FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.07.2018 klo 16:55:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 9 [10] 11 ... 16
 
Kirjoittaja Aihe: Huuhkajien materiaali masentaa!  (Luettu 68707 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #225 : 17.11.2010 klo 17:54:35

Ensinnäkin pitäisi suhteuttaa Suomen pelaajien suhde väkimäärään ja pelaajamassaan. Jos suhdeluku on erityisen huono, niin sitten on perusteltua puhua lahjakkuuksien hukkaamisesta. Tätä "hukkaamista" kun tapahtuu kaikissa lajeissa ja kaikissa maissa, pitäisi siis tietää onko se jalkapallossa jotenkin selkeästi runsaampaa.

Toisekseen ikäluokat pienenevät koko ajan ja ihan sen takia vaaditaan jatkossa entistä kovempaa suhdelukua edes nykyisen tason ylläpitämiseen. Kolmannekseen on sitten juurikin nuorisokulttuurin muutokset ja niiden vaikutus kilpaurheiluun, mutta tässäkin pitäisi olla vertailupohjaa muihin lajeihin ja muihin maihin.

Ennen kuin mennään pohtimaan Suomen (vajavaisen ja monelta osalta ongelmallisen) junnuvalmennuksen puutteita pitäisi tietää, että ollaanko selkeästi muita maita ja lajeja jäljessä. Joka tapauksia muutoksia on tehtävä, mutta millaisia on sitten aika tärkeä kysymys.
Naamis+

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Armada tietää missä asut


Vastaus #226 : 17.11.2010 klo 17:55:06

Tuosta juoksemisesta muistui mieleeni juttu ruotsalaisesta fudislehdestä, jossa kerrottiin miten paljon ja millä vauhdilla huippupelaajat juoksevat ottelun aikana. Steve Gerrard on varmaan noita kovaa liikettä pitäviä pelaajia. Tutkimuksen mukaan hän juoksi täydellä vauhdilla tämän 90 minuutin aikana 1 500 metriä. Noita spurtteja siinä ei ilmoitettu, mutta todennäköisesti niitä oli tuollaiset 40-50 eli keskimäärin 30 metriä. Niin, eikö tämä 30 metrin spurttijuoksi todella olekin yksi futareiden testimittari.
Televisioselostajat usein suorastaan ihmettelevät, kun jonkun pelaajan ilmoitetaan ottelussa liikkuneen lähes 12 km! Joopa joo, onko 90 minuutin aikana 12 km kova luku, kun keskinkertainen juoksijakin juoksee 10 kilometriä 45 minuuttiin. No, fudismatsissahan kävelläänkin suurin piirtein puoli tuntia. Pallohan on yleensä pelissäkin tuollaiset vajaa 70 minuuttia. Jo vapareiden antoon menee minuutteja, samoin tuomarointiin.

Vedin seisaaltani YNWA:n.
Marttään Broudöö

Poissa Poissa


Vastaus #227 : 17.11.2010 klo 18:23:56

Maradona juoksi huipulla ollessaan cooperissa 2700 m, joten voi kai tuostakin jonkinlaisia suuntaviivoja vetää siihen pitääkö olla joku kuntoihme päästäkseen maailman huipulle.

Tuosta "Pallo liikkeelle!" jutusta sen verran, että tuntuu kyllä todellakin siltä, että tuo ja vain ainoastaan tuo on se ainoa pelifilosofia mitä ainakin alemmissa sarjoissa tunnutaan käyttävän. Pakista ohi veivaaminen ja maalien teko on ihan toisarvoisia juttuja silloin kun on näin hienosta JOUKKUEPELISTÄ kysymys.
Pallokani

Poissa Poissa


Vastaus #228 : 17.11.2010 klo 22:04:19

Mitäköhän Maradona juoksi kautensa loppupuolella?
Todennäköisesti ei mitään, sillä tuskin häntä olisi saatu edes juoksemaan tällaista testiä. Ja kyllä Suomessakin sellaisia suupelaajia on (aika hyvä kirjoitusvirhe; tarkoitin alunperin kyllä suurpelaajia, mutta ehkä tämä virhe ei virhe olekaan), joita ei kyllä olisi saatu edes mitään Cooperia juoksemaan. Tuskin sellaista valmentajaa edes olisi löytynyt, joka olisi saanut Pahlmanin Kaitsun juoksemaan jotakin tällaista "typerää testiä". Olisi varmaan sanonut, että juoksijat ovat muualla.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #229 : 17.11.2010 klo 22:06:42

U21 ottaa turpaan joltain Luxemburgilta ja Suomen parasta pelaajaa huudetaan ulos maajoukkueesta jo ties miten monetta vuotta :D Alas hienoa suomalaiset "jalkapalloihmiset"
Jääskraba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kaikki jotka pärjää


Vastaus #230 : 17.11.2010 klo 22:20:49

Tärkeä ja sisältörikas korjaus:
Lainaus
Mainitsemaani juoksijaidoliini Lasseen - hän valmistautui Munchenin kisoihin Eläintarhan kentällä vetämällä 100 kertaa 50 metrin vetoja vuoroin juosten ja vuoroin kävellen. Yhteisaika tälle 5000 metrin matkalle oli 13.13 - alle sen aikaisen maailmanennätyksen. Jokainen varmaan ymmärtää, että nuo juoksu 50 metriset eivät olleet lönköttelyä.

Lasse veti intervalleina 50 metriä täysillä ja 50 metriä vauhtia vähitellen hidastaen, jos puolet olisi kävellyt, olisi varmaan joutunut ajamaan muun matkan päästäkseen tuohon aikaan. Kova reeni - itsekin on tullut tuota aikoinaa koetettua.

/off-topic
Janezky

Poissa Poissa


Vastaus #231 : 18.11.2010 klo 00:47:02

Tärkeä ja sisältörikas korjaus:
Lasse veti intervalleina 50 metriä täysillä ja 50 metriä vauhtia vähitellen hidastaen, jos puolet olisi kävellyt, olisi varmaan joutunut ajamaan muun matkan päästäkseen tuohon aikaan. Kova reeni - itsekin on tullut tuota aikoinaa koetettua.

/off-topic

Jeps. 2500 metriä kävellen veisi itsessään jo sen n. puoli tuntia.

On-topic jatkukoon
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #232 : 18.11.2010 klo 02:39:13

Tämä numero kymmenen pelasi ainaikin ihan hyvän ottelun San Marinoa vastaan. Muutti koko pelin rytmin jotenkin ihmeellisesti. Tietääkö joku muu enempää tästä pelaajasta?
Kaksirivinen Hanuri

Poissa Poissa


Vastaus #233 : 18.11.2010 klo 03:14:15

Tämä numero kymmenen pelasi ainaikin ihan hyvän ottelun San Marinoa vastaan. Muutti koko pelin rytmin jotenkin ihmeellisesti. Tietääkö joku muu enempää tästä pelaajasta?

Teksti-TV:n mukaan numerolla 10 pelasi Litmanen, tuli sisään 46. minuutilla eli toiselle jaksolle.
BohemianJack

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS, Kasper ja Jere


Vastaus #234 : 18.11.2010 klo 03:40:47

IL:ssä oli jääkendoilijoiden vastaavaa keskustelua junioreiden nykylaadusta. Jalonen valmennusihmisenä ei näe nykyjärjestelmässä mitään vikaa ja Peltonen ehkä SM-liigan taitavimpana pelaajana taasen näkee ongelmana sen, että nykyjärjestelmässä lahjakkaita pelaajia ei erotella riittävän aikaisin. Noudatetaan vain jotain "kaikki pelaa" ideologiaa, vaikka kaverilla olisi Malkinin lahjat.

Jotenkin tutun kuuloista pyöreän pelivälineen paristakin...

Eli ongelma on syvempänä suomalaisen liikunnan ja urheilun parissa. Teinihuligaanipoikani 9.luokkalaisena kertoi eilen illalla, ettei mahtunut (odotetusti) koulunsa futisjoukkueeseen, koska se on täynnä näitä HJK:n yms ulkomaan vahvistuksia. Ei se ongelma ole, hyvä näinkin - ei se palloa osaakaan potkia, vaikka onkin salamannopea.

Kuitenkin hänen mukaansa nämä samaiset jannut muiden lajien (sähly, voimistelu, yleisurheilu, tennis, keilailu, ihan mikä vaan muttei futis) kohdalla EIVÄT EDES HALUA OSALLISTUA liikuntatunneille ja vetävät tunnit aivan läskiksi. Mielestäni tässä on se suuri ongelma. Pelkän jalkapallon potkiminen tuottaa liian yksipuolisia pelaajia fyysisiltä ominaisuuksiltaan, eikä tarvittavaa herkkyyttä ja peliälyä pääse edes syntymään.

Maailmanhuiput ovat aina olleet aktiivisia liikkujia ja lahjakkaita lähes kaikissa lajeissa. Eikös Littikin tehnyt valinnan lätkän ja futiksen suhteen aika myöhään, kuten myös Selänne? Ruudun veljekset ovat huhujen mukaan ihan mukiinmeneviä futareita (etenkin Tuomo vesipoikana). Moni huippu-urheilija on aina vannonut esimerkiksi telinevoimistelun nimiin liikkuvuuden harjoittelussa. Itselläni on telinevoimistelijan tausta, eikä minulle ollut mitään ongelmaa omaksua uutta lajia kun vain lähdin kokeilemaan. Laiskuuteni onkin sitten legendaarista.

 Sehän on totuus, että eri lajit ruokkii toisiaan. Vaikka telinevoimistelu tulevaa jalkapalloilijaa, vähän kärjistettynä. Litti oli tosiaan ihan lahjakas lätkä junnu, ja esimerkiksi Saku Koivu valittiin C-juniorien koko Suomen parhaimmaksi futaajaksi aikanaan. Sääli, että valitsi lätkän... Suurin ongelma on kuitenkin tämän maan väkiluvun pienuus, sekä nuorten into urheilla. Sitä intohimoa jotain lajia tai urheilua kohtaan on vain hyvin vaikea opettaa...
Leka Harkko

Poissa Poissa


Vastaus #235 : 18.11.2010 klo 09:34:00

Suomen materiaalia suurempi ongelma on, että pelataan väkisin taktiikalla, joka ei suosi nykypelaajien vahvuuksia. 10-paikan peli oli loistossaan Litmasen ollessa huipulla, nyt samaan paikkaan tungetaan väkisi uutta yrittäjää, vaikka kenelläkään nykymateriaaliasta ei ole klassisen pelintekijän näkemystä, sen sijaan on jalalla taitavampia pelaajia, jotka eivät vaan natsaa ominaisuuksiensa kanssa syöttökoneeksi.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #236 : 18.11.2010 klo 09:46:56

Laidassa pelaaviin pelaajiinhan ne taktiikan ongelmat tulenevat liittymään. Eilisessä matsissa laidoissa avasivat DIF:n keskikentän pohjan miehittävät Sjölund ja Hämäläinen. En yhtään epäile etteikö kyseinen kaksikko voisi olla top3:ssa Suomen laitapelaajia listattaessa ja siinähän se ongelma sitten onkin. Roman kyllä pelaa säännöllisen epäsäännöllisesti laidassa seurajoukkueessaan ja Hollannista löytyisi sitten jotain Juha Hakolaa. Ja tietenkin Perpa ihan omana lukunaan, mutta keskikentän pohjallahan sekin periaatteessa pelaa.
Pallokani

Poissa Poissa


Vastaus #237 : 18.11.2010 klo 12:00:22

Materiaali - oikeastaan tämä tuleva - ei kyllä erityisemmin saa hurraahuutoja. Ei varsinkaan nyt, kun 21:t hävisivät Luxemburgille. Ja monethan jo vaativat muutamia jengin pelaajia maajoukkueeseen (Riskit, Pukki, Schuller jne.). Vanhat ulos ja nuoret lupaukset sisälle. Eli näinkö? Niin, ja U21: n valmentajallakin näyttää vielä olevan kannatusta maajoukkueemme päävalmentajaksi, kun on tehnyt hyvää tulosta.
Sinänsä en epäile, etteikö esim. noissa em. mainituissa olisi ainesta maajoukkueeseen, mutta kyllä tässä vielä muutama vuosi menee ja näiden pelaajien on osoitettava kykynsä kyllä myös muissa kuin veikkausliigassa. Se, että veikkausliigassa jotenkin menestyy ei kyllä oikeastaan kansainvälisesti merkitse paljon mitään. Menestystä täytyy tulla ensiksi ulkomaisissa seuroissa, jotta maajoukkueen portteja - tai ainakin avauksen portteja - voisi avata.
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #238 : 18.11.2010 klo 12:05:27

Saanko Tsei Tsei vielä kysyä, että monta Sparvin peliä olet Groningenissa nähny? Entä Väykän pelejä Heerenveenissä?

En yhtään kokonaista. Perustan väitteeni siihen, että Väykkä oli jo aikoinaan Heerenveenin tähti ja Sparvilla oli valmentajan mukaan vielä paljon tehtävää ja on vasta varmistanut pelipaikkansa Groeningenissa.
idänihme

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #239 : 18.11.2010 klo 13:02:22

Materiaali - oikeastaan tämä tuleva - ei kyllä erityisemmin saa hurraahuutoja. Ei varsinkaan nyt, kun 21:t hävisivät Luxemburgille. Ja monethan jo vaativat muutamia jengin pelaajia maajoukkueeseen (Riskit, Pukki, Schuller jne.). Vanhat ulos ja nuoret lupaukset sisälle. Eli näinkö? Niin, ja U21: n valmentajallakin näyttää vielä olevan kannatusta maajoukkueemme päävalmentajaksi, kun on tehnyt hyvää tulosta.
Sinänsä en epäile, etteikö esim. noissa em. mainituissa olisi ainesta maajoukkueeseen, mutta kyllä tässä vielä muutama vuosi menee ja näiden pelaajien on osoitettava kykynsä kyllä myös muissa kuin veikkausliigassa. Se, että veikkausliigassa jotenkin menestyy ei kyllä oikeastaan kansainvälisesti merkitse paljon mitään. Menestystä täytyy tulla ensiksi ulkomaisissa seuroissa, jotta maajoukkueen portteja - tai ainakin avauksen portteja - voisi avata.

Ainakin alleviivatut ovat melko nuoria ihan U21-joukkueeseenkin, joten ei sitä nyt vielä pidä olla niin huolissaan.

Itsekin näkisin suurimpana ongelmana tuon (hyökkäävien) laitapelaajien puutteen. Siihen kyllä tullaan kaatumaan ainakin "pakkovoitto" peleissä ja tullaan mahdollisesti kaatumaan vaikkei nykyisellä 4231 taktiikalla jatkettaisikaan. Aika heikko tilanne kun maan ehkäpä paras laitahyökkääjä on paskan kauden Ruotsissa pelannut Porokara. Näinköhän P Hetemaj ja Eremenkot pystyisivät pelaamaan riittävän hyvin laidassa heikompia maita vastaan? Keskikentän keskustan materiaali on sen verta vahvaa että 1-2 näistä voitaisiin laidalle uhrata. Kovempia maita vastaan Hollanti-pelissä nähty sumppu lienee ainoa menestysmahdollisuus niin nykyisellä kuin tulevalla materiaalilla.
Pallokani

Poissa Poissa


Vastaus #240 : 18.11.2010 klo 18:38:06

Idän ihme on varmaan oikeassa; nuoria ovat vielä nämä lupaavat junnut. Eli kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei vielä voi tehdä. Sitä tässä tietenkin ihmettelee, että niitäkin löytyy, jotka jo haluavat näitä maajoukkueeseen vanhoja syrjäyttämään. Parin vuoden sisällä pitäisi nähdä, onko näistä lupauksista mihinkään. Muutaman vuoden sisällä heidän (esim. Pukki, Riskit (erityisesti Roope), Schuller, Ojala sekä Lehtovaara) pitäisi jo vakiinnuttaa paikkansa ainakin jossakin keskitason eurooppalaisessa jengissä esim. tyyliin Moisander ja Sparv. Jos nuo lupaukset tuonne tasolle nousevat, niin silloin maajoukkueemme voi mielestäni näyttää kyllä jo aika hyvältä. Uskon nimittäin, että Eremenkon veljet vielä etenevät urallaan, kuten Perpakin (kenties myös velipoikakin). Varmaan myös Hämäläinenkin. Niin ja tietenkin myös Padovan (Chievo Veronan) Portin, joka saattaa jo ensi vuonna pelata Serie A:ssa.
 Ja jos Lauri Dalla Vallekin valitsee Suomen ja pääsee pelaamaan kärkitasolla jossakin Euroopan huippusarjassa, niin meillähän totta vie pitäisi olla jo kohtuullisen hyvä jengi. Eli joskus 2014 pitäisi odottaa tosi tulostakin. Mutta olisiko tämä jengi sitten parempi, kuin nykyjengi? Tähän on vaikea vastata. Ja hommaan liittyy niin monenlaista tekijää, että vaikea tässä on ennustaa. Puskistakin voi vielä löytyä yllätyksiä; tosin kehityksessä voi tapahtua myös monista syistä takapakkia. Ja aina loukkaantumisetkin tyyliin Litti ja Forssell voivat estää kehitystä.
Paperilla kaikki näyttää mielestäni kyllä aika hyvältä, mutta...

Tuo Westön ilmeinen menetys kyllä harmittaa, koska hänessä jos kenessä oli tosiainesta. Ai niin: tämä Westöhän oli näissä lupaavissa pelaajissa ilmeisesti ainoa suurseura HJK:n oma kasvatti (Ojala siirtyi vanhemmalla iällä). Pakko korjata tämäkin, koska Westö on, kuten Miklu Forssellkin Pallo-Poikien kasvatti. Eli ei ainoatakaan koko Klubi-myllyn läpikäynyttä...
Klubin kyllä pitäisi mennä itseensä, ja miettiä miksi se ei pysty tuottamaan todellisia huippulahjakkuuksia. Viimeisin taitaa olla Miklu, jonka urakin alkoi muualla...
Kuvaakohan muuten tuo huippulahjakkaan Westön välivuosiajattelu, ilmeinen lajiin kyllästyminen?, jotenkin klubilaisen junnutoiminnan tulosta.

J.K. Pyydän anteeksi: melkoinen moka, kun kaksi lupaavaa nuorta, jotka ovat vielä lähtöisin tutuilta paikkakunnilta Uudeltamaalta, jäi mainitsematta. Eli Jukka Raitala - joka tosin on jo maajoukkuessa pelannutkin -; Jukkahan on lähtöisin taas pieneltä paikkakunnalta, pienestä seurasta eli Keravalta. Jukka siirtyi Klubiin vasta 17 vuotiaana, eli ei ole varsinainen Klubi -tuote. Toinen on tietenkin toinen puolustaja mäntsäläläinen, Mäntsälän Urheilijoiden eli tosi pienen seuran kasvatti Henri Toivomäki, joka tosin jo 13 -vuotiaana siirtyi Lahteen. Raitalan urahan on jo hyvässä alussa, mutta uskoisin että Toivomäkikin tulee perässä muutamassa vuodessa. Eli saa ulkomailta kohtuullisen hyvän seuran. Niin ja sitten on toppariosastolla tyrkyllä vielä kolmaskin uusmaalaistaustainen eli sipoolainen Joona Toiviokin, jolle toivoisi tietenkin DIF: iä jo kovempaa jengiä. Toppariosasto vaikuttaisikin ainakin tässä vaiheessa tulevaisuudessa hyvinkin kovalta: Moisander, Portin, Ojala, Toivio. Valinnanvaraa on. Pakkipuoli hoituisi Raitalalla ja Toivomäellä. Seinäjoella - taas pieni fudispaikkunta - perusoppinsa saanut Lampi tietenkin olisi vielä mukana. Maalissa olisi Lehtovaara, jolle löytyy myös hyviä kakkosia: ainakin Hradecky, ellei nousekin ykköseksi. Keskikentälle riittäisi tarjontaa: R Eremenko, Sparv, Schuller, Hämäläinen, Perpa ja kenties vielä velipoikakin ja varmaan vielä Losakin. Kärjessä sitten Roope Riski, Pukki ja kenties Dalla Vallekin.
Eli kaiken kaikkiaan tulevaisuus näyttäisi siis ainakin paperilla aika hyvältä. Ja ihan varmasti - pyydän jo anteeksi - tästä olen muutamia unohtanutkin.
Ai, niin minkä ikäinen mahtaa olla se Eremenkojen nuorin? Taitaa olla vielä liian nuori em. kanssa pelaamaan. Tai kuka sitä tietää, jos nuo nyt keskiältään tuollaiset vasta vähän yli kaksikymppiset pelaavat vielä toista kymmentä vuotta. Ja miksi eivät pelaisi.
 Jostakin olen nimittäin lukenut, että tätä nuorinta Eremenkoa pidetään myös tosi huippulahjakkaana. Jos näin on, niin ehtii varmaan vielä pelata yhdessä Romanin kanssa.
Mutta voi olla, että joku vuosi 2015 voi olla tuolle koko ryhmälle vielä hieman liian aikainen vuosi; ehkä vasta jossakin vuosien  2017-2018 aikana tuo ryhmä olisi vasta parhaimmillaan. Siis vaiheessa, jossa pelaajat kansainvälisellä tasolla ovat vakiinnuttaneet paikkansa jo koht hyvissä seuroissa. Muutama ehkä Samin ja Litin tavoin jopa ihan huippuseuroissa. Ruotsin Allsvenskanin -taso ei kyllä riitä menestykseen.
« Viimeksi muokattu: 19.11.2010 klo 11:15:35 kirjoittanut Pallokani »
En tykkää

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1907


Vastaus #241 : 08.06.2017 klo 13:09:14

Modet siirtäkööt sopivampaa topiciin mutta tämä tuli haussa vastaan.

Liechtensteinin tasoiset vastustajat pitäisi voittaa aina, kuitenkin ottelu ja huono tulos jotain liechtensteinia vastaan on vain yksi kärpäsen paska isossa kuvassa. Nyt on rämmitty monta vuotta peräkkäin ja valmentajaa ollaan vaihtamassa suunnilleen jokaisen matsin jälkeen, hyvällä, tai huonolla, valmentajalla voi toki voittaa tai hävitä muutaman pisteen, mutta käytännössä ongelma on siinä että suomen materiaali on kilpailijoihin, tai ehkä enemmänkin tavoiteltuun tasoon nähden aivan umpisurkea. Jaksetaan aina muistella vanhoja hyviä aikoa Hodgsonin kanssa, unohdetaan kuitenkin että tuolloin pelaajia pelasi oikeasti kovissa seuroissa ja isoissa liigoissa monia, ok, oli myös näitä pohjoismaiden heittopussien rivipelaajia, mutta kuitenkin kun katsoo vaikka kuuluisien 2008 karsintojen pelaajalistaa niin löytyy useampia pelaajia top-4 sarjojen joukkueiden avauksesta tai ainakin vakituisten rotaatiopelaajien rooleista, sitten löytyy pelaajia näistä b-kategorian maiden keskitason ja ihan kärkitason seuroista ja moni heikommissakin sarjoissa pelaavista on jäähdyttelijöitä kovemmista sarjoista (Johansson, Litmanen). Käytännössä avaus saatiin kovalla tasolla ammattilaisena pelaavista kasaan ja muutamalle ylijääneelle paikallle piti sitten ehkä laittaa joku norjan tai ruotsin mestarijengin avainpelaaja tai jäähdyttelevä entinen huippusarjan ammattilainen.

Kun katsoo taas tätä nykyistä pelaajalistaa niin surulliselta näyttää, joukkueen avainpelaajat seurastatuksen perusteella ovat top-4 sarjojen keskitason tai putoamisvaaran jengeissä pelaavat Pohjanpalo, Hetemaj, Hradecky ja Moisander, näistäkin Pohjanpalo heikolla peliajalla mutta erinomaisten suoritusten vuoksi lasken kuitenkin kovaksi pelaajaksi. Tämän jälkeen kovissa jengeissä pelaa Lod, Uronen ja Hämäläinen ja siinä se sitten onkin, loput kahlaa divareita tai pelaa jotain heikompia sarjoja ja niissäkin harva on absoluuttisessa huippujengissä jolta mestaruutta ja euromenestystä odotetaan aina.

Pelaajatuotannosta koko touhu lähtee liikkeelle, kun veikkausliigassa ei hallita hyvin edes sellaisia perusasioita kuin vauhdista potkaisu niin miten voi odottaa maajoukkueelta yhtään mitään?
törömömmö

Poissa Poissa


Vastaus #242 : 08.06.2017 klo 23:46:33

Minulle riittäisi näin alkuun että edes nykymateriaali pelaisi omalla tasollaan. Kyllä se enempään riittää kuin tasapeliin Liechtensteinia ja Kosovoa vastaan.
Hugh

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kilo IF


Vastaus #243 : 10.06.2017 klo 21:54:51

Modet siirtäkööt sopivampaa topiciin mutta tämä tuli haussa vastaan.

Sikäli hyvä nosto, että syyskuulta 2009 olevan avausviestin pelaaja-arviot olivat ihan mielenkiintoista luettavaa. :)
tab

Poissa Poissa


Vastaus #244 : 16.07.2017 klo 22:33:33

Viestin poistettu, koska se sisälsi liikaa jalkapalloon liittyvää spekulointia

-ff2
« Viimeksi muokattu: 18.03.2018 klo 15:23:52 kirjoittanut tab »
idänihme

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #245 : 17.07.2017 klo 09:11:57

Minulle riittäisi näin alkuun että edes nykymateriaali pelaisi omalla tasollaan. Kyllä se enempään riittää kuin tasapeliin Liechtensteinia ja Kosovoa vastaan.
Kyllähän sen tosiaan heikoimpia vastaan pitäisi riittää. Hyökkäyssuuntaan materiaali on sen verta kovaa että noita vastaan pitäisi tehdä useampi maali.

Topparien tason putoaminen sen sijaan huolettaa. Miten nykymateriaalilla voitaisiin saada edes tasapelejä yhtään kovempia vastaan? Muun muassa Islantia vastaan nähtiin millainen itsari pallonhallinnan luovuttaminen on, kun about joka kymmenes vastustajan keskitys johtaa maaliin melkeinpä vastustajasta riippumatta.
törömömmö

Poissa Poissa


Vastaus #246 : 17.07.2017 klo 15:00:29

Onko Suomella jotenkin erityisen paskat topparit kun vertaa hyökkäyskalustoon? Hyökkäämässä on Tanskan liigan tähti ja Bundeksen penkkiveikko, toppareina Bundeksen huippupelaaja ja Tanskan liigan huippujoukkueen perusmies.

Lisäksi taustalla toppareita tukemassa on Bundesliigan tähti. En näe noilta osin isoa eroa materiaalin tasossa kyseisillä pelipaikoilla.

Ylläolevasta listauksestakin muuten näkyy osaltaan se, että Islanti ja Suomi ovat yli-/alisuorituslistan ääripäät. Ja että muullakin kuin pelaajamateriaalilla on merkitystä tuloksiin, mikä täällä mustavalkoisten putkiaivojen maassa ja foorumilla tunnutaan usein unohtavan.
papadopoulos

Poissa Poissa


Vastaus #247 : 17.07.2017 klo 15:47:28

Lainaus
Ylläolevasta listauksestakin muuten näkyy osaltaan se, että Islanti ja Suomi ovat yli-/alisuorituslistan ääripäät. Ja että muullakin kuin pelaajamateriaalilla on merkitystä tuloksiin, mikä täällä mustavalkoisten putkiaivojen maassa ja foorumilla tunnutaan usein unohtavan.

Islanti taitaa olla kyllä toinen ääripää, mutta Suomi aika kaukana toisesta. Heitetään nyt ensin sinne vaikka Kiina ja jatketaan siitä.

Toiseen väitteeseen kommenttina vaan, että yksittäiset ottelut on eri asia kuin keskimäärin pitkällä juoksulla. Silloin materiaalilla on paljon merkitystä.
Zazar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Trst je naš


Vastaus #248 : 17.07.2017 klo 16:12:25

Islanti taitaa olla kyllä toinen ääripää, mutta Suomi aika kaukana toisesta. Heitetään nyt ensin sinne vaikka Kiina ja jatketaan siitä.

Toiseen väitteeseen kommenttina vaan, että yksittäiset ottelut on eri asia kuin keskimäärin pitkällä juoksulla. Silloin materiaalilla on paljon merkitystä.

Kiinalla yksi (1) pelaaja euroopan huippusarjoissa. Joo, se alisuorittaa väkimääräänsä nähden koska se ei tuota hyviä pelaajia (niinkuin myös Indonesia, Intia, Bangladesh, Malesia ynnä muut).

Täällä ei kuitenkaan keskustella siitä miten MAAT tuottaa pelaajia väkilukuunsa nähden vaan siitä, miten (maa)JOUKKUEET suorittaa olemassaolevaan materiaaliinsa nähden. Kiinankin maajoukkue suorittaa käsittääkseni ihan omalla tasollaan, eloranking 72. Toisin kuin Suomen maajoukkue, minkä tyhmempikin näkee tuosta ylläolevasta listasta.
törömömmö

Poissa Poissa


Vastaus #249 : 17.07.2017 klo 18:48:14

Kiinalla yksi (1) pelaaja euroopan huippusarjoissa. Joo, se alisuorittaa väkimääräänsä nähden koska se ei tuota hyviä pelaajia (niinkuin myös Indonesia, Intia, Bangladesh, Malesia ynnä muut).

Täällä ei kuitenkaan keskustella siitä miten MAAT tuottaa pelaajia väkilukuunsa nähden vaan siitä, miten (maa)JOUKKUEET suorittaa olemassaolevaan materiaaliinsa nähden. Kiinankin maajoukkue suorittaa käsittääkseni ihan omalla tasollaan, eloranking 72. Toisin kuin Suomen maajoukkue, minkä tyhmempikin näkee tuosta ylläolevasta listasta.

Tämä. Omaa viestiäni kirjoittaessa ei ollut kuin se ylempi taulukko ja viittasin siihen. Eli fifa-ranking suhteessa top4-sarjojen pelaajiin.

 
Sivuja: 1 ... 9 [10] 11 ... 16
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines