FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.11.2024 klo 09:39:26 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 50 [51]
 
Kirjoittaja Aihe: Täällä ryhdytään superjunnujen valmentajaksi  (Luettu 126307 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #1250 : 24.11.2016 klo 11:49:48


Eli hakusessa siis jalkapallon aivan ydinasioita, miksei myös joukkuepelien ylipäätään.

Pelaa sinne minne (suuntaan) näet.
Ehis

Poissa Poissa


Vastaus #1251 : 29.11.2016 klo 12:17:18

Tärkeimpiä teemoja tuossa iässä ovat kuljettaminen ja pelirohkeuden kasvattaminen. Pelaajia täytyy rohkaista kuljettamaan ja pitämään palloa, ei luopumaan pelivälineestä.

Tämä. Jotkut oman porukan 5-vuotiaatkin ovat jo alkaneet syötellä ikään kuin laiskuuttaan. Tosin monesti ovat oppineet tätä vanhemmilta sisariltaan.
O-W Kuusinen

Poissa Poissa


Vastaus #1252 : 29.11.2016 klo 20:41:02

Tärkeintä pelissä kuin pelissä on nähdä kenttä mahdollisimman hyvin ja tehdä joukkuetta eniten hyödyttävä ratkaisu. On ok yrittää hyökkäyspäässä itse jos se on paras vaihtoehto ja joukkue hyötyy siitä eniten :). Myös epäonnistuminen kyseisissä tilanteissa on ok ja osa peliä, pelihän perustuu virheille.
jokkedokke

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Oulu


Vastaus #1253 : 30.11.2016 klo 11:24:29

Määpä seisotin eilen junnuja jonossa, ja teetin syöttödrilliä. Olenko nyt paska koutsi ja paha ihminen?

Avataas hieman enemmän:

Kausiohjelmassa lukee tämän kuun kohdalla "koordinaatio, askeltiheys, 2vs1, harjoitustehon asteittainen nostaminen kevyemmän jakso jälkeen". Eka treeni oli (puolen tunnin pallollisen ja pallottoman lämmittely + toiminnallisten venyttelyjen) jälkeen räjähtävän nopeuden, reaktionopeuden ja askeltiheyden yhdistävä treeni. Maksimitahdilla tikkaat läpi eri (helpoin) variaatioin, tämän jälkeen syöttö jalkaan ja reagointi eri ärsykkeisiin (visuaalinen, ääniärsyke, syötön puoli), n. 5-6 metrin maksimaalinen tempokuljetus jommankumman väriportin läpi, ja maalilaukaus. Suoritusaika maksimissaan n. 10 sekuntia, ja riittävän palautumisajan takaamiseksi treeni tehtiin 7 pojan ryhmissä, jolloin 10 sekunnin työjaksoa seurasi noin minuutin palautus. Sarjapalautukset ehkä jäivät hieman lyhyiksi, parin sarjan jälkeen varioitiin väriportin valitsemisärsykettä (oikeanvärinen syöttäjän näyttämän tötsä, äänikäsky, syöttö portin puoleiselle jalalle) pienen selostus- ja lepohetken myötä.

Seuraavaksi oli vuorossa n. 40 minuutin satsi teemalla 2v1-tilanteiden löytäminen pelin sisältä kentän eri osa-alueille. Toteutus kolmen alueen aluepelinä, puolustusalueella 3vs1-ylivoima, keskialueella 2vs2, hyökkäysalueella 1vs2-alivoima (ja vastustajalla maalivahti). Puolustusalueelta yhden tehtävä oli nousta tekemään keskialueelle ylivoimaa, ja yksi sai nousta hyökkäysalueelle, ja tehtävänä oli supistaa 2vs2-tilanne 2vs1-tilanteeksi.

Peli pyörimään, alueenvaihtoja, keskeytyksiä, mietiskelyä, tilanteenpurkuja. Peli oli kovasti takkuista, ja tahtoi mennä sumppuun keskikaistalle. Pallollisten ylivoimatilanteiden löytäminen oli vaikeaa, koska etäisyydet menivät liian lyhyiksi. Jakso noin 15 minuuttia.

Seuraavaksi oli vuorossa yksinkertainen syöttödrilli n. 40x25 metrin alueella. Mv -> toppari, seinänä takaisin, toiselle topparille. Kk:n kautta laitaan, pieni laiturille ominainen tempokuljetus laitaa pitkin, syöttö kärjelle. Tämä tiputti keskikentän kautta toiseen laitaan, josta pudotus laitapelaaja->toppari, ja tästä syöttödrilli lähti pyörimään peilikuvana. Focus drillissä peruskierron lähdettyä toimimaan pelinomaisuudessa (syöttödrilliä tehtiin alueella samaan aikaan kahdella eri joukkueella, joten syöttöjen esteenä oli kentällä myös vastustajan pelaajia, vaikkakin passiivisina), pelattavaksi liikkumisessa, syöttöjen laadussa ja syöttöjen suuntaamisessa aina peliä eteenpäin vievälle puolelle (yläjalalle). Jakson kesto noin 10 minuuttia.

Jonkin aikaa syöttödrillin pyörittyä (ja paikanvaihtojen jälkeen) sama aluepeli kuin ennen drilliä. Tällä kertaa ohjeistuksena pitää syöttödrillin iso idea mielessä, ja lähteä etsimään pallollisena kärsivällisesti ylivoimatilanteita. Drillin syöttökomboja ei tietenkään tarvinnut orjallisesti noudattaa. Jakson kesto noin 15 minuuttia. Jakson lopussa vielä alueiden häivytys.

Ja katso, ihme tapahtui. Etäisyydet pysyivät parempina, palloa liikutettiin kärsivällisemmin, ja tämän seurauksena ylivoimatilanteita alkoi löytyä kentän eri osa-alueilta ihan eri tavalla.

Treenin jälkeen käytiin vielä pelaajien toimesta sitä, minkä pelipaikkojen pelaajat ovat tärkeässä roolissa ylivoimatilanteiden löytämisessä kentän eri osa-alueille. Treenaajina olivat D11-ikäluokan kärkipojat ja D12-ikäluokan II- ja III-tason pojat. Omasta mielestäni treeni toimi varsin hyvin, treenin ydinasiat toteutuivat varsin hyvin. Seuraavassa treenissä todennäköisesti käydään 2vs1-tilanteita hieman läpi pienemmän pelin kautta, ja sovelletaan opittua samaan kolmen alueen peliin. Focusalueina pallollisen ja pallottoman toiminta 2vs1-tilanteessa, ja opittujen asioiden soveltaminen peliin. Toki 2vs1-perusperiaatteita on käyty jo aikaisemmin läpi kaikkien kanssa, mutta parannettavaa ratkaisuissa edelleen on.

Ja näin. Kommentit tervetulleita. Alun provokaation kommentoidakseni: kyllä maltillisille syöttödrilleille ja jonoissa seisoskeluille joskus paikkansa on, kunhan koko treenejä eivät superjunnut seiso jonossa nenää kaivamassa.
Polski

Poissa Poissa


Vastaus #1254 : 17.12.2016 klo 21:20:28

Joukkueen varavalmentajan varavalmentaja sain vastuulleni 9pelaajan(on 3eri tason pelaajia mukana) ryhmän futsal peleihin. Peliaika on 1x15min ja 5pelaajaa. Peluutustapa on täysin minun päätettävissäni.
Peliä ajattelin aloittaa 2puolustajaa ja 2hyökkääjän tyylillä mutta viimeistään seuraavassa pelissä kokeillaan myöskin nk.timantti muodostelmaa.
Koska vaihtopelaajia on 4kpl niin tekisinkö vaihdot silleen, että pelin puolivälissä kerralla kaikki vai esim.5min välein vaihtelen yksittäin?
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #1255 : 17.12.2016 klo 21:29:48

Joukkueen varavalmentajan varavalmentaja sain vastuulleni 9pelaajan(on 3eri tason pelaajia mukana) ryhmän futsal peleihin. Peliaika on 1x15min ja 5pelaajaa. Peluutustapa on täysin minun päätettävissäni.
Peliä ajattelin aloittaa 2puolustajaa ja 2hyökkääjän tyylillä mutta viimeistään seuraavassa pelissä kokeillaan myöskin nk.timantti muodostelmaa.
Koska vaihtopelaajia on 4kpl niin tekisinkö vaihdot silleen, että pelin puolivälissä kerralla kaikki vai esim.5min välein vaihtelen yksittäin?

Olettaen että tavoite on fudiksessa, eikä futsalissa, niin vaihda puolessa välissä. Saa katsella kentän laidalla ihan liikaa "säbävaihtamista". Eri asia toki jos kyse futsal-pelaajista. Toki silti peluuttaisin junioreita noin.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #1256 : 18.12.2016 klo 10:34:46

-
« Viimeksi muokattu: 06.10.2019 klo 21:41:44 kirjoittanut Lenko »
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #1257 : 18.12.2016 klo 12:41:25

Minä olen aina vaihtanut fiilispohjalta. Kun yhdellä on hyvä päivä omalle tasolleen, hän pelaa koko pelin. Kun oma joukkue on vahvasti niskan päällä, pahimmat puujalat juoksevat (tai löntystelevät) kentälle. Kaikki kuitenkin pelaavat vähintään sen puoli peliä. Minusta ennalta liian tiukasti määritellyt vaihdot eivät ole hyvä vaihtoehto.

Tähän liittyen 5vs5 pelitavassa optimaalinen peliryhmän koko olisikin 6-7 poikaa. 6:sta tykännyt itse. Ei tarvitse vaihtaa vain sen takia "että kaikki saisi pelata". Vaan ne pelaavat eniten, jotka yrittävät eniten.
bamse

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: maapisteet


Vastaus #1258 : 18.12.2016 klo 22:41:14

Monta oikein hyvää oppia jo sinulla tuossa listattuna.

- Peliasento(helpompi havainnoida, ottaa ensimmäinen kosketus, jne.) jos asento on suhteessa palloon&peliin hyvä
- Pyri olemaan aina pelattavissa(hyvin perusasia, mutta silti unohtuu helposti) eli pois syöttövarjosta/tilaan mihin voi syöttää
- 1.kosketus sellainen jotta pystyt jatkamaan peliä mahdollisimman sujuvasti
- Pyri syöttämään sinne minne kaveri on menossa(tai voisi mennä) eikä sinne missä kaveri on sillä hetkellä(ainakin jos on liikkeessä)

Peliälyn kehittämiseen auttaa paljon, kun luot pienpelejä missä tulee paljon havainnoin->johtopäätös->toteutus ketjuja. Eli ei liikaa aikaa/tilaa, mutta silti riittävät tekemään noita asioita. Ensin, varsinkin jos ryhmä mallia "höntsy" perustaidoiltaan, vähän liikaa tilaa ja sitten pienentää. Toki jos ei halua harjoitella, vaan ainoastaan pelata, niin silloin tarvitse edes miettiä muuta kuin sitä kentän kokoa noilla spekseillä.

Samaa mieltä alemmasta kappaleesta, mutta nuo ranskalaisilla viivoilla listatut asiat tulevat mielestäni vasta parin vuoden pelaamisen jälkeen kuvioihin mukaan. Siinä vaiheessa kun syöttäminenkin on jo mukana kuvioissa.

Vasta-alkajille tärkeimpiä teknisiä teemoja lienee kuljettaminen, harhauttaminen, kääntyminen ja suojaaminen. Ja tietysti maalinteko/viimeistely, koska sehän yleensä hauskinta on. Pelitaktisista asioista sitten vasta-alkajille 1vs1 -tilanteet (hyökkäys) ja riistäminen (puolustus).

Niin kuin todettua, helkusti vaan pienpelejä. Sijoittuminen ei tule paasaamalla vaan pelaamisen kautta ja vie aikaa. Mitenkäs se sanonta menikään: Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.

Horst Weinin Developing Youth Football Players jokaiselle superjunnukoutsille kirjahyllyyn!

Edit: ei kirjahyllyyn vaan yöpöydälle!
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #1259 : 18.12.2016 klo 23:18:17

Samaa mieltä alemmasta kappaleesta, mutta nuo ranskalaisilla viivoilla listatut asiat tulevat mielestäni vasta parin vuoden pelaamisen jälkeen kuvioihin mukaan. Siinä vaiheessa kun syöttäminenkin on jo mukana kuvioissa.

Vasta-alkajille tärkeimpiä teknisiä teemoja lienee kuljettaminen, harhauttaminen, kääntyminen ja suojaaminen. Ja tietysti maalinteko/viimeistely, koska sehän yleensä hauskinta on. Pelitaktisista asioista sitten vasta-alkajille 1vs1 -tilanteet (hyökkäys) ja riistäminen (puolustus).

Niin kuin todettua, helkusti vaan pienpelejä. Sijoittuminen ei tule paasaamalla vaan pelaamisen kautta ja vie aikaa. Mitenkäs se sanonta menikään: Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.

Horst Weinin Developing Youth Football Players jokaiselle superjunnukoutsille kirjahyllyyn!

Edit: ei kirjahyllyyn vaan yöpöydälle!

Oletin tuon kuvauksen perusteella ettei kyse ole junnuryhmästä(tai ainakaan ihan nuorista), kun puhuttiin höntsyryhmästä. Tällöin en lähtisi hommaa lähestymään täysin samalla tavalla kuin junioreilla.

Muutenkin olisin ollut samaa mieltä vielä pari vuotta sitten, mutta nyt olen kyllä muuttanut mieltä vähän(tai enemmänkin). Nyt varsinkin 1.kosketusta ottaisin ihan helvetisti kokoajan mukaan. Eli jokainen 1vs1 harjoitus liikkeelle 1.kosketuksella. Kuljetusharjoituksetkin jos mahdollista siitä, jne. Syöttämistäkin ottaisin teknisesti jo viimeistään 7-vuotiaana mukaan. Vaikkapa sitten käynnistämään niitä 1vs1 tilanteita ajoittain. Samoin alkaisin aktivoimaan heti pallottomia pelaajia liikkumaan. Toki jos puhe siis 6-7vuotiaista niin liike ei vielä ole niin fiksua(silti sitä pitäisi aktivoida), mutta 8-9 vuotiaana jo sen pitäisi alkaa sujumaan.

Se miksi olen muuttanut mieltäni, niin olen päässyt nyt katsomaan useamman ikäluokan osalta jo vaiheet 7-12v tämän ja viime vuosikymmenen aikana.
bamse

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: maapisteet


Vastaus #1260 : 18.12.2016 klo 23:31:35

Oletin tuon kuvauksen perusteella ettei kyse ole junnuryhmästä(tai ainakaan ihan nuorista), kun puhuttiin höntsyryhmästä. Tällöin en lähtisi hommaa lähestymään täysin samalla tavalla kuin junioreilla.

Muutenkin olisin ollut samaa mieltä vielä pari vuotta sitten, mutta nyt olen kyllä muuttanut mieltä vähän(tai enemmänkin). Nyt varsinkin 1.kosketusta ottaisin ihan helvetisti kokoajan mukaan. Eli jokainen 1vs1 harjoitus liikkeelle 1.kosketuksella. Kuljetusharjoituksetkin jos mahdollista siitä, jne. Syöttämistäkin ottaisin teknisesti jo viimeistään 7-vuotiaana mukaan. Vaikkapa sitten käynnistämään niitä 1vs1 tilanteita ajoittain. Samoin alkaisin aktivoimaan heti pallottomia pelaajia liikkumaan. Toki jos puhe siis 6-7vuotiaista niin liike ei vielä ole niin fiksua(silti sitä pitäisi aktivoida), mutta 8-9 vuotiaana jo sen pitäisi alkaa sujumaan.

Se miksi olen muuttanut mieltäni, niin olen päässyt nyt katsomaan useamman ikäluokan osalta jo vaiheet 7-12v tämän ja viime vuosikymmenen aikana.

Itse tosiaan automaattisesti oletin että kun kyse vasta-alkaneista, niin puhutaan noin 6-vuotiaista. Nyt tarkemmin luettuani en olekaan enää varma.

Ehkä tuota ekaa kosketusta pitäisi ottaa enemmän itsekin mukaan. Pallottomien sijoittumista / pelattavaksi tekeytymistä on erinäisin harjoittein pyritty kehittämään, esim. 3 vs 1 -höynät/pallonhallintapelit. Toki myös 2 vs 1 -hyökkäysharjottein yritetty opettaa leveyden pitämistä jne. Itselläni valmennuksessa siis 8-vuotiaiden ryhmä.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #1261 : 18.12.2016 klo 23:47:01

Ehkä tuota ekaa kosketusta pitäisi ottaa enemmän itsekin mukaan.

Suosittelen. Juuri tehnyt tässä seuran eri ikäluokista "tutkimusta". Valtava ero ikäluokissa joissa toisissa esim. 1vs1 tilanteet aloitettu syöttämällä pallo napakasti pojille ja toisilla taas kuljettamalla. Siinä tulee heti sellainen 50 ensimmäistä kosketusta lisää per reeni. Vuodessa siis helposti sellainen 5000.

Samaa mieltä Horst Weinin kirjasta. Erinomainen aloitusopas kaikille jotka aloittavat valmennuksen. Vaikka opus alkaa olemaan jo aika vanha, niin silti paras aloitusopas mitä on. Helposti, ymmärrettävästi tehty asiat. Kuvilla selitetty ja kysymys-/osallistamismetodi hyvin opetettu perustoineen.
Polski

Poissa Poissa


Vastaus #1262 : 23.04.2017 klo 12:54:46

Mitäs vinkkejä olisi juniorin isovarpaalle, joka on aika mustana. Futarin varpaaksiko sitä kutsutaan?
« Viimeksi muokattu: 23.04.2017 klo 12:57:51 kirjoittanut Polski »
Roulette

Poissa Poissa


Vastaus #1263 : 24.04.2017 klo 03:53:25

Jalka koholle. Jäitä varpaan päälle noin 15-20 minuutin ajaksi. Tuon jälkeen lämmin side varpaan päälle noin 15-20 minuutin ajaksi.
Heti tuon jälkeen vaihdat takaisin kylmään eli jääpussukka takaisin vartin ajaksi. Kylmä on oleellisin juttu tuon jälkeen.

En kävelisi kipeällä jalalla pariin kolmeen päivään lainkaan. Kyynärsauvat auttavat tuossa. Kipeä varvas tulis teipata. Omien varpaiden suhteen olen aikoinaan teipannut niitä myos yhteen ja laittanut väliin joskus pumpulia. Kenkien tulisi olla parin viikon aikana erittäin jaykkäpohjaiset (ja tilavat). Jos varvas ei parane viikon mittaan, niin sitten menisin lekuriin. Treenit jää varmaan väliin parin kolmen viikon ajalta. Vain lekuri voi varmuudella todeta vamman vakavuuden.
President Kekkonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mustat Kuhnurit


Vastaus #1264 : 24.04.2017 klo 17:36:14

Tälle pikkukaverille urapolku kuntoon! http://areena.yle.fi/1-4122911
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #1265 : 26.04.2017 klo 11:45:42

Tälle pikkukaverille urapolku kuntoon! http://areena.yle.fi/1-4122911
Tarvitaan ehkä noin 50 Wilmer Laaksoa per ikäluokka, niin maajoukuekin alkaa pärjätä n. 20 vuoden päästä.
OppiPoika

Poissa Poissa


Vastaus #1266 : 17.05.2017 klo 13:33:09

Hetki on taas vierähtänyt treeneissä ja nyt utelisin tällaista juttua muilta valmentajilta. Itsellä siis treenattavana 2010 -syntyneitä lapsia. Osalla on suuriakin puutteita ihan perusmotoriikassa, jolloin pallon kanssa toimiminen onkin sitten melkoisen haasteellista. Teetättekö te lapsilla jotain perusmotoriikkatreenejä esim. ennen treenejä tai treenien alussa vai onko teillä pallo koko ajan mukana toiminnassa?
Linkki

Poissa Poissa


Vastaus #1267 : 24.05.2017 klo 09:59:46

Kyllä itselläni ainakin kuuluu 04-syntyneilläkin nopeustikkaiden ja aitojen lisäksi kuperkeikat ja kärrynpyörät mukaan joko lämmittelyyn tai loppuverryttelyyn 1 x vko. Vielä tuonikäisetkin ovat innoissaan jostain kottikärryviestistä. Pääosa treeneistä siis pallon kanssa, mutta koordinaatio-, nopeus-, suunnanmuutos- ja lihaskuntoosuudet ilman.

Hyvänä harjoitteena varsinkin alkulämpimään olen pitänyt sellaista, että pojat kuljettavat rivissä palloa niin nopeasti kun voi poispäin valmentajasta. Kun valmentaja nostaa yhden käden ilmaan, tehdään kuperkeikka (pallo ei siis saa karata), käsi sivulle, niin istumaan pallon päälle ja kaksi kättä ylös, niin askellus neljä kertaa pallon päälle. Olen käyttänyt tuota viestinä ja hyvin on toiminut. Pallonhallinnan ja ketteryyden lisäksi tulee havainnointia paljon. Vanhemmille voi käyttää sitten vaativampia juttuja.

Välillä kyllä miettii, että mitä helvettiä koululiikunnassa nykyään tehdään, kun 04-syntyneille joutuu opettamaan kuperkeikkaa ja etunojapunnerrusta.
Jorrma

Poissa Poissa


Vastaus #1268 : 01.02.2020 klo 19:18:15

Löytyiskö jostain esimerkkejä kordinaatio harjoituksista 7 vuotiaille?
P1nt0

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #1269 : 02.02.2020 klo 01:29:13

Löytyiskö jostain esimerkkejä kordinaatio harjoituksista 7 vuotiaille?


FIFA 11 plus kids Googleen.
BFS

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Marraskuu


Vastaus #1270 : 17.04.2020 klo 12:44:40

Tarvitaan ehkä noin 50 Wilmer Laaksoa per ikäluokka, niin maajoukuekin alkaa pärjätä n. 20 vuoden päästä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ca6ec674-1fb1-401c-a582-42a191a55e29?fbclid=IwAR0Kngus3AWoXXxbn1ciYA-csl7o-xz2TVgFmB3lYv5w0M_omQF9krcFeGs

Wilmer jälleen esillä mediassa...
Takatasku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #1271 : 17.04.2020 klo 15:22:54


Umpivasuri. Eipä niistä ylitarjontaa ole. Mutta Alaveteli/Kruunupyy ei kuullosta parhaalta mahdolliselta ympäristöltä nuorelle jalkapalloilijan alulle. Onhan siinä Kokkola toki lähellä, mutta ei se heidänkään junioritoiminta ihan terävintä kärkeä ole. Saa nähdä minkä ikäisenä joutuu siirtymään isompaan seuraan haasteiden perässä?
Raian

Poissa Poissa


Vastaus #1272 : 17.04.2020 klo 17:40:39

Umpivasuri. Eipä niistä ylitarjontaa ole. Mutta Alaveteli/Kruunupyy ei kuullosta parhaalta mahdolliselta ympäristöltä nuorelle jalkapalloilijan alulle. Onhan siinä Kokkola toki lähellä, mutta ei se heidänkään junioritoiminta ihan terävintä kärkeä ole. Saa nähdä minkä ikäisenä joutuu siirtymään isompaan seuraan haasteiden perässä?

Vaikka olenkin Kokkolasta kotoisin, niin pakko korjata, että siinä lähellä on myös toinen jalkapallokeskus, eli Pietarsaaren Jaro. Ja Jarohan imee kaiken ruotsinkielisen potentiaalin Kokkolasta aina Vaasaan asti. Varsinkin silloin, jos on ruotsinkielistä taustaa kotona. Ja Jarohan sitten jo pärjää junnuissa aivan käsittämättömän hyvin kokoonsa nähden. Varmaan tuo laaja alue, koko ruotsinkielinen Pohjanmaa, on tähän suurena syynä.
Takatasku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #1273 : 19.04.2020 klo 10:05:11

Vaikka olenkin Kokkolasta kotoisin, niin pakko korjata, että siinä lähellä on myös toinen jalkapallokeskus, eli Pietarsaaren Jaro. Ja Jarohan imee kaiken ruotsinkielisen potentiaalin Kokkolasta aina Vaasaan asti. Varsinkin silloin, jos on ruotsinkielistä taustaa kotona. Ja Jarohan sitten jo pärjää junnuissa aivan käsittämättömän hyvin kokoonsa nähden. Varmaan tuo laaja alue, koko ruotsinkielinen Pohjanmaa, on tähän suurena syynä.

Unohtuipa koko Pietarsaaren olemassaolo.
hidas ja kankea

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Oulu, entisaikojen Arsenal


Vastaus #1274 : 30.04.2020 klo 23:58:02

Hautatui jankkauksen sekaan toisessa topikissa. Muistaako kukaan Palloliiton paritaitokilpailuja ja mitä lajeja niissä mahtoi olla?

Tuli hiljan puhe Palloliiton aikoinaan järjestämistä paritaitokilpailuista. Itselläni ei näistä ole kokemusta, loppuneet kai ennen omia junnuvuosia ja mahdollisesti melko kauankin ennen. Pariharjoittelua on tullut harrastettua viime https://youtu.be/QpXIvD7N-cs paljon ja samaa olen junnujen ohjelmiin laittanut.

Paritaitokilpailu on hyvän kuuloinen konsepti, muistaako kukaan mitä lajeja näihin kuului?

 
Sivuja: 1 ... 50 [51]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa