FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.06.2024 klo 17:01:17 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 93 [94] 95 ... 120
 
Kirjoittaja Aihe: Lahen Kisapuiston stadionpuinti  (Luettu 425240 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Utelias Vili

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RB Leipzig


Vastaus #2325 : 10.02.2023 klo 12:39:03

Luin itsekkin nyt tuon jutun ja koko jutussa ei mainittu jalkapalloa sanallakaan. Kovasti vaan jauhettiin "seurojen välisestä yhteistyöstä".

Mietin tässä vaan että millähän rahalla Laba ja Lasb olisi maksamassa noita saatanan kalliita vuokria tuosta uudesta super-arenasta.
Samoin mietin, että paljonko laittavat yksityistä rahaa sisään Pelsun kanssa?

Ymmärrän kyllä hankkeen läpimenon kannalta, että mitä isommaksi se käyttöaste saadaan niin todennäköisyys rakentamiselle kasvaa.
gabor arkipyhä

Poissa Poissa


Vastaus #2326 : 11.02.2023 klo 15:23:35

"Areenassa voisi pelata koripalloa, messuja ja konsertteja" Käsittääkseni näille toiminnoille on jo Lahdessa oikein hyvät paikat. Mutta pakko vissiin tehdä monitoimiareena, koska Tampere. Missä muualla tuollaisissa monitoimiareenoissa kendoa edes Suomessa pelataan? Porissa, Hämeenlinnassa jopa Oulussa pelataan samanlaisissa ladoissa kuin Lahdessakin.

monitoimiareenat taitaa olla 2000-luvulla sama boogiwuugi mitä saatanan isot kaupunginteatterit oli joskus puoli vuosisataa sit. heitän mutulla että yhtä kestävä trendi kuin suurhallin mylläys joka vanheni kaupungin herrojen silmissä näköjään tasan kymmenessä vuodessa

pitäiskö uuteen monitoimiareenaan yhdistää vielä matkakeskus kun seki on jo seittemän vuotta vanha ja liian kaukana keskustasta vs vanha linkkuasema.

Uutinen
Lahden kannattaa leipoa urheilupaikkojaan koskevasta "Master planistaan" sellainen, jota valtiokin haluaa tukea avokätisesti. Perusteluja kyllä piisaa. Valtio tuki suurilla summilla myös Helsingin Olympiastadionia ja Tampereen Kansi-areenaa.

muutenkin tuo kaupungin monitoimiareenavouhotus vanhenee käsiin heti kun helsinki garden saa tuulta alleen ja alkaa haastamaan uros liveä kaikista tulevista mm-kisoista ja kiertueista. fakta on tunnin juna vetää huonommin tähän suuntaan niin kauan kun vedenpinta ei nouse metriä enempää.

sitä paitsi uriah heepin keikat mahtuu torille telttaan, toton näkee kätevästi hämeenlinnassa ja mäkihyppyrit tarttee aina jonkun lisämiljoonan. entä miten käy villähteen f1-kisojen tai pesäpallokenttätekojääradan?
Belmero

Poissa Poissa


Vastaus #2327 : 16.02.2023 klo 23:38:15

Twitterissä tuli vastaan kuvia Oulun uudesta futisstadionista, joka sai ilmeisesti viikko sitten hyväksynnän valtuustossa.

https://twitter.com/TKaismo/status/1625927962779320324

Alkuperäinen kustannusarvio on tuossa ollut 13 Me, joka on ilmeisesti nyt noussut vähän. Vituttaa entistä enemmän kun tänne on tulossa 13,8 Me:lla käytännössä pelkkä pääkatsomo >:(
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #2328 : 16.02.2023 klo 23:48:19

Alkuperäinen kustannusarvio on tuossa ollut 13 Me, joka on ilmeisesti nyt noussut vähän. Vituttaa entistä enemmän kun tänne on tulossa 13,8 Me:lla käytännössä pelkkä pääkatsomo >:(

Kurikasta sitten voi kysellä, kun Ouluun ja meille on saatu jotain rakennettua, ja Mietaa ihmettelee kun:

- havainnekuvissa näytti paremmalta
- toteutuneilla kustannuksilla ei ollutkaan tekemistä kustannusarvion kanssa

Jos nyt saataisiin jotain jonnekin rakennettua, ni katsellaan sitten että ketä vituttaa. (Lähinnä luultavasti kaikkia)
Belmero

Poissa Poissa


Vastaus #2329 : 16.02.2023 klo 23:55:57

Jos nyt saataisiin jotain jonnekin rakennettua, ni katsellaan sitten että ketä vituttaa. (Lähinnä luultavasti kaikkia)

Mulla on vähän semmoinen kutina, että vitutus saadaan mutta ilman mitään rakentamista.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #2330 : 23.02.2023 klo 23:03:58

Hesarissa juttu siitä, kun Timonen on lobbaamassa lumilaahauksen Mömmöm-kisoja taas Lahteen.

Uutinen
Lahdella myös jo suunnitelmia stadionin kohentamiseksi. Se on aloittanut keskustelut opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa keskustelut hiihtostadionin pitkäjänteisestä kehittämisestä.

Esimerkiksi suorituspaikkoja ja yleisöpalveluja pitää modernisoida. Kaiken pitää olla maailmanluokkaa.

Lahti on valmis satsaamaan, mutta se haluaa valtion mukaan. Timonen kuvailee Lahden stadionia suomalaisen hiihtourheilun kansallisstadioniksi.


Taas vaihteeksi piikki on auki.
simo hylje

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahti


Vastaus #2331 : 24.02.2023 klo 09:23:52

Kunhan saadaan futisstadion Lahteen niin minusta on hyvä valtion voimin ylläpitää noitakin suorituspaikkoja. Kyllä tänne talvikisojakin mahtuu. Jotkut mm-hiihdot on Lahelle valtava piristysruiske kuitenkin.
Sukerman

Poissa Poissa


Vastaus #2332 : 27.02.2023 klo 20:50:24

Hiihto, Lahti ja ruiske mainittu.
jhaime

Poissa Poissa


Vastaus #2333 : 01.03.2023 klo 02:19:29

Vituttaa entistä enemmän kun tänne on tulossa 13,8 Me:lla käytännössä pelkkä pääkatsomo >:(

Käsitin teidän uuden katsomon muistuttavan Kemiin muutama vuosi rakennettua. Kovasti on inflaatio purrut, tai sitten jonkun linssiin kustaan nyt ja olan takaa.

Uutinen
Kemin Sauvosaaren uuden jalkapallokatsomon budjetti ylittyi yli 200 000 eurolla. Rakentamisen lopulliset kustannukset olivat yli 535 000 euroa. Palloliiton tukea hanke sai 70 000 euroa ja aluehallintoviraston tukea 80 000 euroa.
Lounasseuralainen

Poissa Poissa


Vastaus #2334 : 08.03.2023 klo 12:35:28

Etlarissa muistutetaan asioiden tärkeysjärjestyksestä!

Lainaus
Jos Lahteen halutaan monitoimiareena, urheiluväen hajanainen puuhastelu ei riitä
Muista kaupungeista voi ottaa mallia, miten urheilu- ja bisnesväki kootaan yhteisen hankkeen taakse ja viestitään uskottavasti.

 
Tänään 6:00 | Päivitetty tänään 6:22
Mikael Hoikkala
 
Lahtelaisella jalkapalloväellä mahtaa olla kateellinen ja turhautunut olo. Siinä missä Kisapuiston stadionhanketta on vatuloitu vuosikausia saamatta vieläkään kuokkaa maahan, sisälajien monitoimiareena näyttää nauttivan jo lähtötelineissä kohtalaisen vahvaa kannatusta.

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi helmikuussa, että kaupungin johto ja useimpien valtuustopuolueiden keulahahmot kannattavat uuden monitoimiareenan rakentamista ennemmin kuin nykyisen jäähallin eli Isku Areenan mittavaa saneeraamista. Monitoimiareena olisi kallis, mutta päättäjät näyttävät tiedostavan, että sellaiselle voi tulla iso tarve jo 2020-luvun aikana. Isku Areena lähestyy elinkaarensa päätä, ja jos rakenteet alkavat pettää silloin kun siellä vielä pitäisi urheilla, se vasta kalliiksi tuleekin.

Lahti on kokoonsa nähden palloilun jättiläiskaupunki: sillä on miesten seurat liigatasolla jääkiekossa, jalkapallossa, koripallossa ja salibandyssä. Vain Helsinki ja Tampere saavat saman kvartetin täyteen.

Näistä lajeista yhtä – jääkiekkoa – pelataan täällä ajanmukaisissa liigatason puitteissa, ja siinäkin nipin napin. Olosuhteet asettavat paljon rajoja seurojen liiketoiminnalle. Rajallisia ovat myös harjoittelun mahdollisuudet. Etenkin koripallon tilanne on tukala.

Kun suunnittelu lähtee kunnolla käytiin, lajikateutta on taatusti odotettavissa.

Pelicansin ja Lahti Basketballin pomot vakuuttivat helmikuussa kuin yhdestä suusta, että seurat tekevät yhteistyötä ja yhden etu on kaikkien etu. Tämä on totta ja oikea asenne, mutta sitten kun areenan suunnittelu ja keskustelut lähtevät kunnolla käytiin, lajikateutta on taatusti odotettavissa. Koripallo- ja jääkiekkoväen toiveissa on aika isojakin eroja. Entä onko kauan kaivatulla 50 metrin uima-altaalla mitään toivoa?

Jotta visiot muuttuisivat todeksi, lahtelaisella urheiluväellä on ison ryhdistäytymisen paikka – ja paikka ottaa mallia muualta.

Helmikuussa huomasin sähköpostissani Turun Ratapihan Kehitys Oy:n lähettämän tiedotteen. Pääsin nopeasti kartalle siitä, millaiset ovat näkymät TPS:n mahdollisen uuden kotihallin ja sen ympärille rakentuvan kaupunginosan rakentamisessa.

Helsingin IFK:n vetämällä valtavalla Garden Helsinki -kiinteistöhankkeella on verkkosivut, jonne viestinnän ammattilaiset ovat paketoineet tiedot hankkeesta selkeästi. Sama pätee Turun Ratapihaan ja Lappeenrannan keskusta-areenahankkeeseen.

Kaikilla mainituilla hankkeilla on uskottavat keulakuvat ja takana järeää tukea liike-elämältä. Kun Turku-hankkeen tiedotteessa puhuvat Saku Koivu sekä Supercell-miljardöörit Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja, sanoilla on painoa.

Mikä on lahtelaisen kiinteistökehityksen malli? Toimittajat soittelevat silloin tällöin Kinos-yhtiöön ja kysyvät, mitä teillä on suunniteilla.

FC Lahden heikot lobbaustaidot ovat yksi syy siihen, miksi Kisapuiston kanssa on saatu odottaa ikuisuus. Jos muiden lajien väki löytää oikeat elinkeinoelämän kumppanit ja rakennuttajan, monitoimiareenahankkeelle alkaa löytyä hauista poliittisiinkin neuvotteluihin.

Sellaistakin pohdin, että Paavolassa on lähes vierekkäin niin sanotut Iskun ja Luhdan korttelit, ja niihin on tulossa isoja rakennushankkeita. Vieressä Citymarket on tulossa tiensä päähän ja sen tila mahdollisesti vapautumassa. Iskulla on kytky jääkiekkoon ja Luhdalla vielä vahvemmat siteet koripalloon.

Urheilun puolesta sijainti olisi areenalle loistava, eikä se näin ääneen mutusteltuna ihan kelvottomalta bisnespaikaltakaan vaikuta.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #2335 : 08.03.2023 klo 15:29:56

Se kuuluisa joku voisi kertoa, mikä niissä pomppupallon olosuhteissa mättää? Kuitenkin kyseessä on tuoreimmat palloilufasiliteet, mitä kaupunkiin on rakennettu.
Huupponen
2017

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tonttilan Super -91


Vastaus #2336 : 08.03.2023 klo 15:32:06

Se kuuluisa joku voisi kertoa, mikä niissä pomppupallon olosuhteissa mättää? Kuitenkin kyseessä on tuoreimmat palloilufasiliteet, mitä kaupunkiin on rakennettu.
Ei niissä kyllä pitäisi olla mitään vikaa.
krevis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #2337 : 08.03.2023 klo 15:39:19

Ei siellä ole mitään katsomo-olosuhteita ns. paremmille katsojille, eli aitiot yms. puuttuu kokonaan. Ne rullattavat katsomot on myös aika kauheita. Yks ohikävelijä saa koko katsomolohkon heilumaan ja oma suosikkini on katsomon takana palloa pomputtelevat junnut. Siellä kun taotaan palloa katsomorakenteisiin niin tuntuu kuin olisi häkissä sisäpuolella.

Entistä enemmän hämmentää miten pienellä huudolla tuo halli meni läpi. 25 miljoonaako siihen saatiin kuopattua kaikkinensa, eikä saatu likimainkaan toimivaa pakettia yleisötapahtumia varten.
R08

Poissa Poissa


Vastaus #2338 : 08.03.2023 klo 19:06:30

Kyllähän se kiistatta täysin upotistiselta vaihtoeholta kuulostaa että konkkaan mennelle korisjengille rakennettiin 25 millillä halli mutta se ei kelpaa niin pitää rakentaa toinen.

Tällä välin kisis on jatkanut pystyyn lahoamistaan.

Melkoista huumoria muuten tuo Hoikkalan maininta että ihan eri meininki hesassa ja turussa kun ollaan saatu 10 vuodessa nettisivut pystyyn. Taitaa itseasiassa olla 15 vuotta hesojen kohalla lähempänä.
« Viimeksi muokattu: 08.03.2023 klo 19:12:31 kirjoittanut R08 »
LTI

Poissa Poissa


Vastaus #2339 : 09.03.2023 klo 03:20:04

.

Entistä enemmän hämmentää miten pienellä huudolla tuo halli meni läpi. 25 miljoonaako siihen saatiin kuopattua kaikkinensa, eikä saatu likimainkaan toimivaa pakettia yleisötapahtumia varten.

On kyllä hieno nähä minkälaine lautakasa saahaan pystyy reilusti pienemmäl budjetilla Kisapuistoo…

Lueskelin tässä töitten lomassa uutisia ja vähän muuta, tulipa vastaan Lahen kaupungin kaavotuskatsaus. Siellä kerrottiin, että katsomon rakennustyöt alkaa kesällä 2023. Tästä tuli mielee (enkä mistään löytäny) onko kellään mitää tietoa, että mitä ja minkänäköstä tonne ollaan lopulta nyt alottamassa rakentamaan vai tuleeko se kaikille yllätyksenä?
krevis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #2340 : 09.03.2023 klo 05:23:35

Pomppupallo-Lanki meni takaisin Kotkaan ja huhtikuussa(?) valitaan Lahteen uusi liikuntajohtaja. En tiiä yhtään onko tällä hahmolla jotain vaikutusta näihin asioihin, mutta joku näistä se uus tyyppi on. Onko hajua mitä ovat miehi...henkilöitään?

Uutinen
Lahden liikuntajohtajan haussa loppusuoralle ovat edenneet kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, Porvoon liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell, Turun uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen, Puolustusvoimien urheilukoulun valmennuspäällikkö Jari Karinkanta, Kouvolan liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, Pieksämäen liikuntapalvelupäällikkö Antti Nousiainen ja Kajaanin liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nyström.
Kronofogden

Poissa Poissa


Vastaus #2341 : 09.03.2023 klo 10:34:59

Lahden tilannetta en ole hirveästi seurannut mutta onko kukaan koskaan vakavissaan ehdottanut että yleisurheilijat heitettäisiin Hiihtostadionilta vittuun ja jatkossa tuota kehitettäisiin vain futiksen ja hiihdon kustannuksella? Tämähän mahdollistaisi nykyiselle kentälle tekonurmen ja katsomot saisi lähemmäs pelikenttää.
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #2342 : 09.03.2023 klo 11:09:25


Uutinen
kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, Porvoon liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell, Turun uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen, Puolustusvoimien urheilukoulun valmennuspäällikkö Jari Karinkanta, Kouvolan liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, Pieksämäen liikuntapalvelupäällikkö Antti Nousiainen ja Kajaanin liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nyström.


Piritalle vois tehä nimen perusteella 2+2 -vuotisen sopimuksen, optio kaupungilla
Jones

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCL


Vastaus #2343 : 09.03.2023 klo 14:06:12

Tästä tuli mielee (enkä mistään löytäny) onko kellään mitää tietoa, että mitä ja minkänäköstä tonne ollaan lopulta nyt alottamassa rakentamaan vai tuleeko se kaikille yllätyksenä?

Ilmeisesti se suunnittelutyö on tällä hetkellä käynnissä. Luulisi että kohtapuolin tulisi jotain julkaisuja minkälainen lato sinne pykätään.

Mutta lätkä- ja korisväki osaa kyllä vetää oikeista naruista. Luoda uhkakuvia että jäähalli on viittä vaille romahtamisvaarassa, ja näin ollen uusi areena on välttämätön. Välttämätönhän se ei ole, mutta täytyy uskoa kun niin kerrotaan. Ehkä FC Lahenkin olisi pitänyt enemmän vuosien aikana rummuttaa kuinka kehno Hiihtis futikselle on. Onhan sitä päivitelty vuosien aikana, mutta enemmän lokaa pitäisi osata heittää.
temonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, Huuhkajat, Reipas


Vastaus #2344 : 09.03.2023 klo 14:19:26

Katsomohanke toteutetaan suunnittele ja rakenna -periaatteella. Eli Skanska ja SRV tekevät suunnitelmat ja niiden pohjalta tarjouksen katsomon rakentamisesta. Urakoisijan suunnittelu perustuu kaupungin teettämään tilaohjelmaan ja havainnesuunnitelmiin. Tarjoukset jätetään huhtikuun alkupuolella, jonka jälkeen valitaan parempi (havelmpi) vaihtoehto. Suunnitelmat saattaisi siis olla nähtävillä ehkä toukokuussa.
Huupponen
2017

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tonttilan Super -91


Vastaus #2345 : 09.03.2023 klo 14:22:15

Uskon vahvasti että stadion saadaan aikaiseksi. Ylos
Belmero

Poissa Poissa


Vastaus #2346 : 09.03.2023 klo 14:23:34

Mutta lätkä- ja korisväki osaa kyllä vetää oikeista naruista. Luoda uhkakuvia että jäähalli on viittä vaille romahtamisvaarassa, ja näin ollen uusi areena on välttämätön. Välttämätönhän se ei ole, mutta täytyy uskoa kun niin kerrotaan. Ehkä FC Lahenkin olisi pitänyt enemmän vuosien aikana rummuttaa kuinka kehno Hiihtis futikselle on. Onhan sitä päivitelty vuosien aikana, mutta enemmän lokaa pitäisi osata heittää.

Tämä.

Kendojanarit eivät vain viitsineet putsata lumia katolta ajoissa kuten ovat aina ennen tehneet. Ja sitten kun tuli vähän vettä sisään, niin Etlarin toimittajat teki heti shokkiwau uutisia, miten kendopelit on vaarassa ja Isku Areena romahtaa ihan just.

FC Lahen lobbausta voisi auttaa, jos Etlarissa olisi joku toimittaja, joka rummuttaisi viikosta toiseen Kispin puolesta, Hiihtistä vastaan ja miten FC Lahti nyt tarvitsee heti kunnolliset puitteet. Hoikkala huutaa koko ajan kendon puolesta ja Lyytikäinen tekee samaa pallon pomputtelijoiden eteen, niin ihmekös tuo että syntyy mielikuva, että sellainen monitoimiareena tarvitaan just nyt.
Elintasokumpu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #2347 : 09.03.2023 klo 16:47:58

Suurin syy miks ei viel tähänkää päivää asti oo stadionii tullu on se, että kaupunki ei haluu että fc siirtyy pois sieltä. Stadikal tapahtuis vaa ja ainoostaa salppurin kisapäivinä muute seisoo tyhjillää. Ja kuulemma salppurin kisat on aina käyttäny fc:n maksamia kaasuja lämpögrilleihi.
Kiitaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #2348 : 09.03.2023 klo 18:28:19

Suurin syy miks ei viel tähänkää päivää asti oo stadionii tullu on se, että kaupunki ei haluu että fc siirtyy pois sieltä. Stadikal tapahtuis vaa ja ainoostaa salppurin kisapäivinä muute seisoo tyhjillää. Ja kuulemma salppurin kisat on aina käyttäny fc:n maksamia kaasuja lämpögrilleihi.

Viskotaan siellä keihästä muutaman kerran kesässä.
simo hylje

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahti


Vastaus #2349 : 09.03.2023 klo 19:11:57

Se monitoimiareena pitäisi lobata kisapuistoon. Vois ajaa rekalla sisään. Sinänsä totta että lobbaustaidot varmaan heikot mutta samaan aikaan tosi sääli että suurimman lajin katsojien olosuhteet on kiinni siitä mitä joku puhuu. Ettei omia aivoja voi mäellä kukaan käyttää.

 
Sivuja: 1 ... 93 [94] 95 ... 120
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa