FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.09.2021 klo 05:35:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 151
 
Kirjoittaja Aihe: FC Honka 2010 - Pojasta mieheksi  (Luettu 261085 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Vol 4

Poissa Poissa


: 26.10.2009 klo 21:35:45

Mietteitä menneestä kaudesta

Hongan mennyt kausi 2009: vieläkään ei flopattu, vieläkään ei pystiä kauden päätteeksi nosteltu. Näillä näkymin onneksi jälkimmäinen skenaario näyttää todennäköisemmältä ensi kaudella kuin ensiksi mainittu. Ainakin omalta osaltani sanoisin, että kausi vietiin päätökseen kaikenlaisten minimitavoitteiden puitteissa; liigassa kakkossija tyydyttää, cupissa olisi ollut ihan kiva päästä finaaliin asti ja euroopassa ei nyt ainakaan menty tippumaan millekään pubijengille. Ensi vuonna taas eurooppaan kokeilemaan siipiä ja liigassa tahmaisen kevätkauden jälkeen pelottelemaan tasaisempia suorittajia syksyn hurjalla nousukiidolla.

Vaikka kevätkauden konttauksesta on jo hyvin moni keskustellut hyvinkin paljon, niin mihinkään yhteissymmärrykseen syistä ja seuraksista ei olla päästy. Vaikka eriäviä mielipiteitä tämän aiheen tiimoilta löytyykin, niin itse tapahtunutta ei varmaan kukaan käy kiistämään – ei edes faktat. Kauden 13:sta ensimmäisestä ottelusta saalistettiin 21 pistettä, kun taas jälkimmäisen puoliskon aikana kerättiin kasaan 28 pistettä. Kauden 2008 loppupistemäärästä jäätiin siis yhden pisteen päähän, loppusijoitus oli sama. Hälyyttävin ajanjakso oli kauden seitsemän ensimmäistä ottelua, joidenka jälkeen pistetili näytti kahdeksaa. Jos Honka olisi jatkanut samaa tahtia koko loppukauden, niin loppusijoitus olisi ollut 11., jolla olisi kyllä peitottu KuPS ja kumppanit, muttei muita. Monien mielestä ainakin ”kotipeleissä” MYPA:a ja Lahtea vastaan olisi pitänyt tuloksellisesti pystyä parempaan kuin tasapeliin.

Mikä sitten oli tämän alkukauden heikon pelin takana? Hongan valmentaja Mika ”Bana” Lehkosuohan mainitsi joskus helmikuussa, että Honka olisi jo valmis aloittamaan liigan. Monista esitetyistä syistä harva on varmasti ollut täysin vaikuttamatta Hongan peliin. Oikea vastaus lienee ennemminkin monien asioiden summa, kuin mikään suuri yksittäinen syy: Yksittäisistä pelaajista mainittiin Jalaston lähtö. Kolme evakkokotipeliä Finnair Stadiumin muovialustalla. Vierasotteluiden perunapellot. Alle 21-vuotiaiden kisakoneeseen havittelevien keskittyminen vääriin asioihin väärällä tavalla. Asenneongelma.

Syitä ei ole kuitenkaan pakko hakea kentän ulkopuolisista asioista. Nyt kauden päätyttyä voi jokainen tilastoista helposti huomata, että Hongan koti- ja vieraspelisaldot eivät mitenkään olennaisesti eroa muiden kärkijoukkueiden vastaavista. Kun kerta Honka pelasi alkukaudesta enemmän vieraspelejä kuin loppukaudesta, niin ei ole mitenkään mahdotonta kyseenalaistaa kaikkia edellämainittuja ”kehnon alkukauden” syitä.

Tilastoilla voi aina helposti kikkailla suuntaan tai toiseen. Harva Hongan pelejä tällä kaudella enemmän nähnyt lienee kuitenkaan eri mieltä kanssani, kun sanon että alkukaudesta Hongan peli oli jollain tasolla heikompaa kuin loppukaudesta. Ehdotettuja syitä tähänkin löytyy varmasti useita, mutta yleisimmin hyväksytty teoria lienee ”ongelmat keskikentällä”.

Ongelmat keskikentällä koostui lähinnä kahdesta eri ongelmakohdasta, keskikentän keskustasta ja keskikentän laitapelaamisesta - eli toisin sanoen keskikenttä oli hyvinkin sekaisin. Kuvaavimpia otteluita kauden aikana oli mielestäni TamU-vieraspelitappio, jonka avaus näytti keskikentän osalta seuraavalta: Weckström-Otaru-Perovuo-Vasara. Keskustan ongelmat johtuivat pääosin kahdesta asiasta:

1) Perovuon kunto. Perovuon talvikausi sai ikävän lopun, kun kauden kynnyksellä Joelilta meni jommankumman käden jokin sormi paskaksi. Alkukaudesta Perovuo pelasikin kehnosti; muun muassa pelin kääntäminen oli hidasta kuin mikä. Pelattiin niitä aikoja, kun en tiennyt olisinko huolinut koko miestä edes Hongan penkille. Kisatauon aikana Joel onneksi löysi pelivireensä, ja lopun te jo tiedättekin. Joel tuskin pelaa ensi kaudella enää Hongassa, vaan siirtyy rahakkaampiin ja tasokkaampiin liigoihin.

2) Väärien miesten peluuttaminen Perovuon vieressä. Muun muassa Otaru sai paljon peliaikaa keskikentän keskustassa Joelin kanssa. Ongelmana ei ensisijaisesti ollut esimerkiksi Otarun vajaavaiset pelitaidot kyseisellä pelipaikalla, vaan ennemminkin se, että Perovuon kuntokäyrän osoittaessa miinusta, olisi keskikentän keskustaan tarvittu pelaavampaa pelaaja Joelin pariksi. Pelaajaa, joka osaa jakaa palloa monipuolisesti ja taidokkaasti sekä taitaa pelin painopisteen kääntämisen. Jos Perovuo ei tätä hommaa hoida, niin ei sitä kyllä hoida Vasara tai Otarukaan, miehet kun ovat enemmän osastoa ”työmyyrät” kuin ”Pirlo”. Jo harjoituskauden aikana pystyi helposti näkemään, että Schüllerista olisi tähän, mutta yllättävän kauan kesti ennen kuin Bana tosissaan kokeili tätä kombinaatiota. (Honka – KuPS 24.6.)

Laitapelin ongelmista ei tarvinne sen enempää selitellä, kun katsoo tuota edellämainittua TamU-vierasottelun avausta (Weckström-Otaru-Perovuo-Vasara). Savage ei jostain syystä saanut alkukaudesta peliaikaa, ja kun Otarukin pyöri enemmän keskustassa kuin laidassa, niin lopputuloksena oli, että puhtaita laitalinkkejä ei kentällä pahemmin ollut. Alkukaudesta koko Hongan laitapeli olikin lähes kokonaan Sampo Koskisen laitanousujen varassa. Ainoa puhtaampi laitalinkki joka sai niihin aikoihin peliaikaa kyseisellä paikalla oli Hannu Haarala, jonka taso laitalinkkinä ainakin silloin oli vielä hyvinkin kyseenalainen.

Vielä eräs asia, jota en jaksa nyt pahemmin tutkia ja josta en jaksa kirjoitella, mutta josta olisi kiva kuulla mielipiteitänne:

Tuli muuten yksi toinen asia alkukauden lisäksi missä pupellettiin tällä kaudella pahasti. Jokaisen maajoukkuetauon jälkeen peli oli enemmän tai vähemmän huonompaa kuin ennen taukoa. Voittiko Honka itseasiassa yhtään tauon jälkeistä matsia? Jotenkin Banan pitäisi oppia laittamaan jengi pelaamaan heti ensimmäisestä matsista lähtien hyvin. Ensi kaudella tämänkautinen pistemäärä ei varmasti riitä lähellekään mestaruutta.

Pelaajat

Seuraavaksi vähän analyysiä Hongan sopimuksellisista pelaajista. Ensiksi pelaajakohtaista, sen jälkeen pelipaikkakohtaista analyysiä. Pelaajien nimen jälkeen suluissa syntymävuosi ja sopimuksen kesto.

Maalivahdit

#1 Tuomas ”Tupe” Peltonen (s. 1977, 2010)
Vakiinnutti loppukautta kohden paikkansa Hongan ykkösmaalivahtina. Pelasi jälleen ihan mukiinmenevän kauden. Kliseisesti voisi sanoa, että hyvä jalalla, mutta liian lyhyt maalivahdiksi. Elintärkeä palanen Hongan pelisyystemiä? Riittääkö taso loppujenlopuksi jos Honka haluaa taistella tosissaan mestaruudesta?

#12 Janne Henriksson (s. 1981, 2011)
Taisteli tasaisesti alkukaudesta ykkösmaalivahdin paikasta Peltosen kanssa, mutta jäi tylysti penkkiveijariksi mokattuaan näkyvästi Azerbaidzanissa. Mielenkiintoinen pelaaja talvikaudella. Riittäävätkö torjuntaominaisuudet kompensoimaan puutteita jalalla pelaamisessa verrattuna Peltoseen? Kehittyykö paljonkin pallollisissa ominaisuuksissa talven aikana?

Koko Hongan liigahistorian aikana kannattajat ovat selvästikin muodostaneet kaksi eri koulukuntaa: Pro Tupe ja Anti Tupe -koulukunnat. Tämä onkin eräs kinkkisimmistä kysymyksistä Hongan pelaajia ja pelitapaa mietittäessä, sillä - kovimmat Peltosen kannattajatkin varmaan tämän myöntävät - totuuden nimissä on sanottava, että Peltosen nimenomaan maalivahtipeli ei ole liigan kärkipään luokkaa. Jalalla Peltonen taitaa kumminkin olla liigan paras maalivahti.

Entä sitten lupaava ja nuori (s. 1992), Pallohongassa kakkosdivisioonassa hyviä otteita esittänyt Jere Pyhäranta? Taso riittäisi aivan mainiosti Hongan penkille, mutta tällä hetkellä nokkimisjärjestyksessä on edellä kaksi hyvää liigatason maalivahtia. Tilanne on sikäli ongelmallinen, että Pyhärannan vastuulle ei voi kyllä vielä laittaa kokonaisuudessaan kakkosmaalivahdin paikkaa, mutta kyllä se kummasti lämmittäisi ainakin tämän kannattajan mieltä jos nuorelle lupaukselle annettaisiin vastuuta edes sen penkinlämmittäjän verran. Vielä yksi kausi divareissa ja vuonna 2011 oikeasti taistelemaan edustusjoukkueen maalivahdin paikasta?

Puolustajat

#2 Sampo Koskinen (s. 1979, 2010)
Kaksijakoinen kausi Koskiselta. Ei sillä, että Sampon pelissä olisi ollut mitään pidempiä hyviä tai huonoja jaksoja, vaan jokaisessa ottelussa nähtiin niin hyviä kuin huonojakin suorituksia. Paransi kyllä kauden loppua kohden peliään, mutta ei ollut lähelläkään samaa tasoa kuin kaudella 2006. Parhaimmillaan liigan paras paikallaan, mutta avainkysymys kuuluukin, onko Sampo jo uransa ehtoopuolella vai pystyykö Koskinen parantamaan otteitaan ensi kaudeksi? Itsehän toki uskon Sampon uuteen tulemiseen.

#3 Roope ”Räbä” Heilala (s. 1980, 2010)
Heilala on toinen pelaaja, jonka taso menneellä kaudella ei ollut sitä luokkaa kuin mitä se voi parhaimmillaan olla. Taisteli ja saa todennäköisesti tulevallakin kaudella taistella peliajasta Koskimaan kanssa. Näkyviä virheitä ei tule Koskimaan tavoin, ja on pallollisenakin parempi vaihtoehto, mutta taso ei varmaankaan enää hirveästi tästä parane. Riittääkö se?

#5 Henri ”Henkka” Aalto (s. 1989, 201?)
Aalto sai alkukaudesta hyvin vastuuta puolustuksen laidassa, mutta jäi yllättävän vähälle peliajalle loppukaudesta, vaikka Haarala ja Koskinen eivät pelanneet mitenkään turhan vakuuttavasti. Fysiikaltaan pärjää jo täysin miesten peleissä ja pahimmat puutteetkin pitäisi korjaantua kokemuksen myötä. Lähti käsittääkseni suorittamaan asepalvelustaan nyt syksyllä, jotenka peliaika voi olla vähän kiven alla talvella ja keväällä.

#11 Hannu ”Rankaisija” Haarala (s. 1981, 2011)
Haarala ”löysi” vihdoinkin tällä kaudella oman paikkansa puolustuksen oikealta laidalta, ja hyvä niin: joissain otteluissa Hannu oli peräti Hongan parhaimpia. Osaa nykyään haastaa yllättävän hyvin, minkä seurauksena Hannulta nähdään ajoittain hyviä nousuja. Keskelle leikkaamista ei sovi kuitenkaan tulevaisuudessakaan Haaralalta odottaa, sillä mieheltä löytyy edelleenkin pelkästään oikea jalka. En ole vielä täysin vakuuttunut, että osaa hommansa puolustussuunnan yksi-vastaan-yksi-tilanteissa. Jos kehittyy vielä talven aikana kohti ”vanhaa virettänsä”, niin ken tietää millainen ase Haarala on Hongalle ensi kaudella.

#13 Ville ”Kalle” Koskimaa (s. 1983, 2010)
Debyyttikautensa Keltamustissa tehnyt Koskimaa sovitteli kyllä useaan otteeseen antisankarin viittaa kauden aikana, ja tämä oli usein seurausta Villen vajaavaisista taidoista pelata palloa jalalla. Milloin syötti suoraan vastustajalle, milloin otti pallon huonosti haltuun ja niin edelleen. Pääpallot ovat Koskimaan vahvuus, ja niissä ei ole kyllä mitään valittamista. Pystyykö Koskimaa kehittymään vaaditulle tasolle pallollisessa pelaamisessa?

#19 Rami ”Rambo” Hakanpää (s. 1978, 2010?)
Hakanpää oli jo toisen kauden peräkkäin liigan parhaimpia toppareita, ellei menneellä kaudella peräti se paras. Itseoikeutetusti kapteenina ja hiton kovana pelimiehenä ensimmäinen nimi papereissa kun mietitään Hongan avauskokoonpanoa.

#24 Jarkko Värttö (s. 1989, 2010)
Värttö sai peräti harmittavan vähän näytönpaikkoja mennellää kaudella edustusjoukkueessa. Pelasi enimmäkseen Pallohongassa. Miten lainapesti Lahdessa sujui?

#25 Tapio ”Tapsa” Heikkilä (s. 1990, 2011)
Heikkiläkin sai harmittavan vähän näytönpaikkoja menneellä kaudella. Näkisin Tapsan mielelläni peräti liigassa kentällä, jossei nyt avauksessa niin ainakin vaihdosta tulleena. Pallovarmana pelaajana juuri Hongalle oikeanlainen toppari, joka nuoresta iästään huolimatta pysyisi varmasti puolustussuunnassakin hyvin liigakentillä mukana. Vähän pelottaa että alkaa kohta etsiä itselleen tasokkaampaa peliaikaa muualta.

Se, että näkisin mielelläni vahvistuksia ensi kauden joukkueessa juuri puolustuksessa, ei liene kenellekään mikään yllätys, varsinkin jos vertaa Hongan päästettyjen maalien määrää muihin kärkijoukkueisiin. Toki maaleja tehtiin myös enemmän kuin muut, mutta hyvä ja tehokas puolustus- sekä hyökkäyspeli eivät välttämättä ole toisiaan poissulkeavia asioita. Kriittisimmät alueet ovatkin Rambon topparipari sekä laitapuolustujien kyky puolustaa. Football Manager -ideaalimaailmassa toimisin Banan saappaissa varmaankin seuraavanlaisesti: Koskimaa ja Heilala ulos, oikeasti hyvä toppari tilalle (kuka? Lyyski on toiveunta) ja Heikkilä penkille kasvamaan korkoa. Reaalimaailmassa nykyisellä kokoonpanolla jatkaminen ensi kaudella ei ole mikään maailmanloppu, mutta kyllä se topparivahvistus olisi silti tervetullut.

Sitten itse asiaan. Mikko Sumusalo Honkaan, kiitos.

Keskikenttäpelaajat

#14 Jussi ”Jude” Vasara (s. 1987, 2011)
Super-Jude oli lempinimensä mukainen iskiessään kauden aikana ihan älyttömän paljon maaleja siihen nähden, että aloitti suurimman osan otteluista vaihtopenkin puolelta. Tällainen järjestely sopi kaiken lisäksi aika hyvin tämän kauden kuvioihin, koska loppua kohden keskikentän permanentti alkoi toimia niin hyvin, että Vasaralle ei pahemmin raaskinut antaa avauksen paikkaa muiden keskikenttämiesten kustannuksella. Liigan kliinisin viimeistelijä?

#17 Demba Savage (s. 1988, 2011)
Savage löi itsensä odotetunlaisesti läpi liigan laitalinkkieliittiin. Onneksi Demba ei ole vielä lähellekään valmis pelaaja, vaan parannettavaa löytyy monillakin osa-alueilla. Muun muassa pelinrakenteluun osallistuminen on vähän vajaavaista, eikä Demba kuluvalla kaudella loistanut mitenkään erityisen hyvin kovempia joukkueita vastaan. Parhaimmassa tapauksessa ottaa talven aikana sen ratkaisevan askeleen eteenpäin kehityksessä ja on ensi kaudella täysin pitelemätön.

#20 Nicholas ”Niki” Otaru (s. 1986, 2010)
Otarun alkukausi meni loukkaantumisesta toipumiseen ja ”keskikenttäsekoiluihin”. Kokeili myös varsin onnistuneesti laitapakin tontilla pelailua. Tätä taktista vaihtoehtoa Bana taas jätti yllättävän vähän hyödyntämättä loppukaudesta. Pelasi loppukaudella omalla tasollaan. Keskityksissä rutkasti parannettavaa.

#21 Joel ”Joel” Perovuo (s. 1985, 2010)
Heikomman alkukauden jälkeen Perovuo nosti tasoaan huimasti, ja olikin loppukaudesta liigan parhaimpia keskikenttäpelaajia. Tämän seurauksena lähtee 95 % todennäköisyydellä talven aikana ulkomaille, minkä takia syvempi analyysi lienee turha. Pallo pysyy hallussa, hyvät syötöt ja hyvät laukaukset. Hyvä pelaaja. Kiitoksia.

#26 Jaakko ”Jaska” Lepola (s. 1990, 2010)
Jatkoi viime kaudella siitä mihin toissakaudella jäi, mitään suurempia harppauksia ei kehityksessä nähty. Pelasi kuitenkin mielestäni lähes aina kentällä ollessaan hyvin, ja olisi voinut saadakin hitusen enemmän peliaikaa. Tulevaisuudessa pelipaikka löytynee enemmän keskikentän keskustasta kuin laidaista.

#28 Rasmus ”Rade” Schüller (s. 1991, 2011/12?)
Vaikka Schüller on saanut paljon hehkutusta osakseen, niin loppukausi ei kuitenkaan totuuden nimissä mennyt nuorella lupauksella aivan kohdillen; taso nimittäin alkoi ailahdella paljon. Siitä huolimatta ikäisekseen loistava varsinainen debyyttikausi niinkin kovassa joukkueessa kuin Honka. Toivottavasti pelaa ainakin koko ensi kauden vielä Hongassa, ei vähiten siksi, että olisi mukava nähdä miten Rade pärjää ilman Perovuota vieressään.

#29 Juuso Simpanen (s. 1991, 2011)
Simpasella ei mielestäni fysiikka vielä aivan riitä liigaan. Sähäkkä pelaaja, mielenkiinnolla odotellaan mitä tästäkin tulee.

Näkisin että Hongan keskikenttä on yhtä paikkaa vaille valmis ensi kautta varten: nimittäin Perovuon korvaaja. Jos organisaation sisältä halutaan löytää Schüllerin aisapari keskikentän keskustaan, niin vaihtoehdot rajoittunevat Vasaraan ja Lepolaan. Näkisin asian niin, että jos Vasaraa halutaan harkita, niin Schüllerin tulisi vielä vähän nostaa tasoaan omissa vahvuuksissaan. Lepolan kohdalla pitää vakavasti miettiä, että voiko keskikentän keskustaan laittaa kaksi näin nuorta pelaajaa? Ikähän ei missään nimessä itsessään ole este, niin kuin Radesta viime kaudella nähtiin, mutta jos molemmilla keskikentän keskustan pelaajalla nuorille tyypillisesti alkaa suoritustaso ailahdella ja tulla ”mustia hetkiä”, niin kyseessä ei ehkä ole mikään maailman varmin ratkaisu. Mutta mielelläni näkisin että talvikaudella ainakin kokeiltaisiin parivaljakkoa Schüller-Lepola.

En usko että Honka Lehkosuon johdolla palaa keskikentän timanttiin, jolloin yksi vaihtoehto Perovuon korvaajaksi olisi Weckström. Entä uusi vahvistus organisaation ulkopuolelta? Kolehmainen? Taulo? Mäkitalo? Spekuloitavia nimiä kyllä riittää. Voisiko esimerkiksi Mäkijärvi nousta Pallohongasta yllättämään?

Hyökkääjät

#6 Hermanni ”Herkku” Vuorinen (s. 1985, 2010)
Maalikuningas jo toistamiseen, monien mielestä vuoden liigahyökkääjä. Vuorinen on nopea, iso, vahva, suhteellisen taitava ja tekee hyvää pallotonta työtä. Haluaisin toki muistuttaa kaikkia siitä, että jo reilu vuosi sitten kerroin miten Herkku on Hongan hyökkäyksien tärkein yksittäinen pelaaja. Veikkaisin että aika monella, silloin eri mieltä kanssani olleella, on mielipiteet muuttuneet tässä vuoden aikana.

#7 John ”Taikuri” Weckström (s. 1980, 2010)
Weckströmin kausi meni osittain piloille pahan loukkaantumisen takia, enkä siksi oikein näe tarpeellisena analysoida mennyttä kautta kumpaankaan suuntaan. Johnny tuo ensi kaudeksi jälleen yhden hyvän vaihtoehdon hyökkäykseen. Taitava pelaaja.

#8 Markus Paatelainen (s. 1983, 2010)
Kaikkien aikojen hankinta.

#10 Jami Puustinen (s. 1987, 2011)
Puustisen tähän mennessä paras kausi, vaikka vähän oli aluksi vaikeuksia ketsuppipullon korkin avaamisessa. Ei kuitenkaan ole millään osa-alueella niin selvästi Vuorista parempi, että voisi olla täysin varma avauksen paikastaan ensi kaudella, varsinkin kun on suhteellisen samantyylinen hyökkääjä kuin Vuorinen. Toki jos treenaa hyvin ja kehittyy talven aikana, niin mitä vain voi tapahtua ensi kaudella. Kannattaisikohan tässä vaiheessa pistää lihoiksi ja ottaa parin vuoden päästä takaisin?

#15 Aleksandr ”Boris” Kokko (s. 1987, 2010)
Kokolta nähtiin tällä kaudella muutama hyvä peli, useampi huono peli. Jäi ansaitusti penkille Puustisen ja Vuorisen mättäessä kilpaa maaleja. Lohduttavinta Boriksen tilanteessa on kuitenkin se, että huonojen peliesitysten syynä ei ollut fyysiset tai tekniset vajaavaisuudet, vaan aivan käsittämättömät ratkaisut ja laiskuus: näitä on helpompi lähteä korjailemaan ensi kaudeksi. Kausi 2008 kuitenkin osoitti, että kaiken osuessa kohdalleen Kokko on liigatasolle todella hyvä hyökkääjä.

Vaikka HJK:lla oli menneellä kaudella ehkä kaikkien aikojen nimekkäin hyökkääjäkopla, niin uskaltaisin sanoa, että Hongalla on tulevalla kaudella ehkä piirun verran kovempi hyökkäysarsenaali, ainakin kun katsoo viimeaikaisia näyttöjä. Hyökkäykseen ei näillä näkymin tarvitse hankkia minkäänlaisia vahvistuksia, vaikka ei muuan Dicksonin tulo allekirjoittanutta pahemmin haittaisi. Pallohongasta löytyy vielä jo mainittujen lisäksi ainakin Rasimus ja Väyrynen.

Vuosi sitten tuli lobattua aika paljon Vuorista, ja Vuorinen kiitti minua tekemällä 16 maalia ja täten pelastaen pienetkin asiakirjoittajan rippeeni. Voisin tehdä saman taas uudestaan. En siis kehua Vuorista, vaan kehua Borista (huomatkaa melkein hieno riimittely). Kokko kun saa taas kiinni siitä maalien tekemisestä, niin niitä maalejahan myös tulee. Kokko on kuitenkin niin erilainen hyökkääjätyyppi kuin Hongan muut hyökkääjät, että jo Boriksen kentälläolo avaa uuden ulottuvuuden Hongan hyökkäyksiin. Lisäksi Kokon arvaamattomuus on hieno ase.

Ensi kauden avaus

    Vuorinen – Kokko/Puustinen
   Otaru – Schüller – x  – Savage
Koskinen – x – Hakanpää – Haarala
          Peltonen/Henriksson

x=vahvistus

Loppusanat

Noin 51 viikkoa sitten kun kirjoitin yllättävän samanlaista juttua kuin nyt, niin pelaaja-arvioiden  jälkeen päälimmäisin mieltäni vaivaava kysymys oli ”Mitä Hongan pitää pelillisesti parantaa ensi kaudeksi?”. Vuosi sitten oli kuitenkin helppo vakuuttaa (vai valehdella?) itselleen, ettei mitään oikeastaan tarvitse parantaa: uskomattoman hyvin pelattu loppukausi ja upeat otteet La Liga -joukkuetta vastaan. Joukkue ja joukkueen peli oli valmista, piti vain saada siirrettyä se sama peli seuraavalle kaudelle muutamalla vahvistuksella höystettynä. Vaan kuinkas kävikään.

Nyt ollaan jälleen samassa tilanteessa. Liigan loppusijoitus toi palkintovitriiniin lisää hopeaa hyvän syksyisen nousukiidon päätteeksi. Jälleen sama kysymys: mitä parannettavaa pelistä löytyy, kun ei se tälläkään kertaa riittänyt kultaan? Jos haluaisi mennä siitä, mistä aita on matalin, niin vastaus olisi luonnollisesti ”pitää keväästä asti olla kunnossa”. Mutta onko se loppujen lopuksi edes lähellekään oikea vastaus? Menneellä kaudella voitto Interistä olisi riittänyt mestaruuten, toissa kaudella pelin ollessa parhaimmillaan pisteitä menetettiin helposti ties kenelle. Miksi TamU on viime vuosina osoittautunut Hongalle pahaksi vastustajaksi, vaikka TamU ei muuten ole ollut kovinkaan vahva joukkue?
« Viimeksi muokattu: 05.01.2010 klo 21:11:56 kirjoittanut Vol 4 »
Vol 4

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 26.10.2009 klo 21:37:02

Huoh, aloitin kirjoittamisen kahdeltatoista tänään, en jaksanut tarkistaa tekstiä virheiden varalta.
Vol 4

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 26.10.2009 klo 21:38:24

Varaan tämän viestin Khalervokselle.
Vol 4

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 26.10.2009 klo 21:47:57

Otsikot ovat selittelijöille
Rafu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #4 : 26.10.2009 klo 21:56:40

Tosi hyvä avaus Ylos Jaksoin loppuun asti ;)

Täytyy sen verran sanoa Hongan materiaalista, että se on pirun hyvä. Kokemusta ja nuoruutta juuri sopivasti. Kokeneet pelaajat ovat järjestään hyvää liigatasoa ja nuoret jätkätkin erittäin mielenkiintoisia pelaajia (mm. Schuller, Lepola, Aalto jne). Jos Honka saa lähtijöiden (Perovuo?) tilalle niin ainekset mestaruuteen ovat olemassa. En tiedä mistä se sitten johtuu, että Hongalle sattuu kaudessa aina se "musta hetki" jolloin voitot kääntyy tasapeleiksi ja tasapelit häviöiksi.

Värtöstä sen verran, että mieluusti ottaisin Lahteen. Pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla hyvällä tasolla joten on hyvä rotaatiomies kenelle tahansa liigajoukkueelle. Pärjää pallollisena ja kaksinkamppailuissa. Jos saa säännöllistä peli-aikaa niin mahdollisuudet ovat vaikka mihin. Hongassa sitä ei lieni tarjolla lainkaan joten olisiko suunta kohti Radiomastoja? Toivotaan...
Silkkihanska

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 26.10.2009 klo 22:32:27

Vaikea ymmärtää Koskimaan dissausta. Alku vaikea, koska tuli erityylisestä joukkueesta keltamustiin, loppukesästä pääsi kunnolla vakiinnuttamaan paikkansa avauskokoonpanossa ja sen jälkeen ollut todella mies paikallaan hongan pelissä. Varmaa pallonliikuttelua, voittaa jokaisen pääpallon sekä kaksinkamppailun ja varmistelee ja paikkailee vielä muiden "höntyilyä" kiitettävästi puolustuslinjassa. Sanoisin että todella tärkeä palanen Hongan menestyksessä ensi vuonna.
ForzaInter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Mieshuorat


Vastaus #6 : 26.10.2009 klo 23:05:40

Varaan tämän viestin Khalervokselle.

:D Ylos
Eri Keeper

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Banga Gargždai


Vastaus #7 : 26.10.2009 klo 23:13:52

Varaus

"Kalleen" ja Henrikssoniin vaan luottoa. Tupe ei vaan edelleenkään ole liigan eliittiä ja "Kalle" alkoi tosiaan loppukaudesta jo näyttää ihan kovan liigatason topparilta
Kramer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honka


Vastaus #8 : 26.10.2009 klo 23:45:24

Vaikea ymmärtää Koskimaan dissausta.

Vahva sama. Mies oli loppukaudesta todella varma ja hoiteli pääpallot puolustuksessa. Viimeisessä TPS pelissä Hongan parhaimmistoa.

Olisiko keskikenttä Lepola-Schüller liian heiveröinen? Taitoa ei varmastikaan ainakaan jäisi puuttumaan. Entä voitaisiinko kuvitella keskelle myös Judea ihan avaukseen Raden pariksi?

Henrikssonille voitaisiin ainakin alkukaudesta taas sovitella ihan ykkösen viittaa, vahva luotto on mieheen.

Mikäli kärjet pysyvät seurassa, olisi Honka jälleen varteenotettava mestarisuosikki vaikka Joel lähtisikin joukkueesta. Jos Perovuo jää ainoaksi lähtijäksi, en usko Hongan edes tarvivan uusia pelaajia ensi kaudelle.
Zimo

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 27.10.2009 klo 00:12:12

Ennustan pronssia ja välieräpaikkaa cupissa. Mutta kivalla pelillä tiätty.
Bay

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Финляндия и Хонка


Vastaus #10 : 27.10.2009 klo 00:15:15

Uusi kausi, uudet kujeet Ylos Keksikääs joku vekkuli teksti tuohon otsikkoon 8)
Lance Romance

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampereen kaunein ja George Gently


Vastaus #11 : 27.10.2009 klo 00:22:23

Uusi kausi, uudet kujeet Ylos Keksikääs joku vekkuli teksti tuohon otsikkoon 8)
FC Honka 2010 - Kun ketään ei kiinnosta
Santeri

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 27.10.2009 klo 00:23:19

Kovin usein en jaksa pitkiä tarinoita forumille kirjoitella, mutta koska päivän diili jakso oli niin tylsä, niin eiköhän käydä nyt pelaajat pelaajalta läpi.

Kommenteistani, ei kenenkään kannata ottaa itseensä. Olen vain perhanan kriittinen ihminen.

Kaudesta vielä hieman alkuun. Kauden alku oli tosiaan heikko. Syytä siihen on siis vaikea löytyä, koska kauden alussa Hongan peli oli jo valmiin näköistä. Kotiottelut finskillä, ei ole mielestäni selitys, koska alustana on tekonurmi, aiempina kausinahan alkukauden heikkoutta on perusteltu juuri nurmien heikolla kunnolla. Näkemykseni mukaan, pojat lähti kauteen hieman takki auki ja sitä on vain vaikea korjata.

Pelaajat:

Maalivahdit:

Tuomas Peltonen: Pelasi oikeasti hyvän kauden, vaikka olen miestä dissannut jo monta vuotta. Vieläkin pelottaa kyllä kun tupe "yrittää" pompata keskityspalloihin. Ikävä totuus on se, että Tupe ei koskaan kestä vertailua HJK:n Walleniin ja TPS:n Lehtovaaraan. Toivon sydämmellisesti penkitystä ensi kaudelle

Janne Henriksson: EN PYSTY KÄSITTÄMÄÄN MITÄ TAPAHTUI. Toissa kaudella kotkassa oli mielestä veikkausliigan paras maalivahti, tällä kaudella ihmeellistä räpeltämistä. Okei, kotkassa tuli niin paljon vetoja, että Janne pysyi vireessä, ehkä se onkin ollut Hongassa se ongelma. Jalalla pelaaminen on todellakin heikkoa, mutta onneksi se on helmpompaa kehittää, kuin se, että Tupe kasvaisi 15 senttiä. Uskon, että aloittaa ensi kauden avauksessa, nöyristyy ja valitaan kauden jälkeen Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi (Olettaen, että Lehtovaara siirtyy muille maille)

Ensi kaudella: Janne avaa ja pelaa kauden loppuun. Tupe pelaa cupissa ja haja otteluita.
Kaudet 2011-> Tupen sopimus loppuu 2010 ja uutta ei tarvitse antaa. Ensi kaudelle voitaisiin jo hommata noin 18-20 vuotias kolmosveska, pelaisi lainalla FC-Espoossa ykköstä ja sen jälkeisellä kaudella lähtisi haastamaan Henrikssonia.

Topparit:

Rami Hakanpää: Herra ja Hidalgo. Eipä miehestä tarvitse varmaan muuta sanoa. Ilman Ramia Honka olisi jäänyt ilman mitalia.

Ville Koskimaa: Ensimmäisen näkemäni ottelun jälkeen huusin Banalle " Nyt se Ville vittuun sieltä kentältä", jossain vaiheessa kautta bana ymmärsi asiani (jätettyäni muutaman iskevän kommentin miehestä banan vastaajaan). Kun Ville palasi syyspuolella takaisin vakioavaukseen, oli kuin täysin eri mies. Kauden alussa ei osannut edes ottaa haltuun palloa. Pallollinen peli oli pahempaa kuin suurimmalla osalla 9-vuotiaista tytöistä. Mutta Syyskauden peleista en voi sanoa mitään pahaa. Plussana vielä se, että heitti 2 häkkiä enemmän kuin Rambo, toisaalta kaksi niistä omiin :)
Uskon, että talven tiukan Joga Bonito harjoittelun jälkeen, ensi kaudella Ville on taas astetta parempi pelaaja.

Roope Heilala: Toissa kaudella mielestäni pallollisena hyvä ja puolustajan hyvä. Viime kaudella pallollisena kohtalainen, puolustajana koko ajan myöhässä. Olisi ensi kaudelle täysin turha mies, mutta missä on Hongan muut topparit.

Tapio Heikkilä: Näin tällä kaudella muutaman Pallohongan pelin ja ikäväkseni on todettava, ettei fysiikka tule viela muutamaan vuoteen riittämään liigaan. Ensi kaudella pitäisi toisaalta saada jo ykkösen pelejä alle. Se kakkosen taso on vaan liian heikko. Lyö itsensä läpi veikkausliigaan 2012, mutta ei Hongassa.

Ensi Kaudella: Rambo ja Ville pelaavat vakuuttavan kauden, Heilala pelaa pelikielto/loukkaantumisottelut.
Kaudella 2011-> Itse en näe Hongan omissa rostereissa tulevia pelaajia Hongalle, joten uskon Masalinin houkuttelevan kaksi pelaajaa Honkaan, toivottavasti toisen jo ensi kaudelle.

Laitapakit:

Sampo Koskinen: Sampon kautta kuvaa loistavasti HJK ottelu. Ottelun alku hyvää fyysistä peliä. Hyviä laitanousuja, leikkas pari kertaa kivasti keskelle, mutta keskitykset ja syötöt täysin laaduttomia. Sitten tapahtumasarja:  joku ajelee Sampoa takaapäin-> Sampo näkee punaista->Sorsa pyörittää palloa laidassa->Sampo päättää tappaa-> punainen ->pihalle-> Kiitos Sampo, pilasit kauden odotetuimman ottelun. Asiaan. Sampo on hyvä puolustaja, mutta aika on ajanut ohi. Ensi kausi on viimeinen avauksessa.

Hannu "Hanska" Haarala: Olen nyt 3 vuotta huutanut Hanskaa helvettiin sieltä kentältä. Enkä muuta mielipidettäni. Hyvänä esimerkkinä voitaisiin käyttää: Kuinka monta veikkausliiga joukuetta pelauttaisi Haaralaa avuksessa. Väitän, että yhden käden sormet riittävät hyvin. Hanskalla ei ole vahvuuksia, mutta toisaalta todellisia heikkouksia ei ole (Muita kuin Gary Neville syndrooma, "Minähän en vasurilla syötä") Jonkun olisi pitänyt 2 vuotta sitten kertoa, että se lopettaminen oli oikeasti fiksu päätös. Kiitos, kumarrus ja näkemiin.

Henri Aalto: Sai kauden alusta kivasti peliaikaa, pelasi mielestäni kypsää peliä ikäisekeen ja loppukaudesta joutui penkitetyksi. Aina en yhdy banaan ja tässä on taas yksi iso syy. Ei Hanska jumalauta tuo mitään lisäarvoa kentälle Aaltoon verrattuna, plus Aalto on kehittyvä pelaaja, mitä Hanska ei ole. Lyö itsensä ensi kaudella läpi.

Jarkko Värttö: Näin Jarkon pelaavan talvella Hongan paidassa. Nopea, vahva ja hyvä pallon kanssa. Mutta taaskaan bana ei ollut kanssani samaa mieltä. Eipä tainnut päästää Jarkkoa kertaakaan kentälle kaudella ( Lainattiin tosiaan Lahteen jossain vaiheessa sitten ). Ensi kaudella pelaa Koskisen punaisten korttien pelikielto ottelut.

Ensi Kaudella: Vasemmalla Koskinen, oikealla Henri Aalto. Vahvistuksia ei tarvita
Kaudella 2011-> Aalto ( Toisaalta uskon Aallon olevan hyvinkin potentiaalinen kapitalismin kohde) ja Värttö. Tässä vaiheessa yksi uusi vahvistus tarvitaan. Sampo pelaa vielä penkiltä viimeisen kautensa ja töpeksii Hongan Eurooppa liigan lohkonvaiheen paikan.

Keskikenttä:

Rasmus Schüller: Kaikki lehdet hehkuttivat kauden tulokkaan tittelia. Rönkä vaati maajengiin. Itse häikäistyin kypsyydestä. Toivon sydämmestäni, ettei pelaajalla nouse hattuun. Ensi kaudella Hongan "fabregas". Siirtyy viimeistään kesäkuussa Espanjaan.

Joel Perovuo: Jos Honka pyytää Perovuosta 300k pelaa Joel Hongassa ensi kaudella. Toisaalta Masalin tietää, että jos kassa on tyhjä ei Arikaan saa palkkaa, joten Joel lähtee 120k +15% seuraavasta siirrosta diilillä ruotsiin tai norjaan. Kausi oli hyvä. Parasta mitä Joelilta on nähty. Toisaalta uskon, että Joelin täysi potentiaali on nyt nähty ja onkin ehkä parempi siirtyä eteenpäin.

Nicholas Otaru: Jumala !! (Okei puolueellinen mielipide) Niki on työmyyrä. Ihan ok laidassa, ok keskellä, mutta ei hyvä kummassakaan. Uskon, että jos Bana pokkaa, niin Niki tullaan näkemään tulevina kausina laitapakkina. Kaudesta ei vaan oikein jääny mitään käteen. Ei pysty haukkuu, ei pysty kehuu. Sitä perusmassaa.

Jussi Vasara: Super-Sub. Miksi Bana antaa niin vähän peliaikaa. Jos joku kaivais kauden statsit niin peliminuutit/maalit+syötöt ehdoton ykkönen. Vähän sama kuin Nikillä, ei oikein tahdo lyötyä sopivaa pelipaikkaa Hongan pelisysteemistä.

Jaakko " Se heitti sen yhen tosi siistin häkin viime kaudella" Lepola: Viime kaudella oli komeetta, tällä kaudella bana ei löytänyt käyttöä. Kehitys taisi pysähtyä aika dramaattisesti tai sit teki Puustiset (Tekee idioottimaiset ja kysyy banalta "Millon mun kannattais siirtyä ulkomaille", ei pelannu Puustinen sen jälkeen koko kaudella kuin hajaotteluita). enivei, ensi kausi ratkaisee onko veikkausliiga tasoa vai ikuinen lupaus.

Juuso Simpanen: Kuka helvetti. Yhtään peliä en oo "mielestäni" nähnyt. Joten tuskinpa voin sanoa pelaajasta mitään.

Demba Savage: Oli todella hyvä heikkoja vastaan, kovat pelaajat osas puolustaa Demban ulos. Kokonaisuudessaan hieno kausi. Lyö itsensä todellakin läpi ensi kaudella jonka jälkeen Gambialainen lyödään lihoiksi.

Markus Paatelainen: Ei pelannu yhtään matsia, joku paha alavatsavamma? Ensi kausi menee palautellessa pelikuntoon.

Ensi kaudella: Niki - Schüller - Vasara - Savage, Perovuo myydään, rahat sen verran loppu ettei Masalin hommaa uutta linkkiä kun omassa rosterissakin on. Lepola iskee joka matsissa vaihdosta kentälle, Paatelainen tekee paluun kesäkuussa.
Kaudella 2011-> Mikael Lähde tulossa junnuista, mutta ei taida ihan tähän mennessä ehtiä. Joudutaan ostamaan siis laitalinkki ja keskustan mies. Demba & Schüller laitettu lihoiksi myös.

Hyökkääjät:

Hermanni Vuorinen: On nyt kaksin kertainen maalikuningas, siitä ei pääse mihinkään, vaikka Herkkua kuinka forumeilla haukuttais. On mielestäni oikeasti roolitettuna todella tärkeä pelaaja Hongalle. Ensi kausi uran käännöspiste, vieläkö pystyy heittää yli 15 vai onko Herkusta sittenkään siihen. Tällä kaudella Rambon jälkeen Hongan hopean kakkosmies.

Jami "J-Nam" Puustinen: Nopea. Siihen ne ylistys-sanat sitten jääkin. En pysty käsittämään kauden maalimäärää, mutta mikäs mä oon arvostelee. On kuin köyhän miehen Micheal Owen, oikessa joukkueessa, oikein roolitettuna varmasti veikkausliiga tason pelaaja. Mutta siihen se sitten jääkin. Pelaa uransa korkeimmalla tasolla. Taantuminen odotettavissa kun nopeus tippuu.

John "Taikuri" Weckström: Harmi, että loukkaantui niin pahasti. Ei jäänyt kaudesta paljoa käteen, koska John tarvii pitkän kauden, saadakseen unelma laukauksia riittävästi sisään. Hyvä vaihtomies ensi kaudella

Aleksandr Kokko: Miten voi joku muuttua talvella liigan arvaamattommimmista (en oo varma, onko tollasta sanaa ees) ylimielisimmäksi. Lahjoja on, mutta pää ei taida kestää. Toivotaan, että tajuu ensi kaudella oman paikkansa. Ei se yksi Real Betis huhu Kokosta sen parempaa pelaajaa tee.

Konsta Rasimus: Näin yhden pelin. Näin yhden turhan hankinnan. Vähän saman tyylinen kuin Jani "Bätmän" Bäckmän. Ei tule koskaan lyömään itseään Hongassa läpi.

Tim Väyrynen: Näin pari ottelua Pallohongan riveissä. Potentiaalia on paljon, fysiikka vaan on vielä B-junnuissa, mutta parin vuoden päästä lyö itsensä varmasti läpi.

Ensi Kaudella: Vuorinen - Puustinen aloittaa. Penkiltä Kokkoa ja Weckströmiä. Rasimus saa 2 näytönpaikaa ja sen jälkeen lainataan Lahteen. Väyrynen tekee debyytin
Kaudella 2011-> Vuorinen - Kokko, Weckström on out. Puustinen on ylimielinen, Väyrynen tulee vaihdosta joka matsissa

Ensi kauden odotusarvo on varmasti taas mitalli. Totuus on vaan se, ettei Hongan materiaali tule riittämään mestaruuteen. Sen voin jo tässä vaiheessa vannoa.

Jos, joku otti itseensä kirjoituksesta niin ei kannata. Olen Hongan fani, en kuitenkaan kuulu Kolistajiin. Istun omalla kausikorttipaikallani keskiviivalla. Olen niitä ihmisiä jotka kolmekymppisenä vieläkin kuvittelee, että jos olisi saanu mahdollisuuden olisi itse parempi kuin Hanska. Psykiatrini onkin aina sanonut itsetuntoni olevan kohdillaan.

Kiitos, Kumarrus ja nähdään ensi kaudella
-H-

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 27.10.2009 klo 00:27:35

Uusi kausi, uudet kujeet Ylos Keksikääs joku vekkuli teksti tuohon otsikkoon 8)

FC Honka 2010 - Banan jogabonito tähtää mestaruuteen ja Eurooppa-liigaan.
TZagallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eilen, tänään, huomenna


Vastaus #14 : 27.10.2009 klo 00:27:36

Markus Paatelainen: Ei pelannu yhtään matsia, joku paha alavatsavamma? Ensi kausi menee palautellessa pelikuntoon.
Polvi muistaakseni. Mahtaako tulla koskaan oikeasti kuntoon, mielestäni on kuulostanut vähän siltä että saas nähdä miten käy, ainakaan ilman lisäoperaatioita.
ackaz

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tapiola


Vastaus #15 : 27.10.2009 klo 00:28:57Ja Bengalinvesi haluaa vielä kerran tuoda hauskan juttunsa esille, kun aikaisemmin sitä ei noteerattu.. ::) Alas
« Viimeksi muokattu: 27.10.2009 klo 00:30:31 kirjoittanut ackaz »
peng.xuefeng

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 臥虎藏龍


Vastaus #16 : 27.10.2009 klo 06:02:20

Mainio aloitus uutta kautta odotellessa. Finskin sekundastadion, never again.
Mikenaattori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tapion Honka


Vastaus #17 : 27.10.2009 klo 07:28:55

Mainio aloitus uutta kautta odotellessa. Finskin sekundastadion, never again.

No eipä tässä nyt vielä ihan vesi kielellä uutta kautta odoteta.

Vol nelkun aloitusta lukiessani huomasin saman toistuvan useiden pelaajien kohdalla: "talvella vaaditaan kehitystä." Tämän kauden Hongassa oli oikeastaan vain kaksi pelaajaa, jotka pystyivät pitämään (korkean) tasonsa läpi kauden. Herkku ja Rambo. Loppukauden perusteella Joelista olisi saatu kolmas, mutta siirtynee muualle ja miehen varaan onkin siis turha laskea. Väitän, että mestaruuteen näitä pelaajia tarvitaan neljä. Edelle mainittujen lisäksi yksi keskikentän keskustaan ja yksi maaliin.

Maalvahtipuolelle ei tulokkaita ole tulossa, joten nyt vaadittaisiin jommalta kummalta vakuuttavia näyttöjä. Itse näkisin mielummin Henrikssonin ykkösenä, mutta ei käyne kiistäminen, että tällä kaudella Peltonen oli parempi maalivahti. Joku sanoikin ylhäällä hyvin, että Tupe ei tule koskaan kestämään vertailua Walleniin tai Lehtovaaraan; Henrikssonista siihen voisi mielestäni ollakkin. Toki vaatisi huomattavasti tätä paremman kauden. Taitoa kuitenkin riittää, se nähtiin KooTeePeessä.

Keskikentällä profiilipelaajaongelma voi ratketa kahdella tavalla. Itselleni mieluisampi ja tosin riskialttiimpi olisi Schüllerin nousu Fabegasmaisesti "valmiiksi pelaajaksi" helvetin nuorena. Edellytykset on, tason vain tulee kestää ottelusta toiseen. Jos puolestaan päädytään hommaamaan ulkopuolinen vahvistus tulee tämän olla helvetin pätevä ja valmis pelaaja. Ägän vaikutus klubissa jo nähtiin, toisaalta myös Saarisen aikanaan Hongassa. Uuden pelaajan tuominen systeemiin on aina vaikea, mutta tarpeeksi kokenut ja oikeantyylinen pelaaja kyllä sopeutuu ajoissa joukkueeseen. Mäkitalon tulemista en tällä haavaa hyvällä katselisi, mutta jos Rade ei avainpelaajan roolia pysty ottamaan ja todella kovaa pelimiestä ei saada (keitä edes on tarjolla?) lienee ainoita vaihtoehtoja. Toisaalta mestaruus vaatisi Muksultakin Radelta vaatimaani nousua avainpelaajaksi Hakan penkkiveijarista. Edellytyksiä toki on, sillä vyöllä roikkuu jo yksi mestaruus; tosin Chatton apupoikana.Muiden pelipaikkojen osalta ei mielestäni vahvistuksia juurikaan tarvita. Kakkosveskari on joka tapauksessa pätevä mies päädyttiin sitten kumman tahansa veskarin penkitykseen. Laitapuolustajina Haarala ja Koskinen ajavat asiansa ja en katsoisi pahalla, jos Niki vetäisi koko kauden laitapakkia. Aaltokin klaaraa roolinsa, mutta en miehelle vielä selkeää avauksen roolia soisi; sen verran tulee vielä topparille laidalla virheitä. Välillä tuntuu, että olen ainut joka nuo virheet näkee. Toivottavasti tämä johtuu siitä, etten pysty suhtautumaan pelaajaan täysin objektiivisesti. Topparina Koskimaa on näyttänyt pärjäävänsä Rambon rinnalla ja uskon perseilyjen vähenevän ottelu ottelulta. Heilalan taso kolmostopparina ailahtelee, joten ehkä tässä olisi yksi vahvistuksen paikka?

Keskikentällä Savagen paikka oikeana linkkinä lienee selviö, vasemmalla tulee sitten kinkkisempää. Juden toivoisin jatkossakin hoitavan Super Subin virkaa, ja Otarua peluuttaisin ehkä mieluiten pakkina. Paatelainen voisi olla ratkaisu, tosin miestä tuskin koskaan kuntoon saadaan. Todennäköisesti tämä paikka tullaan jakamaan akselilla Otaru/Paatelainen/vahvistus. Lepolan paikan näen jatkossa selkeästi keskellä.

Kärkimiehistö onkin sitten kovaa luokaa ja kunhan vain Boris saisi paketin taas kasaan olisi vaihtoehtoja Suomen mittapuulla huikea määrä. Mikäli Borre ja Jami vetävät molemmat kuivaa kautta samaan aikaan voi Herkulla olla edessä raskas urakka; tosin uskon Weckströmin tasaiseen kauteen ja sitä kautta vastuun jakautumiseen.

Kaikki edellytykset mestaruuteen jälleen löytyvät, nyt vain homman pitää toimia alusta asti. Ihanne kokoonpanon katsoisin kutakuinkin seuraavaksi:

                  Vuorinen - Puustinen/Kokko
 Otaru/Vahvistus - Lepola/Vahvistus - Schüller - Savage
Koskinen/Otaru - Hakanpää - Koskimaa - Haarala/Otaru
                           Henriksson

Profiilimiehet vielä boldattuina. Keskikentän keskusta saattaa näyttää hurjalta, mutta korostan boldatulta vaadittavan todella korkeaa suorittamista läpi kauden. Lepola kyllä klaaraa apumiehen paikan ja iskee päälle lähemmäs kymmenen maalia, jos Lepola - Schüller akselilla läpi kauden mennään. Saa ottaa talteen.

Joulupukin toivepakettiin siis Schüllerin vakiintuminen omalle tasolleen ja Paatelaisen kuntoutuminen pelimieheksi. Varauksella sitten vasen laituri ja edullinen toppari. Superyllärinä sitten jonkun Pallohongan jätkän sensaatiomainen kokoonpanoon murtautuminen, mutta hiljaista taitaa olla vielä 2010 kaudelle. Heikkilä lienee lähinnä, mutta soisin miehelle yhden kauden ykkösen alemman keksikastin jengissä ennen Hongan edariin siirtymsitä. Mikäli uutta topparia lähdetään hommaamaan (mihin en kyllä liiemmin usko) pitää sopimuksia kirjoitettaessa olla selkeät suunnitelmat siitä, miten Tapsalle rouhitaan kolmostopparin paikka kaudeksi 2011 (viimeistään 2012).
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 27.10.2009 klo 10:49:26

Ja Bengalinvesi haluaa vielä kerran tuoda hauskan juttunsa esille, kun aikaisemmin sitä ei noteerattu.. ::) Alas

Onko surkeampaa kuin tulla kahdesti ilmoittamaan ettei kiinnosta :D
idänihme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #19 : 27.10.2009 klo 11:26:16

Pelaajista:
Ihan hyvinhän tuossa tuli lueteltua nuo materiaalin hyvät ja huonot puolet ja aika pitkälti niihin voi yhtyä.

Itsekin näkisin että ainut jossain määrin vahvistamista tarvitseva paikka on keskikentän keskusta, jos ja kun Perovuo lähtee ulkomaille. Itseasiassa voi olla niin että keskikentän keskusta olisi muutenkin se paikka mitä tarvitsisi parantaa. Turusen lähdettyä ei ole sellaista selvää puolustavaa vaihtoehtoa jonka voisi turvallisesti laittaa pelaamaan kenen tahansa ringistä löytyvän keskikenttäpelaajan pariksi, jos "sillä toisella kaverilla" on huono pelipäivä ja hänet joudutaan vaihtamaan pois. Tai no onhan meillä Rambo, mutta häntä ei topparin paikalta kyllä halua enää ikinä irroittaa.

Esimerkkitapauksena vaikkapa Vasara-Schuller kaksikko, josta Schuller halutaan sivuun loukkaantumisen, väsymyksen tms vuoksi. Jo nykymiehistöllä tämä olisi paska tilanne kun Perovuo-Vasara ei vaan toimi. Perovuon lähdettyä vastaava tilanne on mahdollinen kaikissa sellaisissa tilanteissa kun Schullerin parina on vähänkään puolustussuuntaan rajoittunut pelaaja. Tämän vuoksi tarvitaan varsinkin puolustussuuntaan vahva keskikenttäpelaaja, jonka toki pitää osata myös rakentaa peliä. Periaatteessa Saarinen olisi ollut tähän tarkoitukseen melkeimpä täydellinen pelaaja, mutta kyllähän sen ymmärtää ettei hän Honkaan tullut viime keikan esitysten ja Hongan keskikenttäpelaajien määrän vuoksi.

Pelisysteemistä:
Itse melkeimpä toivoisin että 06 kauden 4132 pelisysteemiä uskallettaisiin käyttää alkukauden peleissä vähänkin heikompia jengejä vastaan. Siis siten että keskikentälle uskallettaisiin tarvittaessa laittaa vaikkapa kolmikko Otaru, Weckström, Savage. Tiedän että tuolloin menee ihan liikaa maaleja omiin, mutta tasurien välttämiseksi tärkeintä olisi tehdä maaleja. Ainakaan mihinkään viime kevään tyyliseen 4222 nyhjäystaktiikkaan ei kannata vaihtaa koska 0-0 ja 1-1 tuloksiin ei ole vaan varaa. Alkukauden vähemmän valmiita vastustajia vastaan hurlumheipallolla tulisi kuitenkin lähes joka pelissä pari maalia enemmän vastustajan päätyyn. Alkukauden kokeilujen jälkeen perus 442 linjassa toimi vihdoin hyvin. Tällä kaiketi kannattaa jatkaa sillä puolustus toimi ihan ok ja maaleja ainakin tuli riittävästi. Tuota nyhjäystaktiikkaa kannattaisi kyllä myös kokeilla talvella harjoituspeleissä. Voisi olla hyvä ase joissain vaikeissa vieraspeleissä ja eurokentillä.

Ylipäänsä hyökkäyspeli pitäisi saada toimimaan jo keväällä. Sillä ne mestaruudet voitetaan. Toisin kuin jotkut "asiantuntijat" väittävät niin hyvällä puolustamisella voitevaan vain cup ja säilytetään sarjapaikka, kun taas mestaruuteen tarvitaan maaleja ja voittoja. Jo sen ensimmäisen pelin voittamalla saa mukavan (parina viime kautena ainakin pari pistettä lisää olisi ollut syksyllä varsin mukavaa) etumatkan vastustajiin. Lisäksi vielä maalin johtoasemassakin pitää jatkaa samaa myllytystä. Tällä kaudella vastustaja päästettiin monesti tasoihin kun ylivoimaisesta hallinnasta huolimatta ei tehty toista maalia. Tätä on turha ikinä laittaa huonon viimeistelyn piikkiin. Esim MYPA ja Haka-tasureissa ei vaan luotu riittävästi hyviä maalintekopaikkoja. Riittävä määrä ei ole 3, 5 tai 15 vaan riittävä määrä on silloin kun niistä tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja.
« Viimeksi muokattu: 27.10.2009 klo 11:39:51 kirjoittanut idänihme »
Viltsu

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 27.10.2009 klo 12:07:27

Pelisysteemistä:
Itse melkeimpä toivoisin että 06 kauden 4132 pelisysteemiä uskallettaisiin käyttää alkukauden peleissä vähänkin heikompia jengejä vastaan. Siis siten että keskikentälle uskallettaisiin tarvittaessa laittaa vaikkapa kolmikko Otaru, Weckström, Savage. Tiedän että tuolloin menee ihan liikaa maaleja omiin, mutta tasurien välttämiseksi tärkeintä olisi tehdä maaleja. Ainakaan mihinkään viime kevään tyyliseen 4222 nyhjäystaktiikkaan ei kannata vaihtaa koska 0-0 ja 1-1 tuloksiin ei ole vaan varaa. Alkukauden vähemmän valmiita vastustajia vastaan hurlumheipallolla tulisi kuitenkin lähes joka pelissä pari maalia enemmän vastustajan päätyyn. Alkukauden kokeilujen jälkeen perus 442 linjassa toimi vihdoin hyvin. Tällä kaiketi kannattaa jatkaa sillä puolustus toimi ihan ok ja maaleja ainakin tuli riittävästi. Tuota nyhjäystaktiikkaa kannattaisi kyllä myös kokeilla talvella harjoituspeleissä. Voisi olla hyvä ase joissain vaikeissa vieraspeleissä ja eurokentillä.

Ylipäänsä hyökkäyspeli pitäisi saada toimimaan jo keväällä. Sillä ne mestaruudet voitetaan. Toisin kuin jotkut "asiantuntijat" väittävät niin hyvällä puolustamisella voitevaan vain cup ja säilytetään sarjapaikka, kun taas mestaruuteen tarvitaan maaleja ja voittoja. Jo sen ensimmäisen pelin voittamalla saa mukavan (parina viime kautena ainakin pari pistettä lisää olisi ollut syksyllä varsin mukavaa) etumatkan vastustajiin. Lisäksi vielä maalin johtoasemassakin pitää jatkaa samaa myllytystä. Tällä kaudella vastustaja päästettiin monesti tasoihin kun ylivoimaisesta hallinnasta huolimatta ei tehty toista maalia. Tätä on turha ikinä laittaa huonon viimeistelyn piikkiin. Esim MYPA ja Haka-tasureissa ei vaan luotu riittävästi hyviä maalintekopaikkoja. Riittävä määrä ei ole 3, 5 tai 15 vaan riittävä määrä on silloin kun niistä tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja.

No nyt on ainakin Lehkosuon taustalla aikamoinen taktiikkavelho, kun Gert Remmel liittyy valmennusryhmään mukaan. Uskoisin, että Remmelillä on taktiikkapuolellakin hommia tiedossa.
hombre

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hannu Tihinen kännissä


Vastaus #21 : 27.10.2009 klo 18:46:13

Lainaus
Turusen lähdettyä ei ole sellaista selvää puolustavaa vaihtoehtoa jonka voisi turvallisesti laittaa pelaamaan kenen tahansa ringistä löytyvän keskikenttäpelaajan pariksi, jos "sillä toisella kaverilla" on huono pelipäivä ja hänet joudutaan vaihtamaan pois. Tai no onhan meillä Rambo, mutta häntä ei topparin paikalta kyllä halua enää ikinä irroittaa.

Oliskohan Marco Matronesta tähän? Ei nyt avauksen kamaa varmaan nykynäytöillä Hongassa olisi, mutta ringinleventäjänä?
Mikenaattori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tapion Honka


Vastaus #22 : 27.10.2009 klo 22:09:17

Oliskohan Marco Matronesta tähän? Ei nyt avauksen kamaa varmaan nykynäytöillä Hongassa olisi, mutta ringinleventäjänä?

Ei ringinleventäjiä vaan avauskamaa kiitos.

Margille noin yleisesti toki Ylos

Jotkut huhut vievät miestä Lahteen. Hevosmiehet kertovat, että koulut alkamassa sielä suunnalla.
Jörg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, 1.FC Köln


Vastaus #23 : 28.10.2009 klo 01:18:25

Hyviä tekstejä !

Vepsupeliä odotellessa...
Tangomursu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: https://youtu.be/IT7hZfIjpCc


Vastaus #24 : 28.10.2009 klo 04:53:01

Sisäpiirin lähteeni huhuilevat, että palkat sun muut raavitaan kerta kerralta vaikeamman kautta kasaan. Ei siis mitään Salon Ekin suuria puhalluksia, mutta jotain fibaa. Haaveillun stadionin olemattomasta käyttö- ja täyttöasteesta sekä rahansa muihin hankkeisiin osoittaneesta Espoon kaupungista on varmaankin väännetty jo useampi kymmenen sivua, joten ei niistä sen enempää, ette saa stadionia.
Pelaajia pitäisi saada kaupaksi, mutta kuinka kuumaksi kauppatavaraksi arvioisitte vaikkapa Perovuon?
Pystytäänkö pihisevään kuplaan puhaltamaan väliaikaisesti lisää ilmaa?

Nyt kun tuli cupissakin jo välierävaiheessa turpaan, niin varmaan nämä ei me haluta mitään voittaa-jutut mahtavat harmittaa?
Kivahan noita mantroja on hokea, kun on ihan itse ennakkosuosikin asemasta kaikki kustu, mutta vastatkaa rehellisesti; vituttaako ensi kauden jälkeen, jos mestaruus jää jälleen saavuttamatta?
Kovasti tunnuitte juhlivan toissijaisuuden toissijaisuutta, hopeaa.

 
Sivuja: [1] 2 ... 151
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa