FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.12.2023 klo 00:32:18 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Suomi U21 - turnauksen arvosanat  (Luettu 9985 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
husuttaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkue+Liverpool


Vastaus #25 : 25.06.2009 klo 02:25:25

Jaakkola 6
Lehtovaara 7

Raitala 8,5
Portin 6
Turunen 6
Aho 7,5
Jalasto 6

M.Hetemaj 8
Jussi Vasara 6,5
Hämäläinen 5,5
P.Hetemaj 9
Sparv 7,5

Sadik 8
Pukki 7
Parikka 7

Kanerva 6,5
the_Smack

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: haka, arsenal


Vastaus #26 : 25.06.2009 klo 18:49:26

Jaakkola 6 - en tiä, toivoin vaan kaverilta enemmän
Lehtovaara 8

Raitala 9 - paras
Portin 5 - huonoin
Turunen 6
Aho 7,5 - perus varma
Jalasto 7 - sama

M.Hetemaj 7
Vasara 5,5 - ei mitään aikaan
Hämäläinen 6,5 - paransi huomattavasti viimeisessä pelissä
P.Hetemaj 8 - muuten todella hyvä, viimeiset ratkaisut vain lähes järjestäen huonoja
Sparv 7,5
Hakola 5,5 - huono, ei voi puolustella vähäisellä kovien pelien määrällä, pelannut niitä viime aikoina aivan tarpeeksi

Sadik 6 - ei saanut aikaan oikein muuta kuin pilkun brittejä vastaan, ei ainakaan mikään maalipyssy
Pukki 7 - Pirteitä väläyksiä ajoittain, teki juoksuillaan tilaa muille
Parikka 5,5 - ei saanut oikein mitään aikaiseksi

Kanerva 6 - kuinka Portin pelasi kaikki ottelut alusta loppuun?
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 29.06.2009 klo 15:33:49

Vielä kai ehtii anal ysoimaan, kun ei loppuottelukaan ole ohi...

Maalivahdit:

Anssi Jaakkola: 6- Jaakkola on napsinut täällä yllättävän hyviä arvosanoja enkä oikein ymmärrä miksi. Taisi kohdata yhteensä kuusi laukausta ja niistä lipsahti neljä sisään. Yhtään selvää mokaa maaleihin ei mahtunut, mutta kaikki olisi ollut enemmän otettavissa kuin kumpikaan Lehtovaaran maaleista. Oli erityisen epävarma ulostuloissaan, johtuuko sitten vähäisestä pelituntumasta. Väitän, että turnauksen paras maalivahti Neuer olisi ottanut ainakin 2-3 Jaakkolan maaleista.

Jukka Lehtovaara: 8+ Sai tilaisuutensa päätöspelissä ja otti siinä ison joukon loistotorjuntoja. Huonommalla maalivahtipelissä olisi tullut aika rajusti turpiin. Maalivahtipeluutuksella voidaan ilman muuta jatkossa jossitella, sillä Lehtovaaran vire tiedettiin (valinta Veikkausliigan kuukauden maalivahdiksi).

Puolustajat:

Jukka Raitala: 9+  Suomen joukkueen paras koko kisoissa, eikä tosiaan jää kauaksi, etteikö olisi koko kisojen paras vasen laitapakki. Valitaankos muuten tähdistöjoukkuetta? Hävisi kolmessa pelissä kai suunnilleen yhden kaksinkamppailun ja vastassa oli kuitenkin Walcottin ja Castron tasoisia kavereita. Loisti erityisesti ajoituksellaan ja peliälyllään. Puolustussuuntaan lähes virheetön suoritus, hyökkäyssuuntaan pelaaminen parani turnauksen edetessä, englantia vastaan vaikutti vielä jokseenkin ujolta. Oli lähellä iskeä jopa komean osuman Saksaa vastaan. 2016 EM-kisoissa Suomen puolustuksen runkomies Moisanderin kanssa?

Tuomo Turunen: 7+ Hyvä turnaus, joskin käyrä oli aika laskeva. Englantia vastaan parhaat näytöt. Antoi erittäin rutinoituneen kuvan itsestään erityisesti Englantia vastaan ja pärjäsi pääpelissä kohtalaisen mallikkaasti. Joitakin raskaan luokan virheitä merkkauspelissä ja sijoittumisessa.

Jonas Portin: 5- Saanut vähän turhankin ankaraa kritiikkiä, mutta kuului joka tapauksessa Suomen joukkueen epäonnistujiin. Pahin virhe jo turnauksen avausmaalissa Agbonlahoria vastaan. Erikoista, että sai pelata päätösottelunkin alusta loppuun. Toivottavasti onnistuu ja kehittyy Italiassa.

Joni Aho: 7,5 Avauspelissä Suomen ehdotonta parhaimmistoa, mutta Saksaa vastaan katosi hieman kuvasta. Aineksia menestyväksi moderniksi laitapuolustajaksi ilman muuta on. Kuitenkin suht virkeä ja virheetön suoritus, mutta kaksinkamppailuissa sopii vielä kehittyä.

Ville Jalasto: 6 Saatiin päätöspelissä vertailuun Ahoa vastaan, ja mielestäni hävisi tämän vertailun. Oli ajoittain jokseenkin helteessä Spanskien kanssa.

Keskikenttä:

Perparim Hetemaj: 8 Perpalla riitti kyllä yritystä, mutta jos vain kengät olisi edes yhteen otteluun sidottu oikeisiin jalkoihin, voisi arvosana olla ihan toinen. Vedot karkailivat ihan minne sattuu ja se viimeinen kikka oli usein liikaa. Joukkueen teknisimpänä pelaajana hankki kuitenkin ison joukon vapareita Suomelle. Näytti jokaisen pelin toisella puoliajalla hävyttömän laiskalta jättäessään pystyynjuoksut kesken ja alkoi usein turhautua loppua kohti. Tekniikka riittää jo nyt pitkälle, mutta eniten kohennettavaa peliälyssä.

Tim Sparv: 9- Kuten odottaa sopi, oli Suomen joukkueen parhaimmistoa ja vastasi ainoasta maalistakin. Äärimmäisen rauhallinen ja fiksu pelityyli, mutta siihen viimeiseen askeleeseen huipulle voisi ajatella vieläkin offensiivisemmin. Luultavasti erittäin hyvä prosentti kaksinkamppailuissa. Sparvin puuttuminen Espanja-pelin lopussa näkyi Suomen pelissä järkyttävän hyvin. Pikkuhuuhkajien kypsin pelaaja, jonka pelaamista A-maajoukkueessa rajoittaa vain ylikansoitus tuolla tontilla.

Mehmet Hetemaj: 8,5 Omasta mielestäni se parempi Hetemaj näissä kisoissa, joka ylitti odotukset reilusti. Oli jokseenkin onnekas, että välttyi ulosajolta Espanja-pelin taklauksensa jälkeen. Mieletön työmäärä keskikentällä ja muutenkin hyvä pelimäärä. Hyökkäyspelaaminen toki teknisesti selvästi rajoittuneempaa kuin isoveljellään.

Kasper Hämäläinen: 6+ Lievä pettymys, jonka arvosanaa hieman nostaa piristyminen päätösotteluun. Väläytteli toki joka pelissä ajoittain, mutta taso heitteli mielettömästi otteluiden sisällä. Kuntokaan ei oikein tuntunut riittävän lutuurimaiden ammattilaisia vastaan. Hakeutuu toki hyvin tilanteisiin. Valitettavassa avainasemassa Englannin voittomaalissa. Miksi hätäilit tolpalta pois? Sai otteisiin nähden yllättävänkin paljon peliaikaa.

Jussi Vasara: 6 Tsempparina mies paikallaan, mutta kyvyt ei mitenkään tuntuneet riittävän avauskokoonpanon paikkaan, eikä ainakaan väärälle pelipaikalle. Englanti-pelissä vaikutti kyllä aika super-subilta ja yllättävän vähän siitä loppuhetkien taitavasta puskustakin on puhuttu. Se matala pusku 2-3 metriä vasemmalle ja Hammer olisi näissäkin kisoissa suuri suomalaissankari.

Juha Hakola 5+ Suomalaispettymysten osastoon. Paljon odotettiin, mutta juuri mitään ei saatu. Vaikutti siltä, että Hakola odotti itseltään todella paljon ja yliyrittämiseen homma kaatuikin. Englanti-pelissä sai paljon pallollista luottoa pelikavereiltaan, mutta nyt eivät kesot osuneet kohdallaan. Erikoistilanteissa oltaisiin voitu kokeilla Hakolaa enemmänkin. Fyysisesti räsynukke kovempiaan vastaan.

Pyry Kärkkäinen: 5 Sai suomalaisittain ne lopun kunniaminuutit manoloita vastaan, eikä oikein ehtinyt näyttää mitään. Annan vitosen.

Nicolas Otaru: 5+ Yritteliäs, mutta näkymätön. Olisi ehkä ansainnut toisenkin näyttöpaikan.

Hyökkääjät:

Berat Sadik: 7 Kuuluu tavallaan Suomen onnistujiin, koska tsemppasi hirvittävästi ja hankki sen maaliin johtaneen rankkarinkin. Käyttää kyllä kokoaan hyvin hyödyksi ja on isoksi mieheksi yllättävänkin nopea. Mutta tekniikka ei vain riitä, ja ennen kaikkea tarvitsee hirvittävän pitkän ajan ratkaisuihinsa. Huippumiehet reagoivat puolikkaassa siitä ajasta, minkä Borat tussuihin viimeistely-yrityksiinsä tarvitsi. Siksi oikeastaan suurin syypää siihen, että Suomi ei tuon enempää maaleja kyennyt tekemään.

Teemu Pukki: 7- Pukilta odotettiin suomalaiskannattajien keskuudessa kohtuuttomankin paljon, ja etenkin Englantia vastaan meni vielä yliyrittämiseksi. Mutta lahjakkuus tuli kyllä ilmi. El Puki oli niitä harvoja suomalaisia, ketkä saivat vetonsa osumaan edes maalia kohti. Sijoittui lähes aina oikein ja osasi juosta itsensä vapaaksi. Rentous olisi auttanut kyllä paljon ja muuten oli vielä liian helposti siirreltävissä syrjään. Mutta Teemulla voi olla periaatteessa vielä kahdet kisat edessä, joten paljon parempaa on lupa vielä odottaa.

Aleksandr Kokko: 4 Hankki ennätysnopean varoituksen heti kentälle päästessään eikä muuten saanut kymmenessä minuutissa mitään hyvää aikaan.

Jarno Parikka: 5 Ei oikein sitten sopeutunut EM-kisarytmiin. Yksi tai kaksi väläytystä pelaamassaan tunnissa oli liian vähän avainpelaajan paikalla.

Valmennus:

Markku Kanerva: 7- Tuntuu olevan todella pidetty mies Suomen joukkueen keskuudessa ja ansaitsee ison kiitoksen siitä, että onnistui rakentamaan sen joukkuehengen, jonka avulla Suomi ylipäätään kisoihin mukaan selvisi. Keskikenttä oli kahdessa ekassa pelissä yllättävänkin hyvin Suomen hallussa, mutta hyökkäyspeliin ei valitettavasti löytynyt mitään syömähampaita. Iso taktinen miinus siitä, että Suomi oli erikoistilanteissa vastustajiaan valovuoden jäljessä, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.
Peluutuksellisesti ihmetyttää lähinnä Portinin täydet minuutit. Toivio ei ilmeisesti ollut tarpeeksi tuttu mies, mutta mielellään olisi hänenkin tasonsa nähnyt testattavan. Näytti myös siltä, että maalivahtivalinnassa tehtiin kohtalokas virhearvio, mutta päästetyillä ja päästämättömillä maaleilla jossittelu on oikeastaan aina yhtä turhaa. Kahta kärkeä olisi nähnyt useamminkin. Ojalan, Maanojan ja Petrescun loukkaantumiset olivat isoja takaiskuja joukkueelle. Niille nyt ei mitään mahda, mutta kaikkia kolmea olisi joukkueessa tarvittu.
Kepes

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 29.06.2009 klo 16:20:42

Laitalinkiltä ihan hyvää arviointia, mutta yhteen asiaan puuttuisin.
Lainaus
Kasper Hämäläinen: -- Valitettavassa avainasemassa Englannin voittomaalissa. Miksi hätäilit tolpalta pois?
Virhe tapahtui jo siinä, kun kentän pisin mies, Sparv, päästi Richardsin puskemaan helpohkosti. Pusku oli niin kova ja tarkka, että olisi pitänyt seisoa ihan tolpassa kiinni eikä niin kuin yleensä, että pidetään kädellä kiinni ja ollaan hiukan keskemmällä.

Joten Sparville siitä pieni miinus muutoin hyvään esitykseen (mies myös tunnusti, että meni omaan piikkiin Englannin voittomaali). Hämäläisestä sen tilanteen suhteen turha tehdä enemmän epäonnistujaa.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 29.06.2009 klo 16:32:28

Laitalinkiltä ihan hyvää arviointia, mutta yhteen asiaan puuttuisin.  Virhe tapahtui jo siinä, kun kentän pisin mies, Sparv, päästi Richardsin puskemaan helpohkosti. Pusku oli niin kova ja tarkka, että olisi pitänyt seisoa ihan tolpassa kiinni eikä niin kuin yleensä, että pidetään kädellä kiinni ja ollaan hiukan keskemmällä.

Joten Sparville siitä pieni miinus muutoin hyvään esitykseen (mies myös tunnusti, että meni omaan piikkiin Englannin voittomaali). Hämäläisestä sen tilanteen suhteen turha tehdä enemmän epäonnistujaa.

No joo, tästä tilanteesta on jo aika paljon väännetty, ja tottahan sekin on, että Sparv tuon taiston kokemattomampana ja pienempimuskelisena häviää. Mutta synninpäästön antaisin silti, koska niin rajustihan Richards tuossa rikkoo, ja Sparvin tasapaino menee. Joku tuomari olisi tuon työnnön viheltänytkin, eikä maalia olisi koskaan syntynyt. Ajassa 2:17 näkyy hidastettuna, kuinka Richards juuri ennen puskuaan työntää Sparvia selästä: http://www.youtube.com/watch?v=uJTg-7iwbf0
La Cabra Loca

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 30.06.2009 klo 22:33:10

Jaakkola: 7 Vaikuttaa ihan hyvältä ja perusvarmalta maalivahdilta, mutta todennäköisesti Suomi tarvitsee vielä Anssia koskettavassa tulevaisuudessakin maalivahdin, joka pystyy tekemään muutaman haamutorjunnan, kisojen perusteella Jaakkolasta ei ole siihen. Onko muita huippumaalivahdin ominaisuuksia kuin koko?

Lehtovaara: 9 Yhden pelin perusteella annettu arvosana, piti numerot siedettävinä ja oli epäonninen päästäessään edes ne maalit jotka päästi. Kuten itsekin sanoi, antoi joukkueelle mahdollisuuden. Pystyi ainakin Espanja-pelissä niihin huhuilemiini haamutorjuntoihin. Jotenkin tuntuu, että Espanja sopi vastustajana parhaiten Jukalle, olisi ollut mielenkiintoista nähdä maalissa vaikkapa Englannin erikoistilanteissa, olisiko hoitanut vai jäänyt jalkoihin?

Raitala: 9 Maailmanluokan puolustuspeliä. Kaikki fyysiset ja henkiset ominaisuudet kunnossa. Avasi kuitenkin mielestäni puolustajista eniten pitkillä, ehkä hieman hätäisillä palloilla. Mieleen ei muistu kovin montaa hyvää keskitystä boksiin.

Portin: 6 Sijoittuu hyvin, on suht oikea aikainen yleensä, ja avaa peliä todella poikkeuksellisesti suomalaiseksi toppariksi. Välillä suorastaan huikaisevia pitkiä syöttöjä maata pitkin jopa kärjen jalkaan. Pehmeä maassa ja ilmassa, hidas, ja huono merkkaamaan. Toivottavasti heikkouksien listasta saadaan karsittua edes puolet pois.

Turunen: 7 Pelaa upealla itseluottamuksella. Todella tyylikäs pelaaja, mutta välillä tulee mieleen että onko valmis tekemään niitä epämiellyttäviä asioita, menemään niihin kamppailuihin joissa sattuu ja vartioida pimentoon joku Duncan Ferguson- tyyppinen sikahyökkääjä.

Aho: 8 Puolusti lähes yhtä hyvin kuin Raitala, ja pystyy pelaamaan alhaalla kyllä pienessäkin tilassa. Karsinnoissa tuli välillä kiire pallon kanssa, kisoihin paransi sitäkin. Älykäs pelaaja.

Jalasto: 7 Pelasi ihan kelpo pelin Espanjaa vastaan. Aho oli kuitenkin oikea valinta ykkösavaukseen.

M. Hetemaj: 8+ Positiivinen yllättäjä. Hyvä rikkomaan ja riistämään, tarpeeksi pallovarma ja käänsi peliä Sparvia tehokkaammin. Espanja-pelissä väläytteli sitten huonompia puoliaan, liian vaikeita syöttöjä ja pannun totaalista ylikuumenemista.

Sparv: 8 Pelasi ihan hyvin, mutta jotain jäi puuttumaan. On todella pallovarma, mutta pelaa paljon poikittain ja alaspäin. Kapteeni taisteli kapteenin lailla ilmeisen rikkinäisen olkapään kanssa.

Vasara: 6 Edusti epäsuomalaisessa joukkueessa sitä supisuomalaista pelaajatyyppiä. Taistelee ja juoksee, mutta pallollisena ratkaisut aika hätäisiä toisin kuin muulla joukkueella.

P. Hetemaj: 9 Yksi kisojen näkyvimpiä pelaajia. Vei palloa usein eteenpäin, menetykset laskettavissa yhden käden sormin, sen lisäksi riisti myös paljon palloja ja aiheutti yleistä hämmennystä. Viimeiset ratkaisut tällä kertaa heikohkoja, en tiedä oliko yliyrittäminen vai mikä joka näissä näkyi. Laittoi kuitenkin muutamia oivaltavia ja vaarallisia keskityksiä, ja laukaukset lähtevät normaalisti paremmin, siitä on kuvamateriaalia todisteena. A-maajoukkueeseen.

Hämäläinen: 7 Kahdessa ensimmäisessä pelissä suht näkymätön. Antoi ison osan Suomen erikoistilanteista. Kaverissa on kuitenkin jotain spesiaalia, todella jäntevän ja urheilullisen näköinen kaveri, harhauttelee omalla tavallaan kropalla, luova ja erittäin nopea pelaaja.

Hakola: 6+ Sai yllättävän vähän vastuuta. Espanja-pelissä epäonnistui hieman, mutta olisi ollut todennäköisesti parempi ensimmäisissä peleissä kun Suomi piti enemmän palloa, Hakolakin olisi päässyt haastamaan väsyneempää pakkia enemmän ja ollut itse paremmin pelissä mukana.

Parikka: 6 Näkymätön, hyödytön, vaaraton.

Pukki: 7+ Täysin puhdas maalintekijä pelasi täysin väärissä rooleissa, mutta väläytteli silti laukaustaan ja kykyään päästä paikkoihin. Espanja-ottelussa pieni pettymys.

Sadik: 8+ Pärjäsi yllättävän hyvin sekä maassa, että ilmassa sellaisiakin toppareita vastaan kuin Richards ja Boateng. Pelasi muita hyvin mukaan peliin, mutta ei kuitenkaan ole maalin lähessä välitön vaara joka pystyisi kääntymään irti topparista tai ampumaan pienestä tilasta.

Muille ei arvoita.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 01.07.2009 klo 05:38:40

Yliarvostetuimmat:

Hakola
Parikka
Hetemaj (P)
Lehtovaara


Aliarvosteuimmat:

Portin
Hetemaj (M)
Jaakkola
Vasara
1x2

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 01.07.2009 klo 08:30:21

Yliarvostetuimmat:

Parikka

Kanerva penkitti, foorumilla haukuttiin lyttyyn. Kuka tai mikä on tämä yliarvostava taho?
Mr. Brownstone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SAPA


Vastaus #33 : 01.07.2009 klo 10:19:15

Sama. Parikkaa ylistäviä kirjotuksia en täällä juuri ole nähnyt, saati edes puolustavia. No Perpa taas.. No niin no, eihän se Perpakaan mitään saavuttanut Suomelle, mutta se vähä mitä pelattiin oikeasti hyvin (Englanti-ottelun avausjakso), niin olihan Perpa näkyvin pelaaja siellä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Suomen parhaimmistoa puoliaikojen, joten en sanoisi yliarvostetuksi. Jukka Lehtovaaran otanta on vain se Espanja-ottelu, mutta kai siitäkin krediittiä saa silti antaa. Hakola oli odotettua kehnompi, siitä samaa mieltä.
Pyrska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hull City, FC Espoo


Vastaus #34 : 01.07.2009 klo 13:09:50

Jaakkola 9
Lehtovaara 6
Aho 5
Portin 8,5
Turunen 7
Raitala 6
Jalasta 7

Sparv 5
Mehu 7
Hakola 9
Perpa 3
Hämäläinen 8.5
Otaru 7,0
Vasara 10

Sadik 4
Pukki 4
PArikka 10
brando28

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponnistus, HJK


Vastaus #35 : 01.07.2009 klo 14:35:40

Jaakkola 9
Lehtovaara 6
Aho 5
Portin 8,5
Turunen 7
Raitala 6
Jalasta 7

Sparv 5
Mehu 7
Hakola 9
Perpa 3
Hämäläinen 8.5
Otaru 7,0
Vasara 10

Sadik 4
Pukki 4
PArikka 10

:D Hauskaa! Vähän sama ku mummot pistää vakioveikkaukseen numeroita ja ristejä fiilispohjalta!
Pyrska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hull City, FC Espoo


Vastaus #36 : 01.07.2009 klo 20:28:50

:D Hauskaa! Vähän sama ku mummot pistää vakioveikkaukseen numeroita ja ristejä fiilispohjalta!

Totta, mutta tuo on mielipiteeni.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 02.07.2009 klo 17:06:15

Kanerva penkitti, foorumilla haukuttiin lyttyyn. Kuka tai mikä on tämä yliarvostava taho?

- Sekin oli yliarvostusta, että avasi Englantia vastaan. Toinen julkisuuteen ilmoittautunut yliarvostava taho on Janne Lindberg.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 02.07.2009 klo 17:09:29

No niin no, eihän se Perpakaan mitään saavuttanut Suomelle, mutta se vähä mitä pelattiin oikeasti hyvin (Englanti-ottelun avausjakso), niin olihan Perpa näkyvin pelaaja siellä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Suomen parhaimmistoa puoliaikojen, joten en sanoisi yliarvostetuksi.

- Väläytteli, ja oli ajoittain "hyvä", mutta siitä huolimatta arvostetaan mielestäni mediassa ja forumilla korkeammalle, kuin ansaitsee. Ei hyödyttänyt joukkuettaan lähellekään sitä, mitä ajoittaisten väläytysten perusteella oli lupa odottaa.
La Cabra Loca

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 02.07.2009 klo 18:24:38

- Väläytteli, ja oli ajoittain "hyvä", mutta siitä huolimatta arvostetaan mielestäni mediassa ja forumilla korkeammalle, kuin ansaitsee. Ei hyödyttänyt joukkuettaan lähellekään sitä, mitä ajoittaisten väläytysten perusteella oli lupa odottaa.

Nojaa, pystyi kuitenkin ainoana pitämään palloa varmasti hyökkäyspäässä. Alhaalla palloa kyllä pidettiin rohkeasti mutta ylhäällä ainoastaan Perpa pystyi pitämään sitä, vähintäänkin hankkimaan vaparin. Ero olisi ollut huomattava jos jossain pelissä olisi pelannut keskikentän ylimpinä pelaajina vaikkapa kolmikko Hakola, Hämäläinen, Parikka.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #40 : 02.07.2009 klo 20:36:40

Hetemaj (P)

Muuten ottamatta kantaa: Perpa oli kisojen rikotuin pelaaja. Erikoistilanteet ovat nykyjalkapallossa helvetin tärkeä juttu, jolloin Perpan kaltainen pelaaja on joukkueelle hemmetin tärkeä, vaikka näennäisesti näyttäisikin tehottomalta. Se ettei pikkuhuuhkajista löytynyt minkäänlaista kykyä hyökkäyspään erikoistilanteisiin ei taas mene Perpan piikiin.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 02.07.2009 klo 21:00:54

Muuten ottamatta kantaa: Perpa oli kisojen rikotuin pelaaja. Erikoistilanteet ovat nykyjalkapallossa helvetin tärkeä juttu, jolloin Perpan kaltainen pelaaja on joukkueelle hemmetin tärkeä, vaikka näennäisesti näyttäisikin tehottomalta.
Tähän sama. Tuo rikotuimman pelaajan titteli on melkoinen saavutus, tärkeä sellainen. Perpan ainoa ongelma on, että potkutekniikka on kuin neljännen divisioonan keskuspakilla.
Nice10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: I support FF


Vastaus #42 : 02.07.2009 klo 21:07:17

Tähän sama. Tuo rikotuimman pelaajan titteli on melkoinen saavutus, tärkeä sellainen.

Rikotuimman pelaajan titteli on ihan mielenkiintoinen, toki olisi mielenkiintoista tietää millä tuloksella se voitettiin suhteessa muihin pelaajiin. Useinhan tuo ei kerro mitään tai kertoo enemmän joukkueen pelitavasta ja pelaajan luonteesta "kaatuilijana". Monesti se kuitenkin korreloi ihan hyvin turnauksen eniten esillä olleiden pelaajien osalta. Jos ei muuta, niin kertoohan tuo aina siitä, että Perpa on ollut hyvin pelin sisällä jatkuvasti eikä ole pelännyt pallollisia haasteita pienessäkään tilassa.

Vaikka Perpan vedot tuossa tuornauksessa harakoille monesti menivätkin, niin en allekirjoita huonoa potkutekniikkaa miehen otteita muissa peleissä nähneenä. Suurin puute hyökkääväksi keskikentäksi on tietty luovuuden puute ratkaisuissa. Perpa on hyökkäävästä mentaliteetistaan huolimatta kuitenkin enempi duunarityyppinen (kuten veljensäkin) ja tulos mitä mies tekee on enemmän tahtotason ja tietyn tekniikkaan yhdistetyn tilannekovuuden tulosta kuin erityistä luovuutta tai nokkeluutta. Tuo ei kuitenkaan ole itsessään heikkous, tuossakin voi olla hyvä kuten vaikkapa joku Rooney.
« Viimeksi muokattu: 02.07.2009 klo 21:12:16 kirjoittanut Nice10 »
josetxo

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Inter Turku


Vastaus #43 : 02.07.2009 klo 21:28:29

Rikotuimman pelaajan titteli on ihan mielenkiintoinen, toki olisi mielenkiintoista tietää millä tuloksella se voitettiin suhteessa muihin pelaajiin.
Hetemaj'ta rikottiin kolmessa pelissä peräti 18 kertaa, ja hän oli kisojen eniten virheitä vastustajalleen hankkinut pelaaja. Toiseksi eniten rikottiin Englannin ja Arsenalin hyökkääjätähteä Theo Walcottia, 11 kertaa. Walcott pelasi kuitenkin kaksi ottelua Hetemaj'ta enemmän.
________
http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/Saksan+suurin+urheilulehti+hehkuttaa+Perparim+Hetemajta/1135247310378?ref=rss
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #44 : 02.07.2009 klo 21:52:17

Tähän sama. Tuo rikotuimman pelaajan titteli on melkoinen saavutus, tärkeä sellainen. Perpan ainoa ongelma on, että potkutekniikka on kuin neljännen divisioonan keskuspakilla.

Kisojen esitysten perusteella toki samaa mieltä, mutta en silti lähtisi vielä suoraan tyrmäämään Perpan potkutekniikkaa, koska aivan päinvastaisiakin suorituksia on nähty. http://www.youtube.com/watch?v=fOITNpml97Y
futisville33

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barcelona,JäPS,Suomi ja Espanja


Vastaus #45 : 03.08.2010 klo 20:37:06

No tehdään kokonaan uus topic ennen ku joku ehtii ensin...

Vaikka kaikissa matseissa tulikin turpaan, olen silti varsin tyytyväinen kisojen antiin Suomen osalta. Ei, en ole tyytyväinen että ”hävittiin kelle pitikin”, vaan olen tyytyväinen Suomen tapaan pelata jalkapalloa. Monesti olin tikahtua ilosta kun katsoin suomalaisten syöttelevän palloa ahtaassa tilassa yhdellä kosketuksella kaverilta toiselle. Ei käynyt kuten monesti A-maajoukkuetasolla on nähty että ensimmäiseen kaverin tarjoamaan maata pitkin tulevaan syöttöön ladataan 40 metrin kukkupalloa ”sinnepäin”. Samaan hengenvetoon on todettava, että ihmettelen, miksei yhden kosketuksen nopea lyhyt syöttöpeli ei toiminut kuin omalla kenttäpuoliskolla. Hyökkäyskolmanneksella samankaltainen syöttely ei sitten onnistunutkaan samoin kuin puolustuspään pelaajilla prässin alla. Erityisesti sen kuuluisan viimeisen ratkaisevan syötön antamisessa on parannettavaa.

Koko turnauksen arvosanat (4-10)

Maalivahdit:

Anssi Jaakkola: 8-, perusominaisuuksiltaan varsin pätevän oloinen veskari. Oli kuitenkin niin vähän työllistetty ettei varsinaista kuvaa miehen torjuntakyvyistä saanut. Toivon mukaan alkaa saada Italiassa säännöllisesti peliaikaa.

Jukka Lehtovaara: 8+, Hyvä peli Espanjaa vastaan. Roppakaupalla hienoja torjuntoja. Lähitulevaisuudessa toivottavasti ennemmin TPS:n avauksessa kuin ulkomailla penkkiä lämmittämässä. Yksi vaihtoehto Jääskeläisen saappaisiin tulevaisuudessa.

Puolustajat:

Jukka Raitala: 9+, Suomen joukkueen paras pelaaja. Taisi koko turnauksen aikana yhden kerran päästä vastustaja Jukan ohi 1 vs. 1-tilanteessa.  Loistaa puolustuspäässä erityisesti mainioiden reaktioidensa ansiosta. Hyökkäyspäässä olisin toivonut hieman enemmän aivan päätyyn asti juoksuja ja sieltä keskityksiä, mutta ei voi vaatia nuorelta mieheltä liikoja.

Tuomo Turunen: 8+, (Suomalaiseksi) Toppariksi todella taitava jalalla. Vaikeudet mies miestä vastaan pääpalloissa. Jalalla pärjää hyvin. Onko kuitenkin lopulta liian heiveröinen huipputoppariksi? Riittäisikö pääpelit enimmäkseen hoitava topparipari?

Jonas Portin: 7-, Arviointivirheet erikoistilanteissa sekä itsensä ulospelaaminen Agbonlahoria vastaan pudottivat arvosanan. Mielestäni lupaavanoloinen pelaaja virheistään huolimatta. Mieheltä onnistuvat sekä pitkät että lyhyet syötöt ja haltuunotot. Kunnon koutsauksella eroon lapsuksista vai jatkuvia aivopieruja läpi uran?

Joni Aho: 8+, Tasainen suorittaja, joka ei pettänyt puolustuspäässä. Eipä tainnut muuten mennä Ahonkaan ohi kovin moni vastustajan pelaaja turnauksen aikana. Hyökkäyspäähän lisää terävyyttä niin tulevaisuus on takuulla Pohjoismaita etäämpänä.

Ville Jalasto: 8, Hyvä matsi Espanjaa vastaan vaikka jäätyikin 1-0 maalissa. Mielelläni kyllä seuraisin miehen otteita jatkossakin.

Keskikenttä:

Perparim Hetemaj: 8 ½, Suomen joukkueen eräänlainen ilmentymä, aloitti jokaisen ottelun vahvasti, mutta hiipui loppua kohden. Höntyilee välillä aivan liikaa ja kuluttaa energiaa turhaan. Ajoittain pallon kanssa lähes maaginen, pystynee jatkossa ratkaisemaan otteluita yksilösuorituksillaan. Pelaajista ainoa, joka ei noudattanut valmentajan pelisuunnitelmaa vaan jäi useasti hautomaan palloa liikaa. Toivottavasti jo syksyllä saa tasaisesti seurajoukkueessaan peliaikaa ja kunnollisen näyttöpaikan Baxterilta.

Tim Sparv: 8+, Ei juurikaan moitittavaa. Puolustusalueella joukkueelleen lähes korvaamaton, mutta ylöspäin pelattaessa arvo joukkueelle on kysymysmerkki. Odotin, että ottaa enemmän vastuuta pelinrakentamisesta. Lyytikäinen heitti mielenkiintoisen pointin, kuinka pärjäisi topparina? Olen samaa mieltä, että ominaisuudet lupaisivat hyvää.

Mehmet Hetemaj: 8+, Ahon ohella suurin yllätys itselleni. Erinomaisen työmoraalin ansiosta korvaamaton keskikentän ankkuri. Ei jäätyillyt pallonkaan kanssa. Onko potentiaalia enempään?

Kasper Hämäläinen: 8-, Perusominaisuudet kohdallaan, hyvä kosketus palloon ja nopeus piisaa. On fyysisesti raakile, turhan usein häviää kaksinkamppailun voiman puutteen takia. Toivon mukaan pysyy terveenä ja toteuttaa hänelle luomani tulevaisuuden suunnitelmat: Tanskan kautta Serie A:han.

Hyökkääjät:

Berat Sadik: 8, Targettina varsin kyvykäs, ottaa palloa kohtalaisesti haltuun sekä voittaa pääpalloja. On myös melko nopea, mutta ei omaa montaakaan harhautusta. Boxin sisällä voisi olla myös röyhkeämpi. Shefkin saliohjeman avulla lisää jerkkua äijään ja syksyllä kurkkimaan Miklun olan taakse. Bielefeld on arvoitus.

Teemu Pukki: 8-, Todella vaikea arvioitava. Välillä väläytteli taidoillaan, mutta välillä näytti E-juniorilta miesten peleissä. Onko riittävän nopea, taitava ja maaliahne menestyäkseen? Kahden kärjen taktiikka olisi ollut todennäköisesti Pukille parempi. Toivottavasti kaveri pysyy ehjänä ja kehittyy entisestään ensi kaudella.

Ei arvosanaa:

Jussi Vasara – järkyttävä määrä duunia molempiin suuntiin, mutta rajallinen tekniikka näkyy jo ihan perussyötöissä. Ei missään nimessä tulevaisuutta ainakaan laitapelaajana. Keskikentän pohjalla kohtalainen työmoraalinsa ja kovuutensa ansiosta. Pelinrakentelu kärsi miehen ollessa kentällä. Ansaitsi peliaikansa johdattamalla joukkueen kisoihin.

Aleksandr Kokko – Siellähän se kävi pyörähtää.

Jarno Parikka – Sama kuin monella muullakin: murrosikää odotellessa…

Juha Hakola – Tuli valitettavasti Joonas Kolkka mieleen. Tsemppasi kyllä muttei onnistunut juuri missään. Elää onnistumisista 1vs1-tilanteissa. Todennäköisesti kuitenkin jatkossa A-maajoukkueringissä mukana.

Valmennus:

Markku Kanerva: 8, teki mielestäni enemmän hyviä ratkaisuja kuin huonoja. Oli mukana luomassa joukkueeseen (ainakin ulkopuolisen silmin) hyvän tunnelman, uskoisin että on joukkueen keskuudessa pidetty henkilö (= pelaajat pelaavat valmentajalleen jne.). Antoi Espanja-pelissä näyttöpaikan Hakolalle, Pukille ja Jalastolle kun jatkotoiveet olivat menneet. Vaihtoi vaisusti pelanneita/väsähtäneitä mielestäni hyvin pois (Parikka & Hämäläinen Englanti-pelissä, Vasara Saksa-pelissä ja Pukki & Hakola Espanja-pelissä). Toki teki virheitäkin vaihtojen suhteen.
Olisi mielenkiintoista tietää, että minkä verran A-maajoukkueen käyttämä pelimuodostelma sanelee U21:n taktiikkaa. Pelataanko U21:ssä 4-5-1:llä siksi koska isotkin pojat pelaa, jotta loukkaantumisten sattuessa saataisiin paikkaajat ns. yksi yhteen. 4-4-2:n olisin halunnut nähdä viimeistään Espanja-ottelun lopussa. Mutta ehkä sitten ensi karsinnoissa kun Litistä aika jättää… eiku häh.


Muuten samaa mieltä mut Perpalle 9
GiGi

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 03.08.2010 klo 20:38:37

Muuten samaa mieltä mut Perpalle 9

Hyvä ja tärkeä nosto Ylos
OzzMozz

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #47 : 03.08.2010 klo 20:39:33

Muuten samaa mieltä mut Perpalle 9

Hyvä ja tärkeä tieto. Loistava nosto. Ylos

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa