 miljoonaa taalaa. Tästä on ilmeisesti suullinen sopimuskin, mutta homma ei ole mitenkään selvä. Chivas ja Tigres kun neuvottelevat tahollaan pelaajavaihdoista ja Pizarron nimi on noussut tässä kuviossa vahvasti esiin. América taas etsii lähinnä hyökkääjää ja PSV:n Luuk de Jong on yhä kiikarissa. Pelaajan isä ja agentti ovatkin olleet tällä viiikolla tutustumiskäynnillä Mexico Cityssä, mutta toistaiseksi homma on vahvasti ilmassa. Itse ihmettelinkin suuresti miksi De Jong vaihtaisi Meksikoon nyt, kun pelivuosia on kuitenkin vielä reippaasti jäljellä. 


Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #2005 : 27.05.2018 klo 21:33:49

San Josella on tällä hetkellä maaliin Andrew Tarbell, joka on vielä nuori veskari, ihan kelvollinen maalivahti, joka voi vielä kehittyä ja nousta hyväksikin MLS-veskariksi. Taustalta löytyy USA:n nuorisomaajoukkuekuviohin kuuluva JT Marcinkowski, joka tällä kaudella pelaa lainalla USL:n puolella.

Lyhyellä tähtäimellä Yarbrough olisi selkeä vahvistus, mutta toisaalta on ymmärrettävää, ettei Quakes halua sitoutua Yarbroughiin isolla liksalla pitkäksi aikaa, kun lupausta maalivahtiosastolle löytyy. San Josen joukkue on huono, mutta maalivahtiosasto ei ole se ongelmallisin osa-alue, vaan vahvistusta tarvittasiin enemmän muualle.

Toisaalta sitten Yarbrough olisi jonkinlainen nimihankinta herättämään taas yleisön kiinnostusta, kun kuitenkin maajoukkuekuvioissa pyörineestä veskarista kyse. Ja taas toisaalta Yarbrough on jäänyt väliinputoajaksi tuossa USA:n maajoukkuekuviossa, kun veteraaneihin, Howardiin ja Guzaniin, luotettiin niin pitkään. Nyt 29-vuotiaan Yarbroughin maajoukkueura lienee ohi, kun voimakas nuorennusleikkaus on käynnissä ja noita luultavasti suunnilleen saman tasoisia, mutta Yarbroughia nuorempia, maalivahteja on useampi.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2006 : 28.05.2018 klo 21:06:10

Aika pitkälti sama tähän. Yarbrough kuuluu osastoon  "ihan ok", muttei sen kummempaa. Ja jos omia veskareita on tosiaan kasvamassa taustalla, miksipä tosiaan tuhlata rahoja johonkin kalliiseen pelaajaan.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2007 : 02.06.2018 klo 09:44:11

Chivasin leiristä kuuluu kummia, sillä seuran manageri Matias Almeydaa ollaan kippaamassa kovasti sivuun. Viimeisimpien tietojen mukaan lähtö on vain ajan kysymys ja saattaa tulla jo lähipäivinä. Hieman oudolta tämä tietysti kuulostaa, sillä argentiinalaiskoutsi pelasti Chivasin ensin putoamisvaarasta, minkä jälkeen joukkue on voittanut Peladon alaisuudessa pari kertaa cupin ja kerran myös liigamestaruuden. Varsinkin edellinen maistui varmasti makealta, sillä se päätti Meksikon suosituimpiin kuuluvan seuran kymmenen vuotta kestäneen korpivaelluksen. Myönnettäköön, että pari mestaruuden jälkeistä liigakautta on mennyt kehnosti, mutta vastineeksi tänä keväänä tuli CONCACAF:in mestareiden liigan voitto ja sen myötä paikka ensi joukukuun seurajoukkueiden MM-turnaukseen.

Johtokunnan kanssa tuntuu olevan kuitenkin erimielisyyksiä ja ne saattavat hyvinkin johtua taloudellisista syistä. Seurapomo Jorge Vergara kinastelee tällä hetkellä oikeudessa ex-vaimonsa mm. raha-asioista, joten Vergaralla ei ole ehkä tällä hetkellä saumoja pistää niin paljon rahaa Vuohiin kuin aiempina vuosina. Talousongelmat näkyivät osiltaan jo viime kaudella, kun mestareiden liigan bonusten maksamisen kanssa oli ongelmia. Pelaajapuolella on ollut samoja elkeitä, sillä Chivas ei halunnut maksaa lainassa olleesta veskaristaan Rodolfo Cotosta Pachucan vaatimaa summaa, joten tämä siirtyi Leóniin. Myös joukkueen tähtiin kuuluvan Rodolfo Pizarron kaupittelu Monterreylle viittaa hieman samaan suuntaan. Jos/kun tämä kauppa toteutuu, niin siinä puhutaan sitten Liga MX:n sisäisten siirtojen ennätyksestä. Keskikenttäpelaajaan on tosin kohdistunut kiinnostusta Euroopastakin, mutta siltä suunnalta Rebaño tuskin saisi samanlaisia rahoja.

Siirtomarkkinoilla on puolestaan ahkerimmin heilunut Cruz Azul, jonka uudeksi jalkapallotoimen johtajaksi tuli Américassa menestystä niittänyt Ricardo Pelaez. Uusi diriga on haalinut riveihin jo kaksi kovaa vahvistusta, kun Atlaksen & Tijuanan maalitykki Milton Caraglio sekä sarjan parhaisiin laitureihin kuuluva Elisas Hernández saapuivat Cementerosiin. Mielenkiintoiseksi hankinnoiksi voi lukea myös Américan Pablo Aguilarin, jonka johtamana Tijuanalla oli Clausurassa eräs sarjan pitävimmistä alakerroista. Necaxasta tuleva nuori laituri Roberto Alvarado on puolestaan liukas kaveri ja varsin hyvä tilanteiden luoja. Eli ihan mielenkiintoista pakettia Pelaez ja Caixinha ovat Cruz Azulille luomassa. Toki lähtijöitäkin on, sillä seura julkaisi viime viikolla mittavan siirtolistan, jonka kärjessä ovat chileläiset Francesco Silva, Enzo Roca sekä Felipe Mora. Ensi viikon draft sitten näyttää kuinka moni heistä loppupeleissä todella jättää La Máquinan.

Pumas taas on tällä hetkellä heikentymässä, sillä Nico Castillo on tunnetusti suuntaamassa Eurooppaan ja uusi seura olisi näillä näkymin Benfica. Mediotiempo uutisoi jo reilu viikko sitten, että soppari olisi allekirjoitettu,mutta enpä nähnyt tuosta tietoa vielä muualla. Maajoukkuepelaaja Jesús Gallardo taasen lähti jo, sillä laituri siirtyi Monterreyhyn. Joukkueesta viime syksynä kenkää saanut "Paco" Palencia on muuten palannut myös futishommiin, sillä hänet nimitettiin tällä viikolla Lobos BUAP;n uudeksi manageriksi. Tälle uutiselle toki Tuoppi, sillä Paco on hieno mies Ylos.

Ja pakkohan se Monterreykin on mainita, sillä Rayados on vahvistumassa rajusti kesän aikana. Aiemmin löpisin Necaxa-veskari Marcelo Baroveron mahdollisesta hankinnasta ja tuo toteutui tällä viikolla lainadiilin muodossa. Ylempänä mainittujen pelaajien ohella Pandilla tavoittelee myös Rogelio Funes Morin velipoikaa Ramiroa, josta seura olisi valmis pulittamaan noin 14 miljoonaa taalaa Evertonille. Liverpool Echon mukaan Toffees on ainakin valmis kuuntelemaan tarjouksia vastikään pahasta polvivammasta toipuneesta pakistaan.  Seuran uudella koutsi Diego Alonsolla oli jo entuudestaan kasassaan tähtisikermä ja kaikkien em. hankintojen toteutuessa mestaruus voi olla ainoa tavoite.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2008 : 09.06.2018 klo 10:05:05

Draft pidettiin viikolla ja tällä kertaa se oli aika vaisu tapaus. Jokunen entuudestaan tiedetty siirto tosin vahvistettiin ja merkittävin oli tietysti Rodolfo Pizarron myynti Chivasista Monterreyhyn. Rebañon johdon mukaan myös Euroopasta oli joitakin ostotarjouksia, mutta ne olivat kaukana siitä, mitä Rayados oli valmis maksamaan. Muilta osin oli aika hiljaiseloa ja osaltaan asiaan vaikuttaa tietysti se, että uusien sääntöjen myötä draft-siirroissa on pääosin kyse vain seurajohtojen keskenään sopimista alustavista diileistä ja siirtojen kohteena olevien pelaajien pitää nämä vielä hyväksyä. Näin mitään draftin jälkeistä kokonissiirtosummaa ei tällä kertaa julkaistua.

Merkittävimpiin uutisiin kuului se, että Guido Pizarro on palaamassa Tigresiin Sevillasta vain vuoden stintin jälkeen. Molemmat seurat ovat jo vahvistaneet kaupan, taisi olla joku 8 milljoonaa taalaa ja homma on kiinni henk.kohtaisesta sopimuksesta ja lääkärintarkastuksesta. Porton nuori meksikolaisveskari Raúl Gudiño palaa puolestaan Chivasiin lainadiilillä. Mielenkiintoinen veto, sillä Gudiño on nähty usein Meksikon tulevana A-maajoukkueveskarina, mutta Euroopassa peliaika on ollut kortilla. Vuohissa tota pitäisi olla saatavilla, kun Cota häipyi Leóniin. Kenttäpelaajasiirroista kiintoisin on Andrés "Rifle" Andraden siirtyminen Atlakseen. Kolumbialainen on kuulunut La Fieran runkokalustoon, joten pitäisi olla ihan kohtuullinen vahvistus Ketuille.

Alla muutama muu maininnan arvoinen tapaus:

* Edson Puch (lh/kk, chi), Querétaro --> laina-aikaa jatkettiin 6 kk:lla

* Irven Avila (kk, Per A), Lobos BUAP ---> Morelia

* Omar González (kp, USA A), Pachuca ---> Atlas

* Bryan Rabello (kk, chi), Santos --> Lobos BUAP

* Juan José Calero (h, kol, 19 v)* , Pachuca ---> León

* Carlos Peña (kk), Cruz Azul --> Necaxa

* Carlos Fierro (lh), Cruz Azul --> Morelia


* = legendaarisen veskarin Miguel Caleron poika

 
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2009 : 10.06.2018 klo 12:00:53

* Carlos Fierro (lh), Cruz Azul --> Morelia  
Vaikea kyllä uskoa, että Fierro on vasta 23-vuotias, sillä tuntuu, että laituri olisi ollut maisemissa iäisyyden. Melkoista kiertolaiselämää hän on myös viettänyt parin-kolmen viimeisen vuoden ajan, sillä seuralistalta löytyy Chivasia, Querétaroa, Cruz Azulia ja viimeisimpänä siis Morelia. Fierrohan kuuluu näihin vuoden 2011 maailmanmestareihin ja toisin kuin monet joukkuekaverinsa hän on sentään pystynyt luomaan itselleen kohtuullista uraa Liga MX-futaajana. Fierron ohella Liga MX:stä  löytyy toki pari-kolme muuta ko. mestariryhmän jäsentä ja lisäksi kaksi futaa nykyisin ulkomailla (Antonio Briceño/Portugali  & Marco Antonio Bueno / Chile). Muut ovat sitten Liga de Ascenso-tasolla, jos sielläkään. Tähän liittyen yksi aika mielenkiintoinen siirto nähtiin, kun Puebla lainasi Jonathan Espericuetan Tigrekseltä. Kyseinen jannuhan kuului turnauksen tähtiin, mutta pääsarjaura ei ole lähtenyt vielä oikein lentoon Felinosin ulkomaalaisia pursuavassa ryhmässä. Espericueta viettikin viimeisen vuoden lainassa kakkostason San Luisissa ja pelasi sen verran hyvin, että La Franja kiinnostui hänestä. Toivoa sopii, että sitä peliaikaa ja näyttösaumoja viimein löytyisi.

Muista uutisista sen verran, että Louhikkokoskettajan MLS-ketjussa mainitsema Raúl Ruidíazin siirtyminen Seattleen olisi ilmeisesti toteutumassa. Hinta päälle kymmenen miljoonaa dollaria ja siirto tapahtuisi MM-kisojen jälkeen. Atlas tavoittelee puolestaan riveihinsä Sampdorian Ricky Àlvarezia. Mediotiempon mukaan diilistä on jo sovittu pelaajan agentin kanssa ja eipä siirron toteutuminen mitenkään mahdotonta olisi, sillä argon edellinen Serie A kausi ei ollut ainakaan statsien mukaan kummoinen. Kolmikymppisenä sopisi myös aika hyvin näihin Eurooppa->Liga MX - kauppojen maailmaan. En pelaajaa sen kummemmin tunne, mutta kelpasi kuitenkin Argentiinan vuoden 2014 MM-ryhmään, joten sen puolesta ihan mielenkiintoinen huhu.

Tigreksessä sivuraiteelle ajautunutta Lucas Zelarayánia on taas viety huhuissa mm. Santokseen ja Racingiin, mutta korkea hintapyyntö - kahdeksan miljoonaa dollaria - tekee kaupoista kyllä aika lailla mahdottomia.  Necaxa on taasen hankkimassa argentiinalaisen hyökkääjän Brian Fernándezin Chilen liigasta. Vaikuttaa varsin kiintoisalta tapaukselta, sillä argo on latonut Union La Caleralla tänä vuonna 11 maalia 12 pelissä. Kolmen vuoden pahvista on näillä näkymin kysymys.Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2010 : 10.06.2018 klo 12:23:13

Perinteiseen Liga Mx-tyyliin taloussohellukset jatkuvat myös tänä kesänä. Vauhdissa on jälleen kerran vanha tuttumme Veracruz, joka on tällä kertaa velkaa pelaajilleen "vain" kahden kuukauden palkat + bonukset sarjapaikan pelastamisesta. Maksetaan jos jaksetaan - meininki on siis yhä vahvasti vallalla Puertossa ja pikkusen huvittavaa on, että nillä kuuluisilla liigalisenssisäännöillä ei tunnu olevan suuresti merkitystä, kun puhutaan pääsarjassa jo olevista seuroista.

Suomeksi sanottuna haiskahtaa pikkasen siltä, että säännöt eivät ole samat kaikille seuroille. Ei tässä tietysti mitään uutta ole, sillä esim. Chiapas sai perseillä taloutensa kanssa vuosikausia, mutta kun putoaminen lopulta toteutui, niin seura potkaistiin samoin tein ulos Meksikon futiksesta. Vastaavasti Atlas oli vuosikausia uutisissa palkkavelkojensa takia, mutta eihän nyt - herranjestas - TV Aztecan omistamaa seuraa voi kovistella saati rangaista. Mutta kas kummaa kun Ascenso-tason Veracruz (silloinen versio) syyllistyi noihin aikoihin samaan rikkeeseen, niin seura pakoitettiin lopettamaan toimintansa.

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2011 : 16.06.2018 klo 08:15:00

Chivasin managerisaaga tuli päätökseensä, sillä José Saturnino Cardozo nimettiin tällä viikolla Vuohien uudeksi luotsiksi. Itselleni tämä tietää vaikeita aikoja, sillä en Chivasista pahemmin perusta, mutta Pepe Cardozo on aina kuulunut suosikkeihini ;). Paraguaylainen lukeutuu Meksikon liigan kaikkien aikoihin maalipyssyihin ja voitti urallaan mm. neljä maalikuninkuutta. Manageriuransa aikana Cardozossa onkin näkynyt ajoittain turhautumista, kun alaiset eivät saa helpoistakaan paikoista palloa verkkoon. Samaa on ehkä luvassa myös Chivasissa, jonka hyökkäyskalusto on melko keskinekertaista tasoa.

MM-kisat missannut Nestor Araujo sai balsamia haavoilleen, sillä toppari siirtyy Celta Vigon riveihin. Asiaa varmaan auttoi se, että espanjalaisseuran managerina toimii Antonio Mohamed, joka tuntee tietysti Araujon erittäin hyvin Liga Mx-ajoiltaan. Eipä silti, eurooppalaisjoukkueet olivat osoittaneet ennenkin kiinnostusta topparia kohtaan ja omasta puolestani uskon, että Araujolla on edellytykset pärjätä La Ligasssa.

Toinen siirtouutinen on puolestaan aika yllättävä, sillä Jorge "Chatón" Enriquez lähtee kokeilemaan onneaan Omonia Nicosiassa. Chatón lukeutui Lontoon kultaryhmän runkopelaajiin, jolta odotettiin aikoinaan melko paljon. Itsekin taisin raapustella tuolloin forumille, että keskikentän rouhija lukeutuu niihin pelaajiin, joilla on hyvät edellytykset päästä A-maajoukkueeseen ja jopa Eurooppaan. Aika poskelleen tuo veikkaus meni, sillä Chatónin ura on ollut viime vuosina melkoista alamäkeä eikä tuo viime kausikaan juuri poikkeus ollut. Hieman yllättäen tuo "eurooppalainen unelma" toteutuu ensi kaudella olkoonkin, että miehen uusi sarja ei ole mitään eliittiluokkaa.

Diego Lainezin ympärillä on myös pyörinyt siirtohuhuja, sillä Marcan mukaan Villarrealin, Betisin ja Espanyolin skoutit olivat tarkkailemassa laiturin otteita Toulonin turnauksessa. Myös Lyonin väitetään olevan kiinnostuneen Meksikon futiksen superlupauksesta. Jos Lainezin kehitys jatkaa nykyistä rataansa, niin siirto Eurooppaan on tietysti vain ajan kysymys. América tosin ei tunnu kovin halukkaalta myymään tässä vaiheessa ja itsekin uskoisin, että ainakin pari lisäkautta Liga Mx:ssä tekisivät Lainezille terää.   
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2012 : 14.07.2018 klo 13:35:04

APERTURA 2018

Uusi kausi käynnistyy  ensi viikonloppuna ja pari suurta muutosta nähdään. Tärkein on tietysti putoamisen poistaminen ainakin seuraavan parin vuoden ajaksi, kun taas nousumahdollisuus säilyy edelleenkin sikäli mikäli Ascenson nousufinaalin voittajat täyttävät lisenssiehdot. Taustalla on virallisesti pyrkimys nostaa pääsarjan joukkuemäärä kahteenkymmeneen ja samalla parantaa Ascenso-jengien olosuhteita (infrastruktuuri, talous jne.). Joku ilkeämielinen voisi tietysti ajatella, että tosiasiallisena tarkoituksena on suojella nykyisiä liigaseuroja sekä niiden omistajatahoja, mutta mistään tämöisestä ei toki voi olla kyse ;). Prossataulukko on tosin yhä käytössä ja sen jumboksi jäävä jengi saa sitten palkkiokseen useamman miljoonan euron arvoisen "sakon", jonka tuotto ohjataan puolestaan tuonne Ascenso-puolelle. Oma logiikkansa tietysti tässäkin, sillä se leikkaa melkoisen loven jo valmiiksi rupuisten pääsarjaseurojen talouteen...

Sinällään on mielenkiintoista nähdä minkälaista vaikutusta muutoksella on seurojen toimintaan. Meksikon pääsarjaseurojen johtamiskulttuuria kun on leimannut äärimmäinen lyhytjänteisyys. Poikkeuksia toki löytyy á la Tigres, mutta pääsääntöisesti esim. managerikaruselli on ollut äärimmäisen villiä. Pahimpana esimerkkinä vaikkapa joku Atlas, joka kippasi putoamiskammossaan oman koutsinsa pihalle viime keväänä jo parin pelin jälkeen. Toiveissa olisi, että muutos antaisi hieman pidemän aikaa managerien projekteille ainakin sarjan häntäpäässä. Tämä liittyy osaltaa myös pelaajakehitykseen; vanha systeemihän kannusti siinäkin lyhytjänteiseen ajatteluun eli omille nuorille ei uskallettu antaa kunnolla näyttöpaikkoja varsinkaan putoamishetteikössä eikä myöskään tasaisessa Liguilla-kisassa. Varmempaa oli rahdata ulkkarivahvistuksia junalasteittain kunnon Miiga/TPV-tyyliin.

Aika näyttää tuleeko tähän muutosta. FFM ja Liga Mx eivät ole ainakaan vakuutteita, mistä kertoo sekin, että vanha junnusääntö on kaivettu naftaliista. Tarkoittaa käytännössä sitä, että nuorille pitää antaa tietty minuuttimäärä peliaikaa tai pistesanktioita ropisee. Raapustelin tästä jo ylempänä, joten en jaksa yksityiskohtiin mennä sen enempää. Se täytyy kyllä sanoa, että mielenkiintoisia haasteita tämä tuo tietyille seuroille.

Alempana previkoita mutulinjalla. Alkuun mestarikandeja sekä omaan makuun playoffs-kisassa mukana olevat jengit. Maajoukkuemerkinnät koskevat kautta 2017-2018.MESTARIKANDIT & PLAYOFFS-EHDOKKAAT

MONTERREY

Mestaruudet: 4
Clausura 2018: Liguillan 1. kierros (runkosarjan 3.)
Manageri: Diego Alonso (uru, Ap. 2018-)
Tulleet: Marcelo Barovero (mv, arg), Rodolfo Pizarro (kk, Mex A), Jesús Gallardo (vkk/vlp, Mex A)
Lähteneet: Hugo González (mex), Efraín Velarde (mex)

Arvio:
Clausura päättyi pettymykseen, kun tähtisikermä pullahti yllättäen ulos Liguillasta jo avauskierroksella. Kevääseen päättyi myös yksi aikakausi, sillä ”Tony” Mohamed jätti seuran "yhteisymmärryksessä" ja uudeksi manageriksi palkattiin Pachucassa kohtuullista jälkeä tehnyt Alonso. Uruguaylaisella on erinomaiset mahdollisuudet johdattaa joukkueensa mestaruuteen, sillä käytössä on sarjan ehdottomaan eliittiin kuuluva pelaajakaarti, joka on lisäksi vahvistunut kesätauon aikana. Maaliahne Rodolfo Pizarro tuli Meksikon sisäisellä siirtoennätyksellä vahvistamaan hyökkäysosastoa, joka oli jo entuudestaan sarjan tulivoimaisimpia. Vielä merkittävämpi muutos nähtiin tolppien välissä, kun Marcelo Barovero houkuteltiin pohjoiseen lainasopparilla. Pidän argoa sarjan parhaana veskarina ja hän saattaakin olla se ratkaiseva tekijä, joka vie Monterreyn vihdoin mestaruuteen.

Avainpelaajat: Marcelo Barovero (mv, arg), Dorlan Pabón (h, kol), José Maria Basanta (kp, arg, c)  Rogelio Funes Mori (h, arg), Rodolfo Pizarro (kk, Mex A), Aviles Hurtado (h, kol)
Veikkaus: Mestarikandi, runkosarjassa sijat 1-4.


TIGRES

Mestaruudet: 6
Clausura 2018: Liguillan 1. kierros (runkosarjan 5.)
Manageri: Ricardo Ferretti (bra, Ap. 2010-)
Tulleet: Guido Pizarro (kk, Arg A), Julian Quiñones (h, kol)
Lähteneet: -

Arvio:
Kuuluu vahvimpiin mestariehdokkaisiin, sillä pelaajaryhmä on liigan kallein ja manageri Tuca Ferretti puolestaan sarjan ehdotonta kärkeä . Brassin alaisuudessa Tigres onkin voittanut kolme edellistä Aperturan mestaruutta ja putkelle haetaan tietysti jatkoa. Siirtomarkkinoilla on vietetty toistaiseksi hiljaiseloa, joskin Sevillasta kotiin palaava puolustava keskikenttäpelaaja Pizarro sekä Lobosissa tehokkaasti maaleja tehnyt Quiñones (17 osumaa) ovat toki mielenkiintoisia vahvistuksia. Katiskat ovat tosin yhä vesillä ja joku kova nimi saattaa vielä liittyä ryhmään siirtoikkunan aikana ja vastaavasti pari suht nimekästä penkkimiestä haikailee maiseman vaihtoa. Mestaruusjahtia ajatellen vahvuudet lienevät tutut eli laaja ja laadukas pelaajaryhmä, pallonhallintaan perustuva joukkuepuolustaminen sekä  kotiluola "Volcán", jossa ei ole tullut tappiota reiluun vuoteen. Potentiaalisia ongelmia ei hirveästi löydy, mutta esiin voi nostaa kuitenkin ikääntyvän alakerran, joka ei enää niin hyvin juoksukilpailuissa pärjää. Myös uusi 21/11-sääntö voi tuoda Tigresille ongelmia ja uusi sääntö selittänee osaltaan sitä, että nuorta Quiñonesia ei lainattu enää muille seuroille.

Avainpelaajat: Andre-Pierre Gignac (h, fra), Guido Pizarro (kk, Arg A), Juninho (kp,c, bra), Nahuel Guzmán (mv, Arg A)
Veikkaus: Mestariehdokas; runkosarjassa ei välttämättä aivan kärjessä nytkään, sillä menestystä haalinut ryhmä ei tunnu aina syttyvän ns. peruspeleihin.


AMÉRICA

Mestaruudet: 12
Clausura 2018: Liguillan välierät (runkosarjan 2.)
Manageri: Miguel Herrera  (Ap. 2017-)
Tulleet: Roger Martínez (h, kol), Luis Reyes (vlp, Mex A)
Lähteneet: William (kk, bra)

Arvio:
Suurseura lähtee kauteen taas mestaruus tavoitteena ja kyllähän tuo täysin mahdollista on. Piojo Herrera on pätevä koutsi ja laadukas pelaajaryhmäkin jatkaa pitkälti ennallaan. Guido Rodríguezin ja Mateus Uriben johtama keskikenttä on tämän porukan kermaa ja myös puolustus piti keväällä varsin hyvin. Ongelmia on ollut sen sijaan - hieman yllättäen - hyökkäyksessä, sillä ikääntyvä kippari Oribe Peralta ei ole enää ihan takavuosien tikissä ja muilta senttereiltä ei ole tullut riittävästi tukea. Kesän päätavoitteena olikin huippuhyökkääjän hankkiminen ulkomailta, mutta pikkusen tuossa tuntuu jääneen luu kouraan. Monia kovia nimiä kun liitettiin huhuissa Kotkiin, mutta loppupeleissä hankinta kohdistui Martíneziin. Kolumbialainen on pienoinen arpalappu, sill ainakin lainakausi Villarrealissa ei mennyt kovin putkeen. Hyökkyspään haasteita ei helpota sekään, että kohtuullisen debyyttikauden pelannut ranskalainen Jeremy Ménez missaa koko Aperturan polvivamman vuoksi. Sekin täytyy toki sanoa, ettei Américan hyökkäys mitään nallipyssytasoa ole, sillä keskikentältä ja laidoilta löytyy mukavasti tulivoimaa. Tästä huolimatta joukkue tykistö antaa pikkuisen tasoitusta ainakin muille mestaruutta jahtaaville seuroille.

Avainpelaajat: Mateus Uribe (kk, Kol A), Guido Rodríguez (kk, arg), Oribe Peralta (h,c, Mex A), Agustín Marchesin (mv, arg), Cecilio Dominguez (vkk/vlh, Par A)
Veikkaus: Normisuorituksellaan taas runkosarjan kärkipäässä. Mikäli saa hyökkäyksensä toimimaan paria viime kautta tehokkaammin, niin kisaa tosissaan myös mestaruudesta.


CRUZ AZUL

Mestaruudet: 8
Clausura 2018: Runkosarjan 12.
Manageri: Pedro Caixinha (por, Cl. 2017-)
Tulleet: Elias Hernández (olh, Mex A), Milton Caraglio (h,arg), Pablo Aguilar (kp, par), Igor Lichnovsky (kp, Chi A), Ivan Marcone (kk, arg), Roberto Alvarado (w, Mex U21), Andres Yair Renteria (vlh, kol)
Lähteneet: Francisco Silva (kk, Chi A), Enzo Roco (kp, Chi A), Julian Velazquez (kp, arg), Felipe Mora (h, Chi A), Martin Rodríguez (w, Chi A), Carlos Fierro (lh), Carlos Peña (kk)
                                
Arvio:
Ennakolta sarjan kiintoisimpia porukoita, sillä seurassa on nähty viime kuukausien aikana melkoinen myllerys. Suuri muutos on tietysti jo se, että joukkue palaa Aztecalle, kun vanha kotistadion Estadio Azul lanataan maan tasalle. Kabinettipuolelle tehtiin taas melkoinen kaappaus, kun Ricardo Pelaez houkuteltiin seuran urheilutoimenjohtajaksi. Pelaezhan päätti Américan pitkän korpivaelluksen johdattamalla osaltaan Kotkat neljään mestaruuteen  vuosina 2013 -2016 (liiga & CONCACAF). Pelaez-Caixinha - kaksikko onkin pistänyt tuulemaan ja pelaajaryhmää on muokattu kovalla kädellä kesän aikana. Viime kaudella hieman keskinkertaisesti esiintyneet ulkkarit on lakaistu sivuun ja tilalle on hankittu roppakaupalla uutta verta. Ainakin paperilla La Máquina näyttäisikin vahvistuneen ja potentiaalia on ainakin Liguillaan ja parhaimmillaan jopa mestaruustaistoon asti. Hyökkäyksen osalta homma on kuosissa, sillä Caraglio taitaa maalinteon, mutta vielä kovempana pommina pidän Hernándezin ostoa. "El Patrullero" kuuluu kiistatta sarjan laitureiden eliittiin ja odotankin paljon hänen ja argohyökkääjän yhteistyöltä. Kun keskikentältä löytyy muutenkin nopeutta ja taitoa mm. lupaavan Álvarezin sekä Edgar Méndezin johdolla, niin vastustajien puolustuksilla on luvassa kiireisiä aikoja. Myös alakerta vaikuttaisi vahvistuneen erinomaisen kauden pelanneen Tijuana-kippari Aguilarin tulon myötä, joten senkin puolesta lähtökohdat uuteen kauteen ovat hyvät. Suuri muuttuvuus tuo toki omat haasteensa, mutta pitkän kesätaun ansiosta Caixinhalla on ollut kyllä viikkoja hinkata ryhmäänsä yhteen.

Avainpelaajat: José de Jesús Corona (mv,c, Mex A), Elias Hernández (lh, Mex A), Milton Caraglio (h, arg), Pablo Aguilar (kp, par), Edgar Méndez (kk/h)
Veikkaus: Palaa Liguillaan ja mestaruuskin on uudistuneella joukkueella mahdollisuuksien rajoissa.


TOLUCA

Mestaruudet: 10
Clausura 2018: Liguillan loppuottelu (runkosarjan 1.)
Manageri: Hernan Cristante (arg, Ap. 2016-)
Tulleet: Enrique Triverio (h, arg), William (kk, bra), Luis Mendoza (w), Amaury Escoto (h)
Lähteneet: Fernando Uribe (h, kol), Gabriel Hauche (h/kk, arg)

Arvio:
Toluca jatkoi kehitystään Cristanten alaisuudessa olkoonkin, että kausi päättyi katkeraan pettymykseen. Aperturassa viime kauden urotekojen uusiminen voi kyllä olla vaikeampaa, sillä siirtomarkkinoilla koettiin menetyksiä. Varsinkin ykköstykki Uriben lähdön paikkaaminen on hankalaa, sillä kolumbialainen latoi parina viime kautena seuralleen 19 maalia. Racingista palaava "Kiki" Triverio toki tuntee Tolucan ympyrät entuudestaan, mutta argon ura on ollut pikkuisen laskusuunnassa viime kausina. Saattaapi olla, että Diablosin hyökkäyspeli perustuukin tällä kaudella entistä enemmän kippari Rubens Sambuezan henkilökohtaisiin väläytyksiin & erikoistilannevoimaan sekä nopeaan suunnanmuutospeliin. Jälkimmäiseen on tietysti hyvät edellytykset tuulennopeiden laitakiitureiden "Quick" Mendozan sekä Luis Quiñonesin ansiosta, mutta ongelmana on yhä ns. takuuvarman maalitykin puute. Menestyshaaveiden osalta puolustuspelaamisen  rooli voikin korostua entisestään; viime kaudella tässä onnistuttiin erinomaisesti ja kun suurempia muutoksia ei ole tälle puolelle tullut, niin kivijalka playoffs-kisaa ajatellen on kunnossa.

Avainpelaajat: Rubens Sambueza (kk,c, arg/mex), Alfredo Talavera (mv, Mex A), Luis Quiñones (vlh, kol), Antonio Rios (kk), Santiago García (kp, arg).
Veikkaus: Kisannee taas vahvasti playoffs-paikasta, runkosarjassa sijoille 4-6. Mestaruus vaatisi kuitenkin melkoista venymistä enkä oikein jaksa tähän uskoa.


PUMAS

Mestaruudet: 7
Clausura 2018: Liguillan 1. kierros (runkosarjan 7.)
Manageri: David Patiño (Ap. 2017-)
Tulleet: Felipe Mora (h, Chi A), Carlos González (par) Juan Iturbe (kk, par), Ignacio Malcorra (arg, vkk), Martin Rodríguez (w, Chi A), Miguel Fraga (mv)
Lähteneet: Nicolas Castillo (h, Chi A), Jesús Gallardo (vkk, Mex A), Abraham (kk, spa), Jose van Rankin (olp), Luis Fuentes (p), Erick Torres (h)
Arvio:
Yksi aikakausi siis päättyi, kun hyökkääjätalismani Nico Castillo jätti odotetusti seuran. Pumas-fanien ei tarvitse olla kuitenkaan täysin kallella kypärin, sillä seurajohto on käyttänyt Benficalta - ja muualtakin - saadut siirtorahat mielestäni järkevästi. Ainakin omaan makuuni näyttäisi siltä, että joukkuetta on onnistuttu leventämään mukavasti sekä keskikentän, että kärjen osalta. Mitä hyökkäykseen tulee, niin uudet tulokkaat González ja Mena latoivat kahteen pekkaan 25 maalia "kaudella" 2017-2018 ja kun riveistä löytyy entuudestaan Chavo Alustizan kaltainen taituri niin Pumasin hyökkääjätilanne vaikuttaa varsin hyvältä. Samat sanat sopivat keskikenttään, sillä sinne saatiin Meksikon liigan mittapuulla varsin hyviä vahvistuksia. Konehuoneesta löytyykin nyt aiempaa enemmän leveyttä ja laatua ja uskoisin, että tämä porukka pystyy ruokkimaan varsin hyvin kärkikalustoa. Samalla ikuisuusongelma eli ryhmän kapeus ei pure enää samalla lailla joukkueeseen. Ongelmia voi sen sijaan olla yhä alakerrassa, joka on kuulunut jo jonkun kauden liigan heikompaan puoliskoon. Sama laulu voi jatkua myös syksyllä, kun tänne ei ole tehty mitään merkittävämpiä hankintoja. Koutsi Patiño ei myöskää oikein vakuuta; pääsarjatasolla kokematon kaveri, jonka aikana on tullut kummallisia syöksykierteitä eikä miehen työkalupakista ole oikein löytynyt eväitä kurssin kääntämiseen.

Avainpelaajat: Marcelo Diaz (kk,c,  Chi A), Alejandro Arribas (kp, spa), Matias Alustiza (h, arg), Pablo Barrera (okk), Victor Malcorra (arg, vkk), Carlos Gerardo Gonzalez (h, par), Felipe Mora (h, Chi A)
Veikkaus: Vahvasti mukana playoffs-kisassa, runkosarjassa sijat 6-10.PUEBLA

Mestaruudet: 2
Clausura 2018: Runkosarjan 10.
Manageri: Enrique Meza (Ap. 2017-)
Tulleet: Cristian Palacios (h, uru), Nikolas Vikonis (mv, uru), Luis Robles (kk/p), Francisco Torres (kk), Jonathan Espericueta (kk), Daniel Arreola (vlp)
Lähteneet: Moises Muñoz (mv), Luis Venegas (p), Christian Marrugo (kk, kol)

Arvio:
Puebla otti aika lailla odotetun harppauksen eteenpäin pätevän koutsin Ojitos Mezan ensimmäisellä täydellä kaudella, sillä putoamisvaara katosi nopeasti ja playoffs-paikkakin kaatui lopulta vain keskikauden turhan pitkään tappioputkeen. Myös Aperturassa La Franjan uskoisi haastavan tosissaan playoffs-paikasta, sillä organisaatiossa on päällä ns. positiivinen pöhinä. Uudet omistajat ovat tuoneet seuraan kauan kaivattua stabiilisuutta ja hyvän skouttauksen kautta pelaajaryhmään on tehty vuoden aikanna erinomaisia täsmähankintoja. Mainiona esimerkkinä tästä on hyökkäyspään trio Lucas Cavallini-Omar Fernandez-Alejandro Chumacero, joka on sinällään riittävä Liguilla-haastoa ajatellen. Tätä kalustoa on vielä täydennettu kesätauolla melkoisella pommilla, kun Peñarolin maalitykki Cristian Palacios saapui Los Camoterosiin. Kyseinen jannu on ehtinyt voittamaan Uruguayssa maalikuninkuuden neljä kertaa ja hän on latonut vuosina 2017-18 seuralleen vaatimattomasti 45 maalia Tuoppi. Myös muut hankinnat sopivat hyvin tähän nykysapluunaan; eivät ole välttämättä niitä nimekkäimpiä, mutta tuovat kuitenkin Milllonarios-veskari Vikonisin johdolla lisäarvoa Pueblan kaltaiselle pporukalle. Kun vastaavasti poistujissa ei ole järin suuria menetyksiä nähty, niin Puebla voi lähteä uuteen kauteen varsin luottavaisin mielin. Kaiken kehumisen jälkeen pitää tietysti muistaa sekin, että pelaajamateriaali ei ole koonaisuudessaan edelleenkään aivan sarjan terävintä kärkeä. Leveyttäkin voisi pelaajaryhmässä hieman enemmän olla ja varsinkin puolustussuunnan avainmiesten olisi syytä välttää loukkaantumisia.

Avainpelaajat: Lucas Cavallini (h, Can A), Brayan Angulo (vlp, kol). Alejandro Chumacero (kk, Bol A), Cristian Palacios (h, uru), Omar Fernandez (w, kol), José Daniel Guerrero (kk),
Veikkaus: Virittelen tälle porukalle mustan hevosen viittaa - jos avainkalusto pysyy pelikunnossa, niin on vahvoilla playoffseihin. Runkosarjassa sijoille 6-10. :-O.


LEÓN

Mestaruudet: 7
Clausura 2018: Runkosarjan 13.
Manageri: Gustavo Diaz (uru, Ap. 2017-)
Tulleet: William Tesillo (kp, kol), Pedro Aquino (kk, Per A), Rodolfo Cota (mv, Mex A), Yairo Moreno (w, kol), Walter González (h, par)
Lähteneet: Elias Hernández (lh, Mex A). Andres Andrade (kk, kol), Landon Donovan (h, usa), Dario Burbano (kk, kol), Guillermo Burdisso (kp, arg)

Arvio:
Diazin toinenkin kausi Leónin peräsimessä oli melkoista vuoristorataa, sillä joukkue aloitti hyvin ollen vahvasti mukana playoffs-kuvioissa Clausuran puoliväliin asti. Loppukauden floppailu sysäsi Esmeraldasin kuitenkin laulukuoroon, mutta uruguaylaiskoutsi sai hieman yllättäen jatkaa. Syysturnaukseen lähdetään melko uudistuneella ryhmällä ja ainakin seulamainen alakerta vaikuttaisi hieman vahvistuneen. Tämä osasto imuroi viiime kaudella maaleja liki kahden osuman ottelutahtiin, mutta Cotan, puolustavan keskikenttämiehen Aquinon sekä independientessä  vahvasti esiintyneen Tesillon uskoisi vahvistavan puolustussuuntaa. Myös kolumbialaisen Alexander Mejian toipuminen pitkähköltä sairaslomalta auttaa tilkitsemään La Fieran alakertaa. Hyökkäys on puolestaan ollut vuosikaudet Leónin vahvin valtti, mutta nyt tämä osasto on hieman arvoituksellinen. Maalikunkkukisan vakiojäsen Mauro Boselli toki pöllyttänee tälläkin kaudella ahkerasti verkkoja, mutta "Rifle" Andraden ja ennen kaikkea Elias Hernándezin päästäminen muualle hämmästyttää. Molemmat vievät melkoisen siivun Esmeraldasin tulivoimasta ja varsinkin El Patrulleron korvaaminen voi olla vaikeaa. Tulokkaista Moreno on toki hyvin samantyyppinen pelaaja, mutta nähtäväksi jää kuinka hyvin hän sopeutuu uusiin ympyröihin.

Avainpelaajat: Mauro Boselli (h, arg, c), Alexander Mejia (kk, kol), Pedro Aquino (kk, Per A), Andres Mosquera (olp, kol), Rodolfo Cota (mv, Mex A)
Veikkaus: Uudistunut joukkue on yhä playoffs-tasoa ja jos saa alakertansa pikkuisen tiiviimmäksi, niin Liguilla-paikka ei olisi mikään yllätys. Runkosarjassa sijat 6-11.


CHIVAS

Mestaruudet: 12
Clausura 2018: Runkosarjan 17.
Manageri: José Saturnino Cardozo (par, Ap. 2018-)
Tulleet: Raúl Gudiño (mv), Miguel Ponce (vlp), Mario de Luna (kp), José Carlos van Rankin (olp), Ángel Sepúlveda (h, Mex B)
Lähteneet: Rodolfo Pizarro (kk, Mex A), Osvaldo Alanis (vlp/kp, Mex A), Rodolfo Cota (mv, Mex A), Antonio Rodríguez (mv), Alejandro Mayorga (p, Mex U20), Ronaldo Cisneros (h, Mex U20)

Arvio:
Kevään 2017 mestaruuden jälkeen Chivasin liigataival on ollut melkoista rämpimistä, mistä kertoo sekin, että esim. jollain Bundesliga/Serie A - systeemillä joukkue olisi pudonnut viime keväänä sarjasta. Clausuran heikkoa suoritusta selittää tosin osin sekin, että menetettyään Liguilla-saumat joukkue veti loppukauden aika puhtaasti junnuvoimin, kun taas ykköstykistö keskittyi CONCACAF:in mestareiden liigaan, josta irtosikin mestaruus. Tulevaan kauteen Chivas lähtee aika sekavasti asetelmista ja esim. talous ei ole ihan entisessä kuosissaan. myös manageripuolella nähtiin muutos, kun seuran viime vuosina useaan pokaaliin vienyt Matias Almeyda savustettiin väkisin ulos seurasta. Tilalle tulleen Pepe Cardozon koutsiura on ollut vaihteleva, sillä Tolucassa hyökkääjälegenda teki vahvaa jälkeä, mutta cv:llä on myös useita potkuja pikkuseuroista. Siirtomarkkinat menivät kanssa aika pahasti pakkasen puolelle, mikä johtunee osaltaan heikentyneestä taloustilanteesta. Tyyppiesimerkki on tähtipelaaja Pizarron lähtö Monterreyhyn; Rebañon talousosasto varmasti riemuitsee liigan siirtoennätyksestä, mutta vastaavasti joukkueen pelinteko- ja viimeistelyvoimaan tuli ammottava aukko, jota ei ole pystytty paikkaamaan. Varsin keskinkertaisen hyökkäyksen osalta toiveet lepäävätkin pitkälti siinä, että Alan Pulido välttää tällä kertaa loukkaantumiset ja että tukea tulee riittävästi nuorelta sentterilupaukselta José Maciakselta (18 v) sekä keskikentän "Conejito" Brizuelalta sekä Orbelin Pinedalta. Mitään maalijuhlia Chivas-hyökkäys tuskin tälläkään kaudella järjestää, joten jatkosaumat lepäävät enempi alakerran varassa. Täälläkin tuli takaisku, kun talouslihakset eivät riittäneet maajoukkuerinkiin kuuluvan Cotan pitämiseen. Tilalle saatiin kyllä ihan mielenkiintoinen paikkaaja, sillä Portosta tullut lainamies Raul Gudiño (22 v) mainitaan usein El Trin potentiaalisena tulevaisuuden veskarina. Muuten Chivasin hankinnat kuuluvat osastoon ynnä muut, mikä heijastaa osaltaan organisaation nykytilaa.

Avainpelaajat: Alan Pulido (h, Mex A), Jair Pereira (kp, Mex A), Isaac Brizuela (kk/w), Orbelin Pineda (kk, Mex A), Raul Gudiño (mv)
Veikkaus: Jos kokonaisuutta katsoo, niin heikentyneestä porukasta tässä puhutaan sekä koutsin että pelajaryhmän puolella. Onnistuessaan Vuohilla on toki mahdollisuudet playoffseihin, mutta mestaruuteen tällä porukalla tuskin on saumoja. Killuu mukana playoffs-kisassa, mutta järin suuri yllätys ei olisi, jos Rebaño jäisi taas runkosarjaan. Runkosarjassa sijat 7-13.


SANTOS

Mestaruudet: 6
Clausura 2018:Mestari (runkosarjan 4.)
Manageri: Robert Siboldi, uru, Ap. 2017-)
Tulleet: Martin Nervo (p, arg), Ayrton Preciado (h, Ecu A, 27 maalia Emelec 2017-18), Eduardo Herrera (h)
Lähteneet: Carlos Izquierdoz (kp,c, arg), Nestor Araujo (kp, Mex A), Djaniny (h, CVe A), Jorge Sánchez (olp)

Arvio:
Mestareilla on edessään haastava kausi, sillä joukkue koki melkoisia muutoksia kesätauon aikana ja eniten puree tietysti se, että alakerran luottotopparit lähtivät suurempiin seuroihin (Boca Juniors & Celta Vigo). Ylivoimainen maalikunkku Djaniny taas hyödynsi suonenvetokautensa ja häipyi Saudi-Arabiaan. Näistä menetyksistä huolimatta Laguneroksella näyttää olevan - ainakin avauksen osalta - yhä joukkue, joka pystyy kisaamaan playoffs-paikasta. Varsinkin Osvaldo Martínezin ja Gallito Vázquezin johtama konehuone on vahvaja se kelpaisi sellaisenaan valtaosalle kilpailijoista. Hyökkäyksessäkään ei pitäisisi olla ylivoimaisia ongelmia, sillä kärkipari Julio Cesar Furch- Jonathan Rodríguez omaa taas saumat 10-15 maalin kauteen, mikä on jo varsin kova sana Liguillaa ajatellen. Kilpailuakin on jonkun verran, sillä tulokkaista Ayrtinho vaikuttaa - ainakin tilastojen perusteella - varsin potentiaaliselta tapaukselta. Kuten tuli todettua, niin alakerrassa on vastaavasti omia haasteitaan. Pelillisesti tosin uskon, että Pumasin avainkalustoon kuulunut Gerardo Alcoba ja pitkän uran Argentiinassa tehnyt Nevo pystyvät paikkaamaan lähtijät. Henkisellä puolella voi sen sijaan olla vaikeampaa, sillä fanien rakastama kippari "El Capi Cali" johti ryhmäänsä sekä kentällä että sen ulkopuolella todella erinomaisesti. Pikkuisen epäilenkin, ettei vastaavaa johtajaa nykykipparistosta löydy. Potentiaalisena riskinä liittyy myös pelaajaryhmän kapeuteen ja varsinkaan alakertaan & Furchille ei saisi mielellään pitkiä poissaoloja tulla.
  
Avainpelaajat: Osvaldo Martínez (kk, par), José Juan Vázquez (kk), Julio César Furch (h, arg),  Jonathan Orozco (mv, Mex A), Gerardo Alcoba (kp, uru), Martin Nervo (kp, arg)
Veikkaus: Jos ei surempia loukkaantumissumia tule, niin pystyy kisaamaan viimeisistä playoffs-paikoista. Runkosarjassa sijat 7-13.


« Viimeksi muokattu: 22.07.2018 klo 10:48:28 kirjoittanut Chamagol »
Tortuga

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pumas UNAM, IFK Helsingfors, Arsenal F.C.


Vastaus #2013 : 29.07.2018 klo 22:48:11

Tämäkin sirkus on saatu täyteen vauhtiin taas. Pumas otti mielenkiintoisen 5-3 voiton juuri Necaxasta, ja taitaa olla juuri niin kuin Chamagol ennakossaan totesi, että joukkueen ongelmana on taas vaihteeksi se oma pää. Nico Castilloa on vaikea paikata, mutta vaikuttaa tosiaan siltä, että nyt niitä ratkaisijoita löytyy vähän laajemmalta rintamalta hyökkäyksestä. Paraguaylainen Carlos Gonzales vaikutti ainakin ihan pätevältä kaverilta, iski 2 maalia vanhaa seuraansa vastaan. Omassa päässä nuori laitapakki Alan Mozo voisi vähän paikkailla Gallardon menetystä, vaikka toisella laidalla pelaakin. Lupaava koheltaja hyökkäyspäässä, välillä toki unohtaa puolustaa.

Ei tästä kaudesta sen enempiä varmaan kannata odottaa CU:ssa, sillä Monterreyn jengit ja Ame ovat kuitenkin niin paljon edellä materiaalissa. Vai onko tämä kausi viimein Cruz Azulin paluu huipulle? Mielenkiintoinen joukkue tosiaan kasassa, ja voi olla että kirouskin päättyi kun mm. raksamiehiä kannattavat ystäväni pitivät Azulin lippua korkealla Venäjällä Meksikon voittaessa Saksan. Jännä juttu muuten, miten Cruz Azul on varmaan kannatetuin joukkue frendieni keskuudessa. Ja etenkin tunnen siis porukkaa kaakosta (Oaxaca, Puebla, CDMX, Veracruz)..
Tosã

Poissa Poissa


Vastaus #2014 : 31.07.2018 klo 06:39:32

Tulipa koettua ensimmäinen meksikolainen jalkapallo-ottelu paikan päälle juuri edellä mainitun sirkuksen merkeissä. Ottelu oli tosiaan varsin merkillinen ja tunnelma Pumasin kotiavauksessa kohdillaan. Tuskin jää viimeiseksi vierailuksi kampuksen stadionilla, kun nyt vuoden loppuun asti kaupungissa asustelen.

Koska tarkempi Meksikon liigan seuraaminen alkoi kutakuinkin tämän kauden alkaessa, en rohkene yltyä tarkempiin syväanalyyseihin. Pumasin ongelmana kuitenkin vaikuttaisi olevan tosiaan puolustuksen haavoittuvaisuus. Sekä eilen että aiemmin viikolla cup-ottelussa Tamaulipasissa kaava oli samankaltainen. Pumas kyllä hallitsee palloa suuren osan ajasta, mutta pelivälineen ollessa vastustajalla, puolustus murretaan liian usein helposti muutamalla syötöllä.

Pelaajista parhaiten on alkukauden koitoksista jäänyt mieleen vasemman laidan Martin Rodriguez. Mainioita haastoja, hyviä juoksuja ja onpa tehnyt tärkeän maalinkin kahdessa edellisessä ottelussa. Vaikea tässä on tosiaan kuitenkaan mestaruuskamppailuun uskoa. Kuten mainittu, America ja molemmat Monterreyn joukkueet vaikuttavat todella kovilta. Chivas sen sijaan näyttää jatkavan kyntämistään.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2015 : 04.08.2018 klo 09:34:06

PLAYOFFS-TOIVEIKKAAT

Sarja on tosiaan käynnistynyt ja alla lisäprevikoita. Käytännössä lätinää jengeistä, joilla on aineksia kolkutella playoffs-portteja, mutta ihan hirveitä en heiltä odottele.

MORELIA

Mestaruudet: 1
Clausura 2018: Liguillan 1. kierros (Runkosarjan 8.)
Manageri: Roberto Hernández (Ap. 2016-)
Tulleet: Efraín Velarde (vlp/vkk), Carlos Fierro (w/lh), Irven Avila (h), Sebastian Ferreira (par, h)
Lähteneet: Raúl Ruidíaz (h, Per A), Juan Pablo Rodríguez (kk, lopetti)

Arvio:
Kesän suurin uutinen oli tietysti tähtipelaaja ja maalitykki Ruidíazin siirtyminen MLS:ään kymmenellä miljoonalla dollarilla. Fanit vuodattavat kyyneleitään varmasti vieläkin ja onhan tuo ensikuulemalta tietysti massiivinen menetys. Monarkit on kuitenkin tehnyt aika fiksuja sijoituksia ja itse asiassa joukkueella on kasassa - ainakin paperilla - melko tulivoimainen hyökkäys. Perulaiskaksikko Avila ja Roy Sandoval tekivät näet vuonna 2017 Sporting Cristalissa varsin murhaavaa jälkeä (35 maalia) ja viime kevään totuttelukauden jälkeen heiltä on lupa odottaa tehokkaampaa verkkojen heiluttelua. Hädintuskin parikymppinen Ferreira kisasi puolestaan keväällä vahvasti Paraguayn liigan maalikuninkuudesta ja kun kokoonpanosta löytyy entuudestaan Diego Valdesin kaltainen pelaaja, niin maalintekoon Morelia tuskin kaatuu tälläkään kaudella. Puolustus on sitten asia erikseen, sillä joukkueen alakerta ei ollut keväällä niitä sarjan pitävimpiä ja sama tahti näkyy jatkuneen myös alkukaudella. Tämän puolen uhkakuvia lisää myös se, että alakerta ei ole laadultaan niitä sarjan leveimpiä, joten kippari Achilierin kaltaisten avainpelaajien olisi syytä pysyä poissa sairastuvalta. Muutenkaan joukkueen perusluokka ei ole ihan terävinta Liguilla-tasoa, joten playoffs-paikka vaatisi kyllä venymistä. Koutsi Hernándezin alaisuudessa tätä on tosin nähty, sillä kolmella viimeisellä kaudella Morelia on ollut aina mukana Fiesta Grandessa.

Avainpelaajat: Gabriel Achilier (kp,c, Ecu A), Diego Valdés (kk, Chi A), Rodrigo Millar (kk, chi),  Roy Sandoval (h, per), Irven Avila (h, per), Carlos Guzmán (olp/w), Efraín Velarde (w/vlp)
Veikkaus: Playoffs-kisan vakiokamaa viime kaudet olkoonkin, että jatkopaikat ovat menneet pari kertaa ko. kauden vaisun yleistason piikkiin. Jos välttää avainkaluston loukkaantumiset ja venyy aiempien kausien tapaan, niin playoffs-paikka on mahdollinen. Todennäköisempää tosin on, että joutuu katsomaan jatkokarkelot laulukuorosta. Runkosarjassa sijat 8-11.


TIJUANA

Mestaruudet: 1
Clausura 2018: Liguillan välierät (Runkosarjan 6.)
Manageri: Diego Cocca (arg, Cl. 2018-)
Tulleet: Diego González (kk, arg), Julian Velazquez (kp, arg), Luis Fuentes (lp), Diego Rodríguez (kk, uru), Erick Castillo (h, Ecu A), Fabian Castillo (w, kol), Erick Torres (h), Omar Mendoza (olp)
Lähteneet: Pablo Aguilar (kp, arg), Damian Pérez (vlp, arg), Gustavo Bou (h, arg), Damian Musto (kk, arg), Ignacio Malcorra (kk, arg), Juan Iturbe (h, par), Luis Mendoza (kk),

Arvio:
Tijuana oli viime kauden yllättäjäjengi, sillä Xolos roikkui käytännössä koko Aperturan ajan playoffs-viivan paremmalla puolella ja Monterreyn pudottaminen Liguillassa oli tietysti melkoinen urotyö. Alkaneella kaudella voi olla vaikeampaa, sillä pelaajakaartia on muokattu kovalla kädellä ja ryhmästä on häipynyt todella tärkeitä pelaajia. Puolustus oli viime keväänä koko liigan pitävin ja varsinkin tänne tuli pahoja aukkoja Aguilarin, Muston ja Pérezin lähdön myötä. Toki tuonne on hankittu jokunen potentiaalinen korvaaja, mutta veikkaan, että oma pää soi tällä kaudella jonkun verran kevättä useammin. Hyökkäys taas oli viime kaudella tehoiltaan liigan häntäpäätä eikä avainkalustoon kuuluneiden "Pantera" Boun sekä Malcorran häipyminen muihin ympyröihin ainakaan helpota asiaa. Uusista tulokkaista Liga MX:ään palaavalta "Pulpo" Gonzálezilta voi tosin odottaa taas maaleja, mutta muuten Tijuanan tulivoima on pienoinen kysymysmerkki. Toki ryhmästä potentiaalia löytyy mm. Miller Bolañoksen johdolla, mutta en jaksa uskoa, että Xolos-tykistö nytkään mitään suurempia maalijuhlia viettää. Omat ongelmansa kauteen tuo myös pelaajaryhmän suuri muuttuvuus, minkä myötä yhteenhitsautumisen ja koutsin pelitavan oppimisessa voi mennä aikaa. Seuraamisen arvoisista pelaajista voi taasen nostaa esiin veskarin Gibran Lajudin, joka koki keväällä melkoisen muodonmuutoksen. Nuori molari kun nousi ryminällä joukkueensa avainmiehiin samalla kun aiemmilta kausilta tutut virheet loistivat poissaolollaan. Hyvät esitykset palkittiinkin talvella maajoukkuekutsulla ja kieltämättä Lajudissa on potentiaalia nousta tulevaisuudessa El Trin vakiokaartiin. Omasta puolestani seuraan myös mielenkiinnolla, miten Cubo Torres pärjää uusissa ympyröissään. 

Avainpelaajat: Juan Carlos Valenzuela (kp, c), Gibran Lajud (mv, Mex A), Miller Bolaños (h, ecu), Diego González (kk, arg), Julian Velazquez (kp, arg)
Veikkaus: Vähän liikaa on tullut muutoksia pelaajaryhmässä ja omaan makuun taso on myös jonkun verran laskenut. Sinnitellee - mm. tekonurmensa ansioista - jollain tasolla playoffs-viivan tuntumassa, mutta jatkopaikan saaminen on haastavaa. Runkosarjassa sijat 9-13.

PACHUCA

Mestaruudet: 6
Clausura 2018: Runkosarjan 9.
Manageri: Pako Ayestarán (spa, Ap. 2018-)
Tulleet: Stiven Barreiro (p, kol)
Lähteneet: Keisuke Honda (kk, Jpn A), Omar González (kp, USA),

Arvio:
Pachuca on jämähtänyt viime kausina pitkän keskikastin vakiojäseneksi eikä Clausurakaan ollut tässä poikkeus. Kovin kummoisia ei Tuzokselta uskalla nytkään odottaa, sillä avainpelaajien "pako" Taskurottien leiristä jatkui myös kesätauolla. Tällä kertaa lähtijänä oli Keisuke Honda, jonka jättämää aukkoa on erittäin vaikea paikata. Lisämenetyksiä voi myös tulla, sillä eurooppalaiset joukkueet ovat olleet kiinnostuneita kippari Erick Gutierrezista. Kun mitään merkittäviä hankintoja ei tehty, niin selkein vahvistus onkin Victor Guzman, joka missasi käytännössä koko viime kauden polvivamman vuoksi. Kokonaisuutena Pachucan pelaajaryhmä ei täysin vakuuta allekirjoittanutta. El Gutin johtama keskikenttä on tosin ihan riittävä Liguillaa ajatellen, mutta esim. kärkikaarti Sagal-Palacios-Jara jättää toivomisen varaa. Voikin olla, että taustalta ahkerasti nousevan Guzmanin apua tarvitaan taas maalitalkoissa. Tähtipelaajien jatkuvien myyntien seurauksena pelaajaryhmä on nykyisellään myös aika kapea, mikä ei lupaa kovin hyvää Aperturaa ajatellen. Kääntöpuolena tässä on tietysti se, että seuran junnutehtaan parhaimmat lupaukset saanevat suht hyvin näyttöpaikkoja. Myös seuran manageripuoli on pienoinen kysymysmerkki, sillä Monterreyhyn häipyneen Diego Alonson seuraajaksi tullut Ayestaran on melkoinen arpalappu. Baskin edellinen stintti Meksikossa oli perin vaisu ja eipä tuo kovin hyvin ole sen jälkeen Espanjassakaan mennyt.
 
Avainpelaajat: Oscar Murillo (kp, Kol A), Erick Gutierrez (kk,c, Mex A), Jorge Hernández (kk, Mex A), Victor Guzmán (kk/p)
Veikkaus: Vähän välikauden makua, sillä playoffseihin pääsy vaatii pienoista venymistä. Ei tuo täysin mahdotonta ole, mutta veikkaan, että kausi päättyy taas runkosarjaan.


Tortuga

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pumas UNAM, IFK Helsingfors, Arsenal F.C.


Vastaus #2016 : 04.08.2018 klo 10:20:08

Chamagolille Tuoppi ! Tosãa käy kateeksi, itsekin pitää vielä päästä joskus CDMX:n elämään, vaikka siellä nyt keväällä kuukauden sainkin viettää, juuri CU:n läheisyydessä. Likaista, ruuhkaista, kiireistä, mutta on se vaan niin oma maailmansa..

Pumasille jo kauden kolmas voitto ja jengihän pitää sarjan kärkeä! Toki nyt kaatui surullinen Atlas, joten ei siitä sen enempiä johtopäätöksiä. Toki siirtomarkkinoilla puhaltaa vähän ikävät tuulet, sillä Marcelo Diaz myydään vissiin muualle. En jotenkin luota Escamillaan keskellä, eikä sieltä varmaan näin pienellä varoitusajalla saada Chelollekaan korvaajaa taiottua. Paha menetys.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2017 : 04.08.2018 klo 11:51:56

Chamagolille Tuoppi ! Tosãa käy kateeksi, itsekin pitää vielä päästä joskus CDMX:n elämään, vaikka siellä nyt keväällä kuukauden sainkin viettää, juuri CU:n läheisyydessä. Likaista, ruuhkaista, kiireistä, mutta on se vaan niin oma maailmansa..

Pumasille jo kauden kolmas voitto ja jengihän pitää sarjan kärkeä! Toki nyt kaatui surullinen Atlas, joten ei siitä sen enempiä johtopäätöksiä. Toki siirtomarkkinoilla puhaltaa vähän ikävät tuulet, sillä Marcelo Diaz myydään vissiin muualle. En jotenkin luota Escamillaan keskellä, eikä sieltä varmaan näin pienellä varoitusajalla saada Chelollekaan korvaajaa taiottua. Paha menetys.
Kiitos ja Pumas on aloittanut tosiaan hyvin. Diaz kieltämättä menetys, saas nähdä heijastuuko miten peliin. Itseltä jäänyt sarjan alku hieman vähemmälle reissujen ja töiden takia, mutta eiköhän se tästä ;-).

YNNÄ MUUT

NECAXA

Mestaruudet: 3
Clausura 2018: Runkosarjan 11.
Manageri: Marcelo Michel Leaño (31 v, Ap. 2018-)
Tulleet: Brian Fernández (h, arg), Hugo González (mv), Leopardo López (kp), Michel Mayorga (kp, Mex B, 21 v), Facundo Castro (kk, uru), Carlos Peña (kk)
Lähteneet: Marcelo Barovero (mv, arg), Carlos Gerardo Rodríguez (h, par), Igor Lichnovsky (p, Chi A), Mario de Luna (kp), Miguel Ángel Ponce (vlp), Roberto Alvarado (vkk),

Arvio:
Rayosin kausi oli kaksijakoinen, sillä liigassa tuhnuiltiin odotusten mukaisesti hieman playoffs-viivan alapuolella, mutta vastaavasti cupin voiton myötä Necaxa sai historiansa suurimman pytyn sitten 1990-luvun kultapäivien. Manageri Nacho Ambriz sai tästä mestaruudesta huolimatta yllättäen kenkää ja tilalle palkittiin todellinen keltanokka Leaño, jonka koutsinäytöt ovat Ascenso-tasolta. Melkoinen riskivetohan tämä on, mutta toisaalta putoamisen eliminointi mahdollistaa kokeilut. Siirtomarkkinat eivät menneet täysin putkeen ja varsinkin sarjan pitävimpiin kuuluvan alakerran raunioittaminen on aika mielenkiintoinen veto. Varsinkin joukkueen tähtipelaajan ja liigan parhaan veskarin Baroveron lainaaminen Rayadosille on tosi paha menetys ja myös puolustuksen avauslinjan kippaamiminen 75-prosenttisesti muualle nostaa kulmakarvoja. Toki siirtomarkkinoilta on saatu joitakin kohtullisia korvaajia, mutta ei tuo kivipuolustus enää entisellään ole. Muutenkin Rayosin touhussa tuntuu olevan vahvasti rakentamisen meininkiä. Pelajaryhmä kun on sarjan nuorimpaa päätä ja varsinkin Etelä-Amerikan suuntaan seuralla tuntuu olevan varsin hyvät skouttausverkostot. Tämän touhun kirkkain tähti on tietysti chileläinen Victor Dávila (20 v), joka teki läpimurtonsa keväällä ja tahti on näköjään jatkunut samana, sillä nuori jantteri johtaa tällä hetkellä maalipörssiä. Voisi myös kuvitella, että nykytahdin jatkuessa Davila ei pitkään Necaxassa happane. Pari vuotta vanhempi Union La Calerasta tullut Fernández kuuluu samaan lupauskastiin, sillä hyökkääjä ehti iskemään ex-seuralleen  viime keväänä vaatimattomasti 11 maalia 12 pelissä Ylos. Mielenkiinnolla seuraan myös Chivasista lainatun Mayorgan suorituksia, sillä topparia on pidetty varsin lupaavana tapauksena Meksikon futiksessa ja läpimurtoa odotan myös chileläiseltä Allendelta (19 v, merkkejä nähtiin jo keväällä). Nuorten kehumisen vastapainoksi täytyy todeta tietysti sekin, ettei Necaxan pelaajaryhmä & koutsi mikään järin kaksinen paketti vielä Meksikon liigassa ole. Voisikin kuvitella että sekä pinnamäärä että sijoitus laskevat runkosarjassa jonkun verran alaspäin.  
 
Avainpelaajat: Victor Dávila (h, Chi A, 20 v), Leopardo López (kp), Hugo González (mv), Brian Fernández (h, chi), Matias Fernandez (kk, chi), Dieter Villalpando (kk), Daniel Àlvarez (okk)
Veikkaus: Runkosarjassa sijat 12-15.

ATLAS

Mestaruudet: 1
Clausura 2018: Runkosarjan 15.
Manageri: Gerardo Espinoza (Cl. 2018-)
Tulleet: Andrés Andrade (kk, kol), Omar González (kp, USA), Lorenzo Reyes (kk, Chi A), Ricky Alvarez (kk, arg), Octavio Rivero (h, uru), Jefferson Duque (h, kol), Alejandro Diaz (h)
Lähteneet: Milton Caraglio (h, arg), Rafael Márquez (kk,c, lopetti), Miguel Fraga (mv), Christopher Toselli (mv, Chi A), Luis Reyes (vlp, Mex A), Stiven Barreiro (p, kol), Luis Robles (kk), Ravel Morrison (kk)

Arvio:
Atlaksella on takanaan melko sekava kausi, mistä kertoo sekin, että kolme manageria luotsasi joukkuetta Clausuran aikana. Akatemiapuolelta nostettu seuran ex-pelaaja Espinoza sai homman toimimaan lopulta kohtuudella ja palkkioksi tuli sitten jatkosopimus. Uuteen kauteen lähdetään tietysti jatkopaikka mielessä, mutta suuria summia en tämän puolesta löisi vetoa. Pitkälti omista junnuista koostuva pelaajaryhmä kun on vielä kovin nuori ja kokematon(mediaani-ikä 22 v) eikä managerin keltanokkaisuus tietysti auta asiaa. Näkisin, että perusluokaltaan tämä kööri on maksimissaan jotain keskikastia-alempaa keskikastia ja kokemattomuus tuo tietysti vielä ailahtelua otteisiin. Suurimmat heikkoudet löytynevät tälläkin kaudella hyökkäyksestä, sillä Caraglion lähtö jo entuudestaan tuhnuisesta kärjestä jätti ammottavan aukon Kettujen tulivoimaan. Veikkaankin, että maalinteko on tälläkin kaudella yksi Atlaksen akilleenkantapäistä. Puolustus on myös aika kapoisen oloinen, joten liikaa loukkaantumisia ei sinne kaivata. Joitain helmiäkin ryhmästä löytyy ja varsinkin keskikentän kaksikko Clifford-Andrade kelpaisi valtaosalle playoffspaikkaa jahtaavista jengeistä. Tämä osasto näyttäisi myös vahvistuneen kesän aikana uusien ulkkareiden myötä ja varsinkin Sampdoriasta tulevan Ricky Álvarezin suorituksia on kiintoisaa seurata. Nuorista lupauksista kannattaa nostaa esiin ainakin Cristian Calderón, Ediyairth Ortega, Ismael Govea, Uriel Cardona sekä José Hernández (mv, 21 v) , jotka löivät itsensä läpi viime kevään aikana.  

Avainpelaajat: Clifford Abogaye (kk), Andres Andrade (kk, kol), Leiton Jimenez (p, kol), Omar González (kp, USA), Bryan Garnica (lh), Lorenzo Reyes (kk, Chi A),
Veikkaus: Liguilla jää haaveeksi ja kahdenkymmenen pinnan rajan rikkomisessa voi olla tekemistä. Runkosarjassa sijat 12-16.


QUERÉTARO

Mestaruudet: -
Clausura 2018: Runkosarjan 14.
Manageri: Rafael Puente (Ap. 2018-)
Tulleet: Daniel Villalva (h, arg)
Lähteneet: Miguel Ángel Martínez, (kp, c, arg), Edgar Benítez (vlh, par), Luis Noriega (kk),

Arvio:
Gallos Blancos on lukeutunut viime vuodet sarjan häntäpäähän ja samaa joukkueelta voi odottaa myös tällä kaudella. Jos jonkun sortin vahvuuksia haluaa pakolla kaivaa esille, niin jatkuvuuden voinee lukea sellaiseksi. Muutama konkari on toki lakaistu sivuun, mutta muuten jatketaan aika pitkälti vanhalla ryhmällä. Vahvuudet ja heikkoudetkin tuntuvat olevan ennallaa koutsin vaihtumisesta huolimatta. Sarjan kärkiveskareihin kuuluvan Tiago Volpin johtama alakerta on suht pitävä ja vastaavasti hyökkäyssuunnassa ruuti lienee lienee syksylläkin aika märkää. Onkin aika hämmentävää, ettei jälkimmäiseen osastoon ole tehty mitään merkittävämpiä hankintoja, sillä Camilo Sanvezzoa ja lasinilkka Edson Puchia lukuunottamatta hyökkäysosasto on kovin köykäistä tasoa. Kun pelaajakaarti on muutenkin pääsääntöisesti keskinkertaista, niin perin vaatimattoman 20 pinnan rajan rikkomisessa lienee Querétarolla lienee tälläkin kaudella tekemistä.

Avainpelaajat: Tiago Volpi (mv, bra), Miguel Samudio (vlp, par), Camilo Sanvezzo (h, bra), Edson Puch (w, chi), Diego Novarretti (kp, arg), Hiram Mier (kp)
Veikkaus: Runkosarjassa sijat 13-16.VERACRUZ

Mestaruudet: 2
Clausura 2018: Runkosarjan 16.
Manageri: Guillermo Vázquez (Ap. 2017-)
Tulleet: Bryan Carrasco (okk, chi), Joe Abrigo (kk, chi), Enrique Pérez (lp), Luis Noriega (kk)
Lähteneet: Daniel Villalva (h, arg), Miguel Murillo (h, kol), Alan Santos (kk, bra)

Arvio:
Putoamistaiston vakiojäsen pelasti keväällä taas nahkansa, joten kautta voi pitää sen puolesta onnistuneena. Tibun voi olettaa lymyävän kellarikerroksen tuntumassa myös alkaneella kaudella, sillä pelaajaryhmä on kokonaisuutena varsin vaatimatonta tasoa. Talousvaikeuksista johtuen mitään kovin kummoisia tasomuutoksia ei nähty myöskään siirtomarkkinoilla; jokunen liigajyrä toki poistui ryhmästä ja samaa kamaa tuli pitkälti "vahvistuksina". Maalinteko lienee nytkin joukkueen murheenkryyni, sillä viimeistely oli keväällä umpisurkeaa. Keko Villalvan ja Murillon lähdettyä katseet kohdistunevat tällä saralla entistä selvemmin Adrian Lunan erikoistilannevoimaan ja lisäksi koutsi Vazquez toivonee, että "Polaco" Menéndez löytää vanhan tatsinsa. Uusista tulokkaista Carrosco on puolestaan ollut aiemmalla urallaan jonkun sortin maalintekijä ja samaa toivotaan laiturilta myös Aperturassa. Syytä olisikin, sillä persaukinen Veracruz kaivoi jostain hänen ostamiseensa tarvittavat 600 000 taalaa. Jonkinlaisena vahvuutena voinee pitää joukkueen alakertaa, josta löytyy argokippari Guido Milanin sekä Perun majuveskari Pedro Gallesen johdolla kokemusta ja myös laatua. Pelaajaryhmästä on myös viestitelty, että putoamisuhan katoaminen on tuonut rentoutta joukkueen arkielämään ja varmaan tämä jollain tasolla auttaakin joukkuetta tämän kauden peleissä.

Avainpelaajat: Pedro Gallese (mv, Per A), Adrian Luna (kk, uru), Guido Milan (kp, c, arg), Christian Ramos (p, Per A), Cristian Menendez (h, arg)
Veikkaus: Taso ei vaan oikein riitä, joten Veracruz löytynee jälleen sarjan häntäpäästä. Runkosarjassa sijat 15-18.


LOBOS BUAP

Mestaruudet: -
Clausura 2018: Runkosarjan 18.
Manageri: Francisco Palencia (Ap. 2018-)
Tulleet: Antonio Rodríguez (mv), Colin Kazim Richards (h, eng/tur/bra), Abraham (kk, spa), Bryan Rabello (w, chi),  Michael Orozco (p, USA), Oscar Rojas (p), Jairo González (p), Mauro Lainez (kk), Joaquin Esquivel (p, Mex U21)
Lähteneet: Julian Quiñones (h, kol), Luis Advincula (olp, Per A), Pedro Aquino (kk, Per A), Irven Avila (h, per), Jeronimo Amione (h), Amaury Escoto (h), Facundo Erpen (p, arg), Juan Carlos Medina (kk, lopetti), Carlos Adrian Morales (vlp, lopetti)

Arvio:
Kausi päättyi putoamiseen, mutta kun Ascenson voittanut Cafetaleros de Tapachula ei kelvannut lisenssisääntöjen vuoksi Liga MX:ään, niin Lobos saattoi ostaa itselleen sarjapaikan. Aperturaan lähdetään uuden koutsin alaisuudessa, kun Paco Palencia palaa valmennushommiin Ylos. Myös pelaajaryhmä on mennyt pitkälti uusiksi, sillä peräti 42 miestä vaihtoi maisemaa suuntaan tai toiseen. Kesän pelaajaruletti on tietysti varsin tyypillistä pikkuseuroille, jotka elävät usein lainasopimusten varassa. Tämän avulla nämä köyhemmät jengit pystyvät haalimaan riveihinsä mm. isompien seurojen nuoria lupauksia sekä kokeneita liigajyriä. Näistä nyt saa yleensä jonkun sortin liigajoukkueen kasaan, mutta kääntöpuolena on se, että tämä ilo ei ole yleensä kovin pitkäaikainen. Melkoinen sillisalaatti ja arpalappu tämä joukkue siis on, joten vahvuus/heikkous-mutuilut heidän osaltaan vähemmälle. Edellisen koutsin aikana Lobos pelasi melkoista hurlumhei-futista, jotenlähinnä seuraan mielenkiinnolla minkälainen on Pacon käyttämä pelitapa. Lähtökohtaisesti voisi kuvitella, että maaleja paukkuu vähemmän molempiin suuntiin. Joitakin aika pahoja menetyksiä on myös tullut, joten on kiintoisaa seurata, miten esim. uudet hyökkääjät pystyvät paikkaamaan Quiñonesin lähdön (17 maalia). Seurantaan kannattaa ottaa ainakin ahkera kiertolainen Kazim Kazim, joka on viettänyt viime kaudet  - vähemmän menestyksekkäästi  - Brasilian liigassa. Ja kun tuota tulokaslistaa katsoo, niin ihan kohtuullisia hankintoja Paco näkyy tehneen ja kelvollisen liigatason avauksen Lobos saanee kasaan.

Avainpelaajat: Abraham (kk, spa), Francisco Rodríguez (kp, c), Michael Orozco (p, USA), Antonio Rodríguez (mv), Bryan Rabello (lh/w, chi), Gabriel Cortez (h, ecu),
Veikkaus: Arpalappu mikä arpalappu. Jos välttää avainkaluston loukkaantumiset, niin voi yltää pikkuseuroille kohtuulliseen kahdenkymmenen pinnan rajan puhkaisuun. Jumbosijakaan ei tosin suuresti yllättäisi, runkosarjassa sijat 13-18.


 


« Viimeksi muokattu: 05.08.2018 klo 12:10:29 kirjoittanut Chamagol »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2018 : 11.08.2018 klo 09:14:17

Muutama kierros on pelattu ja sarjan kärjessä ovat Pumas, Cruz Azul sekä Monterrey. Vaikka ensimmäistä tuli kehaistuakin previkoissa, niin mitään hirveän pitkälle meneviä johtopäätöksiä en piikkipaikasta vetäisi. Vastustajat kun ovat olleet parhaimmillaankin jotain keskikastin tasoa. Kovia hankintoja tehnyt La Máquina on puolestaan vastannut huutoon ja ainakin tällä hetkellä Caixinhan poppoon tilanne vaikuttaa lupaavalta. Viime kiekan kärkipään pelissäkin tuli kotivoitto Tigreksestä olkoonkin että peli oli puolin ja toisin aika nuhjailevaa.

Myös América ja mestaruuden puolustaja Santos ovat aloittaneet mukavasti ja molemmat löytyvät sarjan paremmasta puoliskosta. Chivas on taasen jatkanut parilta viime kaudelta tuttua floppailuaan ja joukkue löytyy sarjan häntäpäästä. Pachuca on tosin aloittanut vielä surkeammin, sillä Tuzos on jumbonana nollalla pisteellä. Kovin kummoisia ei joukkueelta uskaltanut odottaa, mutta alakanttiin kausi on lähtenyt ja suuresti ei yllättäisi, jos Pako Ayesteran saisi pikapuoliin kenkää.

Pelaajista voi mainita Meksikon futiksen suurlupauksen Diego Lainezin, joka teki viime kiekan Pachuca-voitossa uransa ensimmäiset liigamaalit. Ensimmäinen aika tyypillistä Lainezia eli haki nopeilla jaloillaan ja tekniikallaan sen vetopaikan, kun taas toisessa Oribe teki erittäin hyvän esityön; kippari paini ensin vastaiskussa pallon itselleen ja lähetti tämän jälkeen poikittaissyötön pitkin rankkarialueen rajaa. Junnu tempaisi tosta sitten toisen osumansa. (https://www.youtube.com/watch?v=mxLu3qajLRM). Myös Necaxan parikymppinen Victor Dávila on aloittanut vahvasti, sillä nuori chileläinen johtaa maalikunkkukisaa kolmella osumalla. Rayosin tähtiin hän kuuluu jo nyt ja odotan kaverilta kyllä todella paljon tällä kaudella. Ja kuten tuli aiemmin mainittua, niin epäilen, Davila poimitaan varsin nopeasti sarjan suurempiin seuroihin, mikäli hänen kehityksensä jatkuu nykytahdilla. Pachuca-kippari Erick Gutierrez on puolestaan yhdistetty viime päivinä PSV:hen. Sinällään tämä ei ole mikään yllätys, sillä hollantilaisseura on ollut jo pitempään kiinnostunut Gutystä. Epäilenpä vaan, että Pachucan viidentoista miljoonan hintapyyntö voi olla turhan korkea.

4. KIERROS / PE

Puebla - Veracruz 1-2 (0-0)
56. Oma maali 1-0, 83. Cristian Menéndez 1-1, 85. Menéndez 1-2. 
Polaco ratkaisi el Clásico del Surin parilla puskumaalilla, joista varsinkin toinen oli komea. Kippari heittäytyi laidalta tulleeseen keskitykseen ja ehti näin palloon ennen veskaria Ylos. Ja kaipa voittoa voisi pitää ansaittuna, sillä Tibulla oli jonkun verran paremmat paikat tässä matsissa.
https://www.youtube.com/watch?v=ZLZpUjVjMuA

Morelia - Necaxa 2-1 (1-0)
19. Diego Valdés 1-0, 51. Brian Fernández 1-1, 56. Gabriel Achilier 2-1.
Paikkoja riitti molemmissa päissä, joten tasurikaan ei olisi ollut vääryys keskikastin väännössä. Valdesilta hyvä ilta, sillä chileläinen jysäytti ensin varsin hienon maalin boksin ulkopuolelta ja pohjusti sitten vaparikeskityksellään voitto-osuman.  Union La Caleran ex-maalitykki Fernández näkyy puolestaan sopeutuneen nopeasti Meksikon liigan kuvioihin, sillä argo iski jo kauden toisen maalinsa. Oli muutenkin varsin näkyvässä roolissa vasemmalla laidalla.
https://www.youtube.com/watch?v=lufCszxX1Dc

Muut pelit:
Lobos BUAP - Atlas
León - Querétaro
Tigres - Toluca
América - Monterrey
Pumas - Pachuca
Chivas - Santos
Tijuana - Cruz Azul


TAULUKKO

Pumas        3  3  0  0 10-3  9
Cruz Azul    3  3  0  0  5-0  9
Monterrey    3  3  0  0  5-1  9
Morelia      4  2  1  1  7-6  7
América      3  2  0  1  7-3  6
Tigres       3  2  0  1  3-1  6
Santos       3  2  0  1  5-4  6
Necaxa       4  2  0  2  7-8  6
-----------------------------------
Toluca       3  1  1  1  5-4  4
Tijuana      3  1  1  1  3-3  4
Querétaro    3  1  1  1  2-2  4
Veracruz     4  1  1  2  4-7  4
Lobos BUAP   3  1  0  2  3-3  3
Puebla       4  1  0  3  3-8  3
Chivas       3  0  1  2  3-5  1
León         3  0  1  2  1-5  1
Atlas        3  0  1  2  0-6  1
Pachuca      3  0  0  3  1-5  0

 

 

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2019 : 25.08.2018 klo 11:39:16

Vaihteeksi taas Meksikon liigan kuvioita. Työkiireiden takia tullut seurattua hieman vähemmän, mutta koosteet nyt katsoin viikkopeleistä. Alla jotain huomioita alkukaudesta plus arkikierroksen opeleistä.

6. KIERROS / TI-KE

Cruz Azul - Toluca 1-0 (1-0)
35. Martin Cauteruccio 1-0 
Kolmannes runkosarjasta takana ja Cruz Azul on aloittanut vahvimmin. La Máquina on menettänyt pisteitä vain yhdessä tasurissa ja viikkopelissäkin Toluca kaatui niukasti, mutta ansaitusti 1-0. Martin Cauteruccio iski ottelun ainoan maalin Talaveran sylkemästä pallosta.
https://www.youtube.com/watch?v=e9qyToW7iYY

Lobos BUAP - Monterrey 1-2
12. Celso Ortiz 0-1, 71. Colin Kazim-Richards 1-1, 90. Nicolas Sánchez 1-2. 
Rayados on aloittanut vahvasti uuden koutsinsa Diego Alonson alaisuudessa ja joukkue löytyy tällä hetkellä sarjan kakkospaikalta. Pueblan reissultakin tuli aika ansaittu voitto Sánchezin viime hetken puskumaalilla. Argotopparilla on muuten päällä melkoinen maalivire, sillä verkko on heilunut tällä kaudella jo neljä kertaa :-O.
https://www.youtube.com/watch?v=ytbSokdhtfM


Tigres - Veracruz 4-0 (1-0)

22. Javier Aquino 1-0, 52. André-Pierre Gignac 2-0, 81. Gignac 3-0, 90. Edu Vargas 4-0.
Toinen suurseura Tigres on aloittanut ailahdellen, mutta tällä kertaa kotipelissä tuli vakuuttava 4-0 kotivoitto heiveröisestä Veracruzista. Maalikunkkukisaa johtava Gignac jatkoi vahvoja otteitaan tehden pari maalia, joista jälkimmäinen olikin todellinen golazo. Julian Quiñones pisti korkea keskityksen päädystä ja pienen virittelyn jälkeen ranskalainen upotti tyylipuhtaan volleyn verkkoon Ylos.
https://www.youtube.com/watch?v=Ky6xr8qAOBwLeón - América 2-0 (1-0)

11. Mauro Boselli 1-0, 65. Boselli rp. 2-0.
Vaisusti aloittanut León on piristynyt pikkuisen viime aikoina ja La Fieran nousukunnon sai todeta tällä kertaa América. Ansaittu voitto isännille Bosellin heiluessa kentän kunkkuna ja juhlakaluna. Argokippari kun teki uransa sadannen liigamaalin, jotka kaikki ovat syntyneet  ielä Leónin paidassa. Pyöreät luvut tuonut maali oli myös hyvin tyypillistä Boselli-kamaa; rankkarialueelle tuli pitkä keskitys, jonka Boselli puski vastustamattomasti verkkoon.
https://www.youtube.com/watch?v=usVOcJFta_M

Pumas - Querétaro 0-1 (0-1)
14. Marcel Ruiz 0-1.
Pumasin kone on hyytynyt hyvän alun jälkeen, sillä viimeisestä kolmesta pelist on irronnut vain pinna. Huolestuttavaa on tietysti sekin, ettei joukkue ole tehnyt näissä matseissa maaliakaan. Tässäkin pelissä tuli turpaan ihan ansaitusti ja varsinkin puolustus oli pahasti tuuliajolla. Gallos Blancosia parempi jengi olisikin takonut tauluun rumemmat luvut. Hattua on syytä nostaa myös isäntien veskarille "Pollo" Saldivarille, jonka ansiosta tappio ei ollut tuon suurempi.
https://www.youtube.com/watch?v=Ky6xr8qAOBw

Tijuana - Santos 2-2 (0-0)
48. Brian Lozano 0-1, 69. Diego González 1-1, 87. Erick Castillo 2-1, 90. Julio César Furch 2-2.
Campeonitis ei tunnu Santosta vaivaavan, sillä mestaruuden puolustajat ovat sarjassa kolmantena. Tämä matsi oli kyllä puolin ja toisin harvinaisen sekavaa koheltamista ja tasapeli olikin aivan oikiea lopputulos. Jälkipolville jää mieleen lähinnä Miller Bolañosin Neymarmainen teatteriesitys sekä Furchin hyvä liikkuminen tasoitusosumassa.
https://www.youtube.com/watch?v=cdfEN1EXZwQ

Chivas - Necaxa 1-0 (1-0)
25. Alejandro Zaldivar rp. 1-0
Ooh Chivas jatkaa historiallisia suorituksiaan :) - viime viikolla tuli ensimmäinen kotimaali liigassa reiluun viiteen kuukauteen ja nyt irtosi ensimmäinen kotivoitto sitten viime lokakuun lopun. Lahjapilkulla toi toki tuli, mutta kaikki lasketaan. Huonomminkin olisi Vuohille voinut käydä, sillä Necaxa haki sen verran hyvin maalia, ettei tasuri olisi ollut  mikään vääryys. Lähimpänä oli Dieter Villalapando, jonka kaukolaukaus löi jo isäntien veskarin, mutta pallo kiersi viime hetkellä ohi maalin.
https://www.youtube.com/watch?v=caNTbj-fXmw

Morelia - Pachuca 1-1 (1-0)
37. irven Avila 1-0, 77. Victor Guzman 1-1.
Playoffs-viivan jengien vääntö, jossa Monarkit olivat ehkä pikkasen lähempänä voittoa. Polven ristisidevammastaan toipunut Guzman on ehtinyt iskemään jo kaksi liigamaalia ja eiköhän se debyytti Meksikon paidassa tänä syksynä nähdä.
https://www.youtube.com/watch?v=G_k519VQvUs

Puebla - Atlas 2-0 (1-0)
21. Alejandro Chumacero 1-0, 270. Daniel Arreola 2-0.
Eipä tässä voi muuta sanoa kuin voi poloista Atlasta. Tämän aamun Chivas-tappio huomioiden takana on seitsemän matsia ja joukkue ei ole saanut näissä aikaan ainuttakaan maalia. Voipa olla jopa jonkin sortin ennätys; Pumasilla oli tosin jokunen vuosi sitten samantyyppinen startti ja vuosikymmenen vaihteen Indios oli myös umpisurkea, mutta väittäisin, ettei kumpikaan ihan vastaaviin lukuihin yltänyt. Hieman yyllättäen pinnojakin on vasta yksi ja vähän vaikea niitä on tietysti haalia, jos puolustus tekee samanlaisia nunauksia kuin tässä matsissa. Ensimmäisessä osumassa kun takaa tuleva Chumacero pääsi laukomaan täysin vapaasti vastapalloon ja toisessa Atlas-pakki töni monen yrityksen jälkeen isäntien laiturin nurin. Hyvää työtä Calderón Alas.
https://www.youtube.com/watch?v=8ybu0tg6ac8

 
7. KIERROS / PE

Atlas - Chivas 0-1 (0-0)
64. Orbelin Pineda 0-1.
Kuten tuli todettua, niin klassikossakaan ei maalintekoa Ketuilta onnistunut ja verivihulainen vei pinnat. Pikkasen huonoa tuuriakin isännillä tosin oli, sillä Chivas-veskarilla ei ollut mitään jakoa Calderónin alun syöksypuskussa, mutta pallo meni tolppaanuollen ohi maalin. Lisäksi Duque tempaisi ylärimaan, mutta kokonaisuudessaan Rebañolla oli sen verra enemmän vaarapaikkoja, ettei vierasvoitto mikään vääryys ollut. Pinedalta muuten ihan komea maali, tempaisi jostain 18 metristä ylänurkkaan.
https://www.youtube.com/watch?v=4wP0YBY1wXE

TAULUKKO

Cruz Azul    6  5  1  0 10-1 16
Monterrey    6  5  0  1  8-5 15
Santos       6  4  1  1 12-8 13
Morelia      6  3  2  1  9-7 11
América      6  3  1  2 11-6 10
Pumas        6  3  1  2 10-5 10
Toluca       6  3  1  2 10-6 10
Chivas       7  3  1  3  8-7 10
-----------------------------------
Tigres       6  3  0  3  9-6  9
Querétaro    6  2  2  2  4-7  8
Necaxa       6  2  1  3  9-11 7
León         6  2  1  3  7-8  7
Puebla       7  2  1  3  7-10 7
Tijuana      6  1  3  2  6-9  6
Pachuca      6  1  2  3  5-6  5
Veracruz     6  1  1  4  4-13 4
Lobos BUAP   6  1  1  4  4-8  4
Atlas        7  0  2  5  0-10 2

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2020 : 26.08.2018 klo 10:21:34

Manageripuolella on tapahtunut ja suurin uutinen on se, että Santoksen mestaruuteen johtanut Roberto Siboldi jätti seuran kolmannen kierroksen jälkeen. Eron taustat ovat pikkuisen epäselvät, mutta ilmeisesti managerilla oli "vakavia ongelmia" pelaajaryhmään kuuluvan Gerardo Alcoban kanssa. Jotain toppari on tehnyt ja koutsi ei hyväksynyt tämän toimintaa. Hieman erikoista sinällään, sillä yleensä näissä tilanteissa se on ollut pelaaja joka lakaistaan sivuun. Santos-leiristä on tosin tihkunut myös juttua, että Siboldi olisi ollut turhan suuriegoinen, mikä rikkoi suhteita pelaaiin ja johtokuntaan.

Myös Veracruzin luotsi Memo Vazquez on lähtenyt kävelemään omasta aloitteestaan. Tässäkään tapauksessa eron syyt eivät ole täysin selvät, mutta Tiburonin sekava taloustilanne lienee osaltaan vaikuttanut päätökseen.

Joitakin viime hetken siirtojakin viritellään vielä. Sarjajumbo Atlas on hankkinut alakertaansa argotoppari Nicolas Parejan, joka tulee seuraan Sevillasta. Myös Kettujen tuhnuiseen kärkeen haetaan uutta verta ja ykköstoiveena on Atlético Nacionalissa(kin) ahkerasti maaleja paukutellut Dayro Moreno. Kolumbialaishyökkääjän pelaajaoikeudet omistava Tijuana on jo antanut oman suostumuksensa siirrolle, joten hankkeen toteutuminen riippuu nyt neuvotteluista Verden ja pelaajan kanssa. Ainakin paperilla tämä olisi hyvä hankinta, sillä Moreno tuntee Liga Mx:n kuviot entuudestaan ja ainakin aiemmilla visiiteillään hyökkääjä on ollut suht tehokas viimeistelijä.

Monterreyllä on puolestaan ollut huono tuuri loukkaantumisten kanssa, sillä sekä Rogelio Funes Mori että Arturo González ovat joutuneet sairastuvan puolelle. Varsinkin Ponchiton tilanne on ikävä, sillä Meksikon maajoukkueen portteja kolkuttelevan pelaajn toipumisennuste on yhdeksän kuukautta, joten keskikenttämies missaa käytännössä myös ensi kauden. Argohyökkääjän tilanne on sen sijaan parempi, sillä jalkavamma pitänee hänet sivussa pari-kolme viikkoa. Rayados hakee joka tapauksessa vielä vahvistuksia kärkeensä, sillä tällä viikolla seura yritti ostaa Pedro Guilhermen Fluminenselta. Brassiseura torjui kuitenkin 15 miljoonan euron ostotarjouksen. Argentiinan lehdet ovat nostaneet seuraavaksi ehdokkaaksi Unión Santa Fen Franco Soldanon, joka irtoaisi viidellä miljoonalla taalalla. Lähtijöitäkin on kauden alun jälkeen ollut, sillä viime kaudella hieman sivuraiteelle ajautunut Carlos Sánchez siirtyi Santokseen (Bra) kolmen vuoden sopparilla.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2021 : 26.08.2018 klo 12:45:16

7. KIERROS/LA

América - Pumas 2-2 (1-1)
1. Felipe Mora 0-1, 32. Oribe Peralta 1-1, 73. Carlos González 1-2, 90.+2. Henry Martin 2-2.
Aika värikäs Clásico Capitalino, jossa vieraille oikein tyrkytettiin voittoa, mutta eipä kelvannut. Mora avasi maalikarkelot jo viidentoista sekunnin kohdalla, puskemalla Martin Rodríguezin tarkan keskityksen maaliin. Isäntien puolustus voi kyllä ottaa takaiskun osin piikkiinsä, sillä merkkaus oli lievästi sanottuna löperöä. Pumasilla oli tämän jälkeen pari aika vaarallista paikkaa, mutta lisämaaleja ei tullut. Peralta osoitti sitten kipparinotteita tekemällä soolomaalin. Cepillo juoksi pitkin rankkarialueen rajaa ja upotti parin pakin ohittamisen jälkeen vedon alakulmaan. Ulosajot nousivat tämän jälkeen pääosaan sillä Américalta lensi pari pelaajaa ulos suoralla punaisella (39 & 68 min). Vieraiden miesylivoima näkyi kentällä ja González pääsikin puskemaan johtomaalin lähietäisyydeltä. Pumasin johto ei kuitenkaan pitänyt, sillä Martin voitti pelin viime hetkillä pääpallotaistelun ja puski varsin hienon osuman alanurkkaan. Voiton menetyksen ohella suolaa Pumasin haavoihin tuli Alejandro Arribasin loukkaantumisesta, sillä espanjalaispakkijoutui jättämään kentän ensimmäisen puoliajan lopulla olkapäävamman takia. Ja voipi olla, että olisi koko Martinin tasoitusmaali jäänyt tekemättä, jos Pumasin ykköstoppari olisi ollut kentällä.
https://www.youtube.com/watch?v=p6nxW8Aj-QE

Monterrey - Morelia 2-2 (2-1)
7. Stefan Medina 1-0, 29. Guillermo Madrigal 2-0, 32. Rodrigo Millar 2-1, 87. Sebastian Ferreira 2-2.
Monterreyn selkeätä ylivoimaa ja joku parin maalin voitto isännille olisi kuvannut paremmin pelitapahtumia. Sihti ja tuuri eivät olleet kuitenkaan kohdallaan ja lisäksi vieraiden veskari Sosa oli aika hyvässä torjuntavireessä. Madrigal on muuten samainen kaveri, joka latoi varsin reippaasti maaleja Ascenson lainapestillään 2017-18. Hyökkääjä on saanut nyt näyttösauman Funes Morin loukkaantumisen myötä ja esiintyi varsin pirteästi ainakin tässä matsissa.
https://www.youtube.com/watch?v=lACl8vFO5ik


Necaxa - Tigres 1-1 (0-0)

85. Victor Dávila 1-0, 90.+1. Edu Vargas rp. 1-1.
Tasainen peli, jossa riitti vaarapaikkoja molemmissa päissä. Necaxa näytti jo vievän voiton, kun vieraiden Jesús Duenas vapautti unelmasyötöllä :D Dávilan vetopaikkaan ja chileläinen tykitti pallon yläkulmaan. Tigres sai kuitenkin lisäajalla pilkun ja supersub Vargas ampui varmasti sisään.
https://www.youtube.com/watch?v=12Cekx57I78

Pachuca - Puebla 2-0 (0-0)
47. Victor Guzmán 1-0, 73. Erick Gutiérrez 2-0.
Guzmán jatkoi maalijuhliaan, sillä nyt tuli kolmas osuma putkeen yhtä monessa liigamatsissa Ylos. Maali oli myös aika samanlainen kuin viikkopelissä eli haki hyvällä juoksulla puskupaikan pakin nokan edestä eikä veskarilla ollut tossa isompia saumoja. Guzmán Oli muutenkin aika näkyvässä roolissa ja hieman paremmalla tuurilla olisi voinut tulla maali-kaksi lisää. Tuzosin hallintaahan tämä myös pitkälti oli ja lopulta Guty ratkaisi matsin vetämällä vastapallon suoraan ilmasta maaliin.
https://www.youtube.com/watch?v=3HU7XPp2QBo

Veracruz - Tijuana 1-0
8. Diego Chávez 1-0.
Veracruz kohensi hieman asemiaan sarjan häntäpäässä Chavezin puskumaalilla. Tijuana sai toisella puoliajalla melko hyvin painetta isäntien päätyyn ja jokunen tilannekin syntyi, mutta vierasmaali jäi tälläkin kertaa tekemättä.
https://www.youtube.com/watch?v=uf1JYILKyto


Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2022 : 30.08.2018 klo 07:36:45

Erick Gutierrezin siirto PSV:hen näyttäisi sittenkin toteutuvan. Tuzos-tähti reissaa tällä viikolla Hollantiin allekirjoittamaan sopimusta ja PSV ehti jo toivottamaan Gutyn tervetulleeksi twitterissä. Läpi vuoden tätä on tietysti hujuiltu, mutta itse en oikein jaksanut uskoa siirtoon tämän kesän aikana. Pääsyynä Pachucan korkea hintapyyntö ja Tuzos-diriga Carlos Fassi kutsuikin PSV:n ensimmäistä tarjousta täysin riittämättömäksi. Hollantilaiset nostivat kuitenkin jonkun verran tarjoustasn ja näköjään toi sitten riitti.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2023 : 01.09.2018 klo 13:29:59

7. KIERROS/ SU

Santos - Cruz Azul 1-1 (0-0)
76. Martin Cauteruccio 0-1, 85. Deinner Quiñónes 1-1.
Mestaruuden puolustajien ja sarjakärjen yhteenotto oli ennakolta yksi kierroksen kiinnostavimmista peleistä ja tämä päättyi aika lailla oikeutettuun pistejakoon. Cruz Azul hallitsi avausjaksoa ja siinä oli muutama paikka, joista olisi maalinkin voinut tehdä. Toinen puoliaika oli isäntien heiniä, mutta sihti ei ollut kohdallaan. Laguneros hukkasi mm. pari läpiajoa ja muutenkaan painostus ei oikein tuottanut tulosta. La Máquina kävi sitten iskemässä yhden nopean vastaiskun, josta "Cautegol" upotti avausmaalin. Isännät tekivät kuitenkin lopussa ansaitun tasoitusmaalin, kun Jonathan Rodríguez voitti laitaväännön minkä jälkeen Quiñones pääsi iskemään uruguaylaisen hyvän poikittaissyötön sisään lähietäisyydeltä.
https://www.youtube.com/watch?v=9UH5iwKOPZg

Querétaro -Lobos BUAP 2-0 (1-0)
Gallos Blancos otti ansaitun voiton häntäpäähän jumittuneesta Loboksesta. Sanvezzo tempaisi ensin melkoisien golazo-vaparin ja toisella puoliajalla Britos vapautti brassin läpiajoon, mistä tuli ratkaiseva maali.
42. Camilo Sanvezzo 1-0, 65. Sanvezzo 2-0.
https://www.youtube.com/watch?v=eohIULnmuIQ

Toluca - León 1-2 (1-2)
7. Rodrigo Salinas 0-1, 16. Pedro Aquino 1-1, 45. Mauro Boselli 1-2.
León jatkoi nousukuntoaan Tolucan kustannuksella. La Fiera oli matsissa parempi, mutta vieraat hukkailivat matsissa paikkoja. Voitto irtosi kuitenkin Bosellin maalilla, jonka kippari upotti Talaveran torjumasta irtopallosta.
https://www.youtube.com/watch?v=of2gLKJFs908. KIERROS / PE

Puebla - Monterrey 2-1 (0-1)
42. Guillermo Madrigal 0-1, 69. Alejandro Tabo 1-1, 90.+4 Lucas Cavallini 2-1.
Arvokas kotivoitto La Franjalle, sillä sen ansiosta joukkue kohentelee mukavasti asemiaan playoffs-kisassa. Vaarapaikoilla tässä ei hirveästi juhlittu ja tasuri olisi ollut ehkä "oikeampi" tulos, mutta tämä tuskin isäntiä haittaa. Madrigal tempaisi toisen maalinsa putkeen, joten hyvin näyttää hyökkääjä käyttävän Funes Morin loukkaantumisen tarjoaman tilaisuuden - maajoukkueeseen ;).
https://www.youtube.com/watch?v=AUoOt-rdPMU

Morelia - Querétaro 1-4 (0-1)
42. Camilo Sanvezzo 0-1, 56. Sanvezzo 0-2, 85. Carlos Acosta 0-3, 90. Sebastian Ferreira 1-3, 90. Jaime Gómez 1-4.
Aika hämmentävät luvut, kun Morelia oli kuitenkin selkeä ennakkosuosikki tässä matsissa. Querétaro jatkoi kuitenkin nousukiitoaan ja joukkue onkin tällä hetkellä kuntopuntarin kakkosena. Kaikki kunnia tietysti heille, mutta epäilen kyllä, että joukkue putoaa kauden edetessä ns. omalle tasolleen. Osakunnia Gallos Blancosin hyvästä vireestä menee Sanvezzolle, joka tuntuu latovan maaleja joka pelissä. Tämän matsin kakkososuma on kieltämäti katsomisen arvoinen, sillä siinä veivattiin sekä pakit että veskari aika tehokaasti pihalle Ylos.
https://www.youtube.com/watch?v=WTFB2u83KTM

Tijuana - Necaxa 1-0 (0-0)
86. Miller Bolaños 1-0.
Tijuana paranteli hieman asemiaan keskikastin tasaisessa väännössä. Maajoukkekutsun saaneet tulevaisuuden miehet Gibran Lajud sekä vieraiden Hugo González nousivat suurimpaan rooliin, sillä molemmille tuli muutama varsin hyvä torjunta. Bolaños taas pelasi lopussa näppärän seinäpelin minkä jälkeen ecuadorilainen pääsi avopaikkaan maalia tekemään.
https://www.youtube.com/watch?v=7W_JcfrVmCc

Viikonlopun muut pelit

Cruz Azul - Veracruz
León -Pumas
Tigres - Atlas
Chivas - Pachuca
Toluca - Santos
Lobos BUAP - América

Näistä nousuvireisten Chivasin ja Pachucan välinen kohtaaminen on omaan makuuni mielenkiintoisin. Ja näkyyhän siellä olevan viime kevään finaalijengien kohtaaminen vuorossa. Tulee totuttuun tapaan klo 20, joten ton voisi jopa katsoa.
TAULUKKO

Cruz Azul    7  5  2  0 11-2  17
Monterrey    8  5  1  2 11-9  16
Santos       7  4  2  1 13-9  14
Querétaro    8  4  2  2 10-8  14
Morelia      8  3  3  2 12-13 12
América      7  3  2  2 13-8  11
Pumas        7  3  2  2 12-7  11
Toluca       7  3  1  3 11-8  10
-----------------------------------
Tigres       7  3  1  3 10-7  10
Chivas       7  3  1  3  8-7  10
León         7  3  1  3  9-9  10
Puebla       8  3  1  3  9-13 10
Tijuana      8  2  3  3  7-10  9
Pachuca      7  2  2  3  7-6   8
Necaxa       8  2  2  4 10-13  8
Veracruz     7  2  1  4  5-13  7
Lobos BUAP   7  1  1  5  4-10  4
Atlas        7  0  2  5  0-10  2
 
« Viimeksi muokattu: 01.09.2018 klo 13:47:30 kirjoittanut Chamagol »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2024 : 02.09.2018 klo 09:51:25

8, KIERROS / LA

Tigres - Atlas 3-1 (0-1)
2. Andres Andrade 0-1, 67. Jorge Torres Nilo 1-1, 76. André-Pierre Gignac 2-1. 86. Enner Valencia 3-1.
Atlas sai matsiin unelma-alun, kun Rifle Andrade kikkaili itsensä läpi 4-5 miehen puolustussumpun ja upotti sitten pallon verkkoon. Tämän jälkeen peli olikin vieraiden osalta puolustustaistelua, sillä Tigres painoi pelin väkisin Kettujen maalille. Atlaksen parikymppinen veskari José Hernández piti hyvillä torjunnoillaan joukkueensa mukana pelissä, mutta kaikkeen ei hänkään ehtinyt. Toisella puoliajalla pato sitten murtui, kun Tigres teki kolme puskumaalia ja olisihan tuo ero voinut olla lopulta huomattavasti suurempikin.  Tigres lähtee näin parin viikon maaottelutauolle playoffs-viivan  paremmalla puolella, kun taas Atlas on yhä vankasti sarjajumbona. Saas nähdä lentääkö joukkueen manageri Espinoza pihalle lähipäivinä, sillä potkut ajoitetaan Liga Mx:ssä usein sarjataukojen yhteyteen. Tämä on tavallaan luontevaa, sillä silloin uudella koutsilla on paremmin aikaa ajaa omaa pelisysteemiään sisään.
https://www.youtube.com/watch?v=TseSy_KtlTs

Cruz Azul - Veracruz 4-1 (1-0)

33. Roberto Alvarado 1-0, 48. Bryan Carrasco rp. 1-1, 56. Elias Hernández 2-1, 70. Milton Caraglio 3-1, 77. Oma maali 4-1.
Sarjakärki repi tällä voitolla pientä eroa takaa-ajajiin ja Liguilla-paikkakin alkaa olla jo varsin lähellä. Pikkusen ilmaa on tosin tällä kertaa tuloksessa, sillä vieraillakin oli toisen jakson alussa muutama vaarapaikka. Corona ja maalipuut estivät kuitenkin lisämaalien teon. Ja Aztecan nurmi on muuten tällä hetkellä todella järkyttävässä kunnossa.
https://www.youtube.com/watch?v=0Y3-AB8WrVQ

León - Pumas 1-2 (1-1)
15. Luis Montes 1-0, 44. Felipe Mora 1-1, 57. Mora 1-2.
Pumas palasi viimein voittojen tielle ja samalla joukkue kipusi ainakin väliaikaisesti liigakolmoseksi. Alku ei luvannut kyllä hyvää, sillä vierailta vietiin ensin pilkku ja lisää kylmää vettä tuli niskaan, kun Chapo tempaisi volleyllä isäntien johtomaalin. Pumas nousi kuitenkin vielä ennen taukoa tasoihin, kun Carlos Gonzalez vapautti erinomaisella seinäpallolla Moran maalintekoon. Eli kesähankinnat jälleen vauhdissa Ylos. Toinen puoliaika oli aika tasaista pelailua, mutta Mora väläytti taas vaarallisuuttaan ampumalla boksissa pyörivästä irtopallosta voittomaalin. Pumas pääsi myös nytkin treenaamaan ylivoimalla pelaamista (noin 30 min), mutta aika vaikeaa tuo taas oli. León kun painoi tänä aikana kohtuullisen hyvin, mutta valmista ei tullut.
https://www.youtube.com/watch?v=a7r18weIIyU

Chivas - Pachuca 1-3 (1-2)
9. Franco Jara 0-1, 29. Ángel Zaldivar 1-1, 32. Pablo López 1-2, 71. Jara 1-3.
Chivasin viiden matsin voittoputki päättyi sitten tähän matsiin ja osakunnian asiasta voi ottaa joukkueen pahasti koomaillut alakerta. Veskari Jimenez sortui ensin todelliseen kardinaalimunaukseen kikkailemalla omalla maalialueellaan pallon kanssa Jaraa vastaan ja eipä tuosta mitään sitten tullut. Argo ryösti pelivälineen ja toimitti sen Lópezille, joka pääsi pistämään pallon tyhjään verkoon. Ok, olihan tuossa yksi pakki epätoivoisesti suojaamassa maaliaan, mutta eipä hänellä tilanteessa hirveästi saumoja ollut. Isäntien toppariosasto päätti osallistua myös näihin tunarointitalkoisiin ja ko. köörin onnistui mm. syöttää Tuzos-pelaaja läpiajoon. Tuosta ei vielä maalia tullut, mutta kolmannessa maalissa Jaran merkkaus oli luokkaa puistohöntsät ja hyökkääjä kiitti saamastaan tilasta tekemällä varmasti ratkaisuosuman. Puhtailla papereilla ei pääse kyllä Chivas-hyökkäyskään, sillä varsinkin avausjaksolla nähtiin tuttua tuhlailua. Pepe Cardozon poppoo lähtee siis tauolle tappio niskassaan, kun taas Tuzos-leirissä lienee henki korkealla. Tämä kun oli jengille viides tappioton liigamatsi putkeen ja joukkkue onkin tällä hetkellä yksi sarjan kovakuntoisimmista porukoista.
https://www.youtube.com/watch?v=Bih_CfyAbpo

 
Sivuja: 1 ... 80 [81] 82 ... 87
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines