FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
31.05.2020 klo 17:40:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 394 [395] 396 ... 401
 
Kirjoittaja Aihe: Mieshuoraus on jalkapallon syöpä  (Luettu 1113689 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Miguel10

Poissa Poissa


Vastaus #9850 : 12.09.2019 klo 21:02:09

Jos asia olisi vain pahan siirtämistä, niin miksi kendoilijat sitten suurissa määrin vähättelevät futista - varsinkin kotimaista niin maajoukkueen kuin seurajoukkueidenkin tasolla?

Kuten aikaisemmin todettu, niin kyllähän kendofanit varmasti fanittavat Huuhkajia keskimääräistä enemmän. Jos joku paidaton suomifutikselle naureskeleva kärppäfani oikeasti onnistuu pahoittamaan jonkun mielen, niin jaksuhali hänelle.
hiippari

Paikalla Paikalla


Vastaus #9851 : 12.09.2019 klo 23:14:52

Kuten aikaisemmin todettu, niin kyllähän kendofanit varmasti fanittavat Huuhkajia keskimääräistä enemmän. Jos joku paidaton suomifutikselle naureskeleva kärppäfani oikeasti onnistuu pahoittamaan jonkun mielen, niin jaksuhali hänelle.
Melko lailla sama,vaikka jalkapallohullu olenkin:). Lähes tulkoon kaikki tuntemani lätkäjätkät eivät pane pahakseen Huuhkajien menestystä. Poikkeuksia toki on,mutta niiden suun tukkii hetkessä,kun latoo tosiasiat pöytään. Ei ne mieltään muuta,mutta pitävät turpansa kiinni ainakin sen ajan,kun mä poistun pöydästä:).
Sheriffi8

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: \o/ _o_ HUUUUUU HUUUUUU _o_ \o/


Vastaus #9852 : 12.09.2019 klo 23:28:07

Melko lailla sama,vaikka jalkapallohullu olenkin:). Lähes tulkoon kaikki tuntemani lätkäjätkät eivät pane pahakseen Huuhkajien menestystä. Poikkeuksia toki on,mutta niiden suun tukkii hetkessä,kun latoo tosiasiat pöytään. Ei ne mieltään muuta,mutta pitävät turpansa kiinni ainakin sen ajan,kun mä poistun pöydästä:).


Oleellinen boldattu.
Ringo Star

Poissa Poissa


Vastaus #9853 : 13.09.2019 klo 00:03:44

Itseäni hieman hämää, miten tämä mieshuorakeskustelu on nyt kiertynyt maajoukkueisiin. Itse olen aina ajatellut, että niin oikein kannattaminen kuin mieshuoraus liittyy ennen kaikkea seurajoukkueisiin ja maajoukkuetta kannatetaan siinä sivussa tai sitten ei. Niin kait se pääosin ns. lutuurimaissakin menee? Enkä toki väitä, etteikö Huuhkajat voisi olla todella tärkeä juttu. Tietysti se voi.
pilkku seiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Just leave me alone - I know what i´m doing


Vastaus #9854 : 13.09.2019 klo 00:12:25

Koska kyseessä on vielä nuori, vihreitä kannattava nainen, jolle kaikenlainen feminismi on todennäköisesti lähellä sydäntä, olisi ollut hauska myös tietää, miten tämä perustelee sovinistisen, oikeistopopulistien hallitseman Italian kannattamisen, kun suomalainen jalkapallo on samaan aikaan sukupuolten tasa-arvon suhteen eturintamassa maksamalla maajoukkue-edustuksesta samat palkkiot sekä miehille että naisille. Käytännössähän tuo kuitenkin menee niin, että naisten palkkiot maksetaan voitollisella miesten maajoukkuetoiminnalla, jota tässä ollaan niin kovasti dissaamassa. Miksi muutenkin ollaan todennäköisen voittajan puolella altavastaajaa vastaan, kun oman puolueen poliittisessa toiminnassa kovasti puhutaan etuoikeuksista ja syrjinnästä? Onko taas niin, että samalla hetkellä kun ne ah-niin-ihanat eksoottiset alfa-urokset tulevat dominoimaan kotikulmien luusereita, mennäänkin biologisten vaistojen ja halujen ohjaamana ja se oma ideologia ja järki noin yleisesti jää jonnekin aivopoimuun unohduksiin, ja lähdetään tuollaiselle halvalle trollauslinjalle, jolla osoitetaan näiden suomalaisten kynnysmattomiesten arvo itselle ja se, että kuinka tyhjää kaikenlainen poliittinen puhe on silloin, kun vaistot alkavat ohjaamaan ihmistä.

Hattua päästä. Yksi forkan historian hienoimmin kirjoitetuista kappaleista. Ylos
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #9855 : 13.09.2019 klo 08:51:47

Oleellinen boldattu.

Tuon tosin voi yleistää koskemaan ihan sama mitä urheilua. Kyseessä ei siis ole mikään futikseen sinänsä liittyvä juttu.
Ringo Star

Poissa Poissa


Vastaus #9856 : 13.09.2019 klo 09:58:00

Joo, kyllähän vaikka joku MM-finaalin häviäminen 1950 Uruguaylle oli brasilialaisille futisihmisille ihan pikkujuttu, koska ykkösjuttu oli kuitenkin jonkun Fluminensen tai Flamengon fanitus Ylos. Ai niin, Brasilia on kaukana lutuurimaasta.

Minusta täysin loogista, että nämä keskustelut liitetään: molemmissa kyse siitä, että identifioidutaan kokonaan tai suurimmalta osin menestysperusteisesti johonkin ulkomaalaiseen huippujoukkueeseen, johon itsellä ei ole mitään oikeaa liittymää. Taustalla samanlaiset itsepetokseen ja nopeaan mielihyvänkaipuuseen liittyvät psykologiset mekanismit. Sanalla sanoen gloryhuntaus.

Otit sitten melkein 70 vuotta vanhan esimerkin Etelä-Amerikasta. Asia selvä, vaikka itsehän kirjoitin, että majupelitkin voivat olla todella iso ja merkittävä juttu. Mutta kyllä se niin on, että jos Euroopasta ja ääneenkannattamisesta puhutaan, niin seurajoukkuepuoli on keskimäärin se ISO asia paitsi kun mennään arvokisojen ratkaisupeleihin. Eihän kannatusmielessä monilla isoilla mailla (Ruotsi, Saksa jne.) edes ole mitään varsinaisia maajoukkueultria vaan lähes pelkästään perhekannattajia, tuulareita ja hassuhattuläpsyttelijöitä. Poikkeuksiakin toki on. Jatkakaa.
BFS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Marraskuu


Vastaus #9857 : 13.09.2019 klo 10:37:41

Aika hyvät mähinät kisapaikkakuntien kaduilla nämä perhekannattajat Venäjältä, Saksasta, Englannista ja vaikkapa Puolasta saa aikaan... Onneksi ei tosikannattajia kiinnosta, voisi tulla vielä rumempaa jälkeä.
HÄI

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkoposkihanhet & merimetsot


Vastaus #9858 : 13.09.2019 klo 11:26:46

No onhan se ihan fakta, että monessa paikassa maju on ennen kaikkea keskiluokkaisten tuularien juttu, eikä mitään maju-ultria todellakaan ole olemassa joka paikassa. Esim. just Brasiliassa. Tosin Seleção on poliittisista syistä muutenkin vähän huonossa maineessa tätänykyä. Tuntemissani asiantuntijapiireissä naisten MM-kisat herättivät huomattavasti enemmän kiinnostusta kuin miesten Copa America.
Irwin12

Poissa Poissa


Vastaus #9859 : 13.09.2019 klo 15:58:59

Tuntemissani asiantuntijapiireissä naisten MM-kisat herättivät huomattavasti enemmän kiinnostusta kuin miesten Copa America.

Tämä asiantuntijapiiri ei luultavasti arvosta myöskään liian usein järjestettävää Copa Americaa. Ensi kesänä mennään taas Ylos
lollz

Poissa Poissa


Vastaus #9860 : 13.09.2019 klo 20:48:34

Lisäksi voinen kirjoittaa nyt muistivihkooni, että ilmeisesti 2014 7-1 tappio Saksalle kotikisoistakin oli pikkujuttu Brasiliassa, kun se ei yhdenkään seurajoukkueen piikkiin mennyt Ylos.
Mitä kohtaa seuraavasta et ymmärtänyt?
Mutta kyllä se niin on, että jos Euroopasta ja ääneenkannattamisesta puhutaan, niin seurajoukkuepuoli on keskimäärin se ISO asia paitsi kun mennään arvokisojen ratkaisupeleihin. Eihän kannatusmielessä monilla isoilla mailla (Ruotsi, Saksa jne.) edes ole mitään varsinaisia maajoukkueultria vaan lähes pelkästään perhekannattajia, tuulareita ja hassuhattuläpsyttelijöitä. Poikkeuksiakin toki on. Jatkakaa.
Vai ketä vastaan vänkäät täällä? Kyllähän totuus on se (kuten useampi nimimerkki on tässä ketjussa todennut), että KESKIMÄÄRIN maajoukkueet EUROOPASSA ovat joukkueita, joita kannatetaan vähemmän intohimoisesti, kuin seurajoukkueita. Mutta määrällisesti maajoukkueilla on tietenkin enemmän kannattajia, kuin lähes millä tahansa seurajoukkueella.
V.Jano

Poissa Poissa


Vastaus #9861 : 13.09.2019 klo 21:28:00

Sinänsä allekirjoitan, että maju-ultria ei ole joka paikassa, mutta ei se tarkoita, etteikö se olisi (oikeastaan minkä tahansa) maan tärkein yksittäinen joukkue.

Italia ja Espanja ainakin lienevät maita, jossa näin ei ole.
V.Jano

Poissa Poissa


Vastaus #9862 : 13.09.2019 klo 22:10:14

Määritelmästä toki riippuu. Azzurrilla enemmän kannattajia kuin Juvella (en puhu fb-kannatuksesta tms.). Espanjan arvokisafinaalit varmasti seuratumpia siellä kuin Realin UCL-finaalit. Toisaalta oli kieltämättä kuvaavaa, että vaikkapa Espanjan valmentaja hyppäsi Realiin kesken sopimuksen.

Mainitsemani valtiot ovat sekä poliittisesti, että jonkun kansallistunteen näkökulmasta niin hajanaisia, ettei maajoukkueen ympärille ole muodostunut kovin fanaattista katsojakuntaa. Espanjassa nämä Francon perinnöt ja Italian campanilismo (iivulta lisätiedot). Toki arvokisoja seurataan, mutta maajoukkuetta ei varsinaisesti kannateta niin intohimoisesti kuin vaikkapa...Suomessa.
el_Diablo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: visio 2020


Vastaus #9863 : 13.09.2019 klo 22:41:45

Taika Jimmiltä väkevä paluu Ylos
Ringo Star

Poissa Poissa


Vastaus #9864 : 14.09.2019 klo 01:49:39

Vänkäsin sitä nimimerkkiä vastaan, kuka sitten olikaan, joka viisasteli 1950 esimerkkini vanhuudesta.

Copa American alhainen painoarvo Brasiliassa taas ei kerro sinänsä juurikaan maajoukkueen painoarvosta.

Toisaalta, kuten sanoin, olin osittain samaa mieltä edellisten puhujien kanssa.

Tuota noin, mitäköhän sä yrität nyt selittää vai ymmärrätkö tahallasi väärin? Olen koko aika puhunut ultrien keskimääräisestä mentaliteetista maajoukkueita kohtaan. Hyvin monessa maassa se on valtavasti laimeampi kuin seurajoukkueita kohtaan, tämä nyt on ihan fakta. En ole väittänyt, ettei maajoukkue olisi silti lähes jokaisessa maassa tärkeä juttu ja sen menestys nostaisi huumaa. Väännetäänkö vielä rautalangasta: kannattajia on erilaisia ja sille keski-ikäiselle ja -luokkaiselle maajoukkuepeleissä käyvälle jalkapallo ja kansallisylpeys voivat olla ihan yhtä tärkeitä asioita kuin sille äänensä käheäksi huutavalle ultralle. Ihan sama kuin seurajoukkuepuolella: sille peleissä 50 vuotta hiljaa käyneelle papparaiselle oma seura lienee vähintään yhtä tärkeä kuin sille soihduttelevalle ultralle. Jokohan menisi pikkuhiljaa perille?

Ihan kuin siinä olisi mielestäsi jotain noloa, että maajoukkuepelit ovat monessa maassa enempi karnevaali ja perhejuttu kuin seurajoukkueiden kannattajapäätyjen raivo ja totisuus. Ja kyllä, arvokisoissa ja karsintapeleissä on hulinoitu vuosikymmenten ajan, mutta kyllä hekin ovat ensisijaisesti lähes aina seurajoukkuehuligaaneja. Iso näyttämö, näkyvyys jne. Ei tarvitse olla Sherlock Holmes tajutakseen, miksi myllyjä tulee. Se nyt enempi vain kertoo siitä, että nimenomaan se maajoukkuepeli ei ole heille niin tärkeä juttu.

Ja vielä kuriositeettina Italiasta, kun se täällä nostettiin esille. Harvoin, siis todella arvoin, olen ollut yhtä hiljaisella stadionilla kuin Udinessa Italia-Huuhkajat-ottelussa. Italiassa, ultrakulttuurin synyinmaassa.
Tri Pe

Poissa Poissa


Vastaus #9865 : 14.09.2019 klo 10:34:34

Tein joskus vuosia sitten tilastoa jossa verrattiin kotimaisen liigan yleisömääriä ja maajoukkueen yleisömääriä ja siinä Suomi nousi kyllä esille maana jossa maajoukkue on poikkeuksellisen suosittu kotimaiseen liigaan verratuna. Mukana vertailussa oli siis ainoastaan Euroopan maita. Ja tämä ei tietenkään vielä kerro siitä kuinka fanaattisesti maajoukkueeseen suhtaudutaan mutta uskaltaisin väittää että tässäkin Suomen maajoukkue on edellä monia isompia jalkapallomaita. Mistä tämä sitten kertoo, heikosta seurakulttuurista jossa samanlaisia ilmiöitä ei synny seurajoukkueiden ympärille ja ihmiset löytävät hengenheimolaisia maajoukkueen kannattajista? Monia maita myöhäisempi kaupungistuminen jolloin samanalaista kaupunki-identiteettiä ja ylpeyttä ei koeta verrattuna kotimaahan? Perinteinen "mitä ne meistä ajattelee" asenne jossa joku asia on kiinnostavaa vasta kun sitä pääsee esittelemään ulkomailla, tai ennen kaikkea kun pärjätään muita maita vastaan?
Virallinen

Poissa Poissa


Vastaus #9866 : 14.09.2019 klo 11:23:42

Täytyyhän sitä mennä paikan päälle kun Suomen paska potkupallojoukkue kohtaa esimerkiksi Die Mannschaftin tai Gli Azzurrin.
Nafqbet

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC PaSa ikuisesti, Huuhkajat


Vastaus #9867 : 15.09.2019 klo 08:40:27

Maajoukkuevalmentaja näyttää twitterissä esimerkkiä, tuli hieman oksennusta suuhun. Kiittää Pukkia Cityn kaatamisesta maksa-altaan kannattajana ja puhuu mystisestä "meistä".
Cassiano

Poissa Poissa


Vastaus #9868 : 16.09.2019 klo 14:04:19

Veikataan Erkkaa. Erkalle toki myös Argentiina käy "meistä".
Olsen

Poissa Poissa


Vastaus #9869 : 17.09.2019 klo 22:32:33

Tein joskus vuosia sitten tilastoa jossa verrattiin kotimaisen liigan yleisömääriä ja maajoukkueen yleisömääriä ja siinä Suomi nousi kyllä esille maana jossa maajoukkue on poikkeuksellisen suosittu kotimaiseen liigaan verratuna. Mukana vertailussa oli siis ainoastaan Euroopan maita. Ja tämä ei tietenkään vielä kerro siitä kuinka fanaattisesti maajoukkueeseen suhtaudutaan mutta uskaltaisin väittää että tässäkin Suomen maajoukkue on edellä monia isompia jalkapallomaita. Mistä tämä sitten kertoo, heikosta seurakulttuurista jossa samanlaisia ilmiöitä ei synny seurajoukkueiden ympärille ja ihmiset löytävät hengenheimolaisia maajoukkueen kannattajista? Monia maita myöhäisempi kaupungistuminen jolloin samanalaista kaupunki-identiteettiä ja ylpeyttä ei koeta verrattuna kotimaahan? Perinteinen "mitä ne meistä ajattelee" asenne jossa joku asia on kiinnostavaa vasta kun sitä pääsee esittelemään ulkomailla, tai ennen kaikkea kun pärjätään muita maita vastaan?

No eihän se ole mikään ihme, kun täällä seuratkin vaihtelevat nimiään, niinkuin pelipaitojaan. On jos jonkinlaista InterMilan Turkua, FC Lahtea, FinnPaa, Jokereita, Allianssia, Atlantista, FC 1991:tä, SJK:ta, Tampere Unitedia, Jatsia...

Itsekin olen useammassa suomalaisessa kaupungissa asunut, eivätkä nämä kaupungit mitään identiteettiä määrittele itselleni. Lähinnä sisältävät päivittäisen työpaikalle menon, josta palataan kerrostalokommuuniin nukkumaan yöksi. Koti on siellä missä on isommat kämpät ja maat ja jossa ei valitettavasti pelata lähelläkään jalkapalloa. Se lössi on samoissa ajatuksissa, joka on kaupunkeihin valunut viimeisten 50 vuoden aikana.
laardi79

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nuttenstiefel


Vastaus #9870 : 18.09.2019 klo 12:58:44

No eihän se ole mikään ihme, kun täällä seuratkin vaihtelevat nimiään, niinkuin pelipaitojaan. On jos jonkinlaista InterMilan Turkua, FC Lahtea, FinnPaa, Jokereita, Allianssia, Atlantista, FC 1991:tä, SJK:ta, Tampere Unitedia, Jatsia...   Ehkäpä lutuurisin nimi oli pietarsaarelaisella FC Unitedilla.
Viinipullo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mantan Tenori


Vastaus #9871 : 18.09.2019 klo 13:27:33

   Ehkäpä lutuurisin nimi oli pietarsaarelaisella FC Unitedilla.

Eiks tää ollu se Kulman Pallon arkkivihollinen?
laardi79

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nuttenstiefel


Vastaus #9872 : 18.09.2019 klo 13:34:02

Eiks tää ollu se Kulman Pallon arkkivihollinen?

   Myös se, mutta aikoinaan myös Jeppiksen naisjoukkue. Sympaattisen kulman pallon arkkiviholliseksi oli tosiaan nerokkaasti luotu niljakas muoviseura United.
tab

Poissa Poissa


Vastaus #9873 : 18.09.2019 klo 18:54:11

Tein joskus vuosia sitten tilastoa jossa verrattiin kotimaisen liigan yleisömääriä ja maajoukkueen yleisömääriä ja siinä Suomi nousi kyllä esille maana jossa maajoukkue on poikkeuksellisen suosittu kotimaiseen liigaan verratuna. Mukana vertailussa oli siis ainoastaan Euroopan maita. Ja tämä ei tietenkään vielä kerro siitä kuinka fanaattisesti maajoukkueeseen suhtaudutaan mutta uskaltaisin väittää että tässäkin Suomen maajoukkue on edellä monia isompia jalkapallomaita.

Voisiko syynä olla se, että suomalaiset ovat melko isänmaallisia ja pieni yhtenäinen kansa. Seurajoukkeiden välistä kilpailua ei koeta yhtä tärkeäksi asiaksi kuin kansainvälisiä kilpailuja. Taustalla vaikuttaa myös se, että suomalaisessa urheilukulttuurissa yksilöurheilulla on pitkät perinteet ja jossain yleisurheilussa ja hiihdossa seurajoukkueiden väliset kilpailut eivät ole olleet samalla tavalla esillä kuin kansainväliset kilpailut, joissa on "juostu Suomea maailmankartalle".

« Viimeksi muokattu: 18.09.2019 klo 19:00:58 kirjoittanut tab »
Roy Orbison

Poissa Poissa


Vastaus #9874 : 22.09.2019 klo 16:05:50

Uutinen


Voi olla että on ollut aikaisemmin, on alunperin ilmestynyt jo kesäkuussa, Sivurajaheittoja-ohjelmassa kaksi naisfania haastattelussa. Toinen kannattaa intohimoisesti KTP:ta, Huuhkajia ja Helmareita ja toinen Englantia ja Livöpööliä ja puhuu jatkuvasti meistä ja meidän menestymisestä. Englantia toki kannatataan jos Huuhkajia vastaan pelaavat. Meinasin sortua rattiraivoon kun tuota kuuntelin automatkalla. Riikalle (nicki esiin!) Ylos  Elina sut saadaan vielä! >:(
« Viimeksi muokattu: 22.09.2019 klo 16:41:31 kirjoittanut Roy Orbison »

 
Sivuja: 1 ... 394 [395] 396 ... 401
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines