FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.03.2019 klo 23:38:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Äänestys
Kysymys: Mikä on tärkein pelipaikka nykyfutiksessa?
Keskushyökkääjä - 29 (4.4%)
Keskuspuolustaja - 55 (8.4%)
Laitapuolustaja - 38 (5.8%)
Puolustava keskikenttä - 236 (36.1%)
Hyökkäävä keskikenttä - 73 (11.2%)
Laitahyökkäys/laitakeskikenttä - 8 (1.2%)
Maalivahti - 142 (21.7%)
Natsimoderointi - 72 (11%)
Äänestäjiä yhteensä: 653

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Tärkein pelipaikka?  (Luettu 23697 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kirjoittamiseen panostaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Nykyisin FF2 on melko kuvottava paikka." -BP


: 10.08.2009 klo 09:47:27

En muista nyt tapausta, mutta joskus vuosia sitten jossain tv-lähetyksessä kysyttiin olisikohan ollut Martti Kuuselalta, mikä on tärkein pelipaikka jalkapallossa. Hän sanoi että ratkaisivammassa asemassa ovat laitapuolustajat. Ilmeisesti hän viittasi siihen että se miten laitapuolustajat nousevat tai jäävät nousematta ovat kaikkein ratkaisevin tekijä jalkapallossa nykytaktiikoissa.

Joskus ennen vanhaanhan liberoa varmaan pidettiin tärkeimpänä pelipaikkana. Peruskatsojien mielestä varmasti (maaleja tekevä) keskushyökkääjä on aina ollut tärkein pelipaikka. Jääkendossahan sanotaan maalivahdin olevan puoli joukkuetta, mutta ei siitä sen enempää. Muissa pseudourheiluissa jotkut quarterbäkit, pitcherit yms. ovat nousseet muiden pelipaikkojen yläpuolelle, jos ei muuten niin ainakin arvostuksessa. Näistäkin voi varmaan väitellä jossain Muussa Urheilussa.

"Vuoden jalkapalloilija"-äänestyksissä hyökkäävä keskikenttä on "aina" ollut kirkas ykkönen ja spämmännyt listoja. Jätin tahallaan pois vaihtoehdon "mikään pelipaikka ei ole muiden yläpuolella", nyt ei nössöillä.
Hong Song

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BB-topic hiuksista vittuun!


Vastaus #1 : 10.08.2009 klo 09:52:08

Tämähän riippuu joukkueesta ja sen käyttämästä taktiikasta sekä tarjolla olevista yksilöistä. Vastasin kuitenkin puolustava keskikenttä, koska jos joukkueella on tuolla paikalla pelaaja, joka voittaa hyvällä prosentilla kaksinkamppailut ja osaa rytmittää koko joukkueen pallollista pelaamista, on kyseessä aika korvaamaton kaveri (esim. Xavi). Ok, tokihan muistakin pelipaikoista voidaan sanoa samalla tavalla ("hyökkääjä, joka viimeistelee paikasta kun paikasta" jne.), mutta ei kai tätä kyselyä kannata liian vakavasti ottaa...
Iskender

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Craig Bellamy


Vastaus #2 : 10.08.2009 klo 10:01:04

Maalivahti. Ilman hyvää maalivahtia mikään joukkue ei voi yksinkertaisesti pärjätä. Seuraavaksi tärkein on topparipari, molempien pitää olla laadukkaita, mielellää toistensa heikkouksia paikkaavia, joista hyvä esimerkki on ManU:n Vidic-Rio. Sitten tulee joukkueen usein näkymättömin pelaaja puolustava keskikenttä, joka usein antaa ne ensimmäiset rakentavat syötöt, aloittaa hyökkäykset ja mikä tärkeintä, painaa aivan hullun lailla ja tekee duunia laiskojen laitapelaajienkin edestä. Seuraavaksi tärkeysasteikolla tulee laitapakit, joidenka pitää olla ennenkaikkea varmoja ja hyviä puolustussuuntaan, hyökkäyspään ominaisuudet toki vain plussaa. Hyökkäävä keskikenttä on tärkeä maalienkannalta, jos joukkueesta ei löydy luovia pelaajia, niin maalintekokin on luonnollisesti vaikeampaa, tosin hyvät laiturit voivat paikata tätä. Laiturit voivat olla joukkueen hyökkäyksen kannalta todella tärkeässä osassa, mutta toisaalta huippulaiturit eivät ole välttämättömyys. Hyökkääjät ovat selvästi joukkueen menestyksen kannalta epäolennaisin osa.
Hong Song

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BB-topic hiuksista vittuun!


Vastaus #3 : 10.08.2009 klo 10:03:20

Hyökkääjät ovat selvästi joukkueen menestyksen kannalta epäolennaisin osa.

Tähän haluaisin kyllä kuulla jonkinlaiset perustelut... ???
MJ

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Käpylän Pallo, La Vecchia Signora, HMFC


Vastaus #4 : 10.08.2009 klo 10:09:07

Tosiaan riippuu joukkueesta ja sen käyttämästä taktiikasta kuten Hong Song mainitsi, mutta lähtökohtaisesti mieleen tuli kaksi erityisen tärkeää pelipaikkaa.

1. Maalivahti. Yhdenkään muun pelaajan henkilökohtaiset virheet eivät näy yhtä selkeästi tulostaululla. Esimerkkinä vaikka suomalainen herra P.E ja Espanjan jo väistynyt ykkösmaalivahti Andoni Zubizarreta. Vaikuttaa toki myös pelinohjauksen puolella esimerkiksi Kavenin paluu ja sen vaikutus TamU:n puolustuspeliin.

2. Puolustava keskikenttä. Tältä pelipaikalta voidaan ohjata ja rytmittää koko joukkueen pallollista pelaamista ja toisaalta taas katkoa vastustajan hyökkäykset. Sissoko esimerkiksi pysäyttää erittäin paljon potentiaalisia hyökkäyksiä oikein ajoitetuilla peitoilla ja katkoilla. Yleensäkin se joukkue, joka dominoi keskikenttää voittaa ottelut.

Edit: Mielenkiintoinen topic Ylos
« Viimeksi muokattu: 10.08.2009 klo 10:13:10 kirjoittanut MJ »
Vastapallo

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #5 : 10.08.2009 klo 10:10:37

Tämä taitaa liittyä kuitenkin vähän paremmin taktiikkaan ja valmennukseen kuin seurajoukkueisiin.
Kirjoittamiseen panostaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Nykyisin FF2 on melko kuvottava paikka." -BP


Vastaus #6 : 10.08.2009 klo 10:12:59

Tähän haluaisin kyllä kuulla jonkinlaiset perustelut... ???

En väitä olevani samaa mieltä Iskenderin kanssa, mutta
1. Hyökkääjä on riippuvainen "tarjoilusta". Eli jos koko muu joukkue alapuolella ei toimi, niin sitten hyökkääjät eivät voi tehdä ns. mitään
2. Krisse Ronaldot ja muut veitikat hyökkäävässä kk:ssä voivat nykyään tehdä tarpeeksi maaleja, ja antaa Ryynien ja muiden paidankannattimien keskittyä muihin tärkeisiin asioihin kuten käsienlevittelyyn ja kaatuiluun
3. Joukkue voi hävitä silti vaikka hyökkääjä tekisikin hattutempun
4. Hyökkääjä voidaan pistää taskuun, mutta puolustavaa pelaajaa ei voi pistää taskuun.
Taavetti_Merimies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lähiöjengit


Vastaus #7 : 10.08.2009 klo 10:35:14

Maalivahti. Ilman hyvää maalivahtia mikään joukkue ei voi yksinkertaisesti pärjätä.

Komppaan samalla mielipiteellä. Vaikkakin esimerkiksi huippujoukkueet tyyliin Brasilia vm. 2002 voivat dominoida heikkoja joukkueita vastaan ja veskarin tarvitsee vain käydä keräilemässä keskityspallot ja puolittaiset laukaukset.

Mutta ero tuleekin sitten siinä kun pitää alkaa pelata tasaveroista joukkuetta vastaan - paikkoja pelissä tulee ehkä 2-3 joukkueelleen ja tässä ratkaisee veskari menevätkö pallot sisään vai eivät. Kun katsoo esim. maailmanmestareita niin eipä siellä ole maajoukkuetta joka turnauksen on heikolla veskarilla voittanut.
Raian

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 10.08.2009 klo 11:46:29

Kyllä oli pakko vastata, että hyökkäävä keskikenttä. Tämä kai pitää sisällään keskellä ja laidoissa pelaavat. Jalkapallolle itselleen lajina poikkeuksellisen luovat ja taitavat pelaajat ovat tärkein asia.

Kyllähän urheilussa kuin urheilussa ensimmäiseksi on kyse henkilökohtaisista taidoista PALLON kanssa. Puolustaminen on aina helpompaa, koska peliväline mukanaan hyökkäävä mies on alivoimaisessa tilanteessa puolustavaan pelaajan nähden. Lajikulttuuriin kuuluu pienen pienet rikkeet, joita puolustavat voivat jatkuvasti tehdä välittämättä sen suurempia pallosta, jota taasen hyökkäävä pelaaja joutuu kontrolloimaan jatkuvasti. Se sitoo hyökkäävää pelaajaa. Lisäksi puolustaminen on enemmän koko joukkueena tehtävää kuin hyökkääminen. Hyökkääminen on johonkin asteeseen asti samanlaista toimintaa, mutta jossain kohtaa väistämättä on hyökkäävän pelaajan tehtävä henkilökohtainen suoritus, joka rikkoo jossain päin kenttää puolustusryhmityksen.

Tähän hetkeen minun mielestäni perustuu urheilun hienous. Siihen hetkeen liittyy koko ihmisen luoma kulttuuri. Me olemme aina pyrkineet lajina eteenpäin. Niitä pieniä askeleita ovat ottaneet poikkeukselliset yksilöt. Nämä yksilöt erottuvat massasta jollain tavalla. Heillä on jokin yksilöllinen taito, ominaisuus, joka paistaa silmään ja jota muut ihastelevat, haluavat.

Nuo samat yksilölliset pienet erot näkyvät jalkapallossa, kun todennäköisyyksiä laskeneet valmentajavelhot ovat rakentaneet puolustusasetelman, jota on mahdollisimman vaikea murtaa. Sitä murtamaan tarvitaan jotain poikkeuksellista.


Näitä pelaajia tarvitaan voittamaan, mutta joka päiväissessä suorittamisessa saattavat tosin muut pelipaikat olla tarpeellisempia. Silti pakko vastata näin. Ei tässä urheilussa muuten olisi järkeä.
Picard

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 10.08.2009 klo 13:08:44

Tähän täytyy kyllä sanoa, että keskuspuolustaja. Hyökkääjillä voitetaan otteluita, mutta hyvällä puolustuksella voitetaan sarjoja.
Joey

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #10 : 10.08.2009 klo 13:10:51

1. Hyökkääjä on riippuvainen "tarjoilusta". Eli jos koko muu joukkue alapuolella ei toimi, niin sitten hyökkääjät eivät voi tehdä ns. mitään
Mitenkäs esim. Zlatanin ura Interissä?
Kirjoittamiseen panostaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Nykyisin FF2 on melko kuvottava paikka." -BP


Vastaus #11 : 10.08.2009 klo 13:42:02

Mitenkäs esim. Zlatanin ura Interissä?

Tuolta voit löytää lisätietoja Zlatanin urasta Interissä (ei Turku):
http://en.wikipedia.org/wiki/Zlatan_Ibrahimovi%C4%87
peloton

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 10.08.2009 klo 14:39:21

Piti vastata Ratina mutta taidan hiitää väärällä foorumilla :(
Arakorn

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 10.08.2009 klo 14:49:01

Komppaan sitä, joka sanoi että se riippuu täysin taktiikasta.
Hyökkäävää jalkapalloa pelaava joukkue on riippuvainen hyvästä puolustavasta, rikkovasta keskikentästä, joka turvaa alapään kun kaikki muut nousevat hyökkäykseen. Vastaavasti puolustamiseen keskittyvä joukkueella on hyvä olla todella hyvä hyökkääjä, joka ei vain viimeistele harvoista paikoista varmasti, mutta joka osaa myös ratkaista ottelut yksin.
Toisaalta mikään paikka ei ole ylivoimainen, mutta voidaan miettiä myös tälleen, että jos joku saa punaisen, mikä olisi haavoittuvaisin paikka? Ehdottomasti maalivahti mielestäni. Ilman toista laitapakkia tai hyökkääjää pärjää kohtalaisesti, mutta jos kenttäpelaaja joutuu pelaamaan kentällä, niin jälki on paljon tuhoisampaa, ja vastustaja yrittää varmasti ampua kaikista paikoista. Maalivahdin taitoihin kuuluu, ainakin nykypäivänä, paljon ulkokentän taitoja, eli kuljettelua ja syöttämistä.
muumi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: minä en nettikiusaa


Vastaus #14 : 10.08.2009 klo 17:06:37

Keskikentän pohja tai keskuspuolustus, koska niistä lähtee koko peli. Ratkaisevilla paikoilla pelaajat, jotka väärin sijoittuessaan pilaavat koko joukkueen ryhmityksen. Pallopelithän ovat lähes täydellisesti sijoittumista, joten pelin keskellä ja pohjalla olevien sijoittuminen on todella ratkaisevaa. Ratkaisee niin puolustuksen kuin hyökkäyksen etäisyydet ja muiden pelaajien sijoittumisen.
abismal

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 10.08.2009 klo 18:05:19

Toisaalta mikään paikka ei ole ylivoimainen, mutta voidaan miettiä myös tälleen, että jos joku saa punaisen, mikä olisi haavoittuvaisin paikka? Ehdottomasti maalivahti mielestäni. Ilman toista laitapakkia tai hyökkääjää pärjää kohtalaisesti, mutta jos kenttäpelaaja joutuu pelaamaan kentällä, niin jälki on paljon tuhoisampaa, ja vastustaja yrittää varmasti ampua kaikista paikoista. Maalivahdin taitoihin kuuluu, ainakin nykypäivänä, paljon ulkokentän taitoja, eli kuljettelua ja syöttämistä.
Periaatteessa veskarin punainen on pienin paha, jos on edes yksi vaihto jäljellä. Tällöin taktiikkaa voi muokata vallitsevan tilanteen mukaan.
Joey

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #16 : 10.08.2009 klo 18:33:49

Tuolta voit löytää lisätietoja Zlatanin urasta Interissä (ei Turku):
http://en.wikipedia.org/wiki/Zlatan_Ibrahimovi%C4%87
"Ylos"

Zlatan esimerkkinä siitä, että hyökkääjäkin voi olla joukkueen ehdottomasti tärkein yksittäinen pelaaja. Kuten täällä on jo sanottu, tämä asia on kyse taktiikasta.
Loordie

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Deal with it


Vastaus #17 : 11.08.2009 klo 11:48:08

Tämähän riippuu joukkueesta ja sen käyttämästä taktiikasta sekä tarjolla olevista yksilöistä. Vastasin kuitenkin puolustava keskikenttä, koska jos joukkueella on tuolla paikalla pelaaja, joka voittaa hyvällä prosentilla kaksinkamppailut ja osaa rytmittää koko joukkueen pallollista pelaamista, on kyseessä aika korvaamaton kaveri (esim. Xavi).

E: Jotain sekoilua tapahtui.

Mutta asiaan. Barca pelaa hyökkäysvoittoista jalkapalloa, ja Xavi on korvaamaton pelaaja hyökkäävänä keskikenttäpelaajana, ei puolustavana. Joku täällä mainitsikin, että hyökkäysvoittoista jalkapalloa pelaava joukkue tarvitsee puolustavaksi keskikentäksi hyviä katkoja tekevän ja rikkovan pelaajan. Barcalla tämä on Toure, eli puolustava keskikenttäpelaaja. Itse kysymykseen vastasin hyökkäävä keskikenttäpelaaja, koska tämän ympärille joukkue useasti rakennetaan (mm. siis Xavi Barcassa, Kaka Milanissa ja CR ManUssa).
« Viimeksi muokattu: 11.08.2009 klo 11:51:27 kirjoittanut Loordie »
parkkeri

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 11.08.2009 klo 14:04:45

Tätäkin voi miettiä useammasta näkökulmasta. Jos kyseisellä pelipaikalla ei ole ukkoa lainkaan niin päivänselvä valinta on maalivahti.

Jos paikalla pelaa tusinaukko niin maalivahti tai rakentava keskikentän keskusta. Jos keskellä on taitoa niin se kompensoi huomattavasti muiden puutteita.
morcenardo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuwait


Vastaus #19 : 11.08.2009 klo 15:31:40

Toppari, pelin sielu.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 11.08.2009 klo 15:53:55

Hyökkääjät ovat selvästi joukkueen menestyksen kannalta epäolennaisin osa.

Tämän kauden KooTeePee kumoaa jo pelkästään tämän väittämän
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 11.08.2009 klo 20:41:19

Maalivahdin jälkeen taktiikasta ja muodostelmasta riippuen useimmiten keskikentän primus motor.
member of global family

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 11.08.2009 klo 21:16:04

Onhan se nyt fakta että topparina ei voi paskaa pelaajaa pitää tai jos toinen on vähe paska niin toisen pitää olla vitun kova.
Iskender

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Craig Bellamy


Vastaus #23 : 11.08.2009 klo 22:45:25

Tämän kauden KooTeePee kumoaa jo pelkästään tämän väittämän
No sano sinä sitten mikä? Laiturit on ainoa paikka, joka on lähellekkään yhtä epäolennainen kuin keskushyökkääjä.
Ior Bock

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Ajax Amsterdam. Winnipeg Jets


Vastaus #24 : 11.08.2009 klo 23:32:55

Vasen laitapuolustaja, iiro aalto, ei muuta.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines