Tuomion aika:
Alkurynnistyksen jälkeen Suomi rupeaa pitämään palloa. Eremenkoilla on lupa vaihtaa paikkaa, mutta molemmilla on puolustusvelvoite (Romanilla voimakkaampi). Pasanen ei nouse ollenkaan, Kalliolla on lupa lähteä tukemaan hyökkäyksen laitaa, mutta vain jos linja saadaan ensin nostettua.
Alkurynnistys tuli myöhässä, mutta kuitenkin ekalla puoliskolla. Eremenkot eivät juuri vaihtaneet paikkaa, mutta Losa hakeutui odotetusti keskelle. Sinänsä hyvä veto (sattumaa tai ei) laittaa Roman varmistamaan luovaa, mutta joskus riskialtista veljeään. Losa muuten vastasi suuresta osasta puolenvaihdoista, joilla painopistettä siirrettiin ja tilaa löytyi. Oka painotti myös tätä asiaa taukohaastattelussa. Kallion nousut osuivat, mutta Pasanenkin sitten nuosi muutaman kerran varsinkin pelin loppupuolella. Pallonhallinta rupesi toimimaan kunnolla vasta toisella puoliajalla.
Jos pelin loppuvaiheeseen päästään johdossa, nähdään asiantuntijapiirien ennakoima vaihto Johansson
Kuqi. Tällöin keskikenttä muodostaa toisen linjan, joka pelaa lähellä puolustusta. Pallonriiston jälkeen pelataan pitkää parivaljakolle Forssell-Kuqi, joka yrittää pysytellä lähellä toisiaan. Jos takaa-ajoasemaan joudutaan, silloin myös pakko laittaa toinen kärki Walesin kolmea topparia vastaan, mutta muiden muutoksien ennakoiminen on vaikeaa.
Johansson pelasi hyvin myös puolustussuuntaan, eikä kunto loppunut kesken. Kärjelle saatiin palloja, ja Miklu tuhlaili paikkoja, joten Shefki tuli sitten Miklun tilalle. Lopussa Suomella ei muutenkaan ollut kovin suurta hätää. Walesin karvauspeli kaatui suomalaisten rauhalliseen pallolliseen peliin. Pelissä nähtiin sellainen ihme, että melkein kaikki pelaajat (ehkä Kalliota lukuunottamatta, joka kuitenkin paikkasi virheittään sinnikkyydellä) onnistuivat pallollisina. Peetu teki todella kovan parannuksen pariin viime peliin verrattuna, vaikka vieläkin on toki varaa parantaa. Kahta linjaa ei varsinaisesti käytetty, vaan hyökkäyspelin venyvä roolitus (varsinkin Litin & Eremenkojen dynaamiset roolit) tarkoitti samalla kk:den vaihtelevaa sijoittumista puolustettaessa.
EDIT. Pikaisella Sherlokkaamisella (ei näy Canal, en tiedä onko avaukset jo näytetty grafiikkana) tulin siihen tulokseen, että Wales pelaa kuin pelaakin neljän puolustuslinjalla! Lisäksi mukaan on otettu paljon nopeita pelaajia, eli aikovat selvästi käyttää nopeutta aseenaan (kova prässi). Nyt vaan malttia Suomen pojat sen pallon kanssa.
Tämä osui parhaiten. Wales tosiaan panosti nopeuteen, 1vs1 tilanteisiin hakeuduttiin herkästi, mutta Suomen puolustus onnistui erinomaisesti haastoissa. Silloinkin kun ohi päästiin, varmistava mies oli lähellä. Puolustusmoraali oli kiitettävää, muttei mennyt juuri yli. Wales koitti prässätä ylhäältä, mutta tuntui että Suomen pallollinen peli prässin alla oli selkeästi suunnitelmallisempaa kuin aikaisemmissa peleissä. Kolmikosta Eremenkot & Kuningas kaikki ovat hyviä lukemaan peliä ja omalla liikkeellään tarjoamaan syöttömahdollisuuden prässätylle pelaajalle. Suomi pelasi monipuolista syöttöpeliä: lyhytsyöttöjä, puolenvaihtoja, muutamia pitkiä palloja + Kuningas, jolta nähtiin muutama todellinen syöttötaidon helmi.