FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.09.2021 klo 23:57:03 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 95
 
Kirjoittaja Aihe: Meksikon liiga  (Luettu 177148 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #25 : 09.11.2008 klo 15:39:52

Pientä spekulaatiota j kommenttia vielä.

LOHKO 1

Atlante
Viime kierrokset eivät ole menneet välttämättä aivan nappiin, mutta playoffs-saumat ovat erittäin hyvät. Tarvitsee kahdesta viimeisestä pelistään vain pisteen ja napannee tuon jo keskiviikkona, kun Tecos tulee kyläilemään. Jos / kun selviää playoffseihin, niin omaa mahdollisuudet edetä pitkälle. Jatkoon.

Santos
Puolustavan mestarin kausi on edennyt melko tasapaksuun tahtiin, mutta siitä huolimatta joukkue on vahvasti tyrkyllä jatkoon. Pelit ovat kulkeneet syksyllä tuttuun Santos-tyyliin: kotona joukkue on kova, mutta vieraissa pelit usein takkuavat. Kohtaa viimeisellä kierroksella Atlanten, joka ei tule välttämättä sata lasissa otteluun. Jatkoon

Pachuca
Tuzos aloitti kauden kangerrellen, mikä saattaa maksaa joukkueelle playoffs-paikan. Ensimmäisen voittonsa joukkue nappasi vasta kuudennella kierroksella, minkä jälkeen Enrique Mezan ryhmä on pelannut playoffs-tahtiin. Jäänee tässä lohkossa Atlanten ja Santoksen jälkeen, mutta tavoittelee edelleen playoffs-karsintapaikkaa. Joukkueen kohtalo ei ole kuitenkaan enää sen omissa käsissä, vaan tarvitsee apua myös muilta joukkueilta. Kohtaa viimeisellä kierroksella kotonaan Atlaksen, joka tavoittelee niin ikään edelleen jatkopaikkaa. Kausi päättyy runkosarjaan.

Indios
Joukkue ei välttämättä hurmaa tyylillään, mutta nousijaryhmä lukeutuu kuitenkin kauden positiivisiin yllättäjiin. Vaihtoi heti kauden alussa valmentajaansa ja tällä kertaa tämä ratkaisu toi tulosta. Héctor Hugo Euguin alaisuudessa Indios on noussut sarjan pohjamudista kolkuttelemaan liguillan portteja, mutta seuran kausi päättynee kuitenkin ensi viikonloppuna. Tästä huolimatta vahva esitys joukkueelta, jonka päähuomio lienee ensi kaudellakin sarjapaikan turvaamisessa.

Monterrey
Rayados lukeutuu aperturan suuriin floppeihin, sillä materiaalinsa puolesta Ricardo La Volpen ryhmän olisi pitänyt taistella playoffs-paikoista. Teoriassa tähän on vielä mahdollisuuksia, mutta jatkopaikka vaatii kuitenkin huomattavaa apua myös muilta joukkueilta. Varsin todennäköisesti liguilla-haaveet voidaan haudata jo tänä viikonloppuna Aztecalla, mikä saattaa tietää myös potkuja ex-maajoukkueluotsi La Volpelle. Kausi päättyy runkosarjaan.

Puebla
Varsin tavanomainen kausi Pueblalta. Kotonaan joukkue pystyy panemaan kampoihin joukkueelle kuin joukkueelle, mutta vieraissa ryhmä on yleensä vaisu. On kärsinyt kauden aikana pahasta tehottomuudesta, minkä myötä pissepussi on jäänyt varsin laihaksi. Joukkue killuu tällä hetkellä putoajan paikalla, joten tarvitsee selkeästi vahvistuksia ensi kevääksi.

LOHKO 2

Morelia
Kuuluu kauden yllättäjiin, sillä keskinkertaisen alkukauden jälkeen joukkue on jyrännyt eteenpäin vahvaan tahtiin. Merkittävän osan tästä nousuvireestä voi ottaa piikkiinsä perulaishyökkääjä Andres Augusto Mendoza, joka on pommittanut vakean alkukauden jälkeen murhaavaan tahtiin. Miehellä on kasassa jo 10 osumaa ja jos tahti jatkuu samana, niin Monarkit voivat mennä tällä kaudella pitkällekin. Vahva kotijoukkue kohtaa viimeisellä kierroksella omalla Morelosillaan alavireisen Tigresin, joten ryhmä omaa hyvät mahdollisuudet suoraan jatkopaikkaan

Pumas
Kaksijakoinen kausi takana, sillä erinomaista alkusyksyä seurasi pitkä voitoton putki, joka katkesi vasta tällä viikolla Jagaarien vieraana. Tuca Ferrettin joukkue on kuitenkin edelleen hyvin mukana kisassa lohkon kärkipaikoista. Eräänlainen kohtalon ottelu on tänään, sillä lyömällä Tecosin joukkue varmistaisi käytännössä paikkansa ainakin playoffs-karsinnoissa. Kohtaa viimeisellä kierroksella Monterreyn vieraissa. Veikkaus: hakee vauhtia playoffs-karsinnoista.

Cruz Azul
La Maquinan kausi ei ole mennyt aivan putkeen ja viime kierrosten kompurointien myötä ryhmä joutuu kamppailemaan vielä tosissaan liguilla-paikasta. Kohtaa viimeisellä kierroksella jo playoffs-saumansa menettäneen Jaguaresin lähtien kamppailuun selkeänä suosikkina. Oman mausteensa tähän soppaan heittävät kuitenkin viime kauden neljännesfinaalottelun tapahtumat, jotka saattavat lisätä vieraiden kiusantekohalua. Veikkaus: playoffs-karsintoihin.

Tecos
Guadalajaran kolmosjengi lukeutuu kauden positiivisiin piristäjiin. Varsinkin Miguel Herreran alaisuudessa Tecos on pe´lannut maalirikasta jalkapalloa ja joukkue on roikkunut playoffs-paikan tuntumassa ansaitusti koko kauden. Vaikeahkon loppuohjelman - Pumas ja Atlante vieraissa sekä Puebla kotona - vuoksi eväät eivät välttämättä riitä suoraan jatkopaikkaan, mutta liguilla-karsintaan joukkueella on edelleen hyvät saumat.

Chivas
Suurseura lähti liikkeellä nuorella joukkueella ja kauden alku oliken melkoisen hankalaa taivalta. Viimeisten viikkojen aikana peli on kuitenkin lähtenyt rullaamaan suhteellisen hyvin, minkä myötä joukkue on kivunnut mukaan kakkoslohkon kärkikamppailuun. Hyväkuntoisen ryhmän loppuohjelma - Puebla vieraissa ja Indios kotona - ei ole vaikeimmasta päästä, joten suoraan jatkopaikkaan on erinomaiset mahdollisuudet. Lohkossaan sijoille 1-3.

América
Ramón Diazin avauskausi Kotkien peräsimessä olisi voinut mennä paremmissakin merkeissä, sillä suurseura on rämpinyt käytännössä koko kauden sarjan häntäpään tuntumassa. Pientä piristymistä on tapahtunut viime aikoina sen verran, että playoffs-karsintaan on joukkueella vielä pienet mahdollisuudet. Todennäköisesti ryhmän kausi päättynee myös tällä kaudella runkosarjaan.

LOHKO 3

San Luis
Tasaisen varmaa suorittamista läpi kauden, mikä tuonee joukkueelle myös runkosarjan voiton. Joko nyt olisi mestaruuden aika?

Toluca
Punaisten Paholaisten alkukausi meni takkuillessa, mutta pikkuhiljaa joukkue on hivuttautunut mukaan kärkikamppailuun. Toluca on vahva suosikki suoraksi jatkajaksi kolmoslohkosta, sillä se kohtaa viimeisellä kierroksella kotiluolassaan San Luisin, joka ei ottane turhia riskejä itselleen merkityksettömässä ottelussa. Kun joukkueen pahimmilla kilpailijoilla on vielä edessään vaikeat vieraspelit, niin saattaa mennä suoraan jatkoon, vaikka häviäisikin päätöskamppailunsa. Jatkoon mennessään omaa mahdollisuudet jopa mestaruuteen.

Tigres     
Kuntokäyrä on osoittanut viime viikkoina selkeästi kaakkoon, minkä myötä playoffs-paikka saattaa jäädä haaveeksi. Morelian kotiluolasta on heikohkolla vierasjoukkueella tuskin suurempaa tuotavaa, joten kamppaillee lähinnä viimeisestä playoffs-karsintapaikasta. Tämäkin saattaa jäädä haaveeksi, mikä olisi pettymys hyvin menneen alkukauden jälkeen. Kokonaisuudessaan kuitenkin melko ok suoritus ja vastaavalla tasolla keväällä pelattaessa sarjapaikka säilynee kohtuullisen kivuttomasti.

Atlas     
Kettulauma omaa vielä teoriassa mahdollisuuden liguilla-karsintaan, mutta kovin suuria vetoja ei ryhmän puolesta kannata lyödä. Joukkueen pitäisi näet pöllyttää suhteellisen hyvässä vireessä ollut Pachuca reilulla maalierolla vieraskentällä ja toivoa samalla, että kakkoslohkon joukkueet pelaavat sopivasti ristiin. Veikkaus: kausi päättyy runkosarjaan

Jaguares 
Pettymysten kausi Jaguaareille, joiden keväinen liguilla-paikka vaihtuu nyt sarjan häntäpään sijoitukseen. Osasyyn heikolle mennee alkukauden lukuisiin pelikieltoihin, jotka olivat seurausta Cruz Azul-ottelun joukkotappelusta. Pikkuseuran materiaali ei kestänyt tätä ja näin ryhmä antoi alkukaudesta liikaa tasoitusta kilpailijoilleen.

Necaxa
Katastrofaalinen kausi Necaxalle, sillä viime kaudella liguillaan tyrkyllä ollut joukkue putosi Aperturassa sarjan pohjamutiin. Varsinkin maalinteko on ollut joukkueelle tuskaista, mikä on hieman yllättävää ottaen huomioon Necaxan nimekkään kärjen. Syksyn kestänyt rämpimisen myötä joukkue on vajonnut mukaan putoamiskurimukseen, joten joukkue lähtenee tosissaan viimeiseen otteluunsa Américaa vastaan.
libreyloko

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 09.11.2008 klo 20:17:32

Pientä spekulaatiota j kommenttia vielä.

Tigres     
Kuntokäyrä on osoittanut viime viikkoina selkeästi kaakkoon, minkä myötä playoffs-paikka saattaa jäädä haaveeksi. Morelian kotiluolasta on heikohkolla vierasjoukkueella tuskin suurempaa tuotavaa, joten kamppaillee lähinnä viimeisestä playoffs-karsintapaikasta. Tämäkin saattaa jäädä haaveeksi, mikä olisi pettymys hyvin menneen alkukauden jälkeen. Kokonaisuudessaan kuitenkin melko ok suoritus ja vastaavalla tasolla keväällä pelattaessa sarjapaikka säilynee kohtuullisen kivuttomasti.


http://www.mediotiempo.com/fmf/primera/apertura_2008/tabla_general_visitante.php

Olisihan se sitten jo  Aperturan toinen vierastappio tulossa Morelosilla, jos Chamagolin ennustukseen on luottaminen. Viimeisimmissä peleissä (Toluca-matsi jäi näkemättä) Lapuenten hyvin etenkin vieraskentille soveltuva contragolpeja hakeva peliryhmitys 4-2-1-2-1, jossa laitapuolustajat saavat ravata hyökkäyssuuntaan puolustuksen keskustan ja keskikentän puolustavien pelaajien pitäessä keskustan paketin kasassa on toiminut melko lailla hyvin ja pelaajat ovat toteuttaneet taktiikkaa kurinalaisesti, vaikka Marino saisikin askellustaan tihentää puolustustilanteissa. Kuntopuolella lienee vieläkin jotain ongelmaa. Marinon kunnosta riippunee myös Lobosin pelipaikka – onko se sitten keskikentällä Ayalan ja Abuelon yläpuolella vai laitahyökkääjänä. Kikín on kovasta työmäärästään huolimatta jättänyt vähän vaisun vaikutelman viime aikoina, olisiko välillä syytä kerätä voimia penkillä? Maajoukkueseen Svennis toki Kikínin valitsi.

Blas on ollut ajoitusten kanssa vähän hukassa pelikiellosta palattuaan, mutta uskoisin, että Moreliaa vastaan ja Liguillassa saa Blas aloittaa Aguilarin sijasta. Acuñita – kuinka mones uusi Messi muuten kyseessä - voi liikkeellään ja aktiivisuudellaan tuoda tarvittaessa puhtia loppuminuuteille. Joka tapausessa peliesitykset ovat näyttäneet viime aikoina niin vakuuttavilta, että Moreliaa vastaan voidaan lähteä luottavaisina, joskaan karsiutuminenkaan ei katastrofi olisi. Onneksi prosenttitaulukosta ei tarvitse keväälläkään kantaa suurempaa huolta.


Moreliaa vastaan voisi aloittaa vaikka näin:

                            Blas

         Kikín                           Lucas

                        Marino

             Ayala            Sancho

Mario Ruiz      Hugo Sánchez     El Ganso     Martínez

                     El Conejo

Ruizin korvaajaksi tarvittessa joko Pepe Rivas tai Molina. Hyökkäyspäässä sitten Pajaroa Kikínin tai Marinon tilalle toisella puoliajalla aiheuttamaan hämminkiä koko 55 kilogramman massallaan.

Saavedra taitaa olla jo ulkona Lapuenten suunnitelmista, ei ole mahtunut edes penkille. Joku kuiskasi nähneensä D.T:n ilmoittaneen Saavedralle klassiset sanat: ”chavo, no tienes futuro”.
« Viimeksi muokattu: 09.11.2008 klo 20:19:05 kirjoittanut libreyloko »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #27 : 10.11.2008 klo 08:29:01


Heh,  heh heikkoahan tuo meno on ollut  ;). Noh korjataan nyt sen verran, että tarkoitin lähinnä viime aikojen vieraspelejä, edellisestä voitosta, kun on vierinyt hyvä tovi (Monterreytä ei lasketa...)  ;) Kiitos kuitenkin, kun annat uskoa, Tigresin voittoa täälläkin toivotaan.


Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #28 : 10.11.2008 klo 10:14:33

Viimeistä edellinen kierros saatiin päätökseen eilen ja tasaisessa kakkoslohkossa nähtiin kiintoisia tuloksia. Pumas löi Tecosin kotonaan 3-0 varmistaen näin,  että joukkueen kausi jatkuu myös ensi viikonlopun jälkeen. Chivasin kärsi puolestaan takaiskun, kun joukkue hävisi Pueblalle vieraskentällä luvuin 1-2. Copa Sudamericanan välieriin valmistautuva Rebaño lähti kamppailuun vahvasti varamiehisellä ryhmällä ja tällä kertaa tämä taktiikka kostautui. Joukkueen manageri Flores tosin kommentoi pelin jälkeen, ettei hänellä ole avaus- ja vaihtomiehiä, vaan 24 pelaajan ryhmä, jossa jokaisella on oma tehtävänsä. Chivasin luotsi painotti myös sitä, että seura hakee edelleen menestystä sekä liigasta että kansainvälisiltä kentiltä. Flores oli myös varsin luottavainen sen suhteen, että joukkue selvittää itsensä mukaan liguillaan. Chivasin arkkivihollinen América piti omalta osaltaan playffs-toiveensa hengissä, kun se kukisti Monterreyn äärimmäisen niukasti 1-0. Kotkat saa kiittää voitostaan osin vastustajansa hölmöilyä, sillä Morenon voittomaali tuli vieraiden puolustuksen suosiollisella avustuksella ja myös hyökkäyspäässä Rayados oli anteliaalla tuulella. Varsinkin maajoukkuesentteri Carlos Ochoa voi katsoa itseään peiliin, sillä mies tuhlasi pari todellista avopaikkaa. Toki isännilläkin oli saumansa lisämaaleihin, sillä Pocho Insua tulitti pallon kertaalleen ylärimaan. Nihkeän voittonsa myötä Américalle jäi päätöskierroksen Necaxa-kamppailuun vielä panosta, sen sijaan Monterreyn ryhmä voi suunnata katseensa jo kohden joululomia.

Alla on pari linkkiä matsikoosteihin, laatu ei ole välttämättä parasta a-luokkaa. Joka tapauksessa nättejä maaleja Puumilta ja Pueblan veskarilta aika karsea tupelointi Chivasin maalissa.

16. KIERROS (su 9.11.)

Pumas - Tecos 3-0 (0-0)
1-0 Juan Carlos Cacho al minuto 73
2-0 Dante López al minuto 81
3-0 Dante López al minuto 91
kooste: http://uk.youtube.com/watch?v=FnNQHBR29XU

Puebla - Chivas 2-1 (2-0)
1-0 Luis Miguel Noriega al minuto 10
2-0 Sergio Rosas al minuto 45
2-1 Sergio Santana al minuto 90
kooste: http://uk.youtube.com/watch?v=8iKSvfhXxjE

América - Monterrey 1-0
1-0 Alfredo Moreno al minuto 11


LOHKO 1

Atlante    15  6  5  4  19-15  23
Santos     16  5  6  5  22-20  21
----------------------------------
Pachuca    16  5  5  6  24-24  20
Indios     16  5  4  7  18-24  19
Monterrey  16  4  4  8  17-26  16
Puebla     16  2  9  5  12-18  15


LOHKO 2

Pumas      16  7  5  4  22-12  26
Morelia    16  6  6  4  26-18  24
----------------------------------
Cruz Azul  16  6  5  5  25-22  23
Tecos      15  6  4  5  26-25  22
Chivas     16  5  7  4  21-23  22
América    16  5  6  5  22-21  21


LOHKO 3

San Luis   16  8  5  3  24-19  29  Q
Toluca     16  6  6  4  24-16  24
-----------------------------------
Tigres     16  6  5  5  20-15  23
Atlas      16  6  3  7  22-26  21
Jaguares   16  5  3  8  19-30  18
Necaxa     16  2  8  6  15-24  14YLEISTAULUKKO


San Luis   16  8  5  3  24-19  29
Pumas      16  7  5  4  22-12  26
Morelia    16  6  6  4  26-18  24
Toluca     16  6  6  4  24-16  24
Tigres     16  6  5  5  20-15  23 q
Atlante    15  6  5  4  19-15  23
Cruz Azul  16  6  5  5  25-22  23 q
Tecos      15  6  4  5  26-25  22 q
Chivas     16  5  7  4  21-23  22 q
Santos     16  5  6  5  22-20  21
América    16  5  6  5  22-21  21
Atlas      16  6  3  7  22-26  21
Pachuca    16  5  5  6  24-24  20
Indios     16  5  4  7  18-24  19
Jaguares   16  5  3  8  19-30  18
Monterrey  16  4  4  8  17-26  16
Puebla     16  2  9  5  12-18  15
Necaxa     16  2  8  6  15-24  14KUNTOPUNTARI

Toluca      6  4  1  1  12- 4  13
Morelia     6  4  1  1  15- 8  13
Indios      6  3  3  0   7- 4  12
Pachuca     6  3  2  1  10- 7  11
Atlas       6  3  1  2   6- 9  10
Pumas       6  2  3  1   8- 4   9
América     6  2  3  1   7- 5   9
Chivas      6  2  3  1   7- 6   9
San Luis    6  2  3  1  10-10   9
Santos      6  2  2  2   6- 7   8
Atlante     6  2  1  3   8- 7   7
Puebla      6  1  4  1   6- 6   7
Tecos       6  2  1  3  11-12   7
Jaguares    6  2  1  3   6-11   7
Tigres      6  1  3  2   9- 9   6
Necaxa      6  1  3  2   4- 8   6
Cruz Azul   6  1  2  3   7- 9   5
Monterrey   6  1  1  4   5-11   412.11.
Atlante - tecos

15.11.
Tecos - Puebla
Cruz Azul - Jaguares
Monterrey - Pumas
Pachuca - Atlas
Chivas - Indios

16.11.

Morelia - Tigres
Toluca - San Luis
Necaxa - América
Santos - Atlante
   
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #29 : 10.11.2008 klo 10:53:26

Joka tapausessa peliesitykset ovat näyttäneet viime aikoina niin vakuuttavilta, että Moreliaa vastaan voidaan lähteä luottavaisina, joskaan karsiutuminenkaan ei katastrofi olisi. Onneksi prosenttitaulukosta ei tarvitse keväälläkään kantaa suurempaa huolta.
Hyvä jos näin on, joten ei muuta kuin tuopin kanssa jänäämään ensi vkonloppuna. Ja itsekin suhtaudun melkoisella luottavaisuudella siihen, ettei tuo putoamismörkö kovin pahasti iske päälle ensi keväänä. Putoamiskamppailujen kannalta mielenkiintoinen jengi alkaa sen sijaan olla Monterrey. Ensi keväänä seuralla tuskin on pahempaa hätää, mutta jos clausurakin menee pöpelikköön, niin sitten aletaan olla jo pulassa. Tämä kausi mukaan lukien kolmen edellisen kauden pojokeskiarvo kun on jo alle 1,1:n mikä ei lupaa hyvää jatkoa ajatellen... Joka tapauksessa on kiintoisaa nähdä, minkälaisia muutoksia Monterreyssä tapahtuu tauon aikana. Kuka on esim. luotsina ja jatkavatko esim. nimekkäät hyökkääjät. Toinen hauska spekuloinnin kohde on América. Suurista muutoksista pelaajakaartissa on puhuttu, joten nähtäväksi jää keitä on jäljellä tammikuussa. Varmaan ainakin Memo, Cabañas, Esqueda, luultavasti myös Gringo. Vaan miten mahtaa käydä esim. Pochon, Rojasin ja veteraani-ikään päässeen Villan?

Saavedra taitaa olla jo ulkona Lapuenten suunnitelmista, ei ole mahtunut edes penkille. Joku kuiskasi nähneensä D.T:n ilmoittaneen Saavedralle klassiset sanat: ”chavo, no tienes futuro”.
Tavallaan surullista, mutta aika aikaa kutakin, alkaa olla kuitenkin jo melkoisen lähellä uransa päätepistettä. Joka tapauksessa hyvä ura kokonaisuudessaa ja uskollinen Tigresin palvelija  Tuoppi Ja luulisi myös, että hänelle löytyy vielä käyttöä jossain putoamisvaarassa olevassa seurassa tyyliin Indios tai Puebla.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #30 : 11.11.2008 klo 10:32:00

Chivas on hankkimassa loppukaudeksi kovan luokan vahvistusta, sillä Nery Castillo on tulossa näillä näkymin joukkueen riveihin. Hyökkääjän on tarkoitus vahvistaa joukkuetta sekä Copa Sudamericanassa että liguillassa, mikäli seura sinne asti selviää. Siirron toteutuminen riippuu kuitenkin siitä, näyttääkö ukrainalainen Shaktar Donetsk sille vihreää valoa. Tälle alkaa tosin olla kiire, sillä Chivas kohtaa jo huomenna Sudamericanan välierissä Internacionalin. Kyseinen turnaushan on päävalmentaja Efrain Floresin mukaan seuran selkeä päätavoite, joten viikonlopun runkosarjan päätöskierroksella nähtäneen jälleen hieman varamiehinen Chivas.

Copa Libertadoresin osalta voidaan puolestaan todeta, että Meksikoa edustaa kyseisessä turnauksessa ainakin San Luis. Tämä on kelpo tunnustus seuralle, joka on edennyt viime vuosina suurin harppauksin eteenpäin.libreyloko

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 11.11.2008 klo 16:29:21

Hyvä jos näin on, joten ei muuta kuin tuopin kanssa jänäämään ensi vkonloppuna. Ja itsekin suhtaudun melkoisella luottavaisuudella siihen, ettei tuo putoamismörkö kovin pahasti iske päälle ensi keväänä. Putoamiskamppailujen kannalta mielenkiintoinen jengi alkaa sen sijaan olla Monterrey. Ensi keväänä seuralla tuskin on pahempaa hätää, mutta jos clausurakin menee pöpelikköön, niin sitten aletaan olla jo pulassa. Tämä kausi mukaan lukien kolmen edellisen kauden pojokeskiarvo kun on jo alle 1,1:n mikä ei lupaa hyvää jatkoa ajatellen... Joka tapauksessa on kiintoisaa nähdä, minkälaisia muutoksia Monterreyssä tapahtuu tauon aikana. Kuka on esim. luotsina ja jatkavatko esim. nimekkäät hyökkääjät.


Samaa mieltä tuosta Rayadosin tilanteesta. La Volpen kanssahan seurajohto teki suullisen sopimuksen vuoden jatkosta Tigres-tappion jälkeen, ilmeisenä tarkoituksenaan rauhoittaa tilannetta, kun seuran suunnitelmat uuden La Pastoran kupeeseen Guadalupeen rakennettavasta 50 000 hengen oikeasta jalkapallostadionista ovat vauhdissa. Tämä uusi stadion – joka korvasi suunnitellun yhteisen 70 000 hengen stadionhankkeen, jonka Tigres näki aivan syystäkin tarpeettomaksi – tulisi käyttöön jo vuonna 2011 ja Tec jäisi Borregosin käyttöön. Mitään uudistuksiahan ei vanhalle stadionille ollut tehty ainakaan Preferenteen, vaan vanhoilla lankkupenkeillä siellä joutuu yhä istumaan tai seisomaan. Se, miten mahdollinen hätä prosenttitaulukossa vaikuttaisi Bigotónin asemaan, jäänee nähtäväksi kevääseen saakka. Toisaalta säälittää Rayadosin tilanne, kun nyt kerrankin on yritystä kehittää toimintaa ja tilanne on mikä on. Nimekkäät pelaajat eivät pysty siihen, mihin parhaimpina päivinään ja toisaalta Rayados A ei pärjää sen paremmin Primera A:ssa. Bigotón itse ei myöskään helpota omaa asemaansa argentiinalaisen arrogantilla tyylillään, ja paikallismedian vitsailujen kohteena hän ollut jo pidempään ”prefiero ir a Laredo de compras que ver un juego de equipo felino” -hölinöineen. Toisaalta seurajohto ja kannattajat – myös la adición – ovat olleet kohtuullisen pitkämielisiä.

Sunnuntain otteluun kaikesta pelitaktisiin liittyviin kysymyksiin omaamastani luottamuksesta (Morelia pelaavana joukkueena sopii hyvin vastustajaksi aivan kuten Piojon Tecoskin) huolimatta nostetaan sen verran synkkiä pilviä taivaalle, että Córdovan Tigres-historiikin toista osaa lueskellessani pomppasi silmille, että Lapuenten ensimmäinen pesti Tigresin valmentajana sai päätöksensä nimenomaan Moreliaa vastaan kärsityn 4-1 vierastappion johdosta vuonna 1986.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #32 : 16.11.2008 klo 22:00:20

Ratkaisukierros täydessä vauhdissa tänä viikonloppuna. Parhaillaan My P2P:n kautta nähtävissä kaksi ratkaisevaa ottelua Morelia-Tigres ja Toluca- San Luis. Toluca johtaa 1-0 Sinhan  maalilla ja on menossa vahvasti liguillaan. Cristante torjui vähän tätä ennen San Luisin pilkun. Tigres on toistaiseksi tasoissa 1-1. Ihan hirveän hyvältä ei näytä, vaikka joukkue pelaakin yhden miehen ylivoimalla. Morelialle kun riittää tasuri jatkoon ja aika hyvin nuo näyttävät neutralisoivan Tigresin pelin. No, toivossa on hyvä elää...

Ja jatkajat tällä hetkellä:
San Luis
Toluca
Pumas
Atlante
Cruz Azul
Morelia
Tecos
Santos

Esim. Chivasin jatkopaikka vaatisi näillä näkymin San Luisin ja Tigresin voittoja...
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #33 : 16.11.2008 klo 23:13:07

Jiihaa, Morelia-Tigres 1-2 ja kissapedot liguillaan  :) Aika pahassa sillassa oltiin kyllä aika ajoin matsin lopussa, kun Morelian oli pakko hakea maalia. Varsinkin 40 minuutin tuntumassa tullut kulmapotkurumba oli aika tuskaista katsottavaa. No olihan siinä matsin lopussa Tigresilläkin loistosaumansa  pariin osumaan, mutta Muñoz ja tolpat olivat esteenä. Ottelun hahmoja: Guillermo Marino. Haki tosi aktiivisesti maalia toisen puoliajan aikana, mutta Muñozin muutamat hyvät torjunnat estivät nämä aikeet. Lopulta se voittomaali kuitenkin tuli Lobosin upeasta esityöstä.

Myös Toluca eteni playoffseihin, kun joukkue löi San Luisin 1-0. Taisi muuten olla joukkueen viides peräkkäinen nollapeli. Jaossa on näin enää yksi paikka, joka ratkeaa Santosin ja Atlanten kohtaamisessa. Vieraat ovat jo jatkossa ja isännillekin riittää muistini mukaan maalin tappio playoffs-paikkaan.

liguillaan:
San Luis
Toluca
Pumas
Atlante
Cruz Azul
Tigres
Tecos
Santos/Pachuca
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #34 : 17.11.2008 klo 10:48:08

Runkosarja on siis päättynyt ja kahdeksan joukkuetta jatkavat mestaruuden jahtaamista playoffseissa. Kokonaisuutena sarja oli varsin tasapaksu, sillä tuskin koskaan on käynyt niin, ettei yksikään joukkue kyennyt rikkomaan kolmenkymmenen pisteen rajaa. Myös mestaruuskamppailusta voi odottaa tasaista, sillä tällä kertaa liguillaan ei lähde ainuttakaan todella selvää ennakkosuosikkia. Kuudella-seitsemällä seuralla onkin onnistuessaan realistiset saumat kaapata mestaruuspokaali palkintokaappiinsa. Vahvinta kuntoa sarjan päättyessä esitti tosin Toluca, joka voikin tiiviin puolustuksensa ja Mancilan maalien avulla edetä pitkällekin.

Muiden karsiutuneiden ohella tätä mestaruuskamppailua seuraa sivusta pari suurseuraa, sillä sekä Chivas että América jäivät tällä kertaa playoffsien ulkopuolelle. Varsinkin edelliselle putoaminen oli karvasta, sillä joukkue putosi liguillasta maalieron perusteella. Américahan taas ei oikein missään vaiheessa päässyt kunnon iskuun ja niinpä joukkueen päätöspeli olikin jo merkityksetön. Molempien kompuroineiden jättiläisten leirissä nähtäneenkin talvitauolla muutoksia.

Rästipeli:
Atlante - Tecos 3-1 (2-0)
1-0 Daniel Arreola al minuto 21 de cabeza
2-0 Gabriel Pereyra al minuto 24 de cabeza a pase de Alan Miguel Zamora
3-0 Christian Bermúdez al minuto 67
3-1 Mario Ortiz al minuto 76

17. kierros

Tecos - Puebla 3-0 (2-0)
1-0 Daniel Alcántar al minuto 22 a pase de Rafael Medina
2-0 Fredy José Bareiro al minuto 30 de cabeza a pase de Rafael Medina
3-0 Robert de Pinho al minuto 81

Cruz Azul - Jaguares 4-1 (4-1)
1-0 Pablo Daniel Zeballos al minuto 11 a pase de Miguel Sabah
2-0 Miguel Sabah al minuto 17 de pénalti
3-0 Pablo Daniel Zeballos al minuto 30 de pénalti
3-1 Adolfo Bautista al minuto 42 de cabeza a pase de José de Jesús Gutiérrez
4-1 Pablo Daniel Zeballos al minuto 45 a pase de César Villaluz

Monterrey - Pumas 1-0 (1-0)
1-0 Humberto Suazo al minuto 6 de tiro libre

Pachuca - Atlas 1-1 (0-0)
1-0 Christian Giménez al minuto 58 a pase de José María Cárdenas
1-1 Darío Botinelli al minuto 63

Chivas - Indios 2-0 (1-0)
1-0 Marco Jhonfai Fabián de la Mora al minuto 29 a pase de Sergio Santana
2-0 Alberto Medina al minuto 66 a pase de Sergio Santana

Morelia - Tigres 1-2 (1-1)
0-1 Guillermo Marino al minuto 2
1-1 Wilson Tiago Mathias al minuto 23
1-2 Guillermo Marino al minuto 56 a pase de Lucas Lobos

Toluca - San Luis 1-0 (1-0)
1-0 Sinha al minuto 32

Necaxa - América 2-0 (1-0)
1-0 Walter Gaitán al minuto 3
2-0 Hugo Rodallega al minuto 79 de cabeza a pase de Pablo Daniel Antonio Gabas

Santos - Atlante 0-0LOHKO 1

Atlante    17  7  6  4  22-16  27
Santos     17  5  7  5  22-20  22
----------------------------------
Pachuca    17  5  6  6  25-25  21
Indios     17  5  4  8  18-26  19
Monterrey  17  5  4  8  18-26  19
Puebla     17  2  9  6  12-21  15


LOHKO 2

Pumas      17  7  5  5  22-13  26
Cruz Azul  17  7  5  5  29-23  26
----------------------------------
Tecos      17  7  4  6  30-28  25 q
Chivas     17  6  7  4  23-23  25
Morelia    17  6  6  5  27-20  24
América    17  5  6  6  22-23  21


LOHKO 3

San Luis   17  8  5  4  24-20  29 
Toluca     17  7  6  4  25-16  27
-----------------------------------
Tigres     17  7  5  5  22-16  26 q
Atlas      17  6  4  7  23-27  22
Jaguares   17  5  3  9  20-34  18
Necaxa     17  3  8  6  17-24  17YLEISTAULUKKO

San Luis   17  8  5  4  24-20  29 q
Toluca     17  7  6  4  25-16  27 q
Atlante    17  7  6  4  22-16  27 q
Pumas      17  7  5  5  22-13  26 q
Cruz Azul  17  7  5  5  29-23  26 q
Tigres     17  7  5  5  22-16  26 q
Tecos      17  7  4  6  30-28  25 q
Chivas     17  6  7  4  23-23  25
Morelia    17  6  6  5  27-20  24
Santos     17  5  7  5  22-20  22 q
Atlas      17  6  4  7  23-27  22
Pachuca    17  5  6  6  25-25  21
América    17  5  6  6  22-23  21
Indios     17  5  4  8  18-26  19
Monterrey  17  5  4  8  18-26  19
Jaguares   17  5  3  9  20-34  18
Necaxa     17  3  8  6  17-24  17
Puebla     17  2  9  6  12-21  15


PUTOAMISTAULUKKO

....
12) Jaguares   104  85  1.2235
13) Monterrey  103  85  1.2118
14) Tigres      98  85  1.1529
15) Tecos       97  85  1.1412
16) Necaxa      96  85  1.1294
17) Indios      19  17  1.1176
-----------------------------
18) Puebla      45  42  1.0714


MAALINTEKIJÄT 13.9.


Maalintekijätilasto on meksikolaisittain jälleen kerran
melko tylyä luettavaa. Tolucan Hector Raúl Mancilla
johti ulkomaalaisrynnistystä.

Héctor Mancilla      Toluca/CHI     11
Andrés Mendoza       Morelia/PER    10
Hugo Rodallega       Necaxa/ COL     9
Alfonso Bautista     Jaguares/MEX    9
Lucas Lobos          Tigres/ARG      8     
Christian Giménez    Pachuca/ ARG    8
Christian Benítez    Santos/ECU      7
Ariel Bogado         Atlas/ PAR      7
Victor Piríz         San Luis/URU    7
Pablo Zeballos       Cruz Azul/PAR   7
Itamar Batista       Jaguares/BRA    6
Salvador Cabañas     América/PAR     6


Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #35 : 17.11.2008 klo 10:58:22

Playoffs-ohjelma:

Neljännesfinaalit (1. osat 15-16.11.):
Tigres - Atlante
Cruz Azul - Pumas
Santos - San Luis
Tecos - Toluca

Mielenkiintoisia ja tasaisia ottelupareja täytyy sanoa. Veikataanpa nyt huvikseen jatkajiksi Toluca, San Luis, Cruz Azul ja Atlante. Alla muuten kuriositeetin vuoksi kuntopuntari. Eipä tuo tietysti ihmeitä kerro, kun osa jengeistä veti vikassa pelissään jo ilman suurempaa panosta.


KUNTOPUNTARI

Toluca      6  4  1  1  11- 3  13
Pumas       6  2  2  2   8- 5   8
Tigres      6  2  2  2   9- 8   8
Cruz Azul   6  2  1  3  10- 9   7
Santos      6  1  3  2   5- 6   6
San Luis    6  1  3  2   7- 9   6
Atlante     6  1  2  3   7- 8   5
Tecos       6  1  1  4   7-12   4
Aslan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Imparator Terim


Vastaus #36 : 17.11.2008 klo 23:53:21

Mitään hajua Marcelo Carruscan peliesityksistä Cruz Azulin paidassa? Wikipedia näyttää vain kahta ottelua ja yhtä maalia.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #37 : 18.11.2008 klo 08:31:44

Valitettavasti ei mitään tarkempaa. Alla kuitenkin Medio Tiempon tilastot hänen osaltaan.

Jornada     Partido             Fecha            
1    Cruz Azul 2-2 Chivas       26-Jul.-08    vaihtomies - pelasi 15 minuuttia
2    Atlas 2-4 Cruz Azul        02-Ago.-08    vaihtomies - pelasi 16 minuuttia ja teki maalin
3    Cruz Azul 2-0 Tecos        09-Ago.-08    avauksessa - pelasi 56 minuutia   
4    Tigres 1-3 Cruz Azul       05-Nov.-08    ei pelannut
5    Cruz Azul 3-2 Monterrey    23-Ago.-08    vaihtomies - pelasi 28 minuuttia
6    San Luis 2-1 Cruz Azul     06-Ago.-08    vaihtomies - pelasi 13 minuuttia                   
7    Cruz Azul 2-1 Necaxa       30-Ago.-08    ei pelannut
8    Atlante 1-1 Cruz Azul      13-Sep.-08    vaihtomies - pelasi 27 minuuttia                   
9    Cruz Azul 1-1 Santos       20-Sep.-08    vaihtomies -pelasi 33 minuuttia                   
10   América 2-0 Cruz Azul      28-Sep.-08    vaihtomies - pelasi 44 minuuttia                   


Syyskuun lopun jälkeen on ollut käsittääkseni loukkaantuneena. Ei mitenkään poikkeuksellisen huono saldo ulkomaalaispelaajalle, sillä aika monella eteläamerikkalaisella menee alku totuttelun merkeissä. Lisäksi Cruz Azulin keskikenttä on sen verran kova, että avaukseen tunkeminen vaatii työtä. Näyttäisi myös peliaika jonnin verran kasvaneen kauden edetessä, mutta sitten iski huono onni.
Aslan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Imparator Terim


Vastaus #38 : 18.11.2008 klo 09:14:05

Kiitos noista  Ylos Tuoppi
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #39 : 18.11.2008 klo 10:59:27

Pikku-uutisia:

Santos:
Koki viikonloppuna pahan takaiskun, ykköstykki Christian Benítezin jalkavamma uusiutui sarjan päätöskierroksella. Pahimmillaan ecuadorilaisässä missaa playoffsit kokonaan. Hyökkääjään on kohdistunut myös mielenkiintoa ulkomailta, sillä Wiganin manageri Steve Brucen mukaan pelaaja on seuran hankintaehdokkaiden listalla. Daily Mailille antamassaan haastattelussa Bruce toteaa seuransa harkitsevan tarjouksen tekemistä Benítezistä, mutta maajoukkuehyökkääjän loukkaantumisongelmat saattavat viilentää kiinnostusta.

América:
Aperturassa flopanneen Américan odotetaan uusivan ryhmäänsä kovalla kädellä ja ensimmäisten lähtijäehdokkaiden nimiä on jo esiintynyt mediassa. Vaisuhkosti esiintynyt keskikenttäpelaaja Juan Carlos Medina on yhdistetty Tecosiin ja paluupostissa tulisi tässä siirtokuviossa Tecosin runkopuolustaja Juan Carlos Valenzuela. Keskikenttäveteraani German Villan lähtöä pidetään niin ikään lähes varmana. Villa ei saanut Diazin aikana kovin paljon peliaikaa ja miehen ennakoidaan suuntaavan MLS:ään.

Monterrey:
Jared Borgettin sopimus seuran kanssa päättyy joulukuussa ja hyökkääjäveteraani on ilmaissut halunsa jatkaa pohjoisessa. Toistaiseksi Monterrey ei ole kuitenkaan tarjonnut miehelle jatkopaperia.

Necaxa:
Ahkerasti maaleja paukutellut Hugo Rodallega tekee vahvasti lähtöä seurasta. Kolumbialainen on yhdistetty mm. Américaan, mutta seurajohdon mukaan hyökkääjästä ei ole tullut ainuttakaan tarjousta.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #40 : 20.11.2008 klo 10:37:36

Santos ratkaisi hyökkääjäpulmansa nopeasti. Benítez on sivussa kolme kuukautta ja tilalle hankittiin...Cuauhtémoc Blanco :). Cuau tulee seuraan lainapapereilla pelaten Santoksen riveissä vain Liguillan ajan. Saas nähdä jokohan hänet kärrätään tämän illan tuloksen jälkeen takaisin maajoukkueeseen?  ;)

Chivas otti puolestaan kuokkaan 4-0 Copa Sudamericanan semeissä, joten joukkueen kausi on nyt ohi.
ttv

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Racing Club, La U, Santos, Guti


Vastaus #41 : 20.11.2008 klo 14:16:42

Hyviä juttuja Chamagol.

Jotenkin kiinnostaa tuo Meksikaani liiga, harmi vaan ettei pahemmin tule katsottua pelejä mistään striimeistä.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #42 : 22.11.2008 klo 18:52:00

Vähän on ollut sama vika, aina ei jaksa herätä klo kolmelta katsomaan pelejä. No ensi yönä taitaa olla melkein pakko, kun Tigres pelaa puolivälierissä, tätä herkkua ei usein nähdä  ;). Tota ennen voisi bongata Cruz-Azul-Pumas pelin, ennakkoon ajatellen todella jännä matsi.

http://myp2p.eu/competition.php?&competitionid=&part=sports&discipline=football&allowedDays=1

libreyloko

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 22.11.2008 klo 20:11:14

Tänään se sitten alkaa. Volcánilla lämpötila tulee olemaan kohtuullisen kolea, 10 – 15 celsiusastetta ja lehterit tulevat olemaan totutusti generalia myöten täynnä. Abonoporukalta yli jääneet liput menivät vajaassa päivässä. Mahdollisesti kevyttä sadetta ja silpputifoa odotettavissa. Vaikka Lapuente hassuttelikin lähtevänsä tavoittelemaan 6-0 tai 6-1 -lukemia voidakseen lähteä rauhallisin mielin vieraspeliin ensiviikolla, vakavoituessaan totesi hän 1-0 -tuloksen olevan riittävä. Tigresin ollessa Aperturan paras vierasjoukkue ja etenkin nykyisin tehokas vastahyökkäysjoukkue, uskoisin kotitasurinkin olevan kohtuullinen lähtökohta toiseen osaotteluun.

Otteluun lähdettäneen aika pitkälle samalla kokoonpanolla kuin Moreliaa vastaankin, mahdollisesti kuitenkin Abuelo korvaa de Leónin Ayalan parina keskikentällä ja Ruiz ottaa Pepen paikan. Marinon edellinen ottelu varmasti vähentää sitä kritiikkiä, jota katsomoista on häntä kohtaan kuulunut. Toivottavasti jalka kulkee tänäänkin.

El Conejo oli muuten aperturan harvoja kaikki minuutit pelanneita pelaajia ja on myös ollut yksi merkittävimpiä tekijöitä liguilla-paikkaan, Cirilon kanssa ei koskaan voinut tietää, mitä tulee tapahtumaan. Tälle illalle odotellaan 0-0 -tulosta, jos ei sitten Pepe puske erikoistilanteesta tai Lobos taio muuten vaan 1-0 -maalia. Yhden maalin tappiokaan ei olisi katastrofi, eikä oikeastaan useammankaan; ganes o pierdas, me importa una mierda.
libreyloko

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 23.11.2008 klo 17:27:04

TIGRES – ATLANTE 1-1 (1-0)
1-0 7' Sánchez (Lobos)
1-1 73' L. G. Rey

TIGRES: Oscar Pérez; Pedro Benítez, Hugo Sánchez, Lucas Ayala, Blas Pérez, Jonatan de León (Diego Martínez 46’), José Rivas, Jesús Molina, Lucas Lobos, Guillermo Marino (Antonio Sancho 67’) y Francisco Fonseca (Francisco Acuña 56´).
ATLANTE: Federico Vilar; Javier Muñoz Mustafá, Luis Venegas, Gerardo Espinoza, Alan Zamora, Giancarlo Maldonado (Daniel Arreola 67’), Gabriel Pereyra, Luis Gabriel Rey, Arturo Muñoz, Christian Bermúdez y Clemente Ovalle.


Tigresin avausmiehistön ehkä mielenkiintoisinta oli se, että de León sai pitää avauksen paikkansa ja  Diegon tilalla oikeana laitapuolustajana avasi Molinas. Puoliajalla de Leónin korvasi Martínez ja pian tämän jälkeen näkymättömän Kikínin tilalle tuli yritteliäs Acuñita. Marino ei totuttuun tapaan koko ottelua pelannut, vaan Abuelon vaihdolla haettiin enemmän puolustusvoimaa keskikentälle.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta erinomaisesti Lobosin hankkiessa vasemman laidan nousullaan vaparin noin 30 metristä ja tämän vapaapotkun pääsi heikosti vartioitu Sánchez jatkamaan päällään Atlanten verkkoon zona de gol surin päätyyn. Merkittävää Tigresin pelissä etenkin ensimmäisellä puoliajalla oli hyökkäyspuoliskon neljän pelaajan (Marino, Fonseca, Lobos ja Pérez) vapaa liikkuminen ja paikkojen vaihtelu – itse asiassa totutusta poiketen Kikín hyökkäsi enemmän oikealta laidalta ja hienossa pelivireessä jälleen ollut Lucas taas vasemmalta. Pérez ei ollut ensimmäisellä puoliskolla terävimmillään ja jäii vähän pimentoon. Puolustuspäässä ei suuremmin töitä ollut, joskin Ganso ja Pepe joutuivat rikkomaan varoituksien arvoisesti.

Ottelun kannalta ehkä ratkaiseva hetki oli Rivasin myöhästynyt taklaus vasemmalla laidalla minuutilla 62, tuloksena keltainen-punainen ja viimeinen puolituntinen vajaalla. Tämän myötä vierailija sai enemmän otetta ja auriazules joutui hyökkäämään enemmän vastaiskuilla, joista tosin Blas pääsi pari kertaa oikein hyvään paikkaan saaden pallon kertaalleen ylärimaankin.

Minuutilla 73 sitten Lobosin vasemman kulman kulmapotku kiersi liikaa kentälle päin ja Atlante pääsi vastaiskuun. Laukaus vasemmalta laidalta pienestä kulmasta kimposi vastaan tulleen Conen jaloista maalin eteen, josta vieraspelaajan oli helppo siirtää pallo maaliin. Vielä tämän jälkeenkin molemmat saivat omat paikkansa, mutta lopputulokseksi jäi siis 1-1, joka tarkoittaa sitä, että Tigresin on ensi viikolla voitettava vieraissa jatkaakseen semeihin.

Mielenkiintoista nähdä, yrittääkö Atlante kotona pelaavaa otetta kotiyleisön edessä, vai nähdäänkö bussi parkkeerattuna maalin eteen. Periaatteessa Tigres omaa kyvyt pelata molempia pelitapoja vastaan, joko vastahyökkäyksillä tai sitten hakemalla laitapakkien keskityksillä Blasin päätä, niin kuin niin monesti alkukaudella. Acuña voisi muuten pelata Kikínin sijasta avauksesta tai mikäli busskin parkkeeraus on odotettavissa, ei mahdotonta liene Pajaron ja Blasin peluuttaminen yhtä aikaa kärjessäkään.

Liguillan avannut Cruz Azul – Pumas jäi maalittomaksi, vaikka sen mitä ottelua tuli vilkuiltua, olivat siniset selkeästi hallitseva osapuoli. Jimmy Lozanon liukutaklaukset ja hyvät nousut nyt jäivät parhaiten mieleen.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #45 : 24.11.2008 klo 08:57:48

Hienoa saada raporteja paikan päältä  :).  Eilisissä matseissa Santos otti vahvan kkiinnityksen välieräpaikkaan lyömällä kotonaan San Luisin 3-1. Mitä nyt kommentteja luin ja klippejä katsoin niin Cuau esiintyi edukseen isäntien riveissä. Oli mukana huseeraamassa kahta maalia ja yhteispeli Vuoson ja Ludueñan kanssa toimi kuulemma vähintäänkin ok-tasolla. Myös Toluca voi lähteä toiseen osaotteluun suht luottavaisella mielellä, sillä joukkue haki 0-0-tasapelin Tecosin kentältä (6. nollapeli putkeen). Jatkopaikkaan riittää näin tappion välttäminen Bomboneralla. Melkoisen taistelun takana tuo tulos kuitenkin ilmeisesti oli, sillä joukkue pelasi tunnin verran vajaalla, kun Esquivel ajettiin suoraan ulos. Tämä oli ehkä pikkasen kova tuomio, joskin melko ikävästi mies tuli vastustajan nilkoille. Maalipaikkojen perusteella Tecosin olisi kyllä pitänyt voittaa tämä matsi, mutta tupelointi viimeistelyssä yhdessä Cristanten torjuntojen kanssa piti pelin tasoissa. Paras paikka oli Bareirolla, joka ampui pallon kuoletuksen jälkeen tolppaan, vaikka maali ammotti jo käytännössä tyhjillään. Tämä tilanne saa kieltämäti hymyilemään, katsomisen arvoinen klipiltä. Samaan sarjaan kuuluu muuten Sinhan täydellinen tupelointi, kun mies on pääsemäss nokikkain Coronan kanssa.

Sen verran täytyy vielä sanoa Tigres-pelistä, että ihmeen vapaasti Rey pääsi kuitenkin irtopalloon kiinni tasoitusmaalissa. Siinä juosta jolkutti kuitenkin 3-4 pakkia ympärillä, mutta taisi olla niin, että kaikkien silmät olivat liimautuneet kiinni ylösnousevaan Pereyraan.  Ainakin siinä vaiheessa kun tämä lähti leikkaamaan sisään, niin Rey oli yllättävänkin paljon irti ympärillä olevista pakeista. Sánchezin maali oli kanssa komea, ei ollut Vilarilla mitään jakoa siinä tilanteessa.

Puolivälierät:
Santos - San Luis 3-1 (2-1)
1-0 Oscar Mascorro al minuto 17 de cabeza (Autogol)
2-0 Daniel Emmanuel Ludueña al minuto 34  (Blancon syötöstä, sanoisin)
2-1 Víctor Piríz al minuto 45 de cabeza a pase de Braulio Luna
3-1 Vicente Matías Vuoso al minuto 78
kuvagalleria: http://www.mediotiempo.com/fmf/primera/apertura_2008/galeria.php?id_partido=29671
maalit: http://uk.youtube.com/watch?v=JLkKIyheRKg

Tecos - Toluca 0-0
kuvat: http://www.mediotiempo.com/fmf/primera/apertura_2008/galeria.php?id_partido=29672
kooste: http://uk.youtube.com/watch?v=7yTNcePfyPY

Tigres - Atlante
kooste: http://uk.youtube.com/watch?v=1QskggTvFuM   
kuvat: http://www.mediotiempo.com/fmf/primera/apertura_2008/galeria.php?id_partido=29673

Cruz Azul - Pumas
lyhyt kooste: http://uk.youtube.com/watch?v=RjcNPtvBJpY
kuvat: http://www.mediotiempo.com/fmf/primera/apertura_2008/galeria.php?id_partido=29674
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #46 : 29.11.2008 klo 11:38:02

Pieniä uutisia viikon ajalta, lähinnä kautensa jo päättäneiden seurojen osalta.


América
Aperturassa flopanneet Kotkat ovat aloittaneet pelaajaryhmänsä siivoamisen. Seura julkisti eilen siirtolistalle joutuneiden pelajien nimet ja tätä joukkoa johti odotetusti German Villa. Vähälle peliajalle syksyllä jääneen veteraanin odotetaan siirtyvän jatkossa MLS:ään. Myös laitapakki "Gringo" Castro sekä vaisusti esiintynyt argentiinalaisvahvistus Sebastian Domínguez ovat saamassa seuralta lähtöpassit. Myös "Pocho" Insuan asemaa pidetään epävarmana.

Uusista hankinnoista seura on toistaiseksi vaiennut, mikä ei ole estänyt lehdistöä spekuloimasta Américan hankinnoilla. Seuran väitetään olevan kiinnostunut mm. Argentiinan liigassa erinomaisia otteita esittäneestä Martin Morelista sekä San Luisin Malher Tressor Morenosta. Jälkimmäisen maanmies Hugo Rodallega on niin ikään liitetty mediassa Kotkiin. Myös joukkueen managerista on spekuloitu viime päivinä, sillä argentiinalaisluotsi Ramón Diazin huhutaan harkitsevan paluuta kriisiseura River Platen peräsimeen. Pelado on kuitenkin toistaiseksi kieltänyt nämä huhut korostaen haluavansa jatkaa Américan riveissä.


Atlas
Kohtuullisen loppukauden Kettujen managerina vetänyt Dario Franco on saanut seuralta jatkokontrahdin. Mies viettää tällä hetkellä ansaittua talvilomaa, joten siirtomarkkinoilla Atlas on viettänyt hiljaisteloa. Kovin suuria muutoksia joukkueen riveihin ei ole odotettavissa. Atlas on toistaiseksi luopunut vain uruguaylaisesta ykkösmaalivahdistaan Jorge Bavasta, jonka tilalle seura tavoittelee Américan Armando Navarretea. Kotkat eivät ole kuitenkaan toistaiseksi lämmenneet näille lähentelyille. Uuden maalivahdin ohella Atlas hakee riveihinsä vielä ulkomaalaista topparia tai puolustavaa keskikenttäpelaajaa.
 
Chivas

Chivasin manageri Efrain Flores on jättänyt paikkansa seuran johdossa. Mies perusteli eroaan sillä, ettei hänen onnistunut saavuttaa omia tavoitteitaan Rebañon luotsina. Alberto Medina ja Jonny Magallon ovat puolestaan allekirjoittaneet jatkosopimukset, jotka pitävät heidät joukkueen riveissä vuoteen 2011 asti. Varsinkin edellistä oli media viemässä voimakkaasti pois seurasta ja mm. Tigresin ja Tolucan huhuttiin olevan kiinnostuneet hyökkääjästä. Venado piti kuitenkin koko ajan kiinni kannastaan, että Chivas on hänelle ykkösvaihtoehto ja mies olikin odotetusti tyytyväinen, kun sopimusneuvottelut saatiin päätökseen. Myös Magallonin jatkosopimus on seuralle positiviinen uutinen, sillä sarjan kärkitoppareihin kuuluvan pelaajan on odotettu siirtyvän lähiaikoina Eurooppaan. Näillä näkymin pulustaja nähtäneen ainakin ensi kaudella raitapaitojen riveissä.

Monterrey

Jared Borgettin sopimus päättyy joulukuussa eikä seura aio tarjota hänelle uutta kontrahtia. Näin veteraanihyökkääjä on vapaa etsimään itselleen uuden joukkueen. Ovea on näytetty myös valjun kauden pelanneille Gonzalo Choylle sekä Mauro Cejakselle. Molemmat eteläamerikkalaiset viettivät valtaosan kaudesta vaihtopenkillä, joten hedän lähtöään ei voi pitää yllätyksenä. Uutta seuraa joutuu hakemaan myös Joel González, joka on laitettu kahden edellä mainitun pelaajan lailla siirtolistalle.

Vahvistuksia joukkue ei ole vielä hankkinut, mutta Paraguayn maajoukkuepelaaja Osvaldo Martínez väittää, että seura olisi hänestä kiinnostunut. Keskikenttämiehen mukaan Rayados olisi ollut yhteydessä Libertadin seurajohtoon ja tiedustellut hänen saatavuuttaan. Omasta puolestaan Martínez olisi halukas siirtymään Meksikon liigaan, kunhan Paraguayn sarja päättyy parin viikonn kuluttua.

Sairastuvalta kuuluu puolestaan huonoja uutisia. Joukkueen kapteeni Jesús Arellano on käynyt polvileikkauksessa, joka pitää miehen sivussa tammikuun lopulle. Cabrito missaa näin kauden avauskierrokset.

Necaxa

Surkean kauden pelannut Rayos on tekemässä todellisen suursiivouksen pelaajakaartissaan, sillä seura on laittanut siirtolistalle nipun kovia nimiä. Tätä joukkoa johtavat Walter Gaitán ja Gustavo Bizcayzacú, jotka joutuvat näin mukaan talvitauon draftiin. Saman kohtalon kokivat myös keskikentän duo Gerardo Galindo ja Everardo Barbosa sekä alakerran Mario Pérez. Kun myös joukkueen ykköstykki Hugo Rodallega on jättämässä seuran, niin Necaxa kokee talven aikana todella radikaalin muutoksen. Jotakin organisaation oli kuitenkin tehtävä, sillä flirttailu jumbosijan kanssa oli kohtuullisen vahvalta ryhmältä täydellinen rimanalitus. Potkimalla ulos alisuorittajat joukkue saaneekin paremman perustan ensi kautta varten, jolloin tärkeimpänä tavoitteena on putoamispeikon nitistäminen.

Puebla

Hyökkääjä Horacio Peralta on rikkonut polven ristisiteensä, mikä pitää miehen sivussa pelikentiltä nelisen kuukautta. Tämä on ikävä uutinen putoamiskurimuksessa rämpivälle Pueblalle, sillä urugualainen oli syksyllä joukkueensa tehokkain hyökkääjä. Sarjajumbon odotetaankin etsivän lisävahvistusta kärkeensä Peraltan loukkaantumisen vuoksi.

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #47 : 29.11.2008 klo 12:13:00

Puolivälierien toiset osat alkavat tänään ja luvassa on kaksi kiintoisaa ottelua.

San Luis - Santos
Eka osa Santosille 3-1 ja pitäisin joukkuetta jatkosuosikkina vaikka isännille riittääkin yhteistuloksen tasuri jatkoon. Jotenkin vain tuntuu, että tämän hetken momentti suosii vieraita. Blancon tulo on tuonut selkeästi lisää puhtia ja innostusta joukkueeseen ja Temon myötä joukkueen kärki on entistä vaarallisempi. Kun hyökkäyspäästä löytyy Blancon ohella Vuoso, Ludueña, Arce ja Lorito niin luulisi, että saumat ainakin vastaiskumaalien tekemiseen pitäisi olla hyvät. Pitäisi kyllä olla mielenkiintoinen matsi, kun isäntien on pakko hyökätä. Veikkaus: Santos jatkoon

Atlante - Tigres
Libreylokohan onkin tästä parista jo ansiokkaasti kirjoittanut ja jäämme odottelemaan uusia previkoita :-) Sen voi kuitenkin todeta, että ainakin Gabriel Pereyran mukaan Atlante ei lähde matsiin peruuttelemaan. Keskikenttätähden mukaan hyökkäys on kuitenkin aina ollut joukkuen vahvin ase eikä se ole tottunut makaamaan alhaalla. Lisäsi myös, että tuskin kukaan pelaajista on tiirallut sarjataulukkoa tasuri mielessän. Samaan hengenvetoon mies toki muistuttaa, että tasapainoinen peli on toki tärkeää. Jos toi tosiaan pitää paikkansa niin hyvä juttu Tigresille. Vieraat kokivat muuten viikolla takaiskun, kun Antonio sancho loukkaantui treeneissä. Mies on sivussa kuutisen viikkoa, joten kausi päättyi sitten tähän. Pahaa pelkään kyllä, että sama laulu on edessä Tigresilläkin. Atlantelle voitto ja lippu välieriin.

Pumas - Cruz Azul
Paikallispeli ja alla tiukka 0-0-vääntö, joten aika herkkupalalta tuntuu tämäkin. Pumas saanee pientä lisäverta tähän matsiin, sillä Leandro Augusto pelasi jo pari minuuttia avausosassa ja myös Israel Castroa odotetaan takaisin ryhmään. Kumpikaan on kuitenkaan tuskin mukana avaksessa. Kovin tasaiselta tuntuu, joten veikataanpa krysseä ja Puumien jatkopaikkaa.

Toluca - Tecos
Tecos taisi käyttää etsikkoaikansa jo avausosassa, kun ei saanut paikoistaan maaleja. Nyt joukkue joutuu todella kovaan, sillä kovakuntoista Tolucaa on äärimmäisen vaikeata lyödä omassa kotiluolassaan. Isäntien puolesta puhuu mieslestäni myös joukkueen pelaaien pitkä kokemus Liguilla-peleistä, joten he tietävät miten uida tässä virrassa. Miguel Herreran mukaan vieraat lähtevät hakemaan kapaamaansa voittoa samalla avauksella kuin viime viikonloppuna. Näin esim. maalipaikkoja tuhlannut Fredy Bareiro saisi tilaisuuden korvata virheensä, kun taas brassi Robert de Pinho jatkaisi mököttämistä vaihtopenkillä. Jonkun verran hekentyneenä Tecos joka tapauksessa on liikkeellä, sillä joukkueen keskikenttätähti Jorge damián Zamogilny on edelleen sairastuvalla. Argentiinalaisen poissaolo syö varsinkin ryhmän tulivoimaa, mikä on tietysti huono juttu Herreran poppoon voittotoiveille. Eräs ottelun mielenkiintoisista pointeista on se, että kestääkö Tolucan pitkä nollaputki vielä tässäkin matsissa. Joukkue on tahkonnut kohta 10 tuntia putkeen päästämättä maaliakaan, mikä lisää osaltaan vieraiden haasteita. Veikkaus: Maalin tai kahden voitto Tolucalle ja paikka semeihin.

Noilla veikkauksilla semit olisivat sitten seuraavat:
Toluca-Santos
Atlante-Pumas

Heh, saas nähdä meneekö ainutkaan joukkue oikein :-)
libreyloko

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 29.11.2008 klo 19:33:24

Ei tämäniltaiseen matsiin paljon lisättävää ole, tosiaankin tuo Sanchon reisivamma johtanee de Leónin avauspaikkaan ja Saavedralle löytyy taas tilaa ainakin penkiltä ja voi olla, että Interligaa ja Clausuraa ajatellen Saavedralle vielä sittenkin löytyy käyttöä. Sancho matkusti joka tapauksessa joukkueen mukana Cancúniin samoin kuin pelikiellossa oleva Pepe Rivas.

Lapuente, jonka mielestä Tigres oli viime viikolla hallitseva osapuoli vajaalla pelatessaankin, väitti pressitilaisuudessa Tigresin pyrkivän hyökkäävään peliin, koska vain voitolla on väliä, mutta toisaalla Marino (joka ilmoitti olevansa varma semeihin pääsystä) ja Benítez muistuttivat oman maalin puhtaana pitämistä ja tiukkaa koko joukkueen puolustuspeliä painottaen myös ottelun ensimmäisten minuuttien tärkeyttä. Mikäli Atlante tosiaan lähtee pelaamaan normaalia kotiotteluaan katsomatta sarjataulukkoa, sopii tämä felinoille, kuten niin monesti olen jo maininnut.

Lapuente ei vielä paljastanut sitä, aloittaako Pérez vai Aguilar targettina, vaan nosti esille myös mahdollisuuden lähteä sekä Pérezillä että Pájarolla kärjessä – taktiikka, joka toimisi etenkin vetäytyvää vastustajaa vastaan. Molina siirtynee vasemmaksi puolustajaksi ja Martínez ottaa oikean puolustajan paikan, loukkaantumisiin ei puolustuspäässä oikein olisi nyt varaa. Miten tahansa tänään ottelussa käykin, joukkue on pelannut hyvin ja Blasin töppäily on jäänyt syksyn ainoaksi. Toki toiveissa olisi tietysti kauden jatkuminen

Siirtolistoja todellakin on alkanut tippumaan ja El Norte jo kirjoittikin nimettömiin lähteisiin vedoten Bofon olevan jo matkalla Tigres-luolaan Zuazuaan. Itse asiassa tämä siirto ei – vaikkakaan Bofon pelillistä tasoa ei kukaan voi varmaan kauheasti kritisoida – kovinkaan paljon innostaisi. Vaikka Blas ei maaleja olekaan elokuun jälkeen saanut tililleen, on työmäärä ollut kohdillaan ja Aguilar on vielä kehittyvä pelaaja. Liguillaan pääseminen myös osoittaa, että oikealla tiellä ollaan, eikä mihinkään pakkovahvistamisiin ole syytä. Tosin Aguilarin tai Pérezin siirtyminen Bofon tieltä vapauttaisi tilaa ei-meksikolaiselle pelaajalle ja Necaxa on siis luopumassa El Divinosta...

ps. Chamagolille tiedoksi, että valitettavasti nämä viimeisemmät postaukset on kirjoitettu ihan täältä Euroopan puolelta, tällä kaudella vain kahteen matsiin olen päässyt paikan päälle. Niinpä tänäänkin ollaan RG690:n ja/tai streamin varassa. Toki kotiotteluista tulee stadionilta livenä yleensä vähintäänkin tekstiviestiraporttia ja muutenkin viikottain ollaan yhteydessä Volcánin viereisiin rakennuksiin. Mahdollista finaalia toki pitäisi varmaankin seurata paikan päällä.
slow

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 30.11.2008 klo 05:11:13

Hola! Taas takaisin Monterreyssa..kuukauden reppumatkailun jalkee..hyvaa raporttia Chamagol..kiva lukee ku on ollu vahan kuutamolla taas aperturan tapahtumista..Ma oon aika luottavainen Tigresien mahollisuuksii Cancunissa tanaa..jos ei muuta ni vieraspelitilastot on ihan hyvan nakoset. Ekassa osaottelussa ne vaha taas kerran jaaty ku johtivat 1-0... :( nyt kattelen itse blancon esitysta telkusta ja tunnin paasta tiikerit testataan...toivottavasti paasee seuraamaan viela Montussa Aperturaa.... Ylos Tuoppi

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 95
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa