FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.11.2024 klo 10:01:40 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 6 [7] 8 ... 12
 
Kirjoittaja Aihe: Kysy (taktiikoista) - forum vastaa!  (Luettu 49503 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ifota

Poissa Poissa


Vastaus #150 : 27.10.2009 klo 16:11:43

http://www.youtube.com/watch?v=22aXZQt14SA

Vaikkei maalipotku olekaan :)
koera

Paikalla Paikalla


Vastaus #151 : 02.11.2009 klo 05:38:56

Siirretään tänne, kun alkaa menemään Ruotsitopikissa vähän liikaa ohi aiheen.

Pitää kuitenkin ymmärtää sen kaiken positiivisen kierteen seuraus mistä vaikka jostain Gre-No-Li ajoista lähtien Ruotsissa on voitu ammentaa. Ennen nykyistä maajoukkuesukupolvea Suomessa on käytännössä ollut vain yksi pelaajana kovaa kansainvälistä jalkapalloa vuosia läheltä nähnyt valmentaja Rytkönen. Valmentajista sen sijaan käytännössä Muurinen on ainoa, joka c-liigakokemuksen myötä omaa jotain tuntumaa siitä mitä valmentaminen huipulla kv-tasolla on. Toki maajoukkuekarsinnoissakin aina jotain on voinut ammentaa, mutta onhan sillä aivan erilainen merkitys jos valmentaa ja pelaa vaikkapa futiksen mm-kisoissa jne.

Esimerkiksi joku yksi Svennis on ylipäätään kokenut, on voittanut, omaa kontakteja, tuntee viimeisimmät trendit, tuntee pelaajat jne aivan maailman absoluuttiselta huipulta. Jonkun yksittäisen Svenniksenkin tietotaidolla, konsultointiavulla, uskottavuudella ja kontaktiverkostolla pystyy jotain kokonaisvaltaista kansallista valmennusidentiteettiä, strategisia linjauksia, koulutusta jne ylipäätään kokoamaan niin ylivoimaisen paljon paremmin kuin täällä Suomessa.

Samoin jo ihan se, että helvetisti useammalle ruotsalaiselle valmentajalle on vuosisadan saatossa kertynyt kokemusta pelaajana tai valmentajana joku futiksen arvokisoista, ulkomaisista huippujoukkueista tai kovista europeleistä/lohkovaiheista ruotsalaisen seurajoukkueen kanssa luo niin paljon paremmat lähtökohdat kehittyä isossa rintamassa.

Nythän Suomi on tullut ihan uuteen aikakauteen kun 5-10 vuoden päästä on jo lukuisia nuorempia ja vähän vanhempiakin valmentajia, jotka ylipäätään ovat nähneet (pelaajina) sitä touhua mitä korkealla kansainvälisellä tasolla vallitsee.

Valmentaminen ei todellakaan tarvitse tuekseen mitään huippupelaajataustaa, mutta isossa kuvassa kokonaisvaltaisen ja leveän valmennusrintaman luomisen edellytys nykypäivänä on se, että on jo pelkästään kontakteja kaikkialle mistä vaan voidaan jotain oppia. Puhumattakaan siitä, että hallitaan kielet, kulttuurit ja että joku ulkomainenkin seura on kiinnostunut esimerkiksi suomalaisia valmentajia hankkimaan.

Suomen ongelma oli vielä ysärilläkin (ellei edelleen) se, että ei ollut mitään selkeää linjaa eikä vieläkään tiedetä mistä niitä vaikutteita pitäisi ottaa. Puhumattakaan siitä, että silloin kun hurrit hakivat vaikutteita englannista vaihtelevalla menestyksellä, niin suomessa kansainvälinen valmennuksen benchmarkkaus tapahtui ylen englanninliigalähetysten ja busterin välityksellä.

e: Jos otetaan vaikkapa esimerkki. Jos halutaan tässä ja nyt vaikkapa valmennuskoulutukseen jotain dataa viime vuosina hyvin menestyneen Espanjan juniorivalmennuksesta tai vaikkapa Arsene Wengerin tavasta opettaa jotain asiaa jollekin nuorelle pelaajalle. Ruotsin palloliiton ei tarvitse kuin laittaa Svennis asialle hyvässä hengessä, niin faksi laulaa espanjasta ja lontoosta vuorokaudessa. Tilanne Suomen osalta on hieman erilainen, mutta kuitenkin kovaa vauhtia muuttumassa Littien ja Sammyjen myötä ja toki pitämällä verkostot Hodareihin jne kunnossa.

Hyvä kirjoitus ja kaikkeen sama, paitsi lopun esimerkkiin. Osa valmennustiedosta on sen verran helposti saatavissa monesta lähteestä, ettei mikään organisaatio yritä sitä salailla. Päin vastoin. Tästä tiedosta ja valmennustaidosta tehdään DVD:tä, kirjoja, oppaita, valmennuskeskuksiin järjestetään maksullisia tutustumiskäyntejä, valmennusorganisaatiosta lähetetään luennoitsijoita seminaareihin. Tämä on kaikki liiketoimintaa, jossa esimerkiksi Ajaxin kaltainen organisaatio käyttää mainettaan ja uskottavuuttaan saadakseen parhaan mahdollisen tuoton. Mistään edellämainitusta on tosin turha etsiä sitä ihan kuranteinta tietoa, tämän jakaminen kun päästäisi kilpailijat samalle viivalle ja vaarantaisi liiketoiminnan pitkällä tähtäimellä.

Hyvät kontaktit ja etenkin kokemus ovat valmentajalle tärkeitä, mutta nykyaikainen huippuvalmennus on omaksunut kutakuinkin täysin markkinoiden logiikan. Lähtien huippuvalmentajista tai valmennustiimien osista, joiden on pystyttävä myymään itsensä ja pakettinsa (lähtien fyysisestä harjoittelusta, psyykkisen valmistautumisen kautta taktisiin finesseihin) seuroille jos ylipäätänsä pyrkivät huipputasolla toimimaan. Ymmärrettävistä syistä tietotaidon panttaaminen on yleistynyt sitä mukaan, kun lisää rahaa jalkapalloon pumpataan. Huippuvalmentaja toki näkee paljon ihan kenttätapahtumien perusteella kollegansa pyrkimyksistä, mutta suurin osa valmentamisesta ja valmistautumisesta tapahtuu kentän ulkopuolella.

Otetaan esimerkki. Otteluiden tilastoimisella perussuomalainen jalkapallon seuraaja ajattelee pallonhallintaa, syöttöprosentteja ja sen semmoista. Näillä on toki vieläkin merkitystä, mutta tilastoiminen on kehittynyt hurjasti niistä ajoista jolloin kynä, lehtiö ja tarkat silmät edustivat uusinta teknologiaa. Japanissa kehitetty kahteen synkronoituun kameraan perustuva liikkeentunnistusjärjestelmä tekee koko ottelusta tarkan, digitaalisesti toistettavissa olevan tallenteen, joista voidaan muun muassa tarkailla yksittäisen pelaajan liikkeen suuntaa, vauhtia tai vaikkapa koko joukkueen liikkumiseen liittyviä seikkoja. Juoksumäärän jakamisen suunnittelu, sen vaikutus taktiikkaan, yms. saavat aivan toisenlaisen pohjan. Kamerasysteemeiden puutteita vastaan on useassa paikassa kehitteillä tai jo käytössä kentän alle asennettavia sensorisysteemejä.

Kannettava liikkeentunnistusjärjestelmä on nykyään jo melko huokea ja helposti saatavilla, mutta jos vaikkapa Svennis soittaa vanhoille kamuilleen Romaan ja kysyy saisiko mahdollisesti käyttöönsä neljänä viime vuotena tehdyt analyysit ja tilastot, Luigi toisessa päässä tukehtuu nauruunsa. Eivätkä pelitilastot ole suinkaan ainoaa dataa, joita seurat keräävät. Skouttaus ja koko jalkapalloilevan maailman lupaavista junioreista kerätyt tiedot on toinen hyvä esimerkki pantatusta tiedosta.
Nice10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: I support FF


Vastaus #152 : 05.11.2009 klo 13:41:51

No tuo Svennis-esimerkki oli huono. Sanotaan nyt niin, että Svennis voi ottaa yhteyttä tuntemiinsa Wengeriin, Capelloon, Lippiin, Mourinhoon, Fergusoniin, Beniteziin jne vaikka kaikkiin ja keskustella vaikka viikon siitä mitä asioita kaikesta nykyaikaisesta datasta kannattaa ottaa huomioon ja tehdä mitä johtopäätöksiä. Tämän tiedon voi sitten vaikka valjastaa ruotsalaisen valmennustiedon käyttöön. Ero on merkittävä kun puhutaan maailman absoluuttisesta huipusta ja siitä mitä täällä on. Millään dvd:llä ei voi korvata sitä kokonaisnäkemystä mitä huippuvalmentaminen tuo mukanaan. Ja vaikka tiedon voisikin hankkia, niin kokemusta käytäntöön viemisestä ja kovassa paikassa onnistumisesta ei voi ostaa. Hodarin ja Bäxterin myötä on ihan fiksusti lähdetty tavoittelemaan (toivottavasti) vastaavanlaisia kanavia ja kontakteja, mutta tässäkin pitää muistaa, että niin Hodari kuin Bakteeri ovat olleet ruotsalaisen valmennuksen käytössä jo vuosikausia, Hodarin tapauksessa vuosikymmeniä.

Alun perin puhuttiin siitä mitä etua ruotsalainen seurafutis ja kasvatustyö saa Suomeen jo pelkästään valmennuksen kautta. Eroja on niin miljoonia. Iso osa tekijä tässäkin suoraan ja välillisesti on raha sekä se jatkuva positiivinen kierre.

Onhan se nyt ihan eri touhua kun Ruotsissa vaikka ei puhuttaisi edes valmentajien tasosta, niin on sentään valmentajaringit ja systeemit kunnossa kun organisaatioilla on pätäkkää. Suomessa on paljon seuroja Veikkausliigassakin missä valmentajat hoitavat paljon energiaa vieviä asioita, joihin ruotsissa ei toden totta esim päävalmentajien tarvitse päätän vaivata, vaan voi keskittyä olennaiseen. Suomessa on paljon tilanteita kuten vaikka Tamussa, että pelaajarinki pidetään vahvana sillä, että valmennusrinki on pieni ja säästetään kakkoskoutsista ja maalivahvilakusta jne. Ruotsissa ei tarvitse paljon tällaisista säästää, vaan valmennustiimit jo päälukuisestikin ovat vähintään riittäviä.

Suomessa säästöt näkyvät siinä kun maalivahtivalmentajan palkkaamatta jättämisellä voi hankkia kaksi kertaa kalliimman molarin ja tulos on varmasti parempi kuin huono maalivahti + random maalivahtivalmentaja. Ruotsissa maalivahtivalmentajan palkka on minimaalinen kustannus kokonaisuudessa. Esimerkkejä on miljoonia.
« Viimeksi muokattu: 05.11.2009 klo 13:45:51 kirjoittanut Nice10 »
winnie

Poissa Poissa


Vastaus #153 : 25.03.2010 klo 18:43:37

YLÖS!

määritelkää termejä johon olen forumilla törmännyt.

1. Kenttätasapaino?

2. vastahyökkäysjoukkueen määritelmä?

3. Peli-idea?
Kirjoitan, mutta en lue

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jeunesse Esch


Vastaus #154 : 25.03.2010 klo 19:22:20

YLÖS!

määritelkää termejä johon olen forumilla törmännyt.

1. Kenttätasapaino?

2. vastahyökkäysjoukkueen määritelmä?

3. Peli-idea?

4. Brazilian box?

5. Ohjaava kolmio?

6. Paitsio?
Jatkoin listaa.
defcon1

Poissa Poissa


Vastaus #155 : 25.03.2010 klo 20:52:10

1. Kenttätasapaino?
Joukkueen syvyyden ja leveyden pysyvyys = etäisyydet ei veny, kenttä on miehitetty tasapainoisesti.
2. vastahyökkäysjoukkueen määritelmä?
Joukkue, joka puolustaa (ja puolustaa ja...) kunnes vastustaja on saatu imettyä hyökkäysryhmitykseen, riistosta sitten pyritään nopeaan maalitilanteeseen. Joskus negatiivisenakin määritelmänä ;).
Vastakohtana voisi olla peliä rakentava joukkue. Nykyideaalina valtakunnassa on hyökkäävä joukkue, joka pystyy nopeaan suunnanmuutospeliin molempiin suuntiin - kai.
3. Peli-idea?
Riippuu ihan siitä kuka tuon kirjoittaa. Voi olla sama kuin pelityyli.
4. Brazilian box?
Brassien peliryhmitys 4-2-2-2.
5. Ohjaava kolmio?
Juha Malisen vastauspalstalta, Linkki:
Lainaus
Ohjaava kolmio taasen lienee yhdistetty keskikentän tai hyökkäyksen ja keskikentän muodostelmaan. Tuo kolmio on miehitetty siten, että siellä ei ole TASKUA (!) ja täten vastustaja ohjataan haluttuun suuntaan, yleensä sivurajaa kohti.
6. Paitsio?
Jalkapallosäännöt 2009

referee3000

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelainen jalkapallo & futsal


Vastaus #156 : 25.03.2010 klo 22:27:09

Minkä takia melko usea joukkue muuttaa tappiotilanteessa muodostelmansa 3-4-3, eikä 3-5-2 ja muuttaa pelitapansa pelkkään pitkään palloon? Usein saattaa jopa olla, että toppari siirtyy suoraan kärkeen.

Itse näkisin kuitenkin asian niin, että viiden miehen keskikentällä saataisin todennäköisemmin keskikenttä haltuun ja sitä kautta joukkue voisi rakentaa peliään paljon kontroiloidummin ja saada sitä kautta laadukkaampia maalintekopaikkoja, kun pitkillä toivotaan toivotaan palloilla.
tamman siika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki kuolleet ja kuopattu


Vastaus #157 : 26.03.2010 klo 01:57:24

5. Ohjaava kolmio?

Minulle ohjaava kolmio on aina tarkoittanut puolustajien sijoittumista vastaanotettaessa hyökkäystä. Pakin nyrkkisääntönä on seurata taustajuoksut pysymällä kolmiossa, jonka muodostavat pallo, lähin vastustaja ja maalin keskusta. Ainakin jossain kirjahyllyssäni makaavassa opuksessa tätä kuvausta käytetään ylläolevan termin yhteydessä.
« Viimeksi muokattu: 26.03.2010 klo 02:01:57 kirjoittanut tamman siika »
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #158 : 26.03.2010 klo 09:28:27

Minulle ohjaava kolmio on aina tarkoittanut puolustajien sijoittumista vastaanotettaessa hyökkäystä. Pakin nyrkkisääntönä on seurata taustajuoksut pysymällä kolmiossa, jonka muodostavat pallo, lähin vastustaja ja maalin keskusta. Ainakin jossain kirjahyllyssäni makaavassa opuksessa tätä kuvausta käytetään ylläolevan termin yhteydessä.

Mistä tuossa tulee se sana OHJAAVA kolmio? Kuulostaa niin hämärältä termiltä muutenkin. Ketä siinä ohjataan?
defcon1

Poissa Poissa


Vastaus #159 : 26.03.2010 klo 09:56:15

Ja onko tuommonen määritelmä edes aluepeliä? ::) ;)
Mitä tästä opimme: K.I.S.S; myös termeissä. Tietysti aina voi kikkailla negatiivisen tilan käytöllä ja sokealla kaistalla, mutta jääköön ne saunailtoihin muiden treenarien kanssa.
tamman siika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki kuolleet ja kuopattu


Vastaus #160 : 26.03.2010 klo 09:58:39

Mistä tuossa tulee se sana OHJAAVA kolmio? Kuulostaa niin hämärältä termiltä muutenkin. Ketä siinä ohjataan?

Pallollista hyökkääjää ainakin ohjataan tekemään ratkaisu puolustajien sijoittumisella. Mikäli syöttö lähtee laidan puolelle on ohjauksessa onnistuttu, ja mikäli taas syöttöä yritetään linjan selustaan on puolustaja optimitilanteessa maksimoinut mahdollisuutensa voittaa pallo itselleen. (?)

En siis tiedä, tuleeko termi suoranaisesti tästä. Voihan tuo periaatteessa tarkoittaa myös puolustajan toimintaa ohjaavaa kolmiota.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #161 : 26.03.2010 klo 11:03:17

Melkoista hulinaa. Ohjaavan kolmion olen itse oppinut terminä tarkoittavan puolustavan joukkueen mitä tahansa kolmea (yleensä lähimpänä pallollista sijaitsevaa) pelaajaa, jotka sijoittuvat toisiinsa ja vastustajaan nähden siten, että vastustaja pakotetaan syöttämään tai kuljettamaan pallo puolustavan joukkueen haluamaan suuntaan.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #162 : 26.03.2010 klo 11:55:36

Melkoista hulinaa. Ohjaavan kolmion olen itse oppinut terminä tarkoittavan puolustavan joukkueen mitä tahansa kolmea (yleensä lähimpänä pallollista sijaitsevaa) pelaajaa, jotka sijoittuvat toisiinsa ja vastustajaan nähden siten, että vastustaja pakotetaan syöttämään tai kuljettamaan pallo puolustavan joukkueen haluamaan suuntaan.

Näin minäkin sen näen vaikka suoraan sanottuna en ole moiseen termiin (muistaakseni) törmännyt 25 futisvuoden aikana. :D
tamman siika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki kuolleet ja kuopattu


Vastaus #163 : 26.03.2010 klo 12:25:12



Ohjaava kolmio.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #164 : 26.03.2010 klo 12:34:54

Ohjaava kolmio.

Odottelinkin jo, että kuka ehtii ensin. Kyseessähän on ohjeistava ja varoittava kolmio. Ei siis ohjaava kolmio! Nii!
Atmosphere

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Man Utd, Notts Co., Hirsilän Pyrkivä, Daltonit,


Vastaus #165 : 26.03.2010 klo 13:32:27

En tiedä tulekeo oikeeseen paikkaan mutta parempaakaan en keksiny.
valmennan siis 97-95 syntyneitä junnuja(tyttöjä) ja ongelma on:

Meidän maalivahti(uusi joukkueessa) ei pysty potkaisemaan maalipotkuja, siis sellasia jotka kantaa lähellekään puoltakenttää.
Koko pelin ajan on mahdoton antaa lyhyitä, kyllähän ne haistetaan jo parin kerran jälkeen.
Puolustajienkaan maalipotku eivät vakuuttaneet, onko jossain siis erilaisia variaatioita noihin lyhyisiin maalipotkuihin.
esim vastapalloon veskalle(en tiä riittääkö potkutekniikka) vai mitä tässä nyt voi tehdä.
SUorastaan v...aa kun vastustaja laukoo 40metristä kaheksan metriä ohi mutta paine pysyy meidän päässä seuraavat 5 minuuttia kun palloo ei saada pelattua kun lyhyellä muutaman kerran kierrätyksen kautta ylös.
Toki meidän "oikean" maalivahdin avaukset kantaa hyvin, mutta ei auta kun on kierukka sökönä. Pirkkahallille Alas

Tais tulla iso kenttä meijän joukkueelle liian aikasin. Varsinkin kun sarja ehtii alkamaan ennen kun päästään täysimittaiselle kentälle treenaamaan tai edes puolikkaalle.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #166 : 26.03.2010 klo 13:38:27

Ei poppakonsteja. Lyhyellä liikkeelle ja jos lyhyt on täysin kunnossa, niin sitten maalivahti antaa maalipotkun juuri siihen saakka kuin saa sen lentämään. Tekemällä oppii ja jos ei koskaan tee, niin ei koskaan opi.
rukkanen

Poissa Poissa


Vastaus #167 : 26.03.2010 klo 13:44:48

Tässähän on hyvä paikka pelin avaamisen harjoittelulle. Maalivahti + puolustuslinja + 2 keskikentän keskustaa pyrkii rakentamaan hyökkäystä (esim. ylittämään keskiviivan jommastakummasta laidasta) neljän vastustajan prässätessä vimmatusti. Jokaisesta keskiviivan ylityksestä piste ja jokaisesta prässääjien tekemästä maalista (prässääjät pyrkivät siis tekemään pallon saadessaan ihan "oikean" maalin) esim. 5 pistettä.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #168 : 26.03.2010 klo 13:49:00

Tässähän on hyvä paikka pelin avaamisen harjoittelulle. Maalivahti + puolustuslinja + 2 keskikentän keskustaa pyrkii rakentamaan hyökkäystä (esim. ylittämään keskiviivan jommastakummasta laidasta) neljän vastustajan prässätessä vimmatusti. Jokaisesta keskiviivan ylityksestä piste ja jokaisesta prässääjien tekemästä maalista (prässääjät pyrkivät siis tekemään pallon saadessaan ihan "oikean" maalin) esim. 5 pistettä.

Ylos.
Atmosphere

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Man Utd, Notts Co., Hirsilän Pyrkivä, Daltonit,


Vastaus #169 : 26.03.2010 klo 13:53:54

Tässähän on hyvä paikka pelin avaamisen harjoittelulle. Maalivahti + puolustuslinja + 2 keskikentän keskustaa pyrkii rakentamaan hyökkäystä (esim. ylittämään keskiviivan jommastakummasta laidasta) neljän vastustajan prässätessä vimmatusti. Jokaisesta keskiviivan ylityksestä piste ja jokaisesta prässääjien tekemästä maalista (prässääjät pyrkivät siis tekemään pallon saadessaan ihan "oikean" maalin) esim. 5 pistettä.

hehe..juuri noin ajattelinkin sitä harjoitella mutta missä:D
Siinä 2/3 futsalkentän koosta olevassa salissa sillä ainoolla tunnin vuorolla viikossa minkä kaupunkin on suvainnut meille antaa. Toinen puolituntinen onkin sitten 1/3salissa. Sitten tässä on sellanenkin että tää maalivahti treenaa vanhempien(B-tyttöjen) kanssa ja on tavallaan meillä lainassa siihen asti kun se meidän veskari toipuu.
Välillä nää valmennustouhut tuntuu siltä kun hakkais päätä seinää.
rukkanen

Poissa Poissa


Vastaus #170 : 26.03.2010 klo 13:57:49

Niin joo... olisin tietty voinut lukea tuon "tai edes puolikkaalle kentälle" -kohdankin. Vähän alusta jne...
defcon1

Poissa Poissa


Vastaus #171 : 26.03.2010 klo 16:17:01

Välillä nää valmennustouhut tuntuu siltä kun hakkais päätä seinää.
Äläs nyt Ilimakehys masennu.
Treenaa siinä pienessä tilassa nopeita MV-avauksia pakille, ja siitä tilanteen ratkaisemista
* 2v1-edun tekemisellä (toppari tai MV avuksi, seinäsyöttö ja pakki lähtee ylös);
* seinäsyötöllä kolmannelle (pakki > pudotus topparille > seinä linkille
* kierrätystä topparin/MV:n kautta
jne.

Pidä huoli siitä, että pakki on oikein ("avoimena pelille") ja syöttö rullaa helppona mutta kovaa etummaiselle jalalle. Opeta nopea avaus (yllätys on aina etu) ja pakin+topparin vastaliikkeet (ensin kauemmas, sitten hakemaan pallo alempaa).

Jos ei molemmat pakit mahdu minikentälle niin treenaa ensin vasenta, sitten oikeaa puolta - tai jätä toinen toppari pois ja pelaa kolmen linjalla.

Nämä on kummiskin junnuvalmennuksessa tärkeämpiä kuin pitkä potku. Ja jos viitsit katsoa vaikka taitokisojen pituuspotkun Suomen ennätykset niin ei tuon ikäisillä tytöillä kannata puolta kenttää vielä maalipotkuun odottaa kuin erikoisyksilöiltä :)
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #172 : 26.03.2010 klo 16:39:58

Äläs nyt Ilimakehys masennu.
Treenaa siinä pienessä tilassa nopeita MV-avauksia pakille, ja siitä tilanteen ratkaisemista
* 2v1-edun tekemisellä (toppari tai MV avuksi, seinäsyöttö ja pakki lähtee ylös);
* seinäsyötöllä kolmannelle (pakki > pudotus topparille > seinä linkille
* kierrätystä topparin/MV:n kautta
jne.

Pidä huoli siitä, että pakki on oikein ("avoimena pelille") ja syöttö rullaa helppona mutta kovaa etummaiselle jalalle. Opeta nopea avaus (yllätys on aina etu) ja pakin+topparin vastaliikkeet (ensin kauemmas, sitten hakemaan pallo alempaa).

Jos ei molemmat pakit mahdu minikentälle niin treenaa ensin vasenta, sitten oikeaa puolta - tai jätä toinen toppari pois ja pelaa kolmen linjalla.

Nämä on kummiskin junnuvalmennuksessa tärkeämpiä kuin pitkä potku. Ja jos viitsit katsoa vaikka taitokisojen pituuspotkun Suomen ennätykset niin ei tuon ikäisillä tytöillä kannata puolta kenttää vielä maalipotkuun odottaa kuin erikoisyksilöiltä :)

Ylos Varsinkin boldattua kannattaa painottaa.
Atmosphere

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Man Utd, Notts Co., Hirsilän Pyrkivä, Daltonit,


Vastaus #173 : 26.03.2010 klo 17:56:42

Kiitoksia. Nää muitten neuvot avaa aina vähän omiakin silmiä j apistää miettiin vähän tarkemin kaikkee.
Foorumin junnuvalmentajille Ylos
Kaikille junnuvalmentajille Tuoppi
« Viimeksi muokattu: 26.03.2010 klo 18:00:03 kirjoittanut Atmosphere »
defcon1

Poissa Poissa


Vastaus #174 : 27.03.2010 klo 13:50:49

Pallollista hyökkääjää ainakin ohjataan tekemään ratkaisu puolustajien sijoittumisella. Mikäli syöttö lähtee laidan puolelle on ohjauksessa onnistuttu
Lainaus
Juha Malisen vastauspalstalta
Ohjaava kolmio taasen lienee yhdistetty keskikentän tai hyökkäyksen ja keskikentän muodostelmaan. Tuo kolmio on miehitetty siten, että siellä ei ole TASKUA (!) ja täten vastustaja ohjataan haluttuun suuntaan, yleensä sivurajaa kohti.
Ohjaavan kolmion olen itse oppinut terminä tarkoittavan puolustavan joukkueen mitä tahansa kolmea (yleensä lähimpänä pallollista sijaitsevaa) pelaajaa, jotka sijoittuvat toisiinsa ja vastustajaan nähden siten, että vastustaja pakotetaan syöttämään tai kuljettamaan pallo puolustavan joukkueen haluamaan suuntaan.

Kysytään siis tuosta ohjauksen suunnasta jatkokysäri.
Junnujoukkueissa tietysti ensimmäinen opetettava ohjaussuunta on laitaan eli pois vaaralliselta alueelta. (Jossain insidesoccerin treenissä tätä kutsuttiin myös nimellä "pelin tekeminen ennustettavammaksi").
1. Miten kehittynyt joukkueen pitää taktisesti olla jotta aletaan ohjata vastustajaa myös keskelle, kohti tiiviimpää omaa rykelmää? (Joo, tiedän että aikuistenkin joukkueista moni ohjaa aina laidalle.)
2. Itse mietin tätä ohjausta näin:
hyökkäyspäässä keskelle (riistosta saadaan heti vaarallinen tilanne),
keskiviivan paikkeilla laitaan (vastustajan hyökkäys hidastuu kun joutuu kiertämään) ja
alhaalla laitaan (pois maalintekoalueelta).
Kommentteja?

 
Sivuja: 1 ... 6 [7] 8 ... 12
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa