FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
30.05.2020 klo 01:29:29 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Mikä on tärkein pelipaikka nykyfutiksessa?
Keskushyökkääjä - 29 (4.4%)
Keskuspuolustaja - 55 (8.4%)
Laitapuolustaja - 38 (5.8%)
Puolustava keskikenttä - 236 (36.1%)
Hyökkäävä keskikenttä - 73 (11.2%)
Laitahyökkäys/laitakeskikenttä - 8 (1.2%)
Maalivahti - 143 (21.9%)
Natsimoderointi - 72 (11%)
Äänestäjiä yhteensä: 653

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Tärkein pelipaikka?  (Luettu 26604 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Chegue

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 12.08.2009 klo 01:10:55

Riippuu millä tasolla pelataan ja miten isoja pelaajien taitoerot ovat. Mitä isommat ovat taitoerot (eli yleensä mitä alhaisempi sarja) sitä tärkeämpiä ovat hyökkääjät ja maalivahdit, jotka voivat yksinään ratkaista pelin. Huippujalkapallossa näillä pelipaikoilla ratkaistaan enää harvoin otteluita keskikentän keskustan ollessa ratkaiseva taistelutanner.
Oper

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 12.08.2009 klo 12:18:01

hyvinkin pitkälti samaa mieltä.
Hong Song

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 12.08.2009 klo 15:23:30

Huippujalkapallossa näillä pelipaikoilla ratkaistaan enää harvoin otteluita keskikentän keskustan ollessa ratkaiseva taistelutanner.

Totta. Kuitenkin pitää heittää yksi ajatus ilmoille. Laitapelaajat ovat saaneet tässä äänestyksessä tosi vähän kannatusta, mikä ei sinällään yllätä (jos kerran yksi tärkein pelipaikka pitää valita). Tuo taistelu keskikentän herruudesta ja todella kurinalainen joukkuepuolustaminen nostavat myös laitapelaajien merkitystä: usein ainut tila on nimenomaan laidoissa, ja jos joukkueella on siellä(kin) hyvät yksilöt, jotka pystyvät henkilökohtaisella taidolla (tai esim. linkin ja laitapakin yhteistyöllä: kierrot jne.) murtautumaan keskitys- ja maalipaikkoihin, ei silloin voi laitapelaajien merkitystä vähätellä. Toki tämä edellyttää sen, että myös keskisektori on vahva, jotta laiturit saavat keskeltä ruokaa sinne laitoihin.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #28 : 12.08.2009 klo 17:18:39

Joukkueen tyhmin eli vasenlaitapakki ratkaisee pelit yleensä suuntaan tai toiseen.
idänihme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #29 : 19.08.2009 klo 19:18:29

Tähän täytyy kyllä sanoa, että keskuspuolustaja. Hyökkääjillä voitetaan otteluita, mutta hyvällä puolustuksella voitetaan sarjoja.

Itse sanoisin enemmänkin toisin päin. Nollan pitämällä voittaa yksittäisiä matseja ja jopa cupejakin, mutta sarjan voittamiseen tarvitaan paljon maaleja. Erittäin hyvin viimeistelevä hyökkääjä/hyökkäävä kk lisäksi antaa mahdollisuuden pelata puolustusvoittoisemmin, kun niitä maalipaikkoja ei tarvita kuin muutama matsissa.
Jälkipelin Mestari

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 19.08.2009 klo 22:09:50

Jalkapallo on joukkuelaji joten mieluiten käsittelisin tämänkin kysymyksen vähintään puolustus-keskikentättä-hyökkäys saralla. Silloinkin pitäisi todeta että eri pelipaikkojen pelaajien taidot eivät ole keskenään vertailukelpoisia ja hyvä joukkue tarvitsee kaikissa tasapainon voittaakseen pelejä.

Jos ihan pakko on joku pelipaikka nimetä niin maalivahdille täältä ääni. Suoritusvarmuuden on oltava omaa luokkaansa joka tilanteessa. Huipputasolla yksi ainoa paha töppi voi pahimmillaan katkaista urakehityksen.
idänihme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #31 : 20.08.2009 klo 09:53:07

Riippuu millä tasolla pelataan ja miten isoja pelaajien taitoerot ovat. Mitä isommat ovat taitoerot (eli yleensä mitä alhaisempi sarja) sitä tärkeämpiä ovat hyökkääjät ja maalivahdit, jotka voivat yksinään ratkaista pelin. Huippujalkapallossa näillä pelipaikoilla ratkaistaan enää harvoin otteluita keskikentän keskustan ollessa ratkaiseva taistelutanner.

Itse näkisin että alemmilla tasoilla varsinkin hyvän pallotatsin omaavat pelaajat ovat puolustuksen keskellä ja keskikentän pohjalla aika korvaamattomia. Auttaa ihmeesti kun prässin tullessa ei tarvitse aina roiskia tai jos tarvitseekin niin ei suoraan sivurajasta tai omasta päädystä yli. Myös huippuveskari voi seiskadivarissa pelastaa useamman maalin per peli. Toki myös muutama divaria liian hyvä hyökkäävä pelaaja voi pistää muutaman soolomaalin.

Korkeammalla tasolla se "tärkein paikka" riippuu myös siitä laitetaanko sinne normaalipelaajan tilalle huono pelaaja vai hyvä pelaaja. Kärjessä tai kymppipaikalla ns huono pelaaja voi pelata ilman että koko peli menee vituiksi, kun taas topparina huono pelaaja pilaa koko joukkueen ehkä kaikkein tehokkaimmin. Jopa maalivahtina huono pelaaja voi olla voittavassa joukkueessa, jos muu jengi on hyvä. Jos taas laitetaan normaalin pelaajan tilalle hyvä pelaaja niin huipputasolla näkisin sille oikean paikan olevan jonkinlainen hyökkäävä rooli jossa voi yksin tehdä maaleja tai ainakin hyviä maalipaikkoja muille normaalitasoisille pelaajille. Eli siis nouseva laitapelaaja, kymppipaikka tai varsinkin kärki. Lisäominaisuuksina toki hyvä pääpeli joka auttaa molempien päiden erikoistilanteissa tai potkutekniikka jolla tekee vaparimaaleja. Toki poikkeuksia on. Erittäin yhvä puolustava keskikenttä voi olla avain menestykseen kuten Makelele Realissa ja Chelseassa. Itse näkisin kuitenkin että edes maailman parhaalla maalivahdilla ei varmisteta edes veikkausliigan mestaruutta ja että luotettava ja hyvä topparipari riittää ilman että sinnekään tarvitaan maailman parasta topparia.

Eli siis yleisesti puolustuksessa on tärkeää ettei ole huonoja pelaajia kentällä kun taas huippupelaajasta on eniten hyötyä hyökkäävässä roolissa.
Kirjoittamiseen panostaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Nykyisin FF2 on melko kuvottava paikka." -BP


Vastaus #32 : 24.08.2009 klo 10:17:45

Annoin itse puolustuvalle keskikentälle äänen (GH kun olen).

Nopea analyysi eri pelipaikoista laitettuna hyvin kyseenalaiseen tärkeysjärjestykseen:
1. Puolustava kk. Ei voi sanoa että puolustavalla keskikentällä on luovaa vapautta, mutta vastuuta liikkua laajalla alueella sitäkin enemmän. Jos melkein missä tahansa - hyökkäystä ja maalivahtia lukuun ottamatta - on aukkoa tai vajaavuutta, puolustava keskikenttäpelaaja voi paikata sitä ainakin osittain. Puolustava keskikenttäpelaaja avaa omaa peliä ja tukee puolustusta. Työmäärän pitää olla valtava ja jos se käytetään hyvin, on sillä ratkaiseva merkitys ottelussa. On olemassa syy miksi työmyyrät kuten Gattuso ottavat paljon kortteja, ja se johtuu siitä että pelkkä tilanteiden määrä jo aiheuttaa väkisin rikkeitä jos tyyli on vähänkin aggressiivinen. DM voi vastata siis 2-3 pelipaikkaa ottelussa, ainakin ratkaisevissa tilanteissa.
2. Hyökkäävä kk. Sama kuin edellinen, paitsi toisella puolella kenttää. Hyökkäys on paras puolustus, ja jos pallo pidetään vastustajan puolella on vaikea tehdä maaleja omaan päähän (bubilla nämä). Luo paikat, voi tehdä paljon maaleja/ratkaisevan maalin, pelin sielu.
3. Laitapuolustus. Koko puolustuslinja on ratkaiseva tappiottoman pelin avain, mutta laitapuolustajat voivat muutamalla tai vaikka vain yhdellä hyvällä nousulla ratkaista tiukan keskikenttätaistelun oikealla hetkellä omalle joukkueelle.
4. Keskuspuolustus. Hyvällä keskuspuolustuksella otteluita ei ainakaan hävitä helposti, ja lisäksi tornimaiset keskuspuolustajat voivat tehdä ratkaisevat maalit erikoistilanteista.
5. Hyökkäys. Hyvä hyökkääjä voi toki tehdä vaikka sen hattutempun, ja periaatteessa ottelun varsinainen voittaminen lepää paljolti heidän harteillaan. Valitettavasti hattutemppu ei kuitenkaan auta, jos omissa soi neljä kertaa.
6. Laiturit. Tämä on paha. Laidoilta pelaaminen voi olla tärkeää, tai sitten ei. Asia on kuitenkin niin, että rangaistusalueilla ja keskiympyrässä käydään kaikkein tiukimmat taistelut ottelussa, ja hyvät keskitykset eivät auta jos omat merkataan liian hyvin. Peli katkeaa lisäksi laidoilta liian herkästi erikoistilanteiksi kulmapotkujen ja sivurajaheittojen vuoksi, ja niissä voi olla täysin eri henkilöt ratkaisevassa asemassa. Periaatteessa rajojen läheisyys, ahtaus ja vastustajan halukkuus aiheuttaa erikoistilanteita tekevät laitapelaamisen arvon kyseenalaiseksi.
7. Maalivahti. Maalien koon takia maalivahti ei välttämättä voi tehdä mitään ottelussa. Hän on ennen kaikkea vastustajan armoilla, eikä vastustaja hänen armoillaan. Rangaistuspotkussakaan mikään taito ei auta, jos veto on kanuuna ylänurkkaan. Jokunen vuosi sitten Juventus ja Bayern München kohtasivat herkkusienessä. Ottelussa tehtiin ainakin 2 maalia muistini mukaan, mutta sen muistan aina ettei kumpikaan Buffon eikä Kahn torjunut tilastollisesti yhtään laukausta. Hyvät avaukset, virheettömyys ja puolustuksen organisointi ovat toki tärkeitä asioita, mutta eivät mitenkään ratkaisevan tärkeitä. Jopa se yksi hirvittävä maalivahdin virhe ei ole yhtään sen pahempi kuin se puolustuksen virhe, josta aiheutunutta laukausta kukaan maalivahti ei olisi voinut torjua. Ainoa pelipaikka jonka arvo joissain otteluissa on melko seremoniallinen ja voivat joskus joutua pelkän psykologisen aseen ja avun rooliin.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #33 : 26.08.2009 klo 14:17:19

Vain keskikenttäpelaajat ovat jalkapalloilijoita. Ajokoirat, laitahöylät, marjanpoimijat ja pallonpalauttajat hoitavat oman suppean roolinsa jalkapalloilijoiden antamien mahdollisuuksien mukaan.
Riquelme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Oulu, Huuhkajat, Dortmund


Vastaus #34 : 26.08.2009 klo 15:23:33

Keskikentän ankkuri. Rytmittää peliä, koko pallolinen peli yleensä lähtee hänen jalasta. Kaikki pelipaikat ovat tärkeitä Ylos
Zapista

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vapaa Velkua


Vastaus #35 : 26.08.2009 klo 18:21:31

Vasen toppari?
Taalasmaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hopeakauden -15 kultareunaiset muistot.


Vastaus #36 : 27.08.2009 klo 13:10:00

Ehkä hyökkäävä seksikenttäpelaaja. Luo maalipaikkoja nallipyssyille ja itse tykittelee maaleja jos hyökkääjät ovat kykenemättömiä. Samalla ohjaa kontrolloidusti hyökkäyksiä. Tällä pelipaikalla tulee kenties parhaiten näkyviin taitotaso mitä pelipaikalle vaaditaan.
Clacier

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #37 : 20.09.2009 klo 15:32:40

Koko hyökkäys on tärkeää, sitäkautta ne maalit tehdään ja pelit voitetaan.
Morfeo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #38 : 09.06.2010 klo 23:33:16

Oma rakas pelipaikkani, puolustava keskikenttä. Siitä pääsee joka suuntaan, ja tietysti hyökkääjä on kans tärkee, kuten sananlasku otetaan mukaan "Hyökkäys on paras puolustus"
tevez-aguero

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ac Milan, Zenit, Man City


Vastaus #39 : 11.06.2010 klo 15:40:05

Kyl se on toi keskushyökkääjä koska pääsee laittaa verkot tötterölle useasti.
winnie

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 26.07.2010 klo 21:26:47

Tärkein pelipaikka riippuu omasta mielestäni niin paljon kunkin joukkueen taktiikasta ettei tuollaiseen kysymykseen voi noin vain vastata.

Mutta jos puhutaankin merkittävimmästä pelipaikasta, paikasta jolla on eniten merkitystä, paikasta mistä asiat riippuvat eniten, niin sanoisin että hyökkääjät. Mielestäni joukkueen taktiikka pitäisi rakentaa sen mukaan millaiset hyökkääjät joukkueella on käytössään. Lähtökohta useimmiten on se, että hyökkääjät ovat he, ketkä tekevät maaleja. Sitten aletaan miettimään millaisia hyökkääjiä on joukkueen käytössä, mitä vahvuuksia heillä on. Siitä päästään siihen että millaisia maalipaikkoja hyökkääjille halutaan luoda, siitä taas siihen miten joukkueen pitäisi pelata pallollista peliä.

Jos joukkueella on käytössä esim. Diego Forlanin kaltainen pelaaja, jolla on erinomaiset kaukolaukaukset linjan edestä, peluuttaisin kahta hyökkääjää joista toinen tekisi jatkuvasti Forlanille tilaa linjan eteen. Tyhjää tilaa mihin Forlan pystyy kuljettamaan pallon sen jälkeen kun se on pelattu hänelle jalkaan.

2. esim. Jos taas olisi Maxi Lopezin kaltainen hyökkääjä, joka on erinomainen liikkumaan etutolpalla, erinomainen liikkumaan toiseen aaltoon ja ylipäänsä erinomainen keskitystilanteissa, pitäisi kyseisen joukkueen mielestäni pelata ensisijaisesti laitojen kautta ja hakea keskityspalloja.

Hyökkääjien "characteristics" vaikuttavat mielestäni myös joukkueen pallottomaan peliin. Jos kärjessä on Villan tai Eto'on kaltainen nopea, erinomaisesti linjan taakse juokseva viimeistelijä, kys. joukkueen pitäisi mielestäni prässätä mahdollisimman alhaalta, saada pelin painopiste mahdollisimman lähelle omaa maalia, jotta vastustajan selustaan jäisi mahdollisimman paljon tilaa, koska tässä tilanteessa se hyödyttäisi joukkuetta.

Jos taas kärjessä olisi esim. Vincenzo Iaquintan kaltaisia hitaampia hyökkääjiä, kys. joukkueen pitäisi mielestäni pelata päinvastoin, koska se sopii paremmin joukkueen hitaalle hyökkääjälle, joukkueen tärkeimmälle maalintekijälle.

Samaa mieltä/eri mieltä, jatkakaa.
Ihmelilja

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 26.07.2010 klo 21:52:41

Omasta mielestäni paras pelipaikka on kymppipaikka tai hyökkääjä. Saa juosta ja laittaa verkot tötterölle Ylos
mandre

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ManU, FC YPA


Vastaus #42 : 06.08.2010 klo 16:23:28

http://www.zonalmarking.net/2010/07/30/central-midfield-role/

Siinä on erittäin hyvä ja mielenkiintoinen artikkeli aiheeseen liittyen, suosittelen.
Byron

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 11.08.2010 klo 04:26:27

Hyvällä tatsilla varustettu puolustava keskikenttä varmaan tärkein yksittäinen pelaaja. Tekee paljon tärkeitä katkoja ja avaa hyökkäysintoisemmille pelaajille peliä. Ei ole mikään tietty muotti, että voi olla hyvä DM. Jotkut ovat hieman teknisempiä (Busquets), jotkut taas käyttävät paremmin voimaansa (Essien) ja jotkut taklaavat hyvin (Xabi Alonso), tärkein ominaisuus kuitenkin sijoittautuminen. Modernissa futiksessa valitettavasti tosiasia, että ilman puolustavaa keskikenttää joukkue ei tule pärjäämään.
PG

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dynaaminen taitotasoylivoima pienessä tilassa


Vastaus #44 : 12.08.2010 klo 11:03:48

Mutta missän hikiset syndit kertomassa mielipidettään puolustustyön helppoudesta, nyt kun sitä kerrankin oikein kerjätään ???

Itse asiaan. Mielestäni keskikentän pohja on erittäin tärkeä paikka, sillä siinä yhdistyy koko kentällä nähtävät taidot. Ollakseen hyvä DM täytyy osata, sijoittua, hakea paikkaa, puolustaa, hyökätä, sekä syötellä ilmiömäisesti. Tämän lisäksi vaaditaan hieman kovuutta ja fysiikkaa, että pystyy täyttämään tonttinsa.

En kuitenkaan väheksy muitakaan pelipaikkoja, ja itse en ole tuolla paikalla pahemmin pelannut, joten mutulla mennään. On vain jäänyt sellainen käsitys, että siellä on aina hikisin mies (nou houmou :D).
Kirjoittamiseen panostaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Nykyisin FF2 on melko kuvottava paikka." -BP


Vastaus #45 : 17.02.2018 klo 15:16:54

Ovatko n. yhdeksän vuoden jälkeen mielipiteet muuttuneet?
zlatanin nuttura

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: lacrimae rerum


Vastaus #46 : 17.02.2018 klo 15:24:35

Sanokoot taktiikkanörtit mitä tahansa, mutta peli on parhaimmillaan silloin kun kymppipaita dominoi sitä ehtymättömällä luovuudella ja väkevällä auktoriteetilla.

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines