FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.02.2019 klo 14:45:21 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 258
 
Kirjoittaja Aihe: AC Oulu 2007 - Erityisopettajan johdolla Ykköseen ja eurokentille  (Luettu 337436 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Sakallio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rauno Ojasen puoliaikaomena


: 29.11.2006 klo 13:59:58

Aikaisempi Herkun sinänsä ansiokas kausitopic on mennyt täysin plörinäksi erinäisten tapahtumien. Olemme puhuneet isommalla joukolla, että olisi tarpeen perustaa uusi kausitopic, jossa olisi keskustelua AC Oulun kaudesta 2007 ja joukkueesta eikä kaikesta epäoleellisesta kuin tuossa toisessa.

TÄHÄN KETJUUN EI SIIS JUNTUNEN, OY vs. RY ym. VÄÄNTÖJÄ. NÄILLE ON OMAT KETJUNSA. NE NIILLE KUULUVIIN TOPIKKEIHIN

Itse asiaan.

Nousun varmistuttua joukkueenjohdon suulla ilmoitettiin, että AC Oulun on tarkoitus lähteä menestymään tulevalla Veikkausliigakaudella. Kenties he tarkoittivat lausunnollaan Honka-tyyppistä menestystarinaa. Tuon tyyppisen lausahduksen lausuminen julkisuuteen osoittaa, että tosissaan ollaan, mutta toisaalta se herättää useita kysymyksiä. Haluaisin ainakin itse seurajohdon määrittelevän tarkemmin, mitä menestyksellä AC Oulun tapauksessa ensi kaudella tarkoitetaan. Omat odotukseni menestyksestä käsittävät AC Oulun kohdalla sarjapaikan säilyttämisen ja sijoittumisen sijoille 8-10. Se olisi itseasiassa todella erinomainen suoritus ja vaatisi joukkueelta kovasti venymistä. Seurajohdon ulospäin antamat lausunnot menestyksestä, luovat myös odotuksia kaikkialle. Ehkä katteettomia, mutta varmasti media ja muut ihmiset tulevat puuttumaan näihin lausuntoihin, jos kausi lähtee käyntiin heikosti. Toisaalta viestin antaminen ulospäin, että on tarkoitus menestyä antaa yhteistyökumppaneile ja muille viestin, että Oulussa ollaan tosissaan.

Valmentajakysymys ratkaistiin nopeasti nousun varmistuttua. Itse olen tyytyväinen, että Harri Kampman sai jatkaa. Hapella on omat puutteensa ja viime kaudesta monia asioita tulee parantaa myös Hapen kohdalla. Hapen tulee olla aikaisempaa enemmän paikalla Oulussa eikä vain sitä kolmea päivää, kuten viime kaudella. Tähän liittyy myös Hapen osuus treeneissä. Viime kaudella Härkösen Arin rooli treenien vetämisessä oli jo ehkä liian suuri, kun Hape luuhasi missä milloin. Samoin pelien taktisella puolella Hapella on kehitettävää. Viime kauden järjettömät taktiset ratkaisut ja vaihdot on nähty ja niistä on päästävä eteenpäin. Hapen olisi tunnettava entistä paremmin pelaajamateriaalinsa ja heidän käytettävyys eri tilanteissa. Toki Hapella on ollut tällä saralla ongelmia koko valmentajauransa ajan, joten tuskinpa asia nyt yhtäkkiä korjaantuu.

Hapen kakkosena on uusi mies Mark D., entinen liigapelaaja ja viime kauden Tervareiden B-junnujen valmentaja. Mitä olen viime päivinä herrasta viime päivinä jutellut herran metodit tuntien, tälle valinnalle ehdoton tuki. Jossain vaiheessa olisi mukava kuulla herrojen välisestä työnjaosta. Tästä varmaan kuulemmekin, kun aika kuluu ja herrat oppivat tuntemaan toisensa ja aikaa kuluu.

Fyysisestä valmennuksesta on vastannut parisen vuotta entinen Oulun Pyrinnön valmennushommissa ollut Aimo Sutinen. Miehen arvostus pelaajien keskuudessa on ollut huhujen aika matala. Siis valmennusmetodien osalta. Pelaajat olivat ainakin toissa kaudella täysin puhki, kun Aimo käytti yu-kentiltä tuttuja metodeja. Samoin joukkueessa oli uskomaton määrä erilaisia vammoja. Paha sanoa, mistä ne suoranaisesti johtuivat, mutta uskaltaisin väittää Aimon metodeilla olleen asiassa joku osuus.Toki pelaajien vastuu, epäonni ovat myös tekijöitä loukkaantumissumaan. Huhujen mukaan Aimo ei olisi jatkamassa ja paikalle olisi tulossa uusi kaveri. Ehdottomasti positiivinen muutos, jos näin käy.

Sitten pelaajapakkaa läpikäymään:

SOPIMUKSENALAISET PELAAJAT:

MAALIVAHDIT:

Jani Viander: Kuten on tälläkin foorumilla paljon puhuttu nousijajoukkueella on hyvä olla maalivahtisektori kunnossa. Vissellä on erinomaiset näytöt aikaisemmista seuroistaa ja itse pääsin seuraamaan hänen otteitaan läheltä asuessani muutaman vuoden Rovaniemellä. Ehdottomasta RoPS:ssa pelatessaan joukkueen paras pelaaja. Asenne ja motivaatio Vissellä on varmasti kunnossa, joten AC tiesi mitä osti. Ehdottomastai hyvä hankinta

PUOLUSTAJAT:

Janne Hietanen: Pitkän kierroksen paluun kotiseuduille tehnyt pelaaja, joka pelasi hyvän kauden viime kaudella. Ei paljoa näkynyt viime kaudella, mutta merkityksen huomasi varsinkin loppukaudesta ja kun kaveri oli poissa. Toi viime kaudella tarvittua johtajuutta ja kokemusta joukkueeseen, joka oli erittäin ratkaiseva osa AC Oulun nousussa. Erikoistilainteissa elintärkeä pelaaja AC:lle viime kaudella. Kulmapotkut toivat lukuisia vaarallisia tilanteita ja maaleja. Joukkueen rankkarispesialisti alkukauden sekoilujen jälkeen. Samoin hyvä kuti, jota olisin halunnut nähdä enemmän. Ensi kaudella joukkueen kapteeni. Taso riittää liigaan komeasti ja hieno teko kaverilta jäädä Ouluun. Ensi kaudeksi kaavailtu topparin paikkaa, kun viime kaudella pelasi laitapakkia ja keskikentällä. Mielenkiintoista nähdä, miten kaveri sopeutuu toppariksi Iljan rinnalle vai onko edessä siirto laitaan.

Juho Meriläinen: Lupaavia otteita viime kaudella OPS:n riveissä. Sai pelata säännöllisesti pääasiallisesti topparina ja joissakin tapauksessa keskikentällä. Hakee varmaan vielä ensi kauden kokemusta alemmilta sarjatasoilta. Tornio liikkunut yhtenä vaihtoehtona ensi kauden seurana. Lainapesti siis kyseessä. Muutaman vuoden sisällä pelaa liigassa, jos jaksaa panostaa uraan.

Antti Pehkonen: Takaisin Lahdesta Ouluun kolmen vuoden evakkoreissun jälkeen. Anttia arvosteltiin paljon Lahdessa ja jäi siellä ilman sopimusta. Näytön paikka ensi kaudella. Kaavailtu laitapakin roolia. Ensi kaudeksi odotan ehdottomastai tasonnostoa, jotta AC kykenisi pysymään liigassa.

Anatoli Bulgakov: Oulussa jo useamman vuoden asunut TP-47:sta tuleva lainapelaaja. Saanut vielä Pehkostakin enemmän arvostelua, kun hankittiin Ouluun. Moni ei usko kaverin olevan liigatasoa ja moni on epäillyt kaverin pärjäämistä jopa Ykkösessä. Itse en osaa pahemmin sanoa, mitä oikein odotan kaverilta. Ehkä olisi todellakin hyvä, että Toljan kanssa olisi kilpailemassa toinen kaveri avauksen paikasta. Laitapakiksi kaavailtu.

Kim Kaijalainen: Viime kaudella pääosin laitapakkina pelannut Kaijalainen solmi mielestäni oikeutetusti jatkosopimuksen AC:n kanssa. Ei avauksen kavereita, mutta on tuomassa ehdottomasti laajuutta ja vaihtoehtoja AC:lle. Voi pelata myös laitalinkkinä. Odotuksissa olisi tasonnostoa, jotta pärjäisi kunnolla liigassa.

Ilja Fomitsev: Ehkä joukkueen paras puolustuspelaaja viime kaudella. Muodosti Siidon kanssa oivan toppariparin ja toimi useasti pelastavana enkelinä paikaten Siidon puutteita. Paljon on puhuttu Iljan pallollisen pelin puutteista ja Iljan hasardeista, mutta itse suhtaudun luottamuksella Iljan pärjäämiseen liigassa.

KESKIKENTTÄ:

Olli Vilppola: Viime kausi oli vaikea mm. loukkaantumisten vuoksi. Ei noussut sille tasolle, mitä odotettiin edellisen kauden lupaavien otteiden takia. Marginaalipelaaja ensi kaudella. Ensi kaudella myös armeija haittaa Ollin pelaamista ja toiveissa hänellä olisi itsellään pelaaminen jossain pohjosen Ykkösen seurassa ensi kaudella vuokralla. Lisää vuosia ja pelejä alle niin hyvä tulee.

Lasse Väisänen:Viime kausi OPS:ssa. Ensi kaudella rooli pieni, jos on AC:n mukana. Todennäköisesti alasarjoihin kehittymään

Niko Heiskanen:Nuori kaveri, joka taisi pelata viime kaudella Kakkosta ja Kolmosta. Samat sanat kuin Väisäselle.

Tarmo Koivuranta:Tornion tulijoita, jolla takanaan liigauraa Hakassa, missä ei noussut missään vaiheessa sille tasolle mitä häneltä varmaan odotettiin. Pelejä myös liigassa TP:n riveissä. Viime kausi TP-47:n kapteenina ja siitä on kuulunut paljon hyvää. Vaarallinen kaveri erikoistilanteissa ainakin viime kauden perusteella. Todella tärkeä pelaaja AC:lle ensi kaudella ja toivon sydämmestäni, että Tare onnistuu ensi kaudella. Tarjolla keskikentän alimman kaverin paikka. Keskikentän johtava pelaaja.

Vesa Järvitalo: Ykkösen loppukauden pelaaja yhdessä Draganin kanssa. Oli näyttänyt tasonsa jo aikaisemmin Ykkösessä, mutta viime kauden loppu räytti pankin. Sai ansaitusti jatkosopimuksen ja tulee varmasti yllättämään monet ympäri Suomen ensi kauden, jos jatkaa treenaamista kunnolla ja säilyy ehjänä. Joko keskikentällä tai laitalinkkinä.

Olavi Arvola: Viime kautta voisi kuvata seuraavasti: Paljon luvattiin, vähän saatiin. Tasaisuutta kaivataan ja roimasti. Jotenkin ristiriitainen pelaaja. Joskus todella hyvä ja rappaa vastustajat hermoromahduksen partaalle. Toisena päivänä taas hävettävän huono. Mielenkiinnolla odotan ensi kautta ja mitä Olavin kohdalla tapahtuu.

HYÖKKÄÄJÄT:

Rafinha:Hehkutettu kaverin liigatasoa. Pärjääminen liigassa suuri haaste, sillä ainakin Ykkösessä kaverin metkut opittiin tuntemaan viime kaudella. Aina tuli kahta päälle ja Rafissa näkyi selviä turhautumisen merkkejä. Samoin piti liikaa palloa ja sen takia menettiin paljon tilanteita. Pitäisi pelata siinä mielessä enemmän joukkueelle. Toki pystyy ratkomaan pelejä omalla henkilökohtaisella panoksellaan, joten siinä mielessä moniulotteinen asia.

Jarno Rova: OLS:n kavereita. Yritetty saada aikaisemminkin AC:hen, mutta nyt tärppäsi. Viime kaudella OLS:n riveissä odotin häneltä enemmän, mutta sitä ei ainakaan mielestäni tapahtunut. Ei avauksen kaverita vaan tuomassa laajuutta AC:n rinkiin.

Eli kokonaisuutena voisi sanoa, että hyvällä ollaan, mutta paljon tarvitaan vielä, että seurajohto voisi kyetä lunastamaan puheensa menestyksestä. Keskikentälle pari kaveria, hyökkäykseen kolme, puolustukseen kolme. No nämä ainakin.

SOPIMUKSETTOMAT PELAAJAT:

Jani Luukkonen: Joutui Hapen hampaisiin, kun haparoi muutamassa ratkaisupaikassa. Saa nähdä jääkö kakkosmolarin rooliin AC:hen vai mitä tälle AC:n kaikki viralliset pelanneet AC-ikonille käy. Mitä olen kuullut aika ikävän tempun AC on tehnyt Janille tai hoitanut asian tyylittömästi. No katsellaan. Omasta mielestäni olisi ansainnut näyttöpaikan liigassa.

Toni Kolehmainen: AC:n saatava ehdottomasti saatava allekirjoitus Tonin soppariin. Tulevaisuuden kaveri, joka nosti viime kaudelle taas tasoa. Vaikea sanoa, miten pärjää liigassa, mutta jos kehitys jatkuu samanlaisena suhtaudun positiivisesti. Kuten toisessa topicissa kerrottiin on ulkomaanvirityksiä. Toivottavasti jää vielä vuodeksi Ouluun kehittymään.

Jukka Puurunen: Viime kausi meni täysin plörinäksi, kun ei sopeutunut VPS:ään ja Pyykölän metodeihin. Se näkyi AC:ssa pelatessa. Loppukauden poissa vamman vuoksi. Näillä näkyminen hakee paikkaa AC:sta tammikuusta lähtien try-outilla.

Harri Saarela: Monikäyttöinen kaveri, joka vastasi viime kaudella haasteeseen ja täytti paikkansa. Voi olla vaikea saada sopimusta AC:n kanssa, mutta mielelläni näkisin Harrin jatkavan AC:ssa. Voi heittää vaihdosta kehiin tarvittaessa.

Titi: Väkkärä ja nopea, mutta ei liigatasoa. Aivan liian heikot keskitykset ja laukaukset siihen rooliin, missä pelasi AC:ssa. Hyvää matkaa jonnekin muualle.

Dragan Pejic:Sai paljon arvostelua osakseen eikä 15 maalia sitä hiljentänyt. Ansaitsisi ehdottomasti jatkon AC:ssa, jotta saisi näyttää osaamisensa myös liigatasolla. Todella vaarallinen pelaaja lähellä maalia, joka kykenee myös tekemään peliä. Olisi allekirjoittanut AC:n kanssa jo jatkosopimuksen jo aikoja sitten, jos tiettyjä asioita ei olisi tapahtunut. Toivotaan todellakin jatkoa.

Jeferson Pires:En osaa oikein päättää, mitä ajattelen Pirestä. Jotenkin tuntuu, että kaverin ura on laskusuunnassa ja ei pärjäisi liigassa.

Tommi Siekkinen: Jatkaa AC:ssa tai ainakin treenaa AC:n mukana. Suomen nopein kärkimies, jolta odottaisi lajivalinnan tekemistä. Raakile, josta tulee ainakin kelpo liigapelaaja, jos jaksaa panostaa uraansa jalkapallon puolella.

Janne Kauppila:Menossa varmaan jonnekin Oulun kakkosessa pelaavaan seuraan.

Miika Takkula: Ei käyttöä liigatasolla

Siinä kai se. Tuli varmaan paljon itsestään selvyyksiä, mutta avataan tämä ja pyritään pitämään tämä pois turhanpäiväisestä Juntunen, Oy vs. ry-väännöistä. Niille on omat ketjunsa. Toivoisin myös modeilta ymmärrystä, miksi tämä avattiin ja toivotaan keskustelun siirtyvän tähän.

TÄHÄN KETJUUN EI SIIS JUNTUNEN, OY vs. RY ym. VÄÄNTÖJÄ. NÄILLE ON OMAT KETJUNSA. NE NIILLE KUULUVIIN TOPIKKEIHIN
« Viimeksi muokattu: 31.07.2007 klo 05:25:56 kirjoittanut Dieter Bohlen »
kinkladze

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 29.11.2006 klo 14:12:25

Dragan Pejicia on aivan turha haikailla. AC Ouluun ei Dragan lähde edes rahalla. Se on aivan varma. Joten editoipa listaasi ja pyyhi nimi pois. Dragan on menossa isolla rahalla Euroopan kentille. Kuten olisi AC:kin menossa "jos ei tiettyjä asioita olisi tapahtunut". :keskari:
Herkku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, JS Hercules


Vastaus #2 : 29.11.2006 klo 14:13:53

AC teki kyllä tylyt Janille, mutta olen kuullut, että mielellään kokeilisi jossain ulkomailla. Norjan divarissa esimerkiksi tai keski-Euroopan divareissa. Lähinnä ulkomaankokemuksen takia. Taidot varmasti riittäisivät ja palkkapussikin varmaan kovempi mitä täältä tarjottaisiin.

Janihan oli Ipswichissä näytillä jokunen vuosi sitten ja hyvin meni. Sieltäpäin saattaisi löytyä ottajia myös.
« Viimeksi muokattu: 29.11.2006 klo 14:19:44 kirjoittanut Herkku »
Dickinson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mikaela Ingberg


Vastaus #3 : 29.11.2006 klo 14:15:15

Aika outoa, että Luukkosta on yleisesti pidetty ykkösen parhaana maalivahtina viime vuodet ja nyt mies ei mahdu edes joukkueeseen? ???
kinkladze

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 29.11.2006 klo 14:27:25

Aika outoa, että Luukkosta on yleisesti pidetty ykkösen parhaana maalivahtina viime vuodet ja nyt mies ei mahdu edes joukkueeseen? ???

Väittäisin, että tämä johtuu taloudellisesta tilanteesta. Aika vääristynyttä on, että valmentaja Kampmanin palkka on yhtä suuri kuin koko pelaajabudjetti yhteensä. Eli toisinsanoen toiseen hyvään maalivahtiin ei yksinkertaisesti ole varaa, kun valmentaja syö resursseja pelaajabudjetista. Alas
Udi

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 29.11.2006 klo 14:30:04

Huusko kehin! Tuolla keskikentällä ja hyökkäyksellä ei pitkälle pötkitä.
Kurko

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 29.11.2006 klo 14:30:34

Onko ollut mitään huhua Janne Mahlakaarron paluusta Ouluun?
kinkladze

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 29.11.2006 klo 14:32:05

Olisin odottanut AC:lta enemmän profiilipelaajia. Nyt pelaajamateriaali on lähinnä ykkösen kärkikastiin sopivaa nimetöntä massaa, ei liigatasoa. Yhtään huippuhankintaa ei vielä ole tullut, mikä ei ole ihme tuntien seuran taloustilanteen. Tuolla materiaalilla putoaminen on varmaa. Oikeastaan vain Vianderin ja Hietasen voi odottaa pysyvän liigatahdissa. Vianderillakin tosin viime vuosina ollut pahoja vaikeuksia. Alas
« Viimeksi muokattu: 29.11.2006 klo 14:33:17 kirjoittanut kinkladze »
lasiton

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 29.11.2006 klo 14:34:14

Oikeastaan vain Vianderin ja Hietasen voi odottaa pysyvän liigatahdissa. Vianderillakin tosin viime vuosina ollut pahoja vaikeuksia. Alas

Millaisia vaikeuksia Vianderilla on ollut? Jarossa ja Ropsissa joukkueen parhaimpia pelaajia.
Dickinson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mikaela Ingberg


Vastaus #9 : 29.11.2006 klo 14:36:50

Viander on ainoa hyvä hankinta tähän mennessä. Jalalla pelaaminen on mitä on, mutta torjujana erittäin varma. Maalivahtipeliin AC ei kaadu.
kinkladze

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 29.11.2006 klo 14:38:13

Millaisia vaikeuksia Vianderilla on ollut? Jarossa ja Ropsissa joukkueen parhaimpia pelaajia.

Sen verran kun olen Vianderia nähnyt viime vuosina(HJK-RoPS 7-0, HJK-Jaro 5-0) niin aika alaarvoista torjuntayöskentelyä miehellä on ollut. Ei siis missään parhaassa vireessään, joka ajoittui kaudelle 1998. Ai niin, siitähän jo melkein kymmenen(!) vuotta...
lasiton

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 29.11.2006 klo 14:39:32

Viander on ainoa hyvä hankinta tähän mennessä. Jalalla pelaaminen on mitä on, mutta torjujana erittäin varma. Maalivahtipeliin AC ei kaadu.

Laskisin kyllä Koivurannan hyväksi hankinnaksi, vaikka mielellään Ollon olisin pitänytkin. Liigatasoa Tare kuitenkin on.

Dritania ja Ederehoa odotellessa..  Ylos
lasiton

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 29.11.2006 klo 14:41:51

Sen verran kun olen Vianderia nähnyt viime vuosina(HJK-RoPS 7-0, HJK-Jaro 5-0) niin aika alaarvoista torjuntayöskentelyä miehellä on ollut. Ei siis missään parhaassa vireessään, joka ajoittui kaudelle 1998. Ai niin, siitähän jo melkein kymmenen(!) vuotta...

Pari yksittäistä peliä nyt ei kerro tasosta yhtään mitään. Kommentit sekä Pietarsaaresta että Rovaniemeltä ovat kuitenkin olleet lähes poikkeuksetta hyviä. Niihin luotetaan  Ylos
Dickinson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mikaela Ingberg


Vastaus #13 : 29.11.2006 klo 14:42:44

Laskisin kyllä Koivurannan hyväksi hankinnaksi, vaikka mielellään Ollon olisin pitänytkin. Liigatasoa Tare kuitenkin on.


Voi ollakkin, mikään sateentekijä Koivuranta tuskin kuitenkaan on, joten pari todella kovan luokan profiilipelaaja Oulu kyllä kaipaa jos mielii sarjapaikkansa säilyttää.
Woland

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 29.11.2006 klo 14:49:08

Kyllähän Viander oli välillä erinomainenkin RoPS-maalilla, mutta välillä upposi myös luvattoman helppoja. Hyvä kausi toki silloin kokonaisuudessaan ja AC ei varmasti maalivahtiin kaadu. Mielenkiintoista nähdä miten kaksi suurta egoa (Viander&Kampman) tulevat keskenään toimeen, RoPS:iin Viander kuuleman mukaan oli välillä hieman liian "hyvä".

Vianderille toki silti ehdottomasti  Ylos
Dickinson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mikaela Ingberg


Vastaus #15 : 29.11.2006 klo 14:50:34

Vianderin suuri ego? ??? ??? Varmasti on liian hyvä ykköseen. ;)
Jonatan

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 29.11.2006 klo 14:57:30

Kyllä Viander varmasti edelleen liigatason maalivahti on, mutta tuskinpa kuuluu enää liigan parhaimmistoon. Vai huvikseenko Viander kiertelee näitä joukkueita, joita ennakolta on veikattu putoajien joukkoon; RoPS ja Jaro aiemmin, nyt AC. Viikingithän oli se toinen vaihtoehto tulevalle kaudelle.
Dickinson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mikaela Ingberg


Vastaus #17 : 29.11.2006 klo 15:02:12

Kyllä Viander varmasti edelleen liigatason maalivahti on, mutta tuskinpa kuuluu enää liigan parhaimmistoon. Vai huvikseenko Viander kiertelee näitä joukkueita, joita ennakolta on veikattu putoajien joukkoon; RoPS ja Jaro aiemmin, nyt AC. Viikingithän oli se toinen vaihtoehto tulevalle kaudelle.

Liigajoukkueista KooTeePeetä ja Viikinkejä lukuunottamatta maalivahtiosastot on suht selvillä. Pari kysymysmerkkiä toki on, esim Bantamoi - Inter, jatkaako Haka nuorella venäläisellä jne.. Ykkösmaalivahdin paikat on kuitenkin aika tiukassa.
Juhana Jäähynkalastaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Muovinen Palkkaturva teitä ei kukaan kaipaa®


Vastaus #18 : 29.11.2006 klo 15:03:20

Dritania ja Ederehoa odotellessa..  Ylos

Joo Dritanilla pari matsia viime kaudella norskin divarissa. Way to go :)
Game

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Suomalainen jalkapallo


Vastaus #19 : 29.11.2006 klo 15:13:46

Aikaisempi Herkun sinänsä ansiokas kausitopic on mennyt täysin plörinäksi erinäisten tapahtumien. Olemme puhuneet isommalla joukolla, että olisi tarpeen perustaa uusi kausitopic, jossa olisi keskustelua AC Oulun kaudesta 2007 ja joukkueesta eikä kaikesta epäoleellisesta kuin tuossa toisessa.

No niin, mennään sitten tällä. Tässä otsikossa puhutaan sitten nimen omaan jalkapallosta ja muut väännöt omaan topikkiin.

Lainaus
Nousun varmistuttua joukkueenjohdon suulla ilmoitettiin, että AC Oulun on tarkoitus lähteä menestymään tulevalla Veikkausliigakaudella. Kenties he tarkoittivat lausunnollaan Honka-tyyppistä menestystarinaa. Tuon tyyppisen lausahduksen lausuminen julkisuuteen osoittaa, että tosissaan ollaan, mutta toisaalta se herättää useita kysymyksiä. Haluaisin ainakin itse seurajohdon määrittelevän tarkemmin, mitä menestyksellä AC Oulun tapauksessa ensi kaudella tarkoitetaan. Omat odotukseni menestyksestä käsittävät AC Oulun kohdalla sarjapaikan säilyttämisen ja sijoittumisen sijoille 8-10. Se olisi itseasiassa todella erinomainen suoritus ja vaatisi joukkueelta kovasti venymistä. Seurajohdon ulospäin antamat lausunnot menestyksestä, luovat myös odotuksia kaikkialle. Ehkä katteettomia, mutta varmasti media ja muut ihmiset tulevat puuttumaan näihin lausuntoihin, jos kausi lähtee käyntiin heikosti. Toisaalta viestin antaminen ulospäin, että on tarkoitus menestyä antaa yhteistyökumppaneile ja muille viestin, että Oulussa ollaan tosissaan.

Ei taida kuitenkaan seuran tavoitteisiin vielä kuulua kovinkaan railakas menestyminen heti ensimmäisellä liigakaudella realistisesti? Faktahan on se, että ensimmäisellä kaudella on aina tärkeintä vakiinnuttaa oma paikkansa liigassa ja sarjapaikan vakiinnuttua lähdetään vähitellen rakentamaan kestävältä pohjalta menestymistä. Hongan nousu heti ensimmäisellä kaudella oli sensaatiomainen suoritus, mutta ei pidä olettaa, että AC menestyy yhtä hienosti tulevalla kaudella. Mahdotonta se ei tietenkään ole ja voi kysyä: "Mikäs sen estää?" Ei välttämättä mikään. Mutta paljon on vielä asioita seurassa hoidettavana ja pelaajahankintoihin on panostettava reippaasti. Olisin myös aika pitkälti tyytyväinen, mikäli joukkue Sakallion mainitsemille sijoille pääsisi kauden loputtua. Riippuu tietenkin minkälaisista asetelmista sijoille päädytään. Jos alkukausi menee mallikkaasti ja ollaan jopa kärkisijoilla, on selvää pettymystä ilmassa, mikäli jumbosijoille asti valutaan. Tämähän on tietenkin aika tavanomaista, kun kausi on pitkä ja rasittava. Hongan tapauksessa puhuttiin koko ajan ns. kuplan puhkeamisesta, mutta näin ei näyttänyt tapahtuvan ja seura jaksoi loppuun saakka pysyä kärjen tuntumassa. On selvää, että AC lähtee puhumaan menestymisestä, mutta varmasti myös siellä suunnalla ollaan täysin realistisia.

Lainaus
Valmentajakysymys ratkaistiin nopeasti nousun varmistuttua. Itse olen tyytyväinen, että Harri Kampman sai jatkaa. Hapella on omat puutteensa ja viime kaudesta monia asioita tulee parantaa myös Hapen kohdalla. Hapen tulee olla aikaisempaa enemmän paikalla Oulussa eikä vain sitä kolmea päivää, kuten viime kaudella. Tähän liittyy myös Hapen osuus treeneissä. Viime kaudella Härkösen Arin rooli treenien vetämisessä oli jo ehkä liian suuri, kun Hape luuhasi missä milloin. Samoin pelien taktisella puolella Hapella on kehitettävää. Viime kauden järjettömät taktiset ratkaisut ja vaihdot on nähty ja niistä on päästävä eteenpäin. Hapen olisi tunnettava entistä paremmin pelaajamateriaalinsa ja heidän käytettävyys eri tilanteissa. Toki Hapella on ollut tällä saralla ongelmia koko valmentajauransa ajan, joten tuskinpa asia nyt yhtäkkiä korjaantuu.

Minä olen tyytyväinen, mutta en vielä erityisen vakuuttunut. Kuten aikaisemmin mainitsin, hän teki hienoa työtä divarissa, mutta Veikkausliiga on sitten asia erikseen ja menestyminen on huomattavasti hankalampaa. Paineet olivat varmasti kuitenkin kovemmat viime kaudella, kun menestystä oli tultava hinnalla millä hyvänsä. Tulevaan kauteen voidaan lähteä katsastamaan, että minkälaista se meininki on liigassa ja realistinen tavoite on liigapaikan säilyttäminen. Helppoa se ei sekään tule olemaan ja varmasti paljon saa töitä tehdä. Olen tästä Kampmanin peluuttamisestakin sanonut jo aikaisemmin, mutta sanotaan nyt vielä. Edellisen kauden esityksen perusteella toivoisin häneltä rohkeutta ja kykyä muuttaa joukkueen pelisysteemiä, kun ollaan tappioasemassa eikä haeta epätoivoisesti sitä tasoitusta, kun peli näyttää aivan hirveältä. Mutta katsotaan nyt miten homma lähtee pyörimään alkavalla kaudella ja toivottavasti hän saa haluamiaan pelaajia joukkueeseen.
Eke

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Oulu, Tervarit, AS Roma


Vastaus #20 : 29.11.2006 klo 16:18:40

Kolelle ja Puuruselle jatkoa ehottomasti  Ylos Puurunen on iso hyökkääjä jota tarvitaan. Hän on minusta kunnon näyttöpaikan liigassa ansainnut.
lasiton

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 29.11.2006 klo 16:24:36

Kolelle ja Puuruselle jatkoa ehottomasti  Ylos Puurunen on iso hyökkääjä jota tarvitaan. Hän on minusta kunnon näyttöpaikan liigassa ansainnut.

Millä perusteella Puurunen on sen jo ansainnut? Ei onneksi ole saamassakaan suoraa sopimusta vaan luvassa on try-out keväällä. Toivottavasti saa homman kulkemaan ja ansaitsee sopimuksen.

Viime kauden hyökkääjistä kuitenkin SE yksi olisi tärkein. Toivotaan parasta  Ylos
Eke

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Oulu, Tervarit, AS Roma


Vastaus #22 : 29.11.2006 klo 16:36:22

Millä perusteella Puurunen on sen jo ansainnut? Ei onneksi ole saamassakaan suoraa sopimusta vaan luvassa on try-out keväällä. Toivottavasti saa homman kulkemaan ja ansaitsee sopimuksen.
No eikö sinusta ole? Pelasi viime kaudella hyvin loukkaantumiseen saakka. Maaleja tuli vaikka ei tainnut pelata kuin 5 peliä.
Vuoden Vaihde

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OTP, AC Oulu, Djurgårdens IF


Vastaus #23 : 29.11.2006 klo 16:42:10

Puurunen on monikäyttöinen pelaaja ja on pystyy pelaamaan sekä kärjessä, että keskikentällä ja miksei jopa puolustuksessa. Viime kausi meni kuitenkin loukkaantumisen takia piloille joten siinä mielessä näyttöjen antaminen  on ihan ymmärrettävää.. Paljonhan riippuu herran omista haluista..
lasiton

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 29.11.2006 klo 17:16:39

No eikö sinusta ole? Pelasi viime kaudella hyvin loukkaantumiseen saakka. Maaleja tuli vaikka ei tainnut pelata kuin 5 peliä.

7 peliä ja 3 maalia. Näistä kaksi Rakuunoita ja yksi Atlantista vastaan. Itseäni ei kyllä ainakaan kovin pelillisesti vakuuttanut. Oliko itseluottamuksen puutetta sitten? Dragan oli kuitenkin paljon vakuuttavampi.

Edelleenkin kuitenkin siis toivon että Jukka onnistuu try-outilla ja saa sopimuksen. Jos fysiikka ja itseluottamus on kunnossa, voi Puurunen olla erinomainenkin vahvistus. Katsotaan.
« Viimeksi muokattu: 29.11.2006 klo 17:17:56 kirjoittanut lasiton »

 
Sivuja: [1] 2 ... 258
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines