FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.04.2024 klo 00:17:21 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 3 [4]
 
Kirjoittaja Aihe: PALLOLIITTO Norjan, Tanskan ja Ruotsin liittojen tasolle  (Luettu 13684 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
MestariM

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamUn hengityskone, Huuhkajat, São Paulon bambit


Vastaus #75 : 17.11.2009 klo 18:02:44

Tuo pianonsoitto oli kyllä mainio vertaus! Kuinka moni vanhempi tosiaan hyväksyisi sen, että oman Ulla-Petterin pianonsoiton opettaja keskittyisi "pimputteluun" ("kokeilepas nyt vähän painella niitä eri koskettimia niin, että niistä kuuluu kiva ääni...") eikä yrittäisikään opettaa oikeata soittotaitoa :-)

Hauskanpito on avain kehitykseen. Itse lopetin pianonsoiton, koska en tuntenut saavani toteuttaa itseäni. Opettajaa harmitti, sillä piti minua musiikillisesti lahjakkaana. Sittemmin itseopiskelin basson ja ryhdyin makuuhuonerokkariksi.
Jos olisin pianistina saanut nuoteista soittamisen sijaan toteuttaa itseäni ja soittaa juuri niinkuin itsestä tuntui hyvältä, olisin varmaan aika hyvä pianisti.

Eli jos valmentaja ei anna lasten pelata lasten ehdoilla, niin aika äkkiä loppuu harrastaminen.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #76 : 17.11.2009 klo 19:11:08

Hauskanpito on avain kehitykseen. Itse lopetin pianonsoiton, koska en tuntenut saavani toteuttaa itseäni. Opettajaa harmitti, sillä piti minua musiikillisesti lahjakkaana. Sittemmin itseopiskelin basson ja ryhdyin makuuhuonerokkariksi.
Jos olisin pianistina saanut nuoteista soittamisen sijaan toteuttaa itseäni ja soittaa juuri niinkuin itsestä tuntui hyvältä, olisin varmaan aika hyvä pianisti.

Eli jos valmentaja ei anna lasten pelata lasten ehdoilla, niin aika äkkiä loppuu harrastaminen.
Jouduin pieneen, joskin herrasmiesmäiseen konfliktiin kerran, kun neljä "toiselle puolelle" puutarhatuoleihin asettautunutta isää ja äitiä ryhtyivät ripittämään Pikku-Joonasta, joka harhautti laidalla kaksi, mutta löysi kolmannessa voittajansa. Sanoin oikein kiltisti lapsen kuulematta, että moisista ripitykistä pitäisi pidättäytyä. "Kehitetään joukkuetta" tuli samanaikaisesti neljästä suusta. Jepulis, minusta tuo vertaus soittotunteihin on erittäin osuva. Meillä opetetaan orkesterin jäseneksi ihan ensimmäisistä tunneista lähtien.

En halua irrottaa tätä keskustelua aiheesta, joten muistutan siitä, että liitto vastaa viime kädessä siitä millaisessa ilmapiirissä kasvatustyötä tehdään. Ilmapiiri tuossa yhteydessä kaiken kattavana terminä. Sikäli en näe paljon toivoa Urheilukadun nykyisissä teknokraateissa. Kunnes toisin todistetaan, en usko heiltä löytyvän riittävää näkemystä, intohimoa ja uskottavuutta. Tehtävä sopisi paljon paremmin jollekin Rautiaisen tai Atikin kaltaiselle puolihullulle.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #77 : 17.11.2009 klo 21:06:53


Vertaus pianonsoittoon on siinäkin mielessä täydellinen, että kukaan ei oikeasti opi soittamaan käymällä kerran viikossa soittotunnilla, vaan ainoastaan harjoittelemalla omalla ajallaan. Tämä pätee 100% myös futistaitoihin, joten viikkotreeneiltä tulisi jäädä riittävästi aikaa ja voimia omatoimiharjoitteluun ja pihapeleihin.

Tässä kohtaa myöskin valmentajan kyky sytyttää harjoittelun kipinä on ensiarvoisen tärkeä, koska ilman sitä junnut pelaavat pleikkaria ja tölläävät salkkareita iltaisin.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #78 : 17.11.2009 klo 21:08:08


En halua irrottaa tätä keskustelua aiheesta, joten muistutan siitä, että liitto vastaa viime kädessä siitä millaisessa ilmapiirissä kasvatustyötä tehdään. Ilmapiiri tuossa yhteydessä kaiken kattavana terminä.


Paljon täälläkin parjattu Kaikki Pelaa, missä pelaa ???
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #79 : 17.11.2009 klo 21:12:36

Paljon täälläkin parjattu Kaikki Pelaa, missä pelaa ???

Itse en ole ikinä kokenut Kaikki Pelaa -ajattelua mitenkään konkreettisesti. Kauhutarinoita kaverien kahden päivän turnausmatkoista penkkiä kuluttaen olen kokenut vain tarinoina. Siksi olen vähä jäävi. Hyvä periaate, mutta en kuitenkaan kuvailisi useimpien jengien henkeä mitenkään kannustavaksi. Syy siihen ei kuitenkaan ole varsinaisesti liitossa, vaan suomalaisessa asepalvelussa, jossa opetetaan, että ryhmiä käsitellään alentavasti puhuttelemalla ja vittuilemalla.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #80 : 17.11.2009 klo 21:23:58

Paljon täälläkin parjattu Kaikki Pelaa, missä pelaa ???

Ongelmahan on se, että sääntöjä kunnioittavat teknoraatit tajuaa tonkin väärin.
Ideahan on nimenomaan, että Kaikki Pelaa, omalla tasollaan.

Valitettavasti liian monen mielestä Kaikki Pelaa saman verran tasoon katsomatta.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #81 : 17.11.2009 klo 23:01:37

Ongelmahan on se, että sääntöjä kunnioittavat teknoraatit tajuaa tonkin väärin.
Ideahan on nimenomaan, että Kaikki Pelaa, omalla tasollaan.

Valitettavasti liian monen mielestä Kaikki Pelaa saman verran tasoon katsomatta.
Joo. En futarina, valmentajana enkä isänä voi mitenkään ymmärtää esim. vanhempia, jotka on suurin piirtein haastamassa valmentajaa oikeuteen siitä, että tämä yhteen "ylimääräiseen" turnaukseen kokoaa porukan ns. paremmuuden mukaan. Tällaisestakin on kokemus. Onneksi vain vierestä seuraten.
koera

Poissa Poissa


Vastaus #82 : 18.11.2009 klo 00:58:29

1-kohta: On välttämätön pakko, että koulutus täytyy käydä pohjalta asti, mikäli näyttöjä ei löydy. Sen voi todeta jo miettimällä kuinka moni forumisti pitää itseään jalkapalloasiantuntijana. Tottakai olisi hyvä, että aiemmalla pelaajataustalla olisi enemmän merkitystä, mutta fakta on se, että esimerkiksi hyvin monen kakkosen ja kolmosen joukkueessa pyörii sen luokan kesähessuja, että on vain hyvä, että heidän osaamisensa rinnastetaan lähes 0-tasoon. Varsinkin kun monet näistä voivat vielä ymmärtää jalkapallosta jotain, mutta käsitykset ihmisten ohjaamisesta ja edes alkeellinen pedagoginen ymmärrys puuttuu.

D-tason koulutukseen ilmestyvä porukka on varsin sekalaista seurakuntaa. Ainakin suurimmilla paikkakunnilla olisi mahdollisuus jakaa eri lähtökohdista tuleville valmentajanaluit eri ryhmiin. Kyllä nuo kolmosdivarin kesähessutkin tietävät eri syöttö- ja laukaisutavat, ovat olleet sen verran monissa harjoituksissa että treenipankkiin löytyy valmiiksi materiaalia, sääntöjä ei tarvitse selittää ihan alusta asti, jne. Heidän kanssaan voitaisiin keskittyä vaikkapa siihen pedagogiikkaan.

Toinen vaihtoehto olisi mahdollisuus tasokokeeseen, vaikkapa pientä maksua vastaan. Jos jollain on viisi vuotta valmennuskokemusta, osaa esimerkkinä selittää aluepuolustuksen periaatteet paperilla ja kertoa herkkyyskausista, tälläistä kaveria on ihan turha kiusata noilla D- ja C-tason kursseilla. 

Lainaus
Toisaalta logiikka sen takana, että edistyneet kurssit keskittyvät aina vanhempien pelaajien valmentamiseen, voi piillä siinä, ettei nuorempien pelaajien valmentamiseen keskittyville kursseille riitä Suomessa kysyntä - ts. nuorempia pelaajia valmentavat (kliseisesti) usein sukulaiset ym. lähipiirin henkilöt, joita "HC-valmentaminen" ei välttämättä kiinnosta yhtä paljon, kuin niitä, jotka todella haluavat pyrkiä valmentamaan niin kovalla tasolla (=edustusjoukkue/"miehet"), kuin vain suinkin mahdollista.

Palloliitto teki onneksi kädenojennuksen, ja ainakin tuo ihan ensimmäinen kurssi on nykyään ilmainen. Enempi kouluttautuminen ei totta tosiaan kaikkia sukulaisvalmentajia välttämättä kiinnosta niin paljon, että siihen käyttäisi muutenkin kiireisiä viikonloppujaan. Palloliitto voisi jalkauttaa välillä kouluttajiaan, jotka kiertäisivät treeneissä auttamassa ja antamassa vinkkejä. Tälläinen toiminta kehittäisi treenien laatua, ilman että muutenkin omaa aikaansa urhaavat ja arvokasta työtä tekevät henkilöt joutuisivat näkemään lisävaivaa. Esimerkkinä sellainen treenien suunnitteluun liittyvä hölmöys, jota vieläkin näkee harmittavan usein: laukaus- ja 1vs1-tyyppisissä harjoituksissa porukka seisoo jonossa ja katsoo kun yksi kerrallaan joku käy vetämässä valmentajan antaessa syötön. Pallokosketusten määrä jää olemattomaksi, joillekin tulee suorituspaineita pieleen mennen suorituksen jälkeisen huutelun takia. Yksinkertaisilla vinkeillä sama aika voidaan käyttää paljon paremmin hyödyksi.   

Lainaus
"monen tärkeän tiedon saaminen kestää pitkään." --> monen tärkeän tiedon omaksumiseen tarvittava näkemys syntyy ainoastaan kokemuksen avulla, joka usein syntyy vasta pitkän ajan myötä.

Hmmmm. Ei yliopisto- tai ammattikorkeakouluopiskelijakaan saa välttämättä kovinkaan paljon käytännön työkokemusta, mutta silti parhaat pääsee papereilla suoraan töihin. Ei tuo Palloliiton koulutusohjelma kuitenkaan mitään tähtitiedettä ole. Kokemus on loppukädessä määrävä tekijä, sen myötä valmentaminen opitaan. Kursseilla saa ideoita, teoriapohjaa, yhdellä sanalla valmiuksia. Miksi näitä tulisi pantata?

Lainaus
käytäntö jonkinlaisella teorian tuntemuksella on lähes poikkeuksetta hedelmällisempää kuin pelkkä teorian tunteminen. On hyvä, että käytännön kokemusta tasojen välillä vaaditaan, sillä eihän ilman käytäntöä osaa esimerkiksi reflektoida ja kyseenalaistaa omia tekemisiään. Väittäisin, että ylimmille tasoille pääsemiseksi on asetettu tietty kokemusvaatimus juuri siksi, että on tiedostettu, että yleensä juuri tämä kokemus ja meriitit osoittavat valmentajan olevan "kypsä" siirtymään seuraavalle tasolle, jolla tätä kokemusta vaaditaan.

Kaksipiippuinen juttu. Olen lainauksen sisällöstä ihan samaa mieltä, mutta toisaalta toivoisin omistautuneille valmentajille mahdollisuutta harppoa nuo portaat. Nyt ne ovat melko loivat ja tavallaan kuvastavat hyvin koko systeemin jäykkyyttä: systeemi on alunperin suunniteltu Palloliiton, ei valmentajien lähtökohdista. Parannuksia on tehty ja tehdään varmasti jatkossakin, kouluttajat paranevat ja asenneilmasto muuttuu. Miksei samalla uudisteta jäykkää portaisiin perustuvaa järjestystä ja eriytetä koulutusta eri kohderyhmille?

Lainaus
3-kohta: en ihan ymmärrä tätä. Toisessa ongelmakohdassa otat tavallaan esiin sen, ettei nuorisovalmennuksessa ole riittävästi osaamista, koska kouluttautuminen on niin hankalaa (vai olenko täysin väärässä?). Kolmannessa kohdassa sanot kuitenkin, että alemmilla tasoilla (joilla näitä tulevia nuorten valmentajia eniten on) toimii päteviä kavereita, jotka pitäisi nostaa ylemmäs organisaatiossa.

Alemmilla tasoilla tarkoitin Palloliiton C- ja D-tasojen kouluttajia, en niitä koulutettavia eli tulevia valmentajia. Kaveri, joka osaa kertoa espanjalaisen ja alankomaisen valmennusajattelun eroista, pelitilastojen yleisimmistä virhetulkinnoista tai vaikkapa uusimmista ravintotieteiden tuulista on väärässä paikassa selittäessään Ritva-Liisalle ja Matille huoltolaukun sisältöä tai sisä- ja ulkosyrjäsyöttöjen eroa.
Mr. Brownstone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SAPA


Vastaus #83 : 18.11.2009 klo 06:31:00

yksikään ei osannut pomputtaa palloa 20 kertaa vuorojaloilla. Ylipäänsä yksikään poika ei harrastanut tätä jaloa lajia, koska futista satunnaisesti puulaakissa coachannut innokas ja antaumuksellinen vetäjä ei kerta kaikkiaan tiennyt asiasta mitään.


Mä kyllä taas ihmettelen, kuinka pomputtelua jopa yllättävän monessa joukkueessa systemaattisesti Suomessa edes harjoitellaan. Kuuluisi olla mielestäni täysin oman ajan harjoittelua. Ei siihen tarvita kuin pallo ja mennä pihalle ja jättää pari pleikkarimatsia pelaamatta. Ei sillä periaatteessa tee itse ottelussa mitään, jopa yliarvostettu taito. Paljon tärkeämpiäkin osa-alueita on alkaen ylipäänsä koko lajikäsityksestä.

Mä oon kyllä sellasiakin valmentajia nähny ihan pienten peleissä sivusta, ettei pelaajille ole nähtävästi kunnolla opetettu mitään pelaamista, vaan haettu omaa glooriaa ja voittoa, esim. hyöndyntämällä sitä, ettei paitsiota ole käytössä. Pari jätkää jätetty ylös roikkumaan tolpille ja roiskittu pitkää palloa sinne.
« Viimeksi muokattu: 18.11.2009 klo 06:45:33 kirjoittanut Mr. Brownstone »
peng.xuefeng

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 臥虎藏龍


Vastaus #84 : 18.11.2009 klo 09:19:50

Ongelmahan on se, että sääntöjä kunnioittavat teknoraatit tajuaa tonkin väärin.
Ideahan on nimenomaan, että Kaikki Pelaa, omalla tasollaan.

Valitettavasti liian monen mielestä Kaikki Pelaa saman verran tasoon katsomatta.

Harrastajamäärät ainoa mittari...Valtionavustusten takia ilmeisesti?
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #85 : 18.11.2009 klo 10:35:39

Mä kyllä taas ihmettelen, kuinka pomputtelua jopa yllättävän monessa joukkueessa systemaattisesti Suomessa edes harjoitellaan. Kuuluisi olla mielestäni täysin oman ajan harjoittelua. Ei siihen tarvita kuin pallo ja mennä pihalle ja jättää pari pleikkarimatsia pelaamatta. Ei sillä periaatteessa tee itse ottelussa mitään, jopa yliarvostettu taito.
Selvennetääs vähän.
1: Pomputtelu on pallonkäsittelyä ja on siten äärimmäisen tärkeä osa-alue.
2: 99,9% pomputtelusta tulee tapahtua omalla ajalla. Silti valmentajan on näytettävä mistä on kysymys ja kannustettava omaan harjoitteluun. Muuten käy niin, että vain 1-muutama harjoittelee, ja loput toteaa, että "pomputtelu on kikkapellejen touhua, ei sillä matsissa mitään tee."
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #86 : 18.11.2009 klo 11:03:39

Tervetuloa todellisuuteen. Huomioi se, että kyseessä oli tyttöjoukkue. Toisen esimerkin voin kertoa pienen kaupungin 92-pojista. Jengi oli 11-vuotiaaksi asti täysin käypää kamaa, ja esim. Smenan jalkapallokoululta otettiin turpiin ihan siedettävästi, vaikka kaikki "läskipetteritkin" pidettiin hienosti mukana. Kolme parasta junnua oli sellaisia, että olisivat mahtuneet jokaiseen ikäluokan jengiin Suomessa, ainakin joten kuten. Kun poikain osaamista sitten tuli katsottua tarkemmin, niin huomio kiinnittyi siihen, että yksikään ei osannut pomputtaa palloa 20 kertaa vuorojaloilla. Ylipäänsä yksikään poika ei harrastanut tätä jaloa lajia, koska futista satunnaisesti puulaakissa coachannut innokas ja antaumuksellinen vetäjä ei kerta kaikkiaan tiennyt asiasta mitään.

Jotkut jengissä osasivat mennä miehestä ohi, koska olivat pihapeleissä ja telkkarista oppineet kikan tai kaksi. Yksi parhaista sai hirveän buustin, kun sen vähävarainen äiti maksoi sen omistaan Eerikkilään leirille. Siellä testeissä huomattiin, että poju oli ihan parhaita pujottelijoita, kiitos lukuisten pihapelien, mutta pomputtelutaito puuttui tyystin.

Ihan oikeasti, tulin aina surulliseksi niitten touhuja seuratessani. Tuli mieleen pianotunnilla käyvät lapset, jotka eivät oppisi soittamaan kuin kaksi nuottia. Väitän, että vastaavaa valmennuksellista "tyhjäkäyntiä" on useimmissa seuroissa.

Siis en nyt ihan heti ymmärtänyt, että mitä vikaa on pojassa joka on muuten hyvä, osaa harhauttaa ja mennä vastustajasta ohi, mutta ei sitten osaakaan pomputella palloa paikallaan tarpeeksi? Siihenkäö kaatui pojan uran eteneminen?

Ymmärrän toki että se on pallon hallintaa, mutta tärkeämpiäkin juttuja jalkapallosta löytyy, mitä pitää osata tehdä.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #87 : 18.11.2009 klo 11:45:24

Ymmärrän toki että se on pallon hallintaa, mutta tärkeämpiäkin juttuja jalkapallosta löytyy, mitä pitää osata tehdä.

Aina löytyy tärkeämpiä juttuja ja lopulta vain purjehtiminen on tärkeää.
Joku pallon pomputtelu on tärkeä osa pallon hallintaa ja perustaitoja, joten se olisi pitänyt opettaa aikaisessa vaiheessa, jolloin nassikka olisi voinut omineen sitä harjoitella.

Ensin perusasiat haltuun ja sitten niitä tärkeämpiä juttuja, mutta kuitenkin samalla perusasioita harjoitellen.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #88 : 18.11.2009 klo 11:48:57

Pallon pomputtelu ja muu hallinta kuuluu jalkapalloilijan perustaitoihin. Kyllä kyseessä on varsinainen puujalka jos ei tällaista perus-pallonkäsittelyä hallitse. "ei sillä ottelussa tee mitään" on järjetön väite, aika iso osa harjoitteista on sellaisia joita ei sellaisenaan ottelussa tehdä. Sen sijaan jalkapallon pelaaminen ottelusssa vaatii taitoa käsitellä ja hallita palloa selkäytimestä tulevilla taidoilla.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #89 : 18.11.2009 klo 12:01:28

Siis en nyt ihan heti ymmärtänyt, että mitä vikaa on pojassa joka on muuten hyvä, osaa harhauttaa ja mennä vastustajasta ohi, mutta ei sitten osaakaan pomputella palloa paikallaan tarpeeksi? Siihenkäö kaatui pojan uran eteneminen?
Pojassa on se vika, ettei se koskaan pääse huipun lähellekään. Käännetään kysymys toisin päin. onko olemassa jokin perustavaa laatua oleva peruste miksi pomputtelua ei opeteltaisi? Itse en muista ikinä käyttäneeni jengin ajasta 10 minuuttia pitempään ko. touhuun, katsoin vain, että juoni alkaa löytymään ja kehuin edistymisistä. Oli hyvää lämmittelyä.

Yleensä pomputtelua karsastavat sellaiset, joille siitä olisi kaikkein eniten hyötyä. Siis sellaiset, jotka huomaavat olevansa vähän tai paljon jäljessä parhaita, mitä sitten hävetään. Jos vierestä löytyy samanlainen, niin helposti saadaan aikaan sellainen "tää ei oo tärkeetä" henki. Etenkin jos nämä tyypit ovat muutoin hyviä futareita. - Valmentajan tehtävä on hellästi ohjata ajatukset oikeaan suuntaan ja kannustaa olemaan "lite bättre" kuten Curre niin hienosti asian ilmaisi.

Lainaus
Ymmärrän toki että se on pallon hallintaa, mutta tärkeämpiäkin juttuja jalkapallosta löytyy, mitä pitää osata tehdä.
Ei jalkapalloa opetella niin, että tehdään vaan ihan tärkeimpiä juttuja. Ei opetella mitään muutakaan...

Sinänsä futiksen tekniikka koostuu aika simppelisti kuljetuksesta(sis. harhautukset), laukauksesta ja kosketuksesta. Päätekniikan voi toki vielä eriyttää omaksi osaksi.
Metso

Poissa Poissa


Vastaus #90 : 18.11.2009 klo 12:04:14

Vähän offtopic. Mutta eikös tuossa sisu ohjelmassa juuri Riihilahti ja Saarinen muistellut junnuaikojen pomputtelu ennätyksi. Riihilahti siinä mainitsikin kuinka sai "näillä puujaloilla" uuden ennätyksen ja kun sitä innoissaan meni valmentajalle kertomaan oli Saarinen jo aivan omassa luokassa. Saarisen ennätys taisi olla 1h.45min jonka aikana tuhansia pomputuksia. Tämän jalkeen ei vissiin enään innostanut yrittämään uutta ennätystä.

Aika hyvinhän tuo pomputtelu/tekniikka näkyy myös miesten peli tyylissä.
 
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #91 : 18.11.2009 klo 12:11:39

Vähän offtopic.
Sikäli ei lainkaan off topic, että Suomessa on saatava aikaan todella perustavaa laatua oleva muutos ajatteluun. Erityisesti nimenomaan junnujen opettamisen osalta, ja liitto piireineen on tässä niin avainasemassa kuin olla voi.

Nykyisin vanhemmat vievät lapsensa seuraan tietäen, että lapsi pääsee osallistumaan joukkueen futistoimintaan eli pelaamaan. Ihan hyvä, mutta vielä hedelmällisempää olisi, jos tietäisivät, että lapsi opetetaan siellä jalkapalloilijaksi.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #92 : 18.11.2009 klo 12:31:42

Ei jalkapalloa opetella niin, että tehdään vaan ihan tärkeimpiä juttuja. Ei opetella mitään muutakaan...

Sinänsä futiksen tekniikka koostuu aika simppelisti kuljetuksesta(sis. harhautukset), laukauksesta ja kosketuksesta. Päätekniikan voi toki vielä eriyttää omaksi osaksi.

Kenties syöttämisenkin voi tuohon lisätä, ellet sitten laske sitä kosketukseen mukaan. Syöttötaito on mielestäni jalkapalloilijan tärkein taito. Jokaisella toki omat mielipiteensä...
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #93 : 18.11.2009 klo 12:37:09

Syöttäminen yms. perustoimenpiteet ovat aika hankalia jos ei pallon koskettelu ja hallinta ole kunnossa ja tule selkäytimestä. Tätä edesauttaa pomputtelu yms. pallon kanssa leikkiminen omalla ajalla tuntikausia. Jari Litmanen taisi suurimman ajan harjoitustunneistaan potkiskella yksinään.
ackaz

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tapiola


Vastaus #94 : 18.11.2009 klo 13:08:37

Millä tavalla rullaluistelu ja tuleva presidenttiehdokkuus vaikuttavat puheenjohtajan pätevyyteen? Olisihan se aika surullista jos ei pj harrastaisi vapaa-ajallaan mitään eikä olisi varteenotettava ehdokas mihinkään muihin johtotehtäviin.

Moi, Sauli Niinistö!

Harrastakoon vaikka sauvakävelyä, kunhan on jotain tietoa (ja mielellään myös taustaa) jalkapallosta. Tuleva presidenttiehdokkuus kyseenalaistaa taas sen, että miksi Niinistö on ottanut tehtävän edes vastaan jos tietää, että presidentinvaalit ovat tulossa. Ja mikäli kansamme niin tyhmä olisi, että Ninistön presidentiksi valitsisi niin luultavasti veisi presidentin hommat mielenkiinnon Palloliiton puheenjohtajan hommista? Kaikki tämä jatkuvuus ja Niinistön tietoisuus jalkapallosta, tekee touhusta hiukan kyseenalaista.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #95 : 18.11.2009 klo 16:05:28

Kenties syöttämisenkin voi tuohon lisätä, ellet sitten laske sitä kosketukseen mukaan. Syöttötaito on mielestäni jalkapalloilijan tärkein taito. Jokaisella toki omat mielipiteensä...
Lasken syötön laukaisuun. Kaiken kattava termi olisi kai "pallon lähettäminen haluttuun kohteeseen".
MestariM

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamUn hengityskone, Huuhkajat, São Paulon bambit


Vastaus #96 : 18.11.2009 klo 17:25:39

Nykyisin vanhemmat vievät lapsensa seuraan tietäen, että lapsi pääsee osallistumaan joukkueen futistoimintaan eli pelaamaan. Ihan hyvä, mutta vielä hedelmällisempää olisi, jos tietäisivät, että lapsi opetetaan siellä jalkapalloilijaksi.

Ongelma on juuri siinä että luotetaan liikaa joukkueen futistoimintaan, eikä kotona sitten omalla ajalla höntsäillä ja kikkailla riittävästi.
Edelleen sama kuin tuossa pianonsoitossa: Kotiharjoittelu tähtäsi aina liikaa "kotitehtäviin", eikä hauskanpitoon ja vapaaseen, luovaan soitteluun, ja se sitten tappoi sen luovuuden. Koskaan eivät opettaja ja vanhemmat muistuttaneet, että voihan sitä soitella jotain muitakin kuin niitä opettajan antamia nuotteja ihan vain huvikseen.

Treeneissä treenataan jalkapalloa, treenien välissä sitten mennään puistoon kehittämään pallotaitoja. Tätä oman ajan kikkatreeniä pitää tukea niin valmentajan kuin vanhemman.
MestariM

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamUn hengityskone, Huuhkajat, São Paulon bambit


Vastaus #97 : 18.11.2009 klo 17:28:23

Moi, Sauli Niinistö!

Harrastakoon vaikka sauvakävelyä, kunhan on jotain tietoa (ja mielellään myös taustaa) jalkapallosta. Tuleva presidenttiehdokkuus kyseenalaistaa taas sen, että miksi Niinistö on ottanut tehtävän edes vastaan jos tietää, että presidentinvaalit ovat tulossa.

Moi vaan! Jep jep.

No mikset sitten arvon alkuperäinen kirjoittaja käyttänyt näitä esittämiäsi argumentteja, vaan takerruit olemattomuuksiin? Rullaluistelun harrastaminen kun ei ole minkäänlainen osoitus jalkapallotietämyksestä tai sen puuttesta. Ja Saulihan ei ole vielä ymmärtääkseni todennut presidentinvaaleihin lähtevänsä. Ilmeisen pätevä mies johtajana kuitenkin, jos presidentiksikin kelpaisi.
ackaz

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tapiola


Vastaus #98 : 18.11.2009 klo 20:15:36

Moi vaan! Jep jep.

No mikset sitten arvon alkuperäinen kirjoittaja käyttänyt näitä esittämiäsi argumentteja, vaan takerruit olemattomuuksiin? Rullaluistelun harrastaminen kun ei ole minkäänlainen osoitus jalkapallotietämyksestä tai sen puuttesta. Ja Saulihan ei ole vielä ymmärtääkseni todennut presidentinvaaleihin lähtevänsä. Ilmeisen pätevä mies johtajana kuitenkin, jos presidentiksikin kelpaisi.

Tympääntyneenä kirjoitin. Varmasti pätevä mies johtajaksi ja sopisi presidentiksi.. Itse en vaan kyseisestä herrasta tykkää.

 
Sivuja: 1 ... 3 [4]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa