FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.06.2024 klo 09:56:51 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 4
 
Kirjoittaja Aihe: Mieshuorat suomalaisen kulttuurin kehittymisen este  (Luettu 5373 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Alty

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 12.11.2006 klo 12:55:39

Törmäsin tähän aiheeseen eräällä toisella foorumilla. Eikö tää ole jo aika huvittavaa?

http://foorumi.paitsio.com/showthread.php?p=32603#post32603
Chegue

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 12.11.2006 klo 13:02:08

Eikö paitsio.com ole keskustelupalstoilta kaikista pahiten mieshuorauspainotteinen? Hyi helvetti joka tapauksessa.
JLCM

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi + satunnaista symppausta


Vastaus #27 : 12.11.2006 klo 13:09:34

Näin jälkikäteen ajateltuna, täytyisi varmaan etsiä käsiini tämä ala-asteen koulukiusaaja. Ilman häntä olisin varmaan HJK:n kausikortin omistaja ollut jotain kymmenettä vuotta.

Suomalaisilla jalkapalloseuroilla on mielestäni se ongelma, että faneja ei oteta tosissaan. Vaihdetaan seuran ja stadioinin nimiä, ei yritetä luoda mitään siteitä muuhun yhteiskuntaan. Vaikka maailman suurseurat ovatkin "kasvottomia talousjättejä" niin niiden taustalla on kuitenkin yleensä vahva historia, ja tietty aate, tai ainakin periaate. Näin on varmaan suomalaisissakin seuroissa, mutta tätä ei oikein tuoda esille. Suomessa ei esimerkiksi ole jalkapallossa mitään kunnollisia derbyjä, ja esim turussa normaali kadunmies kannattaa "molempia" liigaseuroja. Derbyissä ei ole muiden kuin 15-vuotiaiden wannabehuligaanien mielestä mitään kaupunkia seisauttavaa jännitettä, joka sitten pelipäivänä purkautuisi. HJK-Jokerit peleissä oli kyllä faniporukoiden välillä aina tiettyä "tulenarkuutta", mutta ei derbypäivä mitenkään kylillä näkynyt.

Ongelmana on myös se että toisin kuin jääkiekossa, jalkapallossa todella harvalla on suosikkijoukkue. Vaikka veljeni ei seuraa urheilua juuri lainkaan, eikö ole ottelussakaan tainnut 10 vuoteen käydä, häneltä kysyttäesää "hifki vai jokerit", hän vastaa jokerit. Ylä-asteella muistelen myös aina HIFK-Jokerit otteluiden jälkeistä päivää kun esim. HIFK:n voittaessa sai kuulla suunnilleen jokaiselta koulun HIFK-"fanilta" vittuilua. Ja siis useasti sellaisilta joita ei nyt jääkiekko päivittäin niin kiinnostanut.
 Monella seuralla onkin ultrat ihan kunnossa, kadunmiehiä ei vaan nappaa. Monilla perheillä on tapana käydä katsomassa 2-3 kotikylänsä SM-liiga matsia vuodessa vaikkei niin hirveästi nappaakkaan, syödään vähän purilaista, taputetaan hillitysti kun oma joukkue tekee maalin, ja lähdetään kotiin. Ei sinänsä siis mitää hc-meininkiä mutta tämä osa-alue puuttuu jalkapallokatsomoissa kokonaan. Siellä möllöttää ultrojen, yleisfutisfanien ja kiinalaisten vedonlyöntimolottajien lisäksi vain joku ilmaislipun saanut jannu.

Jotta ei liian pitkäksi muodostu viesti, niin ideana olisi saada suuri yleisö kiinnostumaan jalkapallosta, "mieshuorat" seuraavat kyllä perässä.

 Alas kuitenkin sellaisille mieshuorille jotka eivät käy katsomassa yhtään live-futispeliä koskaan. Paikanpäällä huonotkin ottelut ovat mielenkiintosia
JLCM

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi + satunnaista symppausta


Vastaus #28 : 12.11.2006 klo 13:13:14

en tiedä olenko tekopyhä, mutta hyi helvetti noita homoja jotka laittavat vieraan maajoukkueen suomen edelle. Suomalaiseksi synnytään vaikken mikään suuri patriootti olekaan. Valitettavasti en syntynyt minkään seurajoukkueen kannattajaksi. Isälle  Alas vaikka isänpäivä onkin.....
Hylje

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Charles "Charlie" Charles ja Bielsan Bilbao


Vastaus #29 : 12.11.2006 klo 13:18:09

Yrittänyt kauan, mutta nyt on sitten pakko lähteä mukaan tähän suuria tunteita herättävään mieshuora-keskusteluun. Eli...

Skenaario: Ison kaupungin kyljessä oleva isoista lähiöistä muodostunut kaupunki, jolla ei ole omaa seuraa pääsarjoissa, mutta järjettömän paljon juniorityötä. Eli sitä kautta mukaan jalkapalloon. Kortteliliigassa joukkuee nimeksi tulee Fc Barcelona, jonka viirin poika ostaa viikkorahoillaan. Myöhemmin sukulainen tuo lomamatkalta isomman ja hienomman viirin. Tarroja kerätään EM- ja MM-kisavihkoihin ja pelaajat tunnetaan. Vanhemmat eivät jalkapallosta suuremmin välitä, mutta isä päättää lähteä poikansa kanssa katsomaan Helsingin isolle stadionille kun iso ja mahtava Liverpool tulee liigamestaruutensa jälkeen suomeen pelaamaan harjoitusottelun HJK:ta vastaan. Stadionilla näkyy muutama britti, jotka laulavat ja ovat pukeutuneita värikkäästi. Tämä herättää uteliaan nuorukaisen mielenkiinnon ja niinpä isä ostaa pilkkahintaan kaljanhaluiselta britiltä punaisen kaulaliinan jossa lukee League Champions. Kun kentällä vielä juoksentelee usea MM-kisoista tuttu nimi, on poika myyty. Kasvaessaan hieman isommaksi poika löytää kirjakaupan lehtihyllystä englanninkielisen jalkapallolehden, joka korvaa välittömästi heikkotasoisen Futari-lehden suosikkilukemistona. HJK:ta vastaan syntyy lukuisten junioripelien takia inho. Miklu tekee pojan joukkuetta vastaan noin 7 maalia. HJK on syvältä. Jalkapalloa tekisi mieli katsoa paikan päällä, mutta missä? HJK on ainoa kohtuulähellä oleva vaihtoehto, mutta vanhemmat eivät ole valmiita päästämään poikaa yksin peleihin, eivätkä myös ehdi viemään/tulemaan mukaan. Samaan aikaan tietokoneen jalkapallopelit tulevat markkinoille, joita poika rupeaa pelaamaan, erityisesti vielä manageripelejä, joista useimmissa on kyseessä nimenomaan Englannin liiga. Myös televisiossa näytetään Englannin liigaa ja "asiantuntijana" poika auttaa isäänsä tekemään veikkausrivejä, jotta otteluiden seuraaminen olisi vielä kiinnostavampaa.

Myöhemmin televisiosta rupeaa näkymään myös Mestareiden Liigaa ja poika sivistyy ja oppii arvostamaan myös muita joukkueita ja parempaa jalkapalloa, "oman joukkueensa" peliesitysten ollessa kaikkea mahdollista. Samalla hän näkee useammin myös Barcelonan, entisen joukkueensa pelaavaan ja kaunis jalkapallo tekee vaikutuksen. Valitettavasti kyseisen joukkueen esitysten seuraaminen jää liian usein maalikoosteiden varaan. Kotimainen jalkapallo, jota näkee urheiluruudussa puoli sekuntia, huonosti kuvattuna ja huonosti selostettuna, ei juuri aiheuta positiivisia reaktioita. Myöhemmin myös musiikki vie kohti brittejä. Suomalainen musiikki ei myöskään aiheuta positiivisia tunteita.

Onko siis minun vikani, että kohtalo johdatti eteeni Liverpoolin? Olisinko parempi ihminen, jos olisin ruvennut kannattamaan joukkuetta, jota vastaan jouduin useamman kerran kaudessa pelaamaan ja vielä yleensä huonoin tuloksin?

Mikäli Suomen menestys jatkuu maaotteluissa, on selvä että kotimainen liigajalkapallo saa lisää katsojia->näkyvyyttä->rahaa->kehittyy edelleen. Samalla uudet sukupolvet tulevat katsomoon ja vanhemmat sukupolvet toivottavasti pysyvät.

Mieshuorien vihaajat saavat vihata vapaasti mieshuoria. Ja mieshuorat saavat omasta mielestäni jatkaa minkä tahansa joukkueen kannattamista. Ihan sama minulle. Yritän ymmärtää molempia, kannatan jalkapalloa.
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 12.11.2006 klo 13:22:13

Mieshuorathan ovat pahempia kuin kendojanarit. Jos joku on tapparan kannattaja niin hänellä on hyvin todennäköisesti siteitä tapparaan. Hän on luultavasti kotoisin tampereelta, hän on jopa mahdollisesti pelannut tapparan junnuissa jne. Kyseessä on aito kannattaja, jolla on selvät siteet tapparaan.

Tapparan kannattajat ovat todennäköisimmin Mouhijärveltä, Valkeakoskelta, Ruovedeltä tai Kangasalta tjsp. Ilveksen kannattaja on luultavasti kotoisin Tampereelta.
« Viimeksi muokattu: 12.11.2006 klo 13:23:50 kirjoittanut Ben »
baccalino

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vapauttakaa HUORAA TURPAAN!


Vastaus #31 : 12.11.2006 klo 13:22:28

Eikö paitsio.com ole keskustelupalstoilta kaikista pahiten mieshuorauspainotteinen? Hyi helvetti joka tapauksessa.


Kyllä taitaa olla. Itseasiassa koko sivusto on enemmän keskittynyt ulkomaiseen palloiluun. Ylläpitäjä on mm. tuolla foorumilla joskus harmitellut suomifutisuutisoinnin vähyyttä. Suurin syy siihen on se, että suurin osa suomifutiksen aktiivikannattajista vaikuttaa Futisforumeilla, joissa asenne on yhä edelleen "vittuun paitsiot ja maijamehiläiset". Paitsio.com olisi hyvä pohja suomifutiskulttuurin rakentamiselle, mutta FF-väki mielummin surkuttelee foorumeillaan välistä vittuillen, eikä näe edistämismahdollisuuksia.

Mitä tulee mieshuoraamiseen, voitte määrittää sivullekirjoittaneen sellaiseksi. Manchester United since late 80's. Omasta perheestä se ei lähtenyt, siellä kun kukaan ei seuraa urheilua. "melkein sukua"-osasto Burysta hoiti käännytystyön perinteisen fanikrääsän muodossa. Lehtiä ym. lähettivät vuosikausia innokkaalle pikkupojalle suomeen. Oppi siinä kieltäkin jossain määrin.  Ylos
Suomifutista on tullut jonkun verran katsottua kupittaalla, ja jalkapallosta saan nautintoa myös siellä. Kuitenkin sekä Inter että TPS jättävät täysin kylmäksi. Inter on jossain määrin muoviseura, ja TPS niin sisäsiittoista pienen piirin pyöritystä, että ei niihin pääse mitenkään sisälle että herättäisivät jotain tunteita. Interiä symppaan hieman enemmän, jostain syystä jota en edes tiedä. Peräänkuuluttaisin myös mediayhteistyötä, sekä seurojen omaa aktiivisuutta. Konkreettisesti, turun sanomiin enemmän futista ja vähemmän suunnistusta/kendoa/hornuloita jne. Seuroilta enemmän massaa houkuttelevia toimia. Pienetkin riittävät aina pubivisailuista hansatorin pelaajahaastatteluihin. Kunhan seurat olisivat lähempänä kannattajia. Interin Pointer-lehti on kiva idea, josta voisi kehittää laajemmankin. Mahdollisuuksia olisi, resurssit toki syövät niitä, mutta tuntuu että tekemisen halu puuttuu.
ChievoVerona

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 12.11.2006 klo 13:27:02

Totta,että mieshuorat ovat yksi suurin syy futiskulttuurin kehittymiselle. Ne mieshuorat, jotka pitävät Suomalaista futista potkupallona sen takia etteivät ole nähneet yhtään peliä, stadionilla tai televisiosta. Yksi syy on televisio, joka ei ole tarpeeksi panostanut suomifutiksen näyttämiseen, vaan on näyttänyt pelejä Englannin maalta. Tottakai on helpompaa samaistua esim. ManU:un tai Chelskiin, koska niitä voi nähdä joka viikko televisiosta.

Eilen oli muutaman sinitähden kanssa puhetta yleisömääristä ja miten saada porukkaa mukaan katsomoihin. Yksi tärkein asia olisi asenteiden muuttaminen, Suomifutiksen muuttuminen "potkupallosta" jalkapalloksi ihmisten silmissä. Se ei tapahdu hetkessä, vaan on pitemmän aikavälin asia, jossa maajoukkue on avainasemassa.

En tiedä, mutta mun mielestä "kendojanarit" pitää esim. Veikkausliigaa enemmän porkupallona, kuin mieshuorat, vai mitä ootte mieltä.?
 
« Viimeksi muokattu: 12.11.2006 klo 13:31:41 kirjoittanut ChievoVerona »
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 12.11.2006 klo 13:31:24

En pysty "rakastumaan" muuhun kuin Helsinkiläiseen seuraan suomessa, koska olen helsinkiläinen.

Silti kehut viesteissäsi olevasi manchesterilaisen joukkueen fani  ??? Mitenkäs noin?


Se muutes taipuu "Ratinassa".
« Viimeksi muokattu: 12.11.2006 klo 13:34:12 kirjoittanut Ben »
Xavi Hernández

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: hjk aurinko katsomo istuma kasuallit :ylos:!


Vastaus #34 : 12.11.2006 klo 13:41:36

Pahinpia mieshuoria on nää janarit, jotka haukkuu Veikkausliigaa ja erityisesti sen tasoa, mutta kannattavat jotain trimplasuperpinpin lädi joukkuetta, esmes siksi että sillä on kiva nimi :) ??? :-[ :keskari: Alas
JLCM

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi + satunnaista symppausta


Vastaus #35 : 12.11.2006 klo 13:47:08

Silti kehut viesteissäsi olevasi manchesterilaisen joukkueen fani  ??? Mitenkäs noin?

Koska Manchester ei liity millään tapaa Helsinkiin. Manchesterilaisen joukkueen kannattaminen ei sulje pois helsinkiläisen seuran kannattamista, koska Manchesterilainen joukkue ei todennäköisesti taistele samoista pytyistä  tai sijoituksista tämän helsinkiläisen seuran kanssa. Jos taas alkaisin kannattamaan TamU:a, pettäisin OMASTA MIELESTÄNI helsinkiläisyyteni. Nää on näitä henkimaailman juttuja.

Itselläni ei muuten tullut mieleen nuo manageripelit lainkaan, olin aivan unohtanut että sieltä tuli aikanaan opittua ainakin joukkueista, ja sen ajan pelaajista nimet. Vieläkin muistuu jostain syystä mieleen yksi Premier Manager '98:lla pelattu Birmignham save, jossa Peter Ndlovu, Dele Adebola, Bruce Dyer ja Neil Shipperley kirmasivat. Mitä mahtaa Ndlovulle kuulua?
JLCM

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi + satunnaista symppausta


Vastaus #36 : 12.11.2006 klo 13:50:16

Pahinpia mieshuoria on nää janarit, jotka haukkuu Veikkausliigaa ja erityisesti sen tasoa, mutta kannattavat jotain trimplasuperpinpin lädi joukkuetta, esmes siksi että sillä on kiva nimi :) ??? :-[ :keskari: Alas

Tästä olen jokseenkin samaa mieltä. Pelin taso ei veikkausliigassa ole ollenkaan huono, ja varsinkin kesällä kenttien ollessa kunnossa pelit ovat todella viihdyttäviä.

Itselläni on sellainen mieshuorausperiaate, että jo ei mitään siteitä tähän ulkolaiseen seuraan ole, niin valitse ainakin sellainen jonka pelityyli, periaatteet jotenkin miellyttävät. Ihmetyttää sellaiset jotka esittääkseen jalkapallotietojaan alkavat fanittamaan jotain randomisti league twon pohjilta löytyyvää paskasakkia. Sitten ollaan ihan Bournemouth since CM03/04-faneja. Jokainen tyylillään kuitenkin.
Alty

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 12.11.2006 klo 14:23:42

Tästä olen jokseenkin samaa mieltä. Pelin taso ei veikkausliigassa ole ollenkaan huono, ja varsinkin kesällä kenttien ollessa kunnossa pelit ovat todella viihdyttäviä.

Itselläni on sellainen mieshuorausperiaate, että jo ei mitään siteitä tähän ulkolaiseen seuraan ole, niin valitse ainakin sellainen jonka pelityyli, periaatteet jotenkin miellyttävät. Ihmetyttää sellaiset jotka esittääkseen jalkapallotietojaan alkavat fanittamaan jotain randomisti league twon pohjilta löytyyvää paskasakkia. Sitten ollaan ihan Bournemouth since CM03/04-faneja. Jokainen tyylillään kuitenkin.


Tästä olen aivan samaa mieltä. On jotenkin säälittävää, että joku alkaa kannattamaan jotain alasarjajengiä vain siksi, että kukaan ei vain voi syyttää Gloryhunteriksi ja näyttääkseen, että on hyvin futiksesta perillä. Hyvä esim. tästä on ruotsalainen nettisivusto www.svenskafans.com. Tämän serverin alla voi fanit itse ylläpitää kannattamansa seuran fanisivuja. Tältä sivustolta löytyy kotisivut sellaisille seuroille kuin esim. Shrewsbury, Mansfield, Swansea jne. En kyllä oikein ymmärrä, miten joku näillä leveysasteilla voi päätyä kannattamaan jotain näistä edellä mainituista seuroista, jos ei seuraan kohtaan ole mitään sidettä.
baccalino

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vapauttakaa HUORAA TURPAAN!


Vastaus #38 : 12.11.2006 klo 14:26:46

Tästä olen aivan samaa mieltä. On jotenkin säälittävää, että joku alkaa kannattamaan jotain alasarjajengiä vain siksi, että kukaan ei vain voi syyttää Gloryhunteriksi ja näyttääkseen, että on hyvin futiksesta perillä. Hyvä esim. tästä on ruotsalainen nettisivusto www.svenskafans.com. Tämän serverin alla voi fanit itse ylläpitää kannattamansa seuran fanisivuja. Tältä sivustolta löytyy kotisivut sellaisille seuroille kuin esim. Shrewsbury, Mansfield, Swansea jne. En kyllä oikein ymmärrä, miten joku näillä leveysasteilla voi päätyä kannattamaan jotain näistä edellä mainituista seuroista, jos ei seuraan kohtaan ole mitään sidettä.

Mutta entä jos ihmisillä todellakin on jotain siteitä näihin joukkueisiin? Jostain syystä aina oletetaan että ei täältä kaukaa pohjolan perältä voi olla mitään siteitä minnekään.  ???
Alty

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 12.11.2006 klo 14:29:18

Tottakai eri juttu. Epäilen tosin vahvasti, että kaikilta niitä siteitä löytyy.
Xavi Hernández

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: hjk aurinko katsomo istuma kasuallit :ylos:!


Vastaus #40 : 12.11.2006 klo 14:34:45

Mutta entä jos ihmisillä todellakin on jotain siteitä näihin joukkueisiin? Jostain syystä aina oletetaan että ei täältä kaukaa pohjolan perältä voi olla mitään siteitä minnekään.  ???
Ymmärrän jos se side on jotakin muuta kuin pelasin cm:ssä tällä joskus 2000. Monesti se tosin on lähinnä sitä. Toki jotkut on saattanut syntyä siellä jne. Mutta just tämä "pelasin cm:ssä" ja "pelaa jossain 4. divarissa ja kiva nimi niin nyt kukaan ei hauku mua glooryhuntteriks ku tää on siel hännän pitäjänä :). Katonpa kuuklesta minkälaiset pelipaidat niillä onkaan :) ???" vituttaa
Alty

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 12.11.2006 klo 14:42:40

Ymmärrän jos se side on jotakin muuta kuin pelasin cm:ssä tällä joskus 2000. Monesti se tosin on lähinnä sitä. Toki jotkut on saattanut syntyä siellä jne. Mutta just tämä "pelasin cm:ssä" ja "pelaa jossain 4. divarissa ja kiva nimi niin nyt kukaan ei hauku mua glooryhuntteriks ku tää on siel hännän pitäjänä :). Katonpa kuuklesta minkälaiset pelipaidat niillä onkaan :) ???" vituttaa

No lähinnä tätä tarkoitin. Näitä löytyy takuuvarmasti.
Kratos

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 12.11.2006 klo 14:54:34

k
« Viimeksi muokattu: 13.08.2021 klo 11:52:29 kirjoittanut Kratos »
shanks

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 12.11.2006 klo 15:47:26

Mieshuoria suurempi yhka suomifutiksen kehitykselle ovat ne nimimerkit jotka jatkuvasti syyttävät mieshuoria suomifutiksen kehittymisen estämisestä, mutta itse vain tyytyvät spämmäilemään futisforumeilla sen sijaan, että itse edes kävisivät paikallisen pallokerhon peleissä.
FutisForum nimimerkki

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 12.11.2006 klo 16:25:01

Minä aloitin mieshuoraamisen silloin, kun FC Jazz tippui liigasta 2004 ja meni myöhemmin konkurssiin. Porissa ei ollut jäljellä yhtäkään seuraa, joka olisi herättänyt positiivisia viboja. 2004 syksyllä rupesin käymään baarissa katsomassa valjuliigaa (ja satunnaisesti Serie A:ta), ja Evertonista syntyi positiivisia viboja lähinnä Thomas Gravesenin (EM 2004-suosikkipelaajani) ansiosta. Lisäksi joukkueella meni varsin hyvin silloin, eli olen vieläpä syntinen gh. :-[ 2005 keväällä porukat hommasivat kotiinkin Canal +:n, josta katselinkin melkein kaikki valioliigapelit. Toki myös Espanjan liigaa tuli UK:lta säännöllisesti katsottua ja syystä tahi toisesta Atlético sai sympatiani. 2005 kesällä kävin kyllä jokusessa PoPan ja MuSan pelissä, mutta ei se tuntunut lainkaan samalta, sillä vaikka yritinkin, niin en pystynyt tuntemaan oikeastaan mitään positiivista kyseisiä seuroja kohtaan.

Onneksi tänä vuonna FC Jazz-j kasasi edustusjoukkueen satakunnan vitosdivariin, ja kävinkin sitten muutaman pelin katsomassa. Ei sekään ihan samalta tunnu kuin vanha kunnon Jazz, mutta on kuitenkin kaikkein lähimpänä. Ja nyt loppuvuodesta muutin tänne Turkuun ja kävin sitten katsomassa kahta lukuunottamatta kaikki Interin kotipelit, mitä ehdin. (TPS ei kiinnostanut mm. kendoyhteyksien ja O-V:n TPS-kaukorakkauden takia.) Jonkinlainen side siihenkin porukkaan on selvästi syntynyt/syntymässä, vaikka en mikään intohimoinen kannattaja voikaan väittää olevani. Erittäin hienoa on kuitenkin ollut taas katsoa veikkausliigaa paikan päällä ja vieläpä hienolla juoksuradattomalla stadionilla. Samalla mieshuoraamisen määrä on vähentynyt merkittävästi, enpä edes ihan tarkalleen muista, koska olen viimeksi nähnyt kokonaisen valioliigapelin. Tulokset käyn kuitenkin säännöllisesti katsomassa ja seuraan FF:n topiceja aiheesta.

Että näin. Pallo
Hincha en cancha

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi, Huuhkajat, suomifutis paikan päällä


Vastaus #45 : 12.11.2006 klo 16:27:57

Siihen asti kannatan munaa/chelskiä/persenaalia/puppelipuulia kunnes kotimaisessa Veikkausliigassa pelaa edes yksi joukkue, joka minua jaksaa kiinnostaa edes vähän alusta blaablaablaa...

Mieshuorauksen suurin ongelma suomifutiksen kulttuurille - ja samalla selvin gloorihunttauksen tunnusmerkki - on nimen omaan se, että oman suosikkijoukkueen pitää pelata mahdollisimman korkealla tasolla. Jos helsinkiläinen MH on esim. itse pelannut junnuna HIFK:ssa, HPS:ssä, Kiffenissä tms, kyseistä seuraa ei voi kannattaa koska se pelaa alasarjoissa eikä Veikkausliigassa. (Päätelmähän menee karkeasti niin, että vain pokaaleja voittava tai laajalsti suosittu seura voi olla "oikea" seura.) Ainoa helsinkiläinen vaihtoehto on siis HJK, "josta ei ole koskaan pitänyt" tai nykyisin Viikingit, "jota ei tunne" tai Honka, "joka on espoolainen". "Alasarjaanhan minä en mene, koska se on potkista" jne.

Summa summarum: Mieshuoraus ja gloorihunttaus ovat 99%:ssa tapauksista synonyymeja toisilleen; vain "huippu"taso kelpaa, koska vain huipputasolla on olevinaan elämyksiä.

 :keskari: :keskari: :keskari:
Xavi Hernández

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: hjk aurinko katsomo istuma kasuallit :ylos:!


Vastaus #46 : 12.11.2006 klo 16:37:11

Jos helsinkiläinen MH on esim. itse pelannut junnuna HIFK:ssa, HPS:ssä, Kiffenissä tms, kyseistä seuraa ei voi kannattaa koska se pelaa alasarjoissa eikä Veikkausliigassa. (Päätelmähän menee karkeasti niin, että vain pokaaleja voittava tai laajalsti suosittu seura voi olla "oikea" seura.) Ainoa helsinkiläinen vaihtoehto on siis HJK,
Se verran täytyy omasta "urastani" sanoa, että olen pelannut sekä HPS:ssä, että HJK:ssa, mutta minulla on huomattavasti vahvempi tunneside HJK:hon, koska tämä oli ensimmäinen seurani. En pidä tätä mielestäni glooryhunttaamisena. Käyn tosin katsomassa Hopsin pelejä ja toivon joukkueelle kaikkea hyvää Ylos
Rummenigge

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 12.11.2006 klo 16:59:51

Mieshuorauksen suurin ongelma suomifutiksen kulttuurille - ja samalla selvin gloorihunttauksen tunnusmerkki - on nimen omaan se, että oman suosikkijoukkueen pitää pelata mahdollisimman korkealla tasolla. Jos helsinkiläinen MH on esim. itse pelannut junnuna HIFK:ssa, HPS:ssä, Kiffenissä tms, kyseistä seuraa ei voi kannattaa koska se pelaa alasarjoissa eikä Veikkausliigassa. (Päätelmähän menee karkeasti niin, että vain pokaaleja voittava tai laajalsti suosittu seura voi olla "oikea" seura.)


Niinpä. Tuolla logiikallahan tärkeintä ei ole itse seura, vaan menestys, tai ainakin sarjataso ( = liiga) jolla seura pelaa. Ja jos se "suosikkiseura" menee putoamaan liigasta, loppuu kannattaminenkin siihen.

Ylläolevasta johtuen on sittenkin aivan loogista että niin monen suomalaisseuran toimintaa on leimannut lyhytjänteisyys, tempoilu ja nopean menestyksen tavoittelu. Mutta kumpi onkaan syy ja kumpi seuraus?

honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #48 : 12.11.2006 klo 18:09:56

Mieshuorauksen suurin ongelma suomifutiksen kulttuurille - ja samalla selvin gloorihunttauksen tunnusmerkki - on nimen omaan se, että oman suosikkijoukkueen pitää pelata mahdollisimman korkealla tasolla. Jos helsinkiläinen MH on esim. itse pelannut junnuna HIFK:ssa, HPS:ssä, Kiffenissä tms, kyseistä seuraa ei voi kannattaa koska se pelaa alasarjoissa eikä Veikkausliigassa. (Päätelmähän menee karkeasti niin, että vain pokaaleja voittava tai laajalsti suosittu seura voi olla "oikea" seura.) Ainoa helsinkiläinen vaihtoehto on siis HJK, "josta ei ole koskaan pitänyt" tai nykyisin Viikingit, "jota ei tunne" tai Honka, "joka on espoolainen". "Alasarjaanhan minä en mene, koska se on potkista" jne.

Summa summarum: Mieshuoraus ja gloorihunttaus ovat 99%:ssa tapauksista synonyymeja toisilleen; vain "huippu"taso kelpaa, koska vain huipputasolla on olevinaan elämyksiä.

 :keskari: :keskari: :keskari:

Juuri näin  Ylos

Tämän takia alasarjoissa pelaavat "nukkuvat jättiläiset" ovat vailla uskollista kannattajapohjaa, joka kävisi sen peleissä. Esim. KTP, HPS, Ilves, Kuusysi, ym.  Alas

Onneksi poikkeuksiakin on esim. HIFK  Ylos
Phrog

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF Jaro, Suomi


Vastaus #49 : 12.11.2006 klo 18:11:50

Hyvä esim. tästä on ruotsalainen nettisivusto www.svenskafans.com. Tämän serverin alla voi fanit itse ylläpitää kannattamansa seuran fanisivuja. Tältä sivustolta löytyy kotisivut sellaisille seuroille kuin esim. Shrewsbury, Mansfield, Swansea jne. En kyllä oikein ymmärrä, miten joku näillä leveysasteilla voi päätyä kannattamaan jotain näistä edellä mainituista seuroista, jos ei seuraan kohtaan ole mitään sidettä.

Eikö nämä joukkueet olleet vähän korkeammalla sarjatasolla 70- 80-luvuilla kun Tipsextra näytti ruotsissa liigaottelut suorina lähetyksinä? Sitä vaan kun näiden seurojen ylläpidosta sivustolla vastaa vähän varttuneempaa väkeä.
« Viimeksi muokattu: 12.11.2006 klo 18:29:06 kirjoittanut Phrog »

 
Sivuja: 1 [2] 3 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa