FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.11.2024 klo 08:53:05 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliigan kausiennakko  (Luettu 13924 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Dieter Bohlen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness im Knast is wie 'ne Meisterschaft!


Vastaus #25 : 16.04.2009 klo 12:45:48

Joo sen verran voisi poistella, että olisi 14+1 viestiä. Joka jengille 1 viesti + 1 sivu hakemistolle.

Yhtä huutaisi vielä, ellen pikaisesti laskenut päin vittua. Katsotaan, josko löytyisi ilman ajankohtaisimpien keskustelujen poistoa.
S.K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #26 : 16.04.2009 klo 12:48:54

Yhtä huutaisi vielä, ellen pikaisesti laskenut päin vittua. Katsotaan, josko löytyisi ilman ajankohtaisimpien keskustelujen poistoa.
Joo eli nyt on kaikki. Kiitoksia.

Näistä joukkueista puuttuu vielä tekijä:
TPS
MIFK
Inter

Hongalla ja TamUlla on jo tekijät ja päivitän ennakkoa heti kun tekijät saavat tuotoksensa valmiiksi.

Viestihistoriastasi tosin löytyi [ainakin ;)] yksi turhahko viesti tuosta Titanicin muistokruisailua koskevasta otsikosta, liitin sen tänne. Voin palauttaa alkuperäiseen kohteeseensa, mikäli katsot tarpeelliseksi.
Joo ehdottomasti palautettava takaisin. ;)
« Viimeksi muokattu: 17.04.2009 klo 19:01:19 kirjoittanut S.K. »
Dieter Bohlen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness im Knast is wie 'ne Meisterschaft!


Vastaus #27 : 16.04.2009 klo 12:51:23

Voi sen viimeisen muokata tuohon Vastiksenkin viestiin sitten. Ei sillä niin väliä.

Viestihistoriastasi tosin löytyi [ainakin ;)] yksi turhahko viesti tuosta Titanicin muistokruisailua koskevasta otsikosta, liitin sen tänne. Voin palauttaa alkuperäiseen kohteeseensa, mikäli katsot tarpeelliseksi.
SubPop

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK, QPR, Rayo


Vastaus #28 : 17.04.2009 klo 01:18:36

JJK Jyväskylä


7.1 Taustaa

Perustettu: 1992
Kotikenttä: Harjun stadion (yleisökapasiteetti n. 4000)
Puheenjohtaja: Janne Särkkä
Seurajohtaja & toimitusjohtaja: Joni Vesalainen
Päävalmentaja: Ville Priha
Apuvalmentajat: Matti Lahtinen, Tomi Vänttinen, Jori Särkkä (mv)


Keskisuomalaisen jalkapalloilun kannalta elämme historiallisia hetkiä; edessä on koko maakunnan seurajalkapalloilun historiassa ensimmäinen kausi pääsarjatasolla! Jyväskylä on ollut vahvan urheilukaupungin maineessa; kuningaslajin kannalta valitettavaa on se, että täällä jalkapallo on aina jäänyt rallin, pesäpallon ja jääkiekon varjoon. Lajikulttuuri on täällä jopa Suomen mittakaavassa ohutta; urheiluväki seilaa menestyksen perässä salista ja katsomosta toiseen hyljäten varsin nopeasti tappiokierteeseen ajautuneen joukkueensa.

Seurana JJK on varsin nuori (=muovia) vaikka sen edeltäjä JyP on perustettu jo v. 1923. JJK näyttää mieluusti omivan sitä edeltävien seurojen historian itselleen, onneksi tällainen Hoffenheim-ilmiö ei sentään ole ulottunut seuran logoon asti (ainakaan vielä). JJK on tunnettu laadukkaasta juniorityöstään, mutta edustusjoukkue on tähän saakka tarponut koko olemassolonsa ajan divarisuossa lahjakkuuksien karattua aina suurempiin ympyröihin.


7.2 Kausi 2008 ja pre-season

JJK lähti viime kauteen yhtenä ennakkosuosikeista Viikinkien ja AC Oulun ohessa. Kauden päättyminen nousujuhliin on tietenkin ennen muuta voittavan joukkueen ansiota, mutta rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa myös kaikkien taivaankappaleiden osuneen oikeaan linjaan. JJK:n peli oli varsinkin kotikentällä välillä aikamoista kuraa ja joukkue pysyi kärkikamppailussa mukana usein yksinomaan Babatunde Wusun maalien ansiosta. Loppukaudesta ACO:n hapuilu ja etenkin Viikinkien täydellinen romahtaminen takasivat JJK:lle sarjanousun, vaikka sen oma pelikään ei ratkaisuhetkillä silmiä hivellyt. Parhaimmillaan JJK pelasi sarjan parasta futista, sitä nähtiin vain harmittavan vähän varsinkin Harjulla.

Viimekautinen joukkue on säilynyt liigakauteen lähestulkoon samana lukuun ottamatta tietenkin hiomattoman Lagosin timangin, Babatunde Wusun poistumista Turun suuntaan. Tämä oli luonnollisesti kova pettymys niin kannattajille kuin seurajohdollekin, joskin lähtö oli Tunden kannalta varsin ymmärrettävä ratkaisu. JJK vahvisti hyvissä ajoin viime kauden heikointa osa-aluettaan keskikenttää kahdella liigatason pelurilla, Christian Sundilla ja Jukka-Pekka Tuomasella. Helmikuussa ilmasilta Koreaan aukesi kolmesti seurajohdon innostuessa ilmeisesti hinta-laatu -suhteeltaan kotimaisia pelureita halvemmista vahvistuksista (Korean-yhteyksien taloudellisista intresseistä en uskalla lähteä spekuloimaan kun en asiasta mitään tiedä). Joka tapauksessa hankintojen myötä pyrittiin selkeästi vahvistamaan keskikenttää ja laitoja, mikä näkynee tulevan kauden pelitaktiikassakin.

Harjoituskausi ei ole tuloksellisesti saati pelillisestikään ollut lupauksia-antava. Pataan on tullut niin Uusi Lahti- kuin Liigacupissakin ja suuria vaikeuksia on ajoittain ollut jopa Kakkosen FCV:tä vastaan. Pelaajat ovat ryhmittyneet perinteiseen 4-4-2 formaatioon ja peliä on pyritty rakentamaan laitojen kautta nopeahkoilla syötöillä. Puolustus on vuotanut välillä pahasti ja maalivahtipeli on ollut huteraa Szerovayn puuttuessa; keskikentän duo Tuomanen - Sund näyttäisi sen sijaan löytäneen toisensa melko nopeasti. Maalintekokin on tökkinyt Ladan johdolla, joskin kenraaliharjoituksessa vastustajan verkko pullisteli jo vähän komeammin (JJK-FCV 4-0).

JJK:n nousu huipulle on tapahtunut verraten nopeasti: kolmessa vuodessa Kakkosesta pääsarjaan. Seuran organisaatio ja toiminnan puitteet eivät ole kehittyneet samaa tahtia eli amatöörimäisyys ja suoranainen puuhastelu näkyy yhä vahvasti seuran toiminnassa. Seuran nousu tapahtuikin tässä mielessä vuotta paria liian aikaisin. JJK:n toimintaa pyörittävä seurajohtaja Joni Vesalainen on innokas visionääri, jonka tekemä työmäärä seuran eteen on valtava. Samalla Vesalainen vaikuttaa myös pelurilta, joka ei kaihda riskinottoa tarvittaessa. Kahden Ykkösen kauden aikana taloudellinen riskinotto kannatti (mm. suotuisan Cupin arpaonnen avulla) ja vanhat velat onnistuttiin hoitamaan, mutta epämääräisiä huhuja seuran maksuvaikeuksista on aina silloin tällöin liikkunut. JJK:n yhtiöittäminen onnistui viime kauden päätteeksi ja uudelta osakeyhtiöpohjalta on lähdetty rakentamaan liigakelpoista JJK:ta, toivottavasti maltillisella riskinotolla.. JJK on Vesalaisen suulla esittänyt talven aikana suuria suunnitelmia jalkapallostadionista ja europeleistä, mutta kevään edetessä puheet ovat maltillistuneet ja realiteetit tunnustettu.

Seurapresidentti Vesalaisen ohella nyky-JJK identifioituu valmentajaansa, suureen ruorimieheen Ville Prihaan. Prihan karkea ulosanti ja sosiaalinen inkompetenssi ovat omiaan luomaan miehestä vittumaisen kuvan. Vaikka tämä pitäisikin paikkansa on hänen onnistumistaan mitattava ennen muuta tuloksilla ja nehän näyttävät ainakin tilastojen valossa vähintäänkin kelvollisilta. Totuus kuitenkin on, että laadukkaan valmentajan rooliin kuuluu olla tulosvalmentajan ohella myös opettava ja kehittävä koutsi; tässä Prihalla on vielä paljon petrattavaa. Valmennustyylejä on monia eikä kaikista ole toverillisiksi tsemppareiksi; pelaajien kunnioittaminen ja vuorovaikutteiseen kommunikointiin kykeneminen lienevät kuitenkin perusedellytyksiä jokaiselle menestyvälle valmentajalle. Saa nähdä kuka seisoo ja kenen takana jos ja kun JJK ajautuu jossain vaiheessa kautta tappioputkeen..


7.3 Pelaajaesittely

7.3.1 Maalivahdit:



1 SALKOJÄRVI Matti (10.3.1984 187 cm, 85 kg)

Lahjoja on ja raameissakin löytyy. Otti kaudella 2007 ykkösvahdin paikan Juho Luukkoselta ja tulevaisuus näytti valoisalta. Epävarmat ja ailahtelevat otteet maksoivat kuitenkin pisteitä loppukaudesta ja kauden 2008 avauskamppailussa Kokkolassa voiton maksanut rähmiminen riitti Prihalle. Salkon rooliksi tuli loppukauden ajan olla penkkiveikkona, ja kävihän mies helpottamassa MIFKin veskariongelmaa 5 ottelun verran mutta ei vakuuttanut saarellakaan. Potentiaalia on enkä tahtoisi vieläkään heittää toiveita Salkon suhteen. Talvikauden treenimatseissa otteet ovat kuitenkin jatkuneet samalla ailahtelevalla linjalla, joten rooli on tulevallakin kaudella olla selkeänä backupina Misille. Vahvuutena ulottuvuus ja reaktiot, heikkoutena keskittyminen ja avaukset.



12 MYLLYMÄKI Sami (2.6.1988 183 cm, 84 kg)

Lahjakas oma kasvatti, siirtynee peliajan perässä lainalle johonkin lähiseuraan (FCJ, FCV,?) Sai viime kaudella vastuuta loppukauden tärkeissä peleissä ja osoitti kestävänsä paineet.



30 SZEROVAY Mihaly (14.4.1982 182 cm, 78 kg)

Misi saapui Jyväskylään opiskelemaan alkusyksystä 2007 ja oli loppukauden mukana JJK:n ringissä lähinnä penkinlämmittäjänä. Mv-valmentaja Jori Särkkä huomasi kuitenkin varsin pian Misin potentiaalin ja kaveri vakuutti ilmeisen nopeasti myös Prihan. Käytti Salkon hölmöilyn myötä tarjoutuneen tilaisuuden hyväkseen ollen JJK:n nousuun johtaneen kauden ehdottomia takuumiehiä. Äärimmäisen urheilullinen ja kimmoisa; refleksit huippuluokkaa ja myös ulostuloissa on tapahtunut selkeää kehitystä. Henkisesti vahva. Heikkouksina voidaan pitää ulottuvuutta sekä kommunikointia ja "alueen haltuunottoa". Potentiaalisesti liigatasoa ja voi olla se ratkaiseva tekijä JJK:n sarjapaikan säilyttämisen kannalta. Korvaamaton joukkuelleen.



7.3.2 Puolustajat:



14 SINISALO Jukka (21.5.1982 180 cm, 76 kg)

Sinin rooli tulee olemaan entistäkin tärkeämpi tulevalla liigakaudella. Perussuoritustaso ei juuri heilu ja itseluottamus on kohdillaan. Palaa viime kauden keskikenttäseikkailujen jäljiltä takaisin puolustuslinjaan, minne paremmin ominaisuuksiensa puolesta sopiikin. Riippuen toppariparista voi ottaa vastuuta myös pelin avaamisessa. Vahvuudet fyysisyydessä, asenteessa ja pelinluvussa; heikkoudet pääpelissä ja vastustajan merkkaamisessa. Ei myöskään jalalla mikään kiituri. Puolustuksen runkopelaaja, aina avauksessa kunnossa ollessaan.



7 VIREN Anssi (10.4.1977 180 cm, 73 kg)

Viime kauden tasaisin suorittaja, joskaan mitään häikäisevää ei Vinssiltä nähtykään. Keskikentän laidalla ei peli kulkenut vaikka varsin monipuolinen pelaaja onkin. Omin pelipaikka lienee oikeana pakkina, vaikka mies nähtäneen myös topparin tontilla kauden mittaan tarvittaessa. Henkisesti vahva, lukee peliä hyvin. Ongelmia pääpelissä sekä juoksupalloissa. Ei mikään peloite hyökkäyssuuntaan. Kärsinyt ns. ylikunnosta talven aikana mikä näkynee vielä alkukaudesta. Kokemuksensa myötä tärkeässä roolissa tälläkin kaudella puolustuksen merkityksen korostuessa viimekautista enemmän. Kamppailee oikean pakin paikasta Janne Hannulan kanssa.



13 LATIKKA Tuomas (20.9.1985 174 cm, 72 kg)

Melkein oma kasvatti (Leppäveden Leppä), kokemusta poikamaajoukkueistakin. Jatkuuko kehitys yhä vai onko Topista liigatasolle? Viime kauden taistelun ruumiillistuma vasemman puolustajan tontilla. Reisikrampit eivät estäneet Topia taistelemasta jokaisesta pallosta loppuun saakka. Nopeutta riittää eikä asenteessa anna tuumaakaan periksi, mutta 1 vs. 1 -tilanteissa saattaa pelata itsensä pihalle turhan helposti. Nousuhalukkuutta riittää jos valmentaja sen sallii. Rahkeet riittää ja pelannee itsensä suomifutisyleisön tietoisuuteen tällä kaudella.



8 LÄHITIE Matti (13.2.1985 180 cm, 76 kg)

Keskikentän ankkurina vielä viime kaudella vakuuttanut Masse on Prihan kuvioissa (ja unissa) asetettu topparin tontille harjoituskauden aikana. Onnistuessaan tämä veto voi osoittautua jussikujalamaiseksi sukseeksi, mutta sopeutuminen vie aikansa eikä treenimatsit ole ainakaan kovin vakuuttavasti Masselta sujuneet. Tarvitsisi rinnalleen fyysisen ja pääpelin hallitsevan perinteisen luutijan jolloin kykenisi keskittymään pallolliseen avauspeliin. Sinin ollessa toppariparina tämä roolitus ei kuitenkaan toimi, joten tällä tandemilla on luvassa vaikeuksia kookkaita kärkiä vastaan. Kk:n pohjalla Lähitie olisi yhä ehdottomasti liigatasoa; erityisesti pelinäkemys ja syöttötaito ovat Massen vahvuuksia. Masse toimi joukkueen kapteenina vielä viime kaudella, kunnes Priha päätti jostain syystä siirtää nauhan Kisu Sundin käsivarteen täksi kaudeksi.



3 HANNULA Janne (3.1.1982 178 cm, 74 kg)

Perusvarmaa suorittamista laitapakkina kaudesta toiseen; ei näy otsikoissa mutta nauttii arvostusta asiantuntijapiireissä. Hantan jatkosoppari oli erittäin tervetullut uutinen talven kynnyksellä. Kohtuullisen nopeana ja pallovarmana voi pelata myös hyökkäävämässä "wingbackin" roolissa. Tullee taistelemaan oikean pakin paikasta Virenin kanssa.



15 TAPANINEN Antto (16.6.1989 183 cm, 77 kg)

Viime kauden ylivoimaisesti suurin yllättäjä nousten puolustuksen takuumieheksi heti kauden alusta lähtien. Voi pelata laitapakkina ja keskikentälläkin mutta Prihan papereissa Anton roolitus näyttäisi olevan topparina. Itsevarma ja hyvän pallokosketuksen omaava kohtuullisen nopea pelaaja. Pärjää yllättävän hyvin myös 1 vs. 1 -tilanteissa ja fyysisissä väännöissä. Heikkoutena sijoittautuminen sekä pelinluku. Aloittanee penkiltä mutta saanee kauden mittaan vastuuta topparina. Tulevaisuus näyttää valoisalta.



4 PAIJA Markus (6.5.1974 181 cm, 81 kg)

Vieläkö vanha jaksaa? Nousi penkiltä loppukauden aikana todella tärkeään rooliin ratkaisupeleissä. Verkkainen pelityyli ja hidas jalka kompensoituu hyvällä pelinluvulla ja kokemuksen kautta kehittyneellä maltilla. Otti kaikkien yllätykseksi (ja joidenkin kauhuksi) vastuuta myös pelin avaamisesta mikä johtikin viime kaudella toistuvasti Tunden tuuletuksiin; tulevalla kaudella ei Paijan kukkupalloihin löydy samanlaista vastaanottajaa. Roolina tulee olemaan sparraaja, jäänee Anton taakse neljänneksi toppariksi.


2 NIEMINEN Samu (14.1.1992 180 cm, 75 kg)

Lahjakas oma toppari pelannee A:n SM-joukkueessa.



7.3.3 Keskikenttäpelaajat:



6 TUOMANEN Jukka-Pekka (4.12.1985 180 cm, 82 kg )

Täsmähankinta isoon rooliin. Vakuuttanut yhdessä Kisu Sundin kanssa treenikaudella J-P:n roolin ollessa vannismainen pihkatappi itseään ja vihulaisia säästämättä. Ehdottomasti avauksen mies ja keskikentän keskustan tärkein pelaaja puolustussuuntaan.



19 SUND Christian (28.12.1978 179 cm, 75 kg) (C)

Toinen täsmähankinta, Priha tiesi tarkkaan mitä saa kun Kisun meille halusi. Roolina on olla selkeä pelillinen johtaja keskikentällä. Treenikaudella Kisu onkin ollut joukkueen parhaimmistoa järjestään jokaisessa matsissa (mikä ei vielä paljoa vaadi). Kisusta saadaan enemmän irti kun peli rakennetaan hänen ympärilleen; kakkosviulun soittajaksi hänestä ei kuitenkaan taida olla joten mielenkiinnolla jäämme odottamaan Koskelan hankkimisen myötä syntynyttä roolitusongelmaa keskikentän keskustaan. Avainpelaaja hyökkäyksen kannalta. Joukkueen kapteeni.



17 KWAN Kim Huyn (20.4.1985 173 cm)

Jokerikortti #1. Tämä on se "liigan nopein" kaveri joka ottanee oikean laitalinkin paikan heti kauden alusta lähtien. Ei vielä täysin vakuuttanut kauden alla, lähinnä puolustussuuntaan on ollut ongelmia joita ei yhtään helpota kommunikaatio-ongelmat muun joukkueen kanssa yhteisen kielen puuttuessa. Toivottavasti pääsisi edes kertaalleen samalle viivalle MyPa:n Tosaintin kanssa kauden avauksessa..



25 LEE Ho Jin (9.3.1983 182 cm, 75 kg)

Jokerikortti #2. Meriittilistalla 1 La Liga -ottelu Racing Santanderin paidassa Villarrealia vastaan sekä try-out Valkeakosken Hakassa. Silminnäkijähavaintojen mukaan Lee jäi täysin 16-vuotiaan laitapakin pimentoon FCV:tä vastaan käydyssä miehen ensimmäisessä harjoitusottelussa. Vakuutti kuitenkin seurajohdon joten jotain Lee ainakin osaa tehdä oikein. Toki on todella typerää tuomita kaveri parin ottelun perusteella, mutta toisaalta ulkomaalaisvahvistuksena peliotteiden on oltava roolin mukaisia ennen pitkää. Lähtökohtaisesti ykkösvaihtoehto vasemmalle laidalle.
 

# KOSKELA Toni (16.2.1983 189 cm, 83 kg)

Erittäin mielenkiintoinen pikahankinta jo ennestään vahvalle osa-alueelle keskikentän keskustaan. Koskela liittyi seuraan kesäkuun loppuun asti ulottuvalla sopimuksella tarkoituksenaan jatkaa uraansa syksyllä ulkomailla. Seurajohdon mukaan Koskela on kauan etsitty ison profiilin hankinta eli sponsorien suuntaan ollaan myös haluttu viestittää että ollaan tosissaan liikkeellä. Hetkeäkään en epäile etteikö Koskela todellakin vahvistaisi JJK:ta, mutta hankinnan osuessa nimenomaan vähiten vahvistusta kaivanneelle osa-alueelle ei voi välttyä ajatukselta, että ison kalan uidessa ohi siihen oli pakko tarttua (vrt. Ady toissa syksynä).. Mielenkiinnolla odotellaan mikä on Prihan visio keskikentän roolittamisesta; kolmikosta Tuomanen-Sund-Koskela ei ole mitään järkeä penkittää yhtäkään. Parhaimmillaan Koskelan avulla alkukaudesta rouhitut pisteet saattavat muodostua elintärkeiksi syksyn lähestyessä, joten tervetuloa Toni!



16 MARKKULA Niko (27.6.1990 175 cm, 63 kg)

Oma lahjakas kasvatti on saanut yllättävän paljon vastuuta laidalla treenikauden peleissä ja esiintynyt edukseen. Viime kausi meni kokonaan pilalle loukkaantumisten takia mutta Marsun kehitys näyttää jatkuneen talven aikana. Yllätysveto loppuhetkillä väsyneitä vihulaisia narraamaan? Poikamaajoukkueringissä.



11 PULKKINEN Teemu (20.5.1985 180 cm, 72 kg)

Muutaman kauden takainen Kakkosen maalikunkku KäPa:n riveistä on kärsinyt kolmatta vuotta sitkeistä jalkavammoista. Toissa kaudella väläytteli ajoittain vasemmalla laidalla mutta viime kaudella Pulu ei tervettä päivää juuri nähnyt joutuen tyytymään lähinnä televisiokommentaattorin rooliin. Kärkeen! vai laidalle - ihan sama kunhan pääsisi pelaamaan! Peliaikaa lienee luvassa vasemmalla riippuen Leen esityksistä ja tietenkin oman kropan kestävyydestä.



23 POUTIAINEN Patrick (14.6.1991 170 cm, 68 kg)

Superjunnu, jolla kaiken natsatessa edessään loistava tulevaisuus. Priha ei tähän mennessä Patulle ole käyttöä löytänyt mikä on rassannut jonkin verran nuoren talentin hermoja. Peliaikaa olisi tultava - jos ei edarissa niin lainalla Kakkosessa tai A:n SM-joukkueessa. Parhaimmillaan keskikentän keskustassa pallollisessa kapellimestarin roolissa, fyysiset rahkeet liigapeleihin vielä riittämättömät. Poikamaajoukkueen runkopelaajia.



7.3.4 Hyökkääjät:



10 KARI Tommi (22.9.1986 168 cm, 63 kg)

Jyskälän oma el Conejo pelaa suurella sydämellä ja herättää tunteita siellä missä liikkuu. Viime kausi meni odotuksiin nähden penkin alle Prihan istuttaessa Tommin vasemmalle laidalle, minkä seurauksena miehen pelihuumori oli välillä aika pahastikin kateissa. Tommi rakastaa maalintekoa ja tykkää pallosta. Toissa kaudella muodosti parhaimmillaan ilmiömäisen tutkaparin Tunden kanssa nousten aina U21:sten haastajarinkiin Aasian turneelle. Sitkeät jalkavaivat haittasivat pelaamista koko viime kesän ajan, myös talvikaudella Tommi on ollut telakalla vähän väliä. Tommi tarvitsee pallollisen roolin joukkueessa jotta hänestä saataisiin kaikki potentiaali irti. Ei ole parhaimmillaan laidalla, jonne Priha valitettavasti taitaa Tommia istuttaa tulevallakin kaudella. Oikein hyödynnettynä tehokas viimeistelijä ja ratkaisevien syöttöjen antaja, heikoimmillaan kiukutteleva tuittupää (mutta rakastettava sellainen). Taistelee avauksen paikasta laidoilla Leen ja Kimin kanssa tai vaihtoehtoisesti toisena hyökkääjänä Ladan tai Namin vierellä.



9 LAHTINEN Mika (30.4.1985 187 cm, 86 kg)

Maalintekijän rooli olisi jälleen tarjolla. Viime kaudella Prihan systeemissä divarin maalikone sijoitettiin vasemmalle laidalle missä pelasi ihan mukiinmenevän kauden nöyrällä asenteella. Tälle kaudelle rooli on palautunut treenimatsien perusteella hyökkäyksen kärkeen. Ei ole parhaimmillaan selkä maaliin päin, tarvitsisi pistopalloja puolustuslinjan taakse. Tehot ovat toistaiseksi kuitenkin jääneet vähäisiksi ja Ladan tason riittävyys liigaan onkin JJK:n hyökkäyspelin kannalta olennaisen tärkeä asia. Kahden hyökkääjän taktiikassa avauksen mies, yhdellä kärjellä pelatessa haastaa Namin pelipaikasta.



18 ABAHASSINE Zakaria (23.7.1988 184 cm, 75 kg)

Lupaava (laita)hyökkääjä joka on parin viime kauden aikana väläytellyt ajoittain. On parhaimmillaan vaihtopelaajan roolissa, avauksessa Zakesta ei ole saatu vielä toistaiseksi paljoakaan irti. Nopeus ja pallonhallinta vahvuuksia, fyysisesti köykäinen ja viimeistely on vielä kaukana kliinisyydestä. Selkeä vaihtomies tulevalla kaudella, saattaa saada näyttöpaikan mahdollisten loukkaantumisten ja pelikieltojen myötä.



5 NAM Ik Kuyng (26.1.1983 178 cm, 70 kg)

Jokeri #3. Onko Namista Tunden korvaajaksi? Seurajohto ainakin uskoo Namin kykyihin ja povailee kaverista 10-15 maalin tykittäjää.. Iso rooli tarjolla, pystyykö mies kantamaan vastuun maalinteosta yksin?



24 KAUTTO Niko (3.8.1989 173 cm, 68 kg)

Oma lahjakas junnu; haennee peliaikaa muualta. Nopea ja tekninen, fyysisesti vielä raakile.



7.4 Taktiikka ja peliryhmitys

Priha peluutti purppurakettuja koko treenikauden lähtökohtaisesti perus 4-4-2:lla. Toni Koskelan hankkimisen myötä koko paletti saattaa mennä uusiksi, mikä kuulostaa kannattajan korvaan melkoiselta riskipeliltä. Kolmikon Tuomanen - Sund - Koskela peluuttaminen samanaikaisesti on haaste jos perusryhmitys pysyy perinteisessä 4-4-2:ssa. Spekuloiminen on toki turhaa ja sunnuntaina näemme ensi kertaa visionääri Prihan suunnitelmat kolmikon varalle. Asiantuntijapiireissä jo jonkin aikaa väläytelty espanjalaistyylinen 4-2-3-1 vaikuttaisi olemassaolevalle pelaajamateriaalille soveltuvimmalta ainakin paperilla, joten hahmotellaan ihannekokoonpano myös sille.


4-4-2:

                  Szerovay


Hannula - Sinisalo - Lähitie - Latikka
/Viren

     Kim - Tuomanen - Sund - Lee
               /Koskela              /Kari

              Lahtinen - Nam


4-2-3-1:

                  Szerovay


Hannula - Sinisalo - Lähitie - Latikka
/Viren
       
         Tuomanen - Koskela

   
    Kim    -     Sund      -      Lee
                                         /Kari
                   Nam
                 /Lahtinen




JJK:n kauden suunnan määrittää hyvin pitkälle kollektiivisen puolustuspelin onnistuminen. Pelin painopiste tullee olemaan enimmäkseen omalla kenttäpuoliskolla joten koko joukkueen puolustuksen ryhmittäytyminen ja roolittaminen on avainasemassa. Vieraskentällä keskikentän keskustan tukkiminen kahdella ankkuripelaajalla vahvistaisi puolustuslinjaa ja nykyinen pelaajamateriaalikin soveltuisi tällaiseen ryhmitykseen hyvin. Laitapakeilla tulee pitämään kiirettä sorsien ja mannisten kanssa ja keskuspuolustus tulee olemaan vaikeuksissa vahvojen pääpelaajien ja fyysisten hyyrysten kanssa. Oman pään erikoistilanteissa pitää olla myös erityisen tarkkana; ei-niin-ulottuvan maalivahdin ja pääpeliin kykenemättömien toppareiden kombinaatio ei kuulosta kovinkaan vakuuttavalta.

JJK:n hyökkäyspeli perustuu nopeisiin vastahyökkäyksiin. Viime kaudella peli meni liian usein pitkän pallon roiskimiseksi puolustuslinjasta keskikentän yli suoraan kärkimiehelle mutta Tunden poistuttua ei nykymiehistöstä löydy roiskaisuille vastaanottajia. Myös uudet hankinnat tukevat näkemystä, jonka mukaan alkavalla kaudella pyritään rakentamaan peliä nimenomaan terävillä syötöillä keskikentän kautta. Keskellä pallo pyritään pelaamaan maestro Sundille ja laidoille on hankittu korealaiset pikakiiturit. Kärjessä trio Nam - Lada - Kari pyrkii hakeutumaan maalintekoalueelle oikea-aikaisilla juoksuilla. Erikoistilannepelaaminen ei tälläkään kaudella ole JJK:n hyökkäyksessä varsinainen peloite semminkin, kun vaparispesialisti Ady postui kevään kynnyksellä kaakon suuntaan.


7.5 Arvio

Alkukaudesta otettava piste sieltä toinen täältä. Kotikenttäetu on olematon, joten kotivoittojen varaan ei sarjapaikan säilyttämistä voida pelkästään laskea vaan vieraissakin olisi onnistuttava. Kauden alku on kriittinen: Myllykoskella on todennäköisesti odotettavissa kylmää kyytiä joten RoPS-pelin siirtyminen on pelkästään hyvä asia JJK:n kannalta. Kauden päävastustajalle kärsittävä mahdollinen kotitappio heti kauden alussa iskisi pahasti joukkueen itseluottamukseen. Koreakortin on osoittauduttava voittavaksi, muuten putoaminen on selviö ja seurajohdon uskottavuus kärsii kovan kolauksen. Taloudellisella osastolla ei uhkapeliä tulisi missään nimessä enää jatkaa. Riskejä on välillä otettava mutta riskinoton kostautuessa seuraukset on kestettävä. Suomessa ei tarvita enää yhtään jalkapalloseuraa, jonka kohdalla sarjasta putoaminen merkitsee konkurssia tai vähintäänkin vokaalien käyttöönottoa.

Kulminaatiopisteet:

- mentaalinen kestävyys (pelihuumori, joukkuehenki, pelaajien ja valmennusjohdon välit) tappioiden koittaessa
- puolustuksen pitävyys
- erikoistilannepelaaminen etenkin omassa päässä
- valmennusjohdon taktinen reagoiminen pelin aikana
- korealaisten sopeutuminen ja onnistuminen

-> JJK tulee taistelemaan sijoista 11-14, 12. sija ja suora säilyminen olisi jo suksee.
« Viimeksi muokattu: 17.04.2009 klo 08:54:59 kirjoittanut SubPop »
S.K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #29 : 17.04.2009 klo 10:05:55

Näistä joukkueista puuttuu vielä tekijä:
TPS
MIFK
Inter

Hongalla, KuPSilla ja TamUlla on jo tekijät ja päivitän ennakkoa heti kun tekijät saavat tuotoksensa valmiiksi.
« Viimeksi muokattu: 17.04.2009 klo 19:01:38 kirjoittanut S.K. »
Johtaja Calu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mustat Kuhnurit, Eemeli Virta


Vastaus #30 : 17.04.2009 klo 12:58:55

Seurat vois laittaa aakkosjärjestykseen.
S.K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #31 : 17.04.2009 klo 13:05:39

Seurat vois laittaa aakkosjärjestykseen.
En jaksa.
JTR

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KISSA KAHVIO


Vastaus #32 : 17.04.2009 klo 21:29:58

dit.
« Viimeksi muokattu: 20.04.2009 klo 17:20:48 kirjoittanut JTR »
tamman siika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki kuolleet ja kuopattu


Vastaus #33 : 18.04.2009 klo 13:33:44

Tampere United



1. Seurahistoria:

Perustettu: 1998
Suomen mestari: 2001,2006,2007
Suomen cupin voittaja: 2007
Liigacupin voittaja: 2009
Osallistumisia eurocupeihin: 6

Puheenjohtaja: Harri Pyhältö
Toimitusjohtaja: Sami Salonen
Urheilutoimenjohtaja: Jarkko Wiss

Päävalmentaja: Ari Hjelm
Mv-valmentaja: Mika Malinen
Fysiikkavalmentaja: Mikko Kujala
Joukkueenjohtaja: Seppo Lehvilä

2. Yleistä, eli tapahtui edellisessä jaksossa:

Vaikea vuosi 2008 takana. Joukkue floppasi Veikkausliigassa täysin. Peliotteita leimasivat alkukaudesta lähtien haluttomuus ja laiskuus. Myös pelaajavaihtuvuus ja loukkaantumiset tekivät varmasti oman osuutensa terävimmän iskukyvyn tylsyttämiseksi, mutta kotiyleisölle tarjottiin kaikesta huolimatta liigaotteluissa toistuvasti sinipaitojen intohimotonta virkamiespalloilua. Syksyä kohti joukkueen esitykset piristyivät, mutta loppukiri Henri Myntin kärkikomennuksen sekä huiman profiilinnoston myötä alkoi liian myöhään. Pelillisen konttaamisen taustalla alkoivat pian hallituksen riitely sekä taloussekoilut, joten kovin montaa positiivista asiaa seurasta ei kauden päätteeksi voinut listata. No, sarjapaikka säilyi.

Pelillisiä ongelmia tarkastellessa keskikentän puolustus muuttui haavoittuvaiseksi Jarkko Wissin lopetettua pelaajauransa ja Juska Savolaisen siirryttyä ulkomaille. Unitedin puolustuslinja päästiin puhkaisemaan usein topparien edestä jaetuilla pystysyötöillä, ja kauden jälkeen tämä näkyi taulukossa niin pisteiden, kuin päästettyjen maalienkin määrässä.

3. Pelaajat:

1. Mikko Kaven
- Hyvä maalivahti puutteistaan huolimatta. Lähitorjujana yksi liigan parhaista veräjänvartijoista, mutta vastaantuloissa ja keskityksissä TamUn kapteenilta on nähty paljon kriittisiäkin virheitä. Viime kaudesta varmasti jäänyt paljon hampaankoloon johtuen useasta "helpohkosti" päästetystä maalista, ja haluaa varmasti näyttää kaikille paluun omalle tasolleen. Työskentelyä helpottaa varmasti organisaatioon palannut mv-valmentaja Mika Malinen.

2. Toni Järvinen
- Loukkaantui pahasti viime kaudella, ja tälläkään hetkellä ei tarkkaa ajankohtaa paluulle ole määritelty. Vaikea paluu liigakentille on edessä olemattoman peli- ja harjoittelutuntuman vuoksi. Järvisen poissaolosta johtuen TamUn puolustusosasto on erittäin kapea.

3. Mathias Lindström
- Unitedin puolustuslinjaa johtava toppari. Pelinavaaminen ei vahvimpia ominaisuuksia, mutta katkoo tilanteet hyvin päällä ja kaudesta toiseen rauhallista sekä perusvarmaa työskentelyä pallollisena. Ei myöskään nopea juoksutilanteissa. Pystyy katkomaan vastustajan pystysyötöt pois pelinlukutaidollaan ja sijoittumisellaan. Erinomaisen pääpelinsä ansiosta myös oiva täsmäase mm. hyökkäyspään kulmapotkuissa.

5. Antti Ojanperä
- Ei missään loistava, mutta kaikessa hyvä. Tosin sivurajaheitot mies linkoaa erittäin pitkälle, ja näitä TamU hyödyntää hyökkäyspäässä. Ojanperää voisi luonnehtia tunnolliseksi joukkuepelaajaksi, joka tekee juuri sen mitä valmentaja käskee. Ei enempää eikä vähempää. Junioriaikoina "koulutettiin" keskikentälle, TamUssa ajautui vähitellen laitapuolustajaksi, ja tällä kaudella näyttää palaavan alkuperäiselle tontilleen. Otteet ovat Liigacupin perusteella vakuuttaneet myös valmennusjohdon, ja syrjäyttänee ennakoidusti Vili Savolaisen kilpailussa puolustavan keskikentän roolista.

7. Jussi Kujala
- Entisestä Ajaxin junioriakatemian käyneestä keskikenttäpelaajasta on Zicon alaisuudessa tehty puhdas toppari. Erinomainen tekniikka liigatasolle, ja omaa hyvän, kovan laukauksen. Avauskokoonpanon toppariparista se, joka pystyy monipuoliseen pelinavaukseen, ja jakaa tarkkoja syöttöjä ahtaisiinkin väleihin.

8. Antti Pohja
- Vielä maajoukkuekuvioissakin pyörinyt keskikenttä/hyökkääjä. Kokenut, taitava, tekee laajalla säteellä töitä ja pystyy yllättäviinkin ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Pahana ongelmana Pohjalla on tietty taiteilijamaisuus, eli motivaatio saattaa monesti näyttää katsomoon kyseenalaiselta, ja juonikkuus menee usein "Aton" syötöissä hyödyllisyyden edelle. Kaikesta huolimatta liigan eliittiä, edelleen.

9. Juha Pirinen
- Valkeakoskelta Tampereelle siirtynyt nuorukainen on jäänyt vähälle huomiolle talvikauden aikana. Pelannut useassa ottelussa laitalinkkinä, mutta tuleva kausi antanee paremman kuvan Pirisen taidoista ja potentiaalista.

10. Tomi Petrescu
- Ascolista vuokrasopimuksen umpeutumisen jälkeen paluun tekevä laituri. Omaa hyvän tekniikan, on nopea, laukoo kovaa sekä tarkasti ja miehellä on myös epäsuomalaista röyhkeyttä ajaa maalitilanteisiin ja hakea omaa ratkaisua. Kolikon kääntöpuolena taas saattaa kadota pelistä pallottomana täysin, ja kävellä varjojen mailla loppuvihellykseen asti. Ei myöskään ole vahva pääpelaaja. Elää keskikentän pystysyötöistä, ja Juska Savolaisen paluun jälkeen Petresculta voidaan odottaa paljon tulevalla kaudella.

11. Aleksei Kangaskolkka
- Kärkipelaaja, joka juniorivuosistaan lähtien on osoittanut vaarallisuutensa maalintekijänä. Isokokoiseksi hyökkääjäksi erittäin taitava, mutta pelaamista on uran aikana haitannut usein kiukuttelu, flegmaattisuus ja asennevammaisuus. Viimeisen MyPa-pestin loppumisen jälkeen tuskin kukaan odotti Kangaskolkalta mitään, mutta Unitedin päävalmentaja Hjelmin koulutuksessa näyttää saaneen aivan uuden kipinän uralleen ja tämä on näkynyt talvikauden maalisarakkeessa. Saattaa hyvässä tapauksessa kilpailla jopa liigan maalikuninkuudesta.

12. Juha Soukiala
- Hyvä maalivahti, mutta riittävätkö ominaisuudet haastamaan Kavenia ykkösmaalivahdin tittelistä? Tuskin.

13. Sakari Saarinen
- Sakke on Sakke. Pelaaja, josta yksikään vastustaja tai vieraskannattaja ei pidä, mutta on noussut Tampereella lähes kulttipelaajan asemaan. Oikeasti taitavampi kuin maine kertoo, mutta pelityyliltään silti aito siilitukkabodari. Liukuu, taklaa, repii, taistelee ja onpa mieheltä joskus jopa nähty hyviä pallollisia ratkaisuja. Rotaatioroolissa, joten voidaan nähdä lähes millä pelipaikalla tahansa (pl. maalivahtina).

16. Ilari Ruuth
- Tuntemattomuudesta noussut Ilves-kasvatti esittänyt vasemman laitapuolustajan roolissa vakuuttavia otteita talvikauden mittaan, ja kilpailee jopa avauskokoonpanon paikasta. 18-vuotias lupaus pelaa harvinaisen kypsästi ja fyysisesti ikäänsä nähden, ja aika näyttää kuinka pitkälle Ruuthin eväät riittävät.

17. Vili Savolainen
- Todellisen näytönpaikan edessä. Takana floppikausi ja tämän vuoden jälkeen sopimus katkolla. Pystyy pelaamaan fyysistä, rikkovaa ja puolustusorientoitunutta keskikentän roolia. Onko siltikään rooliinsa tarpeeksi hyvä? Wissin jättämät saappaat olivat suuret, mutta Savolaisen nähdyillä esityksillä tuskin täytettiin edes toista niistä. Odotukset ovat kovat, nyt niihin pitää vastata. Vaarassa jäädä vaihtopelaajan rooliin.

18. Rafinha
- Edellinen kausi TamUssa kului pääasiassa laiturin tontilla. Haastoi aktiivisesti puolustajia, aiheutti nopeudellaan vastustajalle jatkuvasti ongelmia ja taisteluasennettakin brassilta löytyi. Huonona puolena peliotteita kompensoi taas heikko potkutekniikka. Epäonnistuneita keskityksiä ja laukauksia nähtiin mieheltä otteluissa välillä enemmän kuin kannattajien ja valmennuksen hermot kestivät.

Nyt Rafinha nähdään oikean puolustajan roolissa, jossa mies on pelannut talvikauden erittäin vahvasti. Lähes virheetöntä syöttötyöskentelyä, oivaltavia nousuja tukemaan hyökkäyksiä ja tarkkaa miesvartiointia. Tässä kohtaa täytyy jälleen nostaa hattua päävalmentaja Ari Hjelmille, joka näyttää löytäneen ulkomaalaisvahvistukselle sen optimipelipaikan, jossa Rafinha on eniten hyödyllinen joukkueelleen.

20. Juska Savolainen
- Vuoden 2007 Veikkausliigan paras pelaaja. Taitava keskikenttäpelaaja, joka tekee kentällä valtavan määrän työtä laajalla säteellä, pystyy pelaamaan palloa eteenpäin ahtaassakin tilassa ja taisteluasenne kaksinkamppailuissa on esimerkillinen. Rosenborgin lainasopimus päättyy kesken kauden, joten jättää lähtiessään suuren roolin täytettäväksi.

21. Jonne Hjelm
- Joskus taannoin joku kysyi: "Miten noin paska pelaaja voi tehdä tuollaisen määrän maaleja?". Ei ehkä täysin totta, mutta kysymys sisältää vähintään osan totuutta. Ei erityisen taitava, kontaktitilanteissa melko kevyt hyökkääjä, ja usein otteluiden sisälläkin näkymättömässä roolissa. Omaa kuitenkin sen maalintekijälle kuuluvan tappajanvaiston, haistelee hyvin irtopallot ja vasurin laukaukset ovat vaarallisia. Nämä kaikki kolme ominaisuutta takaavat sen, että ainakin liigatasolla tulosta syntyy. Ehdottomasti myös varteenotettava kilpailija maalikuninkaan tittelistä.

22. Henri Scheweleff
- Laitapelaajan viime kausi meni pilalle loukkaantumisen johdosta, mutta nyt mieheltä odotetaan vahvaa paluuta. Hyvät vasemman jalan keskitykset, sekä taitoa löytyy pallollisena 1vs1-tilanteisiin. Fyysiseltä preesensiltään melko heikko, ja häviää tämän johdosta paljon kaksinkamppailuja. Ajoittainen flegmaattisuus on myös haitannut aikaisempia peliesityksiä. Kilpailee silti ehdottomasti avauskokoonpanon paikasta.

23. Chris James
- Pienikokoinen ja taitava keskikenttäpelaaja, joka vakiinnutti viime kaudella paikkansa avauskokoonpanossa. Talvikaudella kärsinyt loukkaantumisista, ja myöskään peliesitykset eivät otteluraporttien perusteella ole olleet entisellä tasollaan. Pelityyliltään muistuttaa erittäin paljon Juska Savolaista, mutta ominaisuuksiltaan ei kuitenkaan täysin samaa tasoa. Jamesilta odotetaan varmasti jälleen vastuunottoa keskikentän pelinrakentelusta, kun J.Savolainen palaa lainasopimuksen päätyttyä kesken kauden takaisin Norjaan.

25. Aapo Lappalainen
- Ruuthin ohella toinen Ilves-juniori, joka on yllättänyt monet hyvillä peliesityksillään. Taitava, alati vaarallisia haastoja 1vs1-tilanteissa ja pienessä tilassa pallon hallitseva laitapelaaja. Tekee nöyrästi töitä myös puolustussuuntaan. Tulee varmasti olemaan TamUlle vahvistus tulevien vuosien aikana.

27. Johannes Mononen
- Joensuusta TamUn riveihin siirtynyt nuori lupaus. Topparin tontilla esittänyt perusvarmaa työskentelyä puolustussuuntaan, mutta liigavauhdissa ongelmia syntyy pelinavaamisessa. Kuten myös Pirisen kohdalla, alkava kausi tulee varmasti antamaan paremman kuvan Monosen taidoista.

30. Jari Niemi
- Konkarihyökkääjä, jolla myös kapteeni Kavenin tapaan jäi varmasti paljon parannettavaa viime kaudesta. Halutessaan jopa loistava target-kärki, joka pystyy myös maalintekoon, mutta Niemeä on pitkin uraa haitannut yksittäisissä otteluissa näkyvä motivaation puute sekä flegmaattisuus. Talvikauden ottelut ovat näyttäneet Niemen työmoraalin palanneen, ja odotettavissa onkin jälleen tuloksellista puurtamista maalien ja maalisyöttöjen muodossa.

4. Taktiikka

Jo viime vuonna tarkkasilmäisimmät katsojat saivat huomata Hjelmin ryhmityksen muuttuvan kesken kauden 4-3-3 formaatiosta 4-4-2:teen, ja vaikka itse olen nähnyt Unitedilta vain yhden liigacup-ottelun talvikauden aikana, ovat otteluraportit kertoneet, että keskikentän timanttimuodostelmalla on jatkettu myös vuonna 2009.

Puolustuksen perusmuoto on siis kahden topparin ja laitapuolustajien muodostama neljän linja, jonka edessä pelaa passiivinen alempi keskikenttäpelaaja. Passiivinen siksi, koska puolustuslinjan kierrättäessä palloa, tämän rooliin ei kuulu vahvasti poikittaisliikkeen teko syöttövarjosta tai syöttöjen hakeminen kärkiprässääjien välistä. Puolustuslinja kierrättää siis yleensä syöttöjä laidalta laidalle sivurajan tuntumaan levittäneille laitapuolustajille, ja mikäli näille ei ehdi syntyä tilaa tehdä suoraa kuljetusta prässäyksen ohi, niin topparit pelaavat pitkällä avauksella target-kärkipelaajalle.

Keskikenttä muodostuu siis tästä passiivisesta alemmasta keskikenttäpelaajasta (rikkova, puolustava rooli), kahteen suuntaan aktiivisesti työtä tekevästä keskikenttäpelaajasta ja laitalinkeistä. Laitalinkkien roolin ero tulee selvimmin esiin verrattuna aikaisempaan 4-3-3-formaatioon, sillä linkit on sidottu vahvasti puolustuspelaamiseen (välillä jopa puhdas miesvartiointi), joten systemaattisesti pelitapaa toteuttaen näiden suurin vastuu hyökkäypelissä on laidalla pystysuorien juoksujen teko ja keskitykset. Laitojen kavennukset keskelle ja puolustajien nousut selän takaa ovat harvinaisempia kuvioita, kuin 4-3-3:ssa.

Hyökkäyksessä on kaksi kärkeä, jotka pelaavat porrastaen toisen tullessa hakemaan vastaan ja jatkamaan eteenpäin puolustuksen pitkiä avauksia, kun taas toinen hakee liikkeellään juoksua vastustajan linjan taakse. Alemman kärjen tiputtaessa pallon tukevalle keskikenttäpelaajalle on tälloin useita vaihtoehtoja:

- Nosto ohitse tai yli linjan toiselle kärkipelaajalle.
- Levityssyöttö tai diagonaalisesti syöttö kohti kulmalippua laitalinkille
- Pelata seinäsyöttö pallon tiputtaneen kärjen kanssa ja juosta itse pystyyn

Mitä huomioitavaa tässä pelitavassa sitten on? Ensinnäkin se vaatii kaksinkamppailuvoimaa. Ykkös- ja kakkospalloja tulee suuri määrä ottelua kohden, ja joukkueen hävitessä näitä jatkuvasti kontrolli pelistä siirtyy vastustajalle ja mahdollistaa nopeat sekä vaaralliset vastahyökkäykset. Suoraviivaisuudessaan se ei myöskään ole aina katsojien silmiä hivelevää jalkapalloa, mutta koska yksilötaitoa joukkueesta löytyy runsaasti, niin keskikentän voitettujen pallojen jälkeen syöttökombinaatiot ja ratkaisut varioivat erittäin paljon tarjoten seuraajalleen paljon muutakin, kuin tylsää konemaista futista.

5. Arvio

Riidat on nyt riidelty, hallitus siivottu ja alkavalle kaudelle voidaan lähteä pelillisestikin kohtalaisen puhtaalta pöydältä. Joukkueen roolitus vaikuttaa onnistuneen talvikauden otteluiden perusteella, vakavilta loukkaantumisilta on vältytty ja joukkuehenkikin näyttää palanneen hyvälle tasolle. Tänä vuonna ei Tampereella europelejä nähdä, joten TamUn kaikki työ on keskitetty niiden saavuttamiseksi. Ei ennakkosuosikki mestariksi HJK:n tai Hongan tapaan, mutta materiaali riittää ehdottomasti mitalikamppailuun.
tamman siika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki kuolleet ja kuopattu


Vastaus #34 : 18.04.2009 klo 13:49:56

Lisätään heti perään, että koska aikani oli rajallinen ja vastuu ennakon kirjoittamisesta tuli myöhään, nin ennakosta ei tullut yhtä kattava kuin toivoin. Nyt mm. puolustustaktiset asiat, kuten prässin toteutus jäi pois, mutta en sano myöskään nähneeni tarpeeksi talvikauden otteluita tehdäkseni ko. asioista sen syvempää analyysia.
Okan Sakset

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #35 : 18.04.2009 klo 20:48:13

Liittäköön joku Tamun kausiennakon avausviestin listaan.
Aachi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee


Vastaus #36 : 18.04.2009 klo 20:59:13

Minä lisään aamulla! Kiitokset tekijöille!

T:S.K.

e: OOH, Artsin nick :::):

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa