Sanoisin kyllä laitapakin maaliksi joka laski kaksi metriä linjasta liian alas. Ja koko tilanne lähti siitä kun topparipari Holgersson menetti pallon parissakymmenessä metrissä.
Ei onnistunut Teme katkomaan, mutta myös pistäisin tuon maalin suurimmalta osin Connor Laden piikkiin, joka putosi reippaasti linjan alle muun puolustuksen rakentaessa paitsiota.
Melkoista draamaa. DC:n maalivahti ulos ja pilkku. Pilkku sisään -> NY varastaa ja pilkku uusiksi -> toinen pilkku epäonnistuu. Kaksi minuuttia tästä ja Marquez ulos. NY hallitsi lähes koko puoliajan, mutta maalit lasketaan.
Mielenkiintoista sinällään, että sama tuomari Mark Geiger veti aika vastaavanlaisen setin elokuussa DC:n ja Philadelphian ottelussa. Tuolloin oli DC:n maaliin mennyt pilkku, jonka Geiger pisti huomattavasti tuota pienemmästä ennakoinnista uusiksi, eikä sitten uusi yritys maaliin mennyt. Kolme punaista oli tuon ottelun saldo, joista yksi tuli DC:n pelaajalle torikokouksessa noiden pilkkujen välillä. Ottelun jälkeen DC:n valmentaja haukkui Geigerin melko kovasanaisesti, joten aika yllättävä tuomarivalinta Geiger tähän otteluun oli.
- - - -
Eiköhän Tainion pelit New Yorkissa olleet tässä, koska sopimus päättyy, enkä usko New Yorkin tarjoavan uutta, koska oletettavasti seurassa tullaan tekemään paljon muutoksia ja kokeneita rivimiehiä on luultavasti pistettävä sivuun. Tämä kausi oli kuitenkin pettymys, sen verran kallliin ja kokeneen joukkueen seura kasasi, mutta tulokset jäivät aika laihoiksi. Toimitusjohtaja vaihtui jo aiemmin ja valmentaja vaihtuu kauden päätteeksi, koska Hans Backen sopimusta ei jatkettu, odotetusti.
Ihmeellistä sekoilua oli New Yorkin toiminta niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Mitään punaista lankaa ei tuntunut pelaajahankinnoissa olevan, vaan hankittiin nimimiehiä tuijottelematta pelipaikkoihin. Pari täysin käsittämätöntä liikettä siirtomarkkinoilla New Yorkilta. Laitapelaaja Dane Richards treidattiin keskushyökkääjä Sebastien Le Touxiin, joka teki debyytissään maalin, mutta oli muuten täysin turha hankinta. Osin sen takia, että Henry ja Cooper veivät hyökkääjän paikat ja toisaalta sitten Backe yritti koulia 28-vuotiaasta hyökkääjästä keskikentän laitapelaajaa, joista oli Richardsin lähdön jälkeen huutava pula. Ei Le Toux laidalla onnistunut millään, mikä nyt ei yllättänyt varmaan kuin Backen. Toisaalta sitten siirtoikkunan loppuhetkillä kaikki odottivat New Yorkin hankkivan vahvistusta keskikentän laitaan, ei kuitenkaan hankkinut, vaan sieltä saapui Digao kuudenneksi vaihtoehdoksi toppariosastolle. Tarvettahan Digaolle löytyi, debyytti tuli viime yönä DC:tä vastaan lisäajalla tappiotilanteessa...
Backen peluutus oli ajoittain erittäin erikoista. Mistä nyt tuo on hyvä esimerkki, että Tainio luutii topparina kauden ratkaisuhenkillä, kun vaihtopenkillä on kaksi topparia ja vasempana pakkina pelaa toppari (Pearce). Jotenkin Backen peluutus oli koko kauden ajan kokeilevaa, eikä kaikista kokeiluista huolimatta löytynyt juuri mitään toimivaa. Osittain nuo kokeilut menevät toki huonosti kasatun joukkueen piikkiin, kun varsinkin laitojen osalta oli vain neliskulmaisia paloja pyöreisiin reikiin, niin ei siitä palapeliä helpolla kasaan saa.
Ei tuon pohjalta oikeastaan yllätä, että New Yorkin menestys jäi nimekkäästä ja kalliista joukkueesta huolimatta puuttumaan.
Temellä on nyt edessä uudet seikkailut. MLS:ssä varmasti olisi jatkoa tarjolla jossain toisessa seurassa, koska selkeästi MLS-tasolle Tainio on edelleen runkopelaaja, vaikka liike on alkanut hiipumaan. Mutta olisiko sitten Eurooppa ja HJK kuitenkin se osoite?