FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.05.2024 klo 20:33:34 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 457
 
Kirjoittaja Aihe: Bolt Arenan olosuhteet, palvelut ja yleinen keskustelu  (Luettu 1765368 kertaa)
1 Jäsen ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
Stoitshkov

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaakkois-Helsingin saaristolaisjengit


: 31.08.2009 klo 19:05:28

Telia 5G -areena Finnair Stadium Sonera Stadion- ulkoa katsoen kaikin puolin komea futispyhättö.

Käyttäjän kannalta totuus on kuitenkin hieman karumpi. En ole eläessäni tavannut ketään, joka olisi kovinkaan tyytyväinen stadionin käytännöllisyyteen tai palveluihin. Tässä Olivier Lemarchandin, Ritva Kokkolan ja Thomas Seehanin piirtämässä Klubin kotiareenassa ei ilmeisesti ole kaikkea mietitty täysin loppuun katsojan näkökulmasta. Jos ulkona on lämmintä kymmenisen astetta, tarkoitaa se käytännössä sitä, että katsomossa tuntuisi olevan viisi astetta miinusta ja perkeleenmoinen tuuli. Katsomo voisi olla lähempänä kenttää, ääni katoaa ties minne ja nurmea ei pystytä kasvattamaan, koska aurinko ei paista tarpeeksi montaa tuntia sisään stadionille. Makkaraa ei ole, ainoastaan paskoja hodareita, jotka maksavat noin 6,80 euroa kappale. Kaljajonot ovat niin pitkiä, että hauskemmallakin huuliveikolla hymy hyytyy moneen otteeseen. Tähän kun vielä lisätään Muurisen myhäilykerhon höntsääminen kotitasureita kyläjoukkueita vastaan, niin enpä ihmettele fanien ärtyisyyttä.

Onhan tästä jauhettu ja valitetettu, mutta nythän esimerkiksi Ägä palkattiin Helsinki Stadion Management Oy:n kehitysjohtajaksi ja lausunnot antavat lupauksia tulevasta muutoksesta, millaista se voisi olla?

Lainaus
- Tarkoituksena on panostaa merkittävästi, ei vain HSM Oy:n, vaan myös koko HJK:n osalta Finnair Stadiumin tulevaisuuteen. Akilla on näkemystä ja kokemusta jalkapalloilun ja urheilun saralta runsaasti ja lisäksi hän on avoin ja valoisa persoona, jolla tulee olemaan vahva rooli HSM:n ja Finnair Stadiumin myönteisen kehityksen tiellä, sanoo HJK Oy:n toimitusjohtaja Kari Haapiainen.

- Sekä stadionilla että HJK:lla on tahtotila dynaamiseen muutokseen, jota lähdetään nyt rakentamaan kaikilla tasoilla ja kovalla työllä, Aki Riihilahti puolestaan toteaa.
« Viimeksi muokattu: 29.01.2020 klo 10:04:05 kirjoittanut shots »
Samuldinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: puipa nousee


Vastaus #1 : 31.08.2009 klo 19:12:14

Wotkinssin makkaraa, lisää kojuja auki. Hiinat kuntoon. Tällä hetkellä 6,80euroa jostain sibyllan kuivasta hot dogista ja 3e tuopista limua ei koveta (nousi tällä kaudella 2,50e --> 3). Yritetään rakentaa jonkinlainen pleksi siihen katsomon ylle, että vesi ei sada suoraan katsomotasanteelle ja lähde lopulta lainehtimaan. Tästä kärsivät myös vessat. Tästä on ainakin hyvä lähteä Ylos
sammaluus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 27.10.2007-10.5.2010


Vastaus #2 : 31.08.2009 klo 19:18:38

Pitkälti sama kuin edellä plus jatkossa vieraskannattajat tasan yhteen lohkoon tai pohjoispäätyyn jatkossa.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #3 : 31.08.2009 klo 19:29:32

Listataan tähän nyt niitä yleisimpiä ongelmia.

- Tuulisella ja sateisella säällä on vaikea löytää paikkaa johon ei sataisi, ja jossa ei lentäisi hattu päästä tuulen voimasta. Myös lattiat ja vessat lainehtivat vedestä, koska sadevesi ohjataan suoraan esimerkiksi tuonne Eteläpäädyn "terassitasanteelle. Mitäköhän vittua tässäkin on ajateltu?

- Hieman edelliseen liittyen stadikan ympärille, kun rakentaisi ne monesti puhutut pleksit niin tunnelmakin hieman parantuisi. Parantaisi myös jonkin verran noita edellä mainittuja asioita, kun se tuuli ei niin vapaasti pääsisi katsomoihin puhaltamaan.

- Katsomoista pidetään todella paskaa huolta. Penkit pyyhitään korkeintaan kerran kahdessa vuodessa. Parhaimpana esimerkkinä erään nimeltä mainitsemattoman foorumistin viime kaudella suorittama oksennustifo, joka löytyi vielä parin kuukaudenkin päästä samasta paikasta. Siivousfirma Finskille edes kerran kuussa voisi toimia?

- Oheispalvelut ovat surkeita. Sibyllan muovihodareita ja kourallinen mautonta makkaraperunasörsseliä tarjolla. Hodarit menevät juuri ja juuri alas, kun tyhjentää ketsuppipurkin ja ostaa tuopillisen olutta palan painikkeeksi. Ratkaisu? Sibylla hiuksista vittuun(sopimus päättymässä tähän kauteen?) ja legendaariset rullapizzat takaisin valikoimaan. Viime peleissä on voinut huomata myös, että hinnat ovat nousseet entisestään. Eli paskaa palvelua, paskoja tuotteita, mutta hinta nousee.

- Vaikka ne puoliaikamurkinat ovat kuvottavaa tasoa niin silti tuulareita se kahvi kiinnostaa sen verran, että kioskeille saadaan aina luotua pitkät jonot. Onneksi sentään bisseä saa siitä omasta hanasta, ja jonot tähän ovat inhimmilliset. Jos jotain muuta haluaa niin sitten saa jonottaa koko sen 15 minuutin tauon ajan. Kioskejahan Finskillä riittää, mutta ongelma on se, että näistä yleensä yhtä tai kahta pidetään auki ja 4-5 on vieressä suljettuina. Ei luulisi tuovan hirveästi lisäkustannuksia, jos palkkaisi joka matsiin pari pissistä lisää keittämään kahvia ja lämmittämään hodareita.
den lilla joggaren

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 31.08.2009 klo 19:30:17

Paras ratkaisu olis räjäyttää nykyiset päädyt ja rakentaa stadionista tiiviimpi ja laatikkomaisempi. Tässä kuitenkin edes jollain tasolla realistisia ehdotuksia homman kehittämiseksi:

-Siniset penkit
Vaikka mursun jengin esitykset ovatkin ripulipaskaa, sen ei tarvitse olla stadionin hallitseva väri.

-Restel voisi perseillä jatkossa jaffa-areenallla
Palvelu on perseestä, valikoima vaihtelee, hinnat nousevat ja laatu on aliarvoista.

-Aeropolista rempattava pubi
tai ainakin jotain nykyistä parempaa

-Jotain peittämään tuulitunneleita
Mitä tahansa läpinäkymätöntä materiaalia. Rumin mahdollinen aaltopelti olisi omalla listallani ykkösvaihtoehto.

-Nurtsi
Mikään ei kasva jos sitä ei hoida oikein.

-Päätyjen takaosien kattaminen
Helpottaisi elämää, eikä lainehtisi vessatkaan

Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #5 : 31.08.2009 klo 19:39:05

-Aeropolista rempattava pubi
tai ainakin jotain nykyistä parempaa
Tämä unohtui omalta listaltani. Hieno mesta loistavalla sijainnilla josta olisi ainesta hienoksi futispubiksi. Pre-match pintit täällä ja muina kuin pelipäivinä voisi tulla iltaa istumaan ja samalla katselemaan Finskin nurmen kasvua(piilovihjeenä siis, että muovi vittuun). Nykyisellään Aeropoli menee täysin hukkaan.
Dial Square FC

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 31.08.2009 klo 20:23:03

Pieni, mutta kiusallinen puute on pohjoispäädyn vessojen lavuriaarien oleminen pelkkänä koristeena. Ilmeisesti sinne on siis mahdotonta saada hanoista tulemaan vettä?
Ior Bock

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Ajax Amsterdam. Winnipeg Jets


Vastaus #7 : 31.08.2009 klo 20:42:49

A. Palkataan firma x räjäyttämään koko paska ilmaan
B. Myydään finskin tontti rakennettavaksi
C. Rempataan bollis
FC Apollo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Iiro Aalto, SMM


Vastaus #8 : 31.08.2009 klo 20:55:32

Grillimakkaraa
Johtaja Calu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mustat Kuhnurit, Eemeli Virta


Vastaus #9 : 31.08.2009 klo 20:57:49

Grillimakkaraa

Lahessa on myös sibyllan paskakojut, mutta samalta myntipisteeltä saa ns. tiskin alta grillimakkaraa Ylos
Conky

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 31.08.2009 klo 20:58:01

Kuivattu sipulirouhe nakilla pitää jatkossakin olla saatavilla Ylos
Jari Sporttila

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 31.08.2009 klo 21:29:42

Hyvä, tärkeä ja erittäin ajankohtainen topicki Ylos

Nähdäkseni Riihilahden onnistumista tässä tehtävässään, jonka fokukseksi julkisuuteen ilmoitettiin Stadionin ja stadionyhtiön kehittäminen, voidaan mitata juurikin kahden eri osa-alueen arvioimisen kautta; so. kiinteiden olosuhteiden sekä asiakaspalvelun. Todellisuudessahan Akin päävastuualue on yhtiön hallinnon pyörittäminen ja ainakin omat odotukseni hänen todellisesta kapasiteetistaan muutosten suhteen ovat varsin maltilliset, mutta kun kerran tavoitteet on haluttu em. tavoin popularisoida, tulee niihin kohdistaa kriittinen seuranta ja pyrkiä siten kehittämään stadionia myös pääkäyttäjäryhmän näkökulmasta katsoen.

Kiinteiden olosuhteiden osalta käsien on ainakin väitetty olleen hyvin sidotut. Katsomoiden taakse asennettavista plekseistä on koko stadionin olemassaolon ajan puhuttu, mutta ne on kerta toisensa jälkeen torjuttu vedoten ties mihin arkitehtuurisiin ja maisemallisiin syihin. Itse näkisin niiden asentamisen kuitenkin edelleen kaikkein suurimpana yksittäisenä viihtyvyysparannuksena Finskille. Tuulitunnelimaisuus vähenisi ellei jopa poistuisi, ja samalla myöskään sade ei vihmoisi läpivedon mukana sisään katsomoihin. Niinikään akustiikka paranisi huomattavasti, kun ääni ei enää karkaisi ympäröivään maastoon. Raskaampi, joskin myös parempi, muutos olisi sitten tietysti päätyjen kattaminen plekseillä kokonaan, jolloin viihtyvyys terasseilla nousisi potenssiin x.

Myös den lilla joggarenin mainitsemat siniset penkit ja jopa valkoisella Klubi-tekstillä aurinkokatsomoon olisivat mielestäni loistava ja seurahenkeä tuova muutos. Nythän stadionin väritys on pahasti ajastaan jäänyt ja suorastaan alleviivaa Finskin epäviihtyisyyttä.

Palveluiden osalta odotukseni ovat huomattavasti optimistisemmat, koska restelin/sibyllan perseilystä on ainoastaan yksi suunta ja se on parempaan. Edellisiä peesaillen palveluiden kehittämisen voisi kulminoida toiveeseen palveluiden sujuvuuden parantamisesta ja hintojen järkevöittämisestä. Tarjotaan mahdollisimman suurella volyymilla niitä tuotteita, joiden kysyntä on suurin. Eli tavallista grillimakkaraa, hodareita, kahvia sekä tottakai olutta. Oluen myynnin suhteen kannattaisi harkita siirtymistä enenevissä määrin pois kiinteistä kioskeista pienempiin standeihin, joista on mahdollista myydä kylmiä puolen litran tölkkejä käteistä vastaan erittäin nopealla tahdilla. Jos tämä onnistuu muilla pk-seudun "stadioneilla" niin miksi ei Töölössäkin. Varsinaisissa kioskeissa, joita tulisi olla auki mahdollisimman paljon, voitaisiin sitten hoitaa kaiken muun myynti sekä luonnollisesti myös oluen kaikilla maksutavoilla.

Aeropolin muuttaminen futispubiksi on suorastaan loistava idea. Alueella ei muutenkaan ole ylitarjontaa laadukkaista oikeista pubeista, joten selvä markkinarako ilman futismatsejakin on olemassa. Kun tähän lisää tosiasian, että Klubin kannattajat ovat varmasti halukkaita suosimaan oikeasti viihtyisää ja laadukasta pubia stadionin yhteydessä, olisi uudessa Aeropolissa edellytykset vaikka mihin. Kaiken a ja o on kuunnella nimenomaan suurta yleisöä. Mitään itseään hienompaa ravintolaa on aivan turha yrittää pyörittää. Opintomatkoja voisi tehdä esimerkiksi Tukholman stadioneiden viereisiin pubeihin, joissa palvelu pelaa, hinnat ovat kohdallaan ja kansa viihtyy ennen ja jälkeen otteluiden.

JM-07

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: # 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt


Vastaus #12 : 31.08.2009 klo 21:47:04

Stoitshkoville iso peukku tällaisen otsikon pystyttämisestä. Mitään varsinaista uutta en jaksa nyt tähän keskusteluun kehittää, mutta itseä kyllä kuvottaa Finskissä kaikkein eniten tuo yleinen siivottomuus ja hoitamattomuus. Penkit saa hajoita, linnunpaskat imeytyä penkkien muoveihin, sitä saatanan peltimainosaitaa ei ole käytetty varmaan sataan vuoteen, mutta siellä se vaan jököttää jne. jne. Väkisin tulee mieleen Neuvostoliiton viimeiset vuodet.. Kyllä Ägällä on haastava työmaa edessään.

Parasta tosiaan olisi räjäyttää koko paska pois ja kärrätä vaikka Pohjolastadion sinne tilalle, mutta kun sitä tuskin tapahtuu, niin toivotaan että Sibyllakioskit kilpailutetaan stadin tuhannen etnoruokapaikkayrittäjän kesken kun Restel-sopimus loppuu. Siis jokainen kioski erikseen. Kyllä tulisi tarjontaa, hinnat laskisi kolmanneksella ja bisse olisi kylmää.

Täytyy ihmetellä miten esim Honka ja Haka onnistuvat tuossa bissenmyynnissä tölkeistä niin näppärästi, mutta Finskin hanakalja on k*sta.
blackhawk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, Suomi, Everton


Vastaus #13 : 31.08.2009 klo 22:16:54

Katsomoiden taakse asennettavista plekseistä on koko stadionin olemassaolon ajan puhuttu, mutta ne on kerta toisensa jälkeen torjuttu vedoten ties mihin arkitehtuurisiin ja maisemallisiin syihin.

Siis onko Finskistäkin jo tullut jokin Museoviraston suojelukohde, johon ei saa enää tehdä muutoksia?
JJO

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS


Vastaus #14 : 31.08.2009 klo 22:18:52

Siis onko Finskistäkin jo tullut jokin Museoviraston suojelukohde, johon ei saa enää tehdä muutoksia?

Samoja arkkitehtijuttuja olen joskus kuullut. Tällä haavaa isoin ongelma ainakin terassilasien kanssa olisi kustannus. Liian kallista, eikä maksajia löydy.
ForzaInter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Mieshuorat


Vastaus #15 : 31.08.2009 klo 22:19:00

Siis onko Finskikin jo jokin Museoviraston suojelukohde, johon ei saa enää tehdä muutoksia?

Jos nuo olisivat rakennusluvassa olleet, olisi ne pakko ollut rakentaa. Ja kun niitä ei näy, voidaan yhtä selvästi todeta ettei niitä ole lopullisessa, hyväksytyssä suunnitelmassa ollutkaan. Foorumilegendaa kaikki "rahat loppuivat"-puheet. Nuo pitää hyväksyttää ja suunnitelmat pakko toteuttaa.

Ellei sitten tee omin päin asioita (kuten esim. Esportin kuplahalli), mutta siitäkin olisi kuultu ;)
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #16 : 31.08.2009 klo 22:21:12

Siis onko Finskikin jo jokin Museoviraston suojelukohde, johon ei saa enää tehdä muutoksia?
Arkkitehdit ovat pistäneet vastaan. Veikkaajassahan oli pari viikkoa sitten juttua, että luvat on saatu pleksien asentemiseen, mutta rahat puuttuu.
Aeropolin tilanne on kyllä varsin mielenkiintoinen. Stadionilla olisi ihan viihtyisä ja tilava ravintola, mutta Klubi ei käytä tätä mitenkään hyväkseen ??? Jos tuota markkinoitaisiin paikkana johon kaikki voivat tulla ennen ja jälkeen matsin vetämään bisseä, aloittelemaan matsikiimaa/asiakeskustelemaan menneestä matsista ja siinä samalla syödäkin jotain niin kyllä tuo tuottaisi ihan hyvin. Nyt tuo Klubin kantakuppila vaihtuu joka kausi. Ei nyt perustuularia hirveästi kiinnosta lähteä etsimään jotain Happy Dayzia jostain, jossa sitten on kaiken maailman kilpailuja ja pelaajien haastatteluja.
Big daddys douple cheeeese buuurger ja 100 chicken wingsii braveheartina kiitos!
« Viimeksi muokattu: 31.08.2009 klo 22:23:12 kirjoittanut Thouni »
JJO

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS


Vastaus #17 : 31.08.2009 klo 22:34:43

Periaatteessa se häppäri ei ole aivan perseestä, mutta pitäisi olla sitten siinä stadionilla. Ravintolan pyörittäminen ei kuitenkaan ole ihan simppeliä. Esimerkiksi Veritaksen rafla tuottaa jatkuvasti tappiota.
rossoneri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Dawda


Vastaus #18 : 31.08.2009 klo 22:49:36

Tuosta Thounin esille tuomasta Happy Dayzistä sen verran, että se suljetaan muistaakseni 10.09. Sieltähän nyt tosiaan on matsipäivinä alennuksia saanut.
JM-07

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: # 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt


Vastaus #19 : 31.08.2009 klo 22:50:39

Suljetaan = lopetetaan??
rossoneri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Dawda


Vastaus #20 : 31.08.2009 klo 22:51:39

Suljetaan = lopetetaan??

Joo, joku läävä taas tilalle tulee kuulemma. Näin siis siellä kerrottiin viime perjantaina.
JM-07

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: # 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt


Vastaus #21 : 31.08.2009 klo 22:57:44

No voi sun helvetti. Siellä oli sentään olosuhteet kunnossa. :-/
rossoneri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Dawda


Vastaus #22 : 31.08.2009 klo 23:02:57

Jep. Mukava mesta. Pöytäfutis, iso määrä töllöi, rentoo ja hyvää palveluu jne. Mut eipä tos oo mikää mesta vuosii pärjänny...
JDredd

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TF 141


Vastaus #23 : 31.08.2009 klo 23:25:16

Jep. Mukava mesta. Pöytäfutis, iso määrä töllöi, rentoo ja hyvää palveluu jne. Mut eipä tos oo mikää mesta vuosii pärjänny...

Aivan perseestähän tuo sijainti vähänkään isommalle paikalle on, mikä on Aeropolinkin ongelma. Kyllä Töölössä pubia voi pyörittää, mutta suhtaudun kovin skeptisesti minkään pysyvän raflan pärjäämiseen noilla leveysasteilla. Matsipäivänä ja tapahtumaravintolana toki.

Isoimmat ongelmat on jo mainittu, näiden lisäksi itseäni on vuosikausia vituttanut käsienpesufasiliteettien tila. Ne puhaltimet ovat totaalisen hyödyttömiä ja jos käsipaperia onkin saatavilla niin sitten jossain nurkassa paikassa, jonka eteen on sijoitettu iso siirtoroskis. Itse nyt yletyn paperia ottamaan, mutta junnuilla ollee enemmän ongelmia.

JM-07: Myyntikojujen kilpailuttaminen on hyvä idea, muttei ihan niin suoraviivaista kuin oletat. Ihan pienimmät puljut eivät välttämättä kykene sitoutumaan siihen, että koju on auki HJK-Honka -matsin lisäksi myös liigacupin maaliskuisessa RoPS-ottelussa. Mitä etnoruokaan tulee niin en se on halpaa useista syistä joista osa on sellaisia etten välttämättä haluaisi niihin HJK Oy:tä sotkea.
Armfelt

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Helsinki


Vastaus #24 : 31.08.2009 klo 23:27:36

Aivan perseestähän tuo sijainti vähänkään isommalle paikalle on, mikä on Aeropolinkin ongelma. Kyllä Töölössä pubia voi pyörittää, mutta suhtaudun kovin skeptisesti minkään pysyvän raflan pärjäämiseen noilla leveysasteilla. Matsipäivänä ja tapahtumaravintolana toki.

Kyllähän Taka-Taka-Töölön ja Meikun alueella on ainakin kolme perinteistä ja menestyvää raflaa.

 
Sivuja: [1] 2 ... 457
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa