FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.12.2023 klo 05:51:03 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 10 [11] 12
 
Kirjoittaja Aihe: Hyvältä näyttää - IHAN OIKEASTI  (Luettu 25677 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #250 : 20.06.2009 klo 18:42:05

Ja Rikkiviisaalle tiedoksi. En ole koskaan ajatellut, että "ei se seiso kuitenkaan". Olen vain todennut asioista mielipiteitä, jotka kauhistuttavat. Huomaat asian, jos käyt läpi sen vaivalla tekemäsi listan minun "negatiivisuudesta". Siellä taitaa olla aika hiton vähän asioita, joita vastaan ryhdyt asiapohjalta argumentoimaan. Jos ryhdyt, niin erittäin hienoa.

Niin niin.
Kuten todettua niin minua ei huvita lähteä inttokilpailuun kanssasi, koska selkeästi et käsitä mikä viesteissäsi mättää ja sen vuoksi keskustelu ei etene minnekään.

Edelleenkin jos olet sitä mieltä, että "ei seiso ja ei tule seisomaankaan kuin vahingossa" niin tuo se esiin viesteissäsi. Säästät itseltäsikin paljon vaivaa kun et joudu kymmenissä viesteissä selittämään ja jankkaamaan samoja asioita eikä sinulla ole koko ajan tunnetta, että muut eivät ymmärrä viestejäsi.
PAN

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: En muista...


Vastaus #251 : 20.06.2009 klo 19:05:04

Esim. ihan kansalaisuuteen katsomatta tiedän, millä todennäköisyydellä Bielefeldin kohta 23-vuotiaspenkkiveikko nousee kv-huipulle. Mutta en esim. tiennyt ennen näitä u21-kisoja, että kisojen paras vasenpakki tulisi Suomesta.

Aika harvinaista ja nykyään jatkuvasti harvinaisempaa tämä jalkapalloilijoiden "kypsemmällä iällä" kehittyminen huipputasolle, eli nuorien kanssa pitäisi tehdä enemmän töitä. Sekään ei varsinkaan pienemmillä paikkakunnilla ole helppoa, kun esim. 12-vuotiaista pojista ei oikeasti välttämättä löydy futisjoukkueellista porukkaa jotka sitoutuvat treeneihin/peleihin vähintään sen 5krt/viikossa ja joidenkin kohdalla tämä vielä kusee johonkin vtun vanhempien päätökseen, että pitää jäädä enemmän aikaa koulunkäyntiin ja läksyjen tekoon, voi vttu...

Jos sitä 17 vuotiaaksi höntsäillään kolme kertaa viikossa, niin eipä tarvitse odottaa kovin leveää kärkeä ikäluokan huipulle. Tuonne ulkomaille onkin hyvä jo lähteä mahdollisimman nuorena täysipäiväisesti treenaamaan (Pukki, Dallavalle hyvinä esimerkkeinä) eikä vasta yli muutaman vuoden yli kakskymppisinä kun ikätoverit maailmalta voittelevat jo maalikuninkuuksia kovissakin kansainvälisissä sarjoissa.

Pitäisi vaan helvetisti selkeämmin erottaa kunnianhimoiset nuoret jotka haluavat huipulle ja treenata näistä kaikki pelaa nuorista (jalkapallo on toki hieno harrastus myös vähemmän tosissaan pelattuna) ja keksiä näille tosissaan oleville ja tarpeeksi hyville sitten vaikka sisäoppilaitosmuotoinen futisakatemia jossa treenataan päivittäin ja opiskellaan siinä sivussa (totta kai Suomen oppivelvollisuutta noudattaen).
TED MEAT

Poissa Poissa


Vastaus #252 : 20.06.2009 klo 19:31:33

Itse ajattelen niin, että koska Suomesta ei koskaan saada pariakymmentä kv-tason huippupelaajaa, pitäisi meidän vahvuus olla nimenomaan se toimiva joukkuepeli. Tämä on "hieman" ongelmallista, koska toimivaan joukkuepeliin kuuluu olennaisena osana hyvä pelinlukutaito. Tässä on kuitenkin äärettömän suuria puutteita. Valmennuksen taso Suomessa ei yksinkertaisesti riitä. Ei junnutasolla, eikä myöskään Veikkausliigatasolla.

Itse olen huomannut usein törmääväni samoihin kommentteihin medioissa jonkun pelaajan ulkomaille siirtymisen jälkeen. Tuoreimpana esimerkkinä tuo Mehun kommentti jota tässä topicissa lainattiin (koskien syöttösuuntien lukemista). Äkkiseltään tulee myös mieleen isoveljensä kommentti Ateenaan siirtymisen jälkeen. Perpa sanoi jotenkin, että valmentajalta meni hermot, kun Perpa ei osannut sijoittua kentällä oikein, eikä lukea peliä. Siis ei osannut pelata jalkapalloa taktisesti lainkaan, vaikka siirtyi seuraan "suuresta ja mahtavasta" HJK:sta!

Toki pelaajien tekniset rajoitteet tulevat aina esiin, kun verrataan suomalaisia joukkueita kansainvälisen tason huippuihin. Kuitenkin itseäni on Suomalaisten joukkueiden kv-peleissä aina eniten risonut pelinlukutaidon puute, pallottomien pelaajien aloitteettomuus ja väärä sijoittuminen. En väitä olevani kovin suuri asiantuntija, mutta sen verran pelejä on tullut nähtyä, että eron huomaa.

Hyvänä esimerkkinä nuo erikoistilanteet Saksa -pelistä tässä turnauksessa. Kun Suomi sai erikoistilanteen, näki heti pelaajien ryhmityksestä, että tästä tulee maali vain hirveällä tuurilla. Mutta heti kun Saksa sai sen kohtalokkaan vaparinsa, näki, että Suomen puolustuksen ryhmitys oli jokseenkin erikoinen. Maalintekosektorilla oli hehtaarikaupalla tilaa, riitti että joku Saksalainen vaan ennakoi tilanteen hyvin ja siellä on. En katsonut hidastuksia, koska painuin röökille, mutta mieleen jäi vaan se, että joku koko ryhmityksessä oli pahasti pielessä.Callit

Poissa Poissa


Vastaus #253 : 20.06.2009 klo 19:46:53

Edelleenkin jos olet sitä mieltä, että "ei seiso ja ei tule seisomaankaan kuin vahingossa" niin tuo se esiin viesteissäsi. Säästät itseltäsikin paljon vaivaa kun et joudu kymmenissä viesteissä selittämään ja jankkaamaan samoja asioita eikä sinulla ole koko ajan tunnetta, että muut eivät ymmärrä viestejäsi.
Huutonaurua ennen juhannuksen viettoa. Juurihan nimenomaan kirjoitin, etten ole koskaan ajatellut, että ei se seiso kuitenkaan. Jatkossa ei tarvitse selittä sitten viestejä, koska linee parasta heittää siltä osin pyyhe kehään.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #254 : 20.06.2009 klo 20:01:56

Huutonaurua ennen juhannuksen viettoa. Juurihan nimenomaan kirjoitin, etten ole koskaan ajatellut, että ei se seiso kuitenkaan. Jatkossa ei tarvitse selittä sitten viestejä, koska linee parasta heittää siltä osin pyyhe kehään.

Minun mokani.
Piti siis kirjoittaa, että ellet ole tuota mieltä niin tuo se esiin viesteissäsi. Se nimenomaan suurinta osaa vastaväittäjiäsi hiertää, että tulet keskusteluun torvet soiden ja sitten loppuajan käytät sen kertomiseen jotta sinut ymmärretään väärin.

Valmennuksen taso Suomessa ei yksinkertaisesti riitä. Ei junnutasolla, eikä myöskään Veikkausliigatasolla.

Muuten viesti täyttä asiaa, mutta taas tällainen typerä yleistys eli valmennuksen tasolla Veikkausliigassa on sisäisestikin huikeita eroja. Jos halutaan analyyttistä (ja hyvää) keskustelua juuri tällaisistä yleistyksistä kannattaa yrittää päästä eroon.

Veikkeusliigassa on aina ollut hyviä ulko- ja kotimaisia valmentajia.
Viime vuosina Veikkausliigaan on tullut ulkomailla pelanneita pelaajia valmentajiksi, jotka ovat hankkineet myös valmennuskoulutusta. Tästä kaikesta esimerkkinä juurikin U21-joukkue, jossa hyvin esiintyneet Veikkausliigapelaajat ovat juurikin tällaisistä organisaatioita.

Nimenomaan valmennuksen taso on parantunut Veikkausliigassa huimasti ja "alkaa riittää". Samaten 2000-luvulla monet seurat ovat tehneet isoja investointeja juurikin junnutoimintaan.

Joten jos kerran Suomessa seisoo, niin kannattaisi ihan oikeasti myös kirjoittaa se näkyville eikä vain selitellä myöhemmin.
koera

Poissa Poissa


Vastaus #255 : 20.06.2009 klo 20:13:15


Hyvä kirjoitus. Pelkällä ulkomaisten valmentajien roudaamisella ei saavuteta pysyvää edistystä, vaikka nämä hyvän buustin ja paineen nostaa tasoa saattavat tuodakin. Kilpailullisuus on tärkein edellytys pelin kehittymiselle. Kilpailu joukkueen sisällä pelipaikoista, seurojen kilpailu maineesta ja vetovoimasta, valmentajien kilpailu kyvystä kehittää pelaajia, peliä ja itseään, sekä lopuksi joukkueiden kilpailu sarjapisteistä.

Uudistuminen ja kehittyminen toimii parhaiten silloin, kuin kaikkea tekemistä voidaan vertailla mahdollisimman suoraan (eli esim. valmentajan ja pakin tapaamisessa valmentaja ei vertaile pakin tekemistä joukkueen toisen pelipaikan pelaajiin vaan vaikkapa liigan parhaan pakin pelaamiseen), ottaa toisen tekemisestä parhaat puolet ja kehittää omiaan. Monien asioiden parantaminen vaatii rahaa (treeniolosuhteet, jne.) mutta tekemisen laadusta voi oppia ja siirtää omaan toimintaansa yllättävän paljon tekemättä penninkään investointeja.

Ei ole kiva huomata olevansa huonompi jollain osa-alueella kuin muut. Suomen nuorten esityksen kritisoinnista on saanut täällä vihaisiakin kommentteja, koska tietyt pelin ja tekemisen alueet olivat selvästi paremmalla tasolla kuin ennakkoon pelätyillä kovilla vastustajilla. Yksityiskohtaisessa vertailussa kuitenkin huomataan että näitä alueita ei ollut riittävästi. Tulokset ovat harvoin puhtaasti sattumaa, vaikka yllätyksiäkin toki tapahtuu. Olen vilpittömän iloinen siitä, että pikkuhuuhkajien peli on näinkin hyvällä tasolla, mutta kehitettävää vielä löytyy. Kilpailullisuuden mentaliteettiin kuuluu ottaa tappiot vastaan jossittelematta, vetää johtopäätökset ja parantaa tekemisen laatua. Mitä enemmän esim. Veikkausliigasta alkaa löytyä aitoa kilpailuhenkisyyttä, sitä paremmaksi organisaatiot kehittävät toisiaan ja lopulta pelaajia.
TED MEAT

Poissa Poissa


Vastaus #256 : 20.06.2009 klo 20:13:25

Muuten viesti täyttä asiaa, mutta taas tällainen typerä yleistys eli valmennuksen tasolla Veikkausliigassa on sisäisestikin huikeita eroja. Jos halutaan analyyttistä (ja hyvää) keskustelua juuri tällaisistä yleistyksistä kannattaa yrittää päästä eroon.

No voi herran jumala sentäs. Totta helvetissä pitää yleistää, koska se, että joillain yksittäisillä Veikkausliigaseuroilla on valmennus ihan ok, ei riitä!! Se, että jossain yksittäisessä paikassa tehdään asiat oikein, koskee ainoastaan surkean pientä murto-osaa suomalaisista jalkapalloilijoista! Valmennuksen, alkaen junnuista, tasoa pitää laajentaa ihan helvetisti, että saadaan kilpailukykyinen maajoukkue joskus tulevaisuudessa.

Sen kehityksen pitää siis lähteä kokonaisuudesta. Se, että Veikkausliigassa on pari hassua "oikeaa valmentajaa", ei yksinkertaisesti riitä, ei millään.

Edit: sen verran pitää sanoa kyllä positiivistakin, että tässä U21 -joukkueessa on ollut havaittavissa paljon sellaista, mitä yleensä ei. Eli kaveria autetaan, pallottomien pelaajien liike on parempaa ja kaksinkamppailut voitetaan (paitsi tietenkin silloin kun vastustaja tekee maalin). Mutta kokonaisuudessaan hyvä joukkue, jonka tärkein tunnusmerkki on se, että se jää mieleen. Valitettavasti vaan näistä ikäkausimaajoukkueista nousee A-maajoukkueen avainpelaajiksi vain se 2-3 pelaajaa.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2009 klo 20:19:30 kirjoittanut -tjt- »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #257 : 20.06.2009 klo 20:27:19

No voi herran jumala sentäs. Totta helvetissä pitää yleistää, koska se, että joillain yksittäisillä Veikkausliigaseuroilla on valmennus ihan ok, ei riitä!!

Yleistäminen on aina typerää koska se on juuri sitä "ei seiso kuitenkaan"-mantraa vahvistavaa.
Viksummat pyrkivät tunnistamaan vahvuudet ja heikkoudet, joiden pohjalta voi sitten käydä keskustelua ilman, että asiat yleistetään mustaksi tai valkoiseksi, ykkösiksi tai nolliksi.

Eihän se riitä, mutta se on merkki siitä, että asiat eivät ole täyttä paskaa, mutta eivät myöskään hyvin. Nimenomaan vastakkainasettelemisesta pitää päästä eroon, jos tahdotaan järkevää keskustelua ja yksi ensimmäisistä askelista on luopua yleistämisestä.

Lainaus
Edit: sen verran pitää sanoa kyllä positiivistakin, että tässä U21 -joukkueessa on ollut havaittavissa paljon sellaista, mitä yleensä ei. Eli kaveria autetaan, pallottomien pelaajien liike on parempaa ja kaksinkamppailut voitetaan (paitsi tietenkin silloin kun vastustaja tekee maalin). Mutta kokonaisuudessaan hyvä joukkue, jonka tärkein tunnusmerkki on se, että se jää mieleen. Valitettavasti vaan näistä ikäkausimaajoukkueista nousee A-maajoukkueen avainpelaajiksi vain se 2-3 pelaajaa.

Kanerva vaikuttaisi olevan loistava henkinen valmentaja.
Sen sijaan taktinen osaaminen, harjoitteiden vetäminen ja peliin reagoiminen tuntuu jättävän isoja kysymysmerkkejä. Suomen Frank Rijkaard, mutta mistä se Henk Ten Cate kaveriksi?
TED MEAT

Poissa Poissa


Vastaus #258 : 20.06.2009 klo 20:37:02

Yleistäminen on aina typerää koska se on juuri sitä "ei seiso kuitenkaan"-mantraa vahvistavaa.

Tä? Ok, on tilanteita, joissa yleistäminen on typerää. Mutta kokonaisuuksien hallinnassa on pakko yleistää. Interillä on Job Dragtsma. Hän on hyvä valmentaja. So? Miten se kehittää kotimaista jalkapalloa kokonaisuutena?
Hisingen

Poissa Poissa


Vastaus #259 : 20.06.2009 klo 20:47:57

Kanerva vaikuttaisi olevan loistava henkinen valmentaja.
Sen sijaan taktinen osaaminen, harjoitteiden vetäminen ja peliin reagoiminen tuntuu jättävän isoja kysymysmerkkejä. Suomen Frank Rijkaard, mutta mistä se Henk Ten Cate kaveriksi?

Kaksi Kanervan harjoitusten näkemistä ei anna kuvaa hänen henkisen valmentajan kyvyistään, mutta hieman erityylistä valmennusta olen nähnyt mm. ruotsalaisvalmentajilta. Miehen olemushan on jo valmiiksi palstakritiikin perusteella vastenmielinen. Mielestäni hän voisi enemmän jakaa vastuuta kollegoillen ja esim. juokseminen ryhmän mukana verryttelyissä on turhaa kuluttavaa läheisyyttä. En tiedä sopiiko sitten suomalaisen luonteelle paremmin negatiivisen kautta kannustaminen tyyliin; "Mitä helvettiä sinä noin teet?"

Kyllä häneltä positiivistakin kannustusta kuuli, mutta ehkäpä jonkinlaista projektin loppuvaiheen tilanteen tuomaa henkistä kypsymistä oli havaittavissa ainakin tämän päivän harjoituksissa puolin sekä toisin.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2009 klo 20:50:32 kirjoittanut Hisingen »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #260 : 20.06.2009 klo 21:01:01

Tä? Ok, on tilanteita, joissa yleistäminen on typerää. Mutta kokonaisuuksien hallinnassa on pakko yleistää. Interillä on Job Dragtsma. Hän on hyvä valmentaja. So? Miten se kehittää kotimaista jalkapalloa kokonaisuutena?

Kokonaisuudet koostuvat juurikin paloista ja niiden palojen analysointi edistää keskustelua sekä ylipäätään palojen kehittämisellä kokonaisuuskin paranee. Metsää ei pidä hukata puilta, mutta kyllä ne puutkin tulee nähdä.
toniman

Poissa Poissa


Vastaus #261 : 20.06.2009 klo 21:14:10

Veikkausliigan tasokkuutta ja kykyä kasvattaa maajoukkuepelaajia kannattaa tarkastella esim. maalikuninkaitten valossa.

Veikkausliigan maalikuninkaista vuodesta 1990 eteenpäin ovat ainoastaan Shefki , ja varauksin Sumiala sekä Luis Antonio, onnistuneet tekemään edes jonkinlaisen kansainvälisen uran. Kyllä tuosta voi jo vetää jonkinlaisia johtopäätöksiä.

Minkä ihmeen takia hyökkääjät ovat hyvä esimerkki veikkausliigan kyvystä kasvattaa maajoukkueelle pelaajia, kun se osa-alue on ollut vuosia maajoukkueen heikoin osa? Muille pelipaikoille on tullut veikkausliigasta maajoukkuueelle elintärkeitä pelaajia maalivahdeiksi, toppareiksi, laitapakeiksi, keskikenttäpelaajiksi ja laitureiksi.

Veikkausliigan mahtavaa kykyä kasvattaa pelaajia maajoukkueele voisi puolustella nimillä: Niemi, Jääskeläinen, Hyypiä, Litmanen...

e. Ja Veikkausliiga olisi ilmeisesti paremmin kasvattava sarja, jos Litti olisi joskus onnistunut voittamaan maalikuninkuuden, tai Miklu jäänyt vielä vuodeksi Suomeen ja voittanut kyseisen tittelin.

e2. Viestihän on tarkoituksella vähintään yhtä puusilmäinen, kuin se johon vastasin.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2009 klo 22:54:40 kirjoittanut toniman »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #262 : 20.06.2009 klo 21:30:29

Minkä ihmeen takia hyökkääjät ovat hyvä esimerkki veikkausliigan kyvystä kasvattaa maajoukkueelle pelaajia

Koske hyökkääjiä tarkastelemalla saa Veikkausliigan, sekä suomalaisen jalkapallon, kannalta negatiivisimman kuvan. Kysehän on nimenomaan faktojen valinnasta, yleistämisestä ja nimenomaan muusta kuin analysoidusta kokonaiskuvasta.

Veikkausliigan mahtavaa kykyä kasvattaa pelaajia maajoukkueele voisi puolustella nimillä: Niemi, Jääskeläinen, Hyypiä, Litmanen...

Nämä tosin kaikki 90-luvulta...
Armfelt

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Helsinki


Vastaus #263 : 20.06.2009 klo 21:45:37

Armfeltin hyökkäykseen vastaisin sen verran, että juuri kaltaisiasi hyödyllisiä idiootteja Niemisen Risto, Waldenin Jan ja kumppanit tarvitsevat. Kun he hokevat riittävän kauan, että EoM, niin armfeltit uskovat ja Suomen liigan mopo pysyy ojan pohjassa. Moottori käy sen verran, että vesi kuplii, ja se eräille riittää.

Kiitos selvityksestäsi siitä, mitä minä uskon "Ylos" En edes kommentoinut liigajohdon toimintaa vähän alusta, vaan sanoin että se että joku pelaa veikkausliigassa ei tule olla syy sille miksi jätetään ryhmästä pois.
Lainaus
Joku Raitala pelaa vielä tällä hetkellä Veikkausliigassa, koska se on pelaajan ja ulkomaalaisen agentin ansaintalogiikan mukaan kuitenkin lyhyellä tähtäimellä fiksuinta (vaihtoehtona olisi ollut olla pelaamatta koko kausi jolloin nämä kisatkin olisivat voineet jäädä väliin). Suuria sympatioita seuraansa kohtaan Raitala tuskin tuntee.

Niin? En voisi vähempää välittää Raitalan ns. sympatioista, mutta HJKn ammattimainen toiminta sopimusasiassa ei poista sitä että mies on täysin yhtä paljon A-maajoukkue tasoa, kuin joku sveitsin liigaa pelaava lampi-veli. Toki sinun kaltaiset debiilit radiospekulantit ovat hyödyllisiä liiganjohdolle, kun saavat vinkua EOM:nsä siitä, että pelaajia myydän Turskapimppiin.
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #264 : 20.06.2009 klo 22:14:59

En voisi vähempää välittää Raitalan ns. sympatioista, mutta HJKn ammattimainen toiminta sopimusasiassa ei poista sitä että mies on täysin yhtä paljon A-maajoukkue tasoa, kuin joku sveitsin liigaa pelaava lampi-veli.

Jälleen ei voi kuin hymyillä teinien muistille. Lampi dominoi aikanaan ihan samalla tavalla kuin Raitala nyt Veikkausliigaa ja U21:stä ja mainostettiin hypersuperdouper-lupauksena. Siitä ei ole kuin muutama vuosi.
Armfelt

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Helsinki


Vastaus #265 : 20.06.2009 klo 22:29:07

Jälleen ei voi kuin hymyillä teinien muistille. Lampi dominoi aikanaan ihan samalla tavalla kuin Raitala nyt Veikkausliigaa ja U21:stä ja mainostettiin hypersuperdouper-lupauksena. Siitä ei ole kuin muutama vuosi.

En puhunut veikkausliigan dominoinnista tahi tilanteesta pari vuotta sitten, vaan siitä miten tässä ajassa ja hetkessä Jukka Raitala on pelannut Veli Lampea paremmin kovemman materiaalin omaavia joukkueita vastaan, mitkä kai Suomen on voitettava jos kisoihin mielitään :)
Mr. Brownstone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SAPA


Vastaus #266 : 20.06.2009 klo 22:33:05

En puhunut veikkausliigan dominoinnista tahi tilanteesta pari vuotta sitten, vaan siitä miten tässä ajassa ja hetkessä Jukka Raitala on pelannut Veli Lampea paremmin kovemman materiaalin omaavia joukkueita vastaan, mitkä kai Suomen on voitettava jos kisoihin mielitään :)

Kyllä ja olisihan se aina parempi jos Köpin tilalle tai seuraksi kilpailemaan ainakin löytyisi vasemmalle pian jo joku, jotta Moisanderinkin voisi laittaa omalle paikalleen toppariksi. Ja onhan tuossa se Ruotsi-ottelukin ennen karsintojen loppusuoraa jäljellä, jossa voisikin jo testata Raitalan kyvyt A-maajoukkueessa ja sen mukaan tehdä päätöksiä karsintaotteluista. Mitään siinä ei häviä, mutta voi löytää uuden miehen puolustukseen.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2009 klo 22:37:12 kirjoittanut Mr. Brownstone »
Alty

Poissa Poissa


Vastaus #267 : 20.06.2009 klo 23:24:02

En puhunut veikkausliigan dominoinnista tahi tilanteesta pari vuotta sitten, vaan siitä miten tässä ajassa ja hetkessä Jukka Raitala on pelannut Veli Lampea paremmin kovemman materiaalin omaavia joukkueita vastaan, mitkä kai Suomen on voitettava jos kisoihin mielitään :)

Oliko Lampi vielä parikymppisenä edes pelannut kovin paljoa laitapakkina?
sopuli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juti maricon!


Vastaus #268 : 20.06.2009 klo 23:33:51

Esim. ihan kansalaisuuteen katsomatta tiedän, millä todennäköisyydellä Bielefeldin kohta 23-vuotias penkkiveikko nousee kv-huipulle.

Isokokoiset target-hyökkääjät harvemmin ovat mitään teinitähtiä.
Homer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #269 : 21.06.2009 klo 09:55:42

Ihan hyvä avaus Satraapilta, enkä jaksanut lukea kaikkia mainioita pointteja tästä pitkästä ketjusta, mutta:

Nyt vain nokka kohti tulevaisuutta. Suomen suurin ongelma oli erikoistilannepelaaminen ja sen surkeus. Tästä kantaa osavastuun Kanerva, sillä nimenomaan erikoistilannepelaamista voidaan vielä harjoitella maajoukkueleireillä. Pahoja virheitä voidaan karsia.

Jos puhutaan pitkän tähtäimen futiksen kehittämisestä, niin suurin ongelma meillä on junnuvalmentajien laatu ja heidän koulutuksensa laiminlyöminen. Palloliiton pitäisi ehdottomasti pistää mahdollisimman paljon massia junnuvalmentajien kouluttamiseen. Suomalaiset junnuvalmentajat eivät osaa aina toimia lasten kanssa ja mikä pahinta - harkoissa painottuvat aivan liikaa muu kuin pallon pelaaminen.

Tokihan Suomessa on hyviä junnuvalmentajia, mutta aivan liian vähän. Lisäksi hyville valmentajille pitäisi maksaa riittävät kulukorvaukset, jotta homma kehittyisi.

Callit

Poissa Poissa


Vastaus #270 : 21.06.2009 klo 13:15:12

Minkä ihmeen takia hyökkääjät ovat hyvä esimerkki veikkausliigan kyvystä kasvattaa maajoukkueelle pelaajia, kun se osa-alue on ollut vuosia maajoukkueen heikoin osa?
Tuleeko sellainen mieleen, että se on maajoukkueen heikoin osa juuri sen tähden, ettei Veikkausliiga kykene kasvattamaan hyökkääjiä?
Lainaus
Muille pelipaikoille on tullut veikkausliigasta maajoukkuueelle elintärkeitä pelaajia maalivahdeiksi, toppareiksi, laitapakeiksi, keskikenttäpelaajiksi ja laitureiksi.

Veikkausliigan mahtavaa kykyä kasvattaa pelaajia maajoukkueele voisi puolustella nimillä: Niemi, Jääskeläinen, Hyypiä, Litmanen...
Mahtava kyky 90-luvulla. Kohtuullisen hyviä veskareita meillä on ollut melkein aina, enkä näe mitään syytä, miksei olisi jatkossakin. Ei kauhean olennainen asia kuitenkaan tässä yhteydessä.
Lainaus
Ja Veikkausliiga olisi ilmeisesti paremmin kasvattava sarja, jos Litti olisi joskus onnistunut voittamaan maalikuninkuuden, tai Miklu jäänyt vielä vuodeksi Suomeen ja voittanut kyseisen tittelin.
Tuo Miklun jossittelu on jo aika syvältä. Miklua ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa Veikkausliigakasvatiksi.
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #271 : 21.06.2009 klo 13:26:58

Jos sitä 17 vuotiaaksi höntsäillään kolme kertaa viikossa, niin eipä tarvitse odottaa kovin leveää kärkeä ikäluokan huipulle. Tuonne ulkomaille onkin hyvä jo lähteä mahdollisimman nuorena täysipäiväisesti treenaamaan (Pukki, Dallavalle hyvinä esimerkkeinä) eikä vasta yli muutaman vuoden yli kakskymppisinä kun ikätoverit maailmalta voittelevat jo maalikuninkuuksia kovissakin kansainvälisissä sarjoissa.

Pitäisi vaan helvetisti selkeämmin erottaa kunnianhimoiset nuoret jotka haluavat huipulle ja treenata näistä kaikki pelaa nuorista (jalkapallo on toki hieno harrastus myös vähemmän tosissaan pelattuna) ja keksiä näille tosissaan oleville ja tarpeeksi hyville sitten vaikka sisäoppilaitosmuotoinen futisakatemia jossa treenataan päivittäin ja opiskellaan siinä sivussa (totta kai Suomen oppivelvollisuutta noudattaen).

Tässä on asiaa. Maajoukkuefutareiden kehityksen pitäisi perustua Palloliiton organisoimiin ja rahoittamiin eliittivalmennusryhmiin ja näissä kasvavien lupausten aikaiseen ulkomaille lähtemiseen. Seurat ovat Suomessa liian pieniä ja amatöörimäisiä kasvattaakseen huippupelaajia. Veikkausliigan taso ei kv. ympyröissä riitä, ei ole koskaan riittänyt eikä koskaan tule riittämään. Suomi on aivan liian pieni maa kansainvälisen tason seurafutikselle, mutta kansainvälisen tason maajoukkue voisi resurssit fokusoimalla olla mahdollisuuksien rajoissa.
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #272 : 27.06.2009 klo 19:38:48

- Kanervan kuningasideat eivät ole toimineet (Parikka Englanti pelissä, Vasara Saksa pelissä)

Hieman pelottaa tämä pinttynyt hodgsonilaisuus tällä palstalla, mutta vastataan tähän. Vasarahan oli käsittääkseni puolustuspelaamisensa takia kentällä, ei hyökkäyspelaamisen. Suomihan onnistui eliminoimaan hyvin Saksan laitapelin. Vasaran avauspaikka saattoi olla siis täysin onnistunut.
niftan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Helsingin Jalkapalloklubi


Vastaus #273 : 27.06.2009 klo 19:41:27

Hieman pelottaa tämä pinttynyt hodgsonilaisuus tällä palstalla, mutta vastataan tähän. Vasarahan oli käsittääkseni puolustuspelaamisensa takia kentällä, ei hyökkäyspelaamisen. Suomihan onnistui eliminoimaan hyvin Saksan laitapelin. Vasaran avauspaikka saattoi olla siis täysin onnistunut.

Ja Parikka oli pelannut hyvät karsinnat, joten miksi Kanerva ei olisi laittanut Jarnoa Englantiakin vastaan kentälle. Parikka epäonnistui Englanti-matsissa, joten penkki kutsui. Mielestäni Kanervan ratkaisut valmentajana oli täysin oikeat. Jarnon ottaminen pois aikaisemmin Englanti-pelissä olisi toki voinut olla paikallaan, mutta ei kyllä mistään jäätymisestä voida puhua. Sitä paitsi, ei se Kappekaan 10-paikalla kovin mainiosti pärjännyt.
vornander4

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #274 : 28.06.2009 klo 02:23:00

Nämä tosin kaikki 90-luvulta...

Tulee niitä 2000-luvultakin muutama mieleen: Eremenkot, Lampi, Hetemajt, Pukki, Sparv, Pasanen, Väyrynen...

 
Sivuja: 1 ... 10 [11] 12
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa