https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b07e7a80-aa39-4184-a002-d55a9764f9bfLukusuositus jokaiselle joka edelleen epäilee "somepöhinää" yms.
Joukkueen toiminnassa mukana oleva Jason Nikkinen toteaa, että Gillan perimmäinen tarkoitus on saada lapset, nuoret ja kaikenikäiset innostumaan urheilusta ja jalkapallosta. Gilla FC haluaa myös rakentaa Suomesta yhä suurempaa jalkapalloyhteiskuntaa.
– Saamme Instagramissa usein viestiä, että nuoret ovat perustaneet ympäri Suomen omia jalkapallojoukkueitaan ja he haluaisivat pelata meitä vastaan. Moni nuori kannattaja on myös kertonut saaneensa Gillasta motivaatiota liikkua itse enemmän tai jopa aloittaa jalkapalloharrastuksen, Nikkinen kertoo.
Rannisto ja Nikkinen eivät suostu kertomaan tarkkoja summia, millaisista rahoista joukkueen menoerissä puhutaan. Suomen Palloliiton nettisivuilta käy ilmi, että joukkueessa pelaa yli 30 henkilöä.
Raha, jolla joukkuekokemus mahdollistetaan pelaajille, tulee pääosin yhteistyökumppaneilta.
– Seuran toimintaa rahoitetaan yhteistyökumppaneiden sekä oheistuotemyynnin kautta. Oheistuotemyynti nähdään kuitenkin enemmän yhteisön ja brändin rakentamisena, ei niinkään rahoittajana, Nikkinen avaa.
Rannisto painottaa, ettei heidän tarkoituksenansa ole koskaan ollut perustaa julkkisjoukkuetta etenkään julkisuuden tai maineen perässä.
– Meidän kaveripiirimme työskentelee viihde- ja musiikkialalla ja tästä syystä joukkue koostuu julkisuudesta tutuista tyypeistä, Rannisto kuvailee.
– Tämä jengi koostuu useista henkilöistä, jotka viettäisivät aikaa muutenkin yhdessä. Emme määrittele, että sinulla täytyisi olla tietyn verran seuraajia, jotta voit olla osa joukkuetta, vaan kaverit pelaavat jalkapalloa yhdessä, Nikkinen jatkaa.
Suomalaiset jalkapallofanit ovat keskustelleet nettifoorumeilla ja kommenttikentissä Gilla FC:n toiminnasta. Osa jalkapallofaneista on ollut näreissään joukkueen toiminnasta ja siitä, että jalkapallokulttuuri on muuttunut Gillan toimesta toisenlaiseen suuntaan.
– Ainahan kaikesta uudesta jauhetaan, siitä ei pääse mihinkään. Se on kuitenkin vähentynyt koko ajan, Rannisto kertoo.
– Luulen, että soraäänet ovat vähentyneet, kun ihmiset ovat nähneet, kuinka paljon tässä välitetään jalkapallosta ja sen kannattajista, pelataan oikeilla säännöillä ja tosissaan. Myös Gillan vastustajajoukkueet ovat järjestäneet miesten Kutosessa mahtavia tapahtumia Gilla FC:tä vastaan pelattujen otteluiden yhteyteen, Nikkinen jatkaa.
Vaikka vastarintaa on ollut, Ranniston ja Nikkisen mukaan isossa kuvassa Gillan toiminta on otettu hyvillä mielin vastaan.
– Pitkällä tähtäimellä meidän roolimme on yhdessä perinteisten toimijoiden kanssa rakentaa jalkapallosta ja urheilusta suurempaa Suomessa, Nikkinen kertoo.
Gilla FC on tehnyt yhteistyötä myös HJK:n, Veikkausliigan ja Bolt Areenan kanssa. Tällä hetkellä joukkue pelaa Suomessa seitsemänneksi korkeinta sarjatasoa eli miesten Kutosta ja on jo varmistanut nousun Vitoseen kaudelle 2024.
Nikkinen kertoo, että Gilla FC:n tavoitteet ovat korkealla. Tavoitteena on luoda yhteisö ja joukkue, joka on toiminnassa vielä vuosikymmentenkin päästä. Tämän takia joukkue panostaa paitsi yhteistyökumppaneihinsa, myös sosiaalisen median brändin luomiseen sekä pelitapahtumiin.
– Totta kai olisi mahtavaa jos Gilla FC:llä olisi joku päivä vaikka itse rahoitettu ja rakennettu oma stadion ja edustusjoukkue korkealla sarjatasolla. Haluamme kuitenkin rakentaa tätä kokonaisuutta nöyrästi ja pitkällä tähtäimellä päivä ja vuosi kerrallaan. Ehkä tästä siten voi rakentua jotain vielä suurempaa ja merkittävämpää suomalaiseen urheiluun, Nikkinen summaa.
– Haluamme vaikuttaa nuorten urheiluun positiivisella tavalla sekä avata ovia tälle joukkueelle. Haluamme rikkoa rajoja siinä, miten jalkapallojoukkue voi rakentaa toimintaansa sekä vaikuttaa laajemminkin yhteiskuntaan. Aika näyttää, Rannisto päättää.