FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.12.2023 klo 05:53:09 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Suomi U21 - turnauksen arvosanat  (Luettu 9986 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jool the Fool

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


: 23.06.2009 klo 02:11:28

No tehdään kokonaan uus topic ennen ku joku ehtii ensin...

Vaikka kaikissa matseissa tulikin turpaan, olen silti varsin tyytyväinen kisojen antiin Suomen osalta. Ei, en ole tyytyväinen että ”hävittiin kelle pitikin”, vaan olen tyytyväinen Suomen tapaan pelata jalkapalloa. Monesti olin tikahtua ilosta kun katsoin suomalaisten syöttelevän palloa ahtaassa tilassa yhdellä kosketuksella kaverilta toiselle. Ei käynyt kuten monesti A-maajoukkuetasolla on nähty että ensimmäiseen kaverin tarjoamaan maata pitkin tulevaan syöttöön ladataan 40 metrin kukkupalloa ”sinnepäin”. Samaan hengenvetoon on todettava, että ihmettelen, miksei yhden kosketuksen nopea lyhyt syöttöpeli ei toiminut kuin omalla kenttäpuoliskolla. Hyökkäyskolmanneksella samankaltainen syöttely ei sitten onnistunutkaan samoin kuin puolustuspään pelaajilla prässin alla. Erityisesti sen kuuluisan viimeisen ratkaisevan syötön antamisessa on parannettavaa.

Koko turnauksen arvosanat (4-10)

Maalivahdit:

Anssi Jaakkola: 8-, perusominaisuuksiltaan varsin pätevän oloinen veskari. Oli kuitenkin niin vähän työllistetty ettei varsinaista kuvaa miehen torjuntakyvyistä saanut. Toivon mukaan alkaa saada Italiassa säännöllisesti peliaikaa.

Jukka Lehtovaara: 8+, Hyvä peli Espanjaa vastaan. Roppakaupalla hienoja torjuntoja. Lähitulevaisuudessa toivottavasti ennemmin TPS:n avauksessa kuin ulkomailla penkkiä lämmittämässä. Yksi vaihtoehto Jääskeläisen saappaisiin tulevaisuudessa.

Puolustajat:

Jukka Raitala: 9+, Suomen joukkueen paras pelaaja. Taisi koko turnauksen aikana yhden kerran päästä vastustaja Jukan ohi 1 vs. 1-tilanteessa.  Loistaa puolustuspäässä erityisesti mainioiden reaktioidensa ansiosta. Hyökkäyspäässä olisin toivonut hieman enemmän aivan päätyyn asti juoksuja ja sieltä keskityksiä, mutta ei voi vaatia nuorelta mieheltä liikoja.

Tuomo Turunen: 8+, (Suomalaiseksi) Toppariksi todella taitava jalalla. Vaikeudet mies miestä vastaan pääpalloissa. Jalalla pärjää hyvin. Onko kuitenkin lopulta liian heiveröinen huipputoppariksi? Riittäisikö pääpelit enimmäkseen hoitava topparipari?

Jonas Portin: 7-, Arviointivirheet erikoistilanteissa sekä itsensä ulospelaaminen Agbonlahoria vastaan pudottivat arvosanan. Mielestäni lupaavanoloinen pelaaja virheistään huolimatta. Mieheltä onnistuvat sekä pitkät että lyhyet syötöt ja haltuunotot. Kunnon koutsauksella eroon lapsuksista vai jatkuvia aivopieruja läpi uran?

Joni Aho: 8+, Tasainen suorittaja, joka ei pettänyt puolustuspäässä. Eipä tainnut muuten mennä Ahonkaan ohi kovin moni vastustajan pelaaja turnauksen aikana. Hyökkäyspäähän lisää terävyyttä niin tulevaisuus on takuulla Pohjoismaita etäämpänä.

Ville Jalasto: 8, Hyvä matsi Espanjaa vastaan vaikka jäätyikin 1-0 maalissa. Mielelläni kyllä seuraisin miehen otteita jatkossakin.

Keskikenttä:

Perparim Hetemaj: 8 ½, Suomen joukkueen eräänlainen ilmentymä, aloitti jokaisen ottelun vahvasti, mutta hiipui loppua kohden. Höntyilee välillä aivan liikaa ja kuluttaa energiaa turhaan. Ajoittain pallon kanssa lähes maaginen, pystynee jatkossa ratkaisemaan otteluita yksilösuorituksillaan. Pelaajista ainoa, joka ei noudattanut valmentajan pelisuunnitelmaa vaan jäi useasti hautomaan palloa liikaa. Toivottavasti jo syksyllä saa tasaisesti seurajoukkueessaan peliaikaa ja kunnollisen näyttöpaikan Baxterilta.

Tim Sparv: 8+, Ei juurikaan moitittavaa. Puolustusalueella joukkueelleen lähes korvaamaton, mutta ylöspäin pelattaessa arvo joukkueelle on kysymysmerkki. Odotin, että ottaa enemmän vastuuta pelinrakentamisesta. Lyytikäinen heitti mielenkiintoisen pointin, kuinka pärjäisi topparina? Olen samaa mieltä, että ominaisuudet lupaisivat hyvää.

Mehmet Hetemaj: 8+, Ahon ohella suurin yllätys itselleni. Erinomaisen työmoraalin ansiosta korvaamaton keskikentän ankkuri. Ei jäätyillyt pallonkaan kanssa. Onko potentiaalia enempään?

Kasper Hämäläinen: 8-, Perusominaisuudet kohdallaan, hyvä kosketus palloon ja nopeus piisaa. On fyysisesti raakile, turhan usein häviää kaksinkamppailun voiman puutteen takia. Toivon mukaan pysyy terveenä ja toteuttaa hänelle luomani tulevaisuuden suunnitelmat: Tanskan kautta Serie A:han.

Hyökkääjät:

Berat Sadik: 8, Targettina varsin kyvykäs, ottaa palloa kohtalaisesti haltuun sekä voittaa pääpalloja. On myös melko nopea, mutta ei omaa montaakaan harhautusta. Boxin sisällä voisi olla myös röyhkeämpi. Shefkin saliohjeman avulla lisää jerkkua äijään ja syksyllä kurkkimaan Miklun olan taakse. Bielefeld on arvoitus.

Teemu Pukki: 8-, Todella vaikea arvioitava. Välillä väläytteli taidoillaan, mutta välillä näytti E-juniorilta miesten peleissä. Onko riittävän nopea, taitava ja maaliahne menestyäkseen? Kahden kärjen taktiikka olisi ollut todennäköisesti Pukille parempi. Toivottavasti kaveri pysyy ehjänä ja kehittyy entisestään ensi kaudella.

Ei arvosanaa:

Jussi Vasara – järkyttävä määrä duunia molempiin suuntiin, mutta rajallinen tekniikka näkyy jo ihan perussyötöissä. Ei missään nimessä tulevaisuutta ainakaan laitapelaajana. Keskikentän pohjalla kohtalainen työmoraalinsa ja kovuutensa ansiosta. Pelinrakentelu kärsi miehen ollessa kentällä. Ansaitsi peliaikansa johdattamalla joukkueen kisoihin.

Aleksandr Kokko – Siellähän se kävi pyörähtää.

Jarno Parikka – Sama kuin monella muullakin: murrosikää odotellessa…

Juha Hakola – Tuli valitettavasti Joonas Kolkka mieleen. Tsemppasi kyllä muttei onnistunut juuri missään. Elää onnistumisista 1vs1-tilanteissa. Todennäköisesti kuitenkin jatkossa A-maajoukkueringissä mukana.

Valmennus:

Markku Kanerva: 8, teki mielestäni enemmän hyviä ratkaisuja kuin huonoja. Oli mukana luomassa joukkueeseen (ainakin ulkopuolisen silmin) hyvän tunnelman, uskoisin että on joukkueen keskuudessa pidetty henkilö (= pelaajat pelaavat valmentajalleen jne.). Antoi Espanja-pelissä näyttöpaikan Hakolalle, Pukille ja Jalastolle kun jatkotoiveet olivat menneet. Vaihtoi vaisusti pelanneita/väsähtäneitä mielestäni hyvin pois (Parikka & Hämäläinen Englanti-pelissä, Vasara Saksa-pelissä ja Pukki & Hakola Espanja-pelissä). Toki teki virheitäkin vaihtojen suhteen.
Olisi mielenkiintoista tietää, että minkä verran A-maajoukkueen käyttämä pelimuodostelma sanelee U21:n taktiikkaa. Pelataanko U21:ssä 4-5-1:llä siksi koska isotkin pojat pelaa, jotta loukkaantumisten sattuessa saataisiin paikkaajat ns. yksi yhteen. 4-4-2:n olisin halunnut nähdä viimeistään Espanja-ottelun lopussa. Mutta ehkä sitten ensi karsinnoissa kun Litistä aika jättää… eiku häh.

abuuva

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Palloliitto


Vastaus #1 : 23.06.2009 klo 03:49:33

Jaakkola 6
Lehtovaara 7

Raitala 10
Portin 5
Turunen 6
Aho 7
Jalasto 6

M.Hetemaj 8
Jussi Vasara 4
Hämäläinen 5
P.Hetemaj 9
Sparv 7

Sadik 8
Pukki 6
Parikka 7

Kanerva 5
Ripareijo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Yli-Kiimingin Yritys


Vastaus #2 : 23.06.2009 klo 07:38:13

Jaakkola 6
Lehtovaara 7

Raitala 10
Portin 5
Turunen 6
Aho 7
Jalasto 6

M.Hetemaj 8
Jussi Vasara 4
Hämäläinen 5
P.Hetemaj 9
Sparv 7

Sadik 8
Pukki 6
Parikka 7

Kanerva 5
Hyvät perustelut håmå.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #3 : 23.06.2009 klo 07:47:08


Arvosanat ja perustelut hyvät ja linjakkaat, mutta hieman turhan ruusuiset. Numeron verran pois kaikista arvosanoista, niin aletaan olla mielestäni lähellä.

Ok. Arvokisapaikka on hieno suoritus, mutta kertooko silkkihansikkain toteutettu arvostelu siitä, että faneillakin oli maha jo lähes täynnä ennen kuin kisat ehtivät alkaakaan?
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #4 : 23.06.2009 klo 08:34:15

Maalivahdit:

Anssi Jaakkola: 6, pelasi ok, päästettyjä maaleja lukuunottamatta käytännössä työtön, ei gamesavereitä.

Jukka Lehtovaara: 8-,  pelasi vain yhden pelin, paljon töitä, useampi hieno torjunta.

Puolustajat:

Jukka Raitala: 8 1/2, puolustussuuntaan erinomainen turnaus ja todennäköisesti joukkueen paras pelaaja. Hyökkäyssuuntaan olisi kuitenkin voinut olla aktiivisempi.

Tuomo Turunen: 7-, aloitti turnauksen hyvin, mutta taso tuntui hieman putoavan ottelu ottelulta.

Jonas Portin: 5, onhan se kiva jos on hyvä avaamaan peliä, mutta ensimmäinen asia, joka topparin pitää hoitaa on tasaisen varma puolustuspelaaminen. Nyt sattui pahoja virheitä, jotka liian usein näkyivät tulostaululla.

Joni Aho: 7-, avauspelissä oikein hyvä, mutta Saksaa vastaan taso oli jo hieman pudonnut, virheitä sattui ja ylöspäin pelaaminenkaan ei avauspelin tasoa.

Ville Jalasto: 7, pelasi ihan hyvän pelin Espanjaa vastaan ja antoi yhden mallikkaan keskityksen, mutta maali tehtiin miehen nenän edestä.

Keskikenttä:

Perparim Hetemaj: 7 1/2, näkyvä ja yritteliäs pelaaja, mutta yrityksen hedelmistä ei saatu nauttia. Hyviä kuljetuksia, mutta se viimeinen ratkaisu oli käytännössä aina huono. Oli myös varsin heikko kisat päättäneessä Espanja pelissä.

Tim Sparv: 7+, tasaista suorittamista ilman loistoa. Avauspeli Englantia vastaan lupasi enemmän kuin mitä Sparvilta lopulta saatiin.

Mehmet Hetemaj: 8-, pelasi yllättävänkin hyvin puolustavan keskikentän roolinsa ja laittoi palloa varmasti omille. Espanjapelissä jopa muutama hyväkin syöttö hyökkäyspäässä.

Kasper Hämäläinen: 6+, kaksi ensimmäistä peliä puhtaasti surkea, mutta viimeisen pelin toisella puoliajalla alkoi vihdoin saada peliinsä jotain onnistumisia, mutta kuten käytännössä koko joukkueen osalta niin se viimeinen ratkaisu oli järjestään epäonnistunut.

Juha Hakola 5, kahdessa ekassa pelissä ei peliaikaa käytännössä tullut, sai Espanjaa vastaan mahdollisuutensa muttei onnistunut.

Jussi Vasara 5+, jo valinta kisoihin oli yllätys, saati sitten saamansa runsas peliaika ja vielä paljolti väärällä pelipaikalla, onnistui tai paremminkin oli onnistumatta odotetusti.

Hyökkääjät:

Berat Sadik: 7, pelasi odotuksiin nähden ihan hyvät kisat, vaikutti Suomen hyökkäyspelaamiseen, siihen vähään mitä sitä oli, positiivisesti, mutta hyökkääjän odottaisi kuitenkin olevan maalivaarallisempi.

Teemu Pukki: 6, vielä liian kevyt näihin kisoihin, mutta väläytteli sitä, että osaa kyllä maalipaikkoihin hakeutua. Parin vuoden päästä tulostakin saattaa syntyä.

Jarno Parikka: 5, jo valinta kisoihin olisi ollut yllätys ilman seurataustaa, pelasi avauspelissä, oli näkymätön, ei hyödyttänyt joukkuetta millään lailla.

Ei arvosanaa:

Aleksandr Kokko –, pelasi hetken, oli odotetun surkea (alkukausi Veikkausliigassa huomioiden)


Valmennus:

Markku Kanerva: 6, teki hienon työn, kun sai joukkueen kisoihin, mutta sitten loppuivat eväät täysin. Jo valinnat joukkueeseen nostattivat hieman kulmakarvoja eivätkä ne laskeneet joukkueen avauskokoonpanoja katsellessa. Teki avauskokoonpanoihin muutamia yllättäviä ja rohkeita valintoja, jotka kuitenkin kusivat joka kerta. Myös joukkueen hyvä peli tuntui katoavan tauolle, joten mitä siellä kopissa oikein tehtiin. Myös peliin reagointi ja vaihdot herättivät suuresti kysymyksiä. Kanervaa pidetään äärimmäisen hyvänä peliin valmistautujana ja tietyssä mielessä kisojen näytöt tukivat tuota, mutta sitten itse pelin johtaminen ja pelin tapahtumiin reagoiminen eivät vakuuttaneet. Kysymyksiä on herännyt myös miehen auktoriteetin suhteen. Mielenkiintoista nähdä miten suoriutuu seuraavan ikäluokan kanssa, jatkuuko viime karsinnoissa nähty hyvä ote vai onko edessä paluu kaksien ensimmäisten karsintojen katastrofitasolle.
« Viimeksi muokattu: 23.06.2009 klo 09:09:35 kirjoittanut Elmo »
Jool the Fool

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #5 : 23.06.2009 klo 09:06:41

Arvosanat ja perustelut hyvät ja linjakkaat, mutta hieman turhan ruusuiset. Numeron verran pois kaikista arvosanoista, niin aletaan olla mielestäni lähellä.

Ok. Arvokisapaikka on hieno suoritus, mutta kertooko silkkihansikkain toteutettu arvostelu siitä, että faneillakin oli maha jo lähes täynnä ennen kuin kisat ehtivät alkaakaan?
Myönnettäköön, että numeron voisi ottaa pois varsinkin jos suorituksia verrattaisiin muihin joukkueisiin. Annoin arvosanat lähinnä pohjautuen omiin odotuksiini, jotka eivät kauhean korkealla olleet.
sonny burnett

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: youtube.com/watch?v=q3f3uv6MzRg


Vastaus #6 : 23.06.2009 klo 11:15:24

Vasaran Jussista ei voi olla tulematta Riihilahden Ägä mieleen. Yritystä ja tsemppiä riittää loputtomasti, mutta taidon kanssa tekee tiukkaa.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 23.06.2009 klo 11:31:17

Maalivahdit:

Anssi Jaakkola: 7½ sai todella vähän torjottuvaa ja joutui kylmiltään kaikkiin tilanteisiin. Maalit eivät mene Jaakkolan piikkiin, mutta ei myöskään mitään huippuonnistumisia. Mikä toki johtui vastustajan vetomääristä.

Jukka Lehtovaara: 8 Ainoa peli todellinen täysosuma, jossa paraatipelastukset pitivät lukemat siedettävinä. Tepsissä ollut ailahteleva, joten toivottavasti vakiinnuttaa tasonsa tulevaisuudessa.

Puolustajat:

Jukka Raitala: 9  Suomen paras pelaaja, suurin heikkous pelaaminen ylöspäin.

Tuomo Turunen: 7 Ei varsinaisesti toppari ja avauksissa parantamisen varaa. Teki myös sijoittumis- ja merkkausvirheitä, mutta pelasi riittävällä tasolla.

Jonas Portin: 6½ Päässyt silmätikuksi parin kardinaalimokan vuoksi, mutta muuten varmaa peliä ja osaa etenkin avata. Kuitenkin Suomen heikoin pelaaja puolustuspäässä.

Joni Aho: 7 Tasainen suoritus ilman selkeitä epäonnistumisia ja onnistumisia.

Ville Jalasto: 7 Pelasi yhden pelin ja siinä ylöspäin hyvä sekä puolustussuuntaan ok, mutta jotain jäi puuttumaan.

Keskikenttä:

Perparim Hetemaj: 8 Energisin suomalaispelaaja, joka selkeästi halusi yrittää ja yritti liikaakin. Ratkaisut olivat pääasiassa huonoja. Heti kun oppii syöttämään ajoissa ja kehittää hyvää laukaustaan niin ainesta vaikka mihin. Nyt potentiaalinen paikkojen hukkaaja.

Tim Sparv: 8½ Puolustussuuntaan hyvä ja rauhoittaa peliä varmoilla syötöillä, mutta rauhoittaako liikaakin? Pari mainiota pitkää syöttöä, mutta muuten näennäisen pallonhallinnan ruumillistuma.

Mehmet Hetemaj: 8½ Odotukset ylittänyt pelaaja, joka napsi pallot vastustajan jaloista, sai kuljetettua ja pelattua ylöspäin. Hyökkäyssuuntaan veljensä kanssa Suomen keskikentän moottori, mutta Perpaa paremmat ratkaisut.

Kasper Hämäläinen: 7 Fyysisesti raakile ja laukaukset, etenkin vasurilla, onnettomia. Jotenkin laimean kuvan antoi ja lähinnä muistutti rukkasta.

Jussi Vasara: 6½ Tekee töitä ja kiitos kisapaikasta, mutta kun eväät ei vaan riitä. Ihan liikaa peliaikaa suhteessa onnistumisiin, viimeisessä pelissä varmaan Espanjan paras syöttelijä.

Juha Hakola 6 Odotukset olivat hyvien aiempien pelien ja liigapelien perusteella kovat ja Englanti-pelissä homma vielä kulki, mutta Espanjaa vastaan todella surkea.

Hyökkääjät:

Berat Sadik: 7 Hyvin kaksijakoista peliä. Toisaalta täyttää paikkansa eli tiputtaa palloja omille, pitää palloa ja pääsee maalipaikkoihin. Toisaalta sitten ei käytä kokoaan aina hyväksi ja on luokatun viimeistelijänä.

Teemu Pukki: 7+ Huomaa jotta on vuosia muita nuorempi, mutta Suomen paras hyökkääjä: osaa ja uskaltaa harhauttaa, laukoo ja osaa hakeutua maalipaikkoihin. Olisi tarvinut kahden kärjen taktiikan.

Ei arvosanaa:

Aleksandr Kokko Pöytäkirjojen mukaan kävi kentällä ja otti varoituksen, muuten katosi.

Jarno Parikka Hankki yhden potentiaalisen maalipaikan, mutta sitten katosi pelistä ja päätyi katsomoon.

Pyry Kärkkäinen Kävi kentällä.

Nicolas Otaru Kävi kentällä, ei tarkempaa havaintoa.Valmennus:

Markku Kanerva: 6 Suuret kiitokset kisapaikasta ja siitä, että selkeästi sai joukkueeseen erinomaisen hengen ja jokaisessa pelissä joukkueen taistelemaan. Silti jokaisessa pelissä Suomi romahti ja ailahteli. Ehkä olisi kannattanut säätellä jossain vaiheessa ja pelata taktisesti kypsemmin eikä höntyillä.
Valitettavasti jäi vähän paha maku kun loppuun saakka yritettiin samalla taktiikalla ja joka pelissä eri mies kävi epäonnistumassa kymppipaikalla. Erikoistilannepelaamisen kyllä tiesi, mutta silti Suomi oli molempien maalien edessä täysin munaton. Aina voi toki syyttää pelaajia, mutta on valmentajan tehtävä valita pelaajat, ohjeistaa
ja jopa päättää, että kuka antaa vaparit ja kulmat. Pakko sieltä yksi nuo osaava pelaaja on löytyä.

Vaihtoja on hankala käsittää kun hetken aikaa Englantia vastaan kahden kärjen taktiikka loi paikkoja niin sitä ei enää kokeiltua. Samaten Jonas Portin sai jatkaa puolustajana. Vasara sai paljon peliaikaa suhteessa tehoihin eikä Kokko tai Otarukaan mitään tuonut. Täysin kumma oli myös takaa-ajotilanteessa Kärkkäisen vaihtaminen. Aina voi toki jossitella olisiko mikään auttanut, mutta voisi valmentaja sentään yrittää ja antaa kuvan, että yritettiin loppuun saakka. Espanja-pelin kokeiluista toki plussaa, mutta olisi pitänyt jo puoliajalla ottaa Hakola pois ja kokeilla kahta kärkeä, hävittävää kun ei ollut.
« Viimeksi muokattu: 23.06.2009 klo 11:33:39 kirjoittanut Rikkiviisas »
joku roti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "guaranteed orgy of bullshit"


Vastaus #8 : 23.06.2009 klo 11:40:48

Vasaran Jussista ei voi olla tulematta Riihilahden Ägä mieleen. Yritystä ja tsemppiä riittää loputtomasti, mutta taidon kanssa tekee tiukkaa.

Kieltämättä mielenkiintoinen huomio, sillä muutamia yhtäläisyyksiä pelaajien välillä löytyy. Esim. kyky olla ratkaisevissa tilanteissa mukana. Sitten vaan niitä perseellä tehtyjä maaleja mukaan! Jos Vasarasta tulee jotain Ägän kaltaista on Suomen jalkapallo saanut suuren lahjan. Ägä on kuitenkin parhaimmillaan ollut aika hyvä. :)

Mursu vie HJK:n herkkusieniliigaan ja Vasara siirtyy Norjan kautta pinpiin?
Mágico Madrid

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Furkka & Espanjan Rive


Vastaus #9 : 23.06.2009 klo 14:56:21

Itse veikkaan, että Vasarasta tulee oiva saunakaveri tulevaisuudessa mj:n valmentajille. :P

Nopeat arvosanat(paljon on saattanut unohtua):

Koko joukkueen peli: 7,5

Jaakkola: 7 -Ei voinut maaleille mitään, mutta ei oikein joutunut kummassakaan pelissään koville.
Aho: 8 -Ei virheitä ja kylmäpäistä pelaamista ylöspäin.
Portin: 6,5 -Huonompi toppariparista. Virheitä lähes joka pelissä. Olisin kokeillut Toiviota viimeisessä pelissä Turusen vierellä.
Turunen: 7,5 - Varmaa peliä hyvillä pelin avauksilla. Ei muistu mieleen, että oliko missään vaiheessa pulassa.
Raitala: 9 - Ehkä kisojen kovin vasenlaitapakki. Maailmalla ja mj:ssä tarvitaan hyviä laitapuolustajia, varsinkin vasemmalle. Tulevaisuus kirkas.
Sparv: 8 - Joukkueen kapteeni oli todella hyvä. Hoiti roolinsa ja iski Suomen ainoan maalin pilkusta. Jo lähitulevaisuudessa A-mj:n vakionaamoja.
M. Hetemaj: 7 - Hieman heikompi esitys kuin Sparvilla, mutta ei voi Mehmet hävetäkkään.
P. Hetemaj: 7,5 - Kahdessa ekassa pelissä Suomen johtava hyökkäyspäänpelaaja. Espanja pelissä hieman ajautui pimentoon. Itsevarmaa peliä, mutta joskus liikaa sooloilua.
Hämäläinen: 7 - Tasaiset kisat Kappelta. Espanja-pelissä otti enemmän vastuuta ja rakentelikin hyvin paikkoja.
Sadik: 7 - Ensimmäinen puoliaika Englantia vastaan todella hyvää peliä. Espanja pelissä harmittava jäätyminen, joka vei maalipaikan. Suomen ykköshyökkääjä, jonka pelityyli oli sopivampi kuin Teemu Pukin.
----------------------
Lehtovaara: 8 - Loistava Espanja-peli, jossa monta hyvää torjuntaa. Olisi pitänyt olla ykkösveska, mutta seuraavat karsinnat ovat Jukan.
Pukki: 6,5 - Pelasi laidalla, 10-paikalla ja viimeisessä pelissä ominta paikkaa. Ei kuitenkaan vielä lunastanut odotuksia, mutta vielä on aikaa.
Hakola: 6 - Ei oikeastaan mitään sanottavaa.
Parikka: 6 - 10-paikalla ei saanut mitään aikaiseksi, mutta ei saanut oikein kukaan muukaan.
Vasara: 6,5 - Hyvää taistelua. kts. ylin rivi.
Furius

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 23.06.2009 klo 16:15:14

Vasaran Jussista ei voi olla tulematta Riihilahden Ägä mieleen. Yritystä ja tsemppiä riittää loputtomasti, mutta taidon kanssa tekee tiukkaa.

Me täällä Malmilla olemme sen verran moniongelmaisia ja köyhiä, ettei oikeita nahkakuulia ollut saatavilla, joten jouduimme käyttämään graniittimurkuloita palloina. Silloin tällöin joku viekas "manne" anasti vierasjoukkueen kopista pallon tai kaksi, mutta ne potkittiin nopeasti puhki. Tämä riipaiseva tarina elävästä Helsingistä on ainakin osittainen syy Juden puutteelliseen pallonkäsittelytaitoon :(

.oOSUOMI U21Oo.

Maalivahdit

Jaakkola: 7 Todellinen taso jäi arvoitukseksi. Avaukset pääsääntöisesti hyviä.

Lehtovaara: 8½ Erinomaisia torjuntoja. Arvosana on yhden pelin perusteella annettu, paha sanoa onko paljoakaan Jaakkolaa parempi.

Puolustus

Raitala: 9- Kaipaisi lisää juonikkuutta nousuihinsa, mutta puolustussuuntaan Jukka on täyttä timanttia. Kallio vittuun, ja Raitala kilpailemaan peliajasta Moisanderin kanssa.

Turunen: 8- Ei juurikaan virheitä ja pallollisena nautittavaa katsottavaa. Pääpalloissa hieman hankaluuksia, mutta potentiaalia pelaavaksi toppariksi.

Portin: 6 Kardinaalimunaukset voivat mennä nuoruuden piikkiin, mutta näillä näytöillä Portinilla ei ole mitään asiaa A-maajoukkueeseen.

Aho: 7½ Pirteä yllätys. Hyvä puolustustyöskentely veti melkein Raitalalle vertoja.

Jalasto: 7+ Keskinkertainen suoritus.

Keskikenttä

M. Hetemaj: 8 Väsähti aina tunnin pelin jälkeen, mikä johtuu (liian) hyvästä työmoraalista. Helppoja syöttöjä ja hyvää taistelua puolustuksessa. Heikkiselle oiva korvaaja.

Sparv: 8- Pelinrakentamistaidoissa paljon potentiaalia, mutta niin on kehitettävääkin. Muuten hyvä turnaus kapteenilta.

P. Hetemaj: 7½ Erittäin kaksijakoinen tapaus. Toisaalta erinomaista taistelua ja hankki vastustajalle tukun varoituksia. Toisaalta liuta epäonnistuneita hyökkäyspään ratkaisuja, pallon hautomista ja päätöntä säntäilyä. Potentiaalia on vaikka kuinka.

Hämäläinen: 7 Täysin pimennossa ennen Espanja-ottelua, jossa oli joukkueen harvoja onnistujia.

Parikka: 5½ Surkea esitys. Tai pikemminkin ei esittänyt mitään, joka on kymppipaikan pelaajalle aika kohtalokas puute.

Hakola: 6 Elää 1vs1-tilanteiden voittamisella. Nyt niitä ei nähty juuri ollenkaan.

Vasara: 6½ Liikaa höntyilyä ja etenkin Espanja-pelissä käsittämättömän paljon harhasyöttöjä. Työmoraali kuitenkin huippuluokkaa; repi ja raastoi joka tilanteessa sata lasissa. Pelasi väärällä paikalla.

Hyökkäys

Sadik: 7 Turnauksen ensimmäinen 45-minuuttinen loistavaa peliä, mutta sen jälkeen miehen puutteet tulivat kerta toisensa jälkeen surullisen selkeästi näkyville. Ei pallonkäsittelytaitoa kuin vähän alusta = huonompi kuin Tintti. Nostaa penkistä liian vähän = huonompi kuin Sheriffi. Ei osaa viimeistellä = huonompi kuin Miklu on joskus ollut. Katsellaan parin vuoden päästä uudestaan.

Pukki: 7½ El Pukissa on potentiaalia vaikka kuinka, kuten Englanti-pelin kaksi väläytystä osoittavat. Tarvitsee kuitenkin vielä aikaa kehittyäkseen. Odotan innolla pojan ensi kautta Espanjassa.

Lopuille ei arvosanaa.
Terran

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 23.06.2009 klo 16:35:38

Tästä tulee vaikeaa, sillä muutama ennakkoon laadukkaana pelimiehenä pitämäni pelaaja floppasi pahasti. Mutta onneksi niitä positiivisia yllättäjiäkin löytyi useampia.

Jaakkola 7   - Oli tasaisen varma ja vaikutti rauhalliselta, mutta loistokkuus puuttui. Lupaava maalivahti joka tapauksessa.

Lehtovaara 9 - Piti Suomea yksin pystyssä Espanjaa vastaan. Erityisesti torjunta, jonka sai niukasti ohjattua tolpan kautta ohi, oli upea.  

Raitala 9+   - Jos olisi tehnyt Saksaa vastaan komealla vedollaan maalin, olisi ansainnut kympin. Lähes täydellinen turnaus Raitalalta!

Aho 7+       - Pelasi melko hyvin, mutta ei varsinaisesti häikäissyt yhdessäkään ottelussa.

Turunen 6+  - Kaksijakoinen turnaus. Englantia vastaan loistava, Saksaa vastaan huono ja Espanjaa vastaan ok. Tasaisuutta kaivataan.

Portin 6       - Epätasaisuuden kuningas. Välillä katkoo ja avaa peliä loistavasti, välillä pihalla kuin lumiukko.

Jalasto 7     - Ihan ok peli Espanjaa vastaan, mutta ei mielestäni ollut Ahoa parempi oikeastaan millään osa-alueella.

M. Hetemaj 8+ - Suomen suurin yllättäjä. Pelasi hienon turnauksen ja teki paljon töitä. Hyviä palloriistoja ja tyylikkäitä liukutaklauksia.

P. Hetemaj 8  - Monta keltaista korttia hankki vastustajille yhteensä? Hyvää liikettä ja pelirohkeutta, mutta viimeisin silaus jäi näkemättä.

Hämäläinen 7  - Ilman Espanja-ottelun pirteää esitystä olisi saanut kutosen. Selkeä pettymys ennakko-odotuksiin nähden.

Sparv 8         - Nätti rankkari ja hyviä syöttöjä ja katkoja. Kapteeni näytti kentällä muille esimerkkiä ja tarvittavaa taisteluhenkeä.

Vasara 6+      - Yritystä oli kiitettävästi, mutta taso ei vain taida ihan riittää.

Hakola 5        - Itselleni kaikkein suurin pettymys. Ei saanut aikaan yhtään mitään, vaikka laskettiin ennen kisoja Suomen avainpelaajiin.

Parikka 5        - Ei saanut mitään aikaan ja vei Pukilta turhan paljon peliaikaa Englanti-ottelussa.

Kokko 4         - Ei saanut oikeastaan edes tilaisuutta. Tuli kentälle niin huonoon aikaan, että ei saanut esitettyä mitään.

Pukki 7          - Sai turhan vähän peliaikaa, mutta ehti väläytellä taitojaan muutaman kerran.

Sadik 8          - Suomen hyökkäyspään suurin onnistuja, vaikka ei maalia tehnytkään. Pohjusti Suomen turnauksen ainoan maalin.


Loput pelasivat niin olemattoman vähän, etten oikein osaa antaa arvosanaa.

urponaattori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Brasil, Italy, Barcelona, Chelsea, Man U & C, LFC


Vastaus #12 : 23.06.2009 klo 21:11:52

A. Jaakkola........................................................................................ 7.191247891279042
J. Raitala........................................................................................... 8.219316761239914
T. Turunen........................................................................................ 6.542341234129059
J. Portin............................................................................................ 6.021387364567893
J. Aho............................................................................................... 6.232131999937282
M. Hetemaj........................................................................................ 7.509294567810499
T. Sparv........................................................................................... 6.7534200400302148
K. Hämäläinen.................................................................................... 5.5000000000003204
P. Hetemaj........................................................................................ 7.4723564564545123
J. Vasara........................................................................................... 4.9291492999243421
B. Sadik............................................................................................ 6.8202010203023123
J. Lehtovaara .....................................................................................7.4983839129934919
T. Pukki ............................................................................................6.5229128348124992
J. Hakola ...........................................................................................6.1912894432393929
J. Parikka ..........................................................................................5.2934343325757583
N. Otaru ...........................................................................................6.0003000292919290
A. Kokko ...........................................................................................5.8028945671249004

M. Kanerva ........................................................................................6.4020199278910000
niallquinn

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan


Vastaus #13 : 23.06.2009 klo 21:43:57

k
« Viimeksi muokattu: 05.03.2010 klo 17:58:45 kirjoittanut niallquinn »
kluru

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 23.06.2009 klo 21:46:27


Kyllä tohon vielä pari desimaalia vois laittaa.
herra silakka

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 23.06.2009 klo 22:08:55


Muuten samoilla linjoilla mutta Raitalan arvosana löytynee väliltä 8.44005676122781-8.68110065293964
AlNU

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves ja Newcastle


Vastaus #16 : 24.06.2009 klo 11:50:21

Ajankuluksi tehtiin tähän mennessä annettuista numeroista keskiarvot.

Jaakkola   6,93
Lehtovaara 8,00

Raitala   9,00
Turunen   6,87
Portin    6,10
Aho   7,25
Jalasto   7,04

P.Hetemaj   7,93   
Sparv   7,69
M. Hetemaj  7,91   
Hämäläinen  6,56
Vasara   5,70
Kokko   4,90
Parikka   5,63
Hakola   5,70

Sadik   7,35
Pukki   6,82

Kanerva  6,28

edit. Nämä siis tässä otsikossa annetuista numeroista. Ei kaikkien pelien otsikoista kaivetut.
« Viimeksi muokattu: 24.06.2009 klo 13:11:46 kirjoittanut AlNU »
Mamadou

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 24.06.2009 klo 12:56:49

Pukki   6,82

:D
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 24.06.2009 klo 13:06:56

:D

Varsin oikeahan tuo.
Jäi liikaa jossiteltavaa esityksistä.
Mr. Brownstone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SAPA


Vastaus #19 : 24.06.2009 klo 13:22:58

Varsin oikeahan tuo.
Jäi liikaa jossiteltavaa esityksistä.

Samaa mieltä. Olisi hurskastelua väittää Pukin pelanneen erinomaisen hyvin, unohtamatta toki muutamaa väläytystä, mutta kokonaisuutena kuitenkin sinne välttävän/tyydyttävän seudulle. Itse asiassa Sadikin poissaolo näkyi yllättävän paljon Espanja-ottelun avausjaksolla. Kaikki Suomen ylös pelatut pallot tulivat heti omilta espanjalaisten haltuun. Toki siihen vaikutti myös Perpan heikohko esitys ja Perpa olikin aiempaan tasoon nähden pahin alisuorittaja siinä pelissä, mutta aika monella muullakin alkoi henkinen ja fyysinen väsymys jo näkyä. Hakola jäi myös suureksi pettymykseksi, vaikka virtaa olisi luullut löytyvän.
« Viimeksi muokattu: 24.06.2009 klo 13:30:48 kirjoittanut Mr. Brownstone »
FATMAN

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Has the cat got your tongue"


Vastaus #20 : 24.06.2009 klo 14:44:09

Ihan päin persettä meni ! Joka pelistä turpaan ja kaksi kertaa ryssittiin oikein huolella. Vajaamiehinen Englanti olisi pitänyt hoidella. Saksa oli aivan paska ja Espanjaa vastaan ei ollut sitten mitään jakoja. Täysin voimatonta peliä ylöspäin ja keinot loppuivat täysin. Perpa piti liikaa palloa ja yrittäminen meni väkinäiseksi. Portin oli alusta asti kummallinen valinta avaukseen, mutta niitähän Kanervalta on totuttu näkemään. Kappe sai luvattoman paljon peliaikaa suorituksiin nähden, mutta Raitala oli kyllä hyvä ja siinä yhdyn yleiseen mielipiteeseen. Silti liiallinen hehkutus on aivan turhaa siinäkin jutussa, mutta edellytyksiä näyttäisi olevan.
TZagallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eilen, tänään, huomenna


Vastaus #21 : 24.06.2009 klo 14:49:37

Jukka Lehtovaara: 8 Ainoa peli todellinen täysosuma, jossa paraatipelastukset pitivät lukemat siedettävinä. Tepsissä ollut ailahteleva, joten toivottavasti vakiinnuttaa tasonsa tulevaisuudessa.
Hyviä arvioita, mutta taas täytyy huomauttaa että Lehtovaara ei ole tällä kaudella ollut mitenkään ailahteleva, vaikka viime kaudella olikin.
Rillaaja

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 24.06.2009 klo 15:11:02

Kappe sai luvattoman paljon peliaikaa suorituksiin nähden

Hämäläisen peliajat tässä turnauksessa:

Englanti - Suomi 80 min.
Saksa - Suomi 75 min.
Suomi - Espanja 90 min.

Noiden perusteella joku voisi sanoakin, että Hämäläinen sai suorituksiin nähden liikaa peliaikaa. Pitää kuitenkin nähdä myös pelin taakse, eikä tyrmätä miestä muutaman epäonnistuneen suorituksen takia, tai ainakaan itse en pitänyt Kapen otteita tässä turnauksessa niin surkeina kuin monelta suunnalta on annettu ymmärtää. Fyysisesti oli vielä raakile, ja viimeinen ratkaisu monen muun Pikku-Huuhkajan tapaan tasoa huono, mutta muihin hyökkäyspään pelaajiin verrattuna Kappe pelasi ok kisat. Hyökkäyspään pelaajista "vain" Perpan ja Sadikin voi sanoa pelanneen paremmin kuin Hämäläisen.

Toisaalta taas, kenet olisit laittanut Hämäläisen tilalle? Penkiltä nyt ei yksinkertaisesti löytynyt parempiakaan vaihtoehtoja. Ai Ilari Äijälä? Ei, ei ja ei.
« Viimeksi muokattu: 24.06.2009 klo 15:13:13 kirjoittanut elninho »
Mr. Brownstone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SAPA


Vastaus #23 : 24.06.2009 klo 15:28:30

No Kappe onnistui kyllä pysymään 2 ekaa ottelua näkymättömissä. Tiedä sitten onko se jonkinlainen saavutus, kun ei mitään aikaan saanutkaan. Viimeisessä pelissä toki ryhdistäytyi ja oli varsinkin toisella jaksolla selkeästi Suomen näkyvimpiä pelaajia. Lopulliset ratkaisut sitten heikkoja, mutta niin oli kaikilla muillakin koko kisoissa. Pelottavasti alkaa näyttää vain siltä, ettei Kappen eväät riitä isompiin ympyröihin :(
Cenile Dementjeva

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 24.06.2009 klo 16:29:20

" Hakola jäi myös suureksi pettymykseksi, vaikka virtaa olisi luullut löytyvän."

Hakolasta puhuttaessa täytyy muistaa,että vielä reilut 2 vuotta sitten mies oli lähes täydellinen Mr Nobody.Sai sitten Pasin ohjauksessa helpossa sarjassa onnistumisia ja itseluottamusta.Niiden myötä ottikin aika suuren loikan tasossa ylöspäin.Mutta tällä hetkelläkin Hakolan kokemus kovista(edes Veikkausliigatasoisista) peleistä on lähes olematon.Jotta Hakolasta voitaisiin puhua tulevaisuuden A-maajoukkuepelaajana,hän tarvitsee mielestäni vähintäänkin toisen samanmoisen loikan.Eihän se mahdotonta ole,mutta edellyttää onnistumisia ja jatkuvaa vastuuta Heraclesissa.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa