FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.11.2024 klo 10:23:34 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 6 [7] 8 ... 13
 
Kirjoittaja Aihe: Lihasvammat  (Luettu 125281 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #150 : 04.03.2010 klo 16:30:31

Krampeistahan sillä pääsee melkeinpä eroon, mutta kyllä ne paukkumiset luultavasti jatkuu.
Itsellä auttoi ainakin todella paljon, kun kokeneet karpaasit suosittelivat tuota vasemman reiden revähdettyä 4 kertaa vuodessa! Ei ole sen jälkeen revähtänyt tai krampannut kertaakaan. Toki varmastikin yksilöllistä, mutta eipä kokeilemisesta mitään haittaa ole.
Ribun

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK ja Ingebrigtsenin veljekset


Vastaus #151 : 04.03.2010 klo 17:16:25

Itellä tällä hetkellä ei varsinaisesti lihasvamma mutta vamma kuitenkin. Polven ala/sivustolla on nivelsiteen vamma. Joudun olla viheriöiltä pois 3-4 viikkoa. Edellisestä loukkaantumisesta ehti kulua yli viisi vuotta joten ei kyllä vituta.
kape

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Euran Pallo, Inter Turku


Vastaus #152 : 04.03.2010 klo 18:32:15

Itselläkään ei kyse lihasvammasta, mutta kaipa tämä tässä samassa menee. Kysyisin foorumisteilta vinkkejä, kuinka vahvistaa olkapäitä. Itsellä on nyt oikea olkapää lähtenyt kunnolla sijoiltaan muistaakseni kaksi tai kolme kertaa ja muljahtanut sijoiltaan myös joku 3-4 kertaa. Vasen olkapää on lähtenyt kerran sijoiltaan. Tiedän kyllä, että entiselleen nuo eivät kiinnity koskaan, mutta kuinka paljon esimerkiksi aika parantaa ja auttaako esimerkiksi ympäröivien lihasten vahvistaminen?

Ikää ei tosiaan ole vasta kuin 18 vuotta, eikä vielä tekisi mieli luopua urheilusta tämän takia.
Jau

Poissa Poissa


Vastaus #153 : 04.03.2010 klo 18:40:10

Nostellaas kevään kunniaksi tätäkin topicia.

Oma vaivani ei ole yksittäinen lihasvamma, vaan pikemminkin ominaisuus, eli hyvin helposti kramppaavat pohjelihakset. Tämä meinaa pian estää divarifutiksen pelaamisen lähes kokonaan, sillä pohkeet eivät tällä hetkellä kykene edes puoliajan mittaiseen peliin. YTHS:n fysioterapeutin huoneessa majaillut täti antoi aikanaan venyttelyvinkkejä ja mittasi nilkan liikeradat, mutta näistäkään ei ole ollut juuri mitään apua. Magnesiumit ja monipuolinen ruokavalio ovat olleet käytössä kauan, mutta eivät ehkäise kramppeja. Nyt talvella tilanne on tietenkin liikunnan vähäisestä määrästä johtuen vielä hankalampi, ja tällä viikolla ensimmäinen kramppi alkoi tuntua jo puolen tunnin höntsän jälkeen. Toki lämmittelen ja venyttelen aina ensin.

Pohkeiden ongelma tuntuu jotenkin olevan niiden koossa: ne ovat paksut, ikään kuin liian isot sääriluideni pituuteen verrattuna. Tämä tekee venyttelystäkin jotenkin hankalaa: on vaikea sanoa, venyykö lihas oikeastaan ollenkaan venytellessä. Lisäksi kaikki venyttelyohjeet tuntuvat olevan ristiriitaisia keskenään, toisissa käsketään tekemään pitkiä venytyksiä ja toisissa nimen omaan kielletään ne. Onko lihasta mahdollista venyttää ikään kuin pysyvästi notkeammaksi? Eli onko olemassa jotain pitkäaikaisempaa venyttelyohjelmaa, jonka avulla lihas saataisiin ylipäätään jo lähtökohtaisesti ja ympärivuotisesti kestävämmäksi, ja jos on, miten sellaista kannattaisi alkaa suorittamaan? Voiko juoksutyylini tai kengät jotenkin vaikuttaa asiaan? Vinkkejä kaivataan.
Itselläkin ollut ongelmia juuri pohkeiden kramppaamisten kanssa. Tosiaan jo mainitut turf-kengät ehdottomasti jalkaan mikäli kovilla tekonurmilla vedetään (erityisesti jos kyseessä ovat nämä ns. toisen sukupolven "betonit" ). Ennen peliä todella paljon pohkeiden venyttelyä, sellaisia kolmen sekunnin "stinttejä" mahdollisimman paljon ja ravistelua välissä. Kannattaa myös venyttää useassa eri asennossa. Puoliajalla sama homma ja pelin aikana mahdollisuuksien mukaan, varsinkin toisella puoliajalla. Ja viimeisenä vinkkinä sukkateipit ehdottomasti pois, jos niitä siis käyttää. Tuo ainakin itselläni on auttanut, sopivan tiukka sukka niin kyllä suojat pysyvät ihan hyvin paikoillaan.
Jukka E. Vanaja

Poissa Poissa


Vastaus #154 : 27.04.2010 klo 22:28:26

Lihaskramppi elikkä suonenveto on lihaksen paikallinen aineenvaihduntahäiriö, jossa lihaksesta loppuu energia lihassupistuksen laukaisemiseen. Energiaa tarvitaan paitsi lihassupistuksen käynnistämiseen myös sen lopettamiseen, joten jos energia loppuu, supistus jää "päälle". Lihassupistuksessa käytettävä energia on sähkökemiallisessa muodossa joten hivenainepuolella pelataan. Merkittäviä aineita on mainittu magnesium (löytyy pillerien lisäksi mm. banaaneista), kalium ja etenkin natrium eli käytännössä suola. Sen vuoksi krampeja tulee etenkin voimakkan hikoilun jälkeen etenkin helteellä treenatessa ja pelatessa. Tyypillisesti nukkuessa kun energiavarastot on päivän treeneissä käytetty, jalkaa hiukan liikuttaessa lihas supistuu eikä pystykkään enää rentoutumaan. Tuskahan on suuri...
Miksi sitten usein aina samat lihakset kramppaa? Joko syynä on se, että paikallisesti energiaa kulutetaan paljon (futaajan reidet ja pohkeet) tai kyseessä on paikallinen energiansaantiongelma. Jos pohkeissa on huono verenkierto, ei energiaa saada paikalle riittävästi. Verenkierto voi olla huono verisuoniongelmien vuoksi etenkin kokeneemmilla pelureilla tai nuoremmilllakin esim. tupakoinnin vuoksi; samoin jos lihakset on kireät, ei verenkiertokaan ole optimaalinen. Tästä syystä tuo sukkateippikin voi ongelmaa aiheuttaa koska kun teippi vedetään pohkeen ympäri se haittaa verenkiertoa. Kantapääkoroke ojentaa vähän nilkkaa joten pohje toimii hiukan löysempänä kuin neutraaliasennossa joten mikäli se helpottaa ongelmaa kyse lienee juuri pohkeen kireydestä. Vuosi vuodelta koroketta pitää nostaa joten kymmenen vuoden päästä pitää kävellä korkkareilla...
Yhteenvetona krampeista kärsiville: lihakset rennoiksi venyttelyllä tai vaikka hieronnalla tms. ja energiansaanti kuntoon. Juomaksi treeneihin ja peleihin ei pelkkää vettä vaan riittävän mineraalipitoista urheilujuomaa. Etenkin runsaasti hikoilevien kannattaa lisätä jkv suolaa juomaan: makuunkin tottuu noin puolessa vuodessa... Kengillä on tietenkin eroja; pohjan rakenne ja kiertojäykkyys vaikuttavat nilkan ja jalkaterän toimintaan. Jos ongelma ei muuten helpota kannattaa askellusta arvioittaa asiantuntijalla. Joskus tarvitaan esim. tukipohjallisia tai nilkan/jalkaterän kohdennettua treeniä ongelman hoitumiseksi.
Berner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter, Barcelona, Juventus


Vastaus #155 : 27.04.2010 klo 23:50:51

Onko muilla kokemuksia kantakalvon tulehduksesta? Itselläni oli futsalkauden aikana oikeassa jalassa kantakalvon tulehdus ja kuinka ollakaan, kun oikea jalka tervehtyi futiskauden alkuun mennessä, niin vasempaan jalkaan sama vamma heti ekassa pelissä. Ärtyessään helvetin kipeä (ei kunnolla voi edes varata painoa päälle) ja, kun ei ole ärtynyt, niin on "vain" kipeä.

Onko jotain hyviä ohjeita, millä saisi mahdollisimman nopeasti paranemaan ja/tai miten jalka kannattaisi teipata, jotta kestää treenin/pelin rasituksen?

Ortopedeillä olen käynyt näyttämässä ja toinen laittoi heti kortisonipiikin (ei auttanut kuin muutamaksi päiväksi) ja käski levätä muutaman viikon -> ei mitään apua kipuun. Toinen antoi kipugeeliä (auttaa jonkin verran) ja käski rasittaa sen verran kuin itse kipua sietää -> pelaamaan on pystynyt, mutta jalka aina treenien/pelien jälkeen tosi arka ja turvoksissa. Jälkimmäisen ohjeita olen noudattanut, mutta helvetin ikävää se on kipeällä jalalla pelata.
koera

Paikalla Paikalla


Vastaus #156 : 28.04.2010 klo 00:58:31


Yhtä tapausta olen todistanut ja tämän kohdalla puukko toimi paremmin kuin kymmenen kikkaa pohjallisineen, kortisoneineen ja kipugeeleineen. Lekurit tahtovat yleensä kokeilla kortisonia muutaman kerran ennenkuin suostuvat leikkaamaan, mutta kun kerran on molempiin jalkoihin iskenyt niin veikkaisin että kyseessä on rakenteellinen ongelma joka parhaiten korjautuu pienellä leikkauksella.
Berner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter, Barcelona, Juventus


Vastaus #157 : 28.04.2010 klo 08:43:37

Yhtä tapausta olen todistanut ja tämän kohdalla puukko toimi paremmin kuin kymmenen kikkaa pohjallisineen, kortisoneineen ja kipugeeleineen. Lekurit tahtovat yleensä kokeilla kortisonia muutaman kerran ennenkuin suostuvat leikkaamaan, mutta kun kerran on molempiin jalkoihin iskenyt niin veikkaisin että kyseessä on rakenteellinen ongelma joka parhaiten korjautuu pienellä leikkauksella.
Jos syynä olisi rakenteellinen ongelma, niin miksi se esiintyisi vasta nyt? Jalkapalloa on tullut pelattua n. 20 vuotta, eikä ennen ole vastaavanlaista ongelmaa ollut. Vielä tuon oikean jalan tulehduksen ymmärrän, koska futsalin jalkineet/kentän alusta ole kaikkein lempein jaloille. Tosin käytin vaimennetuissa kengissä lisänä vielä geelipehmustetta kannassa sekä jalan mukaan muotoiltuja pohjallisia (jaloissa ylipronaatiota). Alkoi vain ihmetyttää, että kipu tuli toiseen jalkaan juuri kauden ekassa pelissä...

Mites tuo leikkaus? Kuinka kauan kestää toipua?
Jukka E. Vanaja

Poissa Poissa


Vastaus #158 : 28.04.2010 klo 09:45:46

Jos olet pelannut futista jo parikymmentä vuotta ja jalat ovat ylipronatoivat, on hyvin todennäköistä että ennenpitkää tulee näitä erilaisia akilles-, plantaarifascia- (ko. kalvo), tai jalan etuosan vaivoja. Toivottavasti pohjallisesi ovat ammattitaidolla tehdyt eikä halvimmat mahdolliset urheilukaupan tai kevätmarkkinoiden tekeleet.. Iän karttuessa, usein painonkin karttuessa elimistö ei vain kestä kuormitusta enää samalla tavalla kuin parikymppisenä ja lopulta heikoin lenkki alkaa kenkkuilla. Futaajilla se on usen em. kalvo tai akilles. Rappeutuminenhan alkaa jo kahdenkymmenen vuoden korkeassa iässä!
Vaivaa voi helpottaa teippaamalla jalkapohja; kalvon teippaukseen on ihan oma tekniikkansa jonka asiansa osaava fysioterapeutti tai muu alan harrastaja osaa opettaa. Usein vaikutus on dramaattinen, koska jalkapohjan kalvon tehtävä on kantaa lihasten ohella pitkittäistä jalkaholvia. Teippaus kantaa osan kuormaa joten kipu usein hellittää teippauksella.
 Oma lukunsa on, että jalkaterässäsi mättää joku mekaaninen asia koska noita vaivoja on tullut. Kortisoni auttaa pitkäksi aikaa vain siinä tapauksessa, että kyseessä on hetkellisen ylikuormituksen aikaansaama vamma. Mekaanisen ongelman kyseessä ollen vaikutus on suunnilleen sama kuin jos kusisi pakkasessa lämpimikseen housuunsa: hetkeksi helpottaa mutta hyöty on kyseenalainen...

PS. Kumpaa muuten Berner aiot kannattaa illalla?!?
« Viimeksi muokattu: 28.04.2010 klo 09:48:50 kirjoittanut Jukka E. Vanaja »
Berner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter, Barcelona, Juventus


Vastaus #159 : 28.04.2010 klo 12:37:43

Jos olet pelannut futista jo parikymmentä vuotta ja jalat ovat ylipronatoivat, on hyvin todennäköistä että ennenpitkää tulee näitä erilaisia akilles-, plantaarifascia- (ko. kalvo), tai jalan etuosan vaivoja. Toivottavasti pohjallisesi ovat ammattitaidolla tehdyt eikä halvimmat mahdolliset urheilukaupan tai kevätmarkkinoiden tekeleet.. Iän karttuessa, usein painonkin karttuessa elimistö ei vain kestä kuormitusta enää samalla tavalla kuin parikymppisenä ja lopulta heikoin lenkki alkaa kenkkuilla. Futaajilla se on usen em. kalvo tai akilles. Rappeutuminenhan alkaa jo kahdenkymmenen vuoden korkeassa iässä!
Vaivaa voi helpottaa teippaamalla jalkapohja; kalvon teippaukseen on ihan oma tekniikkansa jonka asiansa osaava fysioterapeutti tai muu alan harrastaja osaa opettaa. Usein vaikutus on dramaattinen, koska jalkapohjan kalvon tehtävä on kantaa lihasten ohella pitkittäistä jalkaholvia. Teippaus kantaa osan kuormaa joten kipu usein hellittää teippauksella.
 Oma lukunsa on, että jalkaterässäsi mättää joku mekaaninen asia koska noita vaivoja on tullut. Kortisoni auttaa pitkäksi aikaa vain siinä tapauksessa, että kyseessä on hetkellisen ylikuormituksen aikaansaama vamma. Mekaanisen ongelman kyseessä ollen vaikutus on suunnilleen sama kuin jos kusisi pakkasessa lämpimikseen housuunsa: hetkeksi helpottaa mutta hyöty on kyseenalainen...

PS. Kumpaa muuten Berner aiot kannattaa illalla?!?
Onko tuosta teippauksesta mitään hyviä ohjeita antaa tai jotain sivustoa, missä näkisi, miten teipataan? Olen teipannut ortopedin suullisten ohjeiden mukaan (kai oikein?), mutta en ole nähnyt, miten se ihan oikeasti kuuluisi tehdä. Kohtalaisen hyvin tuo teippaus auttaa, joskin pelin loppuvaiheilla vaikutus alkaa lakata.
Pohjalliset ovat nuo Footbalancen, jotka on ihan hyvin tehty, enkä oikeastaan haluaisi käyttää kovin paljon paksumpaa ja voimakkaampaa pohjallista futiskengissä. Voisihan sitä toki käydä kääntymässä askelklinikalla, jos osaisivat tehdän jonkun ohuehkon, mutta hintaahan noista kertyy ihan mukavasti.

Ja mitä peliin tulee, niin ehdottomasti Barcelonaa!

e: Löytyi jo hyviä ohjeita tuohon teippaukseen. Tässä myös muillekin linkkiä.
« Viimeksi muokattu: 28.04.2010 klo 13:29:36 kirjoittanut Berner »
Jukka E. Vanaja

Poissa Poissa


Vastaus #160 : 28.04.2010 klo 13:22:37

http://www.youtube.com/watch?v=HoT3FdwY47I

Muunmuassa tuossa. Lisääkin youtubesta löytyy. Kannattaa tsekata nuo joissa on joku "oikea" organisaatio tekijänä, hupimielessä tehtyjä pätkiähän juutuupissa on eniten...
Me`s que club!

Ilmoittele muuten oliko apua.
defcon1

Poissa Poissa


Vastaus #161 : 28.04.2010 klo 13:25:20

Katos tuolta:
Plantar Fasciitis Taping
Kaikki kokeilut omalla vastuulla.
Ja: junnufutiksessa pelaajan pitäisi levätä jos ei pysty pelaamaan teippaamatta. Ehkä 20+ v harrastefutiksessa saa käyttää harkintaa. ;D
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #162 : 28.04.2010 klo 13:36:25

Minulla tuo kantakalvon tulehdus/repeämä "parani" reilussa 1,5 kuukauden totaalilevossa, mutta vaikka siitä on jo reilusti yli vuosi aikaa, niin silti satunnaisesti vaivaa vieläkin. Ja juuri varsinkin otteluiden/reenien loppupuolella alkaa vaivaamaan. Lisäksi ihan normaalissa kävelyssäkin aina välillä tuntuu että ei se aivan kunnossa ole vieläkään.
Berner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter, Barcelona, Juventus


Vastaus #163 : 28.04.2010 klo 22:43:13

Katos tuolta:
Plantar Fasciitis Taping
Kaikki kokeilut omalla vastuulla.
Ja: junnufutiksessa pelaajan pitäisi levätä jos ei pysty pelaamaan teippaamatta. Ehkä 20+ v harrastefutiksessa saa käyttää harkintaa. ;D
Koitin tuota teippausta tänään treeneissä ja hyvin toimi. Huomenna pelissä sitten todellinen testaus.
Sportacus

Poissa Poissa


Vastaus #164 : 29.04.2010 klo 10:30:01

Minä lähtisin etsimään noihin kantakalvontulehduksiin ratkaisua ennaltaehkäisystä. Toki teippaukset ja muut voi auttaa akuutissa tilanteessa, mutta se varsinainen syy kannattaa koittaa löytää. Jalkaterän ja nilkan lihasten treenaaminen ja jumppailu todennäköisesti auttaisi asiaan. Vaikka ihan paljain jaloin kävely ja juokseminen tai sitten erilaiset jumppaharjoitteet.

Ja tokihan sitä kannattaisi koittaa jotain toisia pelikenkiäkin.
ALPPIK

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Free Tonya Harding 1994


Vastaus #165 : 29.04.2010 klo 10:39:50

Luin foorumin etusivulta, että topicin otsikko on Lihavammat ja odotin keskustelua läskeistä valmentajista. Ei mulla muuta.
Berner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter, Barcelona, Juventus


Vastaus #166 : 29.04.2010 klo 13:02:26

Minä lähtisin etsimään noihin kantakalvontulehduksiin ratkaisua ennaltaehkäisystä. Toki teippaukset ja muut voi auttaa akuutissa tilanteessa, mutta se varsinainen syy kannattaa koittaa löytää. Jalkaterän ja nilkan lihasten treenaaminen ja jumppailu todennäköisesti auttaisi asiaan. Vaikka ihan paljain jaloin kävely ja juokseminen tai sitten erilaiset jumppaharjoitteet.

Ja tokihan sitä kannattaisi koittaa jotain toisia pelikenkiäkin.
Noita pelikenkiä on kyllä tullut eri malleja kokeiltua melko paljon. Itse luulen, että ongelma on molemmissa jaloissa alkanut futsalkauden aikana, kun kentät ovat kovat ja kengät löysät. Toinen jalka sitten ärtyi enemmän jo talvella ja toinen vasta nyt.

Nilkkoja olen aiemmin treenannut paljonkin tasapainolaudalla, kun muutamia vuosia sitten nilkat vääntyivät helposti ja joutui nilkkatuilla pelaamaan. Ainakin tasapainolaudasta oli se apu, ettei nilkkatukia ole enää pitkään aikaan tarvinnut. Pitänee siis kaivaa lauta taas esiin ja koittaa, josko auttaisi myös tähän vaivaan.

Erikoisinta tässä kaikessa on mielestäni noiden kahden ortopedin (sama ureheilulääkäriasema ja molemmat erikoistuneet urheilukirurgiaan) ohjeet. Toinen käski pakkolepoa muutaman viikon alkuun ja mahdollisesti lisää myöhemmin sekä ehdotti heti kortisonia. Toisen mielestä kortisonin laitolla ei välttämättä saada mitään hyötyä, eikä myöskään pakkolepo välttämättä hyödytä lainkaan. Käski liikkua niin paljon kuin jalka kestää ja kivunsietokykyä löytyy.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #167 : 29.04.2010 klo 13:35:42

Kuten Sportacus mainitsikin, jalkapalloilijat kuten muutkin ihmiset keskittyvät lähes poikkeuksetta lievittämään oireita, kun todellisuudessa tulisi kyetä paikallistamaan ja hoitamaan oireen aiheuttaja.

Toki oireeseen voi etsiä helpotusta ensiavuksi, mutta kokeneemmatkin ja jo hieman vähemmän pelaamisensa vakavasti ottavat jalkapalloilijat voivat todella pienellä vaivalla tehdä pelaamisesta itselleen miellyttävämpää.

Itse olen nuorten jalkapalloilijoiden vammoja ja parantumisia sivusta seuranneena huomannut, että menneitä vuosikymmeniä useammin vaivaan etsitään helpotusta niveltuki-ratkaisuista, teipistä ja särkylääkkestä.
Berner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter, Barcelona, Juventus


Vastaus #168 : 29.04.2010 klo 22:29:38

Pitikin tänään juuri "kehua", että on nilkat olleet hyvässä kunnossa. Tänään pelissä kunnon vääntyminen ja vielä samaan jalkaan, jossa tuo kantakalvo on tulehtunut. On sitten tuplakivut ja -turvotukset tuossa jalassa. Todennäköisesti ei mennyt mitään pahasti rikki, mutta tiedä sitten...
Pikasika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK & Suomi


Vastaus #169 : 29.04.2010 klo 22:40:32

Itellä meni nivunen viime kesänä Hesa Cupissa. Se sano iihan kunnolla naps (oikeesti). Siinä sitte ei pystyny ~puoleen tuntiin edes kävelemään. Lääkäriin en mennyt (Alas) vaan hoidin jalan kuntoon "kotikonstein". Buranaa vetelin n. viikon ajan valmentajan neuvosta, ja sitten annoin sille kylmää vähän väliä, sekä venyttelin muutaman kerran päivässä (about viikko loukkaantumisesta). Meni varmaan reilu kuukausi tällä systeemillä kunnes jalka alko tuntumaa siedettävältä. Sitte menin vähä jo pyörittelemään palloa ja hölkkäilemään (ei vetoja/spurtteja) viereiselle kentälle. Pari kuukautta loukkaantumisen jälkeen menin treeneihin, mutta vieläkään ei uskaltanut vetää täysillä, ja siksi vetelinkin lähinnä vasurilla ja vahvistin oikeeta jalkaa juoksemalla yms. Loppujen lopuksi treenamisen alettua nivunen parani melko nopeasti.

Nyt vaivana takareisi. Varmaankin pieni revähdys, ja sitä pitäs nyt hoitaa kuntoon. Tänään ei pystyny liikkatunnilla paljoakaan tekemää ku futsalia pelattiin.. -.- Tarvis jotai vinkkiä millä sen sais nopeesti kuntoon, ku ens viikolla alkaa piirisarjat. Varmaanki kylmä + venyttely + hölkkäily + hieronta auttaa.
julio gonzales

Poissa Poissa


Vastaus #170 : 29.04.2010 klo 22:46:18

Ei noihin takareisivammoihin ole oikein mitään nopeaa parannuskeinoa. Noita jo mainitsemiasi konsteja vaan jatkaa, mutta ei kannata odottaa ihmeitä. Liian aikasin ei todellaka kannata lähteä yrittämään tai saattaa mennä koko kausi pilalle.
Pikasika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK & Suomi


Vastaus #171 : 29.04.2010 klo 22:50:25

Ei noihin takareisivammoihin ole oikein mitään nopeaa parannuskeinoa. Noita jo mainitsemiasi konsteja vaan jatkaa, mutta ei kannata odottaa ihmeitä. Liian aikasin ei todellaka kannata lähteä yrittämään tai saattaa mennä koko kausi pilalle.

Toivottavasti nyt saan sen hoidettua kuntoon ennen sarjan puoltaväliä ;) Syynä vammaan saattaa olla viime viikonlopun turnaus, jossa 6 peliä kahteen päivään. Vaikkakin hyvät alkulämmöt & venyt (myös pelien jälkeen ja kotona) tuli vedettyä.
Sportacus

Poissa Poissa


Vastaus #172 : 30.04.2010 klo 08:17:41

Juu, ei nuo revähdykset ja venähdykset parane määräänsä nopeammin, vaikka tekisi mitä. Maltilla vaan kuntoon ja sen jälkeen sitten kunnolla panostamista siihen ennaltaehkäisevään toimintaan.

Tokihan sitten anabolisilla steroideilla ja kasvuhormonilla pystyy nopeuttamaan kudosvaurion paranemista. ;)
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #173 : 02.05.2010 klo 21:56:27

Poikittaishierontaa vammakohtaan suosittelisin näissä lihas- ja kudosvammoissa. Tätä mulle on suositellut eräs entinen liigapelaaja, joka toimii nykyään fysioterapeuttina. Tätä pystyy tekemään myös itse kotona.
Chingón

Poissa Poissa


Vastaus #174 : 02.05.2010 klo 22:55:47

Poikittaishierontaa vammakohtaan suosittelisin näissä lihas- ja kudosvammoissa. Tätä mulle on suositellut eräs entinen liigapelaaja, joka toimii nykyään fysioterapeuttina. Tätä pystyy tekemään myös itse kotona.
Jep tuota itsekkin tein kun alkoi takareisi 'kirraamaan' eli tuntui kireältä muttä ei nyt kuitenkaan pahemmaks menny.

Kannattaa myös kokeilla kylmää-kuumaa kikkaa eli suihkussa ollessa niin kylmää vettä kun siedät vammakohtaan ja sitten niin kuumaa vettä kun siedät vammakohtaan. joku 20sek-20sek ja 3-4 kertaa. Toki joku enemmän tietävä voi tän tyrmätä, joskus kaveri vaan neuvoi ja on tuntunu auttavan.

Puujalka parani about kahdessa viikossa viime kesänä tolla kylmä-kuuma-konstilla ja hieromisella. Samoin toi takareiden kireys katos alle viikossa vaikka en edes pahemmin lepuutellut sitä (vaikka tietysti olisi pitänyt).

 
Sivuja: 1 ... 6 [7] 8 ... 13
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa