FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.06.2024 klo 11:28:25 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 373
 
Kirjoittaja Aihe: Merkkejä suomalaisen futiskulttuurin noususta?  (Luettu 1551102 kertaa)
4 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
Udi

Poissa Poissa


: 28.06.2006 klo 15:37:02

Ylös!

Toimiva Futis Foorumi2!
romario#1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #1 : 28.06.2006 klo 16:46:57

Positiivista:

Tosi monella on futispaita päällään ja kaupat on täynnä niitä,............... Ylos

Negatiivista:

.....MUTTA Suomen paitaa ei kenelläkään. Kaupoistakaan on turha etsiä Suomen pelipaitoja, kun Real Madridin ynm. paidat vievät hyllytilan. Alas
baccalino

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vapauttakaa HUORAA TURPAAN!


Vastaus #2 : 28.06.2006 klo 23:35:52

tänään tullut nähtyä arviolta 30 futispaitaa, ihan vaan kaupoja kiertelemässä kun olin.  Ylos Lisäksi skaala oli pikkutytöistä ja pojista vaareihin ja mammoihin.  Ylos

Ja toki itsellänikin oli maunon paita päällä. naksuttelua ei kuulunut mistään joten foorumistit olivat kai koloissaan spämmäämässä  ::)
Satanen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Official FF2 Marble League Fantasy Champion (2020)


Vastaus #3 : 29.06.2006 klo 09:36:25

Turun Sanomat:

Lainaus
Jalkapallon MM-kisat ovat olleet mediatapahtuma vuoden 1966 Englannin kisoista lähtien. Meksikon kisat 1970 saavuttivat katsojia jo ympäri maailman ja kisojen välityksellä kansainvälinen jalkapallokulttuuri vyöryi suomalaisten kotisohville: suomalaiset näkivät, miten jalkapallosta nautitaan maailmalla.

BBC välitti Englannin liigaa Ylen välityksellä 1970-luvulta lähtien ja jatkoi suomalaisten jalkapallon ystävien kansainvälistämiskoulutusta. Näiden englantilaisjoukkueiden suomalaiskannattajat olivat tyypillisesti aikuisia miehiä, jotka seurasivat suosikkijoukkueensa otteita useimmiten yksin ja median kautta.

- Englannin liiga tarjosi miehille eräänlaisen vaihtoehtokulttuurin. Suomessa urheilu yhdistetään hyviin arvoihin, kuten liikuntaan, raittiuteen ja nationalismiinkin. Englannin liiga oli vain huippu-urheilua, johon ei liittynyt tätä raskasta, moraalista taakkaa, Evertonin suomalaiskannattajista väitöskirjansa Jyväskylän yliopistoon tehnyt Harri Heinonen kertoo.

Turkulaisseurojen kannattajaryhmät, TPS:n Sissiryhmä ja Interin Ultraboyz edustavat suomalaisen kannattajakulttuurin uutta sukupolvea. Ryhmien toimintaan on haettu mallia MM-kisoista ja eteläisemmän Euroopan jalkapallokatsomoista. Kummankin kannattajaryhmän näkyvin joukko on kotiotteluissa käyvä, toistaiseksi vielä pieni, mutta sitäkin kuuluvampi ja näkyvämpi jalkapallokannattajajoukko.

- Tämä on uuden kannattajapolven sisääntulo. He tuovat mukanaan uuden tavan seurata otteluita, joka on vastareaktio perinteiselle suomalaiselle tavalle katsoa ottelua hiljaa, korkeintaan vieruskaverille kommentoiden, Heinonen pohtii.

Joukkueessa pitää olla särmää

Fanius on tunnepitoinen ja latautunut asia, jonka myötä suosikkijoukkueisiin suorastaan rakastutaan.

- Auton värikin valitaan pelipaidan värin mukaan. Jos suosikkijoukkueella on punainen paita, ei autokaan voi olla sininen, Heinonen havainnollistaa.

Fanisuhde joukkueeseen syntyy usein jo nuorella iällä. Ystävät ja oma perhe vaikuttavat usein ratkaisevasti suosikkijoukkueen valintaan. Kun joukkue on kerran valittu, sitä ei helposti vaihdeta.

- Monet työsuhteet ovat lyhyitä, ja joskus perhesuhteetkin. Jalkapalloseura on pysyvämpi instituutio, johon voi luoda pitkän suhteen, tutkija Petri Godenhjelm miettii.

Godenhjelm tutki suomalaista fanikulttuuria pro gradu -työssään yhdeksän vuotta sitten, mutta faniuden perusasiat eivät muutu. Kun teini-ikäiset tytöt samaistuvat tiettyihin pelaajiin, taustalla on usein kaukorakkauden elementtejä. Pojat ja nuoret miehet samaistuvat enemmän suosikkipelaajan taitoihin ja kykyihin.

Keskeistä on myös se, että joukkueessa on särmää. Yksi syy seurajoukkueiden väriä tunnustavien jalkapallofanien vähyyteen on Godenhjelmin mukaan se, ettei kotimainen media taustoita jalkapallo-otteluita ja joukkueita riittävästi.

- Joukkueella pitää olla kasvot, tarttumispintaa, johon kannattaja voi samaistua, Godenhjelm kuvailee.

Internetillä on näkyvä osa uuden kotimaisen fanikulttuurin rakentumisessa. Sekä Ultraboyz että Sissiryhmä löytyvät verkosta omilta sivuiltaan, ja kotimaisia, jalkapalloaiheisia keskustelufoorumeita on lukemattomia. Uudet jalkapallofanit ovat monin tavoin aktiivisempia kuin edellisen sukupolven kannattajat.

- Fanit ovat parikymppisiä miehiä, jotka hakevat elämyksiä. Toiminta on karnevalistista ja osallistuvaa, Harri Heinonen havainnoi.

Uuden kannattajapolven karnevalistiset otteet herättävät joskus myös vastustusta.

- Perinteinen yleisö kokee tällaisen huutamisen häiritsevänä, vaikka samaan aikaan kansainvälisten jalkapallo-otteluiden mahtavaa tunnelmaa hehkutetaan, Heinonen hymähtää.

Turkulaisseurat arvostavat fanejaan

TPS:n Sissiryhmä ja Interin Ultraboyz saavat seuroiltaan tukea. Tepsin kannattajille on tarjolla erikoishintainen kausikortti, ja Inter huolehtii siitä, että Ultraboyz-ryhmällä on käytössään seuran toimesta linja-auto vierasmatkoja varten.

- Jokainen ihminen, joka tunnustaa värejämme on meille hieno asia. Sissiryhmän ihmiset ovat olleet mukana vuosia, jo silloin, kun pelasimme välillä ykkösessä, jalkapallo TPS:n toimitusjohtaja Petri Jakonen kiittelee.

Interin markkinointijohtaja Carita Joutsia on Jakosen kanssa samoilla linjoilla: fanit ovat seuralle tärkeä asia.

- Suomessa fanikulttuuri on pientä, mutta hyvää. Tavalliset katsojat ovat vielä varovaisia lähtemään mukaan aktiivikannattamiseen, joten fanitoimintaa pitää kehittää, Joutsia miettii.

Joutsia kannattaa aktiivisia toimia toiminnan kehittämiseen, kun taas Jakonen luottaa luonnonmenetelmiin.

- Olemme tukena tarpeen mukaan, mutta todellista fanikulttuuria ei voi luoda, se syntyy. Seuran tehtävä on luoda sille mahdollisuudet, mutta olen yht'äkkisiä toimia vastaan. Jalkapallokannattamiseen pitää liittyä intohimoja, eikä niitä luoda väkisin. Sillä tavalla ei synny mitään pysyvää, Jakonen järkeilee.

Joutsia on samaa mieltä Jakosen kanssa väkisin tekemisestä.

- Faniuteen ei voi ketään pakottaa, mutta toimintaa pitää kehittää. Pitää pystyä kuuntelemaan ja aistimaan muutokset. Samalla pitää mukautua Suomen ja maailman jalkapallon muutoksiin, Joutsia pyörittelee.

Tuli vähän WTF - olo kun tuota luki. Onko tälläinen edes mahdollista? Toivottavasti MM - kisojen katsomokulttuuri ei rantaudu Suomeen...
romario#1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #4 : 29.06.2006 klo 10:00:22

Eilen oikein mainio veikkausliigakatsaus Nelosen urheilussa. Haastateltiin jotain vanhaa äijää, joka totesi pelien olevan parasta viihdettä tai jotain sinne päin. Lisäksi hehkuteltiin HJK - Honka ottelun lipunmyynnistä ja kasvaneesta kiinnostuksesta futikseen. Ylos
FC Apollo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Iiro Aalto, SMM


Vastaus #5 : 29.06.2006 klo 10:06:02

Janarit eivät enään puhu jalkapallon sm-liigasta vaan ovat vihdoin oppineet käyttämään Veikkausliiga nimeä. Tosin vieläkin kuulee puhetta futiksen sm-liigasta, mutta selvästi vähemmän kuin muutama vuosi sitten Ylos
« Viimeksi muokattu: 29.06.2006 klo 10:07:19 kirjoittanut FC Apollo »
Kutvonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valioliiga-RoPS


Vastaus #6 : 29.06.2006 klo 17:51:19

Futispaitoja muuten näkee aivan valtavat määrät näinä aikoina. Ei kannata mitenkään kirjata jokaista tuonne bongaa FF-topikkiin, kun valtaosa kuitenkin on ihan perustyyppejä jotka vain ovat paidan hankkineet. Sen sijaan Suomen paitaa tai Veikkausliigan/Ykkösen joukkueen paitaa kantava on paljon todennäköisemmin forumisti, toki ei näistäkään kaikki. EoM kuitenkin. [narina]Paitsi voisihan niitä Suomen ja suomalaisten paitoja enemmänkin näkyä...[/narina]
Game

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 29.06.2006 klo 18:04:12

Futispaitoja muuten näkee aivan valtavat määrät näinä aikoina. Ei kannata mitenkään kirjata jokaista tuonne bongaa FF-topikkiin, kun valtaosa kuitenkin on ihan perustyyppejä jotka vain ovat paidan hankkineet. Sen sijaan Suomen paitaa tai Veikkausliigan/Ykkösen joukkueen paitaa kantava on paljon todennäköisemmin forumisti, toki ei näistäkään kaikki. EoM kuitenkin. [narina]Paitsi voisihan niitä Suomen ja suomalaisten paitoja enemmänkin näkyä...[/narina]

Täysin samaa mieltä. Ylos

Niin ja jos joku tietää, että mistä Oulussa saa edullisesti tuon Suomen maajoukkueen pelipaidan niin otan tiedon ilolla vastaan. Tai ei välttämättä tarvitse sinänsä edes edullinen olla, kunhan nyt vaan saisi jostakin.
Fundamentalisti

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 29.06.2006 klo 19:13:05Niin ja jos joku tietää, että mistä Oulussa saa edullisesti tuon Suomen maajoukkueen pelipaidan niin otan tiedon ilolla vastaan. Tai ei välttämättä tarvitse sinänsä edes edullinen olla, kunhan nyt vaan saisi jostakin.

http://www.palloilukeskus.fi/kauppa/

 Ylos
Game

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 20.07.2006 klo 16:04:41

-Veikkausliiga vaikuttaisi oikeasti ihmisiä kiinnostavan enemmän

-Juntunen lähtee AC Oulusta

-Hongan peliesitykset
messi19

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 21.07.2006 klo 19:36:59

Stockmannilta Maajoukkueen pelipaidat 65€.Elokuussa sieltä olisi tarkoitus hankkia paita Litmasen nimellä.
Kiima-Aho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #11 : 21.07.2006 klo 22:28:02

Futispaitoja tuntuu tosiaan olevan nykyisin lähes joka toisella vastaan tulijalla. Joten mitään naks naksuttelua en suosittele, ellei halua leimaantua hulluksi.

Todellista eteenpäinmenosta voi puhua vasta sitten kun nämä manut, prasiliat ja juvet korvaantuvat oman kylän joukkueen paidoilla.
Viikinki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Viikingit


Vastaus #12 : 21.07.2006 klo 22:58:04

Stockmannilta Maajoukkueen pelipaidat 65€.Elokuussa sieltä olisi tarkoitus hankkia paita Litmasen nimellä.

Uusi malli vai vanha?
Ricky Rocket

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Los Búhos Reales


Vastaus #13 : 22.07.2006 klo 04:57:12

Uutisissa tuli kuvaa sieltä tsunami-alueelta ja jollain jannulla oli AC Milanin punamustapaita päällään.. Miten tämä liittyy suomalaiseen futiskulttuuriin, sitä en tiedä..
messi19

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 22.07.2006 klo 13:32:06

Uusi malli vai vanha?
Muistaakseni vanha.En ole ihan varma.
Benny Pronssijalka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Super Tele, SVHK & Super-Vesku maalivahtina


Vastaus #15 : 22.07.2006 klo 13:36:35

Yksi syy miksei minulta löydy Veikkausliiga-paitaa on se, että ne ovat helvetin rumia. Täynnä kaikenmaailman sponsoreita. Ja useimmiten ne ovat pitkähihaisia. Kuka nyt sellaisia kesällä pitää?
« Viimeksi muokattu: 22.07.2006 klo 13:38:08 kirjoittanut Benny Pronssijalka »
Kiima-Aho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #16 : 22.07.2006 klo 15:09:34

Yleensäkin pelipaidat on rumia. Kyllä oman kaupungin joukkueen pelipaita toki kaapista löytyy, mutta käytän korkeintaan otteluissa.

Mutta onhan suurimmalla osalla Veikkausliigajoukkueista ihan normi t-paitojakin, joita kehtaa jopa ihmisten ilmoilla pitää  Ylos.
Kutvonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valioliiga-RoPS


Vastaus #17 : 22.07.2006 klo 15:58:14

Ainakin RoPS:n fanipaidassa ei ole kuin kaksi mainosta, tuossa minkä olen viime vuonna hankkinut. Energiapolar ja Saraware.
Kiima-Aho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #18 : 22.07.2006 klo 18:14:20

Se on eteenpäin menoa se, kun jonkun Veikkausliigajoukkueen kausitopikki kerää saman verran viestejä ennen kauden alkua kuin mitä vaikkapa maksa-allas nyt.

Villiä haaveiluahan tää vain on  :( Alas
CB10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #19 : 22.07.2006 klo 19:23:58

Se on eteenpäin menoa se, kun jonkun Veikkausliigajoukkueen kausitopikki kerää saman verran viestejä ennen kauden alkua kuin mitä vaikkapa maksa-allas nyt.

Villiä haaveiluahan tää vain on  :( Alas

No, Liverbird ja Xabi Alonso nyt spämmää niin saatanasti kaikkea turhaa, että parempi että että suomalaisten joukkueiden kohdalla pysytäänkin asiassa. Laatu korvaa määrän.
Luigi

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 23.07.2006 klo 15:36:48

Kesätyöpaikan taukohuoneen ilmoitustaululla oleva lappu, jossa kerrotaan firman varanneen 50 lippua Suomi-Portugali -matsiin, ja kysellään halukkuutta hankkia tiketti huokeaan hintaan. Tosin ilmoituksessa puhuttiin sanatarkasti "potkupallo-maaottelusta", mutta se aiheutti itselläni lähinnä huvittuneisuuden tunteen. No, Karjala-turnaus on onneksi jo ovella. Ylos
Kiima-Aho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #21 : 23.07.2006 klo 23:52:47

Per Spanijasta nyt ainakin luulisi juttua riittävän  ::).

Tällä foorumilla kuitenkin luulisi olevan enimmäkseen näitä football 4life- miehiä, joten on se hieman huolestuttavaa että edes "laji-ihmisissä" Veikkausliiga/suomifutis ei herätä kovin intohimokasta jutunjuurta.
Topboy

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 24.07.2006 klo 00:49:46


Tällä foorumilla kuitenkin luulisi olevan enimmäkseen näitä football 4life- miehiä, joten on se hieman huolestuttavaa että edes "laji-ihmisissä" Veikkausliiga/suomifutis ei herätä kovin intohimokasta jutunjuurta.

Täytyy kuitenkin ottaa myös huomioon, että varmasti useimmat tänne spämmäävät kirjoittelevat myös seurojen omille keskustelupalstoille. Jos eivät samoja viestejä jaksa joka paikkaan tunkea, niin sitten tänne pistellään harvemmin. Nämä yleispalstat ovat enemmän tai vähemmän kansainväliselle jalkapallolle seurakohtaisten palstojen keskittyessä juuri siihen "omaan" seuraan.
Lama-Larsson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1907


Vastaus #23 : 24.07.2006 klo 00:52:13

Kesätyöpaikan taukohuoneen ilmoitustaululla oleva lappu, jossa kerrotaan firman varanneen 50 lippua Suomi-Portugali -matsiin, ja kysellään halukkuutta hankkia tiketti huokeaan hintaan. Tosin ilmoituksessa puhuttiin sanatarkasti "potkupallo-maaottelusta", mutta se aiheutti itselläni lähinnä huvittuneisuuden tunteen. No, Karjala-turnaus on onneksi jo ovella. Ylos

Olet ilmeisesti duunissa samassa paskalafkassa kuin meikäläinen. Otan osaa  Alas Alas
Benny Pronssijalka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Super Tele, SVHK & Super-Vesku maalivahtina


Vastaus #24 : 24.07.2006 klo 15:51:02

Vasta nyt tajusin, että FC KooTeePeen nykyisessä paidassa ei ole pistetty edes täyteen sponsoreita, kuten ennen oli. Ja lisäksi nykyinen paita tullut myyntiin, tosin pitkähihaisena. Tuommoisen voisin jopa ostaa!  Ylos

Ja eilen tuli jälleen käytyä FC KooTeePeen pelissä. Harmittavan monella oli kaiken maailman Arsenal-paitoja päällä.  :keskari:

 
Sivuja: [1] 2 ... 373
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa