FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.04.2020 klo 13:22:14 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 49 [50] 51
 
Kirjoittaja Aihe: Täällä ryhdytään superjunnujen valmentajaksi  (Luettu 113812 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
zekki

Poissa Poissa


Vastaus #1225 : 18.03.2013 klo 19:16:27

Niin isossa kuin pienessä orkesterissa soitettaessa nuotit ovat kaikille samat ja soittamisen perusteet on ennalta määritelty, joten nuorten valmentamisessa parempi vertailukohta on koululaitos. Suomalaisen peruskouluinstituution tarkoitus on kasvattaa lapsista kansalaisia jotka pärjäävät yhteiskunnassa. Opetus lähtee ihan alkeista ja vaikeustasoa nostetaan aste asteelta. Opetuksen eräs tärkeimmistä metodeista on toisto eli asioita toistetaan ja vähitellen vaikeutetaan eri luokkatasoilla ja näiden toistojen kautta oppilaat omalla tasollaan oppivat asioita. Toiset oppivat heti ja ääripäässä on oppilaat jotka eivät opi ikinä. Taustalla on myös se ajatus, että lapset kehittyvät eri tahtiin joten asia joka on vaikea 3 luokalla voi olla helpompi oppia 4 luokalla. Koko koululaitoksen perusta kuitenkin on siinä, että opetus on ennalta suunniteltua joka ikiselle luokka-asteelle ja se on pitkäjänteistä eli yhdeksän vuoden ahertamisen jälkeen, vaadittavat asiat on opetettu ja opittu. Tämä sanon teoriassa eli kaikki lapset tasapäistäen ja poikkeuksia lukuunottamatta. Toinen peruskoululaitoksen tarkoitus, jota ei suoraan opetussuunnitelmissa mainita, on kauniisti sanoen lasten ajattelumaailman ohjaaminen oikeaan suuntaan eli asioista on suotavaa ajatella tietyllä tavalla jotta pärjää mahdollisimman hyvin byrokratisessa yhteiskunnassa. Jokainen peruskoulun läpikäynyt on taatusti kuullut tarinoita siitä kuinka Pohjoismainen yhteiskuntamalli pitää huolta jäsenistään jne. eli opetuksen lisäksi suomalainen koulujärjestelmä kauniisti sanottuna opettaa lapset uskomaan suomalaisen yhteiskuntajärjestelmän kaikkivoipaisuuteen. Vanhempana käsitys tästä voipi muuttua byrokratian kanssa painiessa, mutta utopisen yhteiskuntakäsityksen mukaan syy siihen ei ole yhteiskunnassa vaan sen jäsenissä.

Mutta miten tuo yllä ollut liittyy jalkapallovalmentamiseen. Joidenkin mielestä ei mitenkään, mutta allekirjoittaneen vajavaisesta pedagogisesta osaamisesta huolimatta olennaisesti. Niin jalkapallo kuin kaiken muunkin lasten valmentamisen pitää edetä aivan kuin suomalainen peruskoululaitos. Suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti. Siitä hetkestä kun lapsi astuu ohjattuun jalkapallovalmennusmaailmaan, hänen seuraavan yhdeksän vuoden jalkapallovalmennus pitäisi olla ennalta suunniteltua ja pitkäjänteistä. Tuon yhdeksän vuoden aikana maailma toki muuttuu ja suunnitelma tarvitsee hienosäätöä, mutta niin jalkapallovalmennuksessa kuin muussakin lasten valmennuksessa sen ei pitäisi tarkoittaa sitä, että esimerkiksi pallonhallintaan kasvattamisen sijaan siirrytään aluepuolustamiseen ja vastahyökkäyksiin. Nämä eivät tietenkään ole toisiaan täysin poissulkevia asioita, mutta aivan kuten yhteiskunta kasvattaa lapsia heidän tiedostamatta yhteiskunnan jäseniksi, samalla tavalla pallonhallintaan johtavan valmennuksen pitää kasvattaa lapsia tiedostamatta ymmärtämään pallonhallintajalkapallon filosofiaa. Joissakin Euroopan jalkapallovalmennussysteemissä näin tehdään, mutta Suomessa ajatus pelikäsityksen opettamisesta on mystifioitu ja tehty harvojen saavuttamaksi lähes jumallisesta lähteestä tulevaksi tiedoksi. Huipputasolla näin myös on, tuo jumaluus poislukien, johtuen ihmisten fyysistä ja psyykkisistä eroavaisuuksista, mutta muuten pelikäsitystä voi tiedostamatta opettaa samalla tavalla kuin sisäsyrjäsyöttöä.

Kyllä harrastefutiksen pitäisi olla yhtä hyvä koulu elämää varten kuin mikä tahansa oppiaine koulussakin. Niinhän se vain on, että kuten koulussakin niin myös futiksessa on aina muutamia ainettaan suurempia opettajia/valmentajia, jotka oikeasti vaikuttavat siihen minkälaisiksi nuoret kasvavat ja joita nuoret sitten vanhempina legendoina muistelevat.  Liitto voisi kaivaa näitä helmiä esiin palkitsemalla vaikka aina vuoden juniorivalmentajan (jos sitä ei jo tehdä!?). Toki systeemit on tärkeitä, mutta ihmisistä nekin koostuvat.

BrDead
Vastaus #1226 : 18.03.2013 klo 19:28:52

Liitto voisi kaivaa näitä helmiä esiin palkitsemalla vaikka aina vuoden juniorivalmentajan (jos sitä ei jo tehdä!?). Toki systeemit on tärkeitä, mutta ihmisistä nekin koostuvat.

Liitto palkitsee näitä, kuten myös Palloliiton piirit. Sitä en sitten tiedä kuinka objektiivisia valintakriteerit ovat, kun useimmiten nämä menevät suoraan liiton silmäätekevien (aktiivisten liiton/piirien luottamushenkilöiden) ehdotusten mukaisesti.

Tässä listaus liiton vuoden 2012 palkituista:
http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/art-1288516006575.html
hatsi

Poissa Poissa


Vastaus #1227 : 25.03.2013 klo 20:59:11

Itse lähtisin liikkeelle heittäytymisen opettelemisesta ja torjunta-asennosta. Lyhyesti: Kädet pallon taakse (peukalot ja etusormet muodostavat tukevan kolmion) ja kevyt jousto käsillä aina haltuun otettaessa. Torjunta asentoja on yhtä paljon kuin maalivahteja, mutta hyvän torjunta-asennon saa yleensä kun tekee pienen (vajaan kengän mitan kokoisen) hypyn taaksepäin. Tällöin etukroppa käsineen jää odottamaan palloa ja paino on päkiöillä. Takapainoisesta asennosta ei saa kunnon syöksyä aikaiseksi. Tämä lähtöasento otetaan aina ennen jokaista laukausta (vrt. päkiöillä olo kentällä). Jussi Jääskeläinen tekee tämän erinomaisesti, jos jostain haluaa katsoa mallia.

Sitten heittäytymiseen. Alkuun pieniä heittäytymisiä maata pisin molemmille puolille. Tärkeää on, että kädet johdattaa kroppaa. Etupainoisesta asennosta pääsee helposti syöksymään maata viistäen ilman, että polvi tulee tielle. Kun syöksyliike on keinuva, (eli kroppa tulee käsien perässä sulavasti, EI töksähtäen,) voivat vedot olla hieman kovempia ja hieman kauemmas maalivahdista. Itse tein vastaavia harjoituksia koko mv-urani joka päivä osana alkulämpöä. Tarkoituksena on saada paljon vetoja ja heittäytymisiä molemmille puolille, jotta tatsi olisi kunnossa. Kun perusheittäytyminen alkaa olla hallussa, voi siirtyä vaativampiin treeneihin.

Keskityksien harjoittelun voi aloittaa heittämällä pallon ilmaan ja ottamalla sen kiinni korkealta kuin mahdollista. Ponnistukset molemmilla jaloilla. Tarkoitus on oppia hahmottamaan kuinka korkealta pallon voi ottaa kiinni. Ensin heitto suoraan edestä ylös päin ja myöhemmin eri kulmista ja eri korkuisia palloja. Voit heittää pallon maan kautta, jolloin kaveri oppii hahmottaamaan pompun vaikutuksen paremmin.

Avauksia treenaa siinä muun harjoituksen mukana. Itse opin hallitsemaan puolivolleyn, kun oli toinen mv kenelle tuli tehtyä edellä mainittuja vetoja.

Noilla itse lähtisin liikkeelle. Treenin iloa!

Lähdettiin noilla hullun maalivahdin opeilla liikkeelle.
Siis ihan vaan ensin polviltaan kurotukset ekoissa treeneissä, toisissa lähdöt jo tolpiltaan ja kolmansissa lähelle alas tuleviin palloihin pudottautumiset.... Ihan siis sillä ajatuksella, että uskaltaako poika ja kyllähän se uskaltaa... Näppeihin jääminen onkin sitten jo toinen juttu, mutta jos nyt alkuun saisi edes ykkösen torjutuksi ja puolustuksen hoitamaan siivouksen.
Himassa heitellään vaimon iloksi olkkarissa.
Kohtahan nuo lumet sulaa ja voi sitten siirtyä paremmin ulos... Nyt se mitä on voitu tehdä, on ollut sitä, että mennään tuntia ennen joukkuetreenejä treenipaikalle, tehdään se mitä ehditään, poika tekee omatoimisena sen aikaa kun itse treenaan kenttäpelaajia.
Lisäksi sitten, poika pääsi maalivahtikouluun (jota kerran viikossa) ja saa treenata vuotta nuorempien maalivahtivalmentajan opastuksessa heidän treeneissään.
Tästä puheen ollen... Jos hakee palloa läheltä alhaalta (eli siis pudottautuu, vai miksikä sitä sitten sanotaankin) niin voisin olettaa, että vaikka vasemmalta... Vasen jalka oikean edestä vaan, kädet kohti palloa ja antaa vaan rötkähtää... Olisi se nopein tapa löytää itsensä pallon eteen... Miksi siis kaadutaan kaarella tyyliin: polvi, lonkka, kylki järjestyksessä? (vertaa vaikkapa kärmeen iskua, niin kalkkaron snäppi on huomattavasti kobraa nopeampi)
Ihan uteliaisuudesta kysyn, että onko tuossa tavassa tarkoituksena vähentää lonkkaan tulevaa impactia, vai onko se oikeasti myäs nopeampi ja / tai varmempi?
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #1228 : 25.03.2013 klo 21:37:20

Jos pallo tulee lähelle ja kovaa, niin eihän siinä ehdi tuota polvi-lonkka-diibadaabaa käydä läpi. Pyyhkäistään "omat jalat alta" ja kaadutaan kyljelleen. Maahan tullaan siinä järjestyksessä miten sattuu osumaan. Nykyisestä maalivahtivalmennuksesta mitään en tiedä, mutta noin se meille aikanaan opetettiin ja, kuten sanoit, se on huomattavasti nopeampi tapa päästä palloon kiinni käsin. Noin kuvainnollisesti vasen jalka siis potkaisee oikean jalan pois alta.

Joskus parikymmentä vuotta sitten tuota treenattiin ihan kirjaimellisestikin keventämällä oikeaa jalkaa ja potkaisemalla sitä vasemmalla, mutta en tiedä miten nykyään mennään.
« Viimeksi muokattu: 25.03.2013 klo 21:41:30 kirjoittanut Ricardo Leite »
ohimo

Poissa Poissa


Vastaus #1229 : 26.03.2013 klo 00:31:52

Miksi siis kaadutaan kaarella tyyliin: polvi, lonkka, kylki järjestyksessä? (vertaa vaikkapa kärmeen iskua, niin kalkkaron snäppi on huomattavasti kobraa nopeampi)
Ihan uteliaisuudesta kysyn, että onko tuossa tavassa tarkoituksena vähentää lonkkaan tulevaa impactia, vai onko se oikeasti myäs nopeampi ja / tai varmempi?

Luulisin, että tuo on vain opetuksellinen väline, eli lapsia opetetaan menemään aluksi kyljelle noin. Siitten vaan suoraviivaisemmin, kun alku jännityksestä päästään. Tosin en oikeasti asiasta mitään tiedä, niin edellä mainittuun voi suhtautua varauksella.
ohimo

Poissa Poissa


Vastaus #1230 : 26.03.2013 klo 00:35:01

Jos pallo tulee lähelle ja kovaa, niin eihän siinä ehdi tuota polvi-lonkka-diibadaabaa käydä läpi. Pyyhkäistään "omat jalat alta" ja kaadutaan kyljelleen. Maahan tullaan siinä järjestyksessä miten sattuu osumaan. Nykyisestä maalivahtivalmennuksesta mitään en tiedä, mutta noin se meille aikanaan opetettiin ja, kuten sanoit, se on huomattavasti nopeampi tapa päästä palloon kiinni käsin. Noin kuvainnollisesti vasen jalka siis potkaisee oikean jalan pois alta.

Joskus parikymmentä vuotta sitten tuota treenattiin ihan kirjaimellisestikin keventämällä oikeaa jalkaa ja potkaisemalla sitä vasemmalla, mutta en tiedä miten nykyään mennään.

Nykyään ei kuulema tehdä näin... opin tämän PL:n kurssilla viitisen vuotta sitten. Kaipa noissa tapauksissa pitäisi vain pysyä tolpillaan ja pistää sääriä ja käsiä eteen, mutta en ole maalivahti. Viisammat varmaan tietävät.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #1231 : 26.03.2013 klo 00:51:33

Nykyään ei kuulema tehdä näin... opin tämän PL:n kurssilla viitisen vuotta sitten. Kaipa noissa tapauksissa pitäisi vain pysyä tolpillaan ja pistää sääriä ja käsiä eteen, mutta en ole maalivahti. Viisammat varmaan tietävät.

Jotenkin sellainen kutina olikin, ettei tuota enää ole näkynyt. Tiedä sitten millä helvetillä pitäisi ottaa kiinni pallo, joka on liian kaukana jalalle, mutta liian nopea normaalille kaatumiselle. Pitäisikin ehkä käydä ne mvv-matskut läpi, vaikka maalivahteilu ei kiinnostaisi edes vähän alusta...
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #1232 : 26.03.2013 klo 09:48:49

Kova maissa metri veskarista on aika hyvä paikka ampua. Mutta persiilleenhän nuo veskarit tuppaa sellasissa pallossa kaatumaan ja jalkatorjuntaa samalla yrittävät. Ei kai sellaista palloa mitenkään voi vangita, torjua kyllä.
eiks oo kauheet

Poissa Poissa


Vastaus #1233 : 26.03.2013 klo 11:08:34

Muutamissa tilanteissa on sallittua että veskari liikkuu ennen palloa ja aavistaa, ehkä torjuu. Esim kaks ykkönen hyvä esimerkki jolloin usein vedetään suoraan syötöstä, veskari ei ehdi sijoittua uudelleen ja aavistaa minne veto tulee.
hatsi

Poissa Poissa


Vastaus #1234 : 26.03.2013 klo 15:26:06

Mulle tuo mv-maailma tosiaan ei ole lainkaan tuttua ja siksi tuota hullua maalivahtia on käyttänyt, kun on aika helposti ymmärrettävää ja selkeää ohjeistusta.

Justiinsa maalivahteilusta vasta kiinnostunut jamppa pääsi harjoitteisiin helposti kiinni ja kun ei ole ainakaan siitä uskalluskesta uupumassa se tekeminen. Kuten sanottua... Kolmansissa treeneissä kuroteltiin jo alanurkkiin ja pudoteltiin maatiaisiin siihen viereen.

Kuitenkinhan noissa videoissa se pelin henki on juurikin se, että suorinta mahdollista reittiä käsillä kohti palloa.
Olen kuitenkin pojan ohjeistanut tekemään juuri niin, kuin oikea mv-valmentaja ohjaa.

Omatoimiset harjoitteet joudutaan pitkälti hoitamaan noilla ketteryysharjoitteilla. Lukuun ottamatta sitä tuntia tekonurmella, ennen muun joukkueen harjoituksia, jolloin päästään treenailemaan tolppien väliin.
ohimo

Poissa Poissa


Vastaus #1235 : 02.04.2013 klo 13:46:27

Tuli sattumalta törmättyä tähän José Sambade mv-valmennus demo pätkään.

Ei tuo maalivahti jalkaa heitä kertaakaan vaikka millaista palloa tarjotaan.

http://www.youtube.com/watch?v=YSVBqIs7uXA&feature=youtu.be
eiks oo kauheet

Poissa Poissa


Vastaus #1236 : 02.04.2013 klo 19:55:50

Olipa hyvä että sattumalta nuo videot löysit, hyvää treeniä. Enpä oo koskaan suomessa törmännyt vastaavaan. Ei ihme että maailmanluokan veskarit ei oo suomesta. Ja kuten sanoit ei noita jalkatorjuntoja nähdä. Traivi noissa treeneissä on aika hurjaa, taatusti kehittävää.
ohimo

Poissa Poissa


Vastaus #1237 : 03.04.2013 klo 01:15:01

Olipa hyvä että sattumalta nuo videot löysit, hyvää treeniä. Enpä oo koskaan suomessa törmännyt vastaavaan. Ei ihme että maailmanluokan veskarit ei oo suomesta. Ja kuten sanoit ei noita jalkatorjuntoja nähdä. Traivi noissa treeneissä on aika hurjaa, taatusti kehittävää.

No varmaan tiukka leikkaus lisää vähän tuota tempoa. :)
#6onFyysinenEiLäski

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tottenham


Vastaus #1238 : 05.04.2013 klo 21:01:25

Noniin tuli lupauduttua B-junnujen valmentajaksi täksi kaudeksi. Kurssit alkaa ensi viikonloppuna.

Pääseepähän näkemään peliä ainakin valmentajan silmin kentän laidalta.
Contto

Poissa Poissa


Vastaus #1239 : 16.04.2013 klo 15:28:15

Tuli sattumalta törmättyä tähän José Sambade mv-valmennus demo pätkään.
Huikeaa settiä ja näyttäisi olevan veskarin kannalta mielekkäitä harjoitteita. Toki ihan pienimmille superjunnuille ei varmaan ihan kaikkia sillä ensimmäisellä maalivahtitreenikerralla...
winnie

Poissa Poissa


Vastaus #1240 : 22.05.2013 klo 22:29:46

Kertokaahan joku huikee leikki/peli/harjoite joilla saa B-ikäisistä kavereista vähän estottomempia ts vähemmän ujoja. Pojilla on asenne kunnossa ja laittavat kyllä itsensä reeneissä likoon mutta ulosanti puheen tasolla on vajaata ja heikkoa. Kaveria ei tsempata niin kovaa kuin pitäisi eikä edes sellainen peruspuhe (MINÄ! KÄÄNNY! VARO!) ole kunnossa.

Ujouteen voi vaikuttaa ainakin seuraavat asiat
- ryhmässä on pelaajia neljästä ikäluokasta (96-99), nuoremmat luonnostaan arastelee vanhempien keskuudessa. Vanhemmat puolestaan on vähän ylimielisiä, "ei me mitään junnuja aleta tsemppaa"
- Olen vetänyt vasta yhdet reenit ja niiden perusteella tämä ongelma. Ekat reenit uuden koutsin alaisuudessa niin totta kai kaikki ovat vähän hermostuneita ja sen seurauksena ujoja.
caucho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Antonio Cassano


Vastaus #1241 : 24.05.2013 klo 15:12:15

Kertokaahan joku huikee leikki/peli/harjoite joilla saa B-ikäisistä kavereista vähän estottomempia ts vähemmän ujoja. Pojilla on asenne kunnossa ja laittavat kyllä itsensä reeneissä likoon mutta ulosanti puheen tasolla on vajaata ja heikkoa. Kaveria ei tsempata niin kovaa kuin pitäisi eikä edes sellainen peruspuhe (MINÄ! KÄÄNNY! VARO!) ole kunnossa.

Ujouteen voi vaikuttaa ainakin seuraavat asiat
- ryhmässä on pelaajia neljästä ikäluokasta (96-99), nuoremmat luonnostaan arastelee vanhempien keskuudessa. Vanhemmat puolestaan on vähän ylimielisiä, "ei me mitään junnuja aleta tsemppaa"
- Olen vetänyt vasta yhdet reenit ja niiden perusteella tämä ongelma. Ekat reenit uuden koutsin alaisuudessa niin totta kai kaikki ovat vähän hermostuneita ja sen seurauksena ujoja.

Heti alkuun olisi hyvä saada vanhemmilta pelaajilta mahdollinen ylimielisyys pois ja pyrkiä heitä kannustamaan nuorempia pelaajia ja näyttämään esimerkkiä. Äänekäyttöä saa lisää kun tekee harjoitteita missä pelaaja esimerkiksi ei saa syöttää muille kuin pelaajille, jotka pyytävät palloa. Myös mitä vähemmillä kosketuksilla pelataan, sitä enemmän pallottomat joutuvat liikkumaan ja neuvomaan äänenkäytöllä pallollista pelaajaa, missä on tilaa ja minne voi syöttää.
rukkanen

Poissa Poissa


Vastaus #1242 : 12.06.2013 klo 21:25:23

Koin tänään melkoisen MVNT-elämyksen 06-syntyneiden peli-illassa. Joukkueemme siirtyi n. 10 minuutin kohdalla (ellei vähän aiemminkin) 5–0-johtoon, jolloin vastustaja saa ottaa peliin ylimääräisen kenttäpelaajan (normaalisti 5v5, tämän jälkeen olisi sitten ollut 5v6). Tuota lisäpelaajaa ei kuitenkaan näkynyt eikä kuulunut, mikä ihmetytti hieman, koska vaihtopenkillä lusimassa oli kuitenkin kolme pelaajaa, ja lisäksi lukemat olivat aika lailla pelin kuvan mukaiset, eli meidän joukkueemme vei pelitapahtumia aivan tykkänään. Voitimme ottelun lopulta 11–0 tjsp, eikä vastustaja missään vaiheessa hyödyntänyt lisäpelaajaansa. Kysäisin sitten pelin jälkeen vastustajan valmentajalta, miksi eivät ottaneet lisäpelaajaa kentälle, ja vastaus kuului jotakuinkin niin, että heitä oli ohjeistettu, ettei lisäpelaajaa käytetä, koska kuulemma "paletti sekoaa silloin täysin". Olin tästä vastauksesta niin pöllämystynyt, etten kyennyt jatkamaan keskustelua sen pidempään vaan totesin vain jotain tyyliin "no eikös tämän ikäisillä olisi tärkeää, että pelissä olisi mahdollisimman paljon 1v1-tilanteita, ja kyllähän niitä olisi sen lisäpelaajan myötä tullut rutkasti enemmän kuin nyt"? Tähän ei oikein minkäänlaista kunnon vastausta enää sitten tullutkaan...

Hieman jäi siis kalvamaan tuo, että vastustajan valmentaja ei lisäpelaajaa kentälle ottanut ja näin suonut a) omille pelaajilleen parempia onnistumisen mahdollisuuksia eikä b) meidän pelaajille lisää haastetta, jota totisesti olisi kaivattu.

Toki tässä oli menty myös tasoarvioinnissa metsään, sillä vastustajan joukkue oli ilmoitettu tason 1 joukkueena (mahdolliset tasot 1–4) ja meidän joukkue tason 2 joukkueena. Lieventävänä asianhaarana voitaneen pitää sitä, että tässä ikäluokassa monet joukkueet pelaavat vasta ensimmäistä kauttaan, joten tason arviointi voi olla haastavaa.
zekki

Poissa Poissa


Vastaus #1243 : 18.06.2013 klo 15:38:12

Valko-Venäjä pelin jälkeen jäi mieleen Pukin kiitokset Mixulle ohjeiden annosta. Maalivahti kannattaa ohittaa laukomalla längistä! Vaikea sanoa miten tähän pitäisi suhtautua. Ehkä kyse oli kuitenkin enemmänkin kiitokset siitä, että hyökkayspään pelaamista huomioidaan.

Hyvä kysymys sitten onkin, mitä junioripelaajille hyökkäyspelaamisesta todellisuudessa oikein opetetaan? Varmasti suomalaisilla huippuhyökkääjillä on paljon tietotaitoa ja tuntumaa siitäkin mitkä asiat ovat erityisen vaikeita juuri suomalaisille.

Eikö joku voisi koota kirjallisen/videollisen SUOMALAISEN JALKAPALLOHYÖKKÄJÄÄN OPPAAN, johon kerättäisiin sitä tietämystä, jota on olemassa. Kaikkien ylimmissä tasoryhmssä pelaavien  pitäisi sitten opiskella tämä. Ei tämä ole mikään taikatemppu taitoon, mutta ensi askel taitoon on tieto.

PS Miksei yhtä hyvin voisi olla puolustajan, keskikenttäpelaajan jne. oppaat - oikea sarja. Ei siis mitään pelkkiä kuivan teoreettisia taktisia oppaita vaan pelin rikkaudesta lähteviä havainnollistettuja ohjeita/vinkkejä/muistoja jne. Systeemien kehittymistä odotellessakin olisi hyvä tehdä pieniä konkreettisia toimia.

 

Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #1244 : 18.06.2013 klo 16:18:08

Valko-Venäjä pelin jälkeen jäi mieleen Pukin kiitokset Mixulle ohjeiden annosta. Maalivahti kannattaa ohittaa laukomalla längistä! Vaikea sanoa miten tähän pitäisi suhtautua. Ehkä kyse oli kuitenkin enemmänkin kiitokset siitä, että hyökkayspään pelaamista huomioidaan.

Tarkoitatko, että miten on mahdollista, ettei Pukki tuota jo tiennyt? Jos ja kun tarkoitat, niin jälkimmäisestä mainitsemastasi asiasta on todennäköisesti kyse.

Eikö joku voisi koota kirjallisen/videollisen SUOMALAISEN JALKAPALLOHYÖKKÄJÄÄN OPPAAN, johon kerättäisiin sitä tietämystä, jota on olemassa. Kaikkien ylimmissä tasoryhmssä pelaavien  pitäisi sitten opiskella tämä. Ei tämä ole mikään taikatemppu taitoon, mutta ensi askel taitoon on tieto.

PS Miksei yhtä hyvin voisi olla puolustajan, keskikenttäpelaajan jne. oppaat - oikea sarja. Ei siis mitään pelkkiä kuivan teoreettisia taktisia oppaita vaan pelin rikkaudesta lähteviä havainnollistettuja ohjeita/vinkkejä/muistoja jne. Systeemien kehittymistä odotellessakin olisi hyvä tehdä pieniä konkreettisia toimia.

Juu vois. Paljonko maksat?
zekki

Poissa Poissa


Vastaus #1245 : 18.06.2013 klo 16:53:10

Tarkoitatko, että miten on mahdollista, ettei Pukki tuota jo tiennyt? Jos ja kun tarkoitat, niin jälkimmäisestä mainitsemastasi asiasta on todennäköisesti kyse.

Juu vois. Paljonko maksat?


Väärä kysymys. Kuka ostaisi?
 

Suomesssa 113 000 rekisteröitynyttä pelaajaa, kuinka montaa kiinnostaisi ja mihin hintaan? Entä muut?

Miten pitkään sisältö pysyisi ajantasalla - lisämyyntiä vuosittain?

Keitä pitäisi olla mukana, että sisältö kohdalleen muttei pönötysopasta?

Onko mahdollisuuksia kansainväliselle tasolla? Muistan omana aktiivivalkkuaikana katsoneeni analysoituja videoita Bayern Münchenin junnujen harjoituksista. Maksullinen palvelu ja tekijöinä oli kanadalaiset!

Minkä tasoinen: opaslehtinen, multimediaopas vai jotain siltä väliltä?

Myyntikanavat: seurojen kautta vai suoraan netistä?


Idea heitetty. Itse en tähän ehtisi, mutta toivottavasti joku lukee, jolle tällainen istuisi tai laittakaapa idea eteenpäin jos jonkun sellaisen tunnette.Rhew

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi


Vastaus #1246 : 04.09.2016 klo 23:04:49

Ikää on jälkikasvulla mittarissa sen verran että pelihommat aloitettiin. Kesästä saakka olen porukkaa vetänyt ja tämä ketju antaa kyllä mukavasti boostia valmennustouhuille. Tosin olen lukenut vasta 10 ensimmäistä sivua :)

Kaiken kaikkiaan palkitsevaa touhua. Toivottavasti omasta >20v pelaajataustasta on jotain hyötyä.

FF ei petä!
PEPO news

Poissa Poissa


Vastaus #1247 : 11.09.2016 klo 10:27:03


Aiheeseen sopiva artikkeli nuorten erityisvalmennuksesta Lappeenrannassa

http://www.esaimaa.fi/Online/2016/09/04/PEPOn%20nuoret%20nostavat%20huippujalkapalloilun%20entist%C3%A4%20mustaa%20aukkoa%2C%20Lappeenrantaa%2C%20Suomen%20kartalle/2016121230074/4
Rhew

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi


Vastaus #1248 : 15.10.2016 klo 23:03:48

Puolisen vuotta pikkunaperoiden valmennusta takana. Aivan uskomattoman palkitsevaa hommaa, pojat oppii todella nopeasti.

Siirryttiin heti ulkokauden jälkeen sisälle ilman mitään taukoja sillä perustelulla, että homma ei ole pelkkää jalkapalloa. Se on näköjään myös vanhemmille kelvannut. Pojat ovat olleet mukana aktiivisesti, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Itselle tärkeintä on nyt saada kaikille perusliikunnallisuus kuntoon => koitetaan saada monipuolisia harjoitteita siten, että motoriikka kehittyy. Toki pallo otetaan aina mukaan kun vaan mahdollista. Ketjussa monesti esile noussut jonotuksen minimointi on kyllä kaiken a ja o!

5-6 vuotiaille uppoaa hyvin esim. hännän ryöstö, mutta aina viimeistään heti ensimmäisen harjoitteen jälkeen joku kysyy "koska pelataan?" :)

Tänään peruskuljettelun ja syöttöjen lisäksi uutena koitettiin "käsipalloa", pehmeällä kumipallolla, pallo heittämällä (sähly)maaliin, pallo kädessä ei saa liikkua. Ajatuksena hoksauttaa pojille miten haetaan paikkaa. Ei tietenkään tuon ikäisiltä voi odottaa mahdottomia, mutta mukavasti ajatus sisäistettiin.

Omat selkeät valmennukselliset kehityskohteet ovat harjoiden kestossa (mikä on sopiva aika millekin) ja siinä miten saada kaikki keskittymään - edes suurinpiirtein.
ylivoima

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS, TPV ja NouLa sekä JUVENTUS


Vastaus #1249 : 16.10.2016 klo 14:30:00

Mitä nuorempana me tehdään taitavia pelaajia sitä helpommin  pystytään opettamaan pelaamaan. Tänäkin vuonna tullut jopa 2008 syntyneissä liikaa joukkueita vastaan jotka pelanneet liikaa voitosta, asenteella pitkä päätyyn ja perään. Näkisin mieluummin joukkueita missä pelataan taitojalkapalloa vaikka välillä hävittäisiin. Pitkällä tähtäyksellä käsittääkseni peli ja pelaajat paranisivat.

 
Sivuja: 1 ... 49 [50] 51
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines