FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.09.2020 klo 12:39:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 52
 
Kirjoittaja Aihe: Täällä ryhdytään superjunnujen valmentajaksi  (Luettu 118335 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Julius3

Poissa Poissa


: 06.10.2008 klo 14:30:17

En nyt osannut sanoa kumpaan tämän ketjun laittaisin, tänne vai nuoret -osioon, mutta menipä nyt tänne kun tuolla puhutaan lähinnä A/B-junnuista. Tätini soitti minulle viime perjantaina ja kysyi jos haluaisin aloittaa valmentamaan serkkuni ~7v(01? -syntyneet) poikien joukkuetta. Luonnollisesti innostuin asiasta heti ja lupauduin mukaan. Huomenna olisi tarkoitus mennä jonkinlaiseen valmennuskoulutukseen.

Pientä epäilystä mielessäni aiheutti se tosiasia, etten ole sitten jonkun ala-asteen alun jälkeen pelannut futista mitenkään säännöllisesti. "Vanhemmalla" iällä ei sitten tullut koskaan lajia aloitettua, kun kynnys oli niin suuri. Kuitenkin futis on aina ollut lähellä sydäntä ja kun kerran jonkinlaista koulutusta saa, niin eiköhän sitä parit treenit viikossa voi noinkin nuorille vedellä.

Toisella valmentajalla on takanaan paljon enemmän kokemusta lajin harrastamisesta ja on tainnut jotain divariakin pelailla viime aikoina. Hän on myös aiemmin valmentanut junnuja. Meillä molemmilla on toki työt  ja muut omat menomme, joten kaikissa treeneissä ei molemmat aina pääse paikalle. Saamme kuitenkin varmasti apua myös eri pelaajien vanhemmilta.

Täällä on lupa kannustaa, antaa vinkkejä, kritisoida ja kehua tulevassa koitoksessa. Olenko pilaamassa koko Suomen jalkapalloilun tulevaisuuden kun en välttämättä ole heti antamassa superjunnuille pilkuntarkkoja neuvoja taktisista hienouksista, vai voiko tällainen jalkapalloa itse harrastamaton tusinaforumisti onnistua kelvollisesti tehtävässään?

Innolla kuitenkin lähden mukaan katsomaan mitä tuleman pitää.  ;) Ylos
« Viimeksi muokattu: 23.09.2012 klo 13:57:08 kirjoittanut Julius3 »
MJ

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Käpylän Pallo, La Vecchia Signora, HMFC


Vastaus #1 : 06.10.2008 klo 14:39:18

Kaikki työ superjunnujen hyväksi on sallittava, joten ainakin itse nostan  Ylos

Eihän tuon ikäisille tarvitse vielä mitään taktisia hienouksia opettaa, mutta jos saat kipinän syttymään kundeihin että he käyvät treenaamassa itsekseen olet jo tehnyt paljon. Junnut oppivat tuossa iässä hyvin, joten mikäli saat kundit viettämään pallon kanssa aikaa treenien ulkopuolella niin olet hyvässä kurssissa. Tekniikkaa, syöttöjä ja potkutekniikkaa painoittaisin, sekä pyrkisin lisäämään peli-iloa.... Mallisuorituksia kannattaa sitten ehdottomasti käyttää kunhan vain kaverisi esim osaa ne oikein tehdä...
Onnea ja menestystä projektiin. Ylos
Maanantaivalmentaja

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 06.10.2008 klo 14:47:11

Vedät vain paljon kaikenlaista yksilötaitoa korostavia harjoitteita, kehonhallintaa, kordinaatiota, reaktiokykyä kehittäviä harjoituksia ja pidä pallo mukana myös lämmittelyissä että tulee paljon kosketuksia palloon. Plus että ryhmät pieniksi että ei tule jonotusta. Tuossa iässä ehkä tärkein asia on että saa istutettua tenaviin kipinän futiksen perään ja että niillä on hauskaa siellä. Suosittelen ainakin joskus jonkun sortin rankkarikisoja harjoituksen lopuksi. Varsinainen hitti tuntuu olevan tuon ikäisille että valkku itse menee maaliin niin että 20 jantteria potkaiseen yhtäaikaa rankkarin sinua kohti. Nauravat kippurassa ja kyselevät poislähtiessä isältään, milloin on taas treenit.

Harva homma on muuten niin asiallista (ja palkitsevaa) kun se että näkee tuon ikäisillä olevan hauskaa treenessä Ylos
« Viimeksi muokattu: 06.10.2008 klo 14:54:25 kirjoittanut Maanantaivalmentaja »
Julius3

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 06.10.2008 klo 14:59:03

Harva homma on muuten niin asiallista (ja palkitsevaa) kun se että näkee tuon ikäisillä olevan hauskaa treenessä Ylos
Tosiaan tarkoitus on itsekin mennä pitämään hauskaa skidien kanssa, ja varmistaa ettei siellä kukaan ota hommaa liian tosissaan. Se mikä jää mahdollisesti puuttumaan omissa taidoissa, niin korvataan asenteella! Ja ei sillä, kyllähän tuo nahkakuula omissa jaloissa suht hyvin pysyy ja kesot ja vedotkin lähtee ihan ok. Eli ei tässä nyt täysin avuttomia kuitenkaan olla. "Oon mä nähnyt mont Ronaldinhon pelii ja sillee"  ::)  :D
Nahka_Tapsa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tapio-san


Vastaus #4 : 06.10.2008 klo 15:29:23

Muistat vaan härskisti suosia serkkuasi peluutuksessa niin joukkuehenki säilyy korkeana.
jiibzter

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 06.10.2008 klo 17:31:21

Ei paljon lisättävää ylläoleviin vastauksiin.

Tervetuloa joukkoomme suureen, on todella antoisaa valmentaa ipanoita. Ajatukset menee pois arkipäivän asioista ja on todella kiva nähdä onnistumisen iloa. Tuossa iässä ne ovat vielä niin vilpittömiä.. Parin vuoden päästä huudellaan vittua ja saatanaa ja vedetään röökiä  :D
TeukkaS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MEILTÄHÄN TÄMÄ KÄY!


Vastaus #6 : 06.10.2008 klo 17:59:15

Myös itse tullut vedettyä 8-9-vuotiaiden futisjoukkuetta pari vuotta. Helvetin hauskaa ja palkitsevaa puuhaa.

Tuosta lähti huikea valmentajanurani parkettiryntäilyn parissa. :D

Kaikille junnuvalmentajille Ylos Ylos
päätykatsomo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka, LeKi-futis


Vastaus #7 : 06.10.2008 klo 18:17:09

Itseäni pyydettiin kanssa tuon ikäisille junnuille tulevana talvena pitämään jotain tekniikkaharjoituksia. Saa nähdä jos sitä vaikka pääsisi koko kesäksi touhuun mukaan. Innostusta voisi löytyä  Tuoppi
Kansio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: NoLo, Viivi & Rooney


Vastaus #8 : 06.10.2008 klo 20:14:30

Kaikki valmennus/ohjaajatyö nuorten hyväksi on aina plussaa. Onnea valitsemallesi tielle ja jaksamista.  8) Tuoppi
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 06.10.2008 klo 20:25:12

Kiusaamisesta/vittuilusta sitten heti rangaistuksia >:( :keskari: Kaikilla on oltava mukavaa treeneissä Ylos
Statisti

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #10 : 06.10.2008 klo 23:28:50

Tosiaan ihan perustaitoja kannattaa treenauttaa. Pelatessakin koita alusta asti opettaa, että pallo pyrittäisiin ihan oikeasti sisäterällä syöttämään omalle kuin vain potkaisemaan jonnekin. Tuon ikäisten pelejä suht usein tuomaroivana surettaa katsoa pelejä, kun pelaajat potkaisevat pallon minne sattuu ja kentän laidalla sumppia lipittävä äitilauma palkitsee roiskinnan aplodein ja "hyvä meidän Ville"-huudoin. Tuonikäisille tuo on toki hankalaa, kun keskittyminen herpaantuu helposti, mutta hiljaa hyvä tulee.

Todellakin onnea valitsemallesi tielle Ylos Koita tosiaan huolehtia, että treeneissä on hauskaa ja pelaajat innostuvat futiksesta. Monet joukkueesta ovat varmasti lopettaneet pelaamisen kymmenen vuoden päästä, mutta jos he tykkäävät edelleen katsoa futista ja käydä matseissa niin sekin on hyvä.
Mitä peluutukseen tulee, itse lähtisin "kaikki pelaa jotka käy treeneissä"-linjalle. Tuolla tasolla kenellä tahansa on mahdollisuus kehittyä, anna siihen mahdollisuus kunhan pelaajalla itsellään on innostusta.

Itseä pyydettiin juuri valmentamaan -99 syntyneitä Turun nappulaliigaan. Jouduin kieltäytymään opiskelukiireiden takia, mutta tuossa ensi keväänä tai vuoden päästä olisi tarkoitus ruveta valmennuspuuhiin. Ajattelin tosin ryhtyä koutsaamaan hiukan vanhempia, mutta katsellaan nyt.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 07.10.2008 klo 00:29:39

Hieno homma. Tällaisia on ilo lukea.  Ylos

Normaalit perusharjoitukset tyyliin kahdestaan sisäsyrjäsyöttöjä, sekä yksi keskellä ja muut ympärillä syöttelee, keskellä oleva yrittää ottaa palloa, ovat parhaita ja kehittävimpiä. Ja tietysti pelaaminen.

Ja tiukka linja siihen että jos potkaisee pallon hevon kuuseen käy sen itse hakemassa.
vargas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #12 : 07.10.2008 klo 04:30:38

Itse olin mukana tuon ikäisten valmennuksessa mutta duuni valitettavasti on estänyt tuonkin ilon. Oli helvetin hauskaa ja siltä kannalta se kannattaa ottaakin. Noin nuorten parissa on turha miettiä onko kykenevä kasvattamaan heitä jalkapalloilullisesti, ennemminkin onko kykenevä huolehtimaan lapsista. Meidän loistavan valmennusryhmämme pääpainotus taktisella puolella oli, että pallon perässä on syytä juosta jos se pysyy kentän rajojen sisällä, mutta jos se lentää viereiselle tielle sen on syytä antaa mennä. Tuonkin iskostamisessa oli tehtävää riittävästi sillä pojat seuraavat palloa, eivät kentän rajoja tai muita vastaavia teennäisiä sääntöjä. 
linko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alasarjalutuuri


Vastaus #13 : 07.10.2008 klo 07:23:09

Julius3:lle Ylos Tuoppi Hieno päätös.

Itsekin valmennan vastaavanikäisten joukkuetta ja voin sanoa, että on palkitsevaa seurata, kuinka tenavilla on hauskaa harrastuksensa parissa. Joskus tulee toki tilanteita, joissa vaaditaan piiiiiiitkää pinnaa, kun kaikenmaailman hiekkakakkujen teko ja painimatsit vievät mielenkiinnon itse harjoituksista/peleistä.

Hyviä vinkkejä täällä ovatkin jo muut laittaneet, mutta menkööt nyt vähän kertaavana tiivistelmänä: kannattaa pyrkiä kohdistamaan treenien sisältö perustaitojen kehittämiseen. Erilaisia kuljetus/pujotteluratoja, syöttö- ja laukaisuharjoituksia, jne... Mahdollisimman paljon pallon kanssa tekemistä. Jottei homma mene "vakavaksi", voi treeneissä harjoitteiden väliin ujuttaa jotain kisailuja (rankkarikisa, viestikisa, tms). Taktiset asiat voi toistaiseksi tosiaan pitää taka-alalla, niitä voi alkaa iskostamaan junnuille myöhemmin.

Netistä löytyy paljon hyviä treenisivustoja, joilta voi hakea valmiita harjoitteita. Googleen hakusanaksi esim "free soccer drills".
Curva nord

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio, Spurs, Atleti, Dortmund, AEK, Bajen,


Vastaus #14 : 07.10.2008 klo 07:56:48

Tässä muutama vinkki aloittelevalle valmentajalle.
Pääasia on että lapset saadaan innostumaan jalkapallosta ja nauttimaan sen pelaamisesta.
Sitten pelillisiä juttuja: Lajitaito on kaiken A ja O. On turha harjoitella tuossa iässä vielä mitään pelikuvioita. Pallon potkimista ja liikuttelua vaan. Toinen tärkeä asia on että lapsilla on koko ajan jotain tekemistä. Jonoissa seisominen ei kehitä mitään. Potkikoot vaikka palloa seinään jos ei muuta. Ehkäpä sitten vielä kolmanneksi asiaksi laittaisin opetuksen. On tärkeää opettaa lapsia tekemään asiat oikein. Ennen kuin tehdään mitään harjoitteita on hyvä selittää harjoituksen tarkoitus ja oikea tekniikka.
Ei muuta kuin onnea Suomen oman kultaisen sukupolven kasvatukselle.
Julius3

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 07.10.2008 klo 09:01:35

Mukava lukea näin positiivisia kommentteja, uskon kyllä että tulee olemaan hauskaa jätkien kanssa höntsäillessä. Eilen tarttui kaupasta mukaan uudet Addun kengät (tullaan pelaamaan/treenaamaan luonnollisesti koko ajan hiekalla/tekonurmella, ajattelin että hiekkakengät on hyvä hommata tässä vaiheessa) ja upouusi Select Omega Super . 8)

Tänään illalla ensimmäiset valkkutreenit, innolla odotan mitä on edessä. Toivottavasti (todennäköisesti?) omakin peli kehittyy tässä projektissa, ja oppii pari uutta juttua. Ainakin tulee lisää säännöllistä liikuntaa, mikä ei todellakaan ole huono homma.  Ylos
John Devey

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Ilves


Vastaus #16 : 07.10.2008 klo 09:28:30

Mukava lukea näin positiivisia kommentteja

Sama, hyvä ja tärkeä ketju Ylos   Lisää vinkkejä, neuvoja ja kokemuksia arvostaisimme. Jos Julius ja muut jaksaa välillä tulla topikkiin kertoilemaan miten valmennushommat on sujunu niin olis kiva. Etenkin ensi kesää silmällä pitäen kun silloin olis tarkoitus ilmoittaa oma junnu futisjoukkueeseen mukaan. Valmentajista on aina pulaa, joten jos kysyvät niin olisin valmis valmennushommiin FF2 nappulavalmentajakurssin käyneenä :D
Julius3

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 07.10.2008 klo 10:22:07

Sama, hyvä ja tärkeä ketju Ylos   Lisää vinkkejä, neuvoja ja kokemuksia arvostaisimme. Jos Julius ja muut jaksaa välillä tulla topikkiin kertoilemaan miten valmennushommat on sujunu niin olis kiva. Etenkin ensi kesää silmällä pitäen kun silloin olis tarkoitus ilmoittaa oma junnu futisjoukkueeseen mukaan. Valmentajista on aina pulaa, joten jos kysyvät niin olisin valmis valmennushommiin FF2 nappulavalmentajakurssin käyneenä :D
Tarkoitus on käydä ainakin aluksi hyvinkin tiuhaan kertomassa omia sekä junnujen fiiliksiä treeneistä jne. Kaikki neuvot ja harjoitusvinkit/pelit/leikit on hyvin tervetulleita.
« Viimeksi muokattu: 07.10.2008 klo 11:46:47 kirjoittanut Julius3 »
marko_

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 07.10.2008 klo 10:36:04

erittäin hieno juttu  Ylos uusia valmentajia tarvitaan aina ja laadukkaampaa valmennusta tulisi olla saatavilla jo nimen omaan todella nuorista ikäluokista alkaen. ite oon kans parikymppinen ja käynyt d ja c valmentaja kurssit ja suosittelen todella lämpimästi valmentaja kurssien käymistä myös muille jotka haluavat mukaan valmennus hommiin. nyt ois syksyllä edessä sitten vielä b valmennus kurssi ja parin viikon päästä 'maalivahti osana joukkuetta kurssi'. vaikka nuo aika hinnakkaita kursseja on esim. opiskelijalle niin kyllähän nuo seurat on käsitteekseni aika innokkaita niitä makselemaan, mikäli saavat tietenkin vastineeksi asiantuntemusta valmennukseen. itellä ei tuon ikäisten valmennuksesta ainakaan vielä ole kokemusta, kun työskennellyt c ja b junnujen parissa, mutta tärkeintähän tuon ikäisillä on nimen omaan että homma on hauskaa.

suurimmalla osallahan 6-vuotiaista homma alkaa ihan nollasta eli futiksen perussäänötkin tulee opettaa heille. treeneistä sen verta että kannattaa sisällyttää treeneihin hyvin leikinomaisia harjoitteitam, eikä niiden nyt välttämättä aina tarvi olla "jalkapalloa" esim. ihan normaalia polttopalloa ym.

kaikille nuorten valmennus puuhiin mukaan lähteville giganttinen  Ylos
« Viimeksi muokattu: 07.10.2008 klo 10:39:05 kirjoittanut marko_ »
Maanantaivalmentaja

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 07.10.2008 klo 10:49:24

Tarkoitus on käydä ainakin aluksi hyvinkin tiuhaan kertomassa omista sekä junnujen fiiliksistä treeneistä jne. Kaikki neuvot ja harjoitusvinkit/pelit/leikit on hyvin tervetulleita.

Perustreenit (reilu tunti) voisi koostua suunnilleen tälläisesta:
- alkulämmittely (pallon kanssa kenttä päästä päähän 2-3 kertaa tai kuka pelkää mustaa miestä tyylisiä leikkejä)
- eri tavoilla juoksemista (sivuittain, takaperin, spurtteja kilpaa jne). Näistä voi kehitellä erilaisia viestijuoksukilpailuja. Myös tikasjuoksu/estehyppyjä voi teetättää jos on apuvälineet.
- syöttöharjoituksia esim. sisäsyrjäsyöttöä kaverille vuorojaloin + haltuunotto
- pujottelua tötsistä, syöttö sivulle kaverille joka antaa takaisin -> laukaisu maaliin syötöstä
- pojat vierekkäisiin jonoihin kentälle, valkku syöttää pallon jonojen välistä kentälle, pojat kilpailevat kumpi saa pallon haltuun ja tehtyä maalin, maalin jälkeen pari vaihtuu. Variaatioina että ollaan lähdössä polvillaan tai mahallaan.
- pienpeliä 5*5 joukkuein. Maaliin haluaa vähintään 70% tuon ikäisistä joten voi vaihdella.
- loppuvenyttelyt (tämä on hyvä oppia jo pikkujunnuna)

Noita voi sitten muokata tarpeen mukaan, mutta perusjuttuja (juoksu&kordinaatio, syöttö, tekniikka, peliosa) voisi olla joka kerran mukana. Sitten tarpeen ja etenemän mukaan muita juttuja (käännökset, kuljetukset, sivurajaheitot jne.). Apuvalmentajia pitäisi olla mukana riittävästi että pojat voi jakaa pienryhmiin joissa tehdään tiettyä juttua ja ryhmät vaihtaa seuraavalla touhupisteelle tietyn ajan jälkeen. Netistä löytyy paljon harjoitteita joita voi vaihdella.
« Viimeksi muokattu: 07.10.2008 klo 10:51:26 kirjoittanut Maanantaivalmentaja »
Kilhammer

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 07.10.2008 klo 11:39:22

Toinen valmentaja on samanikäinen serkkuni(olemme siis molemmat parikymppisiä) ja hänellä on takanaan paljon enemmän kokemusta lajin harrastamisesta ja on tainnut jotain puulaakia pelailla viime aikoina. Hän on myös aiemminkin valmentanut junnuja. Meillä molemmilla on toki työt  ja muut omat menomme, joten kaikissa treeneissä ei molemmat aina pääse paikalle. Saamme kuitenkin varmasti apua myös eri pelaajien vanhemmilta.

Täällä on lupa kannustaa, antaa vinkkejä, kritisoida ja kehua tulevassa koitoksessa. Olenko pilaamassa koko Suomen jalkapalloilun tulevaisuuden kun en välttämättä ole heti antamassa superjunnuille pilkuntarkkoja neuvoja taktisista hienouksista, vai voiko tällainen jalkapalloa itse harrastamaton tusinaforumisti onnistua kelvollisesti tehtävässään?

Innolla kuitenkin lähden mukaan katsomaan mitä tuleman pitää.  ;) Ylos

Jo se, että lähdet innolla ja nöyrällä asenteella liikenteeseen, on hyvä polku onnistumisen elämyksiin. Juniorivalmennuksessa liikkuu myös "tietotaitoisia" besserwissereitä, mikä ei välttämättä ole oikea polku. Pikkuskidejä kun ei voi huijata. Pitää olla innostunut ja täysillä mukana. Toki jalkapallon perusasioiden osaaminen on hyvä asia etenkin taidon opettamisessa, mutta ilmeisesti serkkusi voi toimia tässä hyvänä mentorina itsellesi. Pilkuntarkat taktiset neuvot voi tuossa ikävaiheessa heittää takavasemmalle ja kannattaa keskittyä itse palloon, palloiluun ja ryhmässä oloon.

 Ylos
Julius3

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 08.10.2008 klo 09:45:43

Noniin, Ballan hassuttelujen jälkeen takaisin asialinjoille  :-[
Eilen illalla oli EPSin valmennuspäällikön vetämät treenit missä oli mukana kaikkien -01 -joukkueiden pelaajia ja näiden vanhempia. Itse olin varmasti ainut alle 38v. mukana olleista. Vedettiin yhdet perustreenit läpi ja aina välillä valmennuspäällikkö kävi läpi jotain perusjuttuja, mitä junnujen kanssa kannattaa tehdä. Ihan hyvä paketti, vaikka ei nyt varsinaisesti tullut mitään mullistavaa uutta tietoa, mutta ainakin sai jotain käsitystä treenien vetämisestä. Tajusin myös että tämän ikäisiä pitää innostaa, kannustaa ja neuvoa aika paljonkin ettei mene ihan häslingiksi. Valmentajia on hyvä olla useampia mukana treeneissä.

Jostain kumman syystä tälle kaudelle tämänkin ikäisten kohdalla on siirretty 7 vs. 7 -matseihin, ja sen kokoisen joukkueen pitäminen kasassa kentällä tulee olemaan varmasti iso haaste. Joukkueessamme on toistaiseksi vasta 6 poikaa ilmoittautunut mukaan, mutta toivottavasti saadaan pari lisää ja joukkue kasaan. Ensi tiistaina joukkueen ensimmäiset harkat erään koulun liikuntasalissa.  :) ???

Eteenpäin.
Lortto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riverball


Vastaus #22 : 08.10.2008 klo 16:24:58

Perustreenit (reilu tunti) voisi koostua suunnilleen tälläisesta:
- alkulämmittely (pallon kanssa kenttä päästä päähän 2-3 kertaa tai kuka pelkää mustaa miestä tyylisiä leikkejä)
- eri tavoilla juoksemista (sivuittain, takaperin, spurtteja kilpaa jne). Näistä voi kehitellä erilaisia viestijuoksukilpailuja. Myös tikasjuoksu/estehyppyjä voi teetättää jos on apuvälineet.
- syöttöharjoituksia esim. sisäsyrjäsyöttöä kaverille vuorojaloin + haltuunotto
- pujottelua tötsistä, syöttö sivulle kaverille joka antaa takaisin -> laukaisu maaliin syötöstä
- pojat vierekkäisiin jonoihin kentälle, valkku syöttää pallon jonojen välistä kentälle, pojat kilpailevat kumpi saa pallon haltuun ja tehtyä maalin, maalin jälkeen pari vaihtuu. Variaatioina että ollaan lähdössä polvillaan tai mahallaan.
- pienpeliä 5*5 joukkuein. Maaliin haluaa vähintään 70% tuon ikäisistä joten voi vaihdella.
- loppuvenyttelyt (tämä on hyvä oppia jo pikkujunnuna)

Noita voi sitten muokata tarpeen mukaan, mutta perusjuttuja (juoksu&kordinaatio, syöttö, tekniikka, peliosa) voisi olla joka kerran mukana. Sitten tarpeen ja etenemän mukaan muita juttuja (käännökset, kuljetukset, sivurajaheitot jne.). Apuvalmentajia pitäisi olla mukana riittävästi että pojat voi jakaa pienryhmiin joissa tehdään tiettyä juttua ja ryhmät vaihtaa seuraavalla touhupisteelle tietyn ajan jälkeen. Netistä löytyy paljon harjoitteita joita voi vaihdella.

Maanantaivalmentajalta ihan hyviä neuvoja mutta tuohon boldattuun kohtaan sellainen juttu, että missään nimessä ei kannata venyttelyihin uhrata kenttäaikaa jos esimerkiksi joukkueella on 1,5 tunnin vuoro. Venytelyt sitten treenien ja kentältä poistumisen jälkeen jos silloinkaan, sillä omasta mielestäni venyttelyitä ei tarvitse aloittaa edes ennen murrosikää joten en oikein ymmärrä miksi esimerkiksi liitto suosittaa alku- ja loppuvenettelyitä jo ihan pikkujunnuille. Kyllä ne pelaajat oppii venyttelemään sitten kun on sen aika. Venyttelyihin saa menemään hukkaan helposti 10 minuuttia jonka ajan voisi käyttää pallon kanssa.

Tuonkin ikäisillä pitäisi mielestäni olla jokaisen treenin alussa 10 minuuttia pallonhallintaa (toki erittäin yksinkertaisia juttuja), joka on perusta jalkapallon oppimiselle. http://www.youtube.com/watch?v=jvUeuRkxDH0&feature=related Tuossa on linkki missä on hyviä vinkkejä valmentajalle ja jokaisessa osassa käydään yksi pallonhallintaliike läpi. Suosittelen katsomaan kaikki osat. Hyvä pallonhallinta leikki tuon ikäisille on esimerkiksi sellainen missä tötsiä on sijoiteltu ympäri salia/kenttää ja pelaajien pitää kuljettaa palloa aina tötsälle ja pysäyttää pallo ja nostaa tötsä maasta. Kuka pelaaja kerää eniten tötsiä on voittaja.

Myös kaikenlaisia pallon kuljetus viestejä on hyvä käyttää. Hyvä leikki on myös esimerkiksi pallosota, jossa pelaajat on jaettu salissa kahteen osaan ja pelaajien tulee potkia palloja vastustajan puolelle ja se joukkue jonka puolella on vähemmän palloja tietyn ajan päästä on voittaja.

-Yritä myös innostaa poikia leikkimään pallon kanssa vapaa ajalla.

Onnea vain juliukselle valitsemallasi tiellä Ylos
Kansio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: NoLo, Viivi & Rooney


Vastaus #23 : 08.10.2008 klo 23:32:52

Maanantaivalmentajalta ihan hyviä neuvoja mutta tuohon boldattuun kohtaan sellainen juttu, että missään nimessä ei kannata venyttelyihin uhrata kenttäaikaa jos esimerkiksi joukkueella on 1,5 tunnin vuoro. Venytelyt sitten treenien ja kentältä poistumisen jälkeen jos silloinkaan, sillä omasta mielestäni venyttelyitä ei tarvitse aloittaa edes ennen murrosikää joten en oikein ymmärrä miksi esimerkiksi liitto suosittaa alku- ja loppuvenettelyitä jo ihan pikkujunnuille. Kyllä ne pelaajat oppii venyttelemään sitten kun on sen aika. Venyttelyihin saa menemään hukkaan helposti 10 minuuttia jonka ajan voisi käyttää pallon kanssa.

Täysin eri mieltä. Liikkuvuuden herkkyyskausi sijoittuu juuri palttiarallaa 7-11-vuotiaiden ikäjaksoon, jolloin siis tuota liikkuvuusharjoittelua pitäisi suorittaa erityisesti ohjattuna! Jumalauta kun katsoo poikia 14-18 vuotta, niin aika harva futisjunnu on venyvää sorttia. Sitten tuleekin niitä jatkuvia ongelmia jalkojen kanssa ja muutenkin taito-ominaisuudet kärsivät kankeudesta.. puhumattakaan nopeudesta, kun polvi ei nouse.  Alas Tottakai itsekin tuli tuossa ikävaiheessa ja lähes aina (heh) ajateltua, että "venyttely on h*mojen hommaa" -tyyliin, mutta vanhempana sitä on tässäkin asiassa viisaampi. Tottahan haluamme antaa niille nuorille mahdollisuuden kehittyä ihan sinne Suomen ja maailman(?) huipulle asti? Toki venyttelyn ylikorostaminen tässä vaiheessa olisi tyhmää, mutta ei sitä missään nimessä saa unohtaa.
johtaja

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 09.10.2008 klo 12:32:57

Tsemppiä Julius3:lle uusien superjunnujen parissa  Ylos Itse olen valmentanut nyt noin 2,5 vuotta. Omat kundini ovat "jo" sen 13 vuotiaita, hyppäsin siis apuvalmentajan paikalle kun pojat olivat 10. Eipä siinä, valmentamisesta on pelkkiä hyviä muistoja niin raastavista tappioista kuin iloisista voitoista.

Onnea tuleviin peleihin sinne päin  :) Ylos

 
Sivuja: [1] 2 ... 52
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines