FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.05.2020 klo 02:01:27 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 401
 
Kirjoittaja Aihe: Mieshuoraus on jalkapallon syöpä  (Luettu 1113163 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nice10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: I support FF


Vastaus #50 : 11.12.2009 klo 20:11:47

Kyse on siitä, että:
- en hyväksy Stigun ajatusta pakollisesta/kielletystä kannattamisesta.

Ei ole mitään pakollista kannattamista. Ihmettelen ainakin itse vain sitä miksi kannattaminen perustuu siihen absoluuttiseen arvostukseen tai miksi oman suosikin pitäisi olla arvostettu, menestynyt tai edes hyvä. Jos taas kannattaminen perustuu siihen "pelin tasoon" ja menestykseen, niin silloinhan kyse on gloryhunterismista. Vai mistä muusta?

Lainaus
- arvostaminen ei ole sama asia kuin kannattaminen, ja on todellakin silmien sulkemista todellisuudelta, jos ei ymmärrä ihmisten luontaisesti arvostavan enemmän maailman ykkösosaajaa kuin sitä 99. parasta. Tietääkseni Nykästä arvostettiin mäkihyppääjänä Ruotsissa enemmän kuin Boklöfiä.

Arvostaa voi monella tapaa. Itse ainakin arvostan Risto Jussilaista pirusti, koska mies vaikuttaa hyvältä tyypiltä, johon tällaisen perusjuron on helppo samaistua. Nykästä taas arvostan toki hyppääjänä, mutta enpä jaksa miestä pahemmin fanittaa, koska omat mieltymykseni eivät perustu vain orjalliseen menestyksen seuraamiseen. En ole oikein kiinnostunut kumpi hyppää pidemmälle kun puhutaan siitä kumpi on oma suosikkini. Jos suosikin valitsee aina tulosten mukaan, niin sitten toki futiksessakin on helppo valita joku kestomenestyjä tai ulkomainen huippuseura.

Ja Stigukin varmaan enemmän puhuu laji-ihmisistä. Kyllä ulkomaillakin tuulipuvut seuraavat ja kannattavat menestyksen ja markkinamiesten mukaan, mutta kyllä laji-ihmisillä varmasti on muitakin arvoja. Kyllähän Suomessakin pystytään esimerkiksi kiekossa arvostamaan Saipaa, ja Vaasan Sportia, vaikka ei nuokaan mitään NHL-joukkueita ole. NHL-joukkueita taas arvostetaan kyllä kovasti, mutta omalla tavallaan. Ymmärretään se ero mitä suuret resurssit, koneistot ja raha saavat aikaan.
« Viimeksi muokattu: 11.12.2009 klo 20:13:20 kirjoittanut Nice10 »
kyrpäjyrä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Against modern football


Vastaus #51 : 11.12.2009 klo 20:16:55

Tämä nyt on taas vaihteeksi täyttä soopaa. Ihan samassa suhteessa niitä Barcan ja ManU:n faneja löytyy ulkomailta kuin Suomestakin. Merentakaisten tv-oikeuksien ja fanikrääsän miljoonabisnes ei ihan suomalaisten harteilla lepää. Taas yritetään väkisin tehdä suomalaisista jotenkin poikkeavia.

Se että muut ovat idiootteja ei tarkoita sitä että suomalaistenkin pitäisi olla.
Nice10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: I support FF


Vastaus #52 : 11.12.2009 klo 20:24:22

Tämä nyt on taas vaihteeksi täyttä soopaa. Ihan samassa suhteessa niitä Barcan ja ManU:n faneja löytyy ulkomailta kuin Suomestakin. Merentakaisten tv-oikeuksien ja fanikrääsän miljoonabisnes ei ihan suomalaisten harteilla lepää. Taas yritetään väkisin tehdä suomalaisista jotenkin poikkeavia.

Täällä on puhuttu paljon laji-ihmisistä. C. Ronaldon perään kuolaavien suomalaisten tai ulkomaalaisten ämmien tai muiden satunnaisten urheilunseuraajien suosikkiseurat ovat toki markkinamiesten käsissä. Esimerkiksi futisfoorumilla yleensä ihmetellään sitä miksi laji-ihmiset hunttaavat pääasiassa ulkomaisia seuroja ja pahimmat vielä suhtautuvat peliin Suomessa halveksivasti (tätähän ulkomailla en tiedä oikein missään tapahtuvan).

Noin muutenkin kaipaisin lähteitä väitteellesi. Sillä legendaarisella "most popular sports"-kartallakin Suomi erottuu selkeästi väriltään muista Euroopan maista. Mikä mielenkiintoista, se ei erottuisi, jos puhuttaisiin esim. harrastajamääristä. Niissähän futis on Suomen selkeä ykköslaji. Jos alat vetää mukaan Norjan tai Ruotsin mieshuoria, niin voin kertoa, että hyvin pieni vähemmistö se on jos verrataan Suomen suhdetta ulkomaisten ja suomalaisten seurojen kannatukseen. Eikä tätä tarvitse todistella millään kotimaisten sarjojen yleisömäärillä. Jokainen joka ulkomailla on aikaansa viettänyt ja futiksesta puhunut paikallisten kanssa, niin ulkomaisten seurojen kannattaminen ei missään Euroopassa ole samoissa suhteissa kuin Suomessa. Aasiaa, Afrikkaa ja Jenkkilää en jaksa ottaa keskusteluun mukaan, koska siellä ollaan samanlaisia futiksen kehitysmaita. Ja kuten mainittua, en näe järkeväksi lähteä näiden kehitysmaiden suuntaan mielummin kuin "lutuurimaiden".
« Viimeksi muokattu: 11.12.2009 klo 20:26:39 kirjoittanut Nice10 »
V

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #53 : 11.12.2009 klo 23:00:59

Ketjussa hieno avausviesti ja sen jälkeen todella yllättävästi ::) jälleen kymmenittäin täysin turhia viestejä muutamilta vakioitkijöiltä :D.

Jos mieshuoraus ei ole minkäänlainen ongelma suomalaisessa jalkapallokulttuurissa, niin mistähän se johtuu, että muutamat nimimerkit tekevät kaikkensa, ettei asiasta pystyttäisi keskustelemaan.

Ja todella yllättävästi ne saapuivat tännekin. Onneksi loppuvaiheessa on ollut näköjään vähän asiaakin jollain.

Kyllähän Suomessa jalkapallon suurin ongelma on nimenomaan se, etteivät edes suomalaiset jalkapalloihmiset jaksa välittää kotimaisesta jalkapallosta tarpeeksi. Suomalaisten heikko itsetunto on juurtunut syvään, joten täällä voi julkisesti kannattaa vain niitä, jotka ovat maailman parhaita. Ja futis on se laji, joka kärsii eniten, koska laji on maailmalla harrastetuin. Suomalaiset pärjäävät vain marginaalilajeissa, joten luonnollisesti omia uskalletaan kunnolla kannattaa vain näissä marginaalilajeissa. Futiksen puolella on pakko kannattaa niitä maailman parhaita eli Manuja ja Barcoja ja Pooleja. Hävettää.

Suomalaisen futisfanin elämä on todella rankkaa, koska tiedämme, ettei muutosta parempaan tule koskaan. Suomi on futiksen ja itsetunnon takapajula. Mutta onneksi taistelu tuulimyllyjä vastaan on kuitenkin mukavaa Ylos.
« Viimeksi muokattu: 11.12.2009 klo 23:10:41 kirjoittanut werner »
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #54 : 11.12.2009 klo 23:05:09

Noin muutenkin kaipaisin lähteitä väitteellesi. Sillä legendaarisella "most popular sports"-kartallakin Suomi erottuu selkeästi väriltään muista Euroopan maista.

Se kartta kertoo lähinnä siitä, että Suomessa yleensä on suosittu palloilulaji. Monissa maissa sellaista lajia ei ole, joten jalkapallo päätyy ykköseksi veikkausliigamaisilla katsojamäärillä.

Lainaus
Mikä mielenkiintoista, se ei erottuisi, jos puhuttaisiin esim. harrastajamääristä. Niissähän futis on Suomen selkeä ykköslaji. Jos alat vetää mukaan Norjan tai Ruotsin mieshuoria, niin voin kertoa, että hyvin pieni vähemmistö se on jos verrataan Suomen suhdetta ulkomaisten ja suomalaisten seurojen kannatukseen.

Suomi häviää kyllä muille Pohjoismaille (Ruotsi, Norja, Tanska) sekä oman liigan katsojakeskiarvoissa että harrastajamäärissä per capita. Todennäköisesti näin käy myös mieshuorien määrässä - Norjassa ManU:n fanclubilla on kuulemma kymmeniä tuhansia jäseniä.

Sen sijaan esimerkiksi Itä-Eurooppaan (Sloveniat, Serbiat sun muut) verrattaessa Suomi onkin yllättäen aika samalla tasolla mainituilla mittareilla. Baltiaan ja muuhun maailmaan nähden ollaan jopa edellä. Bottom line: Suomen ainutkertaisuutta jalkapallokulttuurin kehitysmaana liioitellaan. Ei olla huippuja, mutta ei pahnanpohjimmaisiakaan.

Lainaus
Aasiaa, Afrikkaa ja Jenkkilää en jaksa ottaa keskusteluun mukaan, koska siellä ollaan samanlaisia futiksen kehitysmaita. Ja kuten mainittua, en näe järkeväksi lähteä näiden kehitysmaiden suuntaan mielummin kuin "lutuurimaiden".
V

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #55 : 11.12.2009 klo 23:14:30

Norjassa ManU:n fanclubilla on kuulemma kymmeniä tuhansia jäseniä.

Jep. Norja, Tanska ja Ruotsi yhdessä 40000 jäsentä.

Norjassa ManU:n ja muutaman muun joukkueen kannattaminen on ollut varsin ymmärrettävää joukkueessa pelanneiden norjalaisten takia. Mutta mitä syytä jollain suomalaisella on kannattaa ManU:a tai Realia? Muuta kuin se sama, jonka vuoksi kannatetaan Brad Pittiä? Jos merkityksellinen asia olisi laji eli jalkapallo niin kai sitä voisi myös Suomessa katsoa?
« Viimeksi muokattu: 11.12.2009 klo 23:17:09 kirjoittanut werner »
Johtaja Calu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mustat Kuhnurit, Eemeli Virta


Vastaus #56 : 11.12.2009 klo 23:17:11

Noista 35 000 käy oman kylän seuran peleissä vaikka ovatkin manun funclubin "jäseniä". Ja 34 990 ei hauku ja halveksi oman maan sarjan tasoa, vaan haluavat olla mukana kehittämässä sitä. Toista se on Suomessa.
« Viimeksi muokattu: 11.12.2009 klo 23:19:15 kirjoittanut Calumus »
shots

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 11.12.2009 klo 23:18:49

Manchester United Supporters' Club, Scandinavian Branch - yli 40 000
Liverpool FC Supporters Club Scandinavian Branch - 31 082
Newcastle United Scandinavian Supporter Club - 1400
Torquay United Supporters Norway - 350
Luton Town Supporters Club of Scandinavia - 40
Satupekka
Vastaus #58 : 11.12.2009 klo 23:20:36

Torquay United Supporters Norway - 350

??? kukas norjalainen siellä on pelannut?
shots

Poissa Poissa


Vastaus #59 : 11.12.2009 klo 23:23:40

??? kukas norjalainen siellä on pelannut?

Ei muistaakseni kukaan..mutta on vissiin vanhana kielikurssikaupunkina jäänyt elämään aika vahvasti.

Skottiseura East Stirlingshirella on 6672 kannattajaa Norjassa ja siis oma kannattajayhdistys.

http://www.norwayshire.no/

Tämä siis pitkälti Carl Thywissenin ja monen vuoden pohjalla tarpomisen ansiosta.
« Viimeksi muokattu: 11.12.2009 klo 23:27:29 kirjoittanut shots »
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #60 : 11.12.2009 klo 23:26:06

Torquay United Supporters Norway - 350

Vastaa suunnilleen ELK:in koko jäsenmäärää Suomessa.

Vieläkö joku väittää, että mieshuoraus on suomalainen ilmiö?
OzzMozz

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #61 : 11.12.2009 klo 23:33:41

::)

Eikö tälle tosiaan riitä se yksi jo olemassaoleva mieshuora topic? Sielä Stigu voi sitten rauhassa purkaa omaa vihaansa. Onko tämä muuten toinen vai kolmas anti-mieshuora topic viikon sisään?
V

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #62 : 11.12.2009 klo 23:36:49

Vieläkö joku väittää, että mieshuoraus on suomalainen ilmiö?

Ja vieläkö väität, että Suomessa ei ole suhteessa liikaa "jalkapalloihmisiä", joille Suomessa pelattava futis ei ole mitään tai vain jotain negatiivista? Eli lähinnä mieshuoria, jotka kusevat omaan pesään.

Etsi minulle joltain norjalaiselta futisfoorumilta niitä, jotka haukkuvat norjalaista futista ja katsovat vain maailman huippuja telkkarista. Haukkuen samalla paikallista jalkalloa amatöörien potkikseksi (enkä tarkoita rakentavaa kritiikkiä, sillä se on aina tervetullutta). Näitä meillä riittää enemmän kuin laki sallii, vaikka absoluuttinen taso ei ole länsinaapureista kovin kaukana.

Eikö tälle tosiaan riitä se yksi jo olemassaoleva mieshuora topic? Sielä Stigu voi sitten rauhassa purkaa omaa vihaansa. Onko tämä muuten toinen vai kolmas anti-mieshuora topic viikon sisään?

Vedätkö tätä paskanjauhantaa jatkossa vaikka jossain täällä, jos ei ole asiaan mitään sanottavaa. Kiitos.
Nice10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: I support FF


Vastaus #63 : 11.12.2009 klo 23:44:01

Vastaa suunnilleen ELK:in koko jäsenmäärää Suomessa.

Vieläkö joku väittää, että mieshuoraus on suomalainen ilmiö?

Nämäkö ovat nyt tällä kertaa se seuraava ns. ainoa mittari mitä jatkossa tullaan käyttämään? :D

Foorumin seurajoukkuetopikkien ulkomaisten seurojen kannattajista ELK:iin kuuluu ehkä prosentti. Foorumin ulkopuolisista ehkä alle promille.

Itse en tunne ainuttakaan ELK:n kaveria, mutta esimerkiksi Arsenal-kannattajia kymmeniä. Sen sijaan tunnen Malagan viralliseen kannattajayhdistykseen kuuluvia, mutta heidänkin motiivinsa liittymiseen ovat vain arvelujen varassa johtuen ilmeisesti vahvasta humalatilasta golf-reissulla äpsanjassa. Väitänkö Malagan olevan suositumpi kuin kaikki valjuseurat yhteensä Suomessa? En. ::)
« Viimeksi muokattu: 11.12.2009 klo 23:46:29 kirjoittanut Nice10 »
shots

Poissa Poissa


Vastaus #64 : 11.12.2009 klo 23:49:24

Itseasiassa löysin Norjasta tarkemmat luvut jotka ovat suurin osa tältä vuodelta. Kovia lukuja jotka ei kuitenkaan näy yleisökatona kotoisessa sarjassa.

Manchester United - 40092
Liverpool - 33241
East Stirlingshire - 6672
Arsenal - 5668
Leeds United - 3300
Tottenham Hotspur - 2466
Manchester City - 1189
Chelsea - 1105
West Ham United - 810
Newcastle United - 632
Ipswich Town - 517
Queens Park Rangers - 399
Aston Villa - 396
Stoke City - 350
Nottingham Forest - 348
Derby County - 334
Everton - 330
Blackburn Rovers - 298
Wolverhampton W. - 254
Celtic - 205
Bolton Wanderers - 182
Torquay United - 154
Sunderland - 120
Hull City - 110
Norwich City - 89
Crystal Palace  - 88  
Wigan - 87
Birmingham City - 70
Portsmouth - 70
Cardiff City - 66
Burnley - 65
Cheltenham - 60
Woking - 57
Luton Town - 53
Fulham - 52
Scarborough - 48
West Bromwich Albion - 40
Leyton Orient - 36
Exeter City - 35
Macclesfield Town - 35
Brentford - 34
Rochdale - 27
Middlesbrough - 22
Aldershot - 17
Billericay Town - 16
Charlton - 16
Scunthorpe United  - 14
Dagenham & Redbridge - 12
Leicester City - 10
Southampton - 2  
« Viimeksi muokattu: 12.12.2009 klo 00:00:18 kirjoittanut shots »
Nice10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: I support FF


Vastaus #65 : 11.12.2009 klo 23:52:21

Vielä kun noista luvuista joku vähentäisi Norski-seurojen kannattajayhdistyksiin ja kannattajaryhmiin kuuluvat ... :)

e: Torquaylla paha kato käynyt 350 -> 150 :(
« Viimeksi muokattu: 11.12.2009 klo 23:53:54 kirjoittanut Nice10 »
Satupekka
Vastaus #66 : 11.12.2009 klo 23:58:20

Leeds United - 3300

Gloryhunttauksen torjuneille Tuoppi about 3x enemmän kuin Cityllä tai Chelsealla :D

Billericay Townin 16 uskollista pistävät vähän ihmetyttämään, Isthmian premieriä peräti porskuttaa. On ne norjalaiset hienoa sakkia kun yleisömäärätkään eivät koe kadotusta vaikka luvut kertovat aika kovasta huorauksesta.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #67 : 12.12.2009 klo 00:00:54

Niin, Shire menee tosiaan Arsenalin edelle :D
litti10

Poissa Poissa


Vastaus #68 : 12.12.2009 klo 00:09:53

Gloryhunttauksen torjuneille Tuoppi about 3x enemmän kuin Cityllä tai Chelsealla :D

Billericay Townin 16 uskollista pistävät vähän ihmetyttämään, Isthmian premieriä peräti porskuttaa. On ne norjalaiset hienoa sakkia kun yleisömäärätkään eivät koe kadotusta vaikka luvut kertovat aika kovasta huorauksesta.

Suomessa veikkausliigan yleisökeskiarvo parituhatta ja virallisia elk faneja muutama sataa.

Norjan liigan yleisökeskiarvo suhteutettuna 40000 mieshuoraan?
Satupekka
Vastaus #69 : 12.12.2009 klo 00:12:23

Suomessa veikkausliigan yleisökeskiarvo parituhatta ja virallisia elk faneja muutama sataa.

Norjan liigan yleisökeskiarvo suhteutettuna 40000 mieshuoraan?

ELK fanien määrä ei kerro yhtään mitään mistään. Se kertoisi jos löytyisi tilastot suomalaisista valjujengien fan-clubeissa.
litti10

Poissa Poissa


Vastaus #70 : 12.12.2009 klo 00:16:02

Voin lyödä vetoa, että yhtä huikeisiin mieshuoraprosentteihin ei päästä norjan kanssa kaivoit sitten mitä tahansa fan club tilastoja.

40 000 rekisteröitynyttä englannin liigajoukkueiden fanijäsentä.
Ja väität, että norjan kotimaisilla seuroilla on yhtä monta rekisteröitynyttä fania?
« Viimeksi muokattu: 12.12.2009 klo 00:17:37 kirjoittanut litti10 »
Nice10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: I support FF


Vastaus #71 : 12.12.2009 klo 00:16:32

ELK fanien määrä ei kerro yhtään mitään mistään. Se kertoisi jos löytyisi tilastot suomalaisista valjujengien fan-clubeissa.

Mitähän tämä kertoisi?

Löytyisi edes tilastot suomalaisjoukkueiden fan-clubeista. ::)
« Viimeksi muokattu: 12.12.2009 klo 00:17:49 kirjoittanut Nice10 »
V

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #72 : 12.12.2009 klo 00:17:15

ELK fanien määrä ei kerro yhtään mitään mistään. Se kertoisi jos löytyisi tilastot suomalaisista valjujengien fan-clubeissa.

Mikä vittu toi ELK muuten on? Evertonin kannattajat?

Itse aloitin futisurani Evertonissa (oli Vepsun kaupunginosajengin nimi), joten symppaan seuraa tavallaan :).
shots

Poissa Poissa


Vastaus #73 : 12.12.2009 klo 00:17:52

Mitähän tämä kertoisi?

Löytyisi edes tilastot suomalaisista fan-clubeista. ::)

Lainaus
Jäseniä Villarreal C.F. Fan Club Finland ry:ssä on tällä hetkellä 75 (30.9.2009).

Ainoa mikä löytyi pikaisesti katsottuna.
Satupekka
Vastaus #74 : 12.12.2009 klo 00:19:24

Voin lyödä vetoa, että yhtä huikeisiin mieshuoraprosentteihin ei päästä norjan kanssa kaivoit sitten mitä tahansa fan club tilastoja.

En kai ole niin väittänytkään edes puolivahingossa? Totesin vaan, että on hienoa, että norjalaiset saavat pidettyä katsojaluvut todella hyvinä vaikka mieshuoraavatkin oikein olan takaa.

Vaikka toisaalta eiköhän noissakin fan clubeissa suurin osa ole sitä jengiä joka käy katsomassa Tippeligaenin pelejä, joten kunnon mieshuorien määrä noissa luvuissa voi olla todella marginaalinen.

Mikä vittu toi ELK muuten on? Evertonin kannattajat?

Itse aloitin futisurani Evertonissa (oli Vepsun kaupunginosajengin nimi), joten symppaan seuraa tavallaan :).

Englannin liigan kannattajat.

Meidän HyPSin kaupunginosan jengi oli Sporting ja olen tätä kautta itse sympannut Sporting Gijonia vaikkakin tuo nimi tuli aikoinaan Sporting Lissabonista.
« Viimeksi muokattu: 12.12.2009 klo 00:21:59 kirjoittanut Satupekka »

 
Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 401
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines