FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.01.2021 klo 00:03:40 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 74 [75] 76
 
Kirjoittaja Aihe: Lahen Kisapuiston stadionpuinti  (Luettu 278154 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Belmero

Poissa Poissa


Vastaus #1850 : 20.11.2020 klo 21:58:05

Kispin rakentamisen kanssa on varmaan hetken aikaa taas hiljaisempaa, kun Etlarin mukaan Lahen kaupunki on hirttänyt itsensä tukemaan Salppurin kisoja ainakin kolmeksi vuodeksi.

Nyt on perustettu joku Salppuri Oy, joka ottaa Lahti Eventsilta kisojen järjestelyvastuun. Salppuri Oy:n omistaa LHS ja Hiihtoliitto, mutta Lahti on sitoutunut tukemaan sitä. Lanki jo oottaa innoissaan, että pääsee laittamaan miljoonat mäkimonttuun.

Lainaus
Lahden kaupunki vastaa jatkossakin siitä, että suorituspaikat ovat kisojen aikaan kunnossa ja tukee tapahtumaa kaupunginvaltuuston päätöksellä ainakin vuoden 2023 100-vuotisjuhlakisoihin asti.

– Liikuntapalveluyksikön tehtävä on sama kuin ennenkin eli luoda kisoihin kansainvälisen huipputapahtuman olosuhteet. Ja nehän hyödyttävät kaikkia, kun kisaladuilla pääsee hiihtämään ”vauvasta vaariin” huhtikuulle asti, muistutti Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

Lainaus
Tulevan talven 22.–24. tammikuuta järjestettäviä kisoja valmistellaan koronapandemian varjossa, kun kukaan ei tiedä, mikä on tilanne tammikuun lopulla.

– Noudatamme kaikessa aluehallintoviraston ohjeita. Meillä on Salpausselän kisoista kolme vaihtoehtoa, joita valmistellaan rinnakkain. Se, että mennään tämän hetken tiedolla ihan normaalisti, rajoitetulla yleisömäärällä tai ilman yleisöä, sanoo LHS:n toiminnanjohtaja Janne Marvaila.

Rajoitettu yleisömäärä ei vielä olisi mikään ongelma, koska noin 30 000 katsojaa vetävälle Hiihtostadionille ihmiset saataisiin hyvin hajautettua. Jos kisat jouduttaisiin järjestämään ilman yleisöä, olisi tilanne tukala.

– Yleisötuloilla on meille iso merkitys. Hankalaa olisi päästä taloudellisesti kuiville, vaikka rakentamispuolelta voisikin vähentää kustannuksia, laskee Marvaila.

Marvailalta vois joku kysyä, että milloin viimeks on Salppurin kisat päässy taloudellisesti plussan puolelle? Ei tuu itelle mieleen.

Kiitaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #1851 : 20.11.2020 klo 22:12:24

Ei Kipsiin tulisi uutta stadionia, vaikka Lahti lopettaisi Salppurin kisojen tukemisen kokonaan. Jaksa taas tätä vääntämistä.
Belmero

Poissa Poissa


Vastaus #1852 : 20.11.2020 klo 22:27:07

No Lahella on tietty määrä käytettävissä rahaa ja jos siitä osa lapetaan joka saatanan vuosi kuolevaan lajiin eli mäkimonttuun, niin ei se ainakaan paranna niitä Kispin stadionin näkymiä. Mut eihän tosta pyhästä lehmästä näköjään saa sanoa pahaa sanaa tässä kaupungissa.

Kyllä mä nyt ainakin toivon, että se stadioni sieltä vielä joskus tulee. Kun tänä vuonnakin taas nähtiin, ettei hiihtiksen nurmi kestä ees vähää alusta. Ei siellä pysty aloittamaan yhtenäkään keväänä pelaamista, kun hiihtoniilot vetää huhtikuulle asti.
Bjarne Stroustrup

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bjarne Riis


Vastaus #1853 : 20.11.2020 klo 23:16:10

Mäet maksaa, mutta murtsikka on liki ilmaista. Kaupungin muskelit eivät riitä neuvottelemaan FIS:n kanssa sopimusta, jossa mäki ja yhdistetty jätetään kisaviikonlopusta pois. Nytkin tuntuu jo siltä että FIS jättää kylään muutaman jämämurtsikkalähdön korvauksena mäen ylläpidosta.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #1854 : 21.11.2020 klo 10:48:23

Ja yleisurheilu tarvii joka tapauksessa sen luonnonnurmen, sillä keihästä, kiekkoa, moukaria yms. ei pysty tekonurmelle heittämään. Jos jalkapalloa halutaan pelata aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn, niin silloin pitää olla kunnollinen lämmitettävä tekonurmi. Siihen sitten nykyaikainen stadioni ympärille, niin kaikki on kunnossa.
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #1855 : 21.11.2020 klo 17:14:22

OT mutta kyllähän noi hyppymäet pitäisi kaupungin lahjoittaa Stadion-säätiölle. Ihan niinku Olympiastadion yleisurheiluun (ja paremman puutteessa jalkapalloon), ni kyllä Suomessa pitää yks kyseisen touhun arvokisatason suorituspaikka olla. Siten ettei ylläpito oo yhden kylän vastuulla.
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #1856 : 24.11.2020 klo 09:27:05

Kaupungin eilisessä talousarviokokouksessa kaupunginjohtaja Timonen vastasi Kisapuistoa koskevaan kysymykseen kutakuinkin seuraavasti:

Koko ajan etsitään investointien ja käyttökulujen suhdetta ja niistä syntyvien velvoitteiden hoitamista. Käyttökuluja maksavien pääkäyttäjien taloudellinen tilanne on tällä hetkellä äärimmäisen heikko, eikä kykyä tai halua sitoutua pitkiin sopimuksiin ole. Kaupunki taas ei voi rakentaa stadionia (tai niitä lämmitettäviä vippitiloja) tyhjän päälle.
Timonen mainitsee myös, että tilanne ei poikkea muiden kaupunkien tilanteesta. Liikuntapaikkahankkeet, ja varsinkin sellaiset joissa harjoitetaan urheiluliiketoimintaa, ovat jäissä tai etenevät hyvin hitaasti vallitsevassa yhteiskunnallisessa tilanteessa.
Mutta Kisapuistoon haetaan koko ajan ratkaisua ja erilaisten EU:n elvytysohjelmien mahdollisuuksia tarkastellaan. Ranta-Kartanon ja Kisapuiston aluetta pyritään kehittämään kokonaisuutena ja alue tulee olemaan kaupungin keskusta-alueen tärkeimpiä kehityskohtia koko 2020-luvun ajan.

Likimain referoituna. Poliittista jaadi-jaadia Eli ei mitään uutta...
simo hylje

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahti


Vastaus #1857 : 24.11.2020 klo 09:35:36

Tää olikin uusi peruste. Noku ei muuallakaan tehä.
Belmero

Poissa Poissa


Vastaus #1858 : 24.11.2020 klo 09:36:45

Liikuntapaikkahankkeet, ja varsinkin sellaiset joissa harjoitetaan urheiluliiketoimintaa, ovat jäissä tai etenevät hyvin hitaasti vallitsevassa yhteiskunnallisessa tilanteessa.

Paskapuhetta mutta uskon.
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #1859 : 24.11.2020 klo 09:41:59

En osaa sanoa onko paskapuhetta vain nou. Se varmaan kuitenkin on fakta, että pääkäyttäjää/pääkäyttäjiä on vallitsevassa yhteiskunnallisessa tilanteessa entistä vaikeampi saada sitoutettua minkäänlaisiin pidempiin sopimuksiin.
PumanNapit

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #1860 : 24.11.2020 klo 19:13:17

Jos voitan eurojaskassa, rakennutan kisapuistoon stadionin ja räjäytän uimahallit ja mäkimontun.
Aanri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Atlante


Vastaus #1861 : 27.11.2020 klo 09:45:43

Kaupungin eilisessä talousarviokokouksessa kaupunginjohtaja Timonen vastasi Kisapuistoa koskevaan kysymykseen kutakuinkin seuraavasti:

...Timonen mainitsee myös, että tilanne ei poikkea muiden kaupunkien tilanteesta. Liikuntapaikkahankkeet, ja varsinkin sellaiset joissa harjoitetaan urheiluliiketoimintaa, ovat jäissä tai etenevät hyvin hitaasti vallitsevassa yhteiskunnallisessa tilanteessa...

Tampesterissa rakentuu parhaillaan kansiareena ja kaksi viikkoa sitten tuli päätös 25 milj. €:n jalkapallostadionin rakentamisen aloittamisesta. Näistä vissiin molemmissa tarkoitus tehdä urheiluliiketoimintaa.
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #1862 : 27.11.2020 klo 12:45:02

Tampesterissa rakentuu parhaillaan kansiareena ja kaksi viikkoa sitten tuli päätös 25 milj. €:n jalkapallostadionin rakentamisen aloittamisesta. Näistä vissiin molemmissa tarkoitus tehdä urheiluliiketoimintaa.

Kansiareenasta en tiiä, mutta käsittääkseni ainakin jalkapallostadion toteutetaan allianssi-mallilla, jossa myös taloudellista vastuuta on mahdollista jakaa hankkeen osapuolten kesken. Ei siis kovinkaan verrannollinen Lahden Kisapuiston tilanteeseen. Tai ehkä sittenkin hyvä esimerkki, sillä eräänlaista taloudellista vastuunjakoa Lahessakin on haettu. Tosin niihin vuotuisiin käyttökustannuksiin, ei niinkään rakentamisen investointeihin.

Eli en oo Timonen enkä ees mikään fani, mutta veikkaisin hänen tarkoittaneen nimenomaan kaupunkien investointeja, kun kaupunginjohtajan ominaisuudessa kysymykseen vastasi. Yksityisillä toimijoilla ja varsikin suurilla rakennusyhtiöillä tahnaa riittää. Kisapuisto on tuollaisena yleisenä liikuntapuistona vaan vähän hankala mesta siihen, että yksityinen raha voisi löytää sieltä hedelmällistä kasvualustaa.
« Viimeksi muokattu: 27.11.2020 klo 12:56:32 kirjoittanut jaanu$ »
Lounasseuralainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahti - Lahempi - Lahin


Vastaus #1863 : 29.11.2020 klo 14:45:07

Kaupungin eilisessä talousarviokokouksessa kaupunginjohtaja Timonen vastasi Kisapuistoa koskevaan kysymykseen kutakuinkin seuraavasti:
...
Ranta-Kartanon ja Kisapuiston aluetta pyritään kehittämään kokonaisuutena ja alue tulee olemaan kaupungin keskusta-alueen tärkeimpiä kehityskohtia koko 2020-luvun ajan.

Kymmeneen vuoteen ei tarvitse odotella mitään "kehittämistä" kummempaa. :(

Siis ymmärränkö mä nyt oikein, että kaupunginjohtaja valittelee miten kaupunki ei voi investoida, kun yksityistä rahaa ei saada vastuuta jakamaan. Ja yksityistä rahaa ei saada, koska alue on kaavoitettu pelkkään liikuntakäyttöön? Haloo, voisiko sitä kaavaa muuttaa siltä osin että stadionpytinkiin saisi pisnismiehillekin jotain puuhaa ja ihmisille tekemistä ja ostamista. (Jees, kaavamuutokset kestää vuositolkulla valitusten ja käsittelyjen kanssa, mutta jos poliittista tahtoa olisi, jotain poikkeusluvan poikkeuslupaa löytyisi varmasti puvuntakin povitaskusta...)

jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #1864 : 29.11.2020 klo 20:07:20

Siis ymmärränkö mä nyt oikein, että kaupunginjohtaja valittelee miten kaupunki ei voi investoida, kun yksityistä rahaa ei saada vastuuta jakamaan. Ja yksityistä rahaa ei saada, koska alue on kaavoitettu pelkkään liikuntakäyttöön?

Investointiin ei siis tarvita jakajaa, vaan juokseviin käyttökustannuksiin. Ja ei kai mikään kaava noita vippitiloja estä tai siellä katkarapuvoikkojen myymistä tai huorien kylvettämistä. Sitten toisaalta näiden vippitilojen (lämmitettävän tilan) käyttökustannukset, joihin ei siis kukaan pysty/halua sitoutua, ovat esteenä sille ettei kukaan halua investoida. Tai näin meille vähäisemmille ainakin on kerrottu. Tai vitustako minä tiiä. Hirveetä paskaa. Nyt vaan päätös johonkin suuntaan. 8.12. avattava kehätie vois toimia hyvänä muistutuksena tällaisten ikuisesti vatkattavien päätösten maaliin viemisestä.
« Viimeksi muokattu: 29.11.2020 klo 20:28:54 kirjoittanut jaanu$ »
Raffael

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SMJK


Vastaus #1865 : 04.12.2020 klo 22:20:58

Reippaan instagramissa kuva Kisapuistosta ja tekstinä ”Huomenna uutisia, kuva liittyy”. Onko asia edennyt johonkin suuntaan, vai yliajattelenko homman?
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #1866 : 05.12.2020 klo 10:01:48

Reippaan instagramissa kuva Kisapuistosta ja tekstinä ”Huomenna uutisia, kuva liittyy”. Onko asia edennyt johonkin suuntaan, vai yliajattelenko homman?

Luultavasti yliajattelet.
Etlarissa oli kuitenkin viikon mittaan yksi aiheeseen tavallaan liittyvä uutinen. Ei siis liity kisapuistoon, mutta näihin käyttömaksuihin, joista täällä on paljon puhuttu. Kun Jäähalli Oy ja Pelicans ovat ajautuneet maksuvaikeuksiin ja niihin koitetaan kehitellä jonkinlaisia ratkaisuja.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #1867 : 11.12.2020 klo 15:22:02

https://www.uusilahti.fi/paikalliset/3189832?

Uutinen
Sibeliustalon viereen väläytetään erä- ja luontokulttuurimuseoa - alustava hintalappu kaupungille vähintään 20 miljoonan euron luokkaa


Hyvä, että johonkin löytyy sentään tahnaa Ylos
Utelias Vili

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RB Leipzig


Vastaus #1868 : 11.12.2020 klo 15:31:10

Tämän topicin voisi laittaa suoraan lukkoon, kun ei tuohon kisapuistoon tule ikinä uutta stadionia.
simo hylje

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahti


Vastaus #1869 : 11.12.2020 klo 16:38:47

Jos siihen tekis parkkihallin jossa ois nurmikatto ja katsomon muotoiset rakenteet sivuilla? Eikös jossain lukenu että rantakartanon pysäköintionhelma pitää ratkasta. Rakentais sen kuoppaan niin ei tarvi välittää museomaisemastakaa
Belmero

Poissa Poissa


Vastaus #1870 : 12.12.2020 klo 11:39:52

Vaikka mulla onkin luottamus Lahen päättäjiin liki nollatasoa, niin ei sielläkään nyt niin tyhmiä voida olla, että tungetaan reilu 20 milliä johonkin luontomuseoon. Eihän? Vaikka luontojutut onkin hienoja, niin eihän tässä ole mitään järkeä. Ja museoväki saa kuitenkin sen LADin parin vuoden sisällä. Siihen menee sitten jotain 600 000 euroa vuodessa vuokrakuluja?

Omassa somekuplassa ja Etlarin uutisten kommentoinnissa näytetään olevan sitä mieltä, että Kispin stadionin pitää olla investointijonossa ennen tämmösiä museohassutteluja. Vaikka eipä niillä lahtelaisten mielipiteillä ole ennenkään ollut mitään merkitystä, kun näitä päätöksiä tehään. Kyllä tulee ikävä niitä takavuosia, kun Lahen päättäjissä oli urheilumiehiä, jotka junttasivat liikuntapaikkapäätökset läpi.
Kiitaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #1871 : 12.12.2020 klo 21:16:57

Itse vähän luulen, että se Kisapuistoon vaikuta mitenkään tuleeko tuota luontomuseota vai ei. Ei nuo ole toistensa kanssa kilpailevia hankkeita.
Lounasseuralainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahti - Lahempi - Lahin


Vastaus #1872 : 14.12.2020 klo 12:40:39

Koko helvetin Suomihan on yhtä eräjormamuseota, tarvitaanko siihen erillistä rakennusta?

Tollaset kevyet 20-25 miltsiä löytyy tietty reaktionomaisesti pikkutakin povarista, jos tosissaan pitää kaivella.
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #1873 : 15.12.2020 klo 05:42:24

Kyllä tulee ikävä niitä takavuosia, kun Lahen päättäjissä oli urheilumiehiä, jotka junttasivat liikuntapaikkapäätökset läpi.

(tune: kun urheiluhalliyhdistystä ei vielä katseltu nenänvartta pitkin osana lahtelaista päätöksentekoa)
Utelias Vili

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RB Leipzig


Vastaus #1874 : 18.12.2020 klo 17:49:23

Huumoria! Laidasta laitaan.

https://www.ess.fi/paikalliset/3197352?fbclid=IwAR0F2RGl7S1mzpKOeuBn_UPC2p3_KZbgK0L9L81zMWbV8YgqNP8iTEhx8HU
Spoiler: Hopeakettu päässy piirtopöydän viereen kertomaan kuinka suunnitella tuulitunneli.

 
Sivuja: 1 ... 74 [75] 76
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines