FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.04.2024 klo 23:42:03 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 9
 
Kirjoittaja Aihe: Valioliigan historian 50 parasta pelaajaa  (Luettu 9327 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
shots

Poissa Poissa


: 26.12.2006 klo 00:31:14

Uutinen
1 Thierry Henry

2 Alan Shearer, 36, England.
  PL-klubbar: Blackburn 92–96, Newcastle 96–06.
  Matcher/mål: 441/260.
  Alan Samuel Shearer från Gosforth är Premier Leagues överlägset bästa målskytt genom tiderna. Han ratades av Newcastle, klubben i hans hjärta, som tonåring och slog istället igenom i Southampton, varifrån Blackburn värvade honom inför PL-starten 92. Den säsongen gjorde Shearer 16 mål på 21 matcher och karriären skulle fortsätta på samma sätt. Efter EM 96 flyttade Alan till sitt älskade Newcastle som han sedan förblev trogen karriären ut. Förutom sin fantastiska förmåga att hitta nätet blev Alan Shearer berömd för sin sportslighet, något som inte bara gjorde honom stor i Blackburn och Newcastle utan över hela England. På 53 landskamper gjorde Shearer 30 mål och när VM i somras avgjordes i Tyskland vädjade stora delar av England till Shearer att ställa upp. Men målkungen förklarade att hans aktiva karriär en gång för alla var över. Shearer följde turneringen som programledare i BBC något han fortfarande jobbar med.

  3 Eric Cantona, 40, Frankrike.
  PL-klubbar: Leeds 92, Manchester United 92–97.
  Matcher/mål: 172/73.
  ”Med kragen uppvikt, ryggen spikrak och bröstet utskjutet gled han in på arenan som om han ägde det jävla stället”.
  Orden kommer från Roy Keane, Cantonas efterträdare som lagkapten för Man U och frågan är om någon någonsin förklarat ”Det franska fenomenet” på ett bättre sätt. Cantona vann den sista engelska division 1-titeln med Leeds 92. I november samma år flyttade han till Manchester där han vann tidernas första PL-titel och Uniteds första ligatitel på 26 år. Under sin tid i Man U gjorde Cantona ett enormt intryck och 2001 utsågs han till 1900-talets bäste United-spelare. På sju år vann Cantona sex ligatitlar. Den sjunde missade Cantona och Man U då fransmannen stängdes av under en längre tid efter den berömda karatesparken mot en Crystal Palace-supporter på Selhurst Park. Cantona har på senare år försökt sig på en karriär som skådis och än i dag sjunger United-fansen hans namn på Old Trafford, där han går under smeknamnet The King.

  4 Wayne Rooney, 21, England.
  PL-klubbar: Everton 02–04, Manchester United 04–06.
  Matcher/mål: 145/49.
  16 år gammal gjorde Rooney sitt första PL-mål mot regerande mästarna Arsenal 2002, ett mål som innebar Arsenals första förlust på 30 matcher. Rooneys karriär har fortsatt i den stilen. Född Everton-fan krävde Rooney att få lämna klubben 2004 och såldes efter stort rabalder till Manchester United. Där har bulldozern Rooney med sitt enorma tillslag och sin styrka i huvudspelet fortsatt göra mål.
  17 år och 253 dagar gammal blev Wayne Rooney under storslagen hype Englands yngste landslagsspelare genom tiderna.
  Utanför planen stormar det kring den unge superstjärnan som avslöjats som bordellbesökare, spelmissbrukare och misstänkts vara sin flickvän otrogen.
  Trots den enorma haussen kring Wayne Rooneys person har han vuxit som fotbollspelare och är en given och viktig kugge så väl i Manchester United som i det engelska landslaget.

  5 Ryan Giggs, 33, Wales.
  PL-klubbar: Manchester United 90–.
  Matcher/mål: 688/137.
  Det enorma rycket, kontrollen över bollen i förödande farter och det närmast smäckra tillslaget. Ryan Giggs är den av Sir Alex Fergusons adepter som utvecklades mest – och som blev honom trogen. Redan som 20-åring var ”Giggsy” den stora stjärnan i United, prydde väggarna i tonårsflickornas sovrum och omslagen på fotbollstidningar över hela världen.
  – Giggs var det David Beckham sedan blev långt innan Beckham debuterat i a-laget, konstaterade Ferguson för ett par år sedan.
  Skillnaden var att Giggs värnade om sitt privatliv, lade all sin fokus på fotbollen och presterade på planen – år efter år.
  Hans meriter är nästan löjligt imponerande. Åtta ligatitlar, fyra FA-cuptitlar, 2 Ligacuptitlar, Champions League och en lång rad personliga utmärkelser.
  År efter år har experter spått att Ryan Giggs är slut som stjärna i PL. Så sent som i augusti 2006 utsågs han till månadens PL-spelare.

  6 Roy Keane, 35, Irland.
  PL-klubbar: Nottingham (90)–93, Manchester United 93–05. Matcher/mål: 356/43.
  Roy Keanes sagolika karriär är en berättelse i vitaste vitt och svartaste svart. Han har vunnit sju ligatitlar åt United och var lagkapten när klubben tog hem Champions League. Keane har vunnit FA-cupen fyra gånger och varit lagkapten för Irland. Han har också blivit utvisad elva gånger i Uniteds matchtröja, blivit hemskickad av sin förbundskapten från ett VM och uppbrottet efter tolv år i Manchester kom efter att han öppet och hårt kritiserat sina lagkamrater. Med sin stryka, vilja och taktiska briljans var ”Keano” Uniteds defensiva mittfältskraft under mer än ett decennium. Lika ihågkommen är han dock för den brutala kapning av Alf Inge Håland som ledde till att norrmannens karriär tog slut. Keane är i dag manager i Sunderland.

  7 Steven Gerrard, 26, England.
  PL-klubbar: Liverpool 97–.
  Matcher/mål: 249/39.
  Liverpools lagkapten är bara 26 år gammal, men redan en av klubbens största spelare genom tiderna. Redan som 22-åring fick Gerrard – som aldrig spelat för någon annan klubb än Liverpool – kaptensbindeln av Gérard Houllier. Med sitt sanslösa skott, briljanta passningsspel och sin enorma styrka har Gerrard utvecklats till en av världens bästa mittfältare. Trots att Gerrard velat lämna Liverpool för att flytta till mer framgångsrika klubbar har han stannat – och nått framgång. 00/01 var ”Stevie G” med och vann en trippel åt Liverpool – Ligacupen, FA-cupen och Uefacupen. Våren 2005 höjde Steven Gerrard Champions League-trofén mot Istanbuls himmel efter att Liverpool vänt 0-3 mot Milan till seger på straffar. Gerrard är i dag vice lagkapten åt John Terry i det engelska landslaget.

  8 Paul Scholes, 32, England.
  PL-klubbar: Manchester United (91)–.
  Matcher/mål: 506/90.
  Paul Scholes har varit en världsspelare i 12 år. Han ger sällan intervjuer, vägrar göra reklam och har aldrig i sitt liv haft någon agent. På fotbollen precis som vid sidan av är ”Scholsey” en man som vill sköta sitt jobb själv. Scholes har ofta fått kritik för att spela fult och vårdslöst, sanningen är den att just Scholes fysiska spelstil kombinerad med en bra blick för spelet, ett enorm tillslag och ett enormt hjärta har tagit honom till fotbollens allra högsta toppar.
  I United har Scholes bland annat vunnit 6 ligatitlar, 4 FA-cuptitlar och Champions League. För England gjorde Paul Scholes 14 mål på 66 landskamper. I fjol missade Scholes större delen av säsongen på grund av skada, en har kommit tillbaka och återetablerat sig i Uniteds startelva.

  9 Frank Lampard, 28, England.
  PL-klubbar: West Ham 94–01, Chelsea 01–.
  Matcher/mål: 328/70.
  Frank Lampard var mästerregissören av Chelseas magnifika säsong 2004/2005. Den outtröttlige mittfältaren spelade samtliga PL-matcher och gjorde 19 mål när Chelsea tog hem titeln.
  Samma säsong utsågs Lampard till årets spelare i England och hans manager José Mourinho tvekade inte en sekund.
  – Frank Lampard är världens bäste fotbollsspelare, konstaterade portugisen.
  Lampard började sin karriär i West Ham tar hans pappa – Frank Sr, tidigare storspelare i klubben – var assisterande manager. 1999 var Lampard en av stöttespelarna när West Ham slutade femma i PL. Två år senare tog Chelsea 150 miljoner kronor ur plånboken och värvade Lampard.
  Frank Lampard är den spelare i PL:s historia som spelat flest omgångar i rad. Mellan oktober 2001 och november 2005 missade Lampard inte en PL-match på 164 omgångar.
  10 Dennis Bergkamp, 37, Holland.

  PL-klubbar: Arsenal 95–06.
  Matcher/mål: 315/87.
  Den 7 maj 2006 tog Arsenalfansen farväl av sina två dyrbaraste vänner.
  Hemmaarenan Highbury och spelgeniet Dennis Bergkamp.
  – Tiden i London har varit den bästa i mitt liv, konstaterade holländaren tårögt.
  Han kom till England 1995 efter två tunga säsonger i Inter och blev under Wengers välde en av världens allra bästa släpande anfallare. Dennis Bergkamp såg öppningar där alla andra såg problem. Han var den disciplinerade teknikern vars blick för spelet och underbara tillslag bjöd på magnifika mål och fantastiska framspelningar. Just Bergkamps kyla med bollen gav honom smeknamnet ”The Iceman”. I Arsenal vann Bergkamp ligan tre gånger, FA-cupen 4 gånger och utsågs till ligans bäste spelare 1998. När Arsenals nya hemmaarena Emirates Stadium invigdes 22 juli 2006 var det genom en Hyllningsmatch till Bergkamp mellan Ajax och Arsenal.
  ----------------------------------------------------------------------
  11 Gianfranco Zola, 40, Italien.
  PL-klubbar: Chelsea 96–03. Matcher/mål: 229/59.
  Trollkarlen från Oliena på Sicilien röstades i fjol fram till Chelseas bäste spelare genom tiderna. Magin Zola spred över England under sju säsonger antar i dag närmast mytiska proportioner.
  I Chelsea vann Zola FA-cupen (två gånger), Ligacupen och Cupvinnarcupen. 2006 valdes han in i England Football Hall of Fame.

  12 Peter Schmeichel, 43, Danmark.
  PL-klubbar: Manchester United 91–99, Aston Villa 01–02, Manchester City 02–03. Matcher/mål: 350/2.
  Det är inte lönt att börja rabbla – Peter Schmeichel hade allt. Inkluderat den där lilla galenskapen som skrönan säger att bra målvakter måste ha. Schmeichel var den sista utposten som gjorde Man U så framgångsrika under 90–talet. En av de allra bästa målvakterna genom tiderna.

  13 Patrick Vieira, 30, Frankrike.
  PL-klubbar: Arsenal 96–05.
  Matcher/mål: 279/29.
  Med sin sista spark i Arsenaltröjan sköt Vieira hem FA–cuptrofén 2005. Sparken krönte en nära tio år lång sannsaga då Vieira utgjorde navet i det Arsenal som regerade ligan. Med sin bollbehandling, fart och blick för spelet kom Vieira att bli en av ligans allra största mittfältare någonsin.

  14 Michael Owen, 27, England.
  PL-klubbar: Liverpool 96–05, Newcastle 05–.
  Matcher/mål: 226/135.
  En av ligans snabbaste spelare genom tiderna. Speeden kombinerad med ett kliniskt målsinne gjorde Owen till VM–spelare redan som 18–åring och till stor favorit på Anfield Road. 2004 drog Owen till Real Madrid då han inte ansåg att Liverpool skulle kunna vinna några tunga titlar. Året efter vann the Reds CL medan Owens karriär ännu inte hämtat sig.

  15 Matthew Le Tissier, 38, England.
  PL-klubbar: Southampton (86)–02. Matcher/mål: 323/107.
  Le Tissier är och kommer för alltid att var ”Le God” i Southampton. Den exceptionellt spelskicklige mittfältaren var som bäst säsongen 93/94 då han gjorde 30 mål för The Saints. Under sin tid i klubben slog han 50 straffar varav 49 gick i mål. Trots ständiga flyttrykten blev Le Tissier kvar i Southampton under hela sin karriär.

  16 David Beckham, 31, England.
  PL-klubbar: Manchester United 92–03.
  Matcher/mål: 237/62.
  Den moderna fotbollens största ikon. Mannen som gav metrosexualiteten ett ansikte fick sin högerfot av gud och använder den tacksamt. Kanske den viktigaste kuggen i Man U:s enorma framgångar det senaste decenniet. Blev sedan för stor för Ferguson och såldes till Real Madrid.

  17 Ian Wright, 43, England.
  PL-klubbar: Arsenal (91)–98, West Ham 98–99, Nottingham 99.
  Matcher/mål: 223/113.
  Var Arsenals bästa målskytt sina sex första säsonger i klubben och klubbens stora stjärna under första halvan av 90-talet. En av the Gunners största spelare genom tiderna och styvpappa till Chelseaspelaren Shaun Wright–Phillips.

  18 David Ginola, 39, Frankrike.
  PL-klubbar: Newcastle 92–95, Tottenham 97–00, Aston Villa 01–02, Everton 02.
  Matcher/mål: 220/34.
  I Premier Leagues vagga var David Ginola mannen som uppfann den moderna yttermittfältaren. Ingen kunde som Ginola ta sig förbi en mot en och komma till avslut eller inlägg. Än i dag anses Ginola var en av de bästa yttermittfältarna någonsin.

  19 Teddy Sheringham, 40, England.
  PL-klubbar: Tottenham 92–97 och 01–03, Manchester United 97–01, Portsmouth 03–04, West Ham 04–. Matcher/mål: 446/164.
  29 oktober 2006, drygt sex månader efter hans 40-årsdag, gjorde Teddy Sheringham sitt senaste PL-mål. Under ligans femton år har Sheringham inte missat en enda säsong och levererar ännu. Hur han håller sig ung? Hans flickvän Danielle Lloyd är Miss England 2004 – och 23 år gammal.

  20 Ruud van Nistelrooy, 30, Holland.
  PL-klubbar: Manchester United 01–06. Matcher/mål: 219/150.
  Få spelare kan mäta sig med van Nistelrooys målsnitt i Premier League. Den flygande holländaren rivstartade med 21 mål sin första säsong i England och har röstats fram som Alex Fergusons bästa köp genom tiderna. Våren 2006 havererade dock den relationen och Sir Alex sålde i somras Ruud till spanska Real Madrid, där van Nistelrooy fortsätter näta.

  21 Robbie Fowler, 31, England.
  PL-klubbar: Liverpool 92–01 och 06–, Leeds 01–02, Man City 02–06.
  Matcher/mål: 363/161.
  Född och uppvuxen i Liverpool som Everton-fan har Fowler blivit en av ´Pools största moderna hjältar. Slog igenom som tonåring och som 19-åring spelade Fowler alla Liverpools matcher säsongen 94/95. Efter problem utanför planen såldes Fowler till Leeds 2001. I januari 2006 återvände Fowler, som av fansen fått smeknamnet God, till Liverpool FC.

  22 Andy Cole, 35, England.
  PL-klubbar: Newcastle 93–95, Manchester United 95–01, Blackburn 01–04, Fulham 04–05 Manchester City 05–06, Portsmouth 06–.
  Matcher/mål: 409/185.
  Målmonstret Cole är näst bästa målskytt i Premier League genom tiderna med sina 185 mål. Andy Cole har dessutom vunnit alla stora titlar som går att vinna i England, plus Champions League med Man U 1999. Trots sitt grymma målsinne har Cole bara gjort 15 landskamper och ett mål.

  23 Jürgen Klinsmann, 42, Tyskland.
  PL-klubbar: Tottenham 94–95, 97–98.
  Matcher/mål: 56/30.
  Klinsmann flyttade till London efter VM 94 ökänd som en filmare. Två veckor senare var han älskad av alla Spursfans och gjorde 20 mål under sin enda hela säsong på White Hart Lane. 97 lånades tysken in från Sampdoria – och öste in nio mål på 15 matcher.

  24 Tony Adams, 40, England.
  PL-klubbar: Arsenal (84)–02.
  Matcher/mål: 500/32.
  Blev Arsenals yngste kapten som 19-åring och avslutade sin karriär i klubben 17 år senare med att vinna sin andra ligatitel. Adams fotbollskarriär var magnifik, medan han i privatlivet kämpade mot drogproblem. I dag har Adams en examen i idrottsvetenskap och jobbar som tränare.

  25 Dwight Yorke, 35, Trinidad/Tobago. PL-klubbar: Aston Villa (89)–98, Manchester United 98–02, Blackburn 02–04, Birmingham 04–05.
  Matcher/mål: 276/117.
  96/97 gjorde Yorke 20 mål för Villa och värvades av Ferguson för att fortsätta ösa in mål på Old Trafford. Det blev 47 ligamål på fyra säsonger i Manchester där Yorke bland annat fick uppleva den fantastiska trippeln 1999. I dag lirar Yorke under förre lagkamraten Roy Keane i Sunderland.

  26 Claude Makelele, 33, Frankrike.
  PL-klubbar: Chelsea 03–.
  Matcher/mål: 103/2.
  Han värvades för att bli ”Chelseas batteri”, spelaren som alltid håller laget igång. Makelele har infriat förväntningarna. Den starke fransmannen är bollvinnaren som enkelt och effektivt sätter fart på Chelseas anfallsspel – och stoppar motståndarnas.

  27 Didier Drogba, 28, Elfenbenskusten.
  PL-klubbar: Chelsea 04–.
  Matcher/mål: 54/32.
  Målmaskinen Drogba är antagligen PL:s bäste anfallare just nu. Han är inte bara en matchvinnare utan också, med sin styrka och snabbhet, en framspelare som öppnar och hittar ytor åt sina medspelare. I Didier Drogba har Chelsea spelaren som gör skillnad mellan guld och silver.

  28 Marcel Desailly, 38, Frankrike.
  PL-klubbar: Chelsea 98–04.
  Matcher/mål: 156/6.
  29 år gammal kom Desailly till Stamford som nybliven världsmästare för Frankrike. Redan första året vann Marcel FA-cupen och under hans välde som lagkapten byggdes det Chelsea som nu är Englands bästa lag. Sommaren 2004 sålde Roman Abromovitj Desailly som aldrig vann någon ligatitel med Chelsea (på bilden dock med bucklan från Europeiska Supercupen 1998, seger 1–0 mot Real Madrid).

  29 John Terry, 26, England.
  PL-klubbar: Chelsea 97–.
  Matcher/mål: 190/15.
  Chelseas lagkapten är fostrad i klubben och har varit med hela resan upp till landets fotbollstron. Placeringssäker, lugn och trygg med bollen utstrålade Terry den stabilitet som kommit att känneteckna Mourinhos Chelsea. Har vunnit två ligatitlar och togs ut i världslaget vid VM i Tyskland.

  30 Cristiano Ronaldo, 21, Portugal.
  PL-klubbar: Manchester United 03–.
  Matcher/mål: 80/24.
  Fergusons svar på Wengers Pires. Ruskigt snabb, bra med bollen och målfarlig. Kom till klubben som 18-åring och har gjort succé. Är dock fortfarande ung och lider av ett något otyglat temperament. Under Sir Alex vingar kan Ronaldo bli ännu en av Uniteds trotjänare.

  31 Fredrik Ljungberg, 29, Sverige.
  PL-klubbar: Arsenal 98–.
  Matcher/mål: 181/46.
  Djupledslöpningar, taktisk briljans och kalsonger. I London blev Fredrik från Halmstad Freddie och i Arsenal har han för alltid en plats i historieböckerna. Två ligatitlar och tre FA-cuptitlar har det blivit för en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Modeikonen Ljungberg har trots eviga transferrykten blivit Arsene Wenger trogen.

  32 Jay–Jay Okocha, 33, Nigeria.
  PL-klubbar: Bolton 02–06.
  Matcher/mål: 106/14.
  Magiker och playmaker i samma skor. När Okocha kom till Bolton hade han svårt med tempot men allt eftersom utvecklades han till PL:s största behållning. Nigerianen blandade spektakulära mål med underbara passningar och dribblingskonster som fortfarande lever kvar i fansens minnen.

  33 Chris Waddle, 46, England.
  PL-klubbar: Sheffield Wednesday 92–96, Sunderland 97.
  Matcher/mål: 103/11.
  En av Englands största yttermittfältare genom tiderna. Slog igenom redan 1980 men var som bäst under 90-talet. Återvände till England från Marseille är PL startades och bjöd då på stor underhållning i Sheffield.

  34 Rio Ferdinand, 28, England.
  PL-klubbar: West Ham 95–00, Leeds 00–02, Manchester United 02–
  Matcher/mål: 309/8.
  Ferdinand blev världens dyraste back när Man U värvade honom från Leeds 2002 för cirka 400 miljoner kronor. Den starke och spelskicklige mittbacken har förutom 56 landskamper varit delaktig i en rad skandaler. 2004 stängdes han av åtta månader efter att ha struntat i ett dopingtest och missade EM i Portugal. I dagsläget är Ferdinand given i ligaledarna Man U.

  35 Robert Pires, 33, Frankrike.
  PL-klubbar: Arsenal 00–06.
  Matcher/mål: 159/62.
  Robert Pires var den blixtsnabbe yttermittfältaren med de känsliga fötterna. Under sex år spred han skräck över hela England när han med bollen under fullständig kontroll flöt ifrån motståndarna. Att Pires dessutom var en vass målskytt gjorde honom till en viktig del av Arsenals framgångar.
  Spelar i dag i spanska Villareal.

  36 Stuart Pearce, 44, England.
  PL-klubbar: Nottingham (85)–97, Newcastle 97–99, West Ham
  99–01, Manchester City 01–02.
  Matcher/mål: 277/35.
  21 år gammal, efter att ha jobbat i fem år som rörmokare och elektriker fick Pearce sitt första proffskontrakt. 19 år senare lade den hårdförde backen med smeknamnet Psycho skorna på hyllan. Pearce hann göra 78 landskamper och är i dag manager för Man City.

  37 Ashley Cole, 26, England.
  PL-klubbar: Arsenal 98–06, Chelsea 06–.
  Matcher/mål: 163/8.
  Debuterade i PL 1999 – som striker. 2000 tog den kvicke Cole över som vänsterback på Highbury och spelade sig in i landslaget. 2006 flyttade Cole till Chelsea efter en segdragen transfer där Cole bland annat fick betala 1 miljon kronor i böter för att olovligen ha förhandlat med Chelsea.

  38 Gary Neville, 31, England.
  PL-klubbar: Manchester United 93–.
  Matcher/mål: 340/5.
  Högerbackens meriter är fenomenala. Sex ligatitlar, tre FA–cuptitlar, Champions League, Ligacupen, 96 landskamper och sedan i somras är Gary också lagkapten för sitt älskade Manchester United. Neville har genom åren kritiserats av och till men hans plats i Manchester United är odiskutabel.

  39 Ruud Gullit, 44, Holland.
  PL-klubbar: Chelsea 95–98.
  Matcher/mål: 37/4.
  34 år gammal inledde Gullit den utländska invasionen av Stamford Bridge. Det blev bara 37 spelade matcher på tre säsonger men superholländaren hann ta över som manager och ta hem FA-cupen 1997.

  40 Giorgij Kinkladze, 33. Georgien.
  PL-klubbar: Manchester City 95–98, Derby 99–03.
  Matcher/mål: 165/27.
  Bolltrollaren från Georgien får fortfarande alla ljusblå hjärtan i Manchester att le så fort hans namn nämns, och det är inte bara för att han fick smeknamnet Kinky. Kinkladzes irrationella spelstil gjorde honom till Citys mest populäre spelare under mitten av 90-talet. Sejouren i Derby präglades av skador och var inte lika lyckosam.

  41 Juninho Paulista, 33, Brasilien.
  PL-klubbar: Middlesbrough 95–97, 99–00 och 02–04.
  Matcher/mål: 113/29.
  På Riverside Stadium är Juninho ansedd som klubbens bäste spelare genom tiderna. Den lille kvicke brassen med den underbara tekniken frälste i tre omgångar Boros fans. 2004 var han med och lyfte klubbens första trofé – en Ligacuptitel.

  42 Michael Essien, 24, Ghana.
  PL-klubbar: Chelsea 05–.
  Matcher/mål: 45/3.
  Efter tre sagolika säsonger i Lyon betalade Chelsea sommaren 2005 nära 350 miljoner kronor för att värva Essien. I England har ghanesen redan hunnit bli ligamästare och stor publikfavorit. Med sin kombination av råstyrka, vilja och teknik lär Essien rankas ännu högre den dagen hans karriär är över.

  43 David Seaman, 43, England.
  PL-klubbar: Arsenal 92–03, Manchester City 03–04.
  Matcher/mål: 359/0.
  Seaman har vunnit tre ligatitlar. Fyra FA-cuper, en Ligacup, en Cupvinnarcup och spelat 75 landskamper för England. Känd för sin hästsvans fortsatte superkeepern spela till han fyllt 40. I Arsenal är han en levande legend efter 566 matcher för klubben.

  44 Emmanuel Petit, 36, Frankrike.
  PL-klubbar: Arsenal 97–00, Chelsea 01–04.
  Matcher/mål: 134/11.
  Petit hade stor del i den franska revolutionen av PL i mitten av 90-talet. Tillsammans med sin landsman Patrick Vieira vann Petit dubbeln 1998. Vann VM och EM med Frankrike men tvingades sluta p.g.a skador 2004.

  45 Jaap Stam, 34, Holland.
  PL-klubbar: Manchester United 98–01.
  Matcher/mål: 79/1.
  Stam var en av anledningarna till Uniteds historiska trippel 1999. Den starke mittbacken räknas som en av Fergusons bästa värvningar men 2001 havererade relationen mellan spelare och manager då Stam släppte en kritisk självbiografi. Stam är i dag kapten i Ajax.

  46 Mark Hughes, 43, Wales.
  PL-klubbar: Manchester United –95, Chelsea 95–98, Southampton
  98–00, Everton 00, Blackburn 00–02.
  Matcher/mål: 286/89.
  1999 var Mark Hughes anfallare i Southampton och förbundskapten för Wales. Under hans långa och målrika karriär hann Hughes med fem Premier League-klubbar samt spel i så väl Bayern München som Barcelona. I dag är Hughes manager för Blackburn.

  47 Peter Beardsley, 45, England.
  PL-klubbar: Everton 92–93, Newcastle 93–97, Bolton 97–98.
  Matcher/mål: 170/64.
  En älskad målskytt vars storhetstid började redan innan PL ens var påtänkt. Var som 20-åring i Man U men slog igenom i Newcastle i mitten innan han flyttade till Liverpool. Till PL:s andra säsong återvände Beardsley till St James´ för en ny succéperiod. I dag är han tränare i klubbens ungdomsakademi.

  48 Vinnie Jones, 41, Wales (England).
  PL-klubbar: Wimbledon 92–98.
  Matcher/mål: 171/6.
  Wimbledon var ”the Crazy Gang” och allra galnast var Vinnie Jones. Den hårdförde och skicklige mittfältare blev lagkapten för Wales, trots det är han mest ihågkommen för sitt punggrepp på Paul Gascoigne och för sin nutida karriär som actionfilmhjälte.

  49 Les Ferdinand, 40, England.
  PL-klubbar: QPR 92–95, Newcastle 95–97, Tottenham 97–03, West Ham 03, Leicester 03–04.
  Matcher/mål: 327/154.
  Sir Les gjorde 20 mål under PL:s premiärår och såldes 95 till hårdsatsande Newcastle för då hisnande 6 miljoner pund. Ferdinands succé i QPR gjorde honom till landslagsman och än i dag är Les väldigt populär i England där han numera arbetar för tv-bolag i samband med fotbollsmatcher.

  50 Lucas Radebe, 37, Sydafrika.
  PL-klubbar: Leeds 95–05.
  Matcher/mål: 180/0.
  Värvades som sällskap till Phil Masinga 1994 men blev i Leeds en mittback av världsklass. Var med och ledde laget till semifinal i Champions League 2001. Trots mastiga bud från större klubbar följde Radebe med Leeds ut ur PL men tvingades lägga av på grund av skador 2005.


Missä Hyypiä? Missä Flowers? Fowler sijalla 21 ja Rooney joku neljäs?!?! Mitä helvettiä?

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,961781,00.html
Johnny Rep

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 26.12.2006 klo 00:36:43

ManU, ManU, ManU
clap clap clap !
ManU, ManU, ManU
clap clap clap !
ManU, ManU, ManU
clap clap clap !

gloorya, gloorya, gloorya!

ManU, ManU, ManU
clap clap clap !
ManU, ManU, ManU
clap clap clap !
ManU, ManU, ManU
clap clap clap !

gloorya, gloorya, gloorya!
Robin

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 26.12.2006 klo 00:59:34

Missä Pepe Reina? Ehdottomasti top3!YNWA Ylos
kuyrpa-koeman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suomifutis


Vastaus #3 : 26.12.2006 klo 01:30:48

Mitä vittua? Missä Steve McManaman? Ehdottomasti yksi valioliigan parhaita ja hienoinpia pelaajia kautta aikojen. Ja tämä siitä huolimatta, että pelasi parhaat kautensa inhokissani Liverpoolissa. Ylos





A scorer of spectacular goals, as fans of Celtic and Arsenal will testify, his emergence as one of the games most exciting talents brought him to the attention of Europe's leading clubs and he almost signed for Barcelona in September 1997.

Liverpoolissa 1989-1999: 364 peliä 66 maalia ja 154 syöttöä.
Man cityn ja Realin tehoja en jaksa laittaa.

*FA Cup Winner: 1992
*English League Cup Winner: 1995 (also winning the Alan Hardaker Trophy for man of the match)
*FA Cup Runners Up: 1996

PiiPaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tappara


Vastaus #4 : 26.12.2006 klo 02:20:01

Giggs, Gerrard, Scholes ja Lampard kärkikymmenikössä - ei vittu  ;D ;D ;D
FC Apollo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Iiro Aalto, SMM


Vastaus #5 : 26.12.2006 klo 02:24:12

Missä vitussa Litmanen on? >:(

Numerolle 40. Ylos Tuoppi
Tonton Zola Moukoko

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 26.12.2006 klo 02:48:33

Paska lista.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 26.12.2006 klo 03:28:58

Ihmetys myöskin Ruudin mahtuminen listalle 37 pelillä ::)
Phizza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paul Scholes


Vastaus #8 : 26.12.2006 klo 09:13:24

Kyllähän varsinkin Giggs selvästi kärkikymmenikköön kuuluu, mutta että Wayne Rooney? ::)
Rela

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 26.12.2006 klo 11:14:16

Rooney neljäs  ;D :keskari:. Lambard ja Gerrard Bergkampin edellä... Aftonbladetin asiantuntemus, missä pelaa?
Jabba the Hutt

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 26.12.2006 klo 11:38:30

Giggs, Gerrard, Scholes ja Lampard kärkikymmenikössä - ei vittu  ;D ;D ;D
Sul on aika kummalliset kriteerit, jos Walesin velho ei mahdu kymmenen joukkoon.
Pirteä Kukko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pytty kaappiin! 1991, 2008 ...


Vastaus #11 : 26.12.2006 klo 12:27:40

Pakko sanoa että kiva lukea noita perusteluita eri pelaajien kohdalta, mutta kyllä totuuden nimessä entisiä ja nykyisiä suuruuksia on mahdoton laittaa  paremmuusjärjestykseen. Kriteerit ovat aina subjektiivisia ei siitä mihinkään pääse. Hyvin perusteluin jokainen pelaaja on evästetty, mutta itse varmasti olisin päätynyt erilaiseen järjestykseen ja nimiäkin olisi varmasti listalta vaihtunut.

Ensimmäisenä silmään pisti listan vahva Manu-vetoisuus. Manun pelaajien menestys listalla ei ehkä sittenkään ole mikään suuri ihme sillä kyllä Manu eniten titteleitä on viimeisen kymmenen vuoden aikana napannut. Ja onhan siellä mahtavia yksilöitä tuolloin pelannutkin. Rooney toki on listalla ratsastanut vanhalla maineellaan. Chelsikin pelaajat taas on sijoiteltu Manu-kärkeä taaemmaksi, mutta uskoisin listan tekijöiden ajatelleen että heillä on vielä aikaa näyttää kykynsä. Lista on siis nähtävä yhden työporukan mielipiteenä ja kokoajan elävänä eikä jotenkin lopullisena. Gullit on silti jännä tapaus. Itse en ainakaan hirveästi muista hänen loistaneen lyhyellä ajallaan valjussa. 

Silmiin pistävää oli myös ettei muiden joukkueiden pelaajia juurikaan ole Manua, Chelsiä ja Arsua lukuun ottamatta otettu mukaan. Hyypiää kaivanneet voivat ainakin suomalaisnäkökulmasta perustellusti väittää olavansa väärin kohdeltuja, mutta eipä siellä svedujakaan listalla ollut. Se on joskus pienestä kiinni. Varmoja keskuspuolustajia on kuitenkin koko liuta.

Ja hei, pistäkääpä joku paranneltu versio listasta yhden rivin spämmien sijaan.  Spursin valjupelaajat riittävät ihan haasteeksi minulle. ;)
Robin

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 26.12.2006 klo 13:07:13

"Hyypiää kaivanneet voivat ainakin suomalaisnäkökulmasta perustellusti väittää olavansa väärin kohdeltuja, mutta eipä siellä svedujakaan listalla ollut."

Onhan siellä Ljunkka.
Pirteä Kukko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pytty kaappiin! 1991, 2008 ...


Vastaus #13 : 26.12.2006 klo 13:29:16

Totta Robin! Toisella tarkastuskerralla jo havaitsin.
Joten suomalaisten listalla Ljungbergin voinee vaihtaa Hyypiään.  ;)
Niin ja toppareista TONY ADAMS!  >:( Miten ihmeessä (H. ei sitten ole)?! Kyllä Hyypiä Tonyyn vertailun kestää...
Litti ei todellakaan kuulu valioliigan parhaisiin! Jos joku ei  sitä vielä tiennyt  ;)
Heinze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJ, FFM


Vastaus #14 : 26.12.2006 klo 14:36:54

Giggs, Gerrard, Scholes ja Lampard kärkikymmenikössä - ei vittu  ;D ;D ;D
Millä ihmeellä esim. Giggs ei kuulu kärkikymmenikköön?!  ;D  Keltainen

E: moni muukin näköjään ihmettelee samaa

« Viimeksi muokattu: 26.12.2006 klo 14:38:04 kirjoittanut Heinze »
oman_elämänsä_marco_di_vaio

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 26.12.2006 klo 14:53:22

Läski-Robbie "Andy Andy" Colen (ja Klinsin) edellä, Gullit listalla yleensäkin. Vittu mitä paskaa. :-[ :keskari:
^amoresperros^

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkue & Fútbol Club Barcelona


Vastaus #16 : 26.12.2006 klo 14:53:31

Ihmetys myöskin Ruudin mahtuminen listalle 37 pelillä ::)
??? "Matcher/mål: 219/150."
oman_elämänsä_marco_di_vaio

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 26.12.2006 klo 14:57:02

??? "Matcher/mål: 219/150."

Ruud Gullit
^amoresperros^

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkue & Fútbol Club Barcelona


Vastaus #18 : 26.12.2006 klo 14:58:03

Ruud Gullit
OK. Ihmeellistä todellakin.
Kopite81

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 26.12.2006 klo 15:10:24

Taas näitä listoja jotka saa vitutuskäyrän nousemaan. Hetken jo taas ajattelin, että tässä listataan historian parhaita pelaajia, mutta kyseessähän onki vain Valioliigan hieno historia.  :keskari:
Aachi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee


Vastaus #20 : 26.12.2006 klo 15:12:05

Missä on Dennis Bergkamp?? Vai oliko listassa en huomannut  ???
Bror-Erik Wallenius

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, A-Maajoukkue, Baresi, suti-kolli.


Vastaus #21 : 26.12.2006 klo 15:12:42

Missä on Dennis Bergkamp?? Vai oliko listassa en huomannut  ???

10.
Kratos

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 26.12.2006 klo 15:35:14

Totta Robin! Toisella tarkastuskerralla jo havaitsin.
Joten suomalaisten listalla Ljungbergin voinee vaihtaa Hyypiään.  ;)
Niin ja toppareista TONY ADAMS!  >:( Miten ihmeessä (H. ei sitten ole)?! Kyllä Hyypiä Tonyyn vertailun kestää...
Litti ei todellakaan kuulu valioliigan parhaisiin! Jos joku ei  sitä vielä tiennyt  ;)

Olet väärässä. Ensinnäkin Adams on urallaan saavuttanut noin 10 kertaa enemmän kuin Hyypiä. Toiseksi Hyypiä ei ole millään osa-alueella Adamsin tasoinen.
Robin

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 26.12.2006 klo 15:46:55

Taas näitä listoja jotka saa vitutuskäyrän nousemaan. Hetken jo taas ajattelin, että tässä listataan historian parhaita pelaajia, mutta kyseessähän onki vain Valioliigan hieno historia.  :keskari:

Tarviiko näitä sitten ottaa tosissaan? Tuskin kukaan pystyy tekemään sellaista listaa, että kaikki ovat samaa mieltä.
Lisbie

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 26.12.2006 klo 15:56:26

Missä Kinsella, Robinson, Rufus, Powell, Costa, Kiely, Fish jne. jne.  >:( :keskari:

 
Sivuja: [1] 2 ... 9
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa