FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.02.2024 klo 15:41:32 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 112
 
Kirjoittaja Aihe: Lahen Kisapuiston stadionpuinti  (Luettu 402865 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Rafu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #25 : 18.05.2009 klo 19:57:40

hirveetä paskaa. Kunnon stadioni tai jätettäs sitte kispi rauhaan. Futisstadion ilman päätykatsomoita on vain jalkapallokenttä kahella katsomolla. Ei näitä :keskari:Kaikist paras paikka futisstadionille olis kuitenki ratikka Ylos

Ois ia öy painaa peipin köysiraalla satamaan post-match kepuille :ylos :
 Ois kyllä elämys nähdä Jaanu$ painelemassa köysirataa pitkin kepulle Ylos
batnam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahti


Vastaus #26 : 18.05.2009 klo 20:19:19

hirveetä paskaa. Kunnon stadioni tai jätettäs sitte kispi rauhaan. Futisstadion ilman päätykatsomoita on vain jalkapallokenttä kahella katsomolla. Ei näitä : keskari :Kaikist paras paikka futisstadionille olis kuitenki ratikka : ylos :

Ois ia öy painaa peipin köysiraalla satamaan post-match kepuille : ylos:

:D Tuoppi Viddu jes! Ois öy!

Luís Fernando

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pupelluksen mestarit 2008, 2009


Vastaus #27 : 18.05.2009 klo 21:00:29

Taitaa olla turha haave saada mitään kunnollista aikaan Kisapuistoon. Eiköhän suunnitelmiin tule tekonurmikin jossain vaiheessa.
Johtaja Calu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mustat Kuhnurit, Eemeli Virta


Vastaus #28 : 18.05.2009 klo 21:02:47

Taitaa olla turha haave saada mitään kunnollista aikaan Kisapuistoon. Eiköhän suunnitelmiin tule tekonurmikin jossain vaiheessa.

Oli, mutta Litmanen kumosi sen.
Luís Fernando

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pupelluksen mestarit 2008, 2009


Vastaus #29 : 18.05.2009 klo 21:23:56

Oli, mutta Litmanen kumosi sen.

Kuningas saisi pitää tehokkaaksi havaittuja puheitaan myös muilla paikkakunnilla Ylos

Mielestäni yksi toimenpide Kisapuistossa pitäisi olla ehdottomasti sellainen, että Lahen hyvinvoiva nuoriso ei pääsisi pussikaljoittelemaan, polttamaan/hajottamaan katsomoita tai piirtelemään cooleja harakanvarpaitaan seiniin. Vaikka paikka onkin niin idyllinen kaljoittelupaikka.
Bob Common

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Antijalkapallo


Vastaus #30 : 20.05.2009 klo 15:54:16

Tämä Kispin kunnostusprojekti tuossa laajuudessa menee taas kerran siihen "uskon kun näen" -kategoriaan. Johan noita suunnitelmia oli tosiaan joka paikka väärällään 10 vuotta sitten. Konkretisoitumista odotellessa.

Sama.

Kyllä Kisis olis vielä kertaluokkaa viihtyisämpi, vaikka Hiihtiksestäkään ei liiemmin ole pahaa sanottavaa. Jos remppa lähtee etenemään, mennään joka tapauksessa vauva-askelilla ja siksi tuossa suunnitelmassakaan ei ole mitään tarkkoja aikamääreitä. Tehtäis vaikka toi kentän möyhintä alkuun niin, että samettiselle nurmimatolle tulevaisuudessa on parhaat maholliset edellytykset. Jo toi uus rinnekatsomo tuntuu ihan vitun etäiseltä ajatukselta, puhumattakaan kunnon päätykatsomoista saati ees yhestä sellasesta.

Toisaalta on pieni pelko päällä, kun mestalla olis niin käsittämätön potentiaali upeelle stadionille, että puolivillanen toteutus ois todellinen turn-off.
Ezsi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #31 : 20.05.2009 klo 21:15:52

http://www.yle.fi/media/asxgen.php?file=radiosuomi/lahdenradio/VIDEOT/Jari_Litmanen2204.wmv (22.4.2009)

Tommonen haastattelu tuli vastaan. En tiedä onko jo jossain ollut. Pari sanaa myös Kispistä. Maailmankansalainen Litmanen ei kovin Lahteen sitoutuneelta vaikuta. Alas :(
« Viimeksi muokattu: 20.05.2009 klo 21:17:26 kirjoittanut Ezsi »
Lounasseuralainen

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 22.05.2009 klo 00:50:26


Toisaalta on pieni pelko päällä, kun mestalla olis niin käsittämätön potentiaali upeelle stadionille, että puolivillanen toteutus ois todellinen turn-off.

Mutta miksi tehdä jotain kerralla ja kunnolla, kun sen voi tehdä puuhastelemalla ja huonosti?

Alka Seltzer

Paikalla Paikalla


Vastaus #33 : 22.05.2009 klo 00:58:52

Mutta miksi tehdä jotain kerralla ja kunnolla, kun sen voi tehdä puuhastelemalla ja huonosti?Kisapuisto alueena(miljöö, öy termi) jo takaa sen, että tätä hanketta ei voi oikein ryssiä mitenkään, mikäli hanke ees toteutetaan ikinä.

Vaikka kenttää ympäröis kusiset puistonpenkit, ni se ois omasta mielestäni jo sinällään hieno ja hienompi paikka pelata, kuin Hiihtis.

Toki täytyy muistaa, että Lahti, lahtelaiset ja suomalaiset osaavat yllättää puuhastelullaan ja täten jätänkin uskostani yhen prosentin stadionin puuhasteluonnettomuuen varalle.
batnam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahti


Vastaus #34 : 22.05.2009 klo 08:30:28

Mitenköhä Lahteen sais samanlaisen meiningin kun Berliinissä, jossa Union-fanit vetivät haalarit päälle, ja tekivät stadionin laajennuksen/saneerauksen talkoohommina? Joku saksafutis-ihminen vois kertoa vähän tarkemmin asiasta.

Totta munassa Union Berlinillä on helvetisti enemmän faneja kun Lahella, mutta ainakin ite olisin mukana jos jotain SAISI tehdä Kispin rakentamisessa. Siis eihän siitä mitään tulis, että kaikki juopot tulee tekemään sutta ja sekundaa, mutta jotain talkoohommaa vois ihan varmasti saada aikaseks jos joku tosissaan haluis sellaista järjestää.

Joo, oon naivi, mutta eikö futisfani saa ollakin? Olis siisti tapa sitouttaa jengiä henkisesti joukkueeseen kun olisi tehnyt jotain asioiden eteen.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2009 klo 08:33:19 kirjoittanut batnam »
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #35 : 22.05.2009 klo 08:33:12

"hyvä siitä tulee ku sen maalaa"
edeps

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 06.06.2009 klo 08:14:18

Tän päivän Etlarista. Ei varmaan hirveästi uutta tietoa, mutta tilannepäivitystä.

Lainaus
Kisapuisto vaiheittain pikkustadioniksi

Kunnostussuunnitelma tulossa lautakunnan päätettäväksi

ESS–Jukka Airo

Lahti

Kisapuiston ränsistynyt jalkapalloareena muutetaan kaikki lisenssivaatimukset täyttäväksi pikkustadioniksi vuoteen 2013 mennessä, jos liikuntalautakunnan päätettäväksi valmisteltu kunnostussuunnitelma toteutetaan viimeistä piirtoaan myöten.

Lautakunta ottaa suunnitelmaan kantaa ensi tiistain kokouksessaan. Sen mukaan Kisapuiston kehittämiseen panostettaisiin seuraavan neljän vuoden aikana yhteensä noin 2,2 miljoonaa euroa.

Jalkapallostadionin lisäksi rahalla saataisiin mm. nykyisen hiekkakentän paikalle tekonurmi koululaisten sekä jalka- ja pesäpalloilijoiden käyttöön.

– Vaikka lautakunta hyväksyisi suunnitelman, sen toteuttaminen edellyttää riittäviä määrärahoja tulevien vuosien talousarvioihin, liikuntatoimen rakennusmestari Pekka Utter muistuttaa kunnallisen byrokratian tosiseikoista.

Alkuun jo päästy

Kisapuiston kunnostaminen sai vauhtia vuosi sitten, kun kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta tapasi lahtelaisten jalkapalloseurojen nokkamiehiä.

Tapaamisen perusteella lähdettiin viemään eteenpäin ajatusta kehittää rapistuneesta ex-jalkapallopyhätöstä nykyajan vaatimukset täyttävä areena.

Hyvään alkuun on jo päästy. Jalkapallokentän pääkatsomo, joka rapistuneiden rakenteidensa takia on pitkään ollut osittaisessa käyttökiellossa, on kevään mittaan tuettu niin, että se voidaan ottaa kokonaisuudessaan käyttöön myöhemmin kesällä FC Lahden pelatessa Kisapuistossa otteluitaan.

Lähiviikkoina pääkatsomo varustetaan kauttaaltaan uusilla kuppi-istuimilla, joita katoksen alle mahtuu runsaat tuhat.

– Istuimet tulevat ensi viikolla. Vihreinä ne sopivat hyvin ympäristöönsä, Utter kehaisee.

Lämmitetty nurmikko

Tänä syksynä, kun pelikausi on ohi, katseet käännetään Kisapuiston nurmikenttään. Se korvataan uudella ensi kevääseen mennessä. Samalla kenttä saa lämmityksen.

Vuonna 2011 muutetaan jalkapallokentän viereinen hiekkakenttä teknonurmipäällysteiseksi. Pääkäyttäjiä ovat koululaiset, pesäpalloilijat ja juniorijalkapalloilijat.

Talvella kenttä jäädytetään luistelijoille, kuten tähänkin asti.

– Hiekkatekonurmi ei vahingoitu jäädyttämisestä, Utter muistuttaa.

Suunnitelmakauden kaksi viimeistä vuotta on tarkoitus keskittyä jalkapallokenttään. Vuodelle 2012 on merkitty kentän valaiseminen. Vuoteen 2013 mennessä aiotaan uusia niin sanottu aurinkokatsomo, joka saisi kuppi-istuimet ja mahdollisesti kevyen pressukatoksen, joka voitaisiin rullata talveksi pois.

– Katos vaatii vielä tarkempaa selvittelyä. Hanke on vaativa yksistään viereisen Kartanon takia, Utter korostaa.

Uusi katsomo?

Suunnitelmassa varaudutaan myös mm. huoltorakennuksen laajennukseen. Jalkapallokentän molempiin päätyihin saatetaan sijoittaa siirrettävät seisomakatsomot yleisökapasiteetin kasvattamiseksi. Pää- ja aurinkokatsomoihin kun mahtuisi istumaan yhteensä vain noin 2 500 ihmistä.

– Päätykatsomot lisäisivät kentän stadionmaisuutta, Utter huomauttaa.

Nyt valmistunut suunnitelma ei sulje pois mahdollisuutta korvata nykyinen pääkatsomo uudella, jos sellaisen rakentaminen joskus nähdään mahdolliseksi vaikkapa yksityisin varoin.

– Nämä investoinnit eivät mene hukkaan. Ne ovat perusteltuja yksin kaupunkikuvallisista syistä. Surkeinta on, jos tiloja joudutaan pitämään jatkuvasti käyttökiellossa, rakennusmestari viittaa nykyiseen pääkatsomoon.


Kuulostaa ihan hyvältä, mutta pitää toki muistaa

Lainaus
Vaikka lautakunta hyväksyisi suunnitelman, sen toteuttaminen edellyttää riittäviä määrärahoja tulevien vuosien talousarvioihin

Mutta pääasia, että edes jotain tapahtuu ja vielä lähiaikoina.

Ezsi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #37 : 06.06.2009 klo 08:24:00

Aah, hienoa! Vihdoin homma alkaa mennä eteenpäin, vaikka varovaisin askelin mennäänkin. Ei voida odottaa taivaasta putoavan anteliasta rahoittajaa uudelle komealle stadionille, joten tämä hankalampi polku on käytävä, jos Kisapuistoon halutaan.
Jones

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FCL


Vastaus #38 : 06.06.2009 klo 10:40:28

Hyvä että asia etenee, vaikkakin melko verkkaisesti. 2013 sitten koko kausi Kisiksessä. :) Ylos
Johtaja Calu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mustat Kuhnurit, Eemeli Virta


Vastaus #39 : 06.06.2009 klo 12:08:33

Hyvä että asia etenee, vaikkakin melko verkkaisesti. 2013 sitten koko kausi Kisiksessä. :) Ylos
Pari kolme vuotta menee nopeasti Ylos. Parin kauen jälkee pelataa liigaa kisarissa ja €uropa Leagueta Lahen Stadionilla jos ei kisarissa kapasiteetti riitä Tuoppi

......

Toivottavasti rahoittaja löytyy uueelle pääkatsomolle (en pidä täysin mahottoma ettei löytyisi), vaikka nykyinen legendaarinen onki. Jos kriteerit halutaan täyttää, niin uusi pääkatsomo olisi miltei välttämättömyys, jos nykyisen aurinkokatsomon paikalle tulee 1500 hengen katsomo. Lahen kokosessa kapungissa täytyy lisenssien mukaa olla 4000 katettua kuppi-istuinta, ja suunnitelman mukaa molemmat päätykatsomot ovat aluksi katottomia seisomakatsomoja.

e. Eikös Lahtiki pidä katkiskatsojia aika tärkeinä, joten seki asia puoltaa myös täysin uutta pääkatsomoa.

e2. joku vois tehä kuvamuokkauksen tosta kisarista yllä olevassa uutisessa olevilla tiedoilla. Elikkä valot, vihreät kuppi-istuimet nykysee pääkatsomoo, päätyihin kattamattomat seisomakatsomot, katettu "rinnekatsomo" ja tohon hiekan tilalle uueksi reenikentäksi tekonurmi. tässä pohja kuvalle http://img14.imageshack.us/img14/6637/kisapuisto.jpg

koitin ite mutta paintilla ei tullu julkausukelposta materiaalia
« Viimeksi muokattu: 06.06.2009 klo 12:49:51 kirjoittanut Calumus »
Brick Top

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 15100


Vastaus #40 : 06.06.2009 klo 15:59:05

EOM.

Haihattelut rahoittajis tms. lottovoitoista voi unohtaa. Rahan täytyy tässä maailmassa tuottaa, muutenhan sitä ei olisi?

Utterille peukkua, mies pitää tätä agendalla, tosin tietysti kaupungin rakennushankkeista vastaavana mestarina. Silti "kisapuistohanke" tuntuu oleven enemmän virkamies kuin päättäjä vetoista.

Tuossa mainittu kentänlämmitys ja sen toteutus alkoi kiinnostamaan, todennäköisestihän tuolla keinonurmen alla kiertävä kymijärven voimalan jäähdytysvesiputkisto pyöräytetään nurmikentän/tulevan tekonurmen alle. Pelkästään tuokin investointina lienee luokkaa puolimiljoonaa.
Täytyy suhteita virkamiehistöön käyttää ja yrittää udella tarkemmin mitä siellä kaupungin palavereissa on keskusteltu.
vinetto

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 06.06.2009 klo 16:02:43

Onko tarkoitus jättää tuo nykyinen "pääkatsomo" tuollaiseksi helvetin toispuoliseksi nysäksi niin pitkäksi aikaa että mahdollinen uusi pääkatsomo (ette ole saamassa) rakennetaan?
Brick Top

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 15100


Vastaus #42 : 06.06.2009 klo 16:07:49

Onko tarkoitus jättää tuo nykyinen "pääkatsomo" tuollaiseksi helvetin toispuoliseksi nysäksi niin pitkäksi aikaa että mahdollinen uusi pääkatsomo (ette ole saamassa) rakennetaan?

Näin on. Tuo kenttähän on mitttasuhteiltaan todella leveä. Pituutta olisi vara kasvattaa linja-autoaseman suuntaan ja tuota nykyistä "pääkatsomoa" olisi mielestäni jatkettava, ennen tuolien pulttaamista aurinkokatsomon vanhoihin pölkkyihin. Tosin nuo muovijakkarat lienevät se halvempi vaihtoehto.
Brick Top

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 15100


Vastaus #43 : 06.06.2009 klo 16:20:41

Ja ennen uutta pääkatsomoa olis ensiarvoisen tärkeä miettiä kentän kääntämistä ja pesäpalloilijoiden siirtymistä nykyiselle tekonurmelle. Tässä tapauksessa tuleva aurinkokatsomo jäisi kentän toiseen päätyyn. Olisiko uuden pääkatsomon paikka sitten nykyisen huoltorakennuksen edustalla. Tässä vaiheessahan tuolla olis myös 6 valotolppaa ja tilaa todelliselle kisapuiston Cap Noulle.
batnam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahti


Vastaus #44 : 07.06.2009 klo 11:51:07

Ja ennen uutta pääkatsomoa olis ensiarvoisen tärkeä miettiä kentän kääntämistä ja pesäpalloilijoiden siirtymistä nykyiselle tekonurmelle. Tässä tapauksessa tuleva aurinkokatsomo jäisi kentän toiseen päätyyn. Olisiko uuden pääkatsomon paikka sitten nykyisen huoltorakennuksen edustalla. Tässä vaiheessahan tuolla olis myös 6 valotolppaa ja tilaa todelliselle kisapuiston Cap Noulle.

Todella vekkuli idea, eikä itseasiassa ollenkaan pöllömpi. Olen vähän ihmetellyt, että miten tohon nykyiselle paikalle saa mitään järkevää rakennettua. Ei oikein hirveesti ole tilaa päädyissä ainakaan katsomoille. Eipä sillä että niihin mitään suurta varmaan olis suuniteltukaan...
Evian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mustat Kuhnurit, Läpärit


Vastaus #45 : 07.06.2009 klo 12:36:22

Ja ennen uutta pääkatsomoa olis ensiarvoisen tärkeä miettiä kentän kääntämistä ja pesäpalloilijoiden siirtymistä nykyiselle tekonurmelle. Tässä tapauksessa tuleva aurinkokatsomo jäisi kentän toiseen päätyyn. Olisiko uuden pääkatsomon paikka sitten nykyisen huoltorakennuksen edustalla. Tässä vaiheessahan tuolla olis myös 6 valotolppaa ja tilaa todelliselle kisapuiston Cap Noulle.

Alunperinhän kenttä on just ollu käännettynä. Eli siis nykynen aurinkokatsomo on ollu päätynä, toki ilman katsomoa. Syyks kääntämisee oon ymmärtäny sen että Kispin allahan on miljoona lähettä ja sieltä pulppuu vettä ja sateella kuulema oli ennenvanhaa nilkkaa asti helpostikki vettä.

Alkuperäseks kääntäminen tosiaa antais lisätilaa rakentamiselle, sais ainaki rakennettua varmasti kunnon katsomot molemmille puolille. Haittana taas se että sitte se syö sen pienen höntsänurmen ja pesäpallokentän. Pesäpalloilijoitten siirtyminen nykyselle tekonurmelle on pois jalkapallolta.
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, CFC ja IFKM


Vastaus #46 : 07.06.2009 klo 12:49:52

Pitkästä aikaa todellista EOM:ää lupaavaa uutisointia Lahdesta. Ylos Toivottavasti tämä nyt tosiaan toteutuisi, Kisapuisto on nimittäin ehkä tunnelmallisin kenttä koko Suomessa sijaintinsa ja historiallisuutensa takia. Paljon hienoja muistoja sieltä, mm. yksi ensimmäisistä pääsarjaotteluista jonka olen paikanpäällä nähnyt ellei jopa ensimmäinen.

Harmi että IFK-ottelu pelataan Hiihtostadionilla. Alas
Zastavan kardaani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #47 : 10.06.2009 klo 08:50:21

Kispissä tapahtuu jälleen, tällä kertaa kuulutuslaitteet pöllitty:

http://www.ess.fi/?article=239649 Kesän peleissä kuulutus sit megafonilla ???

Mikähän maanjäristys tonne seuraavaksi iskee? Nurmi pilattiin joku vuosi sitten jollain tyhjänpäiväsillä lacrosse -kisoilla, teinijanarit poltti katsomon jne. Alas

Toivotaan, että huono tsägä jossain vaiheessa loppuu ja Kispiin saadaan kunnollinen stadion. Katsomot mahollisimman jyrkiksi ja lähelle kenttää ja myös päätyihin. Minkähän verran tossa kentän pohjassa on tekemistä jos siellä kerran on vettä alla?
Luís Fernando

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pupelluksen mestarit 2008, 2009


Vastaus #48 : 10.06.2009 klo 08:55:34

Järkevää ylipäätään säilyttää mitään rahanarvoista tuollaisessa paikassa. Kohta sieltä viedään katsomotkin eikä tällä kertaa polttamalla!
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #49 : 10.06.2009 klo 08:57:21

haiskahtaa vakuutuspetokselta...

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 112
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa