FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
07.11.2024 klo 05:02:34 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5] 6
 
Kirjoittaja Aihe: Suomen Rosenborg  (Luettu 12635 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Sandor

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 18.01.2009 klo 12:49:55

Pakko sanoa, että "häh"  ???
Bosman-vaikutus on ollut olemassa jo yli kymmenen vuotta ja sen jälkeen Veikkausliigasta on siirtynyt iso kasa pelaajia ulkomaille siirtokorvauksia vastaan. Mediassa ja etenkin tällä Foorumilla on keskusteltu siirroista ja etenkin siirtokorvauksista todella paljon.

Joten joko mutuilet todella pahasti metsään vailla parempaa tietoa tai sitten sinulla on joku uusi/"uusi" ajatus, jonka muotoilu ei ole kovin hyvin onnistunut.

Ok, muotoilin ajatuksen, jos sitä nyt oli, huonosti.

Eikö tuo siirtokorvaus asia mene Bosman -päätöksen jälkeen juridisesti niin, että mitään vanhan mallisia "siirtokorvauksia" ei enää ole. Eli sopimuksettoman pelaajan pelaajaoikeudet siirtyvät uudelle seuralle ilman, että vanhalla seuralla on siihen nokan koputtamista. Eikä myöskään mitään erillisiä "siirtokorvauksia" voi periä. Nykymuotoisena "siirtokorvauksen" saa vain siinä tapauksessa, että pelaaja siirtyy kesken sopimuskauden, jolloin pelaajaoikeudet pitää ostaa pois tai irti sopimusseuralta.

Pointti, jonka muotoilin huonosti, oli siinä, että nykysysteemissä suomalaisseurojen on aika vaikea tehdä aivan huipputilejä siirtokorvauksilla. Näin ainakin luulisin. Seurojen ollessa taloudellisesti tiukalla, niin pelaajia ei uskalleta sitoa seuraan pitkillä sopimuksilla. Lyhyissä sopimuksissa on sitten se ongelma, että sopimuskauden päätteeksi on aina olemassa vaara vapaasta siirrosta.

Keskustelu jättimäisistä siirtokorvauksista on vähän sama kuin kahvipöytäkeskustelu lottovoitosta. Periaatteessa joka viikonloppu joku voittaa lotossa ja voimme varmaan luetella pitkän listan ihmisiä, joiden elämä on mennyt päälaelleen lottovoiton seurauksena. Silti on aika helvetin vaikea laskea omaa yksityistaloutta pelkästään sen ajatuksen varaan, että joskus se seitsemän oikein napsahtaa kohdalle.

En tunne seurojen talouksia riittävän hyvin, mutta montakohan pelaajasiirtoa vuodessa tapahtuu, joiden osalta puhutaan kuusinumeroisista siirtokorvauksista? Ihan puhdas amatöörin veikkaus on, että olisiko keskimäärin yksi tai ehkä muutamia, jos aina sitäkään? Suomalaisseurojen taloudessa toki pienmmätkin summat ovat varmaan jo ihan jättipotteja. Enkä tosiaan vätä, etteikö tällaisia tapahtuisi ja etteikö tällöin puhuttaisi sadoista tuhansista, mutta ei näitä nyt sentään käsittääkseni mitenkään liukuhihnalta tule.

No, tietenkin pelaajakauppojen tekemisessä ja potentiaalisten nuorten pelaajien värväämisessä voi kehittyä. Joten siinä suhteessa vertaus lottoon ontuu. Mutta jos pieni kärjistys sallitaan.
« Viimeksi muokattu: 18.01.2009 klo 12:59:30 kirjoittanut Sandor »
yyber

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Periaatteen Jatkuvuus


Vastaus #101 : 18.01.2009 klo 13:00:17

Olen antanut itseni ymmärtää, että esim. VPS olisi jo majan manoilla, jos ei olisi perinteinen ja vaasalaisille yritys- ja yksityisillekin ihmisille tärkeä osa vaasalaisuutta. Tampereen tilannetta en tiedä, mutta moni turkulainen pitää varmasti Tepsua osana turkulaista identiteettiä.. Tokikaan en tästäkään tiedä tarkemmin..

Kai tällainen kotiseuturakkaus on mahdollista myös oikeissa jalkapallomaissa?
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #102 : 18.01.2009 klo 15:23:30

Pointti, jonka muotoilin huonosti, oli siinä, että nykysysteemissä suomalaisseurojen on aika vaikea tehdä aivan huipputilejä siirtokorvauksilla. Näin ainakin luulisin. Seurojen ollessa taloudellisesti tiukalla, niin pelaajia ei uskalleta sitoa seuraan pitkillä sopimuksilla. Lyhyissä sopimuksissa on sitten se ongelma, että sopimuskauden päätteeksi on aina olemassa vaara vapaasta siirrosta.

Kuten sanoin niin tästä kaikesta on keskusteltu Foorumilla todella paljon.
Suomalaiset seurat ovat saaneet siirtokorvauksia 100 000 - 700 000 euroa pelaajista viime vuosina. Esimerkiksi Honkahan on rahoittanut toimintansa näillä siirroilla, jotka ovat luokkaa n. 300 000 euroa tai TamU myymällä Juska Savolaisen. Kyse ei siis ole mistään toiveajattelukeskustelusta vaan ihan toteutuneista siirroista. Samaten lisäklausuulit ovat laukeamassa esim. Roman Eremenkon kohdalla, jolloin Jaro saa muutaman sata tonnia kassaansa.

Vaikka nuo ovat suhteellisen pieniä summia niin joku 300 000 euroa on 1/3 osa Veikkausliigajoukkueen budjetista, joten siirto auttaa taloudessa kummasti.

Mitä tulee muuten pohdiskeluusi niin siitä on tosiaan keskustelu kyllästymiseen asiaan FF2:lla. Suosittelen aloittamaan vaikka tästä ketjusta:
http://futisforum2.org/index.php?topic=45183.0

Tarkoitus ei ole kettuilla, mutta kun selkeästi myönnät mutuilevasi niin ei ole mitään järkeä taas keskustella samoja asioita vaan jatketaan keskustelua kun kaikki ovat suunnilleen samalla tietotasolla.
Vuoden Vaihde

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OTP, AC Oulu, Djurgårdens IF


Vastaus #103 : 18.01.2009 klo 18:35:49

Kai tällainen kotiseuturakkaus on mahdollista myös oikeissa jalkapallomaissa?

No on varmasti, mutta kiinnostaisiko ketään pelastaa jotain pari vuotta sitten perustettua hajutonta, majutonta ja väritöntä seuraa, jolla ei ole mitään kosketuspintaa mihinkään eikä keneenkään?
Johnny99

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 19.01.2009 klo 00:05:26

Nythän taitaa olla ensimmäinen talvijakso liigassa Hongalle kun viime kauden pelaajamyynnit ja menestys ovat tuoneet työrauhaa, jonka vuoksi uusia työntekijöitä voidaan palkata.

Mainittakoon että tämä on ihan höpöhöpöä, kyllähän ne Hongan työntekijämäärät (valmennus/toimisto) ovat tasaiseen tahtiin kasvaneet koko ajan.
Timze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus, MyPa, KPV


Vastaus #105 : 19.01.2009 klo 00:27:19

No on varmasti, mutta kiinnostaisiko ketään pelastaa jotain pari vuotta sitten perustettua hajutonta, majutonta ja väritöntä seuraa, jolla ei ole mitään kosketuspintaa mihinkään eikä keneenkään?

Tässä ehkäpä voitais käyttää esimerkkinä FC Jokereita (vaikka rahan puutteeseenhan seura ei kuollut), niin jos toiminta oltaisiin samalla tavalla yritetty lopettaa perinteikkäässä seurassa kuten HJK niin varmasti olisi älähdyksiä tullut ja seuran toiminnan jatkaminen olisi saanut faneiltansa paljon tukea..
Sandor

Poissa Poissa


Vastaus #106 : 31.01.2009 klo 08:06:35

Aamulehden päätoimituskirjoittajat Pokkinen ja Apunen kirjoittavat välillä aika osuvasti. Ehkä alla oleva ei ole suoraan sovellettavissa jalkapalloon. Nykyään seurojen johtokunnat toimivat astetta ammattimaisemmin. Mutta ei toisaalta olla kovin kaukana futisseurojen todellisuudesta.

-------------------------------------------------------
Ylänurkka: Seurajohtajat, nuo herkkusienet
30.01. - 21:54 (Luotu: 21:53)


Urheiluseurojen kassat ovat kuin kuusivuotiaan säästöpossu. Raha siellä kilisee, mutta vaikeaa hahmottaa, paljonko on vähän.

Useampikin urheiluseura on nyt vasta ymmärtänyt, kuinka vähän on nolla. On yt-neuvotteluja, konkurssiuhkia, toisaalta orastavaa järjen valoa.

Helmikuun lopulla TV2:ssa esitettävä dokumentti Täynnä Tarmoa on niin karu kertomus porvoolaisen koripalloseuran liukkaasta luisusta, että se pitäisi määrätä pakolliseksi ohjelmaksi urheiluseurojen johtokunnille. Varatkaa siis aika.


Johtokunta on merkillinen yhdistelmä, joukko vapaaehtoisen pakon edessä yhteisiä asioita hoitavia velvollisuudentuntoisia ihmisiä.

Omimmillaan nämä hyvät ihmiset ovat myydessään lastensa otteluissa paistamiaan piirakoita, ostavat myyjäisistä omia kakkujaan tai puuhaavat pieniä.

Sitten kuuluu kutsu korkeammalta. Johtokunnassa olisi paikka juuri sinun kaltaisellesi.

Paha siitä on kieltäytyä, lasten hyväksihän tässä.


Ammattilaisista koostuva edustusjoukkue repii rahaa aina enemmän kuin johtokunta ennättää kasaan haravoida.

Tarmossa oli ilmasilta Kamerunista ja Zimbabwesta asti, oli amerikkalaisia Brownia, Hesteriä, McDadea, Jaaberia. Suurimmillaan joukkueessa pelasi seitsemän ulkomaalaista.

Vanhojen velkojen raunioille rakennettiin Porvoon mittaa.


Seurajohto yritti. Vaikea siinä oli pyristellä, kun aina oltiin myöhässä, tosiasiat yllättivät eikä sopimuksia kukaan lukenut.

Valmentaja palkattiin vilkaisemalla työsopimusta. Se oli kuin maatuska-nukke: kun yksi aukesi, paljastui seuraava. Aina lisää menoja, ei koskaan vähemmän.

Yllätys oli esimerkiksi valmentajan 167 000 euron avoin valtakirjan palkata pelaajia. Valmentajan 5 000 euron kuukausipalkka olisi pyörinyt, oli töitä tai ei.

Seura vaihtoi puheenjohtajaa. Uusi stressaantui ja jätti tehtävänsä. Varapuheenjohtaja kieltäytyi. Toiminnanjohtaja jatkoi palkkaansa ahtamalla sponsorineuvotteluissa sämpylöitä kuin viimeistä päivää, jota sitten virassaan elikin.


Urheiluseurat pelastaa äärimmäinen rehellisyys ja kamreerimainen tarkkuus.

Jos johtokunta on herkkusieni, jota pidetään pimeässä ja syötetään apulannalla, niin vika on vain johtokunnassa itsessään. Vain saduissa on unelmia.


Porvoon Tarmon kohtalo ei ole satu. Se on niin karua todellisuutta, että dokumentista on tehty tutkintapyyntö.

Valmentaja Tomi Kaminen oli - näkökulmasta riippuen - sankari tai konna. Kamisella on kokemusta alamäestä niin Tarmosta, Pussihukista kuin nyt Torpan Pojista.

Jos kiinnostaa, miten urheiluseuraa pitää johtaa, kysykää Kamiselta. Tehkää sitten suurin piirtein päinvastoin.

Valmentajat vaihtuvat, seurat pysyvät, jos eivät kaadu tyhmyydessään konkurssiin.

Jorma Pokkinen
Homer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #107 : 31.01.2009 klo 10:37:58

Onkos Tomi Kaminen Tuomolle sukua?

Porvoon Tarmon tarina on surullinen esimerkki suomalaisesta seurajohtamisesta. Pitääpä kysyä taiteilija Petri Hytöseltä asiasta, poikahan pelaa joukkueessa.  Kyllä samanlaisia esimerkkejä löytyy myös jalkapallon puolelta - valitettavasti.

Täytyy uskoa, että Sedun satsatessa nyt tosissaan FC Hakan johtamiseen ja tuodessaan ammattimaista asennetta touhuun, saamme Valkeakoskelle esimerkin siitä, kuinka pienellekin paikkakunnalle rakennetaan menestyvä ammattilaisseura.
Kuku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelaiset muoviseurat ja kabinettinousijat


Vastaus #108 : 31.01.2009 klo 17:38:03

Aamulehden päätoimituskirjoittajat Pokkinen ja Apunen kirjoittavat välillä aika osuvasti. Ehkä alla oleva ei ole suoraan sovellettavissa jalkapalloon. Nykyään seurojen johtokunnat toimivat astetta ammattimaisemmin. Mutta ei toisaalta olla kovin kaukana futisseurojen todellisuudesta.

Apusen Matti on lisäksi jalkapallomiehiä, ainakin salaa, on nähty Ratinassa. Kirjoitti vähän aikaa sitten pääkirjoitussivulla "hianosti" Hyypiän Samista (ja juuri Samista, ei Samipuulista).
Sandor

Poissa Poissa


Vastaus #109 : 01.02.2009 klo 08:53:03

Onkos Tomi Kaminen Tuomolle sukua?

Porvoon Tarmon tarina on surullinen esimerkki suomalaisesta seurajohtamisesta. Pitääpä kysyä taiteilija Petri Hytöseltä asiasta, poikahan pelaa joukkueessa.  Kyllä samanlaisia esimerkkejä löytyy myös jalkapallon puolelta - valitettavasti.

Täytyy uskoa, että Sedun satsatessa nyt tosissaan FC Hakan johtamiseen ja tuodessaan ammattimaista asennetta touhuun, saamme Valkeakoskelle esimerkin siitä, kuinka pienellekin paikkakunnalle rakennetaan menestyvä ammattilaisseura.

Niinpä. Muuten olen Homer kanssasi samaa mieltä, mutta uskaltaisin väittää, että Hakan talousvaikeudet eivät olleet niinkään seurausta ammattitaidottomuudesta tai toheloinnista. Olosuhteet vain kävivät mahdottomiksi toimia vanhalla toimintatavalla. On oikeastaan ihme, että Haka sinnitteli näinkin pitkälle.

Metsä- ja vientiteollisuuden alamäki yhdistettynä muuttotappioon väestöpohjassa takasivat sellaisen koktailin, että vaikea siitä oli kauheasti ammentaa. Tehdaspalloilun perinteelle rakentunut toimintatapa ei toiminut enää kun maailma oli muuttunut ympärillä. Tyhjästä on paha nyhjästä, oli sitten millainen ammattilainen tahansa. Siinä suhteessa Sedun visiot ja uudelle pohjalle rakentaminen on välttämätöntä.
yyber

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Periaatteen Jatkuvuus


Vastaus #110 : 01.02.2009 klo 15:30:58

Metsä- ja vientiteollisuuden alamäki yhdistettynä muuttotappioon väestöpohjassa takasivat sellaisen koktailin, että vaikea siitä oli kauheasti ammentaa. Tehdaspalloilun perinteelle rakentunut toimintatapa ei toiminut enää kun maailma oli muuttunut ympärillä. Tyhjästä on paha nyhjästä, oli sitten millainen ammattilainen tahansa. Siinä suhteessa Sedun visiot ja uudelle pohjalle rakentaminen on välttämätöntä.

Viime vuonnahan asukasluku kääntyi hienoiseen kasvuun monen muuttotappiovuoden jälkeen, massairtisanomisten mahdollista vaikutusta siinä ei tietenkään vielä ole, joten voi olettaa, että muuttotappiota tulee v. 2009? Toisaalta tämän vuoden asuntomessut ja Valkeakosken status opiskelijakaupunkina voi tuoda ihmisiä tännepäinkin, jos ja kun asuntojen hinnat saavat tanpereella ja muualla lähikunnissa töissäkäyvät valitsemaan Valkeakosken asuinpaikakseen. Tyhjästä on tosiaan paha nyhjästä ja täytyy aina muistaa, että Valkeakoski on Hervannan kokoinen kylä, joten laajalle Suomeen ja jo vähän ulkomaillekin levittäytynyt ravintolaketju ja viihdepalveluyritys ei ole pikkukaupungin futisseuran rahoittajana mikään katastrofi mielestäni.
Khalervos Kendopoulos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kreikan jääkiekkoliiton puheenjohtajan kabinetti


Vastaus #111 : 01.02.2009 klo 17:31:26

Niinpä. Muuten olen Homer kanssasi samaa mieltä, mutta uskaltaisin väittää, että Hakan talousvaikeudet eivät olleet niinkään seurausta ammattitaidottomuudesta tai toheloinnista. Olosuhteet vain kävivät mahdottomiksi toimia vanhalla toimintatavalla. On oikeastaan ihme, että Haka sinnitteli näinkin pitkälle.

Metsä- ja vientiteollisuuden alamäki yhdistettynä muuttotappioon väestöpohjassa takasivat sellaisen koktailin, että vaikea siitä oli kauheasti ammentaa. Tehdaspalloilun perinteelle rakentunut toimintatapa ei toiminut enää kun maailma oli muuttunut ympärillä. Tyhjästä on paha nyhjästä, oli sitten millainen ammattilainen tahansa. Siinä suhteessa Sedun visiot ja uudelle pohjalle rakentaminen on välttämätöntä.

Olet oikeassa ja väärässä.

Hakan johdon ei ole tarvinnut kehittää ammattitaitoaan, sillä UPM on pystynyt sanelemaan sponsorit Hakan puolesta. "Saatte tilauksen, jos sponsoiroitte joukkuetta" - malli nimittäin on toiminut Valkeakoskella jo pitkään. Kun tähän yhdistetään tuo koktailisi, niin on selvää, että joukkueen johdolla loppuivat keinot kesken, sillä niitä ei ole oikein koskaan siellä tarvittu tai kehitettykään.
yyber

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Periaatteen Jatkuvuus


Vastaus #112 : 01.02.2009 klo 17:40:11

Olet oikeassa ja väärässä.

Hakan johdon ei ole tarvinnut kehittää ammattitaitoaan, sillä UPM on pystynyt sanelemaan sponsorit Hakan puolesta. "Saatte tilauksen, jos sponsoiroitte joukkuetta" - malli nimittäin on toiminut Valkeakoskella jo pitkään. Kun tähän yhdistetään tuo koktailisi, niin on selvää, että joukkueen johdolla loppuivat keinot kesken, sillä niitä ei ole oikein koskaan siellä tarvittu tai kehitettykään.

Olet oikeassa ja väärässä.

UPM:n tuki Hakalle on vähentynyt tasaisen varmasti viimeisen n. 10 vuoden aikana, joten johdolla olisi ja onkin ollut aikaa opetella uusia keinoja ja kehittyä. Nähtävästi tuo kehitys ei ole ollut tarpeeksi nopeaa.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #113 : 01.02.2009 klo 23:11:45

VPS 1997-99
HJK 1998-99
FC Jokerit 1999-2003
Tampere United 2006-08
TPS 2007-
Mikä ihmeen pakko on yrittää hakea jotain buumia tai Suomen Rosenborgia? Kumpikaan näistä ei kanna pitkälle, sen sijaan kova työnteko on kantanut.
Erittäin hyvä avaus, ja olen täsmälleen samaa mieltä. Kyse on nimenomaan siitä, että ensin pitää tehdä läksyt kotona, sitten voi edes suunnitella haaveilua gloriasta.  Jotenkin näyttää siltä, että näissä Suomen Roosenpori puheissa on kaksi koulukuntaa:

Markkinointigurut - Ilmoittaudutaan halukkaaksi. Ja kuten lähes aina markkinointipellet puhuu paskaa. Laskutusuudistus on hinnankorotus jne. Luullaan, että Suomen Roosenporiksi pääsee sillä, että puhuu asiasta tutuille toimittajille, jotka kirjoittavat asiasta lehdestä, ja toden totta jonkin aikaa koko Suomi-futis seuraa tilannetta, kenties jopa toivoo ja uskookin. Mutta yhtä lailla ne keskitykset painuu päätykatsomoon, ja kaverit ei pääse satasta ku 12,5 eikä pallon kanssa kannata edes yrittää erikoisempia. Se siitä. Hjalliksen Jokereille erityismaininta tältä saralta. Mieshän kasvatti pelaajabudjettinsa ihan mittavaksi, muttei huomannut huolehtia, että olisi maksanut edes Suomen mittakaavassa laadusta. Otan omahyväisesti itselleni ensimmäisenä putoamisen ennustaneen henkilön tittelin.

Kommunistit - Uskomatonta kuinka laajalti vielä uskotaan suunnitelmatalouteen. Eikös se Hongan Jouko puhellut ihan vakavissaan, että muiden seurojen pitäisi tukea kolmea suurta, jotta ne olisivat kansainvälisesti kilpailukykyisiä. Tämä tietysti, kuten kommunismissa aina, yleisen edun nimissä. Oikein hienoa. Kommunismi vaan ei toimi.
armoton yanar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Karhukopla


Vastaus #114 : 11.04.2011 klo 15:18:13

Nyt lienee hyvä aika nostaa tämäkin ketju ylös..
Lotilan Pässi

Poissa Poissa


Vastaus #115 : 11.04.2011 klo 15:44:20

Olet oikeassa ja väärässä.

Hakan johdon ei ole tarvinnut kehittää ammattitaitoaan, sillä UPM on pystynyt sanelemaan sponsorit Hakan puolesta. "Saatte tilauksen, jos sponsoiroitte joukkuetta" - malli nimittäin on toiminut Valkeakoskella jo pitkään. Kun tähän yhdistetään tuo koktailisi, niin on selvää, että joukkueen johdolla loppuivat keinot kesken, sillä niitä ei ole oikein koskaan siellä tarvittu tai kehitettykään.

Olet väärässä vanhoista ajoista, kävin 15 vuotta seuraamassa toimintaa vieresstä.
Lihis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honakki, Suomen jalkapallon A-maajoukkue


Vastaus #116 : 11.04.2011 klo 17:01:26

Ostan konjakkipullon, jos Honka ei ole talousongelmissa viimeistään kahden vuoden päästä keväällä 2011.


Noh?
Rantasipi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eurokiimassa


Vastaus #117 : 26.07.2011 klo 17:50:08

Kohta mennään :D
e: avausviestiin sen verran, että TPS:lle kävi suomalaisittain "hyvin" :)
« Viimeksi muokattu: 26.07.2011 klo 18:04:31 kirjoittanut Rantasipi »
TZagallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eilen, tänään, huomenna


Vastaus #118 : 26.07.2011 klo 20:33:54

Tuli luettua ketju uudestaan, mielenkiintoista keskustelua.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #119 : 27.07.2011 klo 06:16:33

JJK:sta ja SJK:sta kaipaisin hieman keskustelua. Kummassakaan ei tosin ole puhuttu rosenborgiudesta, mutta täyttävät jo monen monta ennusmerkkiä.
Jasseri

Poissa Poissa


Vastaus #120 : 27.07.2011 klo 07:41:20

Ainakin Job Dragtsma lyttäsi tepsin viimeisimmässä Veikkaajassa. Pitkäjänteisyydestä ei hänen mukaansa ole tietoakaan.
Pari vuotta myöhemmin tämä etenkin (rakkaasta naapurista kun puhutaan) pisti silmään. Interhän ei ole juurikaan seurana panostanut pitkäjänteiseen toimintaan, ellei pitkiä valmentaja- ja pelaajasoppareita lasketa. Myynti ja markkinointi eivät tunnu kiinnostavan edes vähää alusta, ja miksi kiinnostaisivatkaan kun joku kuitenkin kuittaa kassavajeen kauden päätteeksi.

Mielenkiintoista on myös se, että Hongan superjunnut eivät olekaan jatkaneet maailmalle marssimistaan- asia, josta ainakin itse olin lähes satavarma.

Jan Wouters

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomalaisen jalkapallon vallankumous


Vastaus #121 : 28.07.2011 klo 10:52:01

Starat pitää pystyä pitämään Suomessa vuoden kaksi pidempään silloin kun näitä jo halutaan ulkomaille.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #122 : 28.07.2011 klo 11:19:47

Starat pitää pystyä pitämään Suomessa vuoden kaksi pidempään silloin kun näitä jo halutaan ulkomaille.

Suomen Rosenborg edellyttää tietysti rahaa.
Muuten Euroopassakin menestyvän suomalaisen seurajoukkueen luominen on "helppoa":
1. Joukkueessa on muutama "superjunnu", joita pidetään 2-3 kautta (ikävuoden 18-21) ennen kuin myydään ulkomaille.
2. Joukkueessa on  muutama n. 30-vuotias paluumuuttajaa Euroopan keskitason sarjoista, jotka tuovat esimerkkiä siitä miten ihan huipulla asiat tehdään, ovat henkisiä johtajia ja ovat pelillisesti johtajia.
3. Joukkueessa on lopuilla pelipaikoilla keskitasoa parempia liigajyriä ja/tai Pohjoismaisissa sarjoissa pelanneita pelaajia ja/tai selkeästi joukkueen pelitavan mukaan tarkkaan hankittuja ulkomaalaisvahvistuksia.
BlyzR
Vastaus #123 : 29.07.2011 klo 08:48:09

Suomen Rosenborg edellyttää tietysti rahaa.
Muuten Euroopassakin menestyvän suomalaisen seurajoukkueen luominen on "helppoa":
1. Joukkueessa on muutama "superjunnu", joita pidetään 2-3 kautta (ikävuoden 18-21) ennen kuin myydään ulkomaille.
2. Joukkueessa on  muutama n. 30-vuotias paluumuuttajaa Euroopan keskitason sarjoista, jotka tuovat esimerkkiä siitä miten ihan huipulla asiat tehdään, ovat henkisiä johtajia ja ovat pelillisesti johtajia.
3. Joukkueessa on lopuilla pelipaikoilla keskitasoa parempia liigajyriä ja/tai Pohjoismaisissa sarjoissa pelanneita pelaajia ja/tai selkeästi joukkueen pelitavan mukaan tarkkaan hankittuja ulkomaalaisvahvistuksia.

Helppohan tuo oli varmasti luetella, kun katsoit mallia Klubista :)
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #124 : 29.07.2011 klo 12:18:04

Helppohan tuo oli varmasti luetella, kun katsoit mallia Klubista :)

Klubi on ottanut mallia vuosien varrella kirjoittamistani viesteistä ;)
Eihän tuossa ollut mitään uutta vaan vanhan toistamista, jota tosin vielä vuosia sitten pidettiin mahdottomana kun se koettiin HJK:n arvostelemiseksi... Onneksi nyt Klubi on ottanut sen veturin roolin vaikka sitäkään sen ei kuulemma olisi tarvinut tehdä kun kaikki oli ennenkin täydellistä.

Tosin eipä HJK ole ihan tuota noudattanut vaan vähän on fokus ollut hakusessa.
Vähän tuntuu kuin olisi hankittu hankkimisen vuoksi jokainen joskus ulkomailla käynyt suomalainen. Multaharju oli täysfiasko, Aho ei aiheuta hurraahuutoja, Saarinen täyshuti, Riihilahti petti osittain nyt tärkeässä europelissä (tärkeä toki monissa muissa peleissä, pukukopissa ja hallinnossa, Litmanen samoin, Sadik tuntuu olevan hyvä vain Veikkausliigassa... Kallion sentään onnistuivat välttämään. Tällä sektorilla olisi ehkä tarvetta parempaan euromenestyksen saamiseksi.

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa