FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.11.2024 klo 01:31:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 3
 
Kirjoittaja Aihe: Varkautelainen jalkapallo: missä mennään?  (Luettu 4872 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


: 24.11.2009 klo 14:06:05



edit:
Avauksen innoittaja:

Taitaa vielä olla aika pitkä matka Ykköseen, kun mietitään esim. seuran taloutta, organisaatiota ja oman kylän pelaajapohjaa, olosuhteista puhumattakaan. Jos kaupungista ei löydy edes minkäänlaista hallia tai tekonurmea, niin annetaan kyllä muille liian paljon tasoitusta.

Joo, tiedän että Ykköstä on aikoinaan pelattu, mutta kallista se on rahdata muualta valmiita pelimiehiä. Toki silloin oli hyvin varkautelaisiakin joukkueessa, mutta tällä hetkellä taso ei riitä siihen että runko saataisiin kasaan.

Ja sarjaa on vielä paljon jäljellä, mutta toivotaan tottakai että sijoitus pitää. Olisikin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu, jos pojat ovat edelleen piikkipaikalla kun kaikki pelit on pelattu...

Aiheesta voisi jatkaa loputtomiin ja miettiä esim. junnutoimintaa (onko riittävän laadukasta, pitäisikö junnut ja edustus & reservi olla samaa seuraa), joukkkueen kiinnostavuutta kaupunkilaisten silmissä (vähäiset katsojamäärät menestykseen nähden), reservijoukkueen tilannetta jne.

Avasin pelin, jatkakaa. Kuten sanoin, tästä riittää kyllä keskusteltavaa ja mielellään kuulisin muidenkin ajatuksia.

Lupasin Morpheukselle palata asiaan paremmalla ajalla. Eikä Ricky unohda.

Ajattelin laittaa tämän ensin suoraan Warkaus JK:n kausiotsikkoon. Kausiotsikon seurattavuuden kannalta päätin kuitenkin puskea uuden otsikon. Kuuluisi varmaan kenties jalkapallokulttuuri-otsakkeen alle, mutta löydettävyyden vuoksi laitoin kuitenkin Kakkosen yhteyteen.

Mainitaan vielä, että Ricky kysyy ja pohtii asioita tässä yhteydessä paikallisesta jalkapallosta ja nuorison harrastusmahdollisuuksista ja -aktiivisuudesta kiinnostuneena ja huolestuneena internetpersoonana. Ei yhdenkään seuran toimijana.

Koska olen kyllästyt räksyttämään mielipiteitäni jokaisesta asiasta, yritän vääntää asiasta väkisin laajempaa keskustelua ja haastaa muut spämmäämään mielipiteensä ensin. Rickyn monologit on niin vitun nähty. Ainakin seuraavilta nimimerkeiltä tulee löytyä mielipiteitä: Liimis, Utrechtin enkeli, Morpheus, jürgen, sivurajalta ja nubster.

Alustus

Tässä otsikossa Ricky ei poikkeuksellisesti esitä mielipiteitä, vaan aloittaa varkautelaisen jalkapallon nykytilan kartoittamisen ja pohtii tulevaisuuden näkymiä. Rickyn pohdinta jää otsikossa kuitenkin toivottavasti vähäiseksi muiden keskustelijoiden, niin varkautelaisten kuin ulkopuolistenkin ottaessa kantaa varkautelaisen jalkapalloilun nykytilaan ja tulevaisuuden näkymiin.

Tämä teksti on hahmoteltu ensimmäisen kerran vuonna 2006 koulutehtävänä, jota on päivitetty hiukan ajanmukaisemmaksi ja forumille sopivampaan muotoon.

Historia:

Varkautelaisen jalkapallon lähihistoria alkaa käytännössä vuodesta 2001, jolloin perinteiset varkautelaiset jalkapalloseurat, Varkauden Työväen Palloilijat ja Warkauden Pallo –35 yhdistyivät yhdeksi edustusjoukkueeksi, Warkauden Jalkapalloklubiksi. Samalla perustettiin itsenäinen junioriseura, WJK Juniorit ry.

Ricky keskittyi 90-luvun viimeisinä vuosina vihaamaan jalkapalloa ja pysytteli erossa kaikesta jalkapalloon liittyvästä toiminnasta, joten seuraava on vain arvailua: Kahden seuran edustus- ja junioritoiminnan pyörittäminen katsottiin ilmeisesti taloudellisten resurssien ja henkilöstökysymysten kannalta mahdottomaksi. Vastakkainasettelun aika oli talouden nousukauden aikana ohi ja resurssien yhdistämisen tuomien synergiaetujen katsottiin ajavan kilpailutilanteen luoman luonnollisen kiinnostavuuden ohi.

Kysymys 0: Oliko ajatus tämä? Onko suunnitelma toteutunut?



Seurat:


Varkauden kaupungin ainoa edustusjoukkue, Warkaus JK pelaa tällä hetkellä Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Kakkosessa. Lisäksi seuran reservijoukkue pelaa Itä-Suomen Nelosta. Kaudella 2009 edustus- ja reservijoukkueen toiminnassa oli mukana noin 35 pelaajaa.

Juniorityötä Varkaudessa tekee WJK juniorit, täysin irrallinen ja omavarainen seura, joka toimii kuitenkin yhteistyössä aikuisseuran kanssa. Juniorit kattavat lähes täysin ikäluokat aina nuorimmista junioreista B-junioreihin saakka niin pojissa kuin tytöissäkin. Seuran toimintaan osallistui vuonna 2009 noin 350 junioria 18 ikäluokassa.

Näiden joukkueiden lisäksi Varkaudessa ei piirin tai liiton alaisissa sarjoissa pelaavia joukkueita ole.

Kysymys 1: kuinka monessa Varkauden kokoluokan kaupungissa alueen aikuisten ja juniorien jalkapallotoiminnasta vastaa yksi ainoa seura tahollaan? Onko monopoliasema vahvuus, vai aiheuttaako se kilpailutilanteen puuttuessa pysähtyneisyyttä tai peräti taantumista?

Kuten jo mainittua, junioriseura on ainakin teoriassa täysin oma, irrallinen seuransa.

Kysymys 2 : Tuntevatko varkautelaiset juniorit Warkaus JK:n omaksi seurakseen? Löytävätkö juniorit paikalle Warkaus JK:n ottelutapahtumiin? Kokevatko juniorit haluavansa joskus edustaa Warkaus JK:n edustusjoukkuetta? Tuntevatko junioripelaajien vanhemmat yhteenkuuluvuutta Warkaus JK:n kanssa? Entä ovatko he kiinnostuneita Warkaus JK:n ottelutapahtumista?

Kysymys 3: Pitäisikö Warkaus JK:n ja WJK Juniorien pyrkiä tulevaisuudessa yhdistymään yhdeksi seuraksi? Jos pitäisi, miksi?

Pelaajat:

Warkaus JK:n edustusjoukkue on pysynyt vuosien saatossa kiitettävän omavaraisena, vaikka etenkin seuran ensimmäisillä kausilla, myös vierastyöläiset olivat joukkueessa hyvin edustettuina. Tilanne on kehittynyt käytännössä, toki taloudenkin vaatimuksista, jatkuvasti parempaan suuntaan ja paikallisia junioreita on ajettu edustusjoukkueeseen sisään keskimäärin yhden tai kahden juniorin vuositahdilla.

Mutta miten on tulevaisuuden laita? Tilastot osoittavat varkautelaisten poikapelaajien määrän pudonneen hälyttävän pieneksi. Kun 1990-luvun lopussa poikapelaajista oli lähes ylitarjontaa käytännössä jokaisessa ikäluokassa kahteen eri juniorijoukkueeseen, joutuu WJK Juniorit tekemään todella töitä saadakseen täyden miehityksen yhteen joukkueeseen per ikäluokka. Samaan aikaan varkautelainen tyttöjalkapallo kukoistaa. Juniorimäärät kasvavat edelleen, tyttöpelaajat ovat tuttu näky Itä-Suomen piirin aluejoukkueissa ja piirinmestaruuksia ropisee ovista ja ikkunoista.

Kysymys 4: Miten varkautelaisen edustusjalkapalloilun omavaraisuus säilytetään? Mitä poikajunioreiden kanssa on tehty väärin? Miten tilanne saadaan korjattua ennen lopullista kuihtumista? Onko lopullinen kuihtuminen edes oikea uhk
a?

Olosuhteet:


Varkautelaisen jalkapallon harjoitteluolosuhteet lienevät kaikkien tiedossa. Kesällä käytössä on käytännössä kaksi nurmikenttää: Keskuskenttä, jota käyttää pääasiassa ainoastaan Warkaus JK:n edustusjoukkue ja Repokangas, jota käyttävät Warkaus JK:n reservijoukkue sekä vanhemmat poika- ja tyttöjuniorit. Nuorimmat juniorit harjoittelevat ymmärrykseni mukaan Kämärin pesäpalloon tarkoitetulla hiekkatekonurmella. Lisäksi junnujen harjoituspaikkana toimii sympaattinen, mutta heikkotasoinen Sampo Parkin nurmialue.

Keväällä harjoituskenttänä käytetään Keskuskentän hiekka-aavikkoa. Tekonurmia Varkaudessa ei ole ainuttakaan.

Talviharjoittelumahdollisuudet Varkaudessa käsittävät Liikuntatalon juoksusuoran ja harvat vuorot Liikuntatalon salissa. Juniorijoukkueet harjoittelevat eri koulujen saleissa. Jalkapallohallia Varkaudessa ei ole, kuten ei tekonurmiakaan niin kuin aiemmin mainittiin.

Kysymys 5: Millaisina näet olosuhteet? Mitä olosuhteille voisi realistisesti tehdä? Paranisiko jalkapallon asema Varkaudessa vain parantamalla harjoitteluolosuhteita? Saataisiinko tällä poikajunioreiden määrä uuteen nousuun?

Kysymys 6: Kerro lisää varkautelaisen jalkapallon tilasta juuri nyt ja tulevaisuudessa?


- Tukehtumista välttääkseni päätetään kartoituksen ensimmäinen osa tähän. Odotamme kärkkäitä mielipiteitä, parannusehdotuksia, kehuja ja silkkaa vittuilua.
« Viimeksi muokattu: 24.11.2009 klo 14:40:29 kirjoittanut Ricardo Leite »
jürgen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United


Vastaus #1 : 24.11.2009 klo 14:49:14

Upea pohjustus Rickyltä Ylos

Itsellähän ei ole Varkautelaisesta jalkapallosta kokemusta kuin katsomon puolelta ja siitäkin vain viimeisen 4 vuoden osalta. Asia mikä minua on mietityttänyt on se että miksi Keskuskenttää varjellaan kuin suurinta salaisuutta? Tai siis miksi siellä ei harjoittele jalkapallojoukkueista kuin Warkaus JK:n ykkösjoukkue? Luulisi kentän kestävän myös ressujen ja vaikka vanhimpien junioreiden harjoittelun? Tämä kuormittaisi kenttää (korkeintaan) 8 harjoituksella (tunnilla) viikkoon.
Utrechtin enkeli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savolainen hulluus


Vastaus #2 : 24.11.2009 klo 16:05:35

Upea pohjustus Rickyltä Ylos

Itsellähän ei ole Varkautelaisesta jalkapallosta kokemusta kuin katsomon puolelta ja siitäkin vain viimeisen 4 vuoden osalta. Asia mikä minua on mietityttänyt on se että miksi Keskuskenttää varjellaan kuin suurinta salaisuutta? Tai siis miksi siellä ei harjoittele jalkapallojoukkueista kuin Warkaus JK:n ykkösjoukkue? Luulisi kentän kestävän myös ressujen ja vaikka vanhimpien junioreiden harjoittelun? Tämä kuormittaisi kenttää (korkeintaan) 8 harjoituksella (tunnilla) viikkoon.

Vaikkakaan mulla ei ole tietoa mitä kentät yleensä kestävät tai eivät kestä, olen sitä mieltä että nykymalli, jossa Keskuskenttä on käytännössä ainoastaan edustusjoukkueen käytössä, on oikea malli.

Viime vuosina kentän kuntoa on kehuttu kautta rantain, eikä paljon parempia kenttiä ole sarjassa kellään! Edustusjoukkue on seuran lippulaiva ja mielestäni sille kuuluu etuoikeus Keskuskenttään.
Utrechtin enkeli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savolainen hulluus


Vastaus #3 : 24.11.2009 klo 16:32:40

Olosuhteet tuntuu olevan se ikuisuuskysymys, varsinkaan kun mitään ratkaisua ei vuosikausiin ole tehty. tasoitusta muille annetaan kun nurmelle päästään vasta kauden kynnyksellä, mutta minkäs teet.
Kun tehdas menee nurin ja kaupunki on konkurssitilassa on kai turha haikailla parannuksien perään.

Mutta mitä tapahtui sille tekonurmihankkeelle? Eikös Tynkkynenkin sen sunnuntaimessussaan kuuluttanut tapahtuvaksi? Lehdessäkin taisi olla rakennusaikataulut ja kaikki!

Muihin kysymyksiin otan kantaa myöhemmin.
nachox

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 24.11.2009 klo 16:40:09

Laitetaan topic seurantaan!

Erinomainen alustus.
VarTP

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 24.11.2009 klo 19:09:58

Kannattaisi olla hereillä, kun isommilla pitäjillä uusitaan tekonurmia, niin käytäisiin hakemassa vanhat jämät talkoolla tänne. Toine juttu on että onko mitään järkeä levittää tekonurmimattoa lämmittämättömälle alustalle, mutta kuopiossa ilmeisesti laittovat magnumin vanhan lakanan siihe kuplan viereen kentälle. Myös valkeisen lammen kupeeseen oli tullu pieni pala mattoa ja nyt siellä on hyvä höntsäkenttä, jos ei lasketa miinukseksi lampeen lentäviä palloja. Kyllähän se keväällä ja syksyllä olisi eri juttu reenata tekonurmella ku hiekalla. Keskarin hiekallakaan ei talvisin taideta isompia jääurheilutapahtumia järjestää, niin ei se siellä ainekaan haitaks olisi talvella.

...Pitemmälle miettiessäni ajatusta, tuskinpa missään kyllä luopuuvat vanhasta alustastaan, eiköhän tuo kelvanne omille junioreilleenkin reenimatoksi...

Asiasta toiseen, kaiholla muistelin juuri pari päivää sitten miten junnuna oli reenejä talvisin jopa liikkarin painitatamilla! Nyrkkeilykehään ei sentäs jouduttu.
Juuti

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 24.11.2009 klo 20:37:53

Mutta mitä tapahtui sille tekonurmihankkeelle?

WinCapita narahti.
el mono

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 25.11.2009 klo 10:46:02

Olosuhteet tuntuu olevan se ikuisuuskysymys, varsinkaan kun mitään ratkaisua ei vuosikausiin ole tehty. tasoitusta muille annetaan kun nurmelle päästään vasta kauden kynnyksellä, mutta minkäs teet.
Kun tehdas menee nurin ja kaupunki on konkurssitilassa on kai turha haikailla parannuksien perään.

2000-luvulla Varkauteen on rakennettu uusi jäähalli ja tekojäärata, joka toimii kesäisin pesäpalloilijoiden käytössä. Jalkapallo-olosuhteiden parannus olisi vuorossa seuraavana, mutta kuten mainitsit, ei konkurssikypsällä kaupungilla ole mitään mitä antaa. Mahdollisuus omaan tekonurmeen on toki olemassa ilman suurempaa kaupungin tukea mutta se vaatii laajan ja hyvin suunnitellun varainkeruukampanjan, ja saahan UEFA:ltakin jotain tukea tekonurmien rakentamiseen. Todennäköisesti mitään ei tapahdu ennen kuin kaupunki lähtee hommaan mukaan rahallisesti.

Tuo aiemmin suunnitellun tekonurmen peruutus viime hetkillä ihmetyttää minuakin. Menivätkö rahat todellakin Wincapitaan? Jos oikein muistan, niin tekonurmen asennus oli jo kirkossakin varmaksi kuulutettu.

el mono

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 25.11.2009 klo 10:55:33

Kysymys 4: Miten varkautelaisen edustusjalkapalloilun omavaraisuus säilytetään? Mitä poikajunioreiden kanssa on tehty väärin? Miten tilanne saadaan korjattua ennen lopullista kuihtumista? Onko lopullinen kuihtuminen edes oikea uhk[/i]a?


Lopulliseen kuihtumiseen en usko mutta jokaiseen ikäluokkaan on kohta vaikeaa saada edes yhtä joukkuetta. Kymmenisen vuotta sitten junioreita oli n. 350. Nyt lukema on pudonnut alle kolmen sadan tyttöjunioreiden määrän kasvusta huolimatta. Toki kymmenen vuotta sitten kaupungissa oli vielä kaksi seuraa, joilla molemmilla oli junioritoimintaa. Onko sitten perinteisten paikalliskilpailijoiden poistuminen murtanut kauan vallinneet kilpailusuhteet ja tämän seurauksena varkautelaisten mielenkiinto jalkapalloon laantunut.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #9 : 25.11.2009 klo 12:43:52

Alatte vaan puuhaamaan sitä yhteistä Keski-Savon kaupunkia Joroisten, Pieksämäen ym. kanssa. Ehkä voisi sitten olla rahaa olosuhdeparannuksiinkin. Lisäksi kaikki uuden kaupungin seurat Warkaus JK:n ressuiksi, niin saatte imuroitua kätevästi kaikki parhaat junnut itsellenne.

Näin ulkopuolisen silmin nimittäin nykymenolla Varkaus on parin vuosikymmenen päästä puoliksi autiokaupunki, kuten joku Lieksa nyt.
el mono

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 25.11.2009 klo 15:38:34

Alatte vaan puuhaamaan sitä yhteistä Keski-Savon kaupunkia Joroisten, Pieksämäen ym. kanssa. Ehkä voisi sitten olla rahaa olosuhdeparannuksiinkin. Lisäksi kaikki uuden kaupungin seurat Warkaus JK:n ressuiksi, niin saatte imuroitua kätevästi kaikki parhaat junnut itsellenne.


Joroisiinhan rakennettiin vähän aikaa sitten (hiekka(?))tekonurmi mutta ymmärtääkseni sitä käyttävät vain paikalliset pikkujunnut ja koululaiset. Morpheuksella lienee varmaa tietoa?
Utrechtin enkeli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savolainen hulluus


Vastaus #11 : 25.11.2009 klo 16:11:12

2000-luvulla Varkauteen on rakennettu uusi jäähalli ja tekojäärata, joka toimii kesäisin pesäpalloilijoiden käytössä. Jalkapallo-olosuhteiden parannus olisi vuorossa seuraavana, mutta kuten mainitsit, ei konkurssikypsällä kaupungilla ole mitään mitä antaa. Mahdollisuus omaan tekonurmeen on toki olemassa ilman suurempaa kaupungin tukea mutta se vaatii laajan ja hyvin suunnitellun varainkeruukampanjan, ja saahan UEFA:ltakin jotain tukea tekonurmien rakentamiseen. Todennäköisesti mitään ei tapahdu ennen kuin kaupunki lähtee hommaan mukaan rahallisesti.


Kuten sanottua, on viimeiseisen kymmenen vuoden aikana Varkaudessa parannettu monien lajien harjoitus- ja kilpailuoloja, mutta ei jalkapallon. (Siis aikoina jolloin lamaa ei ole ollut)

Eikö rahoja/avustuksia ole sitten osattu pyytää tai vaatia, vai mistä kiikastaa? Onko joku jalkapallon nokkamiehistä yrittänyt iskeä kaupunginjohtajan poikaystävää pikkujouluissa ja siksi rahahanat on kiinni!?

Tosin esimerkkejä on muualta Suomesta, jossa tekonurmi on hankittu muualta ja pystytetty talkoovoimin pienillä kustannuksilla. Ainoa ongelma on taas siinä kuka ottaa homman hoitaakseen? Ja kenellä siihen oikeasti olisi voimia ja taitoa?
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #12 : 25.11.2009 klo 16:16:07

Kuten sanottua, on viimeiseisen kymmenen vuoden aikana Varkaudessa parannettu monien lajien harjoitus- ja kilpailuoloja, mutta ei jalkapallon. (Siis aikoina jolloin lamaa ei ole ollut)

Kendo-Stad-Varkaus

Eikö rahoja/avustuksia ole sitten osattu pyytää tai vaatia, vai mistä kiikastaa? Onko joku jalkapallon nokkamiehistä yrittänyt iskeä kaupunginjohtajan poikaystävää pikkujouluissa ja siksi rahahanat on kiinni!?

Epäilen Morpheusta.

Tosin esimerkkejä on muualta Suomesta, jossa tekonurmi on hankittu muualta ja pystytetty talkoovoimin pienillä kustannuksilla. Ainoa ongelma on taas siinä kuka ottaa homman hoitaakseen? Ja kenellä siihen oikeasti olisi voimia ja taitoa?

Paras esimerkki työstä olosuhteiden parantamiseksi voi olla niinkin lähellä kuin Siilinjärvellä? Kopioidaan Siilinjärven malli?

Utrechtin enkeli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savolainen hulluus


Vastaus #13 : 25.11.2009 klo 16:28:12


Mutta miten on tulevaisuuden laita? Tilastot osoittavat varkautelaisten poikapelaajien määrän pudonneen hälyttävän pieneksi. Kun 1990-luvun lopussa poikapelaajista oli lähes ylitarjontaa käytännössä jokaisessa ikäluokassa kahteen eri juniorijoukkueeseen, joutuu WJK Juniorit tekemään todella töitä saadakseen täyden miehityksen yhteen joukkueeseen per ikäluokka. Samaan aikaan varkautelainen tyttöjalkapallo kukoistaa. Juniorimäärät kasvavat edelleen, tyttöpelaajat ovat tuttu näky Itä-Suomen piirin aluejoukkueissa ja piirinmestaruuksia ropisee ovista ja ikkunoista.

Kysymys 4: Miten varkautelaisen edustusjalkapalloilun omavaraisuus säilytetään? Mitä poikajunioreiden kanssa on tehty väärin? Miten tilanne saadaan korjattua ennen lopullista kuihtumista? Onko lopullinen kuihtuminen edes oikea uhk
a?


Ennen kuin aletaan vaatia päitä vadille on syytä muistaa että Varkauden asukaslukumäärä on laskenut tasaisesti oikeastaan 90-luvulta lähtien. Lisäksi lasten ja nuorten liikunnanharrastus on vähentynyt.

Isoimpana syynä pidän kuitenkin sitä, että yhdistyessään molemmista seuroista jäi pois paljon väkeä jokapäiväisestä toiminnasta. Kun vanhaa viha-rakkaus suhdetta ei enää ollut, toiminta jollain tavalla jähmettyi. Ei mielestäni kuitenkaan voi puhua taantumisesta. Ehkä intohimoa on nykyään vähemmän, en tiedä... Ne joilla on enemmän iän tuomaa viisauttaa kuin minulla, esim. Ricky ja Enzo, osaavat ehkä kertoa enemmän?(viisaus ymmärretään tässä ainoastaan elettyjen vuosien lukumäärällä)

Omavaraisuuden säilyttämiseen edustusjoukkueessa en näe muuta keinoa kuin sen, että "oman kylän poikia" ajelutetaan kesäisin Kuopiosta ja Mikkelistä, kuten viime kausina on toimittu. +20v. pelaajat kun tuppaavat muuttamaan muualle töiden ja opiskelujen perässä ja onhan noita seuroja muuallakin.
Utrechtin enkeli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savolainen hulluus


Vastaus #14 : 25.11.2009 klo 16:29:27


Paras esimerkki työstä olosuhteiden parantamiseksi voi olla niinkin lähellä kuin Siilinjärvellä? Kopioidaan Siilinjärven malli?


Miten siellä tarkalleen ottaen tämä olosuhteiden parantaminen toteutettiin?
Lortto

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 25.11.2009 klo 16:37:57

Paras esimerkki työstä olosuhteiden parantamiseksi voi olla niinkin lähellä kuin Siilinjärvellä? Kopioidaan Siilinjärven malli?

Niin Siilinjärvellähän SiPS keräsi alkupääoman omaa hallia varten keräämällä jokaiselta junioripelaajalta 20 euroa normaalia enemmän kuukausimaksua, jolla seura sai hyvän alkupääoman. Tämän jälkeen kaupunki suostui vuokraamaan hallin alla olevan maan nimelliseen hintaan useiksi vuosiksi eteenpäin. Kaupunki saatiin myös tämän oman hallihankkeen jälkeen voideltua rakentamaan uusi tekonurmi vanhan hiekan päälle. Tällainen Siilinjärven malli on tietyllä tavalla toteutuskelpoinen kaikkialla muuallakin mutta siihen tarvitaan vahvat puuhamiehet taakse.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #16 : 25.11.2009 klo 16:49:24

Vaikka kaikkien alojen asiantuntija olenkin, en projektia täysin tunne. Tai siis en oikeastaan edes vähää alusta. Sen kuitenkin tiedän, että kuten Lortto jo mainitsi, alkupääomaa kerättiin junioreilta ja kaupunki saatiin tulemaan vastaan kiitettävästi halli- ja keinonurmikenttäprojekteihin. Lisäksi siilinjärveläiset käyttivät tietääkseni hyödykseen koko avustuskanavien kirjon aina EU:n sosiaalirahastosta ja HatTrick-projektista lähtien. Näitä käsittääkseni vain harvat seurat ja kaupungit osaavat täysimääräisesti hyödyntää.

Lisäksi on mainittava toki, etteivät asiat rahoituksen järjestyttyä itsekseen tapahtuneet, vaan Siilinjärvellä taidettiin suorittaa jonkinlainen talkootyön epävirallinen maailmanennätys.

Kuvasarja Yara-Areenan rakentamisesta: http://www.sips.fi/showpage.php?id=183

Ricky on melko varma, että mikäli Varkaudessa asia haluttaisiin ottaa tosissaan, jakaisi Siilinjärvi ja SiPS mielellään kaiken mahdollisen kokemuksen ja tietotaidon projektin toteuttamisesta.

Varkaudessahan kyseinen projekti tulisi maallikon silmin arvioiden hiukan halvemmaksi, koska sijoituspaikkaa ei erikseen tarvitsisi hallille raivata. Paikka olisi valmiina Keskuskentän Saharan päädyssä.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2009 klo 16:52:32 kirjoittanut Ricardo Leite »
Arpin Lusène

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 25.11.2009 klo 17:06:09

Tulen nyt vähän ulkopuolisena häiriköimään, kun tietyistä syistä Kakkosen osio on minulle jälleen ajankohtainen.

Nimittäin, Vaasassa Kiisto rakensi vuonna 1993 oman kuplahallinsa, jonka se oli ostanut käytettynä jostain ties mistä. Se sijoitettiin joutomaalle ns. maapohjahallin viereen ammattikoulun lähettyville. Aluksi alustana oli ihan perinteinen hiekka ja hallia vuokrattiin myös muiden seurojen juniorijoukkueiden käyttöön. Tässähän tietenkin tulee ensimmäinen eroavaisuus, sillä Varkaudessa ei näemmä ole muita junioriseuroja. Entäs Pieksämäellä tai Joroisissa? Ihan pienimmät ikäluokat eivät tietenkään matkusta kovin pitkälle treenaamaan, mutta vähän vanhemmilla luulisi olevan mielenkiintoa treenata esimerkiksi kerran viikossa kunnollisissa olosuhteissa, jos vaihtoehtona on säbän tai futsalin pelaaminen koulun liikuntasalissa. Noh, joka tapauksessa pari-kolme vuotta sitten Kiisto hankki kuplaan Pietarsaaren Tellushallin käytetyn tekonurmen ja se rullattiin paikoilleen talkootyönä ja siitä myytiin parillakympillä neliömetrejä yksityishenkilöiden nimiin, jotka saivat nimensä kunniatauluun ja nimiä näyttäisi nykyisellään olevan ihan mukavasti. Vuokraamalla harjoitusvuoroja muille ja eräillä muilla tukitoimilla(kaksi bingoa, josta tosin menee varoja myös seuran lentopallojoukkueen käyttöön) seura on hyvinkin omavarainen(esim. tämä kausi Ykkösessä ei tuottanut persnettoa, vaikka yleisöä ei käynytkään kuin kourallinen) ja voi tarjota junioreilleen varsin edulliset kausimaksut. Suurin osa kaikista parannuksista on toteutettu ihan talkoina, mutta tietenkin moinen vaatii aktiivisia puuhamiehiä seuran sisäpuolelta.

Lortto

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 25.11.2009 klo 17:14:44

Tuosta halliasiasta tuli jonkin verran juteltua, erään SiPS:n seura-aktiivin kanssa ja nyt en mene täysin varmaksi vannomaan, mutta jokin muistikuva jäi, että SiPS otti jonkin verran myös lainaa (joko kaupungilta tai pankilta) hallia varten. Suuresta käyttäjämäärästä johtuen hallin viimeiset lainamaksut on maksettu jo tämän vuoden puolella. Joku SiPS:in aktiivi voisi kertoa miten asia lopulta oikesti meni.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #19 : 25.11.2009 klo 17:18:44

Eikä tuollaiset hankkeet edes ole kalliita. Hallihanke taisi maksaa kokonaisuudessaan jonkun 200 000€. Hinnassa mukana tietääkseni kaikki tekonurmesta ja itse hallista, alkuraivauksiin.

Sitä en tiedä minkä verran sitten tuon toisen tekonurmen tekeminen maksoi, mutta juuri siihen tuli niitä Hattrick, ym. rahoja. Tuolta saanee osviittaa sen hinnasta: http://www.palloliitto.fi/seura/olosuhteet2/tekonurmet/tekonurmikenttien_hoito-ohje/
Lortto

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 25.11.2009 klo 17:20:12

Hinnasta piti vielä kertoa, että halli maksoi ennen tekonurmea ja ennen lämmitystä 80k euroa. En tiedä paljon tuohon saatiin avustuksia, mutta SiPS:n junioreilta keräämää osuus oli noin 20k.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #21 : 25.11.2009 klo 17:25:10

Hinnasta piti vielä kertoa, että halli maksoi ennen tekonurmea ja ennen lämmitystä 80k euroa. En tiedä paljon tuohon saatiin avustuksia, mutta SiPS:n junioreilta keräämää osuus oli noin 20k.

Muistaakseni SiPS investoi itse noin 100 000€ tuohon halliprojektiin. Loput sitten sponss(e)ilta(YARA) ja kunnalta. Näin muistelen...

Itse hallejahan saattaa saada todella halvallakin: http://www.finagility.com/juttupalsta/messages/35451.html
Toki tuo aika pieni, mutta tekonurmi tulee mukana ja hinta 2000€ ::) Varmasti olisi pienille junnuille erittäin passeli.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2009 klo 17:28:25 kirjoittanut honkala »
VarTP

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 25.11.2009 klo 17:31:54

olen valmis ostamaa neliön tahi kaksi tekonurmea varkauden junnuille! (jos hinta on parikymppiä)
elinho

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 25.11.2009 klo 18:46:32

Kuka tekee maalit kun Samuli hyppää Kuopioon?
jürgen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United


Vastaus #24 : 25.11.2009 klo 19:04:52

Kuka tekee maalit kun Samuli hyppää Kuopioon?

Warkaus JK 2010 topikissa nämä

 
Sivuja: [1] 2 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa