FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.06.2018 klo 01:17:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 80 [81]
 
Kirjoittaja Aihe: Meksikon liiga  (Luettu 110514 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2000 : 20.05.2018 klo 07:02:41

Liguillan välierät, 2. osaottelut

Toluca - Tijuana 4-1 (2-0)
9. Fernando Uribe 1-0, 31. Uribe 2-0, 66. Luis Chávez 2-1, 86. Uribe 3-1, 88. Pablo Barrientos 4-1.
Lukuisia välieriä viime vuosina hävinnyt Toluca eteni viimein finaaliin asti, edellisestä onkin jo reilut viisi vuotta. Melkoinen Uribe-show tämä oli, sillä kolumbialainen oli mukana jokaisessa maalisssa. Sentterin maalit olivat aika identtisiä, sillä Uribe sai jokaisessa keskityksen boksin sisään ja pääsi - hyvän liikkumisensa anisoista - tekemään maalit melko vapaasta asemasta. Varsinkin keskimmäinen on katsomisen arvoinen, sillä siinä Uribe ottaa ensin keskityksen rinnalla haltuun ja pistää sitten saksipotkun takakulmaan Tuoppi. Tijuanan takaa-ajoa vaikeutti sekin, että "Quick" Mendoz lensi ulos 37. ja Bolaños 61. minuutin kohdalla. Pettyneitä Xolos-leirissä varmasti myös ollaan, mutta toisaalta paikka semeissä on huomattavasti enemmän mitä joukkueelta saattoi kauden alussa odottaa.
Toluca jatkoon yhteismaalein 5-3.
https://www.youtube.com/watch?v=KA36-e0UGsQ

América - Santos 2-2 (2-1)
11. Cecilio Dominguez 1-0, Bruno Valdez 2-0, 41. Jonathan Rodriguez  2-1, 85.Jesus Isijara 2-2.
América teki tästä sentään vielä pelin, vaikka Santos lopulta finaaliin etenikin. Dominguezin pilku tuli vähän kevyesti, mutta hyvin paraguayalainen sen upotti. Valdez taas puski pilkun paikkeilta takakulmaan, minkä jälkeen kynsien pureskelu lisääntyi vieraiden penkillä, yksikin lisämaali olisi nostanut Kotkat siinä tilanteesa finaaliin meneväksi jengiksi. Rodriguezin läpiajomaali helpotti hieman painetta ja Isijara niittasi lopussa ratkaisun tarkalla kaukovedollaan.
Santos jatkoon yhteismaalein 6-3.
https://www.youtube.com/watch?v=f8Mkbp0M90A
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2001 : 20.05.2018 klo 07:40:36

LIGUILLAN LOPPUOTTELUT, 1.osa

Santos - Toluca 2-1 (0-0)

53. Luis Quiñones 0-1, 71. Djaniny 1-1, 89. Julio César Furch 2-1.
Santokselle pieni etulyöntiasema, joskin tasuri olisi kuvannut paremmin pelitapahtumia. Isännillä oli matsin alussa melkoista munkkia, sillä Toluca löi ensimmäisen kuuden minuutin aikana kahdesti Orozcon, mutta maalipuut pelastivat kotijoukkueen. Tämän jälkeen vauhti hiipui eikä ensimmäisellä puoliajalla enempää kovin vaarallisia maalipaikkoja nähty. Toisen puoliajan alkupuolella Diablos meni ansaittuun johtoon, kun Quiñones pääsi laidaltaan läpi ja upotti pallon etukulmaan. Sanros piristyi tämän jälkeen ja loi joitakin tilanteentynkiä. Tasoitus tuli kuitenkin Talaveran virheestä, sillä vieraiden veskari ryntäsi turhan hanakasti katkaisemaan pystypalloa; pieleen meni ja Djaniny pääsi sijoittamaan pallon tyhjään verkkoon. Furchilta taas aika hieno maali  matsin viime hetkillä. Brian Lozano lähetti maalille matalan keskityksen, jonka argo ohjasi sisään parin pakin estelyistä huolimatta. Lozano muuten syötti tuon tasoitusmaalin, joten varsin hyvä peli uruguaylaiselta. Ensi yönä ratkaiseva toinen osa Bomboneralla ja veikkaan, että Tolucalle tämä vielä kääntyy. Joukkue kun on kotiluolassaan varsin kova, vaikkei keskipäivän auringon etua olekaan nyt mukana.
https://www.youtube.com/watch?v=2v5XET_zVuM
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2002 : 27.05.2018 klo 07:49:25

LIGUILLAN LOPPUOTTELUT, 2. osaottelu

Santos Campeón !!
Toluca - Santos 1-1 (0-1)

9. Julio César Furch 0-1, 81. Gabriel Hauche 1-1.
Santoksen etumatka piti ja seura kruunattiin historiansa kuudennen kerran Meksikon mestariksi. Voisi sanoa myös ansaitusti, sillä matsi oli aika hyvin vieraiden hanskassa johtomaalin eikä Toluca mitään valtavaa takaa-ajorynnistystä saanut aikaan, Avausmaali oli hieman kummallinen, sillä Furchin boksin rajoilta lähtenyt veto ei ollut kova eikä myöskään järin tarkka, mutta se upposi kuitenkin verkkoon. Pahasta maskista tuo tietysti lähti, mutta hieman kevyesti se meni kuitenkin sisään. Toluca painoi tietysti tämän jälkeen, mutta vaarapaikat olivat vähissä. Pariin kaukovetoon Jonathan Orozco joutui tosin venymään, mutta voisi sanoa, että vieraat olivat jopa lähempänä lisämaalia ekalla jaksolla. Yhdessä tilanteessa joukkue kun jo löi Talaveran, mutta pusku osui tolppaan. Toisella jaksolla isännät jatkoivat painostustaan ja loivatkin pari hyvää paikkaa, mutta ne hukattiin.  Hauchen tasoitus lähietäisyydeltä tuli sitten liian myöhään ja mestaruuspytty päätyi Santoksen kaappiin. Liguillan maalikuninkuus taas meni Tolucan Fernando Uribelle (5), mutta tämä tuskin suuremmin kolumbialaista lohduttaa.
https://www.youtube.com/watch?v=FglUFKPHVJU
Santos mestari yhteismaalein 3-2.


Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2003 : 27.05.2018 klo 08:26:45

Ja jos koko kautta katsoo, niin senkin perusteella Santoksen mestaruutta voi pitää täysin ansaittuna. Joukkue kun oli valtaosan Clausurasta kärkikaksikossa, vaikka viimeisen kiekan tappio pudottikin sitten hieman lopullista runkosarjasijoitusta. Pienoinen laskuvire tosin oli lopputalvesta majoukkuetauon jälkeen, mutta Siboldin porukka löysi vanhan tasonsa Liguillan alkaessa. Mestaruuden avainmiehiin lukeutuvat tietysti huikean kauden pelannut Djaniny sekä keväällä vahvan maalivireen löytänyt Furch. Chivasista tullut  "Gallito" Vázquez taas osoittautui huippuhankinnaksi ja yhdessä Osvaldo Martńezin kanssa hän muodostikin kivikovan parivaljakon joukkueen keskikentän pohjalle. Erityisonnistujiin voi lukea myös Américan hylkimän Brian Lozanon, sillä uruguaylaislaituri oli tärkeässä roolissa Guerrerosin hyökkäyspelissä. Carlos Izquierdozin ja Jonathan Orozcon johtama alakerta oli myös koko kauden riittävän tiivis tarjoten näin hyvän perustan mestaruusjahdille. Ja virtuaali- Tuoppi täytyy nostaa myös koutsi Robert Siboldille, joka nosti nopeasti joukkueensa pohjamudista sarjan kärkeen. Pitkän uran Santoksen akatemiapuolella tehnyt uruguaylainen nostettiin joukkueen peräsimeen viime syksyn kriisin aikana ja hän sai jo tuolloin pelillistä ryhtiä Santoksen tekemiseen. Ja tämä kausi olikin sitten oma tarinansa. Akatemiatausta näkyy myös pelaajavalinnoissa, sillä pari uutta junnua löi taas itseään läpi tämän kauden aikana.

Mitä Tolucaan tulee, niin tämä oli joukkueelle taas yksi "melkein" kausi. Hernan Cristanten alaisuudessa joukkue on kolkutellut menestyksen porteilla mm. cupin puolella, mutta joukkue on kompastunut aina ratkaisevilla hetkillä. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä seurassa tapahtuu tulevan kesän aikana. Cristante kyllä jatkanee, sillä tämä kausi oli kuitenkin selvää eteenpäin menoa. Pelaajapuoleen kaipaisin kuitenkin hieman lisää ruutia ja laatua, sillä se on omaan makuuni yhä hieman "tasapaksu", tai pitäisikö sanoa ennemmin hajuton & mauton.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2004 : 27.05.2018 klo 10:58:20

Finaalien ohella viikon merkittävin uutinen on se, että prossataulukon jumboksi jäänyt Lobos BUAP jatkaa pääsarjatasolla myös ensi kaudella. Seurahan maksoi vaaditut 120 miljoonaa pesoa pari viikkoa sitten  ja nuo dinaarit on nyt todettu "puhtaiksi". Käytännössä kuvettaan kaivoivat yksityiset sijoittajat / firmat, sillä yliopisto ei tähän touhuun rahojaan laittanut. Tämä näkyy myös siinä, että seuran johtokunnassa tapahtui vaihdoksia ja  uudet henkilöt edustavat varmasti näitä sarjapaikan ostamista tukeneita tahoja. 

Toinen mielenkiintoinen uutinen on se, että nuorisosääntö tekee paluun Aperturasta 2018 lähtien:
* For the Torneo Apertura 2018, which kicks off in late July, each club must give 765 minutes of playing time to players born in 1997 or later.
* For the Torneo Clausura 2019, it's 1,000 minutes for players born in 1998 or younger -- but with 1997s being able to contribute 50 percent of those minutes.

Säännön palauttamisen taustalla on huoli nuorten meksikolaispelaajien saamasta vähäisestä peliajasta liian monessa seurassa ja tämän taas pelätään heijastuvan aikanaan myös A-maajoukkueeseen. Aiemman 20/11-säännön katsotaan myös edesauttaneen esim. Andrés Guardadon ja Javier Hernándezin kaltaisten pelaajien läpimurtoa oman seurauransa alkutaipaleella.

Minuuttitasolla vaatimus ei ole kovin kova, Aperturassa tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että junnuille pitäisi antaa peliaikaa 45 minsaa per matsi ja Clausurassa sitten hieman vajaa tunti . Tunnetuilla kasvattajaseuroilla  - tyyliin Chivas, Atlas, Pachuca, Santos ja Pumas - ei pitäisi olla mitään ongelmia säännön kanssa ja raja paukkuneekin tältä porukalta helposti ennen runkosarjan loppumista. Toista ääripäätä edustavat sitten Veracruzin ja Pueblan kaltaiset pikkuseurat, jotka eivät putoamispaniikissaan uskaltaneet antaa nuorille pelaajille juurikaan minuutteja kausilla 2017 (Ap)-2018 (Cl.). Nyt kun putoamispeikko on haudattu ainakin pariksi vuodeksi, niin onkin mielenkiintoista nähdä uskalletaanko tämän tyyppisissä seuroissa lähteä rakentamaan hieman pitemmällä aikavinkkelillä. Liigan viime vuosien perinteisistä kärkiseuroista ainakin Tigrekselle tämä luo hieman haasteita, sillä nykyryhmästä ei kovin potentialisia junnuja löydy. U20-joukkue tosin voitti keväällä liigamestaruuden, joten sieltä voi sitten jotain apuja löytyä. Américalla ja Monterreyllä on taas nykyisinkin 1-2 säännön täyttävää pelaajaa melko vakituisesti avauksessa, joten tältä osin ei pitäisi olla suurempia ongelmia. Lisäksi kummallakin on ruorissaan valmentaja, joka tunnetaan siitä, että nuoret saavat tilaisuuksia kauden aikana, joten senkin puolesta homma on heillä aika hyvin hallussa.

Draft pidetään kesäkuun alkupuolella ja sielläkin on kiintoisaa nähdä liikkuuko alle 22-vuotiaita pelaajia niihin seuroihin, joissa tarvetta olisi. Muutenhan siirtomarkkinoilla on ollut toistaiseksi aika hiljaista, mitä nyt Elias Hernández vaihtoi Cruz Azuliin. Kolmen vuoden pahvi taisi olla kyseessä. Chivas-veskari Rodolfo Cota meni puolestaan Leóniin ja tämän seurauksena William Yarbroughia on huhuiltu MLS:n suuntaan. San Jose Earthquakes on näköjään tehnyt virallisen tarjouksenkin La Fieralle, mutta ongelmana on tällä hetkellä pelaajan vaatima palkka. Huhupuolen kuumin nimi on Rodolfo Pizarro, josta Monterrey olisi valmis maksamaan 15 miljoonaa taalaa. Tästä on ilmeisesti suullinen sopimuskin, mutta homma ei ole mitenkään selvä. Chivas ja Tigres kun neuvottelevat tahollaan pelaajavaihdoista ja Pizarron nimi on noussut tässä kuviossa vahvasti esiin. América taas etsii lähinnä hyökkääjää ja PSV:n Luuk de Jong on yhä kiikarissa. Pelaajan isä ja agentti ovatkin olleet tällä viiikolla tutustumiskäynnillä Mexico Cityssä, mutta toistaiseksi homma on vahvasti ilmassa. Itse ihmettelinkin suuresti miksi De Jong vaihtaisi Meksikoon nyt, kun pelivuosia on kuitenkin vielä reippaasti jäljellä. 


Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #2005 : 27.05.2018 klo 21:33:49

San Josella on tällä hetkellä maaliin Andrew Tarbell, joka on vielä nuori veskari, ihan kelvollinen maalivahti, joka voi vielä kehittyä ja nousta hyväksikin MLS-veskariksi. Taustalta löytyy USA:n nuorisomaajoukkuekuviohin kuuluva JT Marcinkowski, joka tällä kaudella pelaa lainalla USL:n puolella.

Lyhyellä tähtäimellä Yarbrough olisi selkeä vahvistus, mutta toisaalta on ymmärrettävää, ettei Quakes halua sitoutua Yarbroughiin isolla liksalla pitkäksi aikaa, kun lupausta maalivahtiosastolle löytyy. San Josen joukkue on huono, mutta maalivahtiosasto ei ole se ongelmallisin osa-alue, vaan vahvistusta tarvittasiin enemmän muualle.

Toisaalta sitten Yarbrough olisi jonkinlainen nimihankinta herättämään taas yleisön kiinnostusta, kun kuitenkin maajoukkuekuvioissa pyörineestä veskarista kyse. Ja taas toisaalta Yarbrough on jäänyt väliinputoajaksi tuossa USA:n maajoukkuekuviossa, kun veteraaneihin, Howardiin ja Guzaniin, luotettiin niin pitkään. Nyt 29-vuotiaan Yarbroughin maajoukkueura lienee ohi, kun voimakas nuorennusleikkaus on käynnissä ja noita luultavasti suunnilleen saman tasoisia, mutta Yarbroughia nuorempia, maalivahteja on useampi.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2006 : 28.05.2018 klo 21:06:10

Aika pitkälti sama tähän. Yarbrough kuuluu osastoon  "ihan ok", muttei sen kummempaa. Ja jos omia veskareita on tosiaan kasvamassa taustalla, miksipä tosiaan tuhlata rahoja johonkin kalliiseen pelaajaan.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2007 : 02.06.2018 klo 09:44:11

Chivasin leiristä kuuluu kummia, sillä seuran manageri Matias Almeydaa ollaan kippaamassa kovasti sivuun. Viimeisimpien tietojen mukaan lähtö on vain ajan kysymys ja saattaa tulla jo lähipäivinä. Hieman oudolta tämä tietysti kuulostaa, sillä argentiinalaiskoutsi pelasti Chivasin ensin putoamisvaarasta, minkä jälkeen joukkue on voittanut Peladon alaisuudessa pari kertaa cupin ja kerran myös liigamestaruuden. Varsinkin edellinen maistui varmasti makealta, sillä se päätti Meksikon suosituimpiin kuuluvan seuran kymmenen vuotta kestäneen korpivaelluksen. Myönnettäköön, että pari mestaruuden jälkeistä liigakautta on mennyt kehnosti, mutta vastineeksi tänä keväänä tuli CONCACAF:in mestareiden liigan voitto ja sen myötä paikka ensi joukukuun seurajoukkueiden MM-turnaukseen.

Johtokunnan kanssa tuntuu olevan kuitenkin erimielisyyksiä ja ne saattavat hyvinkin johtua taloudellisista syistä. Seurapomo Jorge Vergara kinastelee tällä hetkellä oikeudessa ex-vaimonsa mm. raha-asioista, joten Vergaralla ei ole ehkä tällä hetkellä saumoja pistää niin paljon rahaa Vuohiin kuin aiempina vuosina. Talousongelmat näkyivät osiltaan jo viime kaudella, kun mestareiden liigan bonusten maksamisen kanssa oli ongelmia. Pelaajapuolella on ollut samoja elkeitä, sillä Chivas ei halunnut maksaa lainassa olleesta veskaristaan Rodolfo Cotosta Pachucan vaatimaa summaa, joten tämä siirtyi Leóniin. Myös joukkueen tähtiin kuuluvan Rodolfo Pizarron kaupittelu Monterreylle viittaa hieman samaan suuntaan. Jos/kun tämä kauppa toteutuu, niin siinä puhutaan sitten Liga MX:n sisäisten siirtojen ennätyksestä. Keskikenttäpelaajaan on tosin kohdistunut kiinnostusta Euroopastakin, mutta siltä suunnalta Rebaño tuskin saisi samanlaisia rahoja.

Siirtomarkkinoilla on puolestaan ahkerimmin heilunut Cruz Azul, jonka uudeksi jalkapallotoimen johtajaksi tuli Américassa menestystä niittänyt Ricardo Pelaez. Uusi diriga on haalinut riveihin jo kaksi kovaa vahvistusta, kun Atlaksen & Tijuanan maalitykki Milton Caraglio sekä sarjan parhaisiin laitureihin kuuluva Elisas Hernández saapuivat Cementerosiin. Mielenkiintoiseksi hankinnoiksi voi lukea myös Américan Pablo Aguilarin, jonka johtamana Tijuanalla oli Clausurassa eräs sarjan pitävimmistä alakerroista. Necaxasta tuleva nuori laituri Roberto Alvarado on puolestaan liukas kaveri ja varsin hyvä tilanteiden luoja. Eli ihan mielenkiintoista pakettia Pelaez ja Caixinha ovat Cruz Azulille luomassa. Toki lähtijöitäkin on, sillä seura julkaisi viime viikolla mittavan siirtolistan, jonka kärjessä ovat chileläiset Francesco Silva, Enzo Roca sekä Felipe Mora. Ensi viikon draft sitten näyttää kuinka moni heistä loppupeleissä todella jättää La Máquinan.

Pumas taas on tällä hetkellä heikentymässä, sillä Nico Castillo on tunnetusti suuntaamassa Eurooppaan ja uusi seura olisi näillä näkymin Benfica. Mediotiempo uutisoi jo reilu viikko sitten, että soppari olisi allekirjoitettu,mutta enpä nähnyt tuosta tietoa vielä muualla. Maajoukkuepelaaja Jesús Gallardo taasen lähti jo, sillä laituri siirtyi Monterreyhyn. Joukkueesta viime syksynä kenkää saanut "Paco" Palencia on muuten palannut myös futishommiin, sillä hänet nimitettiin tällä viikolla Lobos BUAP;n uudeksi manageriksi. Tälle uutiselle toki Tuoppi, sillä Paco on hieno mies Ylos.

Ja pakkohan se Monterreykin on mainita, sillä Rayados on vahvistumassa rajusti kesän aikana. Aiemmin löpisin Necaxa-veskari Marcelo Baroveron mahdollisesta hankinnasta ja tuo toteutui tällä viikolla lainadiilin muodossa. Ylempänä mainittujen pelaajien ohella Pandilla tavoittelee myös Rogelio Funes Morin velipoikaa Ramiroa, josta seura olisi valmis pulittamaan noin 14 miljoonaa taalaa Evertonille. Liverpool Echon mukaan Toffees on ainakin valmis kuuntelemaan tarjouksia vastikään pahasta polvivammasta toipuneesta pakistaan.  Seuran uudella koutsi Diego Alonsolla oli jo entuudestaan kasassaan tähtisikermä ja kaikkien em. hankintojen toteutuessa mestaruus voi olla ainoa tavoite.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2008 : 09.06.2018 klo 10:05:05

Draft pidettiin viikolla ja tällä kertaa se oli aika vaisu tapaus. Jokunen entuudestaan tiedetty siirto tosin vahvistettiin ja merkittävin oli tietysti Rodolfo Pizarron myynti Chivasista Monterreyhyn. Rebañon johdon mukaan myös Euroopasta oli joitakin ostotarjouksia, mutta ne olivat kaukana siitä, mitä Rayados oli valmis maksamaan. Muilta osin oli aika hiljaiseloa ja osaltaan asiaan vaikuttaa tietysti se, että uusien sääntöjen myötä draft-siirroissa on pääosin kyse vain seurajohtojen keskenään sopimista alustavista diileistä ja siirtojen kohteena olevien pelaajien pitää nämä vielä hyväksyä. Näin mitään draftin jälkeistä kokonissiirtosummaa ei tällä kertaa julkaistua.

Merkittävimpiin uutisiin kuului se, että Guido Pizarro on palaamassa Tigresiin Sevillasta vain vuoden stintin jälkeen. Molemmat seurat ovat jo vahvistaneet kaupan, taisi olla joku 8 milljoonaa taalaa ja homma on kiinni henk.kohtaisesta sopimuksesta ja lääkärintarkastuksesta. Porton nuori meksikolaisveskari Raúl Gudiño palaa puolestaan Chivasiin lainadiilillä. Mielenkiintoinen veto, sillä Gudiño on nähty usein Meksikon tulevana A-maajoukkueveskarina, mutta Euroopassa peliaika on ollut kortilla. Vuohissa tota pitäisi olla saatavilla, kun Cota häipyi Leóniin. Kenttäpelaajasiirroista kiintoisin on Andrés "Rifle" Andraden siirtyminen Atlakseen. Kolumbialainen on kuulunut La Fieran runkokalustoon, joten pitäisi olla ihan kohtuullinen vahvistus Ketuille.

Alla muutama muu maininnan arvoinen tapaus:

* Edson Puch (lh/kk, chi), Querétaro --> laina-aikaa jatkettiin 6 kk:lla

* Irven Avila (kk, Per A), Lobos BUAP ---> Morelia

* Omar González (kp, USA A), Pachuca ---> Atlas

* Bryan Rabello (kk, chi), Santos --> Lobos BUAP

* Juan José Calero (h, kol, 19 v)* , Pachuca ---> León

* Carlos Peña (kk), Cruz Azul --> Necaxa

* Carlos Fierro (lh), Cruz Azul --> Morelia


* = legendaarisen veskarin Miguel Caleron poika

 
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2009 : 10.06.2018 klo 12:00:53

* Carlos Fierro (lh), Cruz Azul --> Morelia  
Vaikea kyllä uskoa, että Fierro on vasta 23-vuotias, sillä tuntuu, että laituri olisi ollut maisemissa iäisyyden. Melkoista kiertolaiselämää hän on myös viettänyt parin-kolmen viimeisen vuoden ajan, sillä seuralistalta löytyy Chivasia, Querétaroa, Cruz Azulia ja viimeisimpänä siis Morelia. Fierrohan kuuluu näihin vuoden 2011 maailmanmestareihin ja toisin kuin monet joukkuekaverinsa hän on sentään pystynyt luomaan itselleen kohtuullista uraa Liga MX-futaajana. Fierron ohella Liga MX:stä  löytyy toki pari-kolme muuta ko. mestariryhmän jäsentä ja lisäksi kaksi futaa nykyisin ulkomailla (Antonio Briceño/Portugali  & Marco Antonio Bueno / Chile). Muut ovat sitten Liga de Ascenso-tasolla, jos sielläkään. Tähän liittyen yksi aika mielenkiintoinen siirto nähtiin, kun Puebla lainasi Jonathan Espericuetan Tigrekseltä. Kyseinen jannuhan kuului turnauksen tähtiin, mutta pääsarjaura ei ole lähtenyt vielä oikein lentoon Felinosin ulkomaalaisia pursuavassa ryhmässä. Espericueta viettikin viimeisen vuoden lainassa kakkostason San Luisissa ja pelasi sen verran hyvin, että La Franja kiinnostui hänestä. Toivoa sopii, että sitä peliaikaa ja näyttösaumoja viimein löytyisi.

Muista uutisista sen verran, että Louhikkokoskettajan MLS-ketjussa mainitsema Raúl Ruidíazin siirtyminen Seattleen olisi ilmeisesti toteutumassa. Hinta päälle kymmenen miljoonaa dollaria ja siirto tapahtuisi MM-kisojen jälkeen. Atlas tavoittelee puolestaan riveihinsä Sampdorian Ricky Àlvarezia. Mediotiempon mukaan diilistä on jo sovittu pelaajan agentin kanssa ja eipä siirron toteutuminen mitenkään mahdotonta olisi, sillä argon edellinen Serie A kausi ei ollut ainakaan statsien mukaan kummoinen. Kolmikymppisenä sopisi myös aika hyvin näihin Eurooppa->Liga MX - kauppojen maailmaan. En pelaajaa sen kummemmin tunne, mutta kelpasi kuitenkin Argentiinan vuoden 2014 MM-ryhmään, joten sen puolesta ihan mielenkiintoinen huhu.

Tigreksessä sivuraiteelle ajautunutta Lucas Zelarayánia on taas viety huhuissa mm. Santokseen ja Racingiin, mutta korkea hintapyyntö - kahdeksan miljoonaa dollaria - tekee kaupoista kyllä aika lailla mahdottomia.  Necaxa on taasen hankkimassa argentiinalaisen hyökkääjän Brian Fernándezin Chilen liigasta. Vaikuttaa varsin kiintoisalta tapaukselta, sillä argo on latonut Union La Caleralla tänä vuonna 11 maalia 12 pelissä. Kolmen vuoden pahvista on näillä näkymin kysymys.Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2010 : 10.06.2018 klo 12:23:13

Perinteiseen Liga Mx-tyyliin taloussohellukset jatkuvat myös tänä kesänä. Vauhdissa on jälleen kerran vanha tuttumme Veracruz, joka on tällä kertaa velkaa pelaajilleen "vain" kahden kuukauden palkat + bonukset sarjapaikan pelastamisesta. Maksetaan jos jaksetaan - meininki on siis yhä vahvasti vallalla Puertossa ja pikkusen huvittavaa on, että nillä kuuluisilla liigalisenssisäännöillä ei tunnu olevan suuresti merkitystä, kun puhutaan pääsarjassa jo olevista seuroista.

Suomeksi sanottuna haiskahtaa pikkasen siltä, että säännöt eivät ole samat kaikille seuroille. Ei tässä tietysti mitään uutta ole, sillä esim. Chiapas sai perseillä taloutensa kanssa vuosikausia, mutta kun putoaminen lopulta toteutui, niin seura potkaistiin samoin tein ulos Meksikon futiksesta. Vastaavasti Atlas oli vuosikausia uutisissa palkkavelkojensa takia, mutta eihän nyt - herranjestas - TV Aztecan omistamaa seuraa voi kovistella saati rangaista. Mutta kas kummaa kun Ascenso-tason Veracruz (silloinen versio) syyllistyi noihin aikoihin samaan rikkeeseen, niin seura pakoitettiin lopettamaan toimintansa.

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2011 : 16.06.2018 klo 08:15:00

Chivasin managerisaaga tuli päätökseensä, sillä José Saturnino Cardozo nimettiin tällä viikolla Vuohien uudeksi luotsiksi. Itselleni tämä tietää vaikeita aikoja, sillä en Chivasista pahemmin perusta, mutta Pepe Cardozo on aina kuulunut suosikkeihini ;). Paraguaylainen lukeutuu Meksikon liigan kaikkien aikoihin maalipyssyihin ja voitti urallaan mm. neljä maalikuninkuutta. Manageriuransa aikana Cardozossa onkin näkynyt ajoittain turhautumista, kun alaiset eivät saa helpoistakaan paikoista palloa verkkoon. Samaa on ehkä luvassa myös Chivasissa, jonka hyökkäyskalusto on melko keskinekertaista tasoa.

MM-kisat missannut Nestor Araujo sai balsamia haavoilleen, sillä toppari siirtyy Celta Vigon riveihin. Asiaa varmaan auttoi se, että espanjalaisseuran managerina toimii Antonio Mohamed, joka tuntee tietysti Araujon erittäin hyvin Liga Mx-ajoiltaan. Eipä silti, eurooppalaisjoukkueet olivat osoittaneet ennenkin kiinnostusta topparia kohtaan ja omasta puolestani uskon, että Araujolla on edellytykset pärjätä La Ligasssa.

Toinen siirtouutinen on puolestaan aika yllättävä, sillä Jorge "Chatón" Enriquez lähtee kokeilemaan onneaan Omonia Nicosiassa. Chatón lukeutui Lontoon kultaryhmän runkopelaajiin, jolta odotettiin aikoinaan melko paljon. Itsekin taisin raapustella tuolloin forumille, että keskikentän rouhija lukeutuu niihin pelaajiin, joilla on hyvät edellytykset päästä A-maajoukkueeseen ja jopa Eurooppaan. Aika poskelleen tuo veikkaus meni, sillä Chatónin ura on ollut viime vuosina melkoista alamäkeä eikä tuo viime kausikaan juuri poikkeus ollut. Hieman yllättäen tuo "eurooppalainen unelma" toteutuu ensi kaudella olkoonkin, että miehen uusi sarja ei ole mitään eliittiluokkaa.

Diego Lainezin ympärillä on myös pyörinyt siirtohuhuja, sillä Marcan mukaan Villarrealin, Betisin ja Espanyolin skoutit olivat tarkkailemassa laiturin otteita Toulonin turnauksessa. Myös Lyonin väitetään olevan kiinnostuneen Meksikon futiksen superlupauksesta. Jos Lainezin kehitys jatkaa nykyistä rataansa, niin siirto Eurooppaan on tietysti vain ajan kysymys. América tosin ei tunnu kovin halukkaalta myymään tässä vaiheessa ja itsekin uskoisin, että ainakin pari lisäkautta Liga Mx:ssä tekisivät Lainezille terää.   

 
Sivuja: 1 ... 80 [81]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines