FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
10.12.2018 klo 03:43:35 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Joulupata 2018, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Äänestys
Kysymys: Liveseuranta - erillään vai pelaajien omissa otsikoissa?  (Äänestys päättynyt: 11.11.2014 klo 17:58:52)
Ehdottomasti erillään - 55 (18.7%)
Mielummin erillään - 57 (19.4%)
Ei mitään väliä - 22 (7.5%)
Mielummin pelaajien omissa otsikossa - 75 (25.5%)
Ehdottomasti pelaajien omissa otsikoissa - 62 (21.1%)
Gunner reivaamassa mummotunnelissa - 23 (7.8%)
Äänestäjiä yhteensä: 294

Sivuja: 1 [2] 3 ... 14
 
Kirjoittaja Aihe: Yleinen keskustelu alueen kehittämisestä  (Luettu 69489 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Johnny99

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 03.01.2010 klo 01:15:14

Nyt menee mielestäni päättelyketju takapuolelleen. Eihän tuossa tule laskea niitä topikkeja, joissa pitää ravata, vaan sivumäärää, joita haluamansa tiedon löytämiseksi pitää lukea. Tai oikeastaan aikaa joka tiedon löytämiseen menee.

A-tapauksessa löydän viimeisen ottelun lähes järjestään kahdelta viimeiseltä sivulta. Näin topikista toiseen pomppaaminen on todella helppoa ja nopeaa.

B-tapauksessa esimerkiksi Hämäläisen viimeisen pelin otteet saattavat löytyä viimeiseltä sivulta, Perovuon kolmanneksi viimeiseltä ja vaikka Toivion kymmenenneksi viimeiseltä. Tällöin selaamiseen menee jo todella paljon enemmän aikaa kuin vaihtoehdossa A.

Esimerkkini tosiaan sisälsi oletuksen siitä, että otsikkoon päivitetään pelien jälkeen kaikkien pelaajien tiedot, niin kuin esimerkissäni havainnollistin. Tällöin ne löytyvät niiltä yhdeltä, kahdelta, kolmelta viimeiseltä sivulta, riippuen keskustelun aktiivisuudesta. Sen kyllä uskon, että silloin kun haluaa penkoa menneitä, niin A tapa on parempi, mutta mielestäni se ei ole perusteissa prioriteetti.


Lainaus
Lisäksi luettavuuden kannalta olisi tärkeää pitää yhdessä otsikossa vain yhtä pelaajaa koskeva keskustelu. Tämä kokeilu, josta toivottavasti nopeasti luovutaan, voi johtaa todella vaikealukuisiin ketjuihin. Ensin keskustelaan vaikka Dajan siirtohuhuista, sitten väliin tulee kommentti Perovuon otteista treenipelissä, joku jatkaa vielä Dajasta ja pari kommentoi Perovuon otteita, sitten joku postaa ketjuun Hämäläisen haastattelun johon muutama kommentoi, seuraavaksi kommentoidaan Toivion otteita muutamalla viestillä ja niin Dajan jatkospekulaatiot ovatkin yllättäen kadonneet jo edelliselle sivulle, vaikka niihinkin olisi monella voinut olla vielä sanottavaa. Tämä kokeilu on omiaan vaimentamaan keskustelua ja se ei liene kenenkään toiveena.

Tämähän on varmasti B-mallin heikkous. Jos samassa joukkueessa olisivat Forssell, Kuqi, Vuorinen, Pukki ja Sadik niin tämä olisi varmasti iso ongelma, ko tapauksessa uskoisin sen olevan erittäin pieni ongelma. B:n vahvuus puolestaan se, että keskustelua syntyy huomattavasti helpommin. Perovuo &/vai/vs/ Hämäläinen on aika paljon hedelmällisempi lähtökohta kuin Perovuo.

A-mallin yksi suurimmista heikkouksistahan on (erityisesti näiden "tuntemattomimpien" kanssa), että jokainen topic päivitetään sitten kerran kuukaudessa jollain onelinerilla ja ne otsikot löytyvät pääsääntöisesti sivuilta 2-4, ellei joku tee itsestään ehdokasta maajengin avaukseen. B-mallissa otsikon elossa pysyminen on todennäköisempää, se on enemmän esillä ja seurauksena keskustelua jokaisesta pelaajasta tulee olemaan enemmän, sekä statusten päivittely tulee olemaan ahkerampaa.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 03.01.2010 klo 01:27:15

Muistutetaan, että kyseessä on keskustelupalsta. Tärkein asia on keskustelun sujuvuus, ei informaation löytyminen.

Uutiset toimitetaan muualla, ainakin toivottavasti, mutta kun suomifutiksesta on kyse niin varmuutta ei toki ole.

Mutta tuolta kannalta asiaa kannattaisi miettiä. Tärkeintä on, että kertoja saa asiansa sanottua, ja joku toinen asiasta tietävä pystyy siihen vastaamaan. Pelkästään tietoa hakeva lukija on toissijaisessa asemassa.

E: Ja vaikea on pohtia, että kumpi takaa paremman keskustelun. Se että kaikista saman seuran pelaajista on yksi otsikko, mikä varmaankin pysyy ylhäällä, mutta saattaa sisältää keskustelua vain yhdestä pelaajasta viimeiset viisi sivua - ja ehkä sivuhuomiot muiden peliminuuteista - mutta muut ovat muuten unohtuneet. Vai se, että kaikista on erillinen otsikko, joista johonkin kukaan ei ole usempaan kuukauteen jaksanut mitään kirjoittaa...
« Viimeksi muokattu: 03.01.2010 klo 01:33:15 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
John Rambo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen seksikkäin


Vastaus #27 : 03.01.2010 klo 16:52:04

Mielenkiintoista keskustelua, jonka lopuksi Louhikkokoskettaja summaa omatkin mietteeni osuvasti:
Muistutetaan, että kyseessä on keskustelupalsta. Tärkein asia on keskustelun sujuvuus, ei informaation löytyminen.

Uutiset toimitetaan muualla, ainakin toivottavasti, mutta kun suomifutiksesta on kyse niin varmuutta ei toki ole.

Tosin topikkia lukiessa huomaa myös yksinkertaisille uutisille olevan kysyntää forumilla, ja mikäs olisikaan sen parempi lisäys forumille kuin tilastopläjäys suomalaisista yhteen topikkiin. Ikävä kyllä näitä wernereitä ei taida liiaksi forumilta löytyä, joten hankalaksi menee. Maikkarin teksti-tv taitaa ainakin tarjota viikonlopuilta suomalaiskatsauksia, joten onneksi ei sentään tyhjän päällä olla.
Johnny99

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 03.01.2010 klo 22:39:46

Muistutetaan, että kyseessä on keskustelupalsta. Tärkein asia on keskustelun sujuvuus, ei informaation löytyminen.

No tämähän olisi jo kokonaan toinen keskustelu, mutta lyhyesti: "suomalaiset maailmalla" osiossa keskustelu painottuu pelaajien viime aikaisiin otteisiin, sekä juupas eipäs vääntöön esim. LDV-Pukki, championship-Hollannin mestaruussarja tai muuhun jonkun nikin omaan agendaan sopivaan parivaljakkoon.

Keskustellessa pelaajan/pelaajien viimeaikaisista otteista informaation löytyminen on keskeistä keskustelun laadun - ja ylipäätään keskustelun esiintymisen - kannalta. Eli erityisesti tällä alueella nämä kaksi asiaa kulkevat lähekkäin, käsikädessä.

Ja niin kuin tuli jo mainittua ja perusteltua, keskustelun kannalta B on parempi vaihtoehto.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 04.01.2010 klo 00:42:18

John Rambon viestistä tuli mieleen, että pitäisikö tälle alueelle pistää stickyksi aihe suomalaispelaajien esityksistä viikon aikana? Eli kerättäisiin peliminuutit ja mahdolliset tehomerkinnät (+ varoitukset/ulosajot, yms.) yhteen aiheeseen. Kuten ilmeisesti joku suomalainen media (en pahemmin lue muuten kuin suomalaisten sarjojen osalta) tekee.

Vaikkapa sunnuntai-illaksi kerättäisiin kaikkien viikon aikana pelanneiden suomalaispelaajien sen viikon tilastot, ja mahdollisesti vaikka jotain linkkiä artikkeleihin, jotka pelaajan esityksestä kertovat, yhteen viestiin.

Jos tällaiselle tarvetta olisi, niin voin ottaa asian hoitaakseni (jos forumilta löytyy tukea tietojen hankintaan).

Nyt alkaa viikko yksi uudella vuosikymmenellä, joten nyt olisi hyvä hetki aloittaa (tai ainakin kokeilla tätä).

Pelaajat, joiden viikon saldo aiheeseen kerätään, voisi rajata tuohon JM:n keräämään listaan maiden kahdella korkeimmalla sarjatasolla pelaavista suomalaisista, ettei ainakaan mene heti liialliseksi.
klumpen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Väärin kannatettu.


Vastaus #30 : 04.01.2010 klo 01:26:25

Tosiaan Kolmosen teksti-tv:llä pelaa tuo John Rambon mainitsema Viikonlopun suomalaiskatsaus, johon on maanantaisin kerätty sarjoittain jaoteltuna suomalaisten ansaitsemia tilastomerkintöjä menneen kierroksen osalta. Taitaa olla aina mainittu myös sen kauden pelatut pelit ja tehdyt maalit. (Esim. Teemu Tainio, 90 min, var. (12/20, 3 maalia).) Ei se ilmeisesti yritäkään pelaajien osalta varsinaisesti täydellinen olla, mutta ihan kiitettävästi siellä on miehiä mainittu. Jonkin verran sitä on tullut seurattua ja ihan mukavasti siitä on näissä pienemmissä sarjoissa pelanneiden minuutteja voinut seurata.

Varsinaisia virheitä en muista sieltä juuri löytäneeni (en tosin erityisemmin ole yrittänyt etsiäkään, ts. vertaillut kerrottuja minuutteja muualla mainittuihin tms.) mutta eiköhän että siitä täällä saisi kattavamman, joten itse ainakin peukun nostan Louhikkokoskettajan suunnitelmalle. Mikäli vaan päivitykset saa järkevästi hoidettua ja kaiketi se niin onnituisi, että niitä ketjuun ilmotellaan ja vapaaehtoinen (joka näemmä ilmoittautui) pitää yllä varsinaista tilastoa.

Miten "arkisto" kerääntyisi? Vuoden aikana listaa kertyy kuitenkin pitkähkösti. 13 ketjun ensimmäistä viestiä varattuina niin, että 1/kk ja avausviestissä vain viimeisimmät tiedot? ???
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 04.01.2010 klo 01:38:32

http://futisforum2.org/index.php?topic=81400.0

Lähinnä ajattelin tuon tapaista, mitä tuonne seurajoukkuepuolelle on tällä kaudella Tomba (joillakin kausilla joku toinen) Valioliigan osalta kerännyt.

Avausviestiin päivitetään suomalaispelaajien koko kauden saldoja ja aiheen toisesta viestistä eteenpäin viikottaiset katsaukset. Keskustelua tuossa ketjussa ei käytäisi ollenkaan, mutta se toimisi (tai ainakin saattaisi toimia) mielestäni hyvänä pohjana ja tietolähteenä alueen keskustelulle.

Kokonaissaldot vaativat vähän laskemista, mutta uskoisin selviäväni. Ainakin Excelin avustuksella.

E: Tai siis koko vuoden, jos sen nyt aloittaa. Muutenkin, kun suomalaisia pelaa niin kesä- kuin talvisarjoissa, niin vuosi lienee toimivampi yksikkö.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2010 klo 01:58:40 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
JM

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACO


Vastaus #32 : 04.01.2010 klo 08:42:04

Avausviestiin päivitetään suomalaispelaajien koko kauden saldoja ja aiheen toisesta viestistä eteenpäin viikottaiset katsaukset. Keskustelua tuossa ketjussa ei käytäisi ollenkaan, mutta se toimisi (tai ainakin saattaisi toimia) mielestäni hyvänä pohjana ja tietolähteenä alueen keskustelulle.

Kokonaissaldot vaativat vähän laskemista, mutta uskoisin selviäväni. Ainakin Excelin avustuksella.

Koko kauden saldot löytyvät jo Lista suomalaisista ulkomailla -topicin avausviestistä. Avausviestin listalla pelaajan nimessä on linkki Transfermarktin pelaajakorttiin, jossa mm. tarkemmat tilastot. Kokonaissaldot eivät siis vaadi laskemista, vaan ne löytyvät tuolta.

Viikottaiset katsaukset -topic olisi toki asiaa.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2010 klo 08:43:14 kirjoittanut JM »
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 05.01.2010 klo 02:10:03

Oikeastaan ihan hyvä noin. Koko kauden saldot löytyvät tuosta JM:n topikista. Ja tarkemmat tiedot linkeistä sieltä.

Joten tarve on oikeastaan vain aiheelle, jossa käydään suomalaispelaajien viikon (tai kierroksen) saldot läpi.

Pistän tuollaisen pystyyn tästä viikosta eteenpäin, mitään kokonaistilanteita ei siis ole tarve laskea. Ainoastaan suomalaisten viikon saldo:
Avauksessa / vaihdosta kentälle / penkillä / loukkaantuneena / pelikiellossa / ei kokoonpanossa muista syistä
Maalit / syötöt
Varoitukset / ulosajot
Peliminuutit
Linkki seuran sivuilla olevaan otteluraporttiin.

Tuosta selviän itsekin, mutta jos noita jonkun muunkin tulee etsittyä ja luettua, niin privaa tännepäin ja päivitän viestiin.

Tarkemmat analyysit sitten pelaajaa koskevaan aiheeseen.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 06.01.2010 klo 00:23:12

http://futisforum2.org/index.php?topic=92782.0

Riittäsikö tuo? Vai pitäisikö jotain muutakin tietoa kerätä?

Toki homma lähti (yllätys, yllätys) käyntiin pelkällä vaihtopenkillä istumisella. Jos tehoja tai kortteja tulee, niin ne tuohon lisäksi kuten peliminuutitkin.

Pelaajan nimi, seura, kilpailu, peliaika, mahdolliset tehot, mahdolliset kortit, ottelu ja sen tulos, otteluraportti pelaajan edustaman seuran sivuilta. Puuttuuko joitain?
« Viimeksi muokattu: 06.01.2010 klo 00:25:11 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
_rok

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United - Jämsänkosken Ilves


Vastaus #35 : 06.01.2010 klo 07:48:07

Nää topicit on nyt ihan perseestä kun on saman seuran pelaajat ängetty samoihin topicceihin. Tietty ymmärrän toisaalta mutta olis voinut esm Ascolin duo:n kans aloittaa tyhjältä pöydältä eikä 19 sivun jälkeen toisen topicin jatkoksi :/
John Rambo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen seksikkäin


Vastaus #36 : 11.01.2010 klo 22:31:25

http://futisforum2.org/index.php?topic=92782.0

Riittäsikö tuo? Vai pitäisikö jotain muutakin tietoa kerätä?

Toki homma lähti (yllätys, yllätys) käyntiin pelkällä vaihtopenkillä istumisella. Jos tehoja tai kortteja tulee, niin ne tuohon lisäksi kuten peliminuutitkin.

Pelaajan nimi, seura, kilpailu, peliaika, mahdolliset tehot, mahdolliset kortit, ottelu ja sen tulos, otteluraportti pelaajan edustaman seuran sivuilta. Puuttuuko joitain?

Riittää hyvin, hienoa duunia Ylos
Kärsä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jorma Vullin kuoleva made


Vastaus #37 : 12.01.2010 klo 15:31:13

http://futisforum2.org/index.php?topic=92782.0

Riittäsikö tuo? Vai pitäisikö jotain muutakin tietoa kerätä?

Toki homma lähti (yllätys, yllätys) käyntiin pelkällä vaihtopenkillä istumisella. Jos tehoja tai kortteja tulee, niin ne tuohon lisäksi kuten peliminuutitkin.

Pelaajan nimi, seura, kilpailu, peliaika, mahdolliset tehot, mahdolliset kortit, ottelu ja sen tulos, otteluraportti pelaajan edustaman seuran sivuilta. Puuttuuko joitain?

Tämä on kyllä erittäin tervetullut uudistus, jos tätä vain jaksetaan päivittää. Yksittäisten topikkien kahlaaminen on tosiaan turhan raskasta kaiken sen OT-kinastelun takia.
Djimbo82

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fc Honka & Huuhkajat


Vastaus #38 : 15.01.2010 klo 13:08:54

Otsikkojen yhdistelijät myös erottakoon ne nopeasti kun siirtoja tapahtuu.

Edelleen toki toivoisin, että typeristä yhteisotsikoista luovuttaisiin ja kullakin pelaajalla olisi oma otsikkonsa.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 15.01.2010 klo 21:06:05

Nyt kävi näin...

Yhteisotsikkojen puolustajat eivät reagoineet ajoissa, joten kokeilu on ainakin sivullekirjoittaneen puolesta tulkittu epäonnistuneeksi.

Jatkossa suomalaispelaajille omat otsikot.

Ihan vaan sen takia, koska kuten tuo Tihinen & Lampi kuvio näyttää, niin seurasiirrot ovat erittäin mahdollisia kesken kaudenkin ja tuolloin keskustelun eriyttäminen omiksi otsikoikseen on hyvin vaikeata. Nyt lyötiin yhteisotsikko lukkoon ja avattiin molemmille pelaajille omat uudet otsikot.

Djurgårdenin suomalaisten otsikon joku varmaa joskus purkaa, mutta sillä ei nyt akuutti hätä ole.
JM

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACO


Vastaus #40 : 15.01.2010 klo 22:24:03

Uudet otsikot ja miksei vanhatkin voisivat olla kaikki samassa muodossa: pelaajan nimi, joukkueen nimi. Esim.

Veli Lampi, FC Aarau

Tämä olisi kaikkein selkein ja informatiivisin, nyt otsikkosivu on aika levoton.
Johnny99

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 21.01.2010 klo 01:29:33

Nyt kävi näin...

Yhteisotsikkojen puolustajat eivät reagoineet ajoissa, joten kokeilu on ainakin sivullekirjoittaneen puolesta tulkittu epäonnistuneeksi.

Jatkossa suomalaispelaajille omat otsikot.

:D

Luetaan sitä keskustelua.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 21.01.2010 klo 09:15:23

:D

Luetaan sitä keskustelua.

:)

On sitä luettu. Tuo oli lähinnä JJO:lle suunnattu kuitti. Moderoinnin kannalta osoittautui melko hankalaksi tilanteeksi, kun Lampi siirtyi Aaraun riveihin ja Tihinen jäi Zurichiin. Tuo Djurgården-topic tulee tuottamaan vielä suurempia hankaluuksia, jos ja kun joku tai jotkut suomalaisista muualle siirtyvät.
Tomba

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 25.01.2010 klo 00:27:19

Tilastoketjusta puuttuu Moisanderin varoitus.
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #44 : 29.01.2010 klo 22:30:18

Lainaus käyttäjältä: Louhikkokoskettaja
Ja miten keskiviikon ottelu Hollannin Cupissa. Parnela ilmeisesti oli loukkaantuneena, mutta Kolkka? Ei pelannut, mutta penkillä? Hollantilaisille näyttää tuo käyttämättömien vaihtopelaajien listaaminen ottelun jälkeisiin raportteihin olevan ihan saatanallisen vaikeata.

Jos muista lähteistä ei löydy tarvittavia tietoja, niin suosittelen transfermarktia. Transferin mukaan Kolkka ei ollut siis edes penkillä cupin matsissa.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/spielbericht/989989/nac-breda_go-ahead-eagles-deventer/aufstellung/index.html

e. On muuten hyvä, että jaksat päivittää tuota. Kiitokset siitä.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 29.01.2010 klo 22:38:43

Kiitokset tuosta.

Pitää Transfermarkt näemmä käydä myös läpi, että saa hollantilaisseurojen peluutuksen selville.Yleensä tulee päällimmäinnen tarkistus päivän otteluista tehtyä livescoresta, ihan vaan nopeuden takia. Ruotsalaisseurojen treenipelejä tuolla ei juuri noteraata, ellei vastustaja ole sopivasta maasta, joten suomalaispelaajien harjoitusotteluista ruotsalaisseuroissa kaipaisi useimmiten vinkkiä...
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #46 : 01.02.2010 klo 18:13:27

Perpalle uusi ketju vai siirretäänkö keskustelu toiseen näistä?

http://futisforum2.org/index.php?topic=81983.0
http://futisforum2.org/index.php?topic=691.2400
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 01.02.2010 klo 18:41:24

Yhdistin siirtoviestit vanhaan ketjuun. Eihän tuo nyt hyvä ole, että puolen vuoden pätkä puuttuu välistä, mutta ehkä kuitenkin paras noin. Perseestä nuo pelaajien yhteiset aiheet siirtojen tapahtuessa.
Herstein

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #48 : 03.02.2010 klo 16:29:04

Olisiko joku otsikko, jossa käsiteltäisiin suomalaisten siirtohuhuja mitään? Joku yleinen spekulaatio etc. topikki.
josetxo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter Turku


Vastaus #49 : 03.02.2010 klo 17:01:45

Olisiko joku otsikko, jossa käsiteltäisiin suomalaisten siirtohuhuja mitään? Joku yleinen spekulaatio etc. topikki.
Tällä alueella kuitenkin tuodaan esille ja spekuloidaan jo jokaisen pelaajan omassa topikissa noita huhuja, eli saattaisi mennä siihen että samasta huhusta keskusteltaisiin kahdessa ketjussa.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 14
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines