FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
01.12.2024 klo 03:05:14 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Kirjoittaja Aihe: Nuorten lahjakkuuksien menestymismahdollisuudet Suomessa  (Luettu 11856 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
rounaldouh

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, HJK, Suomi


Vastaus #150 : 20.06.2010 klo 15:50:47

Juu onhan se aivan ulostusaukosta peräisin jos ei pääse halliin talvella pelailemaan... :/ ja oon monesti kaverin kanssa pelannu loskapaskakelillä fudista eikä oo kivaa ku seuraavana päivänä keuhkokuume tai jtn. kukaan Malmilta?? mä asuin siellä ja lähellä oli pihliksen kuplahalli noh sinne ku yritti omalla ajalla mennä pelaamaan ni ne valmentajat vetää heti herneen nenää jos kentän laidalla pikku maaliin vetelee tai pomputtelee ( vaikka eivät sitä maalia tarttee!!) MURRRR !!! Malmilla on muutama fudis kenttä mutta nekin ulkokenttiä :(
Bosseking

Poissa Poissa


Vastaus #151 : 21.06.2010 klo 20:23:53

Suomessa ei pärjää ilman omaehtoista harjoittelua ja se on fakta, jos siis haluaa ihan ammattilaiseksi ulkomaiden pääsarjoihin. Tietenkin jos pyrkii akselille Suomen 1 divisioona / veikkausliiga, niin joukkuuen mukana voi joissain tapauksissa päästä sinne asti. Suomessa valmennustaso on melko perseestä, tuloksethan se jo kertoo. Suomi on pystynyt tuottamaan vain yhden maailmanluokan hyökkäävän pelaajan ja se on kuningas Litmanen, eikä Litti ole millään tasolla palloliiton tuotos.

Kaverin kanssa naureskeltiin Suomen jalkapallon tason paskuutta sen jälkeen, kun teki debyyttinsä ykkösessä. Ei yhtään omaehtoista harjoittelua, on vain jaksanut pyöriä joukkueen mukana. Minun mielestäni tämä kertoo kaiken olenaisen.

Edit. Luinpa jopa OP:n viestin ja siinä on kyllä totuuden siemen. Melkein olisi parempi jättää noin 15 kesäisenä joukkue kokonaan ja harjoitella vain yksin ja paljon. Olen omakohtaisesti nähnyt HJK:n junioritoiminnan - paskaa. Muistan vielä, kun ne pelaajat joilla alkoi puberteetti muita aikasemmin nousivat yhtäkkiä suuriksi lahjakkuuksiksi. :D Varmaan olisi Messiä vituttanut Suomessa.
« Viimeksi muokattu: 21.06.2010 klo 20:37:53 kirjoittanut Bosseking »
Lortto

Poissa Poissa


Vastaus #152 : 21.06.2010 klo 22:00:35

Kaverin kanssa naureskeltiin Suomen jalkapallon tason paskuutta sen jälkeen, kun teki debyyttinsä ykkösessä. Ei yhtään omaehtoista harjoittelua, on vain jaksanut pyöriä joukkueen mukana. Minun mielestäni tämä kertoo kaiken olenaisen.

On sitä noustu mm. Serbian maajoukkueesenkin vaikka eräs pelaaja (nimeä en nyt muista mutta toivottavasti joku sen kertoo) aloitti futiksen pelaamisen vasta 18-19 vuotiaana. Liikunnallisesti lahjakas nyt voi pärjätä todella korkeallakin tasolla jos vain sattuu oikeanlaiseen ympäristöön.

E: kyseessä oli siis Nenad Jestrovic joka ilmeisesti pelasi ensimmäistä kertaa joukkueessa 16 vuotiaana. Pikkasen heitti tuo oma muisteluni mutta pointti pysyy samana
« Viimeksi muokattu: 21.06.2010 klo 22:15:45 kirjoittanut Lortto »
Hume

Poissa Poissa


Vastaus #153 : 22.06.2010 klo 12:37:27



Hyvä ja tärkeä aihe. Olin toista vuotta peräkkäin toukokuun lopussa valmentajan roolissa c-junnujen kanssa Tanskassa. Kahden vuoden aikana olemme kohdanneet joukkueita muista Pohjoismaista, Englannista, Irlannista, Hollannista ja Brasiliasta. Joka pelissä olen huomannut valtavan eron peleihin Suomessa, ja se ero on nimenomaan voitontahdossa ja asenteessa. Olemme pärjänneet taidollisesti ja tuloksellisestikin ihan hyvin, mutta taidollisesti ja pelillisesti heikompiakin vastaan olemme olleet ongelmissa tilannekovuuden ja kaksinkamppailuiden kanssa. Toisaalta näistä peleistä on opittu niin joukkue- kuin yksilötasollakin valtavasti.

Suomessa kuulee usein puhuttavan "isosta kuvasta". Tuloksia ei pitäisi junioreissa tuijottaa, tärkeintä on yksilöiden kehittäminen. Tietyssä mielessä väite pitää paikkansa, mutta tällainen ajattelu on erittäin vaarallista, etenkin jos se syötetään pelaajille. Voittaminen on taito. Jokaiseen peliin on lähdettävä voittamaan, ja tappioon ei saa tyytyä, etenkään tasaväkisissä otteluissa. Voittavan jalkapallon ja hyvän jalkapallon välillä on suuri ero. Lapsille ja nuorille tulisi pienestä pitäen opettaa, että jalkapallo on nimenomaan peli, jossa tavoitteena on voittaminen. Vain sitä kautta voimme opettaa pelaajille, että jokainen voitettu ykkös- ja kakkospallo, jokainen taklaus (joita ei muuten Suomessa näe lainkaan) ja hankittu vapaapotku palvelevat voittamista. Uskon, että voittavaan jalkapalloon pyrkimisen myötä myös tilannekovuus ja tempo kasvavat ja pelaajat kehittyvät niin mentaalisesti, taidollisesti kuin fyysisestikin tehokkaammin, ja oppivat kehittämään ja käyttämään ominaisuuksiaan optimaalisemmin.

En ole ristiretkellä yksilölliseen pelirohkeuteen, pallonhallintaan ja pallollisten ominaisuuksien kehittämiseen tähtäävää jalkapalloa vastaan, päinvastoin. Voittaminen lähtee pienistä asioista: valmistautuminen otteluun, keskittyminen, fyysinen valmius ja halu antaa ja ottaa vastaan iskuja joukkueen puolesta. Pelipaitaa tulee kunnioittaa ja pelipäivän pitäisi olla juhlapäivä. Sillä ei ole niin väliä, miten tukka on laitettu tai minkä väriset Vaporit on jalassa. Jalkapallo on joukkuepeli, jossa yksilö on olemassa joukkuetta varten, ja se on lahjakkuuksienkin syytä tiedostaa. Sen takia on mielestäni oleellisen tärkeää, että suomalaiset juniorijoukkueet pelaisivat riittävästi kovia kansainvälisiä otteluita, kuten muutkin eurooppalaisjoukkueet, sillä kotimainen kilpailu ja kulttuuri ei tarjoa välttämättä oikeaa ilmapiiriä ja haastetta parhaille juniorijoukkueillemme. Toivottavasti suomalainen voittamisen kulttuuri olisi mahdollista synnyttää/elvyttää, mutta muutosta on vaikea toteuttaa lyhyellä aikavälillä.   


 
Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa