FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.11.2024 klo 01:01:02 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 56 [57] 58 ... 283
 
Kirjoittaja Aihe: Sääntökysymys  (Luettu 741207 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Elukka

Poissa Poissa


Vastaus #1400 : 22.02.2010 klo 14:13:29

Sinällään hankala tilanne, koska sääntöjen puitteissa tuo on täysin mahdollista vaikkakin aika epäurheilijamaista kikkailua. Mutta ilman lisäselvityksiä sääntökirjaa noudattaen toistaiseksi hyväksyn moisen tavan toimia. Viitaten sääntöjen kohtaan.

Eipä äkkiseltään tule mieleen, että noin ei voisi toimia. Kyllähän tuossa periaatteessa voisi varoituksenkin antaa koska tuossa selvästi yritetään kiertää sääntöä, jotta saadaan loukkaantunut kenttäpelaaja vaihdettua.
Mulkkuna tuomarina en myöskään luonnollisesti antaisi lupaa suorittaa vaihto ennenkuin tuo loukkaantunut pelaaja on vähintään sen yhden vedon ajan ollut maalissa.
Kirjoittamiseen panostaja

Poissa Poissa


Vastaus #1401 : 22.02.2010 klo 14:14:30

Onko noin joskus käynyt vai onko tämä näitä visailukysymyksiä taas?

Visailukysymys. Toki jos näin on käynyt niin kertokaa toki.
referee3000

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelainen jalkapallo & futsal


Vastaus #1402 : 28.02.2010 klo 22:48:34

Espanjan liigassa tapahtui juuri äsken mielenkiintoinen tilanne Atletico Madridin ja Valencian välisessä ottelussa. Vaikka Espanjan liigassa nähdään aina välillä merkillisiä ratkaisuja tuomareilta, niin tämä menee ainakin ihan sinne kärkipäähän.

Atletico Madrid hyökkäsi ja heidän hyökkääjänsä pääsi haastamaan yksi vastaan yksi tilanteessa Valencian alinta puolustajaa. Kotijoukkueen hyökkääjä pääsi osittain ohi ja samalla Valencian puolustaja liukui palloon, mutta samalla pysäytti pallon kädellään estäen samalla ilmiselvän maalintekopaikan Atleticon hyökkääjältä. Tuomari ei viheltänyt tilanteesta rankkaria, vaan peli jatkui. Valencia lähti vastahyökkäykseen ja silloin n. 15-30 sekuntia tästä aikaisemmasta tilanteesta hän vihelsi pelin poikki ja meni kysymään tilanteesta 4. erotuomarilta. Keskustelun jälkeen hän vei pallon pilkulle ja näytti punaista korttia tälle käsivirheen tehneelle Valencian pelaajalle. Sanomattakin on selvää, että käsivirheen ja pilkun välillä molempien joukkueiden pelaajat valittivat aika rajusti.

Minusta tämä tilanne meni jokseenkin väärin ja joku voisi virkistää, että miten tässä olisi pitänyt ihan tarkalleen sääntöjen mukaan toimia?
« Viimeksi muokattu: 28.02.2010 klo 22:49:35 kirjoittanut referee3000 »
Lonkero

Poissa Poissa


Vastaus #1403 : 28.02.2010 klo 22:57:17

Jos käsivirheen ja lopulta tuomitun pilkun välillä ei mitään pelinjatkamistapaa ole suoritettu, niin sääntöjen vastaisesti ei ole toimittu.

Hyvältä tuomaritoiminnalta tuo ei kyllä vaikuta.
Maikson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Prutkuli


Vastaus #1404 : 28.02.2010 klo 23:25:41

Kyllähän tuo sääntöjen puitteissa meni ihan oikein, koska kuten edellä todettiin peliä ei katkaistu kertaakaan tuon käsivirheen jälkeen ennen kuin neljänneltä tuomarilta kysyttiin tapahtuneesta. Poikkeuksellista mutta oikein se meni.
referee3000

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelainen jalkapallo & futsal


Vastaus #1405 : 01.03.2010 klo 00:30:52

Tuossa oli ilmeisesti jotain kommunikaatio-ongelmia kuulokeyhteydessä erotuomarin ja 4. erotuomarin välillä, joten sen takia rikkeestä rankkariin kesti sen verran pitkään. Ehkä näin hyöhemmin ajateltuna ihmetyttää se, että miten erotuomari ei nähnyt tuota kättä, mutta nelonen näki. He olivat kuitenkin suhteellisen samalla linjalla ja tuo käsi oli melko selvä homma. Toisaalta tässä myös nähtiin se, että tekemällä asioita oikein voi saada aikaan melkoisen härdellin.
Jykä (ei Otila)

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Blow-job Tank


Vastaus #1406 : 01.03.2010 klo 14:44:14

Olisiko neljäs et. voinut nähdä tilanteen hidastettuna jostain monitorilta tms., kuten Zidane-Materazzi tapauksessa?
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #1407 : 01.03.2010 klo 15:00:53

Olisiko neljäs et. voinut nähdä tilanteen hidastettuna jostain monitorilta tms., kuten Zidane-Materazzi tapauksessa?
Mutta eihän neljäs saisi tuomiota minkään hidastuksen perusteella antaa? vai saako muka?
morcenardo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuwait


Vastaus #1408 : 01.03.2010 klo 15:12:29

Mutta eihän neljäs saisi tuomiota minkään hidastuksen perusteella antaa? vai saako muka?

Eihän se neljäs tuomiota päätä, vaan kertoo tapahtuneesta päätuomarille ja hän tekee ratkaisun?
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #1409 : 01.03.2010 klo 15:27:03

Eihän se neljäs tuomiota päätä, vaan kertoo tapahtuneesta päätuomarille ja hän tekee ratkaisun?
No toki näin! hieman huonosti muotoilin tuon, eli siis eihän videomateriaalia saa käyttää edes perusteena sille mitä neljäs erotuomari kertoo nähneensä? toki vaikea tuollaista on valvoa jos tuomari väittää että näki tilanteen muutenkin.
idänihme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #1410 : 03.03.2010 klo 00:49:13

No toki näin! hieman huonosti muotoilin tuon, eli siis eihän videomateriaalia saa käyttää edes perusteena sille mitä neljäs erotuomari kertoo nähneensä? toki vaikea tuollaista on valvoa jos tuomari väittää että näki tilanteen muutenkin.
Ei saakaan, mutta neljännen tuomarin neuvosta on tuomioita muutettu ennenkin. Suomalaisille tutuin tapaus lienee MyPan hylätty maali Grasshoppersia vastaan Uefacupin ensimmäisellä kierroksella.

Jossain urheilukanavan Bundesliigamatsissa taisi muutama vuotta sitten olla ihan aito videotuomiokin. Tuomari sattui näkemään skriiniltä minuutin takaisen rikkeen ja siirsi vapaapotkun kentän toiseen päätyyn ja toisen joukkueen antamaksi.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2010 klo 00:50:53 kirjoittanut idänihme »
liukas playboy

Poissa Poissa


Vastaus #1411 : 03.03.2010 klo 09:34:52

Saiko joskus ennen vanhaan teikkauksen voittaja valita joko puolen tai pallon?
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #1412 : 03.03.2010 klo 09:36:11

Saiko joskus ennen vanhaan teikkauksen voittaja valita joko puolen tai pallon?
Eikös vieläkin saa?
Hasselhoff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJS, Suomen maajoukkue


Vastaus #1413 : 03.03.2010 klo 09:36:56

Eikös vieläkin saa?

Ei. Teikkauksen voittaja valitsee puolen.
liukas playboy

Poissa Poissa


Vastaus #1414 : 03.03.2010 klo 10:32:57

Saiko joskus ennen vanhaan teikkauksen voittaja valita joko puolen tai pallon?

Kyllä se jo selvis, ettei nykyään onnistu.
Henke

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jussi ja futsalliiga ry


Vastaus #1415 : 03.03.2010 klo 10:38:55

Eikös vieläkin saa?
:D Et kai ole tosissasi?
referee3000

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelainen jalkapallo & futsal


Vastaus #1416 : 03.03.2010 klo 10:48:22

Kyllähän tuossa tavallaan on jotain perää, sillä ennen rangaistuspotkukilpailua suoritettavassa teikkauksessa voittaja saa valita kumpi joukkueista aloittaa.
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vain single malt on oikeaa viskiä


Vastaus #1417 : 03.03.2010 klo 11:28:36

Kyllähän tuossa tavallaan on jotain perää, sillä ennen rangaistuspotkukilpailua suoritettavassa teikkauksessa voittaja saa valita kumpi joukkueista aloittaa.
Ja pelkästään Turun piirissä pelataan vuosittain tuhansia otteluita, joissa varmaankin kymmenessä tarvitaan rankkareita. Aikaa kaukaa haettu.
liukas playboy

Poissa Poissa


Vastaus #1418 : 03.03.2010 klo 12:01:44

Ei mitään rankkareita, kun ihan normaali pelin aloitus. Vanhan liiton äijät muisteli samaa, milloinhan moinen sääntö on muuttunut, vai onko edes? Veikkaisin, että 90-luvun alussa oli ainakin vanha käytössä.
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vain single malt on oikeaa viskiä


Vastaus #1419 : 03.03.2010 klo 12:13:18

Ei mitään rankkareita, kun ihan normaali pelin aloitus. Vanhan liiton äijät muisteli samaa, milloinhan moinen sääntö on muuttunut, vai onko edes? Veikkaisin, että 90-luvun alussa oli ainakin vanha käytössä.
Itse kävin 94 peruskurssin ja silloin oli käytössä tuo saa valita kenttäpuolen tai pallon.
the weak willed

Poissa Poissa


Vastaus #1420 : 03.03.2010 klo 13:15:11

Itse kävin 94 peruskurssin ja silloin oli käytössä tuo saa valita kenttäpuolen tai pallon.

itsekkin junnarina 90-luvun alkupuolella monta vuotta kapteenina toimineena muistan nuo 2 vaihtoehtoa..,jos vastustajan kapitaano  arvasi teikkauksessa oikein ja valitsi aloituksen, sain vielä päättää vaihdetaanko puolia :)

kapteenin tehtävistä ja teikkauksista on niin monta vuotta jo ,että en ole edes ajatellut koko asiaa tai kiinnittänyt siihen huomiota.  mielenkiintoista..
« Viimeksi muokattu: 03.03.2010 klo 13:18:16 kirjoittanut the weak willed »
Joey

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #1421 : 03.03.2010 klo 13:34:20

Minusta tuo teikkaussääntö (aloitus vai puoli?) on ollut voimassa vielä 2000-luvullakin. Tai ainakin sitä on käytetty tuomareiden toimesta vielä muutamia vuosia sittenkin.
Kivimies

Poissa Poissa


Vastaus #1422 : 03.03.2010 klo 13:56:13

Minusta tuo teikkaussääntö (aloitus vai puoli?) on ollut voimassa vielä 2000-luvullakin. Tai ainakin sitä on käytetty tuomareiden toimesta vielä muutamia vuosia sittenkin.

Muistaakseni sääntöä muutettiin jossain vaiheessa 2000-luvulla. Tarkempi ajankohta ei ole jäänyt mieleen kun hyökkääjänä vain astun tarvittaessa toiselle puolelle keskiviivaa ja kannustan äänekkäästi kenttäpuoliskoa vaihtavia maalivahteja... ;)
Kirjoittamiseen panostaja

Poissa Poissa


Vastaus #1423 : 03.03.2010 klo 14:12:12

Tietääkö muuten kukaan millä perusteella yleensä tuomari valitsee rankkarikisassa käytettävän maalin?
Olen tätä miettinyt, että tässähän on erittäin vaikea tehdä puolueetonta päätöstä, mutta eipä tästä ikinä ole poruakaan nähty. Säännöthän tähän eivät sano muuta kuin että "valkkaa jompikumpi".
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vain single malt on oikeaa viskiä


Vastaus #1424 : 03.03.2010 klo 14:18:02

Tietääkö muuten kukaan millä perusteella yleensä tuomari valitsee rankkarikisassa käytettävän maalin?
Olen tätä miettinyt, että tässähän on erittäin vaikea tehdä puolueetonta päätöstä, mutta eipä tästä ikinä ole poruakaan nähty. Säännöthän tähän eivät sano muuta kuin että "valkkaa jompikumpi".
Stadikoilla ei tietysti sitä ongelmaa ole, mutta junnariturnauksissa ja SC-kahinoissa olen valkannut sen päädyn, jossa aurinko ei osu maalivahdin silmiin. Mutta se on siis täysin oma subjektiivinen valinta.

 
Sivuja: 1 ... 56 [57] 58 ... 283
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa