FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.04.2024 klo 14:58:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 7
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliigan näkyvyys  (Luettu 8671 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sarhi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka


Vastaus #25 : 21.12.2006 klo 17:47:07

Enhän minäkään menisi katsomaan jotain Jaro FF-TPS peliä.

Minä menisin, jos saisin kyydin pietarsaareen. Ylos
Dopeman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Huuhkajat


Vastaus #26 : 21.12.2006 klo 18:45:32

Minä menisin, jos saisin kyydin pietarsaareen. Ylos

Sama. Näkis Mixun ainakin pitkästä aikaa, jos ei muuta :)

On se täällä vaan kummaa, miten voi suurimmalla osalla jalkapallofaneista olla suurempia tunteita jotain ulkomaista seuraa kohtaan (jonka otteluita ei ole koskaan livenä nähnyt), kuin sitä oman paikkakunnan ykkösseuraa, josta kuitenkin melko varmasti on jonkun tason "ammattijalkapalloilija" johonkin suuntaan lähtenyt. Kyllä pelkkä rakkaus suomalaista jalkapalloa kohtaan ja toive siitä, että autetaan hommaa kehittymään luulisi ajavan kaiken maailman Liverpoolien ohitse silmänräpäyksessä. Minulle riitti Klubin omakseni tuntemiseen jo heti aluksi pelkkä halu tuntea jotain seuraa kohtaan, mutta plussana tuli taitavat pelaajat, kiva pelityyli, mukava meininki ja muut kannattajat. Ylos

Kyllä mielestäni itse pitää jonkun verran tulla vastaan, eikä voi odottaa, että joukkue tulisi hakemaan jollain taksilla oven edestä teidät katsomoon. Teidän pitää itse rakentaa se rakkaus "seuraanne" kohtaan, ei se ole seuran tehtävä. Te päätätte itse loppuen lopuksi mistä pidätte ja mistä haluatte pitää.
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 21.12.2006 klo 19:04:21

Enhän minäkään menisi katsomaan jotain Jaro FF-TPS peliä.

Minä menisin, kyllä Veikkausliiga kiinnostaa ihan pelistä riippumatta.

Eipä VL-pelien pienet tv-katsojaluvut ole mikään yllätys, kun moni forumistikin Uuno Frontin lailla on kiinnostunut vain yhden seuran tekemisistä. Ulkomaalaista futista katsotaan kyllä telkkarista aina koska se on niin hyvätasoista.
Resis Posse

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 21.12.2006 klo 19:32:09

Minä menisin, kyllä Veikkausliiga kiinnostaa ihan pelistä riippumatta.

Eipä VL-pelien pienet tv-katsojaluvut ole mikään yllätys, kun moni forumistikin Uuno Frontin lailla on kiinnostunut vain yhden seuran tekemisistä. Ulkomaalaista futista katsotaan kyllä telkkarista aina koska se on niin hyvätasoista.

Ja pääosin kaikki telkkarissa näytettävät pelit ovat TamUn pelejä. Näin ylellä siis Ylos
timotei tuuba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kettusen Pekka


Vastaus #29 : 21.12.2006 klo 19:46:36

On tullut monesti missattua useampi klubin matsi sen takia ettei ole ollut tietoa tarkasta alkamisajasta tai että peli edes ylipänsä on.

Siinä on muuten yksi hyvä pointti lisää, jonka Veikkausliiga on kyllä huomannutkin. Pelipäivien yhtenäistäminen. Pelisiirtojahan tulee väkisin jokunen kaudessa, mutta jos olisi pääsääntöisesti selkeät pelipäivät jolloin liigaa pelataan, ihmiset oppisivat muistamaan ne. "Nyt on torstai, Klubilla on torstaisin usein peli, mitenhän tänään?"

Kun tuo ajatus syntyy, on tiedon etsiminen jo pienemmän kynnyksen takana kuin ihan satunnaisen päivän satunnaisena hetkenä.
Spude

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakuunat


Vastaus #30 : 22.12.2006 klo 01:07:18

Minä menisin, kyllä Veikkausliiga kiinnostaa ihan pelistä riippumatta.

Eipä VL-pelien pienet tv-katsojaluvut ole mikään yllätys, kun moni forumistikin Uuno Frontin lailla on kiinnostunut vain yhden seuran tekemisistä. Ulkomaalaista futista katsotaan kyllä telkkarista aina koska se on niin hyvätasoista.

Ei missään kulttuurimaissakaan pidetä yleisömääriä korkeina sillä, että kaikki käy kaikkien matseissa, vaan näissä maissa jokaisella on se "oma" joukkue, jonka matseihin mennään jos mennään. Seurakulttuurin puutteen suomifutiksessa huomaa juuri siinä, että lajifriikkejä lukuunottamatta suomalaiset eivät osaa nimetä suosikkijoukkuettaan. Täten ihmiset eivät myöskään seuraa mitään joukkuetta silmä tarkkana, eivätkä ole tietoisia esim. milloin seuraava matsi on. Veikkausliigamatseissakin käy tällä hetkellä valtavasti porukkaa, jota ei kumpikaan joukkue juurikaan liikuta, vaan paikalla ollaan ennemminkin viihdetapahtumaa seuraamassa. Jos sattuu satamaan vettä, niin matsi jää väliin; joukkueesta oikeasti kiinnostuneet ihmiset sen sijaan ovat paikalla, satoi tai paistoi.

Pakko nyt vetää tämä mukaan, mutta jääkiekossahan se jonkinlainen seurakulttuuri tässä maassa esiintyy. Jokainen osaa sanoa, mitä jengiä kannattaa ja sen joukkueen otteita sitten seurataan. Tällä ihmismassalla jossain SM-liigassa on paljon potentiaalisempaa vetää katsomot pullolleen, kuin seurakulttuurittomassa suomifutiksessa. Tietysti täytyy muistaa, ettei kendonkaan alasarjajengeillä juuri kannattajia ole, joten ei se sielläkään täysin ole kohdillaan.

Mutta ei siinä, kyllä minäkin Jaro-TPS -peliin menisin, jos paikkakunnalla sattuisin olemaan. ;) Suosikkijengi ei kuitenkaan samassa sarjassa pelaa ja kotimaan pääsarja tietysti kiinnostaa.
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #31 : 22.12.2006 klo 05:21:23

Luen lehtiä, iltapäivälehtiä, ei tule Hesari eikä mikään muukaan. Katson tv:tä suhteellisen harvoin (yleensä Canal+ :lta valioliigaa) ja mainoksia nyt en yleensä jää tuijottamaan. En ole montaa kertaa veikkausliigan sivuilla käynyt.

Oma pointti tämän aiheen aloittamiseen oli, että pidän itseäni juuri sellaisena henkilönä, joita Veikkausliiga-joukkueet kaipaisivat kipeästi katsomoon ja joita on varmasti tuhansia ja tuhansia. En siis valitellut miksi ihmiset ei siellä käy, vaan juuri kerroin miksi esimerkiksi minä en siellä käy.

En ole kotoisin mistään liiga-paikkakunnalta, mutta missä asuin ennen olisi ollut noin puolen tunnin - tunnin matkan päässä olisi pääkaupunki seutu, parisssa tunnissa pääsisi Ratinalle. Olen intohimoinen jalkapallon seuraaja ja pelaan itsekkin. En vain ole ikinä ollut pahemmin kiinnostunut edes menemään katsomaan Veikkausliigan ottelua -> sen takia en ole sitä tietoa edes vahingossa yrittänyt etsiä. Minulle ei ole vain tullut missän vaihessa elämää sellaista tunnetta, että olisi varmaan hauskaa lähteä lauantaina katsomaan vaikkapa HJK:ta. Tämän vuoden alussa muutin Tampereelle ja pääsin jalkapallojoukkueen talkoiden ansiosta / takia seuraamaan ottelua TamU - Haka. Ja tulipa vain matsin jälkeen sellainen olo, että jos Suomen pääsarjan ottelu näyttää tuolta niin en edes kehtaa ajatella miltä ne omat ottelut näyttävät sivulta enkä enään ihmetellyt miksi tyttöystävä ei mielellään tule otteluita katsomaan.. Ja tähän kun lisätään vielä flegmaattinen ottelun ja ottelupäivän (ja koko perkeleen sarjan) yleisfiilis niin eipä todellakaan tekisi mieli maksaa tuosta huvista. Tosin uskon, että kyseinen matsi oli varmasti p*skin ottelu tasoltaan koko sarjassa koska kyllä näin TamUlta myöhemmin parempiakin otteluita, mutta tuo Haka-ottelu oli tosiaan ensimmäinen paikanpäällä näkemäni Veikkausliiga ottelu varmaan 10-vuoteen.

Jokatapauksessa toivon kyllä, että Suomi pääsisi em-kisoihin ja saataisiin edes hetkellisesti katsojia myös kotoiseen liigaan. Eiköhän siitä olisi sitten helpompi jatkaa yleisön houkuttelemista mukaan. Erittäin isot ja lämpimät pahoittelut jos joku tästä aiheesta provosoitui. Kaikki kunnia teille ketkä siellä matsissa käytte ja seuraatte omia joukkueitanne. Mielestäni Veikkausliigan promootion kyllä vain voisi hoitaa tehokkaammin, esimerkiksi hommaamalla ottelut läpikauden isolle kaikilla näkyvälle kanavalle. Näkyykö Urheilukanava edes jokapuolella?

*Edit* Tuosta edellisestä viestistä tuli mieleen vielä, että pikku-veljenikin, 12-vuotta, pelaa jalkapalloa, mutta jostain kumman syystä, messenger-quote "Jokerit on uskontoni, Areena on kirkkoni." Ei ole koskaan edes hullutellut ajatuksella lähteä katsomaan Veikkausliiga matsia, mutta monen monta Jokerien matsia on nähnyt. Tämä vaikka sain pari vuotta sitten 6 ottelun vapaaliput HJK:n otteluihin. Onneksi sentään saan vielä maaotteluihin mukaan. Ei taida edes tietää kaikkia veikkausliiga joukkueita, jos edes puolia, mutta SM-liiga joukkueet tietenkin.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2006 klo 05:27:54 kirjoittanut AndyLove »
kinkladze

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 22.12.2006 klo 05:52:30

parisssa tunnissa pääsisi Ratinalle.

Ratinaan, ei Ratinalle.  :keskari:
Viikinki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Viikingit


Vastaus #33 : 22.12.2006 klo 07:10:14

Eipä siinä mitään. Urheilun seuraaminen vaatiikin tunnetta ja silmää. Ei olisi välttämättä kiva istua katsomossa täysin puolueettomana ja huomioimassa pelkkiä negatiivisia asioita ottelutapahtumista.
JJO

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS


Vastaus #34 : 22.12.2006 klo 10:44:58

Mielestäni Veikkausliigan promootion kyllä vain voisi hoitaa tehokkaammin, esimerkiksi hommaamalla ottelut läpikauden isolle kaikilla näkyvälle kanavalle. Näkyykö Urheilukanava edes jokapuolella?

ongelma on siinä, ettei sitä niin vain "hommata". Ensin pitää luoda riittävä kiinnostus, eikä sitä vielä ole. Ja talousongelmien ohella tässä on se toinen liigan ikuinen oravanpyörä. Yleisön kiinnostusta ei synny ennen isoa medianäkyvyyttä, medianäkyvyyttä ei tule ilman suuren yleisön kiiinnostusta.

YLE on tästä paras esimerkki ja kirjoitin aiheesta kun UK/YLE-diili tuli julki. Ennen kuin liiga nostaa ITSE profiiliaan, isot kanavat eivät kiinnostu kuin ratkaisuhetkistä. YLE saa itselleen unelmadiilin "dumppaamalla" peruskierrokset UK:n syliin ja kuorimalla kermat päältä, mutta samalla liiga kärsii imagotappion kun ei saa koko kaudesta peliä per kierros kansalliselle kanavalle joka olisi tavisten "tutkalla". Ja YLE:llä on taas taatusti oikeus jättää pelejä näyttämättä jos kausi ratkeaa ajoissa, siitä tulee toinen imagotappio.
timotei tuuba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kettusen Pekka


Vastaus #35 : 22.12.2006 klo 12:11:03

YLE tekee sitäpaitsi älyttömän tylsiä lähetyksiä, mielestäni Urheilukanavan lähetykset olivat paljon parempaa mainosta liigalle. No, studio-osuus nyt oli vähän halpista, mutta ainakin sellainen oli.
YLE näyttää vain pelin, se siitä. Se ei edes yritä tehdä lähetyksestä myyvää ja kiinnostavaa tuotetta.

Ongelma on tietysti se, ettei Urheilukanava näy ennen digiaikaa kaikkialla. Pianhan se ongelma on pyyhitty pois.

Kaikella kunnioituksella, AndyLovella ei ole mitään realistista käsitystä siitä miten media ja urheilumarkkinointi toimivat, joten tämä keskustelu menee mihinkäänjohtamattomaksi jankkaamiseksi.

Aihe on tietysti mielenkiintoinen...
JJO

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS


Vastaus #36 : 22.12.2006 klo 12:45:57

Ongelma ei varsinaisesti poistu, koska vaikka UK näkyy pian koko maassa, se ei silti ole vielä "tutkalla". Vaikka itse seuraan paljon kaikenlaista urheilua, UK ei kuulu varsinaiseen kanavarotaatiooni vielä siinä missä Viasatit, C+:t ja peruskanavat. Kanavan olemassaolon ja tarjonnan iskostuminen kansalliseen ymmärrykseen vie vielä tolkuttomasti aikaa. Hyvä vertailukohta on esimerkiksi Nelonen. Ohjelmisto ei missään nimessä häviä laadussa tai tarjonnan leveydessä YLE:lle tai Maikkarille, mutta katsojamäärät ovat minimaalisia siitä huolimatta. Edes pääsy 400-500k katsojan tietämille on ollut vaikeaa.
Uuno Front

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 22.12.2006 klo 12:56:53

Minä menisin, kyllä Veikkausliiga kiinnostaa ihan pelistä riippumatta.

Eipä VL-pelien pienet tv-katsojaluvut ole mikään yllätys, kun moni forumistikin Uuno Frontin lailla on kiinnostunut vain yhden seuran tekemisistä. Ulkomaalaista futista katsotaan kyllä telkkarista aina koska se on niin hyvätasoista.

Eipäs laiteta sanoja suuhun. En väittänyt, ettenkö TV:stä voisi väijyä tuota Jaro-TPS esimerkki peliä. Pitäisi vaan lyödä jommakumman puolesta vetoa, että jaksaisi tsiigata.

Vinnie Stigma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, Q.P.R., FC Den Bosch


Vastaus #38 : 22.12.2006 klo 13:00:22

Eipäs laiteta sanoja suuhun. En väittänyt, ettenkö TV:stä voisi väijyä tuota Jaro-TPS esimerkki peliä. Pitäisi vaan lyödä jommakumman puolesta vetoa, että jaksaisi tsiigata.

Kyllähän noita Veikkausliiga-pelejä tulee katottua, vaikka FC Lahti niissä ei pelaiskaa. Niissä on yks mielenkiintoinen juttu, eli noissa peleissä pelaa FC Lahen tulevia vastustajia ja kilpailijoita.
kinkladze

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 22.12.2006 klo 13:03:25

Jos vain omalla seuralla ei ole samaan aikaan ottelua, niin kyllä ehdottomasti asetun sohvalle mukavaan asentoon ja katson mielenkiintoista liigajalkapalloa. Ylos
Uuno Front

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 22.12.2006 klo 13:05:04

Klubille kaikki vastustajat on niin rotseja, ettei tarvii vaklaa  :keskari: ;D :keskari:
kinkladze

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 22.12.2006 klo 13:06:31

Klubille kaikki vastustajat on niin rotseja, ettei tarvii vaklaa  :keskari: ;D :keskari:

Itse ainakin tarkkailen usein sitä, ketkä mahdollisesti vahvistaisivat Klubia. Ylos
idän_ihme

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 22.12.2006 klo 14:04:06

Koko ongelman ydin on seurakulttuurin puute. Melkein lapsesta asti tulisi oppia rakastamaan ja kannattamaan seuraa. Ihan sama millä sarjatasolla ja minkätasoista peliä.

Enhän minäkään menisi katsomaan jotain Jaro FF-TPS peliä.

Sinä et ehkä menisi, mutta minä menisin. Itse olen jalkapallofani, jolla ei oikein löydy joukkuetta. Oma kasvattajaseura fuusioitiin ja tämän fuusioseurankin seuraamisessa jännittävimmät hetket on aina talvella kun mietitään pelataanko ensi kesänä vai ei. Muutama viime vuotta on tullut glooryhuntattua pariakin eri uuden asuinseudun joukkuetta, mutta kyllä niitä muidenkin joukkueiden matseja mielellään seuraa. Kotimainen futis on ainakin ylimmillä sarjatasoilla hyvää viihdettä, vaikkei välttämättä kummankaan joukkueen puolella olisi. Veikkaisin että kaikissa yliopistokaupungeissa on kaltaisiani ihmisiä, jotka olisi helppo saada katsomoihin useammin paremmalla tiedottamisella.
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 22.12.2006 klo 14:43:19

Niin siinä on minusta aikamoinen ristiriita, että monet viskelevät mieshuorien suuntaan keskareita mutta toisaalta itsekin kiinnostuvat huonotasoisesta kotimaisesta jalkapallosta vain oman suosikkijoukkueen ollessa kentällä kun taas kansainvälisen tason futis kelpaa aina.

Toki on niin että tunnelmaa syntyy seurakulttuurista eikä hiljaa istuvista lajifriikeistä joihin itsekin lukeudun.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 22.12.2006 klo 15:33:34

Koko ongelman ydin on seurakulttuurin puute. Melkein lapsesta asti tulisi oppia rakastamaan ja kannattamaan seuraa. Ihan sama millä sarjatasolla ja minkätasoista peliä.

Seurakulttuurin katoaminen muuttoliikkeen myötä enemmänkin.
Katsojamäärissähän suomalainen seurajalkapallo aloitti alamäen vasta 1960-luvun lopulla ja aallonpohjasta ollaan noustu vasta tällä vuosituhannella. Jos kulttuurin alasajo kesti parikymmentä vuotta niin ei se muutamassa vuodessa kasva uudestaan, mutta ei suomalaisilla historian valossa ole mitään geneettistä vikaa, joka estää jalkapallokulttuurin synnyn.
kinkladze

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 22.12.2006 klo 15:55:49

Seurakulttuurin katoaminen muuttoliikkeen myötä enemmänkin.
Katsojamäärissähän suomalainen seurajalkapallo aloitti alamäen vasta 1960-luvun lopulla ja aallonpohjasta ollaan noustu vasta tällä vuosituhannella. Jos kulttuurin alasajo kesti parikymmentä vuotta niin ei se muutamassa vuodessa kasva uudestaan, mutta ei suomalaisilla historian valossa ole mitään geneettistä vikaa, joka estää jalkapallokulttuurin synnyn.

Alamäkivaihe kesti ainoastaan 70-luvulta 90-luvulle. 60-luvulla  katsojamäärät olivat yhtä suuria kuin nykyäänkin eli hieman alle 3000 katsojaa per ottelu. Nykyisiä lukemia voidaan jopa pitää merkkinä jalkapallon suosion kasvusta, sillä 60-luvulla kotimainen jalkapallo ei vielä joutunut kilpailemaan suosiosta kansainvälisen huippujalkapallotarjonnan kanssa. Vasta 70-luvulla Suomeen vakiintui säännölliset Englannin liigan huippuottelut televisiossa, mikä söi yleisömääriä. Samoihin aikoihin jääkiekon SM-liiga perustettiin, mikä lisäsi jääkiekon suosiota muiden lajien kustannuksella. Jalkapallo seurasi tätä kehitystä vasta vuonna 1990, kun sarjaseurojen huippujalkapalloyksiköksi perustettiin Futisliiga. Jalkapallo ei ole koskaan ollut Suomessa yhtä suosittua kuin nykyään. Se miksi jalkapallo ei ole Suomessa yhtä suosittua kuin useimmissa muissa Euroopan maissa johtunee Palloliiton valitsemasta amatööripohjaisen lajikulttuurin valinnasta. Kun muissa maissa suuntauduttiin ammattilaisuuteen, Suomessa jalkapallo päätettiin pitää amatööriurheiluna. Sotaisassa maassa myös suojeluskuntajärjestön suosima pesäpallo piti huolen siitä, että jalkapalloa ei koskaan saatu juurrutettua maaseudulle.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2006 klo 16:00:56 kirjoittanut kinkladze »
muurisen paniikkinappula

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin


Vastaus #46 : 22.12.2006 klo 16:24:12

Heitänpä oman lusikkani soppaan. Oma mielipide on, että v-liiga(ja miksei ykkösenkin) seurojen pitäisi kohdentaa paremmin markkinointiaan eli keskittymään vain yhteen/muutamaan mainosvälineseen. Tv olisi LOISTAVA markkinointiväylä, mutta kallistahan se on. Tuli taas haikea fiilis kun näin Ranskan Tv:stä Lens-Lyon pelin mainoksen. Tyylillä tehty ja pituutta oli. Väittäisin, että vuoden parhaita mainoksia mitä meikä on nähny. Tosin mainoksessa taisi olla myös Canalin rahoja... Ja mitä itse näkyvyyteen tulee, makasiinohjelma olisi "ihan jees" järkevään katseluaikaan. Nykyisin ei enää taida olla enään "digiboksiin piilotus" ongelma, ja kohtahan se ongelma poistuisi joka tapauksessa. Hyvä olisi myös ns. maalikooste, mallia ei tarvitsisi ottaa ulkomailta, mielestäni nelosen kiekkoliigan maalikimara on hyvin toteutettu. Tv-pelit pitäisi EHDOTTOMASTI pitää VAIN missä on kunnon valaistusolosuhteet . Sama kellonaika sama viikonpäivä koko kauden ajan. Ei pitäisi olla vaikea järjestää :keskari: Se tv:stä.

Internet: En oikein lämpene ajatukselle, että siellä varsinaisesti mainostettaisiin oteluja, mutta mutta... Ehkäpä se saattaisi ollakin hyvä keino saada lisää näkyvyyttä. V-liigan pitäisi omasta puolestaan ehdottomasti huolehtia siitä, että ainakin kierroksen kaikki maalit olisi ladattavissa saman illan aikana, ehkä jopa laajempi ottelukooste myös..? ( Olikos muuten viime kaudella mahdollisuus nähdä V-liigan sivuilta otteluclippejä..?)

Radio: Ottelumainokset ok, mutta ne on pidettävä mielestäni lyhyinä. Ei ehkä vedä vertoja parhaimmille mainosmuodoille, mutta mututuntumalla tuntuu, että suht halpa kanava mainostaa..

Printtimedia: Tässä mielestäni voi mennä loistavasti tai päin persettä. Vaati mielestäni korostetusti mainosalan ammattilaisia (tv:N ohella... ::) ). Nykyisestä voisi kohdentaa tarkemmin mainosrahoja, harvemin mainos, mutta sitten kun mainostetaan, niin esim. urheilusivujen 1 sivulle koko sivun mainos.

Ulkomainonta: Kuulemma tavoittaa n.80 miljoonaa suomalaista ::) . Mielestäni ottelumainonta ei sovi ulkomainontaan vaan kadulle kannattaisi esimerkiksi laittaa koko kauden ajaksi esimerkiksi jättimäinen Wissin Jallu. (vrt. Zidanen jättikuvat Pariisissa... Tosin siinä ei tavallaan mainostettu seuraa... No jokatapauksessa... Ymmärrätte idean.)
satiainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OPS


Vastaus #47 : 22.12.2006 klo 16:33:07

Ongelma on seki, että on vaikia samaistua joukkueeseen, jonka nimenä on acfcunitedoyab. Ja viien vuojen päästä on eri joukkue. Asenne "tässä teille joukkue, kannattakaa tätä, ku se pelaa liigassa" ei toimi.

Jos Kärpistä olis aikonaan tehty fuusioseura Kiekko-Oulun kanssa, ja nimeksi annettu joku HC Oulu, nii olis noussu melkonen älämölö.  Futiksessa, ku yhisteltiin, nii ketään ei kiinnostanu.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2006 klo 16:39:53 kirjoittanut satiainen »
Alty

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 22.12.2006 klo 16:38:17

Alamäkivaihe kesti ainoastaan 70-luvulta 90-luvulle. 60-luvulla  katsojamäärät olivat yhtä suuria kuin nykyäänkin eli hieman alle 3000 katsojaa per ottelu. Nykyisiä lukemia voidaan jopa pitää merkkinä jalkapallon suosion kasvusta, sillä 60-luvulla kotimainen jalkapallo ei vielä joutunut kilpailemaan suosiosta kansainvälisen huippujalkapallotarjonnan kanssa. Vasta 70-luvulla Suomeen vakiintui säännölliset Englannin liigan huippuottelut televisiossa, mikä söi yleisömääriä. Samoihin aikoihin jääkiekon SM-liiga perustettiin, mikä lisäsi jääkiekon suosiota muiden lajien kustannuksella. Jalkapallo seurasi tätä kehitystä vasta vuonna 1990, kun sarjaseurojen huippujalkapalloyksiköksi perustettiin Futisliiga. Jalkapallo ei ole koskaan ollut Suomessa yhtä suosittua kuin nykyään. Se miksi jalkapallo ei ole Suomessa yhtä suosittua kuin useimmissa muissa Euroopan maissa johtunee Palloliiton valitsemasta amatööripohjaisen lajikulttuurin valinnasta. Kun muissa maissa suuntauduttiin ammattilaisuuteen, Suomessa jalkapallo päätettiin pitää amatööriurheiluna. Sotaisassa maassa myös suojeluskuntajärjestön suosima pesäpallo piti huolen siitä, että jalkapalloa ei koskaan saatu juurrutettua maaseudulle.

Yksi syy sille, että jalkapallo ei perinteisesti ole ollut suosittua (koskee tietysti myös muita palloilulajeja) on se, että Suomessa kaupungistuminen alkoi verrattain myöhään. Suurin osa ihmisistä on asunut maaseudulla, jolloin on ollut luentevampaa harrastaa yksilölajeja. Syitä on tottakai lukuisia, mutta nähdäkseni tämä on yksi syy.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 22.12.2006 klo 17:43:36

Yksi syy sille, että jalkapallo ei perinteisesti ole ollut suosittua (koskee tietysti myös muita palloilulajeja) on se, että Suomessa kaupungistuminen alkoi verrattain myöhään. Suurin osa ihmisistä on asunut maaseudulla, jolloin on ollut luentevampaa harrastaa yksilölajeja. Syitä on tottakai lukuisia, mutta nähdäkseni tämä on yksi syy.

Niin ja kuten aikaisemmin kirjoitin niin muuttoliike on syönyt paikkakuntaidentiteettiä.
Kyllä ennen maaseudulla kannatettiin oman kylän seuraa ja kaupungissa oman kaupungin tahi oman kaupunginosan seuraa. Sen takiahan isommissa kaupungeissa onkin useampi seura.

Muuttoliikkeen, jalkapallon amatöörimäisyyden jatkuessa ja jääkiekon nousun yhteisvaikutus sitten johti siihen, että ihmisille ei ollutkaan enää omaa seuraa. Mitä tulee nimenvaihtoihin ja fuusioihin, niin eivät ne vaikuta enää viidenkymmenen vuoden päästä. Monet pääsarjat ovat täynnä joukkueita, jotka ovat olleet aikanaan puritanistien mielestä "muovia".

Joukkueiden täytyisi saada markkinoinnille myytyä tuotettaan paremmin, samoin Veikkausliigan ja sitä kautta luoda kannattajilleen identiteettiä nimenomaan kannattajina, joka ei edellytä jossain tietyssä paikassa asumista.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa