FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
31.05.2024 klo 02:17:51 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 10
 
Kirjoittaja Aihe: Kokkolan jalkapallostadion - hanke  (Luettu 82302 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
WiZ

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KPV, Reima, Huuhkajat


: 10.10.2008 klo 14:32:56

Täällä seuraamme kyseistä vuosikymmeniä puheissa ollutta hanketta, joka on parina viime vuotena ottanut askeleen eteenpäin. 50 000€ suunnittelurahan kaupunginvaltuusto myönsi muistaakseni loppuvuodesta 2006 ja sitä mukaa on stadionin rakentaminen ollut esillä entistä enemmän kaupunginvaltuustossa sekä lehtien palstoilla.
Tämän hetken suunnitelmien mukaan 2010 aloitettaisiin rakentaminen eli silloin tulisi lämmitettävä keinonurmi valoineen ja seuraavana vuonna (2011) 3000 hengen pääkatsomo. Stadion sijaitsisi keskuspuistossa Kokkolan uimahallin ja urheilutalon vieressä. Kustannusarvio on reilut 6 miljoonaa €.
Tämä kaikki vaatii tietysti vielä Kokkolan kaupungin valtuustossa läpi menemisen tulevaisuudessa. ::) Aika näyttää...
Omasta mielestäni ei ole järin viisasta rakentaa yhtä massiivista pääkatsomoa jolloin stadion näyttäisi kohtuu typerältä vaan mielummin esimerkiksi 2x 1500 hengen katsomoa jolloin syntyisi se paljon puhuttu stadionmaisuus. Toki pääkatsomon vastapuolella olisi rinne, johon voisi myöhemmin rakentaa lisää katsomotilaa (vuonna 2464) kun lisätarvetta tulisi. (Alas) Sijainniltaan keskuspuisto olisi kyllä mitä mainioin, viihtyisä alue aivan kaupungin keskustassa.
P.S Muovialustalta ei voida välttyä tässä hankkeessa sillä tarve lämmitettävälle keinonurmelle on kova harjoitusvuorojen ollessa täyteen buukatut Kipparihallissa, joten tällä hankkeella saataisiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kauan kaivattu stadion sekä harjoitteluvuoroja lisää erityisesti syksylle, talvelle ja keväälle.


(Luonnossuunnitelma 15.2.2008 Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus OY)

http://kokwww.kokkola.fi/dynastia/kokous/KOKOUS-2493-6-Liite-1.PDF (Talousarvio tuleville vuosille yms.)
http://kokwww.kokkola.fi/dynastia/kokous/KOKOUS-2523-5-Liite-1.PDF (Keskuspuiston yleissuunnitelma.)
http://kokwww.kokkola.fi/dynastia/kokous/KOKOUS-2461-5-Liite-2.PDF (Pari vuotta vanha esitys jalkapallon olosuhteiden kehittämisestä Kokkolassa.)
http://kokwww.kokkola.fi/dynastia/kokous/KOKOUS-2461-5-Liite-1.PDF (Luonnoksia stadionista)
« Viimeksi muokattu: 03.07.2023 klo 08:50:19 kirjoittanut WiZ »
öbservätör

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 10.10.2008 klo 15:06:05

Tosiasia on, että uusi pelialusta tarvitaan.

Kokonaan toinen juttu on, mihin se tulee. Muutaman päivän takaisessa KP:ssä oltiin sekä puolesta että vastaan Urheilupuistohanketta. Nykyinen keskuskenttä ei täytä mitään vaatimuksia, mutta olisi varmaankin helpommin ja kustannustehokkaammin saatavissa pelikelpoiseksi.

Mutta, jos Urheilupuisto varsin kalliilla rahalla toteutuu, kai jonkunlaista toivetta liigasta jalkapallon puolelta pitäisi olla. Nykymenolla se varmaan toteutuu vuonna 2464.
koktap

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KPV, Saksa, Werder Bremen, SJK, Huuhkajat


Vastaus #2 : 10.10.2008 klo 21:23:19

Olisihan tuo uusi stadion lottovoitto, mutta kun olemme menossa kohti syvää lamaa, niin haaveiluksi taitaa jäädä. Peruspalvelut kuitenkin menee stadionin edelle prioriteeteissä. Jos rahat käyvät vähiin,niin ehdottaisin nykyiselle keskuskentälle toiselle puolelle katettua katsomoa, jonka sisätiloissa olisi sisäpalloilulle tilat ja sosiaalitilat, ja vielä ne valot. Tätä taisi ehdottaa myös Nurmen Pekka ja Ekku Raatikainen, jos muistan oikein. Ja tarvitaanko nykyisillä yleisömäärillä mitään uutta katsomoa?
« Viimeksi muokattu: 10.10.2008 klo 21:24:49 kirjoittanut koktap »
Munko

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 18.12.2008 klo 03:33:23

http://www.keskipohjanmaa.net/gen/533948.asp

Ei tule stadionia...

Crip

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 18.12.2008 klo 12:46:49

Lainaus
Kun ei ole rahaa, on pakko karsia, perustelee kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Nurmi
Jalkapallostadion putosi listoilta 
 
 
Juha Savela
KOKKOLA (KP)
Kokkolaan ei tule uutta jalkapallostadionia. Syy on yksinkertainen: raha tai pikemminkin sen puute.

Tänä päivänä on mahdotonta sanoa, milloin suunniteltu stadion on Keskuspuistossa valmis vai onko milloinkaan. Uuden stadionin rakentamisen vaihtoehdoksi ollaan nostamassa Keskuskentän peruskorjausta, mutta senkin toteutumisen aikataulu on avoin.

Joka tapauksessa lähivuosina Kokkolassa on tultava toimeen nykyisillä eväillä. Jalkapallostadionia ei löydy iikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmalistalta, jonka liikuntalautakunta on jättämässä opetusministeriölle. Suunnitelma kattaa vuodet 2010–13.

– Kun ei ole rahaa, on aivan turha haaveilla uudesta stadionista. Vaikka kuinka pidän itseäni jalkapallomiehenä, niin ei mitään mahdollisuuksia, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Nurmi niittaa haaveet.

Tekninen lautakunta esitti syksyllä liikuntalautakunnan puoltamana stadionhankkeeseen 600 000 euron suunnittelurahaa, mutta esitys karsittiin kaupunginjohtajan ensi vuoden budjettiesityksestä. Vuodelle 2010 varattiin myös 600 000 euroa. Stadion olisi suunnitelman toteutuessa valmistunut vuonna 2011, jolloin hankkeeseen oli budjetoitu viisi miljoonaa euroa.

– Kaupunginjohtajan esityksessä liikuntapaikkojen rakentamista on tässä taloudellisessa tilanteessa jouduttu priorisoimaan. Urheilutalon peruskorjaus on arvioitu kiireellisemmäksi. Maalaisjärjellä ajateltuna on järkevämpää korjata jo olemassa olevaa kuin rakentaa kokonaan uutta, kaupungin suunnittelupäällikkö Seppo Kässi sanoo.

Urheilutalon peruskorjauksen ja laajennuksen listalle ottamista voi perustella myös sillä, että hanke on valtion liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelmassa. Kokkolassa hankkeeseen on kolmelle seuraavalle vuodelle budjetoitu yhteensä 3,3 miljoonaa euroa. Käytännön peruskorjaukseen päästäisiin siten vuonna 2011.

Kokkolan kaupungin ensi vuoden liikuntarakentamisbudjetissa on kuntaliitossopimukseen liittyen varattu Lohtajan monitoimihalliin 3,05 miljoonaa ja Kokkolan keilahallille vajaat 150 000 euroa.

Kokkolan liikuntapaikkarakentamisessa tällä erää pisimmällä ollaan Hollihaan liikuntahallin suhteen. Rakentaminen on edennyt aikataulun mukaan. Hollihaan halli on valmistumassa alkuvuonna 2010.


Sittenkin
Keskuskenttä?
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nurmi (kesk.) ei halua ”tässä taloudellisessa tilanteessa” edes ennakoida, milloin uusi jalkapallostadion toteutuisi.

– En tiedä, aivan turha arvailla.

Nurmi ehdottaakin, että vakavasti tutkittaisiin Keskuskentän peruskorjausta ns. liigakuntoon.

– Onko stadion aivan pakko rakentaa Keskuspuistoon, jos sitä joudutaan odottamaan seuraavat 10 vuotta tai pitempään? Mielestäni olisi järkevämpi tutkia vaihtoehto, millä toimenpiteillä ja rahoitusmallilla Keskuskenttä voidaan kunnostaa.

Kaupunginhallituksen jäsen Pentti Haimakainen (kok.) sanoo olevansa asiassa kahden vaiheilla.

– Tykkäsin stadionajatuksesta, mutta rahoitus on tässä tilanteessa ongelma. Mielestäni Keskuskentän remontointi ei ole ollenkaan huono vaihtoehto, Haimakainen sanoo.

Jalkapallostadioniin on toistaiseksi myönnetty 100 000 euron suunnittelumääräraha. Pääosin suunnittelua on tehty virkamiestyönä, mutta arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy on laatinut Keskuspuistoon Kaarlelankadun ja Urheilutalon väliin sijoitetusta stadionista luonnossuunnitelman.


”Päätös ei
yllättänyt”
Ykkösessä pelaavan Kokkolan Pallo-Veikkojen puheenjohtajaa tai johtokuntaa kaupungin ratkaisu ei yllättänyt.

– Kun katsoo yleistä taloustilannetta, päätös ei todellakaan yllätä, eikä sinänsä aiheuta meille ylimääräisiä sydämentykytyksiä, puheenjohtaja Risto Pouttu toteaa.

Tällä erää Ykkösessä pelaava KPV on asettanut tavoitteekseen liiganousun syksyn 2010 päätteeksi. Puheenjohtaja Pouttu sanoo olosuhteiden riittävän Ykkösen tasolle, muttei pitäisi parempiakaan pahana ajatuksena. Pouttukin näkee tässä tilanteessa järkevänä vaihtoehtona Keskuskentän kunnostamisen.

– Olisi kaupungilta hieno ele jalkapalloväen suuntaan, jos resursseja riittäisi Keskuskentän parantamiseen. Se voitaisiin toteuttaa vaiheittain talouden reunaehdot huomioon ottaen. Lämmitettävä nurmi, levennetty kenttä lähemmäksi katsomoa, katsomotilojen parantaminen ja valot, Pouttu listaa toiveitaan.

Hankkeen toteuttamisen Pouttu siirtää kaupungin harteille.

– Urheiluseuralla riittää tässä tilanteessa yllin kyllin töitä normaalitoiminnan pyörittämisessä. Ylimääräisiin satsauksiin ei ole mahdollisuuksia.

GBK:n puheenjohtaja Tony Storbackalle ratkaisu tulee yllätyksenä.

– On parempi, etten ala näin tuoreeltaan kommentoimaan asiaa. Täytyy tutustua päätökseen ja sen perusteluihin. Ymmärrän kyllä, että tällaisessa taloudellisessa tilanteessa eri hankkeita joutuu puntaroimaan, Storbacka sanoo.
Raian

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 18.12.2008 klo 13:52:26

No aivan oikea päätös. Eihän kukaan nyt odottattaisikaan kaupungin tekevän tätä projektia.
koktap

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KPV, Saksa, Werder Bremen, SJK, Huuhkajat


Vastaus #6 : 18.12.2008 klo 13:56:37

Kyllä oli oikea päätös. Keskuskenttä kuntoon, kun talouden resurssit riittävät! Kyllä ne 500 katsojaa KPV:n ja Gebiksen peleihin mahtuu nykyiseen katsomoon! :)
Scifo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KPV


Vastaus #7 : 22.10.2009 klo 14:02:08

Tuleeko Keskarille valot ens kaudelle jo? Muutenkin, missäs järjestyksessä tuota aletaan remppaamaan...

edit: saa siirtää parempaan ketjuun
Tico

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KJ


Vastaus #8 : 22.10.2009 klo 14:35:13

Lohtajan monitoimintahalli on kaiketi etusijalla näissä urheiluasioissa.

Ja eikös urheilutalon kunnostus voittanut kaupunginhallituksen äänestyksen keskaria vastaan.
Toki jos KPV nousee liigaan ym. otetaan keskuskentän kunnostus tottakai edelle.?
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 24.10.2009 klo 07:28:13

Tuleeko Keskarille valot ens kaudelle jo? Muutenkin, missäs järjestyksessä tuota aletaan remppaamaan...

- Ei tarvii hätäillä. Liigan säännöt sallivat muutaman vuoden siirtymäajan, ja tuskinpa muutenkaan lama-aikana mitään seuraa häädetään muualle valotolppien takia.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #10 : 24.10.2009 klo 14:08:58

Tuo luonnoshan näyttää aika yks yhteen Kuopion Keskuskentän pääkatsomolta. Miksi muuten suunniteltiin kokonaan uutta stadionia? Eikö uusi katsomo olisi kannattanut rakentaa Keskuskentän vastakatsomon paikalle. Siellä olisi ollut jo toisella puolella katsomo valmiina ja vissiin muitakin fasiliteettejä valmiina. Eikö se olis mahtunut siihen vai mikä oli syy?

Tosiaan näyttää liian massiiviselta. Paljon halvemmalla vaan joku pieni katettu katsomo sinne Keskuskentälle, niin ei pitäs olla liian vaikeaa. Tuollanen maksaa 700 000€ ja varmasti mahtus:


Vetää vajaa 800 henkeä. Sellanen lisäys olisi varmasti jo tarpeeksi Kokkolaan, mutta noita taitaa mahtua kaksi sivua kohti, joten jos rahaa on niin pari tuollaista maksaa vain 1,4M€ ja sillä saatte Keskuskentän katettujen paikkojen määrän kohoamaan lähes 2500 Ylos

Halvallakin saa ihan hyvän stadionin ilman tuollaisia monien miljoonien hankkeita.....
« Viimeksi muokattu: 24.10.2009 klo 14:10:13 kirjoittanut honkala »
WiZ

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KPV, Reima, Huuhkajat


Vastaus #11 : 24.10.2009 klo 20:13:42

Unelmastadion olisi tosiaan tuommoinen kaikki kentän sivut peittävä stadion, jonne mahtuisi n. 5000 henkeä.
Sivuille 1600+1600 ja päätyihin riittäisi juuri kuvanmukaiset 800 hengen katsomot. Toki mieluiten saisi olla kulmat kiinni.
Ior Bock

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Ajax Amsterdam. Winnipeg Jets


Vastaus #12 : 24.10.2009 klo 20:19:32Vetää vajaa 800 henkeä. Sellanen lisäys olisi varmasti jo tarpeeksi Kokkolaan, mutta noita taitaa mahtua kaksi sivua kohti, joten jos rahaa on niin pari tuollaista maksaa vain 1,4M€ ja sillä saatte Keskuskentän katettujen paikkojen määrän kohoamaan lähes 2500 Ylos


Ei maksaisi 1.4m€ kun suuri osa rahasta menee rakennuttajalle. Jos hankkeet tehdään samaan aikaan/ isompana kerralla putoaa tuo rakennuttajan osuus ainakin jonkun verran.
Raian

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 24.10.2009 klo 20:28:37

Tuo luonnoshan näyttää aika yks yhteen Kuopion Keskuskentän pääkatsomolta. Miksi muuten suunniteltiin kokonaan uutta stadionia? Eikö uusi katsomo olisi kannattanut rakentaa Keskuskentän vastakatsomon paikalle. Siellä olisi ollut jo toisella puolella katsomo valmiina ja vissiin muitakin fasiliteettejä valmiina. Eikö se olis mahtunut siihen vai mikä oli syy?


Nykyinen stadion sijaitsee keskellä asuinaluetta. Nytkään ei katsojille ole olemassa minkäänlaista parkkialuetta. Ihmiset jättävät autonsa katujen varteen, joka kieltämättä vielä toimii, koska auton saa varmasti 200 metrin päähän. JOS kiinnostusta joukkuetta kohtaan alkaisia löytymään lisää, niin paikoitus ei tule toimimaan. Paikassa, jonne stadionia suunnitellaan, löytyy tilaa laittaa autoja monen tuhannen ihmisen edestä. Sinne ne autot laitettiin paljon puhutun Virtanen-Pärssinen-Hentunen aikana.

Lisäksi nykyinen kenttä sijaitsee erittäin hyvällä paikalla, johon varmsti löytyy kiinnostusta rakennuttajilla. JOS tämä kiinnostus saadaan muunnettua rahaksi, saattaa uusi stadion saada hyvää rahoitusta taakseen.
Pulloveikko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KPV ja kaikki jotka pelaavat GBK:ta vastaan


Vastaus #14 : 24.10.2009 klo 20:37:38

Joo en oikein itse täysin ymmärrä että suurin osa on sillä kannalla että nykyisen stadionin kunnostus olisi ok. Me ei eletä enää sitä aikaa jolloin parkkiongelmaa ei ollut, eikä kulttuuri ole kuten englannissa, jossa porukka ei tule omilla autoillaan peleihin, ja stadionit voi olla keskellä kaupunkia. Toinen asia mitä ihmettelen, niin miksi missään ei ole laskettu sitä hintaa mikä nykyisen stadionin tontilla olisi jos se myytäisiin. Veikkaisin että puhuttaisiin niin isoista rahoista, että sillä jo lähestulkoon uusi stadion rakennettaisiin.
Raian

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 24.10.2009 klo 20:46:19

Joo en oikein itse täysin ymmärrä että suurin osa on sillä kannalla että nykyisen stadionin kunnostus olisi ok. Me ei eletä enää sitä aikaa jolloin parkkiongelmaa ei ollut, eikä kulttuuri ole kuten englannissa, jossa porukka ei tule omilla autoillaan peleihin, ja stadionit voi olla keskellä kaupunkia. Toinen asia mitä ihmettelen, niin miksi missään ei ole laskettu sitä hintaa mikä nykyisen stadionin tontilla olisi jos se myytäisiin. Veikkaisin että puhuttaisiin niin isoista rahoista, että sillä jo lähestulkoon uusi stadion rakennettaisiin.

Niin, Kokkolassa on tosiaan älytöntä ajatella, että katsojat tulevat otteluihin muilla keinoin kuin etupäässä autolla. Keskikesällä saattavat ihmiset kulkea pyörällä, mutta Suomessahan suurin osa peleistä pelataan vittumaisissa keleissä. Ja julkisesta liikenteestä on turha puhua nauramatta. Tai onhan Suomen yhdestä parhaimmalta asutusalueelta, eli Koivuhaka, hyvät liikenneyhteydet. Ja paskat.

Tottakai pitää ymmärtää, etteivät vanhalle alueelle rakentamisesta tule suoraan stadionhankkeeseen, mutta aivan taatusti sieltä hyvät rahat saadaan ajan kuluessa.
Tico

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KJ


Vastaus #16 : 25.10.2009 klo 11:49:42

Nykyinen stadion sijaitsee keskellä asuinaluetta. Nytkään ei katsojille ole olemassa minkäänlaista parkkialuetta. Ihmiset jättävät autonsa katujen varteen, joka kieltämättä vielä toimii, koska auton saa varmasti 200 metrin päähän.

Tenniskenttien päälle vaan massiiinen 5 kerroksinen parkkitalo!

Mallia otettava anttilan parkkitalosta.. Tuoppi
jhaime

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 12.04.2018 klo 02:57:33

Tätähän voisi nostella ajankohtaisuuden tähden. Seuratkaamme Kokkolaan suunnitteilla olevaa stadionia täällä tiiviisti.https://www.kp24.fi/uutiset/516988/santahakaan-tulee-jalkapallostadion
Tsamorano

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 12.04.2018 klo 06:45:36

Vanha uutinen. Uutta stadionia ei rakenneta Santahakaan, vaan Urheilupuistoon.
Djbb

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 12.04.2018 klo 12:36:08

Uutta stadionia ei rakenneta Santahakaan, vaan Urheilupuistoon.
Onko näin? Onko tästä mahdollisesti jo uutisoitu jossain?
TK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: koko oulun calcio


Vastaus #20 : 12.04.2018 klo 13:19:39

Onko näin? Onko tästä mahdollisesti jo uutisoitu jossain?
Ja milloin rakentaminen alkaa?
Häbödiskäbödis

Paikalla Paikalla


Vastaus #21 : 12.04.2018 klo 14:14:45

Jos rakennetaan. Ei iskeydy kuokka vielä lähivuosina. Siitä voinee olla aika varma.

Sen verran joku työryhmä selvittänyt asiaa, että tuonne Urheilupuistoon se joskus rakennetaan. Alueen suunnittelu (sisältää muutakin kuin futisstadikan) kaiketi kuitenkin jollain tasolla aloitettu. Nythän siellä sijaitsee 60-luvulla rakennettu osittain hajoamispisteessä ja lähes käyttökieltoon joutunut Urheilutalo, Jäähalli plus harjoitushalli sekä Uimahalli. Lisäksi joen varressa lähinnä paikoitustilana toimiva iso hiekkakenttä.
Nro12

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 12.04.2018 klo 17:02:43

Tuossa juttua viime vuodelta.

https://yle.fi/uutiset/3-9817673
Uhrimetalli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1897-9611 Liverpool SUPER-HONSU


Vastaus #23 : 13.04.2018 klo 20:47:58


Ehkä yksi kauneimmista suunnitelluista stadioneista Suomessa. Kaikki sivut kiinni, ei mitään turhan isoa, jolloin tunnelma pysyy hyvänä.

Onnea suunnitelmiin Tuoppi
Häbödiskäbödis

Paikalla Paikalla


Vastaus #24 : 11.09.2018 klo 17:06:02

https://yle.fi/uutiset/3-10398732

Tämä hassuttelu on nyt tullut tähän vaiheeseen. Suunnittelurahaa ensi vuoden budjettiin ja kuokkaa maahan sitten seuraavana. Jalkapallostadion+sisähalli (hybridiareena hienolta nimeltä) sekä jäähallin laajennus ensimmäinen vaihe. Myöhemmin alue laajenee uimahallin laajennuksella sekä ulkoilualueilla. Ensimmäisen vaiheen valmistumisen tavoite 2022 ja kokonaisuudessaan alue olisi n. kymmenvuotinen projekti.

Vaatinee varmastikin Kpv:n nousun ( Gbk:n vastaavakaan ei tekisi hallaa), jotta tuohon tulisi aidosti vauhtia myös päättävissä elimissä jo ensi vuodelle. Rahaa tuskin kovin herkästi liikenee mistään suunnasta. Kuulostellaan miten etenee ja lyödään päättäjille painetta kahvi- ja pubikeskusteluissa.

 
Sivuja: [1] 2 ... 10
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa