FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.06.2018 klo 03:58:20 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 206 [207] 208 ... 216
 
Kirjoittaja Aihe: Sääntökysymys  (Luettu 372379 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
testi2

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pentinkulman päivät


Vastaus #5150 : 18.02.2018 klo 20:52:45

Kuten koitin sanoa, niin mielestäni ei

Ok!
BlueJ

Poissa Poissa


Vastaus #5151 : 28.02.2018 klo 00:08:19

https://youtu.be/V6uPR2UOzZ0?t=118
Onkohan tämä ollut täällä ...
Esimerkki paitsiosäännöstä.

« Viimeksi muokattu: 28.02.2018 klo 01:37:14 kirjoittanut BlueJ »
DiggerDaggerDog

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter Turku, Arsenal, (Atlético, Dag&Red. Lazio)


Vastaus #5152 : 28.02.2018 klo 00:14:07

https://youtu.be/V6uPR2UOzZ0?t=118
Onkohan tämä olut täällä ...
Esimerkki paitsiosäännöstä.

Olut taitaa olla auennut ainakin siellä? RvN taisi tehdä vastaavat maalit tunnetuksi jo noin 20 vuotta sitten.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #5153 : 28.02.2018 klo 14:08:35

Joo, passiivinen paitsio on perseestä.

Tuo maalin tehnyt hyökkääjä ei vaikuttanut millään tavalla peliin eikä myöskään hyötynyt paitsioasemastaan. 
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #5154 : 01.03.2018 klo 10:55:45

Pitäiskiö tuo nykyistenkin sääntöjen mukaan hylätä, jos lopulta maalintehneen pelaajan katsotaan vaikuttaneen peliin? Kyllä tuo minun mielestä nykyaikanakin nyt on joku roti ollut, että jos pallo menee lähelle paitsiossa olevaa pelaajaa niin se vihelletään otti se pallon tai ei, tuossakin on kuitenkin koko ajan peliasennossa ja pelaamassa, vaikkei palloa lopulta otakkaan. ???
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #5155 : 01.03.2018 klo 10:58:21

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005586319.html

Tuossa oleva klippi Sonin rankkarista. (Var-jutut on omassa ketjussaan huom)

.

Son pysähtyi kesken juoksun ja laukoi sitten pallon verkkoon. Erotuomari Tierney oli jälleen yhteydessä videotuomariin, ja lopputuloksena oli maalin hylkääminen ja varoituksen antaminen Sonille.
...
BRITTIASIANTUNTIJATKAAN eivät olleet yksimielisiä päätöksestä hylätä rangaistuspotkumaali. Säännöissä sanotaan nimittäin, että rangaistuspotku tulee hylätä ja potkaisijaa varoittaa, jos ”potkaisija harhauttaa potkaistessaan palloa vauhdinoton jälkeen (harhauttaminen vauhdinoton aikana on sallittua).”


Mitäs kortilliset sanovat. Onko selvä juttu hylätä vai kiistanalainen.

Olisiko toinen vaihtoehto ollut mahdollinen, kun laukaisuhetkellä boxin sisällä on noin 3 valkopaitaa ja 6 sinipaitaa.
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #5156 : 01.03.2018 klo 11:08:49

Eikös rangaistuspotkun suorittaminen pidä tapahtua ilman tuollaisia pysähdyksiä? Rytminmuutos sallittu, mutta tuollainen selkeä pysähtyminen ei? Litmasenkin bravuuri oli mielestäni usein rajamailla.
-Auvo-

Poissa Poissa


Vastaus #5157 : 01.03.2018 klo 11:10:30

Ensinnäkin Hesarin toimittaja kirjoittaa ihan sontaa itse rangaistuspotkutuomiosta. Se menee ihan oikein, sillä kiinnipitäminen jatkuu boxiin.

Mutta mun mielestäni ratkaisu hylätä pilkusta tehty maali on täysin väärä. Vauhdinoton aikana saa harhauttaa, ja tuo pysähtyminen tapahtuu hyvissä ajoin ennen vauhdinoton päättymistä.
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #5158 : 01.03.2018 klo 11:25:12

Ensinnäkin Hesarin toimittaja kirjoittaa ihan sontaa itse rangaistuspotkutuomiosta. Se menee ihan oikein, sillä kiinnipitäminen jatkuu boxiin.

Omissa peleissä kovin usein tuollaisen pitkän ajan kiinnipitämisen päätteeksi tuomari on määrännyt pallon sinne missä alunperin on aloitettu rikkominen. Meneekö se muka noin, että vasta siellä missä kaatuu, annetaan vapari/rankkari? :D
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #5159 : 01.03.2018 klo 11:42:11

Lainaus
Jos puolustaja alkaa pitää kiinni hyökkääjää rangaistusalueen ulkopuolella ja jatkaa
kiinnipitämistä rangaistusalueen sisällä, erotuomari tuomitsee rangaistuspotkun.
Chingón

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chambo


Vastaus #5160 : 01.03.2018 klo 11:49:49

Omissa peleissä kovin usein tuollaisen pitkän ajan kiinnipitämisen päätteeksi tuomari on määrännyt pallon sinne missä alunperin on aloitettu rikkominen. Meneekö se muka noin, että vasta siellä missä kaatuu, annetaan vapari/rankkari? :D
Miten tätä ei voi tietää jos jalkapalloa pelaa/seuraa? Kyllä, se menee juuri noin.
-Auvo-

Poissa Poissa


Vastaus #5161 : 01.03.2018 klo 11:50:20

Meneekö se muka noin, että vasta siellä missä kaatuu, annetaan vapari/rankkari? :D

En mä näitä nyt kännissä ja läpällä kirjoita. Kaihlamo pistikin jo lainauksen.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #5162 : 01.03.2018 klo 12:05:40

Miten tätä ei voi tietää jos jalkapalloa pelaa/seuraa?

Valtaosa pelaajista/seuraajista ei osaa pelin sääntöjä erityisen hyvin.
KDB

Poissa Poissa


Vastaus #5163 : 01.03.2018 klo 12:07:32

Valtaosa pelaajista/seuraajista ei osaa pelin sääntöjä erityisen hyvin.

Ongelma taitaa tässä tapauksessa olla se että Andy vertaa jotain seiskadivarin tuomarointia huippusarjojen tuomarointiin ja yllättyy kun seiskadivarissa höntsätuomarit ottaa vähän erivapauksia sääntöjen suhteen.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #5164 : 01.03.2018 klo 12:17:04

Ongelma taitaa tässä tapauksessa olla se että Andy vertaa jotain seiskadivarin tuomarointia huippusarjojen tuomarointiin ja yllättyy kun seiskadivarissa höntsätuomarit ottaa vähän erivapauksia sääntöjen suhteen.

+ se on Andy :D
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #5165 : 01.03.2018 klo 12:18:26

Mutta mun mielestäni ratkaisu hylätä pilkusta tehty maali on täysin väärä. Vauhdinoton aikana saa harhauttaa, ja tuo pysähtyminen tapahtuu hyvissä ajoin ennen vauhdinoton päättymistä.
Tästä saatiin varmastikin hyvä klippi(kuten parista muustakin tilanteesta) ET-koulutustilaisuuksiin.

Mielestäni taas tuo hylkäys oli ihan oikein, koska Son pysähtyi selkeästi vauhdinoton jälkeen. Tuossa ei siis enää yhtään juoksuaskelta tullut, vaan pelkkä laukaus.
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #5166 : 01.03.2018 klo 12:23:43

Miten tätä ei voi tietää jos jalkapalloa pelaa/seuraa? Kyllä, se menee juuri noin.

On noita telkkarissakin näkynyt, että tuomari osoittaa nimenomaan sinne missä repiminen on alkanut. Ja luulisi, että seiskassakin (ja nelosessa, vitosessa ja kutosessa) jotain joskus tehtäisiin oikein.
-Auvo-

Poissa Poissa


Vastaus #5167 : 01.03.2018 klo 12:26:59

On noita telkkarissakin näkynyt, että tuomari osoittaa nimenomaan sinne missä repiminen on alkanut.

Erota nyt kaksi asiaa: vapaapotku ja rangaistuspotku. Jos koko repiminen on boxin ulkopuolella, niin aloituspaikasta jatketaan. Jos jatkuu rangaistusalueelle, niin sitten pilkulle.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #5168 : 01.03.2018 klo 12:30:17

Tästä saatiin varmastikin hyvä klippi(kuten parista muustakin tilanteesta) ET-koulutustilaisuuksiin.

Mielestäni taas tuo hylkäys oli ihan oikein, koska Son pysähtyi selkeästi vauhdinoton jälkeen. Tuossa ei siis enää yhtään juoksuaskelta tullut, vaan pelkkä laukaus.

Son pysähtyy toiseksi viimeisellä askeleella, eli sääntöjen mukaan. Viimeinen askel on kyllä aikamoinen loikka, mutta säännöt eivät näihin askelien kokoihin ja tyyleihin ota kantaa.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #5169 : 01.03.2018 klo 12:32:18

Son pysähtyy toiseksi viimeisellä askeleella, eli sääntöjen mukaan. Viimeinen askel on kyllä aikamoinen loikka, mutta säännöt eivät näihin askelien kokoihin ja tyyleihin ota kantaa.
Mutta kyllä tuon noin pitkän pysähtymisen mielestäni voi katsoa jo juoksun lopettamiseksikin, kuten erotuomaristo ilmeisesti tekikin. Eihän siinä juoksun aikana siis pysähtyä saa selkeästi?
-Auvo-

Poissa Poissa


Vastaus #5170 : 01.03.2018 klo 13:07:48

Eihän siinä juoksun aikana siis pysähtyä saa selkeästi?

Mikä tämän kieltää?
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #5171 : 01.03.2018 klo 13:17:55

Mikä tämän kieltää?
Eli siis tuossa saa pysähtyä vaikka 10 sekunniksi kesken vauhdin ja jatkaa?

Ja miten tulkitaan vauhdinoton päättyminen? Ettei tukijalka enää liiku?
-Auvo-

Poissa Poissa


Vastaus #5172 : 01.03.2018 klo 13:28:24

Eli siis tuossa saa pysähtyä vaikka 10 sekunniksi kesken vauhdin ja jatkaa?

Ja miten tulkitaan vauhdinoton päättyminen? Ettei tukijalka enää liiku?

Joskus muinaisessa historiassa sääntökirjassa luki, että rangaistuspotkun pitää olla yhteinäinen suoritus. Tämä on kuitenkin sieltä poistettu.

Jokainen ymmärtää, että mitään 10 sekunnin pysähtymisiä ei ainakaan haluta. Mutta mä en oikein löydä sääntökirjasta kohtaa, joka ainakaan tuon lyhyen pysähtymisen kieltäisi. Löydätkö sinä?

IFAB:n sivuilta löysin tällaisen: http://theifab.com/laws/the-penalty-kick/chapters/the-penalty-kick-faq

Lainaus
Q2: Why is illegal feinting by the penalty kicker an IDFK even when the player scores?

A player who deliberately stops at the end of their run and then feints to gain an advantage is deliberately breaking the Law. This is an act of deliberate unsporting behaviour so, as well as the caution (YC), the player does not deserve to have a second chance to score. This stronger punishment should deter an offence which is sometimes difficult to detect.

Toikin viittaisi, että se pysähtyminen/hämääminen on kiellettyä vasta juoksun lopuksi. Ja itse pitäisin juoksun loppuna sitä, kun tukijalka isketään maahan pallon viereen.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #5173 : 01.03.2018 klo 15:29:26

Joskus muinaisessa historiassa sääntökirjassa luki, että rangaistuspotkun pitää olla yhteinäinen suoritus. Tämä on kuitenkin sieltä poistettu.

Jokainen ymmärtää, että mitään 10 sekunnin pysähtymisiä ei ainakaan haluta. Mutta mä en oikein löydä sääntökirjasta kohtaa, joka ainakaan tuon lyhyen pysähtymisen kieltäisi. Löydätkö sinä?

IFAB:n sivuilta löysin tällaisen: http://theifab.com/laws/the-penalty-kick/chapters/the-penalty-kick-faq

Toikin viittaisi, että se pysähtyminen/hämääminen on kiellettyä vasta juoksun lopuksi. Ja itse pitäisin juoksun loppuna sitä, kun tukijalka isketään maahan pallon viereen.
Joo, voilla olla että tuo yhtenäinen suoritus on se termi joka itselleni päähän on jäänyt.
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #5174 : 01.03.2018 klo 16:02:40

Joo, voilla olla että tuo yhtenäinen suoritus on se termi joka itselleni päähän on jäänyt.

Sitä minäkin hain. Mutta multa on tosiaan mennyt ohi tuo, että se on sieltä poistettu ja että pysähtymiset olisi juoksun aikana nykyään sallittu? Miksi noita sääntöjä muutellaan (omasta mielestä) huonompaan ja epäselvempään suuntaan?

 
Sivuja: 1 ... 206 [207] 208 ... 216
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines