FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.03.2023 klo 21:55:16 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3
 
Kirjoittaja Aihe: Sääntömuutosehdotuksia jalkapalloon  (Luettu 6347 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sarhi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka


Vastaus #25 : 07.11.2006 klo 15:52:34

Jos pelaaja loukkaantuu, häntä pitäisi seisottaa kentän laidalla, sanotaan vaikka kaksi minuuttia. Näin estetään ajanpeluu.

Jos pelaajan todetaan filmanneen, seurauksena edellä esitellyn kahden minuutin rangaistuksen lisäksi niin sanottu henkilökohtainen rangaistus, eli pelaaja pistettäisiin kentän sivuun 10 minuutiksi, mutta hänen tilallaan saisi pelata toinen pelaaja sen kahdeksan minuutin ajan. Tämän jälkeen filmannut pelaaja saisi taas palata kentälle ja hänen tilallaan pelannut pelaaja palaisi penkille.

Jos jollain pelaajalla on sääntöjenvastaisen varusteet, esimerkiksi liian pienet/isot säärisuojat, vastustajajoukkueen kapteeni saa käydä vaatimassa tuomaria mittaamaan kyseiset varusteet. Jos ne ovat sääntöjenvastaiset, seurauksena rangaistuskuljetus. Jos taas mittaus on aiheeton, valituksen tehnyt joukkue joutuu luovuttamaan nuuskavarastonsa ottelun erotuomaritarkkailijalle loppuottelun ajaksi.

Kentälle tulisi sijoittaa kaksi ylimääräistä viivaa, joiden perusteella paitsio jatkossa tulkittaisiin. Näin linjamiehen työ helpottuisi, kun ei tarvitsisi ravata koko ajan puolustuslinjan mukana. Kahden erotuomarin käyttö toisi peleihin myös lisäselvyyttä, kun molemmissa päissä olisi eri tuomari, joiden ei näin tarvitsisi liikkua niin paljoa pelien aikana, jolloin he voivat keskittyä pelitapahtumiin paremmin.

Maalien taakse sijoitetaan lamppua sytyttävä maalituomari, joka kuitenkin olisi pian korvattavissa videotarkastuksilla. Näitä tarkastuksia tehdessä on kuitenkin tärkeää pitää huoli, että erotuomari ja videolta tarkistava peppuveijari eivät missään tapauksessa puhu samaa kieltä ja etteivät he ymmärrä toisiaan. Näin mahdollinen yhteenpelaamisen ja huijaamisen mahdollisuus tuomareiden kesken minimoidaan ja vedonlyöntihuijauksilta vältytään.

Päätyraja siirretään maalin taakse. Näin pelaajilla olisi mahdollisuus yllättää maalivahti ns. "uudenaikaisella" eli maalin takaa tulevalla koukkauksella, joka veisi pallon maaliin. Näin myös maalien komeusaste nousisi ja katsojilla olisi enemmän katsottavaa.

Pallon tahallisesta potkaisemisesta katsomoon seuraisi kahden minuutin rangaistus ja jos pallo osuu johonkin katsojista, myös mahdollisesti oikeusjuttu. Näin estetään törkeä ajanpeluu ja varmistetaan katsojien turvallisuus. Maalien taakse olisi myös hyvä saada jonkinlainen pleksi, jotteivat ohi tai yli maalista ammutut pallot pääsisi katsomoon asti aiheuttamaan tuhojaan.

Jos pallo huuffataan omalta kenttäpuoliskolta asti vastakkaisen päätyrajan yli, on kyseessä ns. "pitkä pallo", jos vastustajajoukkueen puolustava pelaaja ehtii ensimmäisenä koskemaan katsomoon lentäneeseen tai edellämainittuun suojapleksiin pysähtyneeseen palloon, ja seurauksena on vapaapotku rankkarialueen rajalta. Näin estetään mieletön perseenroiskiminen. Jos kuitenkin oman joukkueen pelaaja ehtii päätyrajalta yli menneeseen palloon ensimmäisenä, on seurauksena normaali maalipotku.


Näillä jos aloitetaan, niin jalkapallo muuttuisi paljon paremmaksi urheilulajiksi meille kaikille!  :) Ylos


Repesin. Ihan kivoja esityksiä. Seppille meiliä nii johan paranee futis.  Ylos Ylos
euroflex

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 08.11.2006 klo 06:40:30

    Itseä ärsyttää ja haluaisin kiellettäväksi seuraavaa :

    Pelin käydessä toisen joukkueen pelajaa rikkoo vastustajaa vaparin arvoisesti.
    Helvetin usein käy että rikkonut pelaaja kaappaa pallon syliin, kävelee sen kanssa vaparimuuriin ja sitten vasta heitää pallon sylistä pois.  tai toinen on se että potkastaan pallo pois parin metrin päähän.

   Pitäis kieltää EHDOTTOMASTI rikkoneen pelaajan "koskeminen" palloon rikkeen jälkeen millään tavalla. näin saataisiin nopeita vapareita, pikaratkaisuja ja varmaankin hyviäkin aukenevia tilanteita. 

Esim Portugalimatsissa Suomen maalia edelsi keskikentän tienoilla rike, pikavapari Kalliolle jne jne ja jeee maali  Pallo Pallo
« Viimeksi muokattu: 08.11.2006 klo 20:51:27 kirjoittanut euroflex »
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 08.11.2006 klo 13:24:17

    Itseä ärsyttää ja haluaisin kiellettäväksi seuraavaa :

    Pelin käydessä toisen joukkueen pelajaa rikkoo vastustajaa vaparin arvoisesti.
    Helvetin usein käy että rikkonut pelaaja kaappaa pallon syliin, kävelee sen kanssa vaparimuuriin ja sitten vasta heitää pallon sylistä pois.  tai toinen on se että potkastaan pallo pois parin metrin päähän.

   Pitäis kieltää EHDOTTOMASTI rikkoneen pelaajan "koskeminen" palloon rikkeen jälkeen millään tavalla. näin saataisiin nopeita vapareita, pikaratkaisuja ja varmaankin hyviäkin aukenevia tilanteita. 

Esim Portugalimatsissa Suomen maalia edelsi keskiskentän tienoilla rike, pikavapari Kalliolle jne jne ja jeee maali  Pallo Pallo

Sama. Rikkonut joukkue ei saisi koskea palloon lainkaan vihellyksen jälkeen. Muuten  Keltainen.
Homer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #28 : 08.11.2006 klo 13:53:48

Jalkapallon voima on ollut siinä, ettei sääntömuutoksia olla tehty hätiköiden.

Toki näytteleminen on ikävää, mutta tätä on aina ollut ja tulee aina olemaan. Suomalaiseen jalkapalloon pitäisi saada pikemminkin näyttelijäkoulutusta, eikä pyrkiä väkisin "pelaamaan rehdisti ja suoraselkäisesti", kun sitä eivät muutkaan tee. Eikä tule tekemäänkään, niin kauan kuin hyvällä näyttelemisellä voi saada etuja.

Suurin ongelma tällä hetkellä on väärät paitsiovihellykset. Miten tätä karsia? Todella vaikea yhtälö ratkaistavaksi. Pitäisikö linjatuomarin olla jossakin muualla kuin kentä laidalla pyrkimässä juoksemaan linjan mukana? Varsinaista sääntömuutosta en tässäkään esittäisi.

Joka tapauksessa jalkapallossa käy edelleenkin niin, että yleensä parempi joukkue voittaa ja voittaa voi erittäin monella eri tavalla.
Elmslie Ender

Paikalla Paikalla


Vastaus #29 : 08.11.2006 klo 14:49:48

Suurin ongelma tällä hetkellä on väärät paitsiovihellykset. Miten tätä karsia? Todella vaikea yhtälö ratkaistavaksi. Pitäisikö linjatuomarin olla jossakin muualla kuin kentä laidalla pyrkimässä juoksemaan linjan mukana? Varsinaista sääntömuutosta en tässäkään esittäisi.

Nämä ovat ongelma eniten siksi, että hidastuksista voidaan katsella jälkeenpäin liputusten oikeellisuus. Hidastukset pois jalkapallosta, niin ruikutus vähenee!

Vakavammin: Paitsiosääntö pitäisi palauttaa yksinkertaiseen muotoonsa, koska nykyinen on täysin mahdoton ihmiselle virheettä seurattavaksi.
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 08.11.2006 klo 17:58:50

Koronamaajoukkueen tiedottaja/YLE:n kolumnisti lyö oman lusikkansa soppaan. Syvällisen pohdinnan kruunaa "Jonathan Johansson" Alas

Uutinen
   
 
Jalkapallokin kaipaa sääntöremonttia
Julkaistu 06.11.2006, klo 19.41
En varmasti ollut ainoa, joka odotti suurin toivein Barcelonan ja Chelsean välienselvittelyä Mestareiden liigassa. Enkä myöskään ollut ainoa, joka pettyi raskaasti.
Tottahan toki kentällä esiintyi huikea määrä taitoa ja peliälyä, mutta kaiken pilasi jatkuva loukkaantumisteatteri. Esimerkiksi Didier Drogba on parhaimmillaan huikea pelaaja, jonka maalivainu ja taituruus rangaistusalueen sisällä herättää kunnioitusta. Mutta jos Zidane puski itsensä ulos suurten tähtien joukosta, Drogba kaatuu itsensä samasta joukosta pois.

Kaiken huipuksi juuri Didier Drogba oli pelaaja, joka tasoitti ottelun tuomarin antamalla lisäajalla. Lisäaikaa kertyi kuusi minuuttia suurelta osin Drogban kentällä makoilun ja suuren teatterin vuoksi.

Tehokas peliaika käyttöön

Jääkiekkoa ja jalkapalloa ei oikein voi lajeina vertailla, silti jalkapallopäättäjät voisivat ottaa mallia kollegoistaan jääkiekon puolella. Jääkiekkoilussa tehtiin rohkea ratkaisu, kun sääntökirjaa ryhdyttiin tulkitsemaan sen kirjaimen mukaan. Jääkiekkoväki on sopeutunut lyhyessä ajassa hienosti uusiin tulkintoihin.

Jalkapallopomot ovat pohtineet monenlaisia uudistuksia. Maalimäärien vähennyttyä takavuosina pohdittiin maalien koon suurentamista. Tästä luovuttiin ja uudella paitsiotulkinnalla saatiin maalimäärä nousemaan. Samoin tarkka rikkeiden tuomitseminen lisää erikoistilanteiden määrää ja samalla maaleja.

Seuraava suuren pohdinnan paikka olisi siirtyminen tehokkaaseen peliaikaan. Frank Rijkaardin tuskan Barcelonan tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen ymmärtää. Chelsean pelurit aiheuttivat Drogban johdolla suurimman osan lisäajasta, ja lopulta hyötyivät siitä tekemällä tasoituksen hankkimallaan lisäajalla.

Jalkapallossa ei välttämättä pelikelloa tarvitsisi katkaista sivurajoista, rangaistuspotkuista tai vapaapotkuista. Mutta välittömästi, kun erotuomari joutuu keskeyttämään pelin loukkaantumisen vuoksi, kellon voisi pysäyttää. Näin niin todelliset kuin näytellyt loukkaantumiset eivät heilauttaisi ottelun pituutta. Kello käynnistyisi jälleen heti kun ottelu jatkuu loukkaantumisen jälkeen.

Jos taas siirryttäisiin täysin tehokkaaseen peliaikaan, eli kello katkeaisi pallon mentyä sivurajasta yli tai erotuomarin vihellettyä pelin poikki vapaapotkun vuoksi, pitäisi varmasti myös ottelun kestoa lyhentää. Tehokas puoliaika voisi kestää 35 minuuttia, mutta parempi versio olisi pelata yhä 45 minuutin puoliajat, mutta katkaista peli vain loukkaantumistilanteissa.

Jollain tavalla nykyinen kaatuilu ja teatteri pitää saada kuriin. Tehokkaaseen peliaikaan siirtyminen ei luonnollisesti poista tätä ongelmaa, sillä kaatuilua tehdään tietysti, jotta omalle joukkueelle saataisiin erikoistilanne ja vastustajalle varoituksia. Silti yksi askel parempaan olisi, ettei teatteri vaikuttaisi peliajan pituuteen.

Maajoukkueella pelaajapula

Suomen jalkapallomaajoukkueelle kuuluu juuri nyt hiukan huonoja uutisia. Mikael Forssellin jatkuvat polvivammat haittaavat maajoukkueen iskukykyä Armeniaa vastaan, sillä jo aiemmin varmistui, että Jari Litmanen pysyy reisivamman takia ottelusta sivussa.

Suomella on mahdollisuudet EM-lopputurnaukseen, sen joukkue on jo osoittanut. Mutta vain parhaalla miehistöllä portit aukeavat. Suomen vaihtopenkki on erittäin kapea, joten jo pelkästään kahden pelaajan puuttuminen voi vaikuttaa paljon. Kaikeksi onneksi Alexei Eremenko ja Jonathan Johansson ovat pelanneet taas joukkueissaan täysiä minuutteja. Jo tämän kaksikon maalinälkä riittää kaatamaan kotikentällä Armenian.

Henry Järvinen
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #31 : 08.11.2006 klo 18:18:27

Onpas ajatuksen virtaa. Peliaikaahan tulee lisää juuri siksi, että tuomari pysäyttää kellon loukkaantumisen satuttua :-[

Kuka tuolla idiootille maksaa palkkaa.
Blitzkrieg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: V niin kuin Verkosto


Vastaus #32 : 08.11.2006 klo 20:13:17

jalka pallosa ei olisi niin plajon nynnyneitinäyttelijöit jos lajin siäinen koodi sallisi kunnon mylly matsit jalka pallo kentillä jos joku raukka svedu pelle yrittäis ajella rehtiä jalka pallon pelaajaa sikamaisesti koutsi vois käskyttää joukkoen goon pelaajan lajin koodin mukaan pistämään raukka sikailijan ojennukseen kunnon rehdisti vasen oikea mylly sarjalla talvi sodassakaan ei kaveria jätetty kun pantiin ryssille verta pakkiin joukkoe toverin puolustus pitäisi kuuluu jalka pallon lajin sisäiseen koodiin niin yleisö kiinnostuis suomessakin jalka pallosta kun matseissa olisi kunnon mylly mättö fighteja goon henkisesti ja peli paljon rehdimpää
satiainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OPS


Vastaus #33 : 08.11.2006 klo 20:22:43

Onpas ajatuksen virtaa. Peliaikaahan tulee lisää juuri siksi, että tuomari pysäyttää kellon loukkaantumisen satuttua

Hahhah! Muistatko Andorra-Suomi pelin? Ei varmasti tullu lisäaikaa lähellekään niin paljon,ku andorralaiset sai kulutettua, ku kokoajan makoilivat.
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #34 : 08.11.2006 klo 20:38:01

Hahhah! Muistatko Andorra-Suomi pelin? Ei varmasti tullu lisäaikaa lähellekään niin paljon,ku andorralaiset sai kulutettua, ku kokoajan makoilivat.

Mutta tuohan ei ole säännöistä kiinni, vaan tuomarista joka ei niitä noudata.

E: korjataan sen verran, että tarkasti ottaen sääntöihin tuo ajan katkaiseminen ei kuulu, joten virallinen pelikello ei pysähdy pelaajan loukkaantuessa. Pointti varmaan tuli silti selväksi.
vasurinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta/valkotelevisioissa oikealle hyökkäävä Suomi


Vastaus #35 : 09.11.2006 klo 23:11:49

Lainaus
Jääkiekkoilussa tehtiin rohkea ratkaisu, kun sääntökirjaa ryhdyttiin tulkitsemaan sen kirjaimen mukaan.

Ja linja-aasit seisoo rohkeasti vieressä kun kovat jätkät vetää luu5:lla toisiaan turpaan. Sääntökirjassa täytyy sitten lukea niin.
Vernuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, PuiU


Vastaus #36 : 28.02.2012 klo 14:44:12

Uutinen
Tolppalaukaus voisi olla puolen maalin arvoinen

Johannes "Ismo" Leikola

Jalkapallomaalin koon suurentamiselle (HS Mielipide 24. 2. ja 27. 2.) on yksinkertaisempi ja halvempi vaihtoehto: tolppa- ja ylärimalaukauksista saa puoli maalia, eikä peliä keskeytetä, ellei pallo mene samalla päätyrajan yli. Mutta jos hyökkääjä ampuu tolpasta kentälle kimmahtaneen pallon välittömästi verkkoon, tästä ei tule puoltatoista maalia, vaan pallon on osuttava välillä puolustavaan pelaajaan, ennen kuin "täysi maali" voidaan hyväksyä. Onhan koripallossakin yhden, kahden ja kolmen pisteen koreja.

Tällä ratkaisulla maalien määrä lisääntyisi, tasapelejä tulisi ratkaisevasti vähemmän, ja yleisön mielenkiinto lisääntyisi. Maaliaukon kokoa ei myöskään tarvitsisi muuttaa, ainoastaan standardoida tolppien ja yläriman läpimitta.

Muovikylä


Toivon todella, että tämä on huumoria.
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 28.02.2012 klo 15:30:10

Toivon todella, että tämä on huumoria.

Kyllähän se on niin, että modernissa maailmassa säännöt hiljalleen muuttuu. Siksi eri tahoilta tulevia ehdotuksia otetaan mieluusti vastaan.

Koska Yhdysvallat, niin sellainenhan on menossa UEFAssa kaiketi ihan oikeasti läpi (puhetta on ollut jo ensi kaudesta joihinkin sarjoihin, mutta mestarien liigaan vasta kaudelle 13/14), että jos toinen joukkue menee kolmen maalin johtoon ja he eivät onnistu joka kymmenes minuutti tämän jälkeen tekemään maalia, niin vastustajalle merkitään jokaisesta onnistuneesta kymmenen minuutin pätkästä, jolloin vastustaja ei tee maalia, yksi piste tehtyjen maalien sarakkeeseen. Tätä jatkuu niin kauan kuin peli on tasan. Eli, jos joukkue A johtaa 50 minuutin kohdalla 3-0, mutta peli olisi ”vanhojen” sääntöjen mukaan edelleen 3-0 kun pelattu on 80 minuuttia, niin silloin uusien sääntöjen mukaan peli onkin tasan 3-3, koska joukkue B teki ”maalittoman maalin” (niin kuin tätä hauskasti kutsutaan) ajassa 60, 70 ja 80 min. Samalla tulee niin sanotusti säpinää kentälle ja katsojat eivät joudu kokemaan sitä ikävää ”tämä pelihän on jo pelattu” fiilistä. Tämän sääntömuutoksen nerokkuudesta on huomattava, että jos joukkue A siirtyy 3-0 johtoon vasta 70 min kohdalla, niin joukkue B ei voi voittaa ottelua tekemättä maaleja, vaan he tarvitsevat ainakin yhden tehdyn maalin päästäkseen tasoihin. Muutenhan aika heiltä loppuu, kun peli on 90 minuutin kohdalla vasta 3-2. Hyvä yritys, mutta se ei aivan riittänyt. Yliajan minuutteja ei tietenkään lasketa ”maalittomaan maaliin” mukaan, eikä ajan pelaajat pääse tässä vilpillisesti tavoittelemaan itselleen ansaitsematonta etua. Ajatelkaa kuinka huikeita tilanteita tämä aiheuttaa, kun ensimmäisellä puoliajalla 4-0 johtoon siirtynyt joukkue ei voikaan nuolaista ennen kuin tipahtaa. Ajatella.

Tämän yhteyteen on ehdotettu myös hieman kyseenalaisempaa lisäpykälää: jos peli on 0-0 puoliajalla, niin sitten toisella puoliajalla aina kymmenen minuutin välein molemmille joukkueille merkitään sarakkeeseen maali, eli jos peli ”vanhojen” sääntöjen mukaan on 55. minuutin kohdalla 0-0, on se ”uusien” sääntöjen mukaan 1-1. Tälle lisäpykälälle on toki hyvät perusteet. Näin ollen mm. tilastoinnista tulee paljon mielenkiintoisempia ilman että pelin ”syvintä” olemusta tarvitsee muuttaa. Tästä tosin Norjan edustaja oli jättänyt vastalauseen, koska hän – aivan oikein – oli huomannut, että lisäpykälä saattaisi aiheutua konfliktitilanteita loppukaudesta, jos taulukkosijoitukset ovat tehdyistä maaleista kiinni. Platinin vastaehdotus oli, että toisen puoliajan ”0-0 maalit” tilastoitaisiin sulkuihin mm. sanomalehtiin ja interwebbiin ja näin ollen ne eivät suoraan voisi ratkaista mestaruutta tai sarjatasolta putoamista.
Rino

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Zokora + Adebayor


Vastaus #38 : 28.02.2012 klo 19:10:35

Ollaan myös puhuttu koripallosta tutusta palautuspallosäännöstä. Lisäksi hyvä sääntö, joka otettaneen käyttöön jossain vaiheessa on se, että omalla puolustusalueella saa olla vain 7/11 pelaajaa kerrallaan. Kolmas käyttöön otettava sääntö on pikkujunnujen peleistä tuttu paitsiosäännön alkaminen vasta kuudentoista rajalta. Neljäntenä sääntönä kielletään syöttäminen jalalla alaspäin, vähän käänteinen rugbysääntö. Kolmesta tällaisesta rikkeestä samalla puoliajalla tulee joukkuesyöttövirheet täyteen ja lauotaan "rankkari" kuudentoista kaarelta aina seuraavasta syöttövirheestä. Viides varmasti pian käyttöön otettava sääntö on futsalista tuttu joukkuevirhesääntö, jossa jokaisesta rikkeestä viidennen rikkeen jälkeen tuomitaan rangaistuspotku. Nämä joukkuevirheet nollaantuvat puoliajalla. Jokainen joukkue saa valita yhden pelaajan, jota sääntö ei koske ja joka tarvitsee kahden sijaan kolme keltaista korttia ulosajoon. Esimerkiksi Real Madrid voi valita täten Pepen luonnollisena vaihtoehtonaan. Säännöt toivottavasti astuvat voimaan niin saadaan säpinää jalkapalloon!
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 28.02.2012 klo 23:03:55

Itse olen miettinyt semmoista uudistusta, että maalivahti ei saisi ottaa käsiin oman joukkueen millään tavalla tahallisesti hänelle toimittamaa palloa.

Toisin sanoen, nykyiset helpot pukkaukset tai rintakuoletukset molarillekin pitäisi maalivahdin käsitellä muilla kehon osilla kuin käsillä.

Mielestäni tuota uudistusta voisi ainakin kokeilla, nykyään molarit ovat kuitenkin niin taitavia jalalla, ettei pelin luonne ratkaisevasti arvioni mukaan muuttuisi. (eli ei ruvettaisi hakemaan perseroiskinnalla palloa vastustajan alimmalle pakille, joka ei uskaltaisi tämän säännön myötä paineettomanakaan pukata palloa molarille)
Raian

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 29.02.2012 klo 09:24:49Tämähän on aivan hirveä skenaario. Eikai tuo oikeasti ole menossa läpi?
piiparinen

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 29.02.2012 klo 09:38:10

Joku on nähny karmeita painajaisia ja kirjottanu ne tänne.
linux

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Stadin buliröda, MuSan Salama, Arsenal,Galatasaray


Vastaus #42 : 29.02.2012 klo 14:06:15

Joku on nähny karmeita painajaisia ja kirjottanu ne tänne.

Keksikkö parempia?
piiparinen

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 29.02.2012 klo 14:38:25

Onneksi mun ei tartte. Mennään toistaiseksi tämän säännön mukaan eli joukkue, jonka hyväksi lasketaan ottelun
aikana useampi maali, voittaa ottelun. Jos
joukkueiden hyväksi lasketaan yhtä monta
maalia, tai yhtään maalia ei ole hyväksytty,
ottelu päättyy tasan.

Ainoa asia, minkä poistaisin säännöistä on se eräs kohta kun vastajoukkueelle tuomitaan vapari vaikka pallo ei säännön mukaan ole edes pelissä. Hoksaatko linux mikä tilanne on kyseessä?
linux

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Stadin buliröda, MuSan Salama, Arsenal,Galatasaray


Vastaus #44 : 29.02.2012 klo 17:23:23

Hoksaatko linux mikä tilanne on kyseessä?

Hyötynäkökohta? Päätuomari ainakin sunnuntaina antoi yhden sellaisen vaparin, jollon   pallo olisi mennyt jo kulmapotkuksi yli päätyrajan. Ja ihan oikein teki, hänelle propsit siitä.

Tohon vielä, että muuta en keksi, ellei joku sitten vahingoita toista, mutta eikö siitä tule kuitenkin varoitus tai keltältäpoisto, ja peli jatkuu edellisesllä tuomiolla?
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 29.02.2012 klo 20:08:37

Jos olisi lupa sääntöjä muuttaa, niin kieltäisin sivurajan ulkopuolelle hoivattavaksi menneen paluun kentälle, ellei kyse ole verta vuotavan haavan paikkauksesta, muusta teippauksesta tai piilolinssin aennuksesta yms. Tuomarille oikeus määrittää, milloin paluukelpoinen vai ei, koska tuota teippausta/ piilarihommaa voisi väärin käyttää.

Nopea kentältä poisto loukkaantumisissa ja tälläinen sääntö päälle, niin ehkä oksettava filmaus hieman voisi vähentyä.
Vanda

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 29.02.2012 klo 22:10:23

Jos olisi lupa sääntöjä muuttaa, niin kieltäisin sivurajan ulkopuolelle hoivattavaksi menneen paluun kentälle, ellei kyse ole verta vuotavan haavan paikkauksesta, muusta teippauksesta tai piilolinssin aennuksesta yms. Tuomarille oikeus määrittää, milloin paluukelpoinen vai ei, koska tuota teippausta/ piilarihommaa voisi väärin käyttää.

Nopea kentältä poisto loukkaantumisissa ja tälläinen sääntö päälle, niin ehkä oksettava filmaus hieman voisi vähentyä.

Onhan se tälläkin hetkellä tuomarista kiinni, koska pelaaja saa palata takaisin kentälle.
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 29.02.2012 klo 22:29:52

Onhan se tälläkin hetkellä tuomarista kiinni, koska pelaaja saa palata takaisin kentälle.

Tarkoitin siis palata kentälle enää pelin aikana. Filmistä pelataan loppu peli vajaalla, jos vaihdot on käytetty...
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: M.O.P.E.


Vastaus #48 : 29.02.2012 klo 22:45:30

Tarkoitin siis palata kentälle enää pelin aikana. Filmistä pelataan loppu peli vajaalla, jos vaihdot on käytetty...

Juu ehdottomasti lisää tuomareille tulkinnanvaraisia sääntöjä "Ylos"
« Viimeksi muokattu: 29.02.2012 klo 22:49:06 kirjoittanut Rehellinen mustalainen »
piiparinen

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 01.03.2012 klo 12:27:38

Hyötynäkökohta? Päätuomari ainakin sunnuntaina antoi yhden sellaisen vaparin, jollon   pallo olisi mennyt jo kulmapotkuksi yli päätyrajan. Ja ihan oikein teki, hänelle propsit siitä.

Tohon vielä, että muuta en keksi, ellei joku sitten vahingoita toista, mutta eikö siitä tule kuitenkin varoitus tai keltältäpoisto, ja peli jatkuu edellisesllä tuomiolla?

Kuka sitä nyt hyödyn käyttömahdollisuudesta haluaisi eroon. Ja kyllä tossa mainitsemassasi pelitapahtumassa vapari on mahdollinen vain jos rike on sattunut ennen kuin pallo on mennyt yli.
« Viimeksi muokattu: 01.03.2012 klo 12:35:12 kirjoittanut piiparinen »

 
Sivuja: 1 [2] 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa