FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.07.2019 klo 07:41:19 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 229 [230] 231
 
Kirjoittaja Aihe: Sääntökysymys  (Luettu 455213 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #5725 : 04.06.2019 klo 01:00:32

Miksi tästä ei tullut sitten kulmapotkua ???

Tuomari ehti katkaista pelin ennen kuin pallo pelattiin päädystä ulos.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #5726 : 05.06.2019 klo 00:52:05

https://streamable.com/fd9xp

Mitenkäs tuo U20-MM-kisojen Argentiina-Mali ottelun tasoitus jatkoajan lisäajalla meni, kun vaikutti siltä, että Mali ensin näyttää, että vapaapotku annetaan hitaana ja tuomarin pitäisi määrätä Argentiinan pelaajat sinne yhdeksän metrin päähän. Kun tuomari pallon tiellä olleen argentiinalaisen määrää siirtymään, niin Mali pistääkin heti nopean pallon ja tekevät hyökkäyksestä lopulta maalin. Ei ainakaan näyttänyt siltä, että tuomari olisi enää lupaa vapaapotkulle antanut.

Rikottiinko vain reilun pelin henkeä vai sääntöjäkin?
Pyrkka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sadik, Carroll & Vertainen


Vastaus #5727 : 05.06.2019 klo 01:16:24

Video alkaa vähän liian myöhään, mutta ymmärtääkseni peli oli tuossa kokoajan käynnissä. Vapaapotkun saa silloin antaa, vaikka vastustaja liian lähellä oliskin. Tuomari voi katkaista pelin asettaakseen vastustajan oikean etäisyyden päähän, mutta ei tässä sitä tehnyt.

Kysymystä reilun pelin hengestä en ymmärrä alkuunkaan. Ei tuossa ainakaan Mali mitään väärää tehnyt.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #5728 : 05.06.2019 klo 01:36:58

Pidempi pätkä, eli palloa ensin haetaan kauempaa, ei tuostakaan kyllä tuomarin kaikki merkit tilanteeseen näy. Osoittelee tosin kelloaan, mikä sitten on helpompi tulkita niin, että näyttää ettei aika kulje, mutta voi toisaalta osoitella Malin pelaajille, että kello käy ja on kiire... Mutta kyllä tuo enemmän näyttää siltä, että peli on poikki, mutta ehkä ei sitten ole ja Malilla silloin on kaikki oikeudet tietysti pelata miten haluavat.

https://streamable.com/iugtu

Ei tuo nyt ainakaan tuomarilta mitenkään putkeen mene, kun elekieli on koko ajan sekavaa. Tiedä sitten millä kielellä pelaajia ohjeistaa.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #5729 : 05.06.2019 klo 06:48:55

En nyt näe että tuomari tuossa mitenkään erityisen huonosti toimii.

Ei tuollaisissa tilanteissa peliä normaalistikaan laiteta poikki vaan pyydetään vaan pelaajaa kauemmas pallosta. Peli laitetaan yleensä poikki vain sellaisissa tilanteissa joissa tulee varoitus tai eteen muodostetaan muuri, jonka etäisyys erotuomarin tulee mitata.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #5730 : 05.06.2019 klo 12:21:17

En itsekään näe mitään ihmeellistä tuossa. Täysin sääntöjen ja pelin hengen mukaisesti toimittu ja argentiinalaiset saavat syyttää ihan itseään nukahduksesta.
BlueJ

Poissa Poissa


Vastaus #5731 : 10.06.2019 klo 11:46:17

Miten hyvin on ymmärretty se uusi sääntö, että rangaistuspotkun aiheuttamasta rikkeestä ei automaattisesti tule punaista korttia. Sivustakatsojana olin todistamassa tilannetta, missä valmennus möyhyää penkillä, että rankkarin lisäksi pitää tulla vain keltainen. Ja kun valmennus - ilmeisen tosissaan eikä vain vaikuttamismielessä - on sitä mieltä, se leviää kentälle. Oman joukkueen pelaajat uskoo, että vääryyttä on tapahtunut ja oma peli sekoaa.

Sääntö 12, kohta 3 henkilökohtaiset rangaistukset
"
Maalin tai ilmeisen maalintekomahdollisuuden vieminen

Kun pelaaja syyllistyy omalla rangaistusalueellaan vastapelaajaa kohtaan
rikkomukseen, jolla viedään vastapelaajalta ilmeinen maalintekomahdollisuus
ja erotuomari tuomitsee rangaistuspotkun, rikkonutta pelaajaa varoitetaan, jos
rikkomus oli yritys pelata palloa; muissa tapauksissa (esim. kiinnipitäminen,
työntäminen, ei mahdollisuutta pelata palloa jne.) rikkoja poistetaan kentältä. "


Tuossa sanotaan, että palloa pelattaessa tapahtuva rike - keltainen.
Tässä tapauksessa pelaaja revittiin kaksi käsin kumoon ja seurauksena oli sääntöjen mukainen kentältä poisto. ( suora punainen ).

Säännöt kannattaa tuntea. Ainakin valmennuksen, eikä haittaa vaikka pelaajatkin ne tietää.

Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #5732 : 10.06.2019 klo 12:29:50


Tuossa sanotaan, että palloa pelattaessa tapahtuva rike - keltainen.
Tässä tapauksessa pelaaja revittiin kaksi käsin kumoon ja seurauksena oli sääntöjen mukainen kentältä poisto. ( suora punainen ).

Säännöt kannattaa tuntea. Ainakin valmennuksen, eikä haittaa vaikka pelaajatkin ne tietää.


Ihan sama mikä sääntö, niin eihän valmennus ja pelaajisto niitä kuitenkaan osaa kunnolla(pois lukien todella harvat pelurit). Eilenkin miesten Kakkosen pelissä 2 topparia ja päävalmentaja protestoivat todella voimakkaasti, kun maalipotkutilanteesta ei liputettu paitsiota. :D
Chuck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuriositeetit


Vastaus #5733 : 10.06.2019 klo 13:14:27

Oma suosikkini on ”sä et vittu voi lopettaa peliä kulmapotkuun, se lukee säännöissäkin”.

Vieläkään en ole ko. kohtaa löytänyt.
Chingón

Poissa Poissa


Vastaus #5734 : 10.06.2019 klo 15:53:39

Ihan sama mikä sääntö, niin eihän valmennus ja pelaajisto niitä kuitenkaan osaa kunnolla(pois lukien todella harvat pelurit). Eilenkin miesten Kakkosen pelissä 2 topparia ja päävalmentaja protestoivat todella voimakkaasti, kun maalipotkutilanteesta ei liputettu paitsiota. :D
Nyt on pakko kysyä mistä jengistä kyse? Uskomatonta.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #5735 : 10.06.2019 klo 15:57:45

Nyt on pakko kysyä mistä jengistä kyse? Uskomatonta.
Raumalla pelatun pelin kotijoukkueesta
Chingón

Poissa Poissa


Vastaus #5736 : 10.06.2019 klo 17:41:33

Raumalla pelatun pelin kotijoukkueesta
Ylos Alas
Edmundo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuotaraaputin


Vastaus #5737 : 25.06.2019 klo 19:42:40

Nyt kun nämä VAR-pilkut ja maalivahdin varastamiset ovat framilla, niin Collinan kommentti osui silmään. Eli maalivahdilla pitää nykyään olla vain yksi jalka maaliviivalla entisen kahden sijasta. Jalkapallon säännöissä ei kuitenkaan mainita jaloista mitään (tai en ainakaan löydä mitään niihin viittaavaa pilkkusäännöistä), vaan sanotaan, että "maalivahdin on oltava maaliviivalla".



Tulkittiinko tässä, että vasen jalka oli viivan päällä (mitä se mahdollisesti onkin) vai onko jalkojen sijainnilla oikeasti mitään väliä, kunhan joku osa maalivahtia on viivan päällä? Otettaisiinko pilkku uusiksi, jos kumpikaan jalka ei kosketa maaliviivaa, mutta maalivahti ei ole lähtenyt viivaltaan vastaan, mutta ei ole myöskään pelialueen ulkopuolella AKA kokonaan maalin sisällä? Mikä tuntuisi maalaisjärjellä ihan käsittämättömältä.
« Viimeksi muokattu: 25.06.2019 klo 19:45:01 kirjoittanut Edmundo »
agsu

Poissa Poissa


Vastaus #5738 : 25.06.2019 klo 19:56:14


Katsoit mahdollisesti vanhoja sääntöjä..? Alla se sääntöihin lisätty kohta:

Uutinen
When the ball is kicked, the defending goalkeeper must have at least part of one foot touching, or in line with, the goal line.

Ja ihmettelin kyllä myös tuota eilistä pilkkutorjuntaa ja miksi sitä ei uusittu, mielestäni maalivahdilla ei ole kumpikaan jalka viivan päällä, voi toki johtua vaan kamerakulmasta.
Demian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bob cut


Vastaus #5739 : 25.06.2019 klo 19:56:36

Tulkittiinko tässä, että vasen jalka oli viivan päällä (mitä se mahdollisesti onkin) vai onko jalkojen sijainnilla oikeasti mitään väliä, kunhan joku osa maalivahtia on viivan päällä? Otettaisiinko pilkku uusiksi, jos kumpikaan jalka ei kosketa maaliviivaa, mutta maalivahti ei ole lähtenyt viivaltaan vastaan, mutta ei ole myöskään pelialueen ulkopuolella AKA kokonaan maalin sisällä? Mikä tuntuisi maalaisjärjellä ihan käsittämättömältä.

Ei saa olla maalin sisällä, mutta riittää jos jalka on viivan tasolla.

Uutinen
Penalty kick - Law 14
Changes
• The team’s penalty taker can have (quick) treatment/assessment and then take the kick
• The goalkeeper must not be touching the goalposts/crossbar/nets; they must not be
moving
• The goalkeeper must have at least part of one foot on/in line with the goal line
when the kick is taken; cannot stand behind the line

Explanation
• It is unfair if the kicker needs assessment/treatment and then has to leave the field
and cannot take the penalty kick.
• The referee must not signal for the penalty kick to be taken if the goalkeeper is
touching the goalposts, crossbar or net, or if they are moving e.g. the goalkeeper
has kicked/shaken them
• Goalkeepers are not permitted to stand in front of or behind the line. Allowing the
goalkeeper to have only one foot touching the goal line (or, if jumping, in line with
the goal line) when the penalty kick is taken is a more practical approach as it is
easier to identify if both feet are not on the line. As the kicker can ‘stutter’ in the
run, it is reasonable that the goalkeeper can take one step in anticipation of the kick.
Edmundo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuotaraaputin


Vastaus #5740 : 25.06.2019 klo 19:58:51

Katsoit mahdollisesti vanhoja sääntöjä..?

Ok, tämä selittääkin asian.

Mutta sanonpahan vaan, että jos tuollainen pilkku pistetään joskus uusiksi sen takia, että jalka on sentin viivan takana, niin säännöissä on jotain pahasti vialla.
« Viimeksi muokattu: 25.06.2019 klo 20:11:25 kirjoittanut Edmundo »
-Auvo-

Poissa Poissa


Vastaus #5741 : 25.06.2019 klo 19:59:54

Uusista säännöistä ei ole vielä julkaistu suomennosta.
el_Diablo

Poissa Poissa


Vastaus #5742 : 26.06.2019 klo 00:01:09

Mikäs se käsivirhe nyt sitten nykyään oikein on?
agsu

Poissa Poissa


Vastaus #5743 : 26.06.2019 klo 00:28:34

Mikäs se käsivirhe nyt sitten nykyään oikein on?

Vippi

Poissa Poissa


Vastaus #5744 : 26.06.2019 klo 14:14:49

Eilen olin katsomassa erästä divaripeliä, jossa pelaaja kaatui pallon kanssa ja sen jälkeen maassa yritti vielä kamppailla siitä. Pelaaja ei mitenkään hautonut palloa jalkojensa alle, vaan ihan yritti kurkottaa jaloilla palloon ja osuikin siihen. Vastustajan pelaajat protestoivat, että pelaaja pelaa maassa ja tuomari vihelsi siitä rikkeen. Kukaan ei valittanut tuomarin tuomiosta, mutta itse olin hämilläni. Onko jalkapallossa oikeasti kielletty maassa pelaaminen vai onko tämä vain jokin yleinen harhaluulo?
Kolmeseiska

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Marko Arnautovic


Vastaus #5745 : 26.06.2019 klo 14:18:54

Ei ole kiellettyä. Voi tosin täyttää vaarallisen pelin merkit jos on päätään tunkemassa palloon tms.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #5746 : 26.06.2019 klo 14:21:40

Eilen olin katsomassa erästä divaripeliä, jossa pelaaja kaatui pallon kanssa ja sen jälkeen maassa yritti vielä kamppailla siitä. Pelaaja ei mitenkään hautonut palloa jalkojensa alle, vaan ihan yritti kurkottaa jaloilla palloon ja osuikin siihen. Vastustajan pelaajat protestoivat, että pelaaja pelaa maassa ja tuomari vihelsi siitä rikkeen. Kukaan ei valittanut tuomarin tuomiosta, mutta itse olin hämilläni. Onko jalkapallossa oikeasti kielletty maassa pelaaminen vai onko tämä vain jokin yleinen harhaluulo?
Ei ole kielletty, mutta jos pelaa itselleen vaarallisella tavalla, niin silloin pilli soi. Toki silloin yleensä pitää pallon päällä jollain tavalla olla makuulla yms
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #5747 : 26.06.2019 klo 14:39:36

Mikäs se käsivirhe nyt sitten nykyään oikein on?

Pallon pelaaminen tarkoituksellisesti* kädellä

Ainakin seuraavia asioita tulee tarkastella:

1) Pelaajan asento, eli pyrkiikö tekemään itsestään suuremman. Usein puhutaan "luonnollisesta peliasennosta", josta ei kuitenkaan säännöissä puhuta mitään, mutta koulutuksessa ja tulkintaohjeissa voidaan mainita.
2) Pelaajan etäisyys palloon. Jos pelaaja ei tee itsestään suurempaa käsiään levittämällä**, niin erittäin läheltä potkaistun/kimmoneen pallon osuminen käteen ei voi olla käsivirhe.
3) Pelaajan käden liike. Jos käsi on paikallaan, eikä pelaaja tee itsestään suurempaa levittämällä käsiään, niin kyseessä ei ole käsivirhe

*Refleksinomaiset liikkeet lasketaan tarkoituksellisiksi
**Minulle sanottiin koulutuksessa, että jos joku pelaaja pelaa koko pelin kädet suoraan pään päälle ojennettuna, niin se lasketaan hänen luonnolliseksi peliasennoksi ja hän saa vaikka mennä muuriin seisomaan sillä tavoin.

[4) Onko kyseessä maalintekotilanne, Tuliko uusiin ensivuonna Suomessa voimaan tuleviin sääntöihin nyt tämä, että kädellä ei koskaan voi tehdä onnistuneesti maalia?]
PaoloRos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Oulun Pallo-Veikot


Vastaus #5748 : 27.06.2019 klo 08:48:21

Ei ole kielletty, mutta jos pelaa itselleen vaarallisella tavalla, niin silloin pilli soi. Toki silloin yleensä pitää pallon päällä jollain tavalla olla makuulla yms
Itselleen vaarallisella tavalla ? Eikö pitäisi olla nimenomaan vastustajaan nähden vaarallisella tavalla. Jos pelaa itselleen vaarallisella tavalla, niin silloinhan on vaara ettöä potkaisee itseään nilkkaan.
Kolmeseiska

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Marko Arnautovic


Vastaus #5749 : 27.06.2019 klo 09:16:05

Itselleen vaarallisella tavalla ? Eikö pitäisi olla nimenomaan vastustajaan nähden vaarallisella tavalla. Jos pelaa itselleen vaarallisella tavalla, niin silloinhan on vaara ettöä potkaisee itseään nilkkaan.

Ei. Vaarallinen pelitapa on tuomittavaa riippumatta vaaran kohteesta.

 
Sivuja: 1 ... 229 [230] 231
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines