FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
13.08.2020 klo 02:03:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 50 [51]
 
Kirjoittaja Aihe: Jalkapalloaiheiset kirjat  (Luettu 180872 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Neponen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Moralisch Weltklasse


Vastaus #1250 : 06.06.2020 klo 21:52:16

Itse asiassa sekä Apusen että Lindgrenin tekstit olivat varsin sympaattisia. Tuossa juuri yhden kaverin kanssa juteltiin, miten hämmentävän mukava kuva Apusesta voisi tuon jutun perusteella tulla ellei tietäisi tyyppiä :D
powderfinger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jämsänkosken Ilves, Huuhkajat, Newcastle United


Vastaus #1251 : 11.06.2020 klo 10:21:43

Soccernomics lähtisi suomennettuna halvalla. Suomennuksen tasosta en tiedä, mutta tilaukseen lähti ainakin täältä

https://kauppa.minervakustannus.fi/sivu/tuote/9789523121201

Kiitos vinkistä Ylos Tämä on ollut jo pitkään listalla, ja nyt tuli vihdoin hankittua. Ekan sadan sivun perusteella ainakin oikein mielenkiintoinen teos. Ei toki yllätä, koska Simon Kuper Ylos
Ryu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ivfc.net & Arsenal


Vastaus #1252 : 12.06.2020 klo 09:14:43

Sieltähän löytyi muutenkin kiinnostavaa suomennosta Ylos Suarez, Van Gaal ja ZZ pariin euroon kipale.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #1253 : 12.06.2020 klo 09:49:53

Tämä vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta joten lähtee lomalukemiseksi https://www.amazon.co.uk/gp/product/1785905112?pf_rd_r=P8SRRXHD4GM0ZYRBYA73&pf_rd_p=e632fea2-678f-4848-9a97-bcecda59cb4e.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #1254 : 08.07.2020 klo 08:23:51

Itse omistan Jalkapallokirjat 1977-2009. Tuossa ensimmäisessä omistamassani on jopa Nelosen otteluohjelma/taulukot. Myöhemminkin Kolmonen mukana monta vuotta.

Vaikka tämä kieltämättä on erittäin vanha viesti niin ajattelin vastata siihen.

Vastaus perustui pitkälti tuohon Jalkapallon nk. Neloseen eli oikeammin aikanaan olleeseen Jalkapallon 4. Divisioonaan/4-divisioonaan.

Kun vuoden 1977 jälkeenkin niitä otteluohjelmia/taulukoita vielä oli muutaman kerran.

Itse asiassa Jalkapallokirjoissa on varmuudella ainakin vuoden 1980 Jalkapallokirjaan ja muutoin enintään sinne vuosille 1981-1982 asti ulottuen silloiset Jalkapallon 4. Divisioonan/4-divisioonan otteluohjelmat ja taulukot.

Mahdollisesti oli pidemmällekin aina siihen asti kunnes se joutui pois liiton alaisuudesta vain piirien järjestettäväksi eli vuonna 1987 viimeistään.

Tosin välillä myös jo vuoden 1986 sanottiin olleen viimeinen kun sitä noteerattiin isommin.

Vuoden 1980 Jalkapallokirjassa oli myös omalla tavallaan hieno ja innokkaasti tehty pienartikkeli kaikista nk. Suomen Mestaruuden voittaneista joukkueista sinne asti kahdessa osassa eli vuosilta 1930-1951 ja 1952-1980 asti. Taisi olla myös jo silloin ja viimeistään vuosien 1981 ja 1982 aikaisiin Jalkapallokirjoihin lisättiin tuon vuoden 1980 Jalkapallokirjan juhla-artikkelin korjauksen yhteydessä myös ennen sarjamuotoista historiaa pelattujen vuosien yhteydessä niin itsenäisyyden kuin ajalta ennen sitäkin.

Mikäli ei jo vuoden 1980 Jalkapallokirjassa korjattu tai ollut lisätty jo valmiiksi noita ennen sarjamuotoista historiaa olleita kausia.

Juhla-artikkelissa kävi ilmi tosiaan mestaruuden voittaneiden joukkueiden kokoonpanot ja useampi valokuvakin oli eri pelaajista sikäli kun muistan oikein vaikkakin pääpaino keskittyi silloiseen tuoreempaan aikaan ja taisivat kuvat olla vielä useimmiten mustavalkoisiakin.

Juhla-artikkelin korjaus koski osin myös silloista nk. Jalkapallon Mestaruus-Cupia, niiden mestareiden asemaa kuin myös nk. Mestareiden Mestarien Turnausta eli käytännössä tietääkseni ja äkkiseltään muistikuvien pohjalta siis SPL:n ja TUL:n omia yleismestaruusotteluja joiden päätteeksi sitten julistettiin Suomen Mestari kullekin niille vuodelle kuin pelattiin tai ainakin sellaisinaan mestareita voitiin niin pitää.

Myöhemminkin Jalkapallokirjoissa tuohon sota-aikaisiin melko sekaviinkin tilanteisiin on palattu ja muun muassa tosiaan erikseen myöhemmin lisätty vuoden 1945 nk. SM-Sarjan/Mestaruussarjan/Pääsarjan/Sotasarjan Karsinta olemaan jo kuin yksi omanlaisensa kausi.
« Viimeksi muokattu: 08.07.2020 klo 08:25:52 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Roger Kuitti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pateniemen Vesa


Vastaus #1255 : 09.07.2020 klo 09:30:49

https://www.ropskauppa.fi/product/161/poron-voimalla--kirja

Uutinen
Poron voimalla on tarina menestyksestä mutta myös kirvelevistä tappioista. Se kertoo omaleimaisen jalkapallokulttuurin kehittymisestä Lappiin ja Rovaniemen kasvusta yhdeksi Suomen merkittävimmistä jalkapallokaupungeista. Rovaniemen Palloseura eli RoPS perustettiin vuonna 1950. Olosuhteet olivat karut ja alkeelliset, mutta Lapin aukean hiekalta ja saviselta Keskuskentältä ponnistettiin Suomen cupin finaaliin jo 1960-luvun alussa.

Kirjassa pääsevät ääneen rovaniemeläisen jalkapallon legendat. Napapiirin jalkapallon historia on tarina, josta ei hauskoja sattumuksia puutu. Mukana ovat kamppailu kaupungin ykkösseuran asemasta, RoPSin nousu suomalaisen jalkapallon pääsarjaan puolalaisvelho Jerzy Masztalerin opein, Suomen cupin voitot, tarunhohtoiset eurocupin ottelut Marseillea vastaan sekä menestysvuodet SM-sarjassa.

RoPS on kohdannut myös vaikeita aikoja. Kirjassa käydään läpi ”muukalaislegioonan” synty, putoaminen Veikkausliigasta ja seuraa ravistellut vedonlyöntiskandaali vuonna 2011. Uuden ajan RoPS on kuitenkin onnistunut nousemaan tuhon partaalta yhdeksi Veikkausliigan kovimmista joukkueista.

Teoksen kirjoittajat Juha Kanerva, Markku Saukko ja Mika Wickström ovat kokeneita urheilukirjoittajia.
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #1256 : 20.07.2020 klo 01:35:00

Sain tämän viikonloppuna lueskeltua. Varmaan sellaiselle, joka haluaa tutustua lajiin ihan perusasioista lähtien (kuten taktiikat ja eri pelipaikkojen roolit jne.) tuo on oikein hyvä, tällaiselle futista pidempään seuranneelle parasta antia olivat ehdottomasti Gullitin anekdootit ja muistelot omalta peliuraltaan. Yksi ongelma kirjassa on se, että hän analysoi todella paljon nykyhetken parhaita pelaajia ja joukkueita - tällä hetkellä noita on tietenkin mukava lukea kun pelaajat ovat tuttuja ja tarkastellut pelit tuoreessa muistissa, mutta vuosikymmenen päästä tuo on auttamatta vanhentunut ja vaatisi päivitystä.

Mutta kyllähän tuon lukaisi ihan mielellään ja Litmanenkin mainittiin, joten 3/5.

Luin itsekin pitkästä aikaa futiskirjan eli tämän yllä arvioidun Ruud Gullitin Miten katsoa jalkapalloa -opuksen, ja aika pitkälti täytyy olla Neposen kanssa samoilla linjoilla. Kummallisinta teoksessa oli, että nimestään huolimatta siinä puhuttiin hyvin vähän siitä, millaisiin asioihin Gullitin mielestä jalkapalloa katsoessa kannattaa kiinnittää huomiota. Enemmän kyseessä oli melko monipuolisesti erilaisista jalkapallon perusasioista kertova kirja, joka varmasti toimii loistavasti nuorelle tai muutoin uudelle lajin seuraajalle, mutta kokeneelle futisfriikille kirja tuntuu monesti vanhojen tuttujen asioiden kertaamiselta. Tosi paljon kirjassa myös viitattiin johonkin edelliskauden UCL-matseihin ja kirjoitushetken kokoonpanoihin, joten vaikka alkuperäisteoksen julkaisusta on vain neljä vuotta niin kirja tuntui jo vähän vanhentuneelta. Miinusta myös heikosta suomennoksesta, ilmeisesti kyseessä on suomentajansa ensimmäinen teos ja sen paremmin kääntäjä, editoija kuin oikolukijakaan ei ole ollut millään tavalla kartalla jalkapallosta, koska sanaston osalta ollaan kuutamolla ensimmäisestä sivusta viimeiseen.

Litmasesta puheen ollen se kyllä ihmetytti, että Gullitin puhuessa kostautuneista viime hetken yrityksistä tehdä lisää maaleja sen sijaan, että pallo vietäisiin kulmalipulle, hän otti esimerkiksi Bulgarian paikan vuoden 1994 MM-kisoihin ratkaisseen karsintapelin Ranskaa vastaan eikä vuoden 2004 liigacup-finaalia Allianssi-Lahti. Ehkä Gullitin arvostus Litmasta kohtaan on niin kova, että halusi tuon ottelun painuvan unholaan.
Lisbie

Poissa Poissa


Vastaus #1257 : 20.07.2020 klo 17:02:59

https://www.wsoy.fi/kirja/tommi-melender/kentanvaltaajat/9789510451892

Tommi Melender (toim.), Karo Hämäläinen (toim.)
Kentänvaltaajat
Rakkautena jalkapallo

Usein hyvään elämään ei muuta tarvita kuin 22 pelaajaa häikäisevänvihreällä pelikentällä ja jalkapallo.

Kentänvaltaajissa joukko tunnettuja suomalaisia kirjoittajia käy läpi suhdettaan pallopeleistä jaloimpaan. He kertovat, mitä jalkapallo heille merkitsee ja on merkinnyt, kuinka rakkaus lajiin on syntynyt ja miten suhde kukoistaa tulevaisuudessakin. Käsitellyiksi tulevat muun muassa suomalaisen valioliigafanin taudinkuva sekä syvä imagojuopa kotimaisen sarjafutiksen ja kansainvälisten sarjojen välillä. Kuinka jalkapallo muuttaa maailmaa ja ihmistä?


Lukaisin tämän tuossa taannoin töitä vältellessä. Aika heppoinen oli, varsin yhdentekevää lätinää olivat useimmat "esseet". Maradonan maalit Englantia vastaan, Aulis Virtanen ja Englannin liigaa jo 70-luvulla telkkarista blaa blaa blaa. Toivottavasti ei mene maalittamisen puolelle, mutta juuri nuo etukäteen jo kammoamani Apusen ja Father Metron tekstit olivat aivan karmivaa myötähäpeää. :D Nevanlinnan teksti oli ihan jees vähemmän yllättäen ja Juha Kanervankin teksti myös ainakin ihan kelpo tsuurnalismia.

Vähän sellainen hukatun mahdollisuuden maku tästä jäi. Olisikin jollain pienkustantamolla iskun paikka tehdä tämä pieteetillä vähän tyylikkäämmin ja vähän reteämmällä kirjoittajajoukolla. Koronahan toi ainakin vuoden lisäaikaa, jos Huuhkaja-huumaan halutaan ehtiä. ;)


Lasitten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO & TPV


Vastaus #1258 : 29.07.2020 klo 23:08:09

Itse asiassa sekä Apusen että Lindgrenin tekstit olivat varsin sympaattisia. Tuossa juuri yhden kaverin kanssa juteltiin, miten hämmentävän mukava kuva Apusesta voisi tuon jutun perusteella tulla ellei tietäisi tyyppiä :D

Itelle ei uponnut Apusen teksti yhtään. Toinen tuskaisa oli Rehnin namedropping heti kirjan alussa. Tykkäsin kuitenkin sen verran paljon, että kahdelta istumalta ahmin kirjan. Erityisesti Luoma-Ahon ja Nordlingin teksteistä. Silleen 4/5 kokemus.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #1259 : 09.08.2020 klo 12:09:30

15. elokuuta ilmestyy Kimmo Muttilaisen kirjoittama elämäkerta Arto Tolsa – yksi yhdestätoista (VK-kustannus). Sitä peesaa Hesarin tämän päivän juttu: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006596358.html

E: Jaa, olin tähän asti elänyt käsityksessä, että Tolsa olisi kuollut ns. viinaan, mutta onkin mennyt oman käden kautta.
« Viimeksi muokattu: 09.08.2020 klo 12:25:41 kirjoittanut D mies »
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #1260 : 09.08.2020 klo 13:49:01

E: Jaa, olin tähän asti elänyt käsityksessä, että Tolsa olisi kuollut ns. viinaan, mutta onkin mennyt oman käden kautta.
Sama. Olin tuota myös ihmetellyt, että miten nopeasti huippu-urheilijan elimistö petti.

Hieman haikea tuo Tolsan tarina on. Ilmeisesti ei löytänyt elämälle mitään merkitystä, kun jalkapalloilijan ura päättyi.

Kaiken kaikkiaan todella hyvin kirjoitettu artikkeli Arto Tolsasta Ylos

 
Sivuja: 1 ... 50 [51]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines