FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.04.2024 klo 09:08:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 3 [4] 5
 
Kirjoittaja Aihe: USA - Never say die!  (Luettu 66633 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Madrigal

Poissa Poissa


Vastaus #75 : 02.07.2014 klo 23:38:57

http://espn.go.com/espnradio/grantland/player?id=11168853

Bill Simmonsin podcastissa hyvää ja realistista (joskaan ei kovin syvällistä) pohdintaa Belgia-tappiosta ja soccerin tulevaisuudesta USA:ssa.
lars leevi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Puhun niin totta kuin osaan.


Vastaus #76 : 02.07.2014 klo 23:54:50

Mitäs BS jutusteli, ei pysty kuunteleen.
Madrigal

Poissa Poissa


Vastaus #77 : 03.07.2014 klo 00:29:20

Mitäs BS jutusteli, ei pysty kuunteleen.


Nopeasti yhden kuuntelun jäljiltä muisteltuna:

- Belgia ansaitsi voittonsa, Wondolowskin maali lopun paikasta olisi ollut täysi ryöstö
- jenkeillä ei ole yhtään hyökkäyspään pelaajaa, joita "tarvitsi pelätä jatkuvasti". Parhailla maajoukkueilla on näitä BS:n näkemyksen mukaan 4-5.
- toisaalta USA alkaa olla tilanteessa, jossa maa ei ole enää eurooppalaisille sympaattinen altavastaaja vaan työteliäs joukkue, jolta on syytä odottaa jotain joka kisoissa.
- pelillinen vahvuus nopeus laidoilla ja työnteko, puute luovuus, "Hazardin ja De Bruynen kaltaisia jätkiä meillä ei ole yhtään".
- soccer-boomin kasvu riippuu paljon esim. naisten MM-kisoista ja menestyksestä niissä. Toisaalta ihmisten ymmärrys lajista on näppituntumalta kasvanut merkittävästi. Iso asia on "one nation" - mentaliteetti ja jännitys maan puolesta tilanteessa, jossa ollaan puhtaita altavastaajia
- avainasia seuraavan askeleeseen olisi urheilullisesti lahjakkaimpien nuorukaisten houkuttelu lajin pariin.
- isohkon rahan siirto MLS:ta Eurooppaan olisi hyvää mainosta kansalliselle liigalle.
- Dempsey ja Howard ovat poikkeuksellisen kovia jätkiä, jotka pitäisi doupata jatkamaan 2018-kisoihin asti. Bradley joutui osittain syyttä syntipukiksi, mutta ei yksinään riitä tuossa roolissa.
« Viimeksi muokattu: 03.07.2014 klo 00:39:54 kirjoittanut Madrigal »
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Megaforce Eisenhüttenstadt


Vastaus #78 : 03.07.2014 klo 14:06:11

Howard on yliarvostettu, Guzan tulee korvaamaan ongelmitta. Veskareihin Usa ei koskaan kaadu.

Oman pelaajatuotannon ollessa edelleen tasoa Suomi tulee jenkkien jatkossakin etsiä eurojenkkejä maajengiinsä. Green oli hyvä veto ja vastaavia tulee löytää lisää. Lisäksi kaikkien vähänkään lupaavampien jenkkien tulisi karistaa kotimaansa tusinaliigan pölyt mahdollisimman nuorina.

Optimus Prime

Poissa Poissa


Vastaus #79 : 03.07.2014 klo 17:14:30

Tuosta USA:n pelaajatuotannosta, Jenkkien Jatkoajasta eli HFBoardsilta löytyi tämmöinen lista mahdollisista tulevista maajoukkuepelaajista:

Lainaus
GKs
Cody Cropper - 21, Southampton
Zach MacMath - 22, Philadelphia
Bill Hamid - 23, DC
Sean Johnson - 25, Chicago
Johnathon Kempin - 21, Sporting KC (on loan at the moment)
Kendall McIntosh - 19, Santa Clara University
Zach Steffen, 18, University of Maryland

Defenders
DeAndre Yedlin - 20, Seattle
Wil Packwood - 21, Birmingham City
Perry Kitchen - 22, DC
Shane O'Neill - 20, Colorado (may end up with Ireland)
Greg Garza - 22, Tijuana (Mexican-American)
Eric Lichaj - 25, Nottingham Forest
Erik Palmer-Brown - 17, Sporting KC
Marc Pelosi - 20, Liverpool
John Brooks - 21, Hertha BSC
Matt Miazga - 19, NYRB
Shaq Moore - 17, FC Dallas

Midfielders
Luis Gil - 20, Real Salt Lake
Wil Trapp - 21, Columbus
Jose Villarreal - 20, LA Galaxy (on loan at the moment)
Kellyn Acosta - 18, FC Dallas
Junior Flores - 18, Borussia Dortmund
Emerson Hyndman - 18, Fulham
Luca de la Torre - 16, Fulham (I think he's 16)
Josh Perez - 16, Fiorentina
Darlington Nagbe - 23, Portland (Liberian-American, recently declared intention to play for US)
Caleb Stanko - 20, FC Freiburg
Benji Joya - 20, Santos Laguna (on loan to Chicago at the moment)
Danny Williams - 25, Reading
Julian Green - 19, Bayern Munich

Forwards
Diego Fagundez - 19, New England (Uruguayan-American, wants to play for US, not a citizen yet)
Juan Agudelo - 21, FC Utrecht
Joe Gyau - 21, Borussia Dortmund
Rubio Rubin - 18, FC Utrecht
Paul Arriola - 19, Tijuana
Christian Pulisic - 15, IMG Academy
Omar Salgado - 20, Vancouver (Been injured a lot recently)
Amobi Okugo - 23, Philadelphia
Mario Rodriguez - 20, Borussia Mönchengladbach
Haji Wright - 16, LA Galaxy
Joe Gallardo - 16, Monterrey
Terrence Boyd - 23, RB Leipzig
Jozy Altidore - 24, Sunderland
Dembakwi Yomba. 17, Atletico Madrid
Andrija Novakovich, 18, Reading
Ben Spencer, 19, Molde


I'm sure there are some I've missed.


Wildcard
Gedion Zelalem - 17, Arsenal --> easily the top prospect by many. Hasn't declared for a country (eligible for US, Germany, and Ethiopia). Positive signs for the US recently.

Way, Way in the Future
Ben Lederman - 13/14, Barcelona
Joshua Pynadath - 11/12, Real Madrid
Frederico Oliva - 10, Atletico Madrid
Louhikkokoskettaja
Vastaus #80 : 29.07.2014 klo 20:05:19

- jenkeillä ei ole yhtään hyökkäyspään pelaajaa, joita "tarvitsi pelätä jatkuvasti". Parhailla maajoukkueilla on näitä BS:n näkemyksen mukaan 4-5.

Clint Dempseyn voisi moiseksi laskea, mutta siinä se sitten tosiaan onkin. Hyökkäyspään luovuuden, yllätyksellisyyden ja vaarallisuuden puute tullee olemaan suuri ongelma jatkossakin USA:n maajoukkueelle. Atleettisuuteen nojaava urheilukulttuuri tuottaa laadukkaita maalivahteja sekä urheillulisia puolustuspään pelaajia. Maalivahtitilanne tuskin tulee olemaan USA:lle koskaan ongelma, enintään sitten ylitarjonnan takia. Isoja, mutta liikkuvia toppareita löytyy myös, kuten laitaa täydet minuutit väsymättä munaravaavia pakkeja.

Mutta hyökkäyspään oivaltavat, vaaralliset pelaajat ovat vaan kovin vähissä, koska edes MLS-tasolle ei löydy juurikaan yhdysvaltalaisia luovia, tehokkaita hyökkäyspään pelaajia. Mikä on erittäin suuri ongelma, koska kyllähän kisat näyttivät, etteivät edes harvat hyökkäyspään yhdysvaltalaiset MLS-starbat, zusit ja wondolowskit, hirveän hyvin kansainvälisissä mittelöissä riitä.

MLS:n tämän kauden maali- ja syöttöpörssit kertovat karua kieltä tehokkaiden yhdysvaltalaispelaajien puuttesta. Maalitilaston top kympistä löytyy yksi yhdysvaltalainen - Dempsey. Syöttöpörssistä löytyvät Eric Alexander ja Landon Donovan jakamassa kymmenettä sijaa. Donovanin maajoukkueura on taputeltu ja Alexanderista mitään sateentekijää ei ole lupa odottaa, 26-vuotias melko keskinkertainen keskikenttäpelaaja ilman selkeitä vahvuuksia, joskin myös ilman suuria heikkouksia.

Eikä tulevaisuuskaan ihan mahdottomia lupaile, koska suuret lupaukset ovat kuitenkin melko vähissä. Lähinnä ulkomaalaiset Luis Gil ja Diego Fagundez vaikuttaisivat pelaajatyypeiltä, jotka voisivat tuoda vaihtelua koviin munaravaajiin tyyliin Eddie Johnson keskittyvään hyökkääjätuotantoon . Mutta Fagundezilla ei ole edes kansalaisuutta ja Gilinkin kohdalla on väläytelty kiinnostusta edustaa Meksikoa. Juan Agudeloa toki odotetaan edelleen, mutta jannu alkaa uhkaavasti näyttää Adudelolta, kun ne maineteot ovat jo vuosien takaa, vaikka ikää on vasta 21 vuotta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #81 : 31.03.2015 klo 19:24:48

Jyrgenihän on jatkanut tutulla linjallaan MM-kisojen jälkeenkin. Pelaajaruletti pyörii ja niitä oikeita kavereita etsitään hulppean laajasta testimateriaalista, kun maaotteluita pelataan runsaasti ja pelaajien vaihtuvuus on suurta. Klinsmann on nyt kaivautunut jo historiallisen syvälle, kun Minnesota Unitedin keskikenttäpelaaja Miguel Ibarrasta on tullut ensimmäinen maajoukkuepelaaja USA:n toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Tuskin Ibarra tulee missään kisoissa pelaamaan, mutta on jo toista kertaa maajoukkueen matkassa.

Mukana on ollut myös yliopistopelaaja Jordan Morris, Stanfordin yliopistosta. Lupaavan yliopistopelaajan kutsuminen maajoukkueeseen ei ole ennennäkemätöntä, mutta kyseessä kuitenkin ensimmäinen kerta tällä vuosituhannella.

Liikenne Meksikosta on maajoukkueeseen on ollut runsasta, kun uusia Meksikon liigassa pelaavia pelaajia on kutsuttu paljon mukaan. Liekö sitten sen takia, että monilla noista olisi mahdollisuus edustaa myös Meksikoa, joten pelaajia halutaan ohjata USA:n maajoukkueen suuntaan.

Leonin veskari William Yarbrough, Meksikossa syntynyt ja kasvanut, mutta vahnhemmat yhdysvaltalaisia kristinuskon levittäjiä.

Tijuanan puolustaja Greg Garza, USA:ssa syntynyt ja nuoruutensa viettänyt, mutta meksikolainen isä ja tie futaajana vienyt lopulta Portugalin kautta Meksikoon.

American puolustaja Ventura Alvarado, USA:ssa syntynyt, mutta molemmat vanhemmat meksikolaisia ja siirtyi jo teini-iässä futaamaan Meksikoon.

Leonin keskikenttäpelaaja Dennis Flores, USA:ssa syntynyt, sukujuuria Meksikosta. Floresin tausta on hyvin harvinainen amerikkalaiselle ammattilaisfutaajalle, koska on mennyt niiden kolmen merkittävän reitin ohi. Flores ei ole pelannut yliopistofutista, ei ole päässyt USA:n lahjakkaiden junnujen ohjelmaan, eikä ole ollut viimeistään teini-iästä asti ulkomailla. Flores pelasi ensin kalifornialaisessa amatööriseurassa, minkä jälkeen pääsi latinotaustaisille amatööreille suunnattuun Alianza De Futbol Hispano -ojelmaan, minkä kautta sitten järjestyi testejä eri meksikolaisseuroista ja lopulta ammattilaissopimus Leonista parikymppisenä.

Guadalajaran hyökkääjä Julio Morales, USA:ssa syntynyt, mutta lähti teininä Meksikoon Guadalajaran junnuihin. Edustanut Meksikon nuorisomaajoukkuetta epävirallisissa otteluissa, mutta aikuisissa kutsuttu USA:n mukaan rinkiin. Ei ole kuitenkaan pelannut.

Vähintään kahden passin porukkaa siis USA:n maajoukkueeseen löytyy. Erikoisin tapaus ehkäpä kuitenkin Ingolstadin Alfredo Morales. Saksassa syntynyt ja kasvanut, mutta alunperin perulaisella isällä on myös USA:n kansalaisuus ja palvellut USA:n armeijassa, minkä ansiosta Morales on oikeutettu edustamaan Yhdysvaltoja.

Paljon siis Klinsmaan etsii ja hakee pelaajia maajoukkueen käytettäväksi. Ehkäpä syynä on se tähtien vähyys, mikä tuohon ajaa. Sellaisia todella kovia kavereita USA:lla on kovin vähän. Mutta iso kansa ja löyhät, ainakin ennen 2001, kansallisuussäänöt tarjoavat paljon mahdollisuuksia.

Landon Donovan putosi Klinsmannin kuvioista jo ennen lopettamistaan. Klinsmannin luottomies DaMarcus Beasley lopetti maajoukkueuransa MM-kisoihin. Houstonin keskikentän dynamo Brad Davis ei ole maajoukkuelopettamisestaan kaiketi ilmoittanut, mutta ei kuitenkaan ole enää MM-kisojen jälkeen mukana, kun ikää alkaa jo olla. Eddie Johnsonkin putosi ringistä jo ennen nykyisiä sydänvaivojaan. Joten mitään hirvittävän suurta muutosta ei ole perusrunkoon tulossa. Pitkälti samat jampat siis tosipeleihin maajoukkueeseen luultavasti valikoituvat kuin viime kesän MM-kisoihin.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #82 : 06.04.2015 klo 11:55:28

Liikenne Meksikosta on maajoukkueeseen on ollut runsasta, kun uusia Meksikon liigassa pelaavia pelaajia on kutsuttu paljon mukaan. Liekö sitten sen takia, että monilla noista olisi mahdollisuus edustaa myös Meksikoa, joten pelaajia halutaan ohjata USA:n maajoukkueen suuntaan.

Leonin veskari William Yarbrough, Meksikossa syntynyt ja kasvanut, mutta vahnhemmat yhdysvaltalaisia kristinuskon levittäjiä.

Tijuanan puolustaja Greg Garza, USA:ssa syntynyt ja nuoruutensa viettänyt, mutta meksikolainen isä ja tie futaajana vienyt lopulta Portugalin kautta Meksikoon.

American puolustaja Ventura Alvarado, USA:ssa syntynyt, mutta molemmat vanhemmat meksikolaisia ja siirtyi jo teini-iässä futaamaan Meksikoon.

Leonin keskikenttäpelaaja Dennis Flores, USA:ssa syntynyt, sukujuuria Meksikosta. Floresin tausta on hyvin harvinainen amerikkalaiselle ammattilaisfutaajalle, koska on mennyt niiden kolmen merkittävän reitin ohi. Flores ei ole pelannut yliopistofutista, ei ole päässyt USA:n lahjakkaiden junnujen ohjelmaan, eikä ole ollut viimeistään teini-iästä asti ulkomailla. Flores pelasi ensin kalifornialaisessa amatööriseurassa, minkä jälkeen pääsi latinotaustaisille amatööreille suunnattuun Alianza De Futbol Hispano -ojelmaan, minkä kautta sitten järjestyi testejä eri meksikolaisseuroista ja lopulta ammattilaissopimus Leonista parikymppisenä.

Guadalajaran hyökkääjä Julio Morales, USA:ssa syntynyt, mutta lähti teininä Meksikoon Guadalajaran junnuihin. Edustanut Meksikon nuorisomaajoukkuetta epävirallisissa otteluissa, mutta aikuisissa kutsuttu USA:n mukaan rinkiin. Ei ole kuitenkaan pelannut.
Tylsä pääsiäispäivä, joten kommentoidaan jotakin.  Veskari Yarbrough olisi omasta mielestä ollut näistä lähimpänä Meksikon maajoukkuetta. Nuori kaveri, josta voi tulla ihan pätevä molari USA:lle. Tietynasteinen kokemattomuus näkyy ajoittain kentällä eli tekee joskus hasardiratkaisuja, jotka kostautuvat maaleina, mutta iän kanssa tuon luulisi paranevan. Yarbrough kuului myös Lontoon olympiaryhmään ja miehen USA-valinta aiheutti pienen myrskyn median vesilasissa. Mutta kuten päävalmentaja Herrerakin totesi, niin aika kaukana veskari olisi vielä ollut maajoukkuepaikasta (= 6-7 maalivahtia tulee lonkalta mieleen, jotka ovat edellä nokkimisjärjestyksessä ja takaa tulossa vielä pari nuorempaa)

Noi muut ovat toistaiseksi sarjajyrätasoa (jos sitäkään), joita olisi ollut vaikea nähdä ainakaan ihan lähivuosina Meksikon maajoukkueessa. Garza olisi voinut olla jonkun sortin longshot, jos ei pelaisi Tijuanassa (=kärsii seuran periferisestä statuksesta). Alvarado mahdollisesti joskus tulevaisuudessa, kun on kuitenkin saanut jonkun verran peliaikaa Américan ulkomaalaismiehistössä. Tämä on kuitenkin canteranolle aina hyvä suoritus.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #83 : 13.04.2015 klo 23:00:38

USA:lla keskiviikkona harjoitusottelu Meksikoa vastaan. Koska kyseessä ei ole viralliseen kansainväliseen ottelupäivään osuva ottelu, ei eurooppalaisista seurajoukkueista ole pelaajia mukana, poikkeuksena Hampurissa kiukutteleva Julian Green, jonka seura on luultavasti ilomielin toivottanut matkaan, sekä Tottenhamissa vähäiseen rooliin toistaiseksi jäänyt DeAndre Yedlin, joten USA:n ja Meksikon sarjojen pelaajista on joukkue muuten valittu.

Hyvin lähellä parasta mahdollista, europelaajien puttuminen huomioiden, USA:n joukkue on eli debytantteja ei mukaan ole mahtunut ja muutenkin valittu niitä parhaita pelaajia, eikä niinkään kokeiluja, vaikka Klinsmannin uudet suosikit eli NASL-pelaaja Miguel Ibarra ja yliopistohyökkääjä Jordan Morris mukana ovatkin. Mutta kaksikon lisäksi ei yllätysvetoja löydy.

Maalivahdit:
Nick Rimando (Salt Lake)
Bill Hamid (DC)
William Yarbrough (Leon)

Rimando on tällä hetkellä se kolmas vaihtoehto maalille Tim Howardin ja Brad Guzanin jälkeen. Hamid Rimandon jälkeen paras MLS-veskari ja Meksikon puolella pelaava Yarbrough nousemassa USA:n maalivahtikuvioihin tosissaan mukaan.

Puolustajat:
Brek Shea (Orlando)
Matt Besler (Kansas)
Omar Gonzalez (Los Angeles)
Brad Evans (Seattle)
DeAndre Yedlin (Tottenham)
Greg Garza (Tijuana)
Ventura Alvarado (America)

MLS:ään epäonnistuneelta euroopanreissultaan palannut Shea odotetusti mukana. Lisäksi sitten Yedlin, kaksi nuorta pelaajaa Meksikon puolelta sekä kolme kokenutta MLS- ja maajoukkuejyrää.

Keskikenttä:
Michael Bradley (Toronto)
Kyle Beckerman (Salt Lake)
Mix Diskerud (NY City)
Joe Corona (Tijuana)
Lee Nguyen (New England)
Miguel Ibarra (Minnesota)
Perry Kitchen (DC)

Bradley, Beckerman ja Corona erittäin perinteisiä valintoja. Diskerud MLS-siirtonsa jälkeen käytettävissä myös näissä höntsissä, joten luonnollinen valinta. Vähän varttuneempana (28v) viime kaudella suuren läpimurtonsa MLS:ssä tehnyt Nguyen saa nyt mahdollisuuksia näyttää, että kulkisiko myös maajoukkueessa. Ibarra on ilmeisesti vakuuttanut Klinsmannin suuresti NASL:n puolella, kun vaikuttaisi nyt saavan jatkuvasti tilaisuuksia. DC:ssä läpimurtoaan MLS:n parhaimmistoon tekevä, aiemmin nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo, Kitchen kutsuttiin viime hetkillä mukaan, kun Pueblan Michael Orozco vetäytyi seurajoukkueensa toiveesta. Loukkaantumisestaan juuri jonkinlaiseen pelikuntoon toipunutta Jermaine Jonesia ei ymmärrettävästi tällaiseen otteluun valittu.

Hyökkääjät:
Juan Aguedelo (New England)
Chris Wondolowski (San Jose)
Julian Green (HSV)
Gyasi Zardes (Los Angeles)
Jordan Morris (Stanford University)

Wondolowski ainoana kokeneen kaartin edustajana mukana, kun Clint Dempsey on loukkaantuneena ja Jozy Altidore "pelikiellossa". Altidore ajettiin ulos USA:n harjoitusottelussa Sveitsiä vastaan, harjoitusottelun ulosajot eivät pakollista pelikieltoa sinällään toisi, mutta USA päätti kuitenkin yhden ottelun pelikieltoa antaa. Nuorille on nyt sitten mahdollisuus näyttää osaamistaan tarjolla. Yliopistojamppa Morris on ollut melkoinen jokerivalinta maajoukkueeseen, jotain suurta tulevaisuutta on Klinsmann nuorukaisessa ilmeisesti nähnyt.
« Viimeksi muokattu: 13.04.2015 klo 23:13:57 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #84 : 01.06.2015 klo 23:27:59

USA:lla harjoitusottelut Hollantia ja Saksaa vastaan. Klinsmannilta ei tällä kertaa juurikaan kokeiluja, vaan maajoukkueessa enemmän tai vähemmän aiemminkin esiintyneitä pelaajia, joskin kokeneinta kaartia puuttuu aika lailla ja jotkut jo pidempään mukana olleet, mutta vähemmän pelanneet saavat näyttöpaikkaa.

GOALKEEPERS (3): Brad Guzan (Aston Villa), Nick Rimando (Real Salt Lake), William Yarbrough (Club Leon)

DEFENDERS (7): Ventura Alvarado (Club America), John Brooks (Hertha Berlin), Timmy Chandler (Eintracht Frankfurt), Brad Evans (Seattle Sounders FC), Michael Orozco (Puebla), Brek Shea (Orlando City SC), DeAndre Yedlin (Tottenham Hotspur)

MIDFIELDERS (8): Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Michael Bradley (Toronto FC), Mix Diskerud (New York City FC), Miguel Ibarra (Minnesota United FC), Fabian Johnson (Borussia Mönchengladbach), Jermaine Jones (New England Revolution), Alfredo Morales (Ingolstadt), Danny Williams (Reading)

FORWARDS (4): Juan Agudelo (New England Revolution), Aron Johannsson (AZ Alkmaar), Bobby Wood (Erzgebirge Aue), Gyasi Zardes (LA Galaxy)

Tim Howard lomailee, joten Brad Guzan saanee päävastuun maalilla. Kokenut Nick Rimando ja, nouseva kyky Meksikon puolelta, Will Yarbrough muut maalivahdit.

Puolustuksessa Geoff Cameron parantelee valioliigakauden kolhuja, Omar Gonzalez on pelannut hieman loukkaantuneena Los Angelesin riveissä ja Matt Beslerkin jätetty valitsematta, joten keskuspuolustuksessa tarjoutuu nuoremmille pelaajille, kuten Herthan John Brooksille näyttöpaikkaa.

Keskikentältä Alejandro Bedoya on loukkaantuneena sivussa ja jo valittu Jermaine Jones joutui jäämään loukkaantumisen takia pois. Jonesia ei tulla ryhmässä korvaamaan, jos lisää loukkaantumisia ei tule. NASL-pelaaja Miguel Ibarra pääsee koviin otteluihin mukaan.

Hyökkäyksessä poissaolot ovat tuntuvia, kun Clint Dempsey jää kotiin odottamaan neljännen lapsensa syntymää ja Jozy Altidore on loukkaantuneena. Lisäksi Julian Green ja Jordan Morris pelailevat U23-maajoukkueen mukana, joten eivät ole käytettävissä. Chris Wondolowskia ei nähtävästi näihin peleihin nähty tarpeelliseksi meren yli raahata. Aron Johansson tässä tilanteessa se ykköskärki, Juan Agudelolle ja Gyasi Zardesille hieno näyttöpaikka, Erzegebirge Auen kanssa kakkosbundeksesta pudonnut Bobby Wood se tämän joukkueen yllättävin valinta, jota tosin pelaajatilanne selittää paljon.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #85 : 05.06.2015 klo 23:57:25

USA kävi hakemassa 4-3-voiton Amsterdam Arenalta aika vahvaa Hollannin kokoonpanoa vastaan, käännettyään tappioaseman loppuhetkillä voitoksi. Tiedä sitten, minkä verran Klinsmannin ajatuksia Gold Cupia varten ottelu selvitti, kun puolustus ei missään nimessä parhaalla mahdollisella tavalla onnistunut ja hyökkäyspään onnistujiakin löytyi vähän yllättävämmiltä suunnilta.

Ehkäpä Gold Cupia ajatellen vahvimpia näyttöjä vaihdosta tulleilta laitapakki DeAndre Yedliniltä ja keskikentän Danny Williamsilta, myöskin pirteä sisääntulo viime hetkillä joukkueeseen lisätyltä yliopistopelaaja Jordan Morrisilta, jolla on ihan realistiset mahdollisuudet kisajoukkueeseen. Avauksessa pelannut Gyasi Zardes myöskin paransi mahdollisuuksiaan päästä kisajoukkueeseen.
« Viimeksi muokattu: 06.06.2015 klo 00:03:52 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Meteli

Poissa Poissa


Vastaus #86 : 10.06.2015 klo 23:38:28

USA otti voiton Saksasta juuri päättyneessä harjoitusottelussa Kölnissä. Loppuhetken 1-2 maalilla.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #87 : 11.06.2015 klo 00:54:51

Bobby Wood maaleillaan upottanut Hollannin ja Saksan viikon sisään. Kakkosbundeksesta Erzgebirge Auen kanssa keväällä pudonneelta "kukavitulta" aika kova teko. Saa sitten nähdä, että riittäisikö jopa joksikin hyökkäyksen varamieheksi Gold Cupiin?

Gold Cupin joukkue on viimeisten harjoitusotteluiden myötä muuttunut entistäkin arvoituksellisemmaksi, kun onnnistumisia tulee yllättäviltä suunnilta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #88 : 21.03.2018 klo 00:12:29

Dave Sarachanin tilapäispestiä USA:n maajoukkueen päävalmentajana jatkettiin kesään asti. Todennäköisesti sieltä siis haetaan jotain Euroopan sarjojen tai MM-kisojen jälkeen vapautuvaa kovaa valmentajaa penkin päähän. Eläkeikää lähestyvää Sarachania ei pestiin varmaankaan pysyvästi harkita, mutta toisaalta kiirekään sitä uutta valmentajaa ei ole löytää, kun niihin oikeasti tärkeisiin peleihin on aikaa runsaasti.

Sarachan on sitten ohjeistetusti aloittanut erittäin voimakkaan nuorennusleikkauksen ja tuoreimpiin maajoukkueryhmiin ei tuttuja, kokeneita maajoukkuepelaajia juuri mahtunut. Yli kolmekymppisiä pelaajia ei juurikaan enää katsella, Bedoya taitaa olla ainoa tuon rajan saavuttanut vielä mukaan kutsuttu (e: Ream näemmä tuon rajapyykin saavuttanut). Muuten kaikki viime vuosien USA:n nimekkäämmät maajoukkuepelaajat ovat ulkona. Tiedä sitten kuinka pysyvästi ulkona ovat nuo nuoremmat veteraanit, jotka saattaisivat vielä 2022-MM-kisoihinkin riittää, Altidore ja Bradley esimerkiksi, valitaanko taas pian mukaan, kun ei niitä parempiakaan ole toistaiseksi näkynyt.

Pulisicia ei näillä neppailuilla viitsitä häiritä, tulee mukaan jos haluaa ja Dortmundillekin sopii. Pulisic on toki suunnilleen se ainoa USA:n maajoukkuepelaaja tällä hetkellä, jonka avauspaikka tosipelissä on varma. John Brooks ehkäpä toinen, mutta on klesana jatkuvasti. Muuten sitten tasapaksussa porukassa eurojunnut ja MLS-tähdet sekä muutama kokeneempi, muttei yli-ikäinen, ulkomailla pelaava taistelevat aina paikoista.

Tulevaisuudeen knoppikysymyksiä sitten mahdollisesti Paraguay-ottelun jälkeen, että milloin jonkin maan istuvan presidentin poika on pelannut jalkapallon virallisessa maaottelussa toisen maan riveissä. Vai onko tuokin tapahtunut jo joskus ennen.

USA:n joukkue tulevaan harjoitusotteluun Paraguayta vastaan:
Uutinen
UPDATED U.S. ROSTER BY POSITION (Club; Caps/Goals):

GOALKEEPERS (3): Alex Bono (Toronto FC/CAN; 0/0), Bill Hamid (Midtjylland/DEN; 5/0), Zack Steffen (Columbus Crew SC; 1/0)

DEFENDERS (8): Cameron Carter-Vickers (Ipswich Town/ENG; 1/0), Eric Lichaj (Nottingham Forest/ENG; 14/1), Matt Miazga (Vitesse/NED; 4/1), Shaq Moore (Levante/ESP; 0/0), Erik Palmer-Brown (Kortrijk/BEL; 0/0), Antonee Robinson (Bolton Wanderers/ENG; 0/0), Jorge Villafaña (Santos Laguna/MEX; 15/0), DeAndre Yedlin (Newcastle United/ENG; 49/0)

MIDFIELDERS (9): Tyler Adams (New York Red Bulls; 2/0), Marky Delgado (Toronto FC/CAN; 0/0), Kekuta Manneh (Pachuca/MEX; 0/0), Weston McKennie (Schalke/GER; 1/1), Darlington Nagbe (Atlanta United FC; 24/1), Cristian Roldan (Seattle Sounders FC; 2/0), Kenny Saief (Anderlecht/BEL; 1/0), Wil Trapp (Columbus Crew SC; 3/0), Tim Weah (Paris Saint-Germain/FRA; 0/0)

FORWARDS (3): Andrija Novakovich (Telstar/NED; 0/0), Rubio Rubin (Club Tijuana/MEX; 4/0), Bobby Wood (Hamburg/GER; 36/10)


USA:n joukkue Sarachanin ensimmäisessä maaottelussa Portugalia vastaan marraskuussa.
Uutinen
U.S. ROSTER BY POSITION (Club; Caps/Goals):

GOALKEEPERS (3): Jesse Gonzalez (FC Dallas; 0/0), Bill Hamid (Midtjylland/DEN; 3/0), Ethan Horvath (Club Brugge/BEL; 1/0)

DEFENDERS (7): John Brooks (Wolfsburg/GER; 32/3), Cameron Carter-Vickers (Sheffield United/ENG; 0/0), Eric Lichaj (Nottingham Forest/ENG; 13/1), Matt Miazga (Vitesse/NED; 3/1), Tim Ream (Fulham/ENG; 26/1), Jorge Villafaña (Santos Laguna/MEX; 14/0), DeAndre Yedlin (Newcastle United/ENG; 48/0)

MIDFIELDERS (7): Kellyn Acosta (FC Dallas; 16/1), Tyler Adams (New York Red Bulls; 0/0), Alejandro Bedoya (Philadelphia Union; 65/2), Lynden Gooch (Sunderland/ENG; 2/0), Weston McKennie (Schalke/GER; 0/0), Kelyn Rowe (New England Revolution; 3/1), Danny Williams (Huddersfield Town/ENG; 22/2)

FORWARDS (4): Juan Agudelo (New England Revolution; 26/3), Dom Dwyer (Orlando City SC; 3/2), C.J. Sapong (Philadelphia Union; 2/0), Josh Sargent (St. Louis Scott Gallagher; 0/0)
« Viimeksi muokattu: 21.03.2018 klo 00:26:21 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #89 : 07.07.2018 klo 00:28:47

Dave Sarachan jatkaa USA:n maajoukkuevalmentajana vuoden loppuun asti.

Sen verran US Soccerin puuhat ovat edenneet, että Earnie Stewart löytyi "General Manager"-tittelillä kulkevaan uuteen johtajan tehtävään. Tuo on jäänyt hyvin epäselväksi medialle, että mitä elokuussa tehtävässään aloittava Stewart oikeasti sitten pidemmällä tähtäimellä tekee, mutta on nyt kuitenkin US Soccerin taholta nimetty joku uusi johtaja, mikä ilmeisesti on tärkeintä karsintaepäonnistumista pois pyyhittäessä.

Stewart osallistuu ainakin uuden päävalmentajan valitsemiseen ja hyvin vahvasti huhuissa on liikkunut, että Columbuksen Gregg Berhalter olisi Stewartin suosikki tuohon pestiin ja muutenkin tuo Sarachanin jatkaminen vuoden loppuun asti viittaisi siihen, että MLS-valmentaja kauden päätteeksi maajoukkuevalmentajaksi saapuu.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #90 : 07.07.2018 klo 10:32:07

Mediotiempo puolestaan huhuilee, että Juan Carlos Osorio olisi USA:n kiikarissa. Perinteiseen siirtohuhutyyliin "lähipiiriin" kuuluva henkilö on toiminut lähteena ja tässä tapauksessa väitetään, että Osorio olisi jo saanut tarjouksen USA:n jalkapalloliitolta. Toinen kilpaileva tarjous oisi tullut samaisen lähteen mukaan Kolumbian liitolta. Tiedä näistä nyt sitten, mutta Osorio on hieman vihjaillut, että haluaisi vaihtaa maisemaa, vaikka FMF onkin valmis keskustelemaan jatkosopimuksesta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #91 : 06.09.2018 klo 00:48:38

Ketään ei ilmeisesti ole toistaiseksi haastateltu USA:n maajoukkueen päävalmentajan pestiin, joten kiirettä ei todellakaan pidetä. Viimeisen minuutin paniikki onkin se paras vaihtoehto tehdä ratkaisuja... Sinällään kyllä tuo hiljaisuus nostaa edelleenkin Gregg Berhalterin todennäköisyyttä USA:n seuraavaksi päävalmentajaksi. Tai voihan se olla Tata Martino tai Peter Vermes, mutta MLS-vaihtoehto näyttää erittäin todennäköiseltä ja noista taas Berhalter todennäköisimmältä.

Dave Sarachan siis jatkaa edelleen ja kokoaa nuoria joukkueita höntsämaaotteluihin. Tällä kertaa olikin jo kolmonen iän ensimmäisenä numerona kirous, mikä jätti joukkueesta sivuun. 29-vuotias Lichaj joukkueen seniorina. Ja kuten tavallista, Pulisic tulee jos haluaa, nyt ei ilmeisesti sopinut. Brooks kuitenkin mukana. Huippukautta Columbuksessa pelaava Zardes mukana ja ilmeisesti tällä kertaa pääsee pelaamaan piikissä, mikä nyt on se ainoa sopiva rooli, turhan paljon paskaa sai niskaansa, kun Arena yritti väkisin saada toimimaan jonain laitapelaajana maajoukkueessa.

Hyvin kokematon joukkue ja paljon jälleen kokeiluja. Luultavaa kuitenkin, että Steffenille yritetään sitä ykkösveskarin roolia istuttaa pysyvämmin. Horvath on kuitenkin Bruggen kakkosveskari ja Bonon MLS-kausi Torontossa on ollut vaikea, joten tuosta kolmikosta Steffen on selkeästi vahvimmilla.

Uutinen
GOALKEEPERS (3): Alex Bono (Toronto FC/CAN; 1/0), Ethan Horvath (Club Brugge/BEL; 2/0), Zack Steffen (Columbus Crew SC; 3/0)

DEFENDERS (9): John Brooks (Wolfsburg/GER; 33/3), Cameron Carter-Vickers (Swansea City/WAL; 4/0), Eric Lichaj (Hull City/ENG; 15/1), Aaron Long (New York Red Bulls), Matt Miazga (Nantes/FRA; 7/1), Shaq Moore (Reus Deportiu/ESP; 2/0), Tim Parker (New York Red Bulls; 2/0), Antonee Robinson (Wigan Athletic/ENG; 2/0), DeAndre Yedlin (Newcastle United/ENG; 52/0)

MIDFIELDERS (10): Kellyn Acosta (Colorado Rapids; 17/1), Tyler Adams (New York Red Bulls; 5/0), Paul Arriola (D.C. United; 16/2), Marky Delgado (Toronto FC/CAN; 1/0), Julian Green (Greuther Fürth/GER; 10/4), Sebastian Lletget (LA Galaxy; 3/1), Weston McKennie (Schalke/GER; 4/1), Cristian Roldan (Seattle Sounders FC; 3/0), Wil Trapp (Columbus Crew SC; 6/0), Tim Weah (Paris Saint-Germain/FRA; 3/1)

FORWARDS (3): Andrija Novakovich (Fotuna Sittard/NED; 2/0), Bobby Wood (Hannover 96/GER; 39/12), Gyasi Zardes (37/6; Columbus Crew SC)
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #92 : 06.09.2018 klo 20:03:23

Meille asiaan ei niin vihkiytyneille tiedoksi: 8.9. USA-Brasilia ja 12.9. USA-Meksiko.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #93 : 08.09.2018 klo 02:25:54

4-1-4-1-ryhmityksen Sarachan sitten Brasilia-ottelun avaukseen ideoi.

Steffen; Yedlin, Miazga, Brooks, Robinson; Trapp; Arriola, Adams, McKennie, Green; Wood.

Steffen on maalille nykyinen ykkösveskari ja  puolustus luultavasti on aika lähellä nykyistä ykkösmiehitystä, kun kokeneemmat kaverit (Besler, Gonzalez, Cameron, jne.) tuonne tuskin enää palaavat, koska 2022-kisojen joukkuetta jo etsitään.

Keskikentän ja hyökkäyksen rakentumiseen Pulisicin puuttuminen sitten vaikuttaa. Hyvin puolustavalla keskustalla Sarachan on sitten päättänyt otteluun lähteä. Weah hieman yllättäen ei ole avauksessa.

Seurajoukkueiden sarjatasot menevät: 4x MLS (Steffen, Trapp, Adams, Arriola), 1x Valioliiga (Yedlin), 1x Ligue 1 (Miazga), 3x Bundesliiga (Brooks, McKennie, Wood), 1x Championship (Robinson), 1x 2. Bundesliiga (Green).

Toki noista Miazga ja Robinson ovat lainalla Valioliigasta nykyisiin seuroihinsa. MLS-pelaajista Adamsin siirtyminen talvella New Yorkin tölkkijengistä Leipzigin vastaavaan on ilmeisesti varmaa. Steffeniä ja Trappia kohtaan on myös ollut selkeätä kiinnostusta Euroopasta, ja varsinkin Trappin kohdalla siirto talvella eurokentille on varsin todennäköinen, jos ja kun Columbus Crew jättää Columbuksen ja siirtyy Teksasiin, milloin sitten Ohion oma poika Trapp jättänee seuran.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #94 : 08.09.2018 klo 23:11:51

David Moyes bongattiin julkisista kulkuvälineistä New Jerseyssä Brasilia-ottelun alla ja oli ilmeisesti ottelua seuraamassakin.

Moyesiakin on tuohon USA:n päävalmentajan tehtävään yhdistetty, tosin aiemmin noille huhuille ei ole pohjaa ollut. Tosin tiedä sitten, että tuoko tämäkään paljoa lisää, kun Moyes näytti yksin junalla stadionille matkaavan. Jos nyt jostain neuvotteluista olisi kyse, niin odottaisi, että joku US Soccerin edustaja olisi ollut jo lentokentällä vastassa.

USA hävisi Brasilialle maalein 0-2, maalit suhteellisen aikaisin. Tiistain Meksiko-ottelu on se USA:n kannalta huomattavasti mielenkiintoisempi, mikä sitten kertoo enemmän CONCACAF:n voimasuhteista, kun molemmat hyvin uudistushenkisellä joukkueella otteluun vielä lähtevät.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #95 : 13.09.2018 klo 00:09:57

4-1-4-1-ryhmityksellä USA jatkoi Meksikoakin vastaan.

Steffen; Moore, Carter-Vickers, Miazga, Lichaj; Trapp; Acosta, Adams, McKennie, Weah; Zardes.

Kuten oli ennakoitavissa, niin Steffenistä ollaan ykkösveskaria tekemässä ja toinen huomionarvoinen asia oli Trappin suuri rooli keskikentän pohjalla joukkueen kapteenina molemmissa otteluissa. Trapp ei sinällään ole mikään puhtaasti rikkova pelaaja, vaan se suurin vahvuus on syöttötaidoissa, erityisesti lähtee pitkiä tarkkoja palloja ylöspäin.

Tuota Sarachan jonkin verran sitten kompensoi sillä, että keskustassa pelasivat myös McKennie ja Adams, jotka ovat vahvoja kahden suunnan pelaajia. Weah pelasi vasemmassa laidassa, mitä varten oli sitten avaukseen otettu oikealle puolustava Acosta. Alku oli nihkeä, kun porukka osoittautui liian puolustavaksi ja Green korvasi McKennien jo avausjakson lopulla.

Toisen jakson puolivälissä reilun viiden minuutin sisään tapahtuivat ne huomattavimmat asiat.

Ensin Miazga vittuilee Meksikon pienikokoiselle Lainezille pituudesta Lainezin rikottua Miazgaa. Kortti oli jo Miazgalla alla ja joku tuomari joskus olisi tuosta varmasti toisella varoituksella palkinnut, mutta nyt ei.
https://www.clippituser.tv/c/plmdlx

Muutama minuutti tuosta ja Meksikon Zaldivar suoralla punaisella ulos. Aika pitkälti vahingolta näyttää, kun Zaldivar menettää tasapainonsa ja sen seurauksena sitten erittäin rumasti nappulat Trappin nilkkaan, joten kuitenkin aiheellinen ulosajo, vaikka ei tuossa Zaldivarilla tuo tarkoituksena ollut.
https://www.clippituser.tv/c/vxebxm

Muutama minuutti eteenpäin ja Adams tekee ottelun ainoan maalin vaihdosta kentälle tulleen laitapakki Robinsonin matalasta keskityksestä keskelle vaihtojen myötä siirtyneen Acostan nousun jälkeen.
https://www.clippituser.tv/c/elzqlw

Sarachan on paineettomassa tilanteessa onnistunut nuoria pelaajia tuomaan sisään maajoukkueeseen, eikä tuo ainakaan huonommin ole mennyt kuin Klinsmannin viimeiset ajat ja Arenan paluu.

Berhalteria kyllä edelleen veikkaisi vahvimmin USA:n uudeksi valmentajaksi, kun Columbuksen pelaajat Steffen ja Trapp on jo nostettu Sarachanin toimesta avainrooleihin. Steffenin osalta ei tosin kysymyksiä ihmeemmin ole, selkeästi parhaalta vaikuttava nuori amerikkalainen maalivahti, aika pitkälti voisi sanoa, että tämän hetken paras amerikkalainen maalivahti, vaikka Guzanit ja Howardit laskettaisiin mukaankin. Trappin iso rooli ei sitten ihan yhtä yksiselitteinen asia ole.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2018 klo 00:12:54 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #96 : 01.10.2018 klo 22:35:01

Sarachan jatkaa USA:n maajoukkueen ruorissa edelleen. Nyt tosin on liikkunut huhuja, että uusi päävalmentaja nimettäisiin marraskuun alussa. Vaikka ketä on pestiin huhuttu, viimeisimmissä huhuissa Atlantan Tata Martino on ollut eniten esillä, mutta tiedä tosiaan, että mitä nimiä vielä kuukauden aikana nousee esiin...

Puolustuksessa vielä Sweatin koomailut auttoivat Minnesotan voittoon. Molemmat Minnesotan maalit enemmän tai vähemmän Sweatin piikkiin, kun ensimmäisessä oli kaventanut liikaa keskelle eikä ollut peittämässä keskitystä ja toisessa sitten syötti Minnesotan kärjen läpi.

Sweat sitten tästä palkittiin kutsulla USA:n maajoukkueeseen ensimmäistä kertaa.

Kaipa tuo kuitenkin oli päätetty jo ennen tuota ottelua... Onhan Sweat selkeästi mennyt pelaajana eteenpäin, varsinkin juoksuvoimaa riittää ja tukee hyökkäyksiä ajoittain hyvin, mutta on sitten noita virheitä puolustussuuntaan tullut aika paljon. Minnesota-ottelun lisäksi oli ainakin vierailu Chicagossa, missä Sweat aika suoraan antoi vastustajalle pari maalia samassa ottelussa. Kertoo kuitenkin vähän siitä, missä USA:n maajoukkue tällä hetkellä menee. Mutta melkoista huutonaurua tuo on aiheuttanut jopa NYCFC:n keskustelupalstoilla.

Jonkin verran on nuorennusleikkauksessa tingitty ja Guzan sekä Bradley palaavat maajoukkueeseen harjoitusotteluihin Perua ja Kolumbiaa vastaan. Maalivahtipuolella Guzan pelannee toisen otteluista, koska tuskin nyt on vaan kutsuttu mukaan vain istumaan penkillä, toinen ottelu sitten Steffenille. Pulisic vaihteeksi mukana. Sweatin lisäksi löytyi kaksi muutakin debytanttia, kun Dallasissa läpimurtokauttaan pelaava 20-vuotias laitapakki Reggie Cannon kutsuttiin mukaan ja keskikentälle löytyi Nordsjaellandin lupaava 19-vuotias laitapelaaja Jonathan Amon.

Uutinen
GOALKEEPERS (3): Brad Guzan (Atlanta United FC; 58/0), Ethan Horvath (Club Brugge/BEL; 2/0), Zack Steffen (Columbus Crew SC; 6/0)

DEFENDERS (8): John Brooks (Wolfsburg/GER; 34/3), Reggie Cannon (FC Dallas; 0/0), Cameron Carter-Vickers (Swansea City/WAL; 5/0), Aaron Long (New York Red Bulls; 0/0), Matt Miazga (Nantes/FRA; 9/1), Antonee Robinson (Wigan Athletic/ENG; 4/0), Ben Sweat (New York City FC; 0/0), DeAndre Yedlin (Newcastle United/ENG; 54/0)

MIDFIELDERS (10): Kellyn Acosta (Colorado Rapids; 19/1), Tyler Adams (New York Red Bulls; 7/1), Jonathan Amon (Nordsjælland/DEN; 0/0), Michael Bradley (Toronto FC/CAN; 140/17), Julian Green (Greuther Fürth/GER; 12/4), Weston McKennie (Schalke/GER; 6/1), Christian Pulisic (Borussia Dortmund/GER; 21/9), Kenny Saief (Anderlecht/BEL; 2/0), Wil Trapp (Columbus Crew SC; 8/0), Tim Weah (Paris Saint-Germain; 5/1)

FORWARDS (3): Andrija Novakovich (Fortuna Sittard/NED; 2/0), Josh Sargent (Werder Bremen/GER; 3/1), Bobby Wood (Hannover 96/GER; 41/12)

E: Altidore olisi ilmeisesti myös kokeneemmasta kaartista kutsuttu mukaan, mutta joutui vaivojen takia jäämään sivuun.
« Viimeksi muokattu: 01.10.2018 klo 23:34:53 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #97 : 26.10.2018 klo 23:48:59

Tata Martino
Peter Vermes
Oscar Pareja
Jesse Marsch
Juan Carlos Osorio
Bob Bradley
Tab Ramos

Lista henkilöistä, joista US Soccer ei ole ollut konkreettisesti kiinnostunut uutta maajoukkuevalmentajaa valittaessa. Eli ei tuonne ainakaan mediaspekulaatioissa esiintyneistä sitten montaa jää jäljelle.

Gregg Berhalter
David Moyes
Dave Sarachan

Vahvasti siis näyttäisi, että aikaiset huhut Berhalterin asemasta pitäisivät paikkansa ja nimitystä on vain venytetty siihen, että Columbuksen kausi päättyy. Ei toki näytä tällä hetkellä niin hyvältä, kun Columbus on viime ajat kyntänyt MLS:ssä aika syvällä ja pudotuspelipaikka on lopulta mennyt viimeiselle kierrokselle asti taisteltavaksi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #98 : 02.12.2018 klo 15:32:16

USA:n valmentajahaku on ilmeisesti viimein tullut päätökseensä ja erittäin vahvojen huhujen mukaan tiistaina ilmoitetaan uusi maajoukkueen päävalmentaja. Ja kyseessä on tietysti Gregg Berhalter.

Pitkä oli pohdinta, vaikka missään vaiheessa ei ilmeisesti juuri vaihtoehtoja kuitenkaan ollut, vaan Berhalter oli koko ajan ykkösvaihtoehto ja myöskin kiinnostunut tehtävästä. Ihmeen pitkään vielä Columbuksen kauden päättymisen jälkeenkin tuota ilmoitusta on sitten venytetty.

Berhalteria on pidetty nousevana kykynä amerikkalaisvalmentajista, toki ura on Columbuksessa polkenut viime kaudet paikallaan, mutta tuon voisi katsoa johtuvan enemmän Columbuksen hyvin rajallisista resursseista kuin Berhalterin kyvyistä. Viisi kautta ehti Berhalter Columbusta luotsata, neljästi pudotuspeleihin, parhaana saavutuksena kauden 2015 finaalipaikka, finaalissa kuitenkin tappio Portlandia vastaan. Pudotuspeleissä Berhalterin Columbus on muutenkin ollut hyvä, kyennyt yllättämään ennakkosuosikkeja, eikä ole oikeastaan ennakkoon huonomille hävinnyt, joten on Berhalterin valinnalle perusteensa, vaikka mitään ei ole valmentajana voittanut.

Pelaajistossa olettaisi Zack Steffenin paikan ykkösveskarina olevan varma Berhalterin alaisuudessa, Columbuksen kapteeni Wil Trapp luultavasti saanee keskikentällä ison roolin. Hyvin luultavasti kumpikin pelaaja lähtee talvella Eurooppaan, saa sitten nähdä minkätasoista seuraa löytyy.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #99 : 02.12.2018 klo 23:14:24

https://www.ussoccer.com/stories/2018/12/02/11/42/20181202-news-mnt-gregg-berhalter-named-us-mens-national-team-head-coach

Kun tieto vuosi, niin US Soccer ei jaksanut itsestäänselvää asiaa enää yrittää pitää mukamas salassa, vaan ilmoittavat, että Gregg Berhalter on USA:n maajoukkueen uusi päävalmentaja. Tiistaina vielä virallinen lehdistötilaisuus asiasta.


 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa